Soğan, kalp derdinin dermanı BBC - LONDRA - İngiliz araştırmacılar, soğan yemenin kalp riskini azalttığını açıkladı. Uluslararası bir ekibin araştırmasına göre, 'flavonoid' denilen bileşiklerden bolca bulunduran öğünler, kalp hastalığının erken yaştaki belirtilerini azaltıyor. Gıda Araştırmaları Enstitüsü ekibi, bu bileşiklerden olan; çay, soğan, elma ve kırmızı şarapta bulunan 'quercetin'
maddesinin etkilerini inceledi. Araştırma sonucunda, bu madde vücutta parçalandıktan sonra ortaya çıkan bileşiklerin, damarlarda kalınlaşmaya sebep olan kronik iltihabı önlediği görüldü. Araştırmacılara göre, bir iltihaplanma durumunda 100 ile 200 gram arasında soğan tüketilmesi vücutta büyük bir olumlu etki yaratılabiliyor.
__________________ |