![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
|
Sağlık Bu Bölümde Sağlık Hakkında Bilgiler bulunur. |
![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
![]() | #1 | ||
![]() Üyelik tarihi: Jan 2008 Yaş: 35
Mesajlar: 17.190
Tecrübe Puanı: 57 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yemeklerin tadını tuzunu bazı soslara borçluyuz evet haklısınız ama bu soslar neredeyse ana yemek kadar kalorili ve tehlikeliler. Kilo almamak için uzak durmamız gereken 5 sos ne? Uzak dururken tadından birşey kaybetmeden benzer soslarla nasıl yemeği leziz bir hale getireceğinizin reçetesini hazırladık. ![]() Alfredo sos Yarım fincanında 22 gram yağ var ve bunun yarısı doymuş yağ. Daha sağlıklı öneri: Az-yağlı Alfredo. 2 kap soya sütünü kısık ateşte ısıtın. Altı yanmasın diye durmadan karıştırın. 1 yemek kaşığı süt tozu ekleyin, yarım fincan parmesan peyniri, biraz tuz ve biberle karıştırın. Peynir eriyene ve süt katılaşana kadar pişirin. Fazla yağların yarısını atmış olacaksınız. ![]() Oldukça kalorili ve yağlı bir sostur. Daha sağlıklı öneri: 1 tatlı kaşığı mısır nişastasını 1/4 soğuk suda çözün. Bunu daha önceden kaynamış suyunuza ilave edin. Bir diş sarımsak katın, 1 kaşık kekik, 1 çay kaşığı fesleğen, 1/4 balsamik sirke. ![]() Hollandaise sos Bu zengin sosta yüksek miktarda yumurta bulunur, ve içindekiler oldukça kalorilidir. Daha sağlıklı öneri: 4 ölçek tofu ekleyin, 4 çay kaşığı limon suyu, bir tutam tuz ve biber, 1 kaşık kapari ekleyip bunları blenderdan geçirin. Sıvılaşana kadar karıştırın. ![]() Bolonez sos Bu tam yağlı et sosunda bir düzene sosis, biftek ve bolca yağ var. Daha sağlıklı öneri:Orta ateşte bir kaşık zeytinyağını ısıtın. Bir diş sarımsak doğrayın, yarım soğan birde. Biraz daha zeytinyağı ekleyerek karıştırın. 5 dakika sonra, 2 adet domatesi ezip koyun ve karıştırın. Biraz kekik ve kuru fesleğen atın. Tuz ve biberi ayarlayın. Kısık ateşte yarım saat pişirin. ![]() Et suyu Beyaz etle çok güzel gitsede adeta bir gut bombasıdır. Daha sağlıklı öneri: İki kutu az yağlı et suyu alın, ve kaynatmaya başlayın. Bir çay kaşığı mısır nişastasıyla karıştırın, 1/4 su dökün. Tuzunu ve biberini ayarlayın. Şimdi kaynadıktan sonra neredeyse tüm yağnı kaybettiniz hem de güzel tadı uçup gitmedi bile. | ||
![]() | ![]() |
![]() | #2 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 55
Mesajlar: 16.883
Tecrübe Puanı: 70 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Süper görünüyorlar Murat,boşverin kiloyu,bir daha mı geleceğiz dünyaya? ![]() ![]() ![]()
__________________ ![]() | ||
![]() | ![]() |
![]() | #3 | ||
ÇUKUROVA KARTALI ![]() ![]() Üyelik tarihi: Jan 2008 Yaş: 36
Mesajlar: 11.535
Tecrübe Puanı: 63 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() ![]() Tarifini almalıyım ![]() | ||
![]() | ![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |