![]() |
kilo aldıran 5 ölümcül sos Yemeklerin tadını tuzunu bazı soslara borçluyuz evet haklısınız ama bu soslar neredeyse ana yemek kadar kalorili ve tehlikeliler. Kilo almamak için uzak durmamız gereken 5 sos ne? Uzak dururken tadından birşey kaybetmeden benzer soslarla nasıl yemeği leziz bir hale getireceğinizin reçetesini hazırladık. http://askmen.mynet.com/images/sagli...et/alfredo.jpg Alfredo sos Yarım fincanında 22 gram yağ var ve bunun yarısı doymuş yağ. Daha sağlıklı öneri: Az-yağlı Alfredo. 2 kap soya sütünü kısık ateşte ısıtın. Altı yanmasın diye durmadan karıştırın. 1 yemek kaşığı süt tozu ekleyin, yarım fincan parmesan peyniri, biraz tuz ve biberle karıştırın. Peynir eriyene ve süt katılaşana kadar pişirin. Fazla yağların yarısını atmış olacaksınız. http://askmen.mynet.com/images/sagli...alad-dress.jpgTam yağlı salad sos Oldukça kalorili ve yağlı bir sostur. Daha sağlıklı öneri: 1 tatlı kaşığı mısır nişastasını 1/4 soğuk suda çözün. Bunu daha önceden kaynamış suyunuza ilave edin. Bir diş sarımsak katın, 1 kaşık kekik, 1 çay kaşığı fesleğen, 1/4 balsamik sirke. http://askmen.mynet.com/images/sagli...ndaise-sos.jpg Hollandaise sos Bu zengin sosta yüksek miktarda yumurta bulunur, ve içindekiler oldukça kalorilidir. Daha sağlıklı öneri: 4 ölçek tofu ekleyin, 4 çay kaşığı limon suyu, bir tutam tuz ve biber, 1 kaşık kapari ekleyip bunları blenderdan geçirin. Sıvılaşana kadar karıştırın. http://askmen.mynet.com/images/sagli...ognese-sos.jpg Bolonez sos Bu tam yağlı et sosunda bir düzene sosis, biftek ve bolca yağ var. Daha sağlıklı öneri:Orta ateşte bir kaşık zeytinyağını ısıtın. Bir diş sarımsak doğrayın, yarım soğan birde. Biraz daha zeytinyağı ekleyerek karıştırın. 5 dakika sonra, 2 adet domatesi ezip koyun ve karıştırın. Biraz kekik ve kuru fesleğen atın. Tuz ve biberi ayarlayın. Kısık ateşte yarım saat pişirin. http://askmen.mynet.com/images/sagli...et/et-suyu.jpg Et suyu Beyaz etle çok güzel gitsede adeta bir gut bombasıdır. Daha sağlıklı öneri: İki kutu az yağlı et suyu alın, ve kaynatmaya başlayın. Bir çay kaşığı mısır nişastasıyla karıştırın, 1/4 su dökün. Tuzunu ve biberini ayarlayın. Şimdi kaynadıktan sonra neredeyse tüm yağnı kaybettiniz hem de güzel tadı uçup gitmedi bile. |
Süper görünüyorlar Murat,boşverin kiloyu,bir daha mı geleceğiz dünyaya?:D:D:D |
:D:DZaten ihtiyacım var kiloya Tarifini almalıyım :D |
Türkiye`de Saat: 01:34 . |
Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2