![]() |
20 Dolar Tanınmış bir konuşmacı, 20 dolarlık bir banknotu havaya kaldırarak seminerine başladı. 200 kişilik odada şunu sordu: "Bu 20 dolarlık banknotu kim ister?" Eller kalkmaya başladı. Konuşmacı, "Bu 20 doları birinize vereceğim; ama önce bir şey yapmama izin verin." 20 dolarlık banknotu buruşturdu. Sonra sordu: "Kim hâlâ istiyor?" Eller hâlâ havadaydı. "Peki," diye yanıtladı, "ya şunu yaparsam?" Parayı yere attı ve ayakkabısıyla çiğnemeye başladı. İyice buruşmuş ve kirlenmiş olan parayı eline aldı. "Şimdi kim istiyor?" Gene eller havaya kalktı. "Arkadaşlar, hepiniz çok değerli bir şey öğrendiniz. Paraya ne yaparsam yapayım, hâlâ onu istiyorsunuz; çünkü değeri azalmıyor. Hâlâ 20 dolar değerinde." Yaşamımızda pek çok kez, aldığımız kararlar ve içine düştüğümüz koşullar nedeniyle yere atılır, buruşturulur ve kir pas içinde çiğneniriz. Değersiz olduğumuzu hissederiz; ama ne olursa olsun ya da ne olacaksa olsun, değerinizi asla kaybetmezsiniz. Kirli ya da temiz, buruşmuş ya da düzgünce katlanmış olun, sizi sevenler için hâlâ paha biçilmezsinizdir. Yaşamımızın değeri, ne yaptığımız ya da kimi tanıdığımız ile değil, KİM OLDUĞUMUZ ile ortaya çıkar. Siz özelsiniz; bunu asla unutmayın. |
Düşenin dostu olmaz atasözü ehemmiyetini kaybetti.:) |
Benim de :"Altın yere düşmekle değer kaybetmez" sözü aklıma geldi.:p |
Bu atalarımı anlamıyorum ya.:D |
Ben çok iyi anlıyorum,yaş itibarıyla mı acaba?:D |
Yaş konularına girmeyelim ya :DYakında 2 olacak yaşımın ilk hanesi ne acı.:D |
İyi adamı hapse atmamışlar, paraya zarar vermek suç :p lol |
Alıntı:
2 olacak,tüüühhh...:D Çok acı bir durum Mehlika...:D Allah 8-9 olduğu günleri de göstersin inşallah...:p Alıntı:
|
3 hanelileri de görürüz inşallah.:):D:p |
İnşallaaaaahhhhh...:D |
Sonra o parayı napmışki :D |
Yani burda çıkarmamız gereken başka dersler varken neden para aklına geliyor Gökhan?:D Ne olacak,değer kaybetmediği için tekrar cebine koymuştur.:D |
Alıntı:
Bizim atalarımız çağlar önce bunları düşünüp söylemişler altın çamurada düşse altındır diye biz bunları aşmış milletiz bunların 21.yy.da yaptığı konuşma benim genlerimde tahminen 17.yydan beri var Napim yok efenim para pis yok kim kaybetti kime verim çıkmış oraya şow yapıyo artiz :D Edebiyat parçaladım yine :D |
Hımmm,çalıntı yaptı diyorsun yani adamı...Doğru aslında ya...:D Bizim atalarımızn sözlerini canlandırmış demek,vay fikir hırsızı vay...:D |
Sallandırıcaksın bunlardan 2 tanesini şikago meydanında bak bidaha oluyomu :D |
Alıntı:
|
:D :D |
Yaşamımızın değeri, ne yaptığımız ya da kimi tanıdığımız ile değil, KİM OLDUĞUMUZ ile ortaya çıkar. çok doğru.. Teşekkürler ablam :) |
Rica ederim Semracığım...Başkalarına duyduğumuz saygının birazını kendimize de duyalım,hak ediyoruz.:) |
Türkiye`de Saat: 19:14 . |