![]() |
Kola İÇince VÜcudumuzda neler oluyor?? İlk 10 dakika: 10 çay kaşığı şeker almış vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker miktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller. 20 dakika: Kan şekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda insülin patlamasına neden olur. Karaciğeriniz vucudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur 40 dakika: Kafein absorbsiyonu tamamlanır. Göz bebeklerniz büyür. kan basıncınız yükselir, karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar. Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur. 45 dakika: Beyninizde dopamin salgısı artar. Bu tıpkı eroinin vücuttta yaptığı tepkimelere benzer. 60 dakika: Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı).Buda vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinkonun da beraberde dışarı atılması demek. Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vucüdunuzda kola ile alığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için sussuzluğunuz tekrar hissedeceksiniz. Şekeri ihtiyacını takiben, kafein isteğide başlayacak |
çok içiyorum malesef |
bende cok içiyorum. hemen hemen hergünüm colasız gecmiyo... cok seviyorum cünkü vazgecmeyide düşünmüyorum :) |
aynen bnde asırı iciyorum kola ramazanda azalttım ama sadece aksam yemeginde iciyorum..paylasım iicn saol |
canım kola istiyoo yaaa :( |
Alıntı:
|
ısmarlaaa pepsi olsun ama :D bide buz gibi olsunn:) |
ben pek içmem zaten ayran+elma suyu+bira+rakı tercihimdir :) |
pepsim yapmaz öyle şeyler iftira bunlar:D |
pepsi kola deil zaten di mi :D |
valla ya bende çok içiyorum napıcaz bilmiyorumki |
Alıntı:
|
küçüklüğümde bulmaca çözerken yada çözmeye çalışırken diyim daha dogru olucak "yaşamamız için gerekli olan sıvı" kısmına ki 2 harflidir malum:D kola yazdıgımı bilirim:D o derece yani :D |
Kolakolik Biri Olarak Tırstım :p |
8 aydır kola içemiyorum...içenlere öyle bi bakıyorum ki beni gören acıyo kendisi içemiyo ... keşke içebilsem .... |
kolaa kolaa |
kahveye daha bağımlıyım onun ne gibi zararı var |
kola ısmarlayabilrim yasmın |
arkadaşta içerdi ama gözümün önünde midesi patladı. pofffff diye :) |
futbol oynarken bunların hepsı oluyordu bana ve yaklasık 4 senedır kola allıpta ıcmem..sadece mısafırlıkta fılan varsa 2-3 bardak oda cok nadir.. sıgara kola alkol..yazık etmeyın kendınıze ıcmeyınn desemde benı kım sallarkı |
inanmayın bunlara hicbisey yapmıo kola. bol bol icin :D ben hergün iciorum ama bakın hala yasıyorum hemde cok sağlıklıyım cok sükür :D:D:D |
Alıntı:
|
coca cola deil pepsi coca colayı sakın icmeyin o cok zararlı işte:D |
sen ıkısınıde bosver..meyve suyuna basla bence :D |
limonata ve taze sıkılmıs portakal suyu dışına baska meyve suyu icmem |
kim ne derse desin koladan vazgeçilmez |
tamm sen bırak kolayı ben bu konuda sana sponsor olurum :D istedıgın kadar limonata ve portakal suyu ;) |
yokk ben vazgecemem pepsimden :) |
Türkiye`de Saat: 10:54 . |