![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #11 | ||
çarşı ulann ![]() Üyelik tarihi: Apr 2008 Yaş: 43
Tecrübe Puanı: 57 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | tamam canım geçenlerde avast indirdim indirdiğim virüs programında virüs varmış ![]() çöktü ![]() ![]() | ||
![]() | ![]() |
|
![]() | #12 | ||
![]() Üyelik tarihi: Jan 2009
Tecrübe Puanı: 52 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Truva atı nedir? ![]() Mitolojideki Truva atı nasıl bir armağan gibi görünüp, aslında Troya kentini ele geçirecek Yunanlı askerleri taşıyorduysa; bugünün Truva atları da yararlı yazılımlar gibi görünen bilgisayar programlarıdır, ancak güvenliğinizi tehlikeye atar ve pek çok zarara yol açarlar. Yakın geçmişteki bir Truva atı, Microsoft güvenlik güncelleştirmeleri olduğu iddia edilen eklerin bulunduğu bir e-posta görünümündeydi, ancak ekteki dosyaların virüsten koruma ve güvenlik duvarı yazılımlarını devreden çıkarmayı hedefleyen virüsler olduğu ortaya çıktı. Truva atı (i.) Yararlı gibi görünen ancak aslında zarara yol açan bir bilgisayar programı. Truva atları, insanların, meşru bir kaynaktan geldiğini düşündükleri bir programı açmaya yöneltilmeleri yoluyla yayılır. Kullanıcıları daha iyi korumak için Microsoft e-posta aracılığıyla güvenlik bültenleri gönderir; ancak bunlarda hiçbir zaman ek bulunmaz. Ayrıca, müşterilerimize e-posta ile gönderilmeden önce tüm güvenlik uyarılarımız Güvenlik Web sitemizde yayımlanır. Truva atları, ücretsiz olarak yüklediğiniz yazılımlarda da bulunabilir. Güvenmediğiniz bir kaynaktan asla yazılım yüklemeyin. Microsoft güncelleştirmelerini ve düzeltme eklerini her zaman Microsoft Windows Update veya Microsoft Office Update'ten yükleyin.
__________________ Besiktasforum.NET KayıpKentinYakışıklısı. | ||
![]() | ![]() |
![]() | #13 | ||
Tecrübe Puanı: 52 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Solucanlar ve diğer virüsler nasıl yayılır? Hemen tüm virüsler ve pek çok solucan, bulaştıkları bir programı açmadığınız veya çalıştırmadığınız sürece yayılamaz. En tehlikeli virüslerin birçoğu temel olarak e-posta ekleri (bir e-posta iletisiyle gönderilen dosyalar) yoluyla yayılmıştır. E-postanızın bir ek içerip içermediğini genellikle anlayabilirsiniz, çünkü size eki ve adını temsil eden bir ataç simgesi ile gösterilir. Fotoğraflar, Microsoft Word ile yazılmış mektuplar ve hatta Excel elektronik tabloları, e-posta ile her gün alıyor olabileceğiniz dosya türlerinden bazılarıdır. Bir virüs, bulaştığı dosya ekini açtığınızda harekete geçer (bir eki açmak için genellikle ek simgesini çift tıklatırsınız). ![]() İpucu: Eki bekliyor ve ekteki dosyanın tam olarak içeriğini biliyor olmadıkça bir e-postanın ekindeki herhangi bir şeyi açmayın. Tanımadığınız birinden eki olan bir e-posta alırsanız hemen silin. Ne yazık ki, bazen tanıdığınız kişilerden gelen ekleri açmak da güvenli değildir. Virüs ve solucanların, e-posta programlarından bilgi çalma ve kendilerini adres defterinde listelenen herkese gönderme becerileri vardır. Dolayısıyla, birinden anlamadığınız bir ileti veya beklemediğiniz bir dosya içeren bir e-posta alırsanız, eki açmadan önce her zaman bu kişiyle bağlantıya geçin ve ekin içeriğini doğrulatın. Diğer virüsler Internet'ten yüklediğiniz programlar, arkadaşlarınızdan ödünç aldığınız virüslü bilgisayar diskleri veya bir mağazadan satın aldığınız programlar yoluyla yayılabilir. Bunlar, virüs kapmanın az rastlanan yollarıdır. Çoğu kişi, bilinmeyen e-posta eklerini açıp çalıştırdıklarında virüs kapar.
![]() | ![]() |
![]() | #14 | ||
Savaşçı Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Yaş: 44
Tecrübe Puanı: 48 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bende nod32 kullanıyorum memnumum ama çoğu antivirüs programları maalesef trojanlara karşı etkili olmuyor trojan konusunda antispyware doctor adlı bir program var ama lisanlı olduğu takdirde kullanabiliyorsun onun faydasını gördüm vaktinde ... Ayrıca şöyle bir öneride getirebilirim sizlere pc de herhangi bi sorun tespit ettiğinizde eğer format atılmasını istemiyorsanız en iyi çözüm sistem geri yükleme yapılması faydalı olabilir...
__________________ ![]() Beşiktaşlı olmayanlara sesleniyorum. Birgün bu takımı sevmeyeceksiniz ona tapıcaksınız. profeminizm hareketi engellenemez !!! milliyet blog yazıları sayfam... | ||
![]() | ![]() |
![]() | #15 | |||
noble eagle ![]() Üyelik tarihi: Feb 2008
Tecrübe Puanı: 30 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
| |||
![]() | ![]() |
![]() | #16 | ||
Savaşçı Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Yaş: 44
Tecrübe Puanı: 48 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bazı virüsleri silemediğini biliyorum ama çoğunlukla işe yarıyor kardeşim... Kaybın ise sadece geri yükleme tarihinden sonraki kurduğun programları kaybetmek ama hiç yoktan virüslerden kurtulma şansın yok yüksek...
__________________ ![]() Beşiktaşlı olmayanlara sesleniyorum. Birgün bu takımı sevmeyeceksiniz ona tapıcaksınız. profeminizm hareketi engellenemez !!! milliyet blog yazıları sayfam... | ||
![]() | ![]() |
![]() | #17 | ||
Tecrübe Puanı: 52 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | NOD32 - Eset , Suanda en reva$'ta oLan Virüs programlari fakat , söyle bir tabir var ; "Virüs Programlari , Virüs'ü Temizlemiyor." Dogru. Neden Bilgisayar'larinize Virüs Taramasi Yaptiginizda Virüs'lere rastlayabiliyorsunuz , Neden Virüs iLk girdiginde Virüs programi temizlemiyor , bi cok nedeni var ama ben ilginc bi sistem kurdum ßi PC Teknik servis oLarak 2 Virüs Programi birden kullaniyorum Eset 2009 Türkce ve Karspersky 2009 PC Calistigi zaman ESET 2009 Acik duruyor , Karspersky offline durumda. Virüs Taramasi yaparkende Karspersky i Kullaniyorum Eset i Offline duruma aliyorum.
![]() | ![]() |
![]() | #18 | ||
Sadece 24 ![]() Üyelik tarihi: Jun 2006 Yaş: 44
Tecrübe Puanı: 20 ![]() | geri yükleme virüsleri silmez arkadaşlar sadece uyku moduna cevirir.en iyi koruma çakma virüs proğramları yerine lisanslı olanları kullanmak ve önemli dosyaların kopyalarını diğer disklerde de saklamaktır.formatta yardımcı olur.
__________________ ŞU DINMEYEN ARZUYA KARŞI KOYSADA DAĞLAR, ÜMITSIZCE GÖZLERIM SANMAKI HERDEM AĞLAR;VARSINDA HASRET ILE GEÇIVERSIN SENELER, BIZI AYIRAN YOLLAR BIRGÜN YENIDEN BAĞLAR... ![]() | ||
![]() | ![]() |
![]() | #19 | ||||
Tecrübe Puanı: 52 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Alıntı:
Sistem Geri Yükleme Yaptiginda , Sadece GÜN olarak geri aliyor. Sistem Geri Yükleme Sıklıkla Yapildigi Takdirde Harddisk 'e zarar veriyor ve Cökmesine Neden olabiliyor
__________________ Besiktasforum.NET KayıpKentinYakışıklısı. | ||||
![]() | ![]() |
![]() | #20 | |||
Sadece 24 ![]() Üyelik tarihi: Jun 2006 Yaş: 44
Tecrübe Puanı: 20 ![]() | Alıntı:
__________________ ŞU DINMEYEN ARZUYA KARŞI KOYSADA DAĞLAR, ÜMITSIZCE GÖZLERIM SANMAKI HERDEM AĞLAR;VARSINDA HASRET ILE GEÇIVERSIN SENELER, BIZI AYIRAN YOLLAR BIRGÜN YENIDEN BAĞLAR... ![]() | |||
![]() | ![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |