![]() |
İşletim Sistemi Genellikle şu sıralarda Windows Vista Home Premium sürümü alacağınız bilgisayarın yanında size veriliyor olacak. Nadiren eski sistemlerde Windows XP belki bulabilirsiniz. Bunun haricinde ise Windows Vista Business, bazı kurumsal seri dizüstü bilgisayarlarda kendisini gösterecektir. Bazı dizüstü bilgisayarlar ise FreeDOS'la sunuluyor. Yani teknik olarak bunların içinde herhangi bir işletim sistemi yok desek doğru olabilir. İşletim sistemleri konusunda fazla seçeneğiniz yok. Güncel bir dizüstü bilgisayar satın alacaksanız genellikle yanında size kaçınılmaz şekilde Windows Vista Home Premium veriliyor olacak. |
Yazılım Birçok üretici, katma değer olması adına bilgisayarlarla birlikte gerekli veya gereksiz birçok yazılımı da sisteme kurup öyle gönderiyorlar. Her ne kadar bazıları çileden çıkarıcı biçimde sistemi yavaşlatıcı etki gösterse de bazı üreticiler tanınmış firmaların güvenlik ve multimedya yazılımlarını ürünleriyle sunuyorlar. Bu açıdan bakarsanız işinize yarayan yazılımlar çıkabilir. Bir de üreticilerin kendi sistemlerinin çalışması için sundukları yazılımlara (güç denetimi, kendisine özel yönetim arabirimi gibi) yazılımlara güncel şekilde kolayca internet üzerinden ulaşabilmek önemli. |
Şarj Aleti Özellikle de minicik bir bilgisayar satın alan kullanıcıların korkulu rüyası olan şarj aletleri, devasa boyutlarıyla kullanıcıları canlarından bezdirebiliyorlar. Bu sebeple, sürekli yanınızda taşıyacağınız bir dizüstü bilgisayarın da şarj aletinin yeterli düzeyde küçük olmasına dikkat etmenizi öneririz. |
Teknik Servis Kullanıcıları ilk başta çok ilgilendirmeyen ama ilerleyen günlerde bir sorun oluştuğunda yana yakıla aradıkları servisler konusunda da markaların sunduğu hizmet çok önemli. Size her zaman cevap verebilecek bir telefon hattı ve sorunlarınızı masrafsız şekilde çözebilecek teknik servisler gerekiyor. Özellikle bir danışma hattının olması satın alma öncesi ve sonrasında önemli bir faktör. |
tesekkürler kardeşim:) |
ohooooo ooo bunları okuyana kadar gider bi laptop alırım ben okumaya devam ettiğim süredede laptop eskir:D şaka biyana teşekkürler;) |
Rica ederim :) |
eyv metin... |
laptop kesinlikle tavsiye etmiyyorum acayip baş ağrısı yapıyyor masaüstüne devam ben laptop kullanıyom ama :D |
ii bi markadan aldıktan sonra bunlara fazla dkkat etmeye fazla gerek yok gibi tşkler =) |
Türkiye`de Saat: 02:10 . |