| 
 Uludağ Üniversitesi
 ULUDAĞ  ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA
 Aklın ve bilimin öncülük ettiği,  Atatürk'ün çizdiği çağdaş, laik ve demokratik yolda, özgür düşünceli ve kişisel  sorumluluk duyguları gelişmiş ulusal değerlere saygılı olarak kültürel ve tarihi  değerleri benimsemiş, çağdaş görünüşlü gençler yetiştirmeyi amaç edinen  üniversitemize bağlı olarak, 8 Fakülte, 2 kurulma aşamasında fakülte, 2  yüksekokul, 13 meslek yüksekokulu, 1 Konservatuvar, 3 Enstitü, 13 Araştırma ve  Uygulama Merkezi ve Rektörlüğe bağlı olarak kurulan 6 bölüm bulunmaktadır.
 1970 yılında  İstanbul Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Bursa Tıp Fakültesi ile 1974  yılında kurulan Bursa İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Üniversitenin  temelini oluşturmaktadır.
 1975 yılında  yasal kuruluşunu gerçekleştirerek Bursa Üniversitesi adı altında eğitim-öğretim  hizmetine başlayan Üniversitemizin adı, 20 Temmuz 1982 tarihinde Yükseköğretim  Kurumları Teşkilatı hakkında 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile "Uludağ  Üniversitesi" olarak değiştirilmiştir.
 Üniversitemizin Yöresel  Dağılımı 1976 yılında  Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, 1978 yılında  Veteriner Fakültesi, 1981 yılında  Ziraat Fakültesi, 1982 yılında  Eğitim Fakültesi (Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Bursa Yükseköğretmen Okulu ile  Yabancı Diller Yüksekokulu birleştirilerek), 1982 yılında  İlahiyat Fakültesi, 1983 yılında  Fen-Edebiyat Fakültesi'nin kurulması ile birlikte üniversitemizdeki faal olan  Fakülte sayısı 8'e ulaşmıştır. 1995 Hukuk, Güzel Sanatlar ve Diş Hekimliği Fakülteleri (04.07.1995 gün  ve 95/7044 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Üniversitemiz bünyesinde kurulması  uygun görülmüş, henüz faaliyete başlanılmamıştır.
 Sanayi ve hizmet sektörüne  nitelikli ara insan gücü yetiştirmek amacıyla çeşitli
 yıllarda kurulan  yüksekokullarımız ve kuruluş yılları
 1985-Sağlık Hizmetleri  Meslek Yüksekokulu, 1986-Bursa Meslek Yüksekokulu,   1996-Bursa Meslek Yüksekokulu; Teknik  Bilimler Meslek Yüksekokulu Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak ikiye  ayrılmıştır. 1992-İlahiyat Meslek Yüksekokulu (  İlahiyat Fakültesine bağlı olarak kurulmuştur.) 1994-Mustafakemalpaşa Meslek  Yüksekokulu, 1995-Karacabey Meslek  Yüksekokulu, 1995-İnegöl Meslek  Yüksekokulu, 1995-İznik Meslek Yüksekokulu, 1995-Yalova Meslek  Yüksekokulu, 1996-Sağlık Yüksekokulu (4  yıllık), 1997-Yenişehir İbrahim Orhan Meslek  Yüksekokulu, 1999-Orhangazi Meslek  Yüksekokulu, 1999-Mennan Pasinli Meslek  Yüksekokulu,    1998-U.Ü.  Devlet Konservatuvarı kurulmuştur. (Yarı zamanlı statüde)   1999-U.Ü. Devlet Konservatuvarı  Müzik ve Bale İlköğretim Okulu kurulmuştur. (Tam Zamanlı Statü)     2005-Gemlik Asım Kocabıyık Meslek  Yüksekokulu,   2005-Orhaneli Meslek  Yüksekokulu,   2005-Keles Meslek  Yüksekokulu. 
 Tıp, İktisadi ve İdari Bilimler,  Mühendislik-Mimarlık, Veteriner, Ziraat, Eğitim Fakültesinin büyük bölümü ile  Fen-Edebiyat Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu  ve Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Enstitüler, Bölüm Başkanlıkları ve  Rektörlük merkez örgütü, şehir merkezine 18 Km. uzaklıktaki 16.000 dönüm arazi  üzerine kurulu ana yerleşim birimi olan Görükle Kampüsünde faaliyetlerini  sürdürmektedir.
 Eğitim  Fakültesinin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü ve Devlet Konservatuvarı 152 Evler  Kampüsünde, İlahiyat Fakültesi Fethiye Kampüsünde, Yabancı Diller Yüksekokulu ve  Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Ali Osman Sönmez Kampüsünde hizmet  vermektedir.
 Yalova ili  ile Mustafakemalpaşa, Karacabey, İnegöl, İznik, Yenişehir, Orhangazi, Gemlik,  Orhaneli, Keles ilçelerinde bulunan yüksekokullarımız hizmetlerini isimlerini  aldıkları ilçelerde sürdürmektedirler.
 Üniversitemizde 2005-2006 akademik  yılı itibariyle önlisans, lisans, yükseklisans ve doktora öğrencisi olmak üzere  toplam 47.003 öğrenci öğrenim görmekte, toplam 2.116 öğretim elemanı 1.646 idari  personeli hizmet vermektedir.

|