![]() |
17 yeni üniversite geliyor 20 Mart 2007 17 yeni üniversite geliyor 20 Mart 2007Adalet Bakanı Cemil Çiçek, 17 yeni üniversite kurulmasına ilişkin kanun tasarısının TBMM'ye sevk edileceğini bildirdi. Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısında Milli Eğitim Bakanı'nın 17 ilde üniversite kurulmasına ilişkin yürütülen çalışmaya ilişkin Kurul'a bilgi verdiğini söyledi. Bakanlığın, bu konudaki çalışmaları tamamlayarak Başbakanlığa gönderdiğini belirten Çiçek'in verdiği bilgiye göre üniversite kurulacak iller şunlar: Karaman, Ağrı, Sinop, Siirt, Nevşehir, Karabük, Kilis, Çankırı, Artvin, Bilecik, Bitlis, Kırklareli, Osmaniye, Bingöl, Muş, Mardin, Batman. |
Hayırlı olsun çoğu doğuya yapılıyor nşallah faydalı ollur doğu için |
kim gider oralara ? :D |
devlet öğretim üyesi bulmakta zorlanıyo bir de buralara üniversite kurarsa lise hocaları hocalık yapar artık:D |
yenileri yapılacağına eskilerin düzeyi arttrılsa... :) |
hayirlisi olsun |
Mevcut üniversitelerin fiziki şartlarını düzeltmeden, üniversite mezunu milyonlarca insan boş gezerken yeni 17 üniversite yapılmasını Türkiye' nin geleceği için çok da önemli bulmuyorum. Doğu' yu kalkındırmak için o bölgelerde, yerli halkın çalışabileceği, onlara uygun yeni iş sahaları açılması daha mantıklı olurdu. Üstelik batı bölgelerde yaşayan kaç genç söz konusu illeri tercih eder bunu da düşünmek gerek!!! |
geliyorda ne işe yarıyor üni versite öğrencisi okutmak kolaymı ayrıca üni okuyana iş grantisimi var en az yurt paraı falan aylık 1 milyar gerekli üniliye ee aile nasıl geçince açmakla olmuyor işte |
ya bize üniversite değil orayı bitirince iş lazım..... |
Alıntı:
|
Türkiye`de Saat: 17:45 . |