|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
30-03-2006, 20:51 | #1 | ||
Tecrübe Puanı: 21 |
O Danimarka'nın prensi Muhammed Akıncı... Henüz 23 yaşında olmasına rağmen Danimarka'nın Silkeborg takımında 10 numaralı formayı kaptı. Hem mücadeleci, hem teknik, hem de süratli. Sahada basmadık yer bırakmıyor ve müthiş asistleri var. Danimarka SAS Ligi'nde Türkiye'yi temsil eden tek oyuncu olan Muhammed Akıncı'yı editörümüz Bülent Çulhaoğlu buldu ve telefonla sıcak bir röportaj yaptı. - Öncelikle seni tanımayanlar için kendinden bahseder misin? 1983 Konya Kulu doğumluyum. 7 yaşında ailece Danimarka'ya yerleştik. Babamın futbola ilgisi vardı. Oturduğumuz yer olan Randers'in alt yapısında futbola başladım. 1999 yılında ise Silkeborg'un Futbol Koleji'ne yazıldım. 17 yaşında A takıma çıktım. 18 yaşında da ilk maçımı oynadım. O günden beri de Silkeborg'ta forma giyiyorum. - Silkeborg'da hangi mevkiide görev yapıyorsun? Kendi stilini nasıl tarif edersin? Forvet arkası. Ama zaman zaman sağ açık ya da sol açık oynadığım da oluyor. Ama en verimli olduğum bölge forvet arkası. Sağ ayaklıyım fakat sol ayağımı da kullanırım. Çok koşan, teknik, aynı zamanda da mücadeleci bir futbol kimliğim var. Gol atmaktan çok attırmayı severim. - Danimarka futbolu ile Türk futbolunu kıyaslamanı istesem... Milli Takım düzeyinde kıyaslarsak Danimarkalı futbolcular önemli Avrupa liglerinde top koşturduklarından bizim Milli Takım'a göre biraz daha iyi ve tecrübeliler diyebilirim. Ancak lig kıyaslamsında Türkiye Süper Ligi buradan daha kaliteli kesinlikle. - Oradan Süper Lig'i takip edebiliyor musun? Takip etmezmiyim. Evimde Lig TV var. Fırsat buldukça maçları kaçırmamaya çalışıyorum. - Sence bu sezon kim şampiyon olur? Zor soru. Çok çekişmeli gidiyor lig. Fenerbahçe - Galatasaray derbisi düğümü çözecek gibi. Ama Fenerbahçe az da olsa 1 adım daha önde bence. - Danimarka'da peki? FC Kopenhag şampiyonluğa yakın duruyor. Kadroları Brondby'den daha iyi. Ama devre arasında teknik direktör değişikliği yaşadı. Bu sebeple kısa bir bocalama geçirdiler. - Türkiye'de top oynamayı düşünüyor musun? İstanbul takımlarından teklif gelirse seve seve gelirim. Çünkü hedefi ve taraftarı olan büyük kulüpler. | ||
|
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |