![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #141 | ||
Guest
| Yağmur Olsun şu dünyada ölüm var yoksulluk var zulüm var eğme başın namerde yüreğin var dilin var yağmur olsun sel olsun da bahar açsın gül olsun bir ateş yakalım ki cümle dertler kül olsun dağ başından kar gelir dağlar aşar yar gelir sevdalı yüreğime böyle dünya dar gelir sil gözünün yaşını dövme artık döşünü yel olup harlayalım umudun ateşini söz-müzik: grup yorum | ||
![]() |
|
![]() | #142 | ||
Guest
| Emekçi Halayı gün doğmadan yollardayız döktüğümüz terdir bizim işimiz ekmeğimizdir ekmeğimiz kuru bizim çalışan biz alan sensin aşımızı çalan sensin doğru biziz yalan sensin dillerimiz ayrı bizim mala mülke doymayansın söz verip de tutmayansın hakkımızı vermeyensin yollarımız ayrı bizim eken biziz, biçen sensin kanımızı emen sensin kalleşçe vuruşan sensin silahımız ayrı bizim sabır taşı çatlayacak emekçiler çağlayacak patladı ha patlayacak öfkemiz vardır bizim halaylara durulacak zulüm çarkı kırılacak meydanlarda sorulacak hesabımız vardır bizim söz-müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #143 | ||
Guest
| Bir Mevsim yine düştük yollara yine uzun yollara yine çıktık yollara yine zorlu yollara uzun ve zorlu ama onurlu yattık ölüm orucuna bir mevsim boyunca aç kalacak bir mevsim boyunca yürüyecek açlığımız kadar onurlu açlığımız kadar gururlu açlığımız kadar dik başımız açlığımız kadar inancı ve sevgiyi halkımızı düşlerimizi umut dolu beynimizi tedarik ettik, bileyledik onlarla beslenecek, direnecek onlarla öleceğiz göçmen kuşlar giderken uzaklara hoşçakalın diyecek bizlere uğurlarken onları aç olacağız döndüklerinde aç olacağız belki az kalacak, belki hiç kalmayacak kalırsak dik, ölürsek yiğit olacağız bir mevsim aç olacağız her mevsim onurlu olmak için söz: fırat tavuk müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #144 | ||
Guest
| Bu Memleket Bizim dört nala gelip uzak asya'dan akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim kapansın el kapıları bir daha açılmasın yok edin insanın insana kulluğunu bu davet bizim bilekler kan içinde dişler kenetli bilekler kan içinde ayaklar çıplak ve ipek bir halıya benzeyen toprak bu cehennem, bu cennet bizim yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine bu hasret bizim söz: nazım hikmet müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #145 | ||
Guest
| Sesimi Duyan Var Mı? uykudaydı istanbul, izmit, adapazarı, bolu, yalova uykudaydı eskişehir, ankara, gölcük, değirmendere, düzce, bursa onyedisinde ağustos’un, sonra onikisinde kasım’ın dipten bir uğultu koptu, bir çığlık yükseldi topraktan saniyelere sığdı onbinlercesi ölümün sonra çığlıklar ağıtlara, ağıtlar çığlıklara karıştı ben buradayım, sesimi duyan var mı? geceydi uğultulu geceydi binleri aldı gitti gövdem toz toprak göçük altında gövdem unufak enkaz altında acıya gömdüler güzel vatanımı mezarımda adım yok kaybettiler oy bedenimi viranemde feryadım yok bak göçük altında bizimkiler hayat verecek bir el bekler birlikte gülmeyi, birlikte sevmeyi birlikte paylaşmayı birlikte yürümeyi bilenler kardeşlik duygularıyla koşup geldiler birlikte çok gülemediler ama birlikte öldüler "ayrımız gayrımız yoktur" dediler sildiler gözyaşlarını birbirlerinin yaralarına merhem oldular deprem olmuş yıkım olmuş of yüreğim göçük altında haykırıyorlar yetiş diyorlar koşup gelenler dayan diyorlar kazma ile kürek ile diş ile tırnak ile dostça bir yürekle umutla arıyorlar ben buradayım sesimi duyan var mı? sesini duyan var sesini duyanlar bizimkiler bak yaşatmak için sana koşuyorlar ak sakalına, çocuk yaşına bakmadan tırnaklarıyla kazıyorlar enkazı betonu tırnaklarıyla deliyorlar çıkarsız hesapsız yüreklerinin susturamadığı sesini elleri gibi kavuşturuyorlar birbirine gömülmesek de toprağa birlikte acıya gömüldük hep birlikte gülcan bebe, ayşe teyze, mehmet amca, fatma abla içeride kaldı anam, içeride kaldı babam bir tane de değil ki hangi birine yanam ben buradayım sesimi duyan var mı? söz-müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #146 | ||
Guest
| Sürmenelim sürmenelim sür bileyle bıçağını iyi bileyle keskin olsun iki tarafı sürmenelim acılara direnen yanın gibi iyi bileyle keskin olsun iki tarafı dayandı da namerdin kör bıçağı kemiğe sürmenelim keselim ha bu namert elleri çokca yap bıçakları türedi it dölleri aşımız kursaklarında deşelim sürmenelim nice oğullar verdik, kız verdik sevdalara sürmenelim sevdalara, kemençe seslerinde yeter artık çektiğin cansa can sürmenelim aşımız kursaklarında deşelim sürmenelim söz: sadık mamati müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #147 | ||
Guest
| Feda ben diyorum ki ona kül olayım kerem gibi yana yana ben yanmasam, sen yanmasan, biz yanmasak nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa?.. toprağa hayat verir, sevdamızın bereketi seni ölecek kadar çok sevdik yurdum dinsin artık gözünün yaşı hayatı yudum yudum içiyorduk yürüyorduk aydınlığa sana kalkan elleri durdurmak için katıldık açlık kervanına yansak kavrulsak alevin kızgınlığında dilimizde aynı şarkılar seni sevecek kadar çok öldük halkım, mahpuslarda... yollarda kalabalık içinde yürüyor menziline güllerin genci tazesi yüreği kor bir volkan düşleri vardır her dem tazedir, çağlayıp coşar içinde yol boyu mırıldanır bir şarkı, içinde mahpusluğun sızısı meşale gibi yanan bedenleri, düşünür nazlı fidanı bir canım vardır direnip yaşar bir canım vardır savaşçı -tutsaktır- bir canım var hıncıyla çatlar gök bir canım var mahpuslarda yanar özgürlük uğruna feda bu can halkıma, vatanıma gözleri görmez kimseyi içinde dinmez fırtına gözü yaşlı kalmış analar onlara canım feda zulme susarsa ne yaşar bu can adalet yoksa hayat ne kolları bağlanmış halkın, direnmek yasaktır bize tutuşur duvarlar ardında açlığa direnen canlar zulme susarsa ne yaşar bu can adalet yoksa hayat ne şiir: nazım hikmet söz-müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #148 | ||
Guest
| Diri Diri Yaktılar yanıyor duvarlar beton yanıyor bombalar yağıyor duman çöküyor cehennemi dünyada yaşıyoruz biz kahkahalar atıyor zebanilerimiz biz altı kadındık mahpus damında açlığımızla yürürdük halkın bağrına yüreğimiz yanarken vatan aşkıyla bedenimizi yaktılar kahkahalarla seni çok sevdik ey güzel vatan ekmeğini hasretini sevdalarını aynı hasret için ölebiliriz aynı sevda için ölebiliriz yoksulluğumuz kardeştir bizim aynı kurşunlarla vururlar bizi aynı ateşlerde yakarlar bizi yangınlarda diri diri yakarlar bizi söz-müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #149 | ||
Guest
| Yoldaşım Vurulmuş baharın ilk müjdesin verir gül ile nergis hayatımda yüz bahar olsa ne fayda sensiz menim dermanım devam menim en temiz havam yoldaşım vurulmuş goy gedim anacan bir dağ yeli esip geçip bağrımdan ah... penceremden külek olup esip gelerek ne senin yadından çıksın ne de men unuttum ılgarı içime od düşüp yanar yandırar yakar... yandırar dağları söz-müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #150 | ||
Guest
| Kozanoğlu n’olaydı da kozanoğlu n’olaydı sen ölmeden ecel bana geleydi bir çıkınlık canımı da alaydı böyle sensiz kalmasaydık cihanda derviş paşa gayrı kına yakınsın böbür böbür dört bir yana bakınsın amma bizden gece gündüz sakınsın öç alırız ilk fırsatı bulanda dadaloğlu söyler size adını şimdiden yok bilsin hasmım kendini bağlasalar parçalarım bendimi yatacağım bilsem bile zindanda söz: dadaloğlu müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |