![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #21 | ||
Guest
| Filistin Günlüğü bana ılık rüzgarları gönderin tel örgüler ardına sevgilinin gözlerinde benim olsun yağmur damlaları mavisi yeşile mahkum edin bozkırı boy atsın sevdam bana bir türkü söyleyin yarınlarıma uzansın tel örgüler ebem olsun doğurtsun hasretimi ağlamasın çocuklar çocuklar kanamasın çocuklar ağlamasın sözüm var beyrut sokaklarında öldürün beni her sabah saat beşte öldürün beni sözüm var beyrut sokaklarında yaşatın beni söz: mecit ünal müzik: grup yorum | ||
![]() |
|
![]() | #22 | ||
Guest
| Özgürlük Türküsü kor bir ateştir yüreğim coşku büyüttüm koynumda oğul (kızım) gitme demedim omuz verdim kavgasına bulutlar ağlar dağlardan akar savrulur zindanlara zinciri kırar duvarı yıkar kavuşuruz meydanlarda boy veriyor karanfilim özgür günün müjdesiyle kızım (oğul) gitme demedim soluklar verdim sesine boran ayırdı elimi onun sıcak ellerinden baş eğmez kar çiçeği onurla yanındayım ben söz-müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #23 | ||
Guest
| çav bella işte bir sabah uyandığımda çav bella.... elleri bağlanmış buldum yurdumu her yanı işgal altında sen ey partizan beni de götür çav bella... beni de götür dağlarınıza dayanamam tutsaklığa eğer ölürsem ben partizanca çav bella... sen gömmelisin ellerinle beni ellerinle toprağına güneş doğacak açacak çiçek çav bella... gelip geçenler diyecek “merhaba” “merhaba ey güzel çiçek” italyan halk şarkısı | ||
![]() |
![]() | #24 | ||
Guest
| Türkülerle 1989 Başına Döndüğüm başına döndüğüm kurban olduğum ağlar dolanıram yar deyi deyi ezel bahar yaz ayları misali çağlar dolanıram yar deyi deyi çoktan beri terketmişem ben yari hasta yüreğimden çıkmıyor zarı yanar oldu sönmez yüreğim narı dağlar dolanıram yar deyi deyi evlerinin önü kavak elim kınalı yüzümde duvak merhamet et halime bak oy oy sebebim oy oy vebahtım oy oy sebebim... türk halk şarkısı | ||
![]() |
![]() | #25 | ||
Guest
| İnce Memed çakmağı yandıran kavdır demiri dövdüren tavdır dayan ince memed şimdi direnecek çağdır ince memed toroslar’dan gürledi buhurcular kulak verip dinledi onyedi kurşunu yedi ölmedi dayan ince memed dayan n’idelim gardaş n’idelim oy tut elimden ince memed gidelim dağlar gidelim oy kıratın boynunda püsküllü koza kanlarım damladı çimene toza kurtulursam eğer sorarım size buhurcular bölük bölük geldiler atlarımı delik delik deldiler duvarın dibinde resmim aldılar ak kağıt üstünde tanıyın beni gardaş n’idelim oy dayan ince memed dayan n’idelim gardaş n’idelim oy tut elimden ince memed gidelim dağlar gidelim oy türk halk şarkısı | ||
![]() |
![]() | #26 | ||
Guest
| Nenni deveyi deveye çattım nenni... çılbırın boynuna attım nenni de... nenni bebek oy kaynatamdan hicap ettim nenni... nenni benim küçücüğüm nenni de... nenni bebek oy yekin kara devem yekin nenni... çanını zilin takın nenni de... nenni bebek oy bebeğimi daldan sakın nenni... nenni benim küçücüğüm nenni de... nenni bebek oy köpekler dağda uluşur nenni... eltim çadırda gülüşür nenni de... nenni bebek oy kuzgunlar bebek üleşir nenni... nenni benim küçücüğüm nenni de... nenni bebek oy harmancının kayaları bebek oy çan çalıyor mayaları nenni de... nenni pek mi değdi a bebeğim bebek oy oy kara kuşun sayaları nenni de... nenni türk halk şarkısı | ||
![]() |
![]() | #27 | ||
Guest
| Omuzdan Tutun Beni omuzdan tutun beni halaya katın beni düşersem bu kavgada loy dosta anlatın beni deloy loy loy loy... hıncım sevdamın hıncı sevdam mavzerde sancı alnında al güneşle loy düşen yiğit kaçıncı sevdam sevdana karşı sevdam dünyaya karşı gel şahanım dağlara loy dosta düşmana karşı türk halk şarkısı Naz Barı türk halk ezgisi | ||
![]() |
![]() | #28 | ||
Guest
| Le Hanım ben de gidem paytaxta le... le hanım ben de gidem paytaxta bilmem ki hangi bahta paşa’ya derdim diyem belki derdime baka le... le hanım le hanım... le hanım ha hanım ey sormisen heç halım ey göğsüme vura vura çürüttüm sol yanım ey le... le hanım aslım karac’dağlıyam le... le hanım aslım karac’dağlıyam yar yitirdim ağlıyam derdim çok dermanım yok her yanımdan dağlıyam le... le hanım Kürt halk şarkısı | ||
![]() |
![]() | #29 | ||
Guest
| Seni Men Yaman Sevirem dağlarda duman gözeldir kaşları keman gözeldir sözüne heç bir söz olmaz gözleri yaman gözeldir alıpsan aklımı baştan geçmek olmaz bu göz kaştan seni men yaman sevirem ürehten candan sevirem beri gel eyle vefa yar eşikem etme cefa yar söğütler boyun eğende sene men yarim deyende sanıram dünya menimdir gözüme gözün degende azeri halk şarkısı | ||
![]() |
![]() | #30 | ||
Guest
| Dünyanın Üzerinde dünyanın üzerinde kurulu direk emek zay olmadan sızlar mı yürek ali yar... sızlar mı yürek bu düzeni kim kurmuş bizler de bilek söyle canım söyle dinlesin canlar, dinlesin canlar adem eker yeryüzüne ekini ekin saklar yeraltında kökünü ali yar... saklar kökünü ayıkla gör karasını akını söyle canım söyle dinlesin canlar, dinlesin canlar ocağa koymuşlar köşe taşını hak onarsın gerçeklerin işini ali yar... ah yar işini bir gün ağrıtırlar senin başını söyle canım söyle dinlesin canlar ah yar yar yar dost dost medet şah şah dost pir sultan abdal’ım farz ile sünnet yola gelmeyene edilmez minnet cümlenin muradı dünyada cennet söyle canım söyle dinlesin canlar dost türk halk şarkısı | ||
![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |