![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #41 | ||
Guest
| Oğula Ağıt binbir çileyle büyüttüm oğlumu yemedim yedirdim bugüne getirdim cesurdu mertti kaya gibi sertti bir gün geldi ki vay... vurdular onu “beni kınama arkamdan ağlama ne yaptıysam bil ki halkım için” derdi aslan gibiydi sözünün eriydi bir gün geldi ki vay... vurdular onu yaşlı gözlerle beklerdim yolunu oğlum gider de ya dönmezse diye göz bebeğimdi beni her şeyimdi bir gün geldi ki vay... vurdular onu sabır taşından yaratılmış insan güle güle oğlum kalanlar sağolsun yaşı yirmiydi canımın içiydi bir gün geldi ki vay... vurdular onu kurşun değildi top tüfek değildi zulüm yılanıydı boğan oğlumu bir can gitse de binler var geride bir gün gelir ki hey... ezerler onu söz: anonim müzik: theodorakis | ||
![]() |
|
![]() | #42 | ||
Guest
| Bir Oğul Büyütmelisin zulüm ejderha olsa da telli duvaklı yurdumda bir oğul büyütmelisin kavgada yiğit olmalı gün gelip yol kenarında kızıl gül açmış alnında bulursan yıkılmayasın gözyaşında hınç olmalı düşen birdir bilmelisin bin oğlun var sevmelisin yarın bizim yılmayasın yüreğinde güç olmalı yarin yanağından gayrı paylaşmak için herşeyi söylediğimiz türkülerde senin de sesin olmalı söz-müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #43 | ||
Guest
| Çağrı günün sancısı var şafağın çağrısı var zaferin müjdesi var al yüreğini öfkeni kuşan da gel emeğin kavgası var dağlardan tarladan kondulardan hey nehir gibi coş da gel fabrikadan okullardan çık yola meydanlara koş da gel (caddeleri aş da gel) umut yeşerdi işte büyüyor direnişte davetliyiz güneşe al yüreğini öfkeni kuşan da gel kavga seni çağırıyor söz-müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #44 | ||
Guest
| Gel ki Şafaklar Tutuşsun 1990 Gel ki Şafaklar Tutuşsun karanlıklar içinden şafakla gel günle gel kan ve barut içinden dirençle gel kinle gel gel gülüm gel... gel ki geceler çatlasın gel ki şafaklar tutuşsun bizim olsun alınterimiz hey (bizim olsun emeğimiz hey) yağmur sele dönende derelerden taş da gel biz kavgaya giren de sevdalara düş de gel gel gülüm gel... doluşunca alanlar şehirde gel kırda gel haykırınca zindanlar zincirleri kır da gel gel gülüm gel... söz: adnan yücel müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #45 | ||
Guest
| Ferhat kara yeller ak yelleri döğende sevdanı yüreğine yüreğine kuşat al sesini vur kanının gümbürtüsüne zamanıdır dağları delmenin ferhat dağların başı yaslı ferhat’ın yüreği kan ağlar yüreğin sağlam bileğin güçlü ferhat istesen dağlar dağlar... sevdan ki bir yakıcı kuştur yüreğimde gümbürder zulme karşı kan gibi ölürsem dağlar için ölürüm ferhat kalırsam vuruşkan şahan gibi ateşi üfle körüğü kullan bu can bu hasrete dayanır soludukça sevdan söz: arkadaş zeki özger müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #46 | ||
Guest
| Kuçaklama çıktım dağın başına da adım kazdım taşına ölüm namert belalımdır bakmaz gözüm yaşına bu dağların rüzgarından hoştur aman benim başım hey ölüm düşme peşime gençtir daha benim yaşım düz ovaya inilir mi ölüm yıldı sanılır mı düşman sinmiş yolun gözler bile bile yanılır mı günü gelince onar yüzer biner biner ölürüz vuruşmaktır aslımız bizim döner döner ölürüz söz: ismail uyaroğlu müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #47 | ||
Guest
| Direnişçilerin Cevabı soyun dedi düşman inaçlarından dört kızıl ok fırladı yayından 17 ekim depremini yaratan o güçlü fırtınayı yaratan krallar imparatorlar beyler diktatörler yıkanız hey hep bir ağızdan türkü söyleyen karaburun’da çarpışan bedrettin yiğitleriyiz biz nerede doğum sancısı atlarımızı oraya sürdük kızgın ve kızıl kor atlarımızla hep dalgalı anaforlara daldık çok yendik çok yenildik topların tankların -ki ustasıyız- uçlarında sallanan bizlerdik hey stalingrad’da şaha kalktık filistin’lerde direndik kızıldere’de direndik düşüncelerimizi tarihimizin örs ve çekici arasında dövüp kavganın suyunda çelikleştirdik ip de geçirsen boyunlarımıza ya da bir kurşun alınlarımıza asla soyunmayız inancımızdan hey and dağları sierra’lar che’nin gül bahçeleriyiz söz-müzik: grup yorum Umut Yılmaz Güney'in anısına müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #48 | ||
Guest
| Halay el veriyor el veriyor dökülen kan öfkemize dal uzatmış el veriyor hey... yol veriyor yol veriyor sarp yamaçlar derdimize geçit açmış yol veriyor hey... dal çiçeğe dağ koçağa, ay denize gün sıcağa can bileğe ten kucağa, bıçak kına sır veriyor gül veriyor gül veriyor ezilenler sevgimize, yürek yürek gül veriyor hey... söz veriyor söz veriyor dövüşenler cengimize, oğul oğul söz veriyor hey... söz: nihat behram müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #49 | ||
Guest
| Apo Haydar Hasan'ın Türküsü Apo’nun türküsü bir türküdür direniş boy verir zindanlarda inatçı bitmez bir gülüş bir türküdür direniş zindanlarda adı haydar apo fatih hasan haydar yaşasın direniş yaşasın zafer gülüşün günlerimizi aydınlatıncaya kadar and olsun ki inancım sevdamızda yaşayacak haydar’ın türküsü türküm bitmedi sesim daha yitmedi ben hala türkü yakıyorum kavgada direnişçilerin kızgın (alev) soluklarında ellerimi bilincimi sesimi tüm hünerimi kavgama verdim boşuna aramayın mezarda beni hasan’ın türküsü ben hasan’ım geldim işte yine şakacı konuşkanım dilinizce yine sevdalı... geldim işte yürek öfkeyle dolunca yine kavgacı kurşuni kamçı kalkınca koştum kırmaya... yine savaşçı salın sevdiğim salın salın mudanya limanı salın ey dünya ben bir devrim hamalıyım yine işsever güzel umutlar taşırım yine yurtsever ortasındayım halkım için kavganın bu zincir böyle kırılacak düşsek de ölüm oruçlarında söz-müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #50 | ||
Guest
| Dağlara Doğru yastığımda sıcaklığın dururken tenimde damlacık terin uyurken uyandık sabahın ilk çığlığıyla karıştık gecenin son yıldızına içimde coşkuyla çarpar yüreğim elimde solgunca yanar fenerim kuşanıp dağların o heybetine karıştık gecenin son yıldızına sesimizde soluklanır rüzgarlar sevdamızda halay tutar ormanlar üç etekli ak puşulu kadınlar karışır gecenin son yıldızına söz-müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |