![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #11 | ||
ยŦยк ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007
Tecrübe Puanı: 42 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ---BAĞDAT--- Sizleri Ölen Sayýsýz insan için 3 Dakikalýk Saygý Duruþuna Davet Ediyorum Mermi Icad Oldu Mertim Bozuldu Ve Merhumlar Evin Duvarýnda Meçhul Gazi. Mayýn Þehit Taburu, Mayýsta Kan Yaðmuru, Düþman Uyku Mahmuru, Dünya Kin Maduru, Solumda Katliam, Nerede Sað Duyu? Mevzileri Nöbet Alan Fevziler Feyz Alamadan Fethettiler Ahireti, Mektuplarý Kayýp, Cinayet Ayýp Ve Kültürler Bombalandý, Kimse Sallamadý, Baðdat Ateþ Aldýðýnda Kalbim Durgun Yedi,Güneþ Doðudan Battý. Mumlarýnýzý Yakýn, Yorgun Düþtü Uçaklar, Tebessüm Etti Tüm Sanýklar, Tanklarý Tanýmlar Tanýklar, Yanýklarla Dolu Topraklar Karamparça Bulutlar Ve Savaþ! Yavaþ Ölüm Kaderinin Hýz Kaynaðý, Telaþ Pazarý, Can Kumarý, Çýkar Savaþlarý, B52'ler Yarýda Kesti Piþen Aþlarý Ve Dünya Kan Deryasý, Geleceðin Bedeli Pahalý, Duygular Yamalý, Suçu Gelin Etseler De Kimse Güvey Girmeyecek, Bilirim Bu Tarih Deðiþecek Ve Tekerrüre Dayalý Imha Tarihçesi, Kurak Sevgi Bahçesi Suya Hasret. (x2) Topalla Gezen Aksamak Öðrenir, Abanýn Kadri Yaðmurda Bilinir Ve Hatýra Silinir Ana Gibi Yar Olmaz, Baðdat Gibi Diyar Olmaz Ama Baðdat Bombalanýr BOOMMM Kazanýlan Her Madalyon, Mayýn Tarlasýndaki Piyon Askeri Reyona Bir Þampiyon Sýfatýyla Koydu Bir Galon Kurþun, Hüþu Derbeder. Turþu Geçmiþler Ve Savaþta Gazi Bebekler, Tekler Kalbimin Atýþý Ve Ekler Günbatýmýndan Þafaða Doðru Süregelen Kanlý Iklimler. Psikolojisi Kaybolan Bitkisel Yaþamlar, Ideolojisi Kuyularda Saklý Taþbakan Kanayan Yaralarýn Ortadoðusundan Güneþ Battý Ve Bu Þarkýnýn Üç Leþi Olmalý Bir'Leþmiþ' O Milletler Sorgulamalý, Birleþmiþ Amerika Yýlanlarý, Çýngýraklý Amacýnda Yalanlarý Ve Kitle Imha Dolarlarý 24 Beat'te Tenha Hiphoplarý, Kinimin Raple Yansýyan Oluþumlarý, Kanunlarý Kelepçelemeli Ve Elemeli Eli Zaferi Simge Edeni Ve Eylemini Barýþa Saklayan Her Bireyi (x2) Topalla Gezen Aksamak Öðrenir, Abanýn Kadri Yaðmurda Bilinir Ve Hatýra Silinir Ana Gibi Yar Olmaz, Baðdat Gibi Diyar Olmaz Ama Baðdat Bombalanýr BOOMMMMM ---BANA MÜSADE BEYLER--- Farfarayla doldu ruhumun asilerini sakinleþtiren müzik kutusu. Nerde ''play'' butonu ? Bas da çalsýn !... Kendi yazýtlarým iðnecesine kalbe batsýn. Kodes-kafes miraysa caným burda çýksýn ahali. Öfke resitalimde dilsizdim ben,konuþan gözlerimdi. Mutlu sonlarýn kötü baþlangýçlarýna alýþabilmeli. Hayati diðerlerinden kopya çekerek yaþamak budalaca. Kendi yolunun inþasý þart tabiiki. Cehennem aþýklarla dolu,sadakatsizlerin ayaklarý katedecek yolu. Ýstemesen de katetmen gerekecek selvi boylu yokuþu. Kendini hergün izleyerek göreceksin yokoluþunu sen de. Yaþadýkça oyuna dahilim. Namussuzluk dünyasýnda kabus nüfusu artmakta,saklan!... Kýyametin tiyolarý göz kýrpmakta. Ýnþa ettiklerini yýkmak için gelecekler,bunun bilinciyle yaþa. Ne yazýk ki testlerinize tabi deðilim. Bestelerimi deste deste zulaladým,aheste yürüyen kaplumbaðayým. Sen, Ýstanbul'u bacaklarýnýn arasýna almýþsýn. Aferin !... Helal olsun,iþi kapmýþsýn. Aklýn kokuþmuþ odalarda baygýn,erkek düþü sapkýn. Kötü niyetli yaklaþým,þehvet hali zýpkýn. Sen çýtýrsýn,en basitinden kýrýlýrsýn. Dev cüsseli þehrim aç,kendini bulunca al ve kaç !... [Nakarat] Bana müsade beyler,ben gider ahým kalýr Düþman beni hatýrlasýn,korkum yere batsýn varsýn Gül bahçem yangýn,küllerim avuçlarýmdan taþsýn Son sualde don tutsun dudaklarýn kanasýn !... ---BEBEĞİM ÖLDÜ--- Hayatýmýn gerçek öykülerine ayrýlan bir filmin soundtrackindeyim bir yazar mýyým ? yoksa tek þiirlik þair mi ? Notumu verdi hocalarým nasihat koydum cebime ve zorda kalana dek çýkarmadým. Ve ben bozuk paraydým anlaþýlamadan çiklet oldum Ve ben bütündüm yarýmý sevgilimde býrakýp yarýmý sokaða attým Canýmý yolda buldum, canýma teslim ettim, canýma okudu Rap canýmsýn !... Canýma okudun canýma kastýn Ýçimde saklý bir kaçak çocuk korku dolu baþkýþlarýyla gizlenirken iz býrakmýþ anýlarýyla sevgili. Mutluluktan aðlak olmak artýk bir seferlik bana da mahsus Anlamak kolaysa bak bi gözümün içine !... Yer mi Len Velet !?!?... Sekiz senemle ben dalaþtým kimsecikler yoktu mikrofonu mu buldum Ýçimi döktüm. Zihnimin derinliklerinde yaptýðým kazýlarda onca yýlýn çöpleri yatýlý Onlarýn içinde binlerce ölümsüzlük ölümü görmüþ Kaybettiðim gülücüðü gül demeti halinde koymuþlar oysaki suratýma Gömülü parmak izlerin omuzlarýmda Gözlerimde bir filimsin. Göz çukurlarýmda uyuya kalmýþ bir bebeksin. Bende ninninim uyu.... [Nakarat] Dayan sabýr gerek Yolun uzun, vakit kýsa Ölüm yakýn... Tanrým ona acý. Sebep-sonuç : gecem hüzün(dolu) Bilmecelere ýsýnamadým(asla) hele de senle ilgiliyse Sevemedim sualleri cevaplarýn yetersiz kaldý Ýçime sinmemiþti duyduðum yanýtlarýn yarým Parçalandý ellerinde kum duvarlarým(parçalandý ![]() Ne hakla yarýmý benden aldýn ? Yine de bir günahkar göremedim seni Susar dudaklarým susar çocuklarým Bir vahada yolumu kaybettim Susar bu kuru dudaklarým Alýþkanlýklarýma yoklama yaptým Girme sýnýrýma cephanen yoksa vururum tek atýþta gözünün yaþýna bakmadan Toz Ol !.... Bende baþka bir çocuktum sende oyuncak oldun Tarihin sayfa aralarýna kýrmýzý gülümü çoktan koydum Alacakaranlýk geriye çekti güneþi Bir içim tütün tadýný Kadýn !.. özün topraðýn buruk nefesi Kim der ki ; Sago yaþamýn minik bebeði ? Bir yaz akþamýnda hayata attým göz bebeðimi, bebeðim öldü ---BİR PESİMİSTİN GÖZ YAŞLARI--- Aldanýþlar orada kaldý, aldatýldýn ahýn vardý, aldatýldým ahým aldý, yalvarýldým vahým oldu, aldanýþta masum oldun, yalvarýþta yüzüm soldu. dikene battý yalanýn aðzý, yatsýlarda mumlar öldü. düþümü böldü sevgi çölünün ölüme çeken o kavuran nefesi, akþamýnda leþime baktým, peþime takýlan adýný kazýdým, ümidi çaldým, ahý yanýma vardý, vahýmý þarký yaptým, dinledikçe aðladým, gözyaþým!... insan umudu taþýdý, kimisi kýrdý umudu, lakin kiminin sahip olduðu tek þey oydu, hepsi buydu. yoksulluk korkusuyla ömrü servet peþinde harcayanda gördüm fakirliðin özünü, çevirdim yüzümü, dostumundu teklif, düþmanýndý ýsrar, acaba nereye kadar sürer bu tekrarlar. yalanlara radar olsan neye yarar, zararýn dönüþü kârýn el mi sallar? batan güneþ yine doðar. batan gemi yatan mezar, azar azar kazar mezar, kumar umar arar, yazar kader kime çýkarsa bahtý tahtý kapar, tanrý bunu hep yapar. salla gitsin arzular gemiler zaten batýk, yolla gitsin mektuplar adresin mi kayýp? zorla güldü âmâlar aðlamak mý ayýp? korla yandý umutlar geçen dünü sayýp, yor ki aklýný hakkýný sorgula düne bakýp? Kaç tabut gömülecek yeraltýna ve kaç kiþi gidecek habersiz uzaklara? kaç yalan yýkacak güvenleri? kaç satýr yazýlacak kader kitabýna ve kaç dua edeceksin tanrýna, kaç damla gözyaþý dökeceksin uðruna? kaç yarýn bekleyeceksin? sonralara kaç damla gözyaþý? Tasanýn etrafýnda gezgin olmuþ insanlar kýsacýk molalarda tanýdýlar mutluluk denen kelimeyi ve tanrý bâþ etti, çile doðdu, hile koydu adýný günahýn. sille vurdu, illeler inatçý yordu, sýnava tabi tabiat ananýn evlatlarý rabbi tanýmadý, kimisi küfretti yaradana, zülmetti kendine, hükmetti paraya, çoðuna paralar sýktý kurþunu yaralar açtý durumu battý. dünya malý uçan halý, kýrýlýr dalý her aðacýn, yýkýlýr her bina afette, gofret, bedelindir o dökülen tuzlu yaþlar, haþlar gözünü yýka yüzünü, hüzünü her adem tanýr, geçici bir dövmesin þeklini çizdi tanrý topraklara; vakti gelince kazma kürekle silineceksin. dayanacaðýn bir duvarýn yoksa ör hadi, kuvvete dayanamayan adalet aciz, adalete dayanamayan kuvvet zalimdir, hakkýmý isterim, payýma düþen herþeyi alýrým felsefesi, haksýzlýk oyunlarýnda hakký yendi, rengi kaçtý yaþamýn, derdi sardý, yaranýn acýsý tacý attýrdý krala dahi, bir ömür fani, bir umut hani? tebessüm vahi, kabusum canî yazdýklarým; yazacaklarýmýn güvencesi sago k. Kaç tabut gömülecek yeraltýna ve kaç kiþi gidecek habersiz uzaklara? kaç yalan yýkacak güvenleri? kaç satýr yazýlacak kader kitabýna ve kaç dua edeceksin tanrýna, kaç damla gözyaþý dökeceksin uðruna? kaç yarýn bekleyeceksin? sonralara kaç damla gözyaþý? | ||
![]() | ![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |