![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #11 | ||
ยŦยк ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007
Tecrübe Puanı: 42 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | TIMARLI HASTANE--- yozlaþan bir ülkede yozlaþlanmak mý zor olan? sosyetik namertlere boyun eðmek mi doðru olan? paraya köle olmak mý? türkiye'de yasa ona buna yalakalýk etmek mi? anayasa maddesi 347 para eþittir yalakanýn malý. kokonolar emri vermekte köle hastanýn eþine yalaka. üç kuruþ için verdin ödünü sosyete denen paragöze, hýrsýz millet soyucu. akýllý geçinen cehennem ****larý akar gözlerinden yaþ cennetin ýrmaklarýndan. yozlaþmýþýz iyiden iyiye para için satmýþýz anamýzý. tv alemde delikanlý çok, etilerde para bok gibi. mikrofon teröristleri göt göbek atar mala zarar veren maldan yoksun delikanlýlar sagopa kurþunu çakar çaaaaak göt deliðinin içine týpa bahane kajmerin evi týmarlý hastane. hastane, týmarlý hastane, sagopanýn evi týmarlý hastane. hastane týmarlý hastane, sagopanýn evi týmarlý hastane. bok yeme otur aþaðýya ayakta duracak biri varsa o da benim sagopa kajmer. taný adamýný kajmer endamýný tat . her yerde onlar televizyonda, radyoda ve sinemada sosyete denen palavra, biliyorum ki ülkeyi soyan da onlar, biliyorum ki nice sagopalar var türkiyede, haykýrmak isteyen kardeþlerim yola devam, hiphopla gelecek bedduam makatýna, kurþun pesimist paranoya bi bok yapamayýp sanatçý olana. paçozlarýn elinden tutanlara fuck you nigga hedef almayana uzayan ok her þey bahane, sagopanýn evi týmarlý hastane. hastane týmarlý hastane, sagopanýn evi týmarlý hastane. hastane týmarlý hastane, sagopanýn evi týmarlý hastane. hastane týmarlý hastane, sagopanýn evi týmarlý hastane. ---UĞURLA BAHTİYARLARI--- VERSE 1 Kaldýrýmlar ezdik, yýllar aldý baþýný vurdu duvara, rüþvetiydi kaderin ilk görüþte aþk!... Ve tasmalarda kalbin, yosmalarda þiirin, çok þirinki, sihirin etkisinde zikri, koþar adýmla telaþa doðru körpe fikri, ruhsal arbedeyle randevuydu bu, su gibi akarak aldý yolunu, hýrsýz kaptý tüm kolu ve serüven oldu iki hayat, birisi hýrsýz rolüne bürünür oldu diðeri hep bakan bir kör, birisi acýyý çekti, öteki acýyý servis etti. Þarkýlar yazýldý ikisi üzerine ve birisi bitti diðeri çaldý, þarkýlar kesilmedi çok elveda demiþti birisi, diðeri yaþama verdi istifa dilekçesi ki tanrý çekti reddi, seddi kurdu kalbine, kalbi sedyelerde taþýdý, harbi tek nefeste yaþadý, zor bir deneyim oldu, kördü yoktu güneþi, zordu, çoktu çilesi (yo!) Nakarat Ben zebani tarlasýnda yabani meleðim, yabancý hancý, sancý evreninde zancý, tutuklu avcý, kollarý kelepçeler diyarý, riyalý mutluluklar yadigarý, uðurla bahtiyarlarý!... Saç telimde öldü, doðdu, sularda boðdu kendini, güneþ yakarken kendini, bir kalemde yazdým tüm þiirleri, nefesi bitti sigaramýn, yaþama soktum yenisini,çektim içime!... VERSE 2 Hangimiz varýz(yo!), hangimiz yokuz? Kavalyem olsa öpebilir miyim ölümü? Yýldönümü pembe dünya gezegeninde kýþlarýn siftahý, yüzbin akçe meyve verse getiremezki aþkýmý, ben yolumda molama hep bir sigara nefesi alarak adýmý attým, zilimi çal da uyanayým!... Dün de okulu astým. Duvara çiviler çaktým. Baktým ellerimde hep resimle dolanýr olmuþum, hayra yordum. Zorunluyum ki buradayým, kuþatmasýnda kaldým, hapsim ömre, aldým payýma düþeni, rayýna koydum hayatýmýn tek vagonlu trenini, gitme gelme aleminde tek ve son seferdeyim. Boþ mu kalbin? Doldur o zaman ansýzýn durabilir, defedebilir, hatýr konuþmasýyla dile getir. Her satýrda çýkarý virgül etme kompozisyona, bin zebani tarlasýnda tek ve son seferdesin. ---ÜFLE GÜNEŞİ SÖNSÜN--- VERSE 1 Ben girdaplara kapýlan o gemideki yolcuyum. Kustum her dalganýn tokadýna suçtum!... Pusuyu kurdu dostun, fýrtýna kopsun, donan dudaklara bir dem rom dolsun, beni buldun. Azrail yap görevin fiil olsun. Tek kurþun bitirebilse gari bu hayatý bari bin kurþun atýn da gönlüm doysun ahali. Sagopa iskelet diyarýnda etten bekçi, çekice sapladým kasedimi, çöpe bugün attým kalbimi alýnabilitesine göre deðiþir kýrýlanýn ayný hangimizinki marijuana marþý? Sago yaþlý!... [Nakarat] Üfle güneþi sönsün!...Kalbim karakýþýn ayazýna dönsün Azrailim öpsün!... Tek dönümsün ömrüm. VERSE 2 Buhran dolu bitirim esen o karayel rüzgarýna kolumu salladým, hareketi çaktým, karakedi gördüm yaktým mumu ve de baktým. Tahlile giden her bakýþýma reçete yazsa da, doktorumun kompleksleri nedeni derim çatarým gözleri, sobeledim herkesi, þimdi görelim kimin en kalýn ensesi, Sago rapin en kalýn ansiklopedisi, geçmeden yedisi taþlanýr musallahýn incisi, zencisi makbul görülesi her rapi beyaza boyarým, meleze çalarým yüzleri, aldým yaþamý yanýma kutu kolacasýna üç dikiþte dibe vurdum, depozitosunu Tanrýma ödüyorum. ---VASİYET--- fecre dal!.. fedai cembiyeleri ile cenkte kaldi, surlarimda kahpe uyuya daldi. suretim þarap misali eskidikce degeri artti. serserim,serim giotin alti. kalbimde senede kac kez birisi idam aldi? þaibelerim þairimdi, þakaci mecburi sifatti. rihtimlarimdan gemiler kalkti, yolcular agirladim agir agir. revanlarim.. guneþtim bir ara yagmur, oldum. kendi deryalarimda kendimi zorla bogdum. ...spekulatif duþlerin spazmi var. stagflasyon onlemliydi, sozumu kesme giriþiminde bulunan herkeseydi radikal argolar. soyle ne zaman bitti aþka dair tangolar? her iþte bir racon var. haydi egoma sponsor ol!.. ecemle ecele giderim. rabbenami bir hic ugru tersledim. offff haþaaaaaaaa!... bir dilekti vurgun oldu, vodka redbull cigere doldu. sagopa nadir sarhoþ oldu. cemre gec de olsa duþtu. kelimelerdi kerimelere ve kertelerime munzeviydim. dunveyi senaryolarda "rap" denen bahirdim. munasebetsiz kufru bastim, onurun canini yaktim. alti senedir aklindayim, cekemedin yoo farkindayim. rapimtraksin, sen reel degilsin. yazdiklarina sadik olamadin, soyle kac eþlisin? muaf biraktim seni ve kitlelerini, sarfiyatlarim fiyatsiz.. anonim oldu haykiriþlarim az once dogdum halatim yirmi yedi bogum sele gitti agustosum vasiyet etmek istedim þarkilarimi kizima, hep sonunda kendimi vurdum. sarjoru doldurdum.. koþtugum bu yolda yarimi sonladim ve kocaman adama dondum. sanma cok telaþliyim, durgunum biraz. solgunum yuzum, bitkinim ufaklik. sen de gel peþimden amma cok caliþ!.. duvarda yazmaz her kural, yumruk yersin yilma kalk, dayan!.. bu abi yerle cok seviþti. duþmek hic ayip degil, kalkmasini bil!.. ve acele et þu gozyaþini sil!.. sagopa idol oldu bak dedim babam, ben dayandim. buraya kadar geldim 27 adim. takma kendimden can sikintim, onceden beridir bir olum takintim. bunu da yuzume vurmasinlar sade evde yuzum asik, diþarda sempatik takildim.. ---WE GOT RİMES--- WE GOT RIMES Rapimin alaturkalýðý nedense kimine batar. Asýlsýz þen þakrak nakaratlar þarkýlarýnda ip atlar. Bu tip hiphop,big-bad trip yapar. Yan etkilerine inadýna ben panzehir arar. Kuvvetmira sunar.... Densizlik boðazýmý kes,aðazýmý bantla kapat !... Haydi geç karþýma adam akýllý iki dize sen patlat !... Ýbreme ulaþman zaman alýr,evde otur,kýçý büyüt,raký hazýr. Tanrý misafirim,shi ve obscure disorder. Zelil köpek sana mý havladý ? Hanginiz bu piste havlu attý ? Tapon zihniyetlerin kökünü kurutun !... Peçeleyin kusurlarýnýzý,orostopolluk bolluðunda bön mü kaldý Sagopa ? Daldý temaya bodoslama. Prosedür yok,sari bir muhribim. Adýma bir anýt dikin,adýmý altýna yazmayýn. Niyetin artý,art=sanat.Art niyetle suçladýn be ödlek Yaz da görelim kim sefildi kaðýda karþý? Aþýk liseli serseri,seneler önce geçtim ben o dersleri. En gerekli sözler engerek yýlanlarýna. Karþý harpleri,Sentetik hayallerinde sen tetiksin kendine. Kýçýn köprü karþýsý... Ve bak!... Bu kuþ bakýþý manzaran senin. Her taraf darmadaðýnýk toplu insan baskýsý. Ben ömürden silemedin,rap rabbýn kadere yazgýsý. Pikaplarýydý Mic'ýn çalgýsý. >>>beat-prodükte..yunus ÖZYAVUZ(aka SaGoPa KaJmer&DJ mic check) | ||
![]() | ![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |