![]() |
eskişehir türkü sözleri TAMAMI ALINTIDIR... Aşamadım Şu Dağların Belinden (Eskişehir) Aşamadım şu dağların belinden Kahve'çerken fincan kaydı elimden Kurtulaydım şu zalimin dilinden Ördeğim gölüne girmeye geldim Şahinim koluna konmaya geldim Elmayıdım indirdiler dalımdan Ayırdılar beni nazlı yarimden Kurtulaydım şu zalimin elinden Ördeğim gölüne girmeye geldim Şahinim koluna konmaya geldim |
Atım Olsa Binsem Gitsem (Eskişehir) Atım olsa binsem gitsem Burgaz’a,Burgaza Hiç başımıza gelmemişti bu kaza,bu kaza Küçücükten meyil verdim o kıza,o kıza (Bağlantı) Ben mayil oldum yosmam senin kaşına kaşına Hiç dayanamam ela gözün yaşına,yaşına İstanbul’dan getirteyim fesini,fesini Vay nerelerden işiteyim sesini,sesini Ben ölürsem kızlar tutsun yasımı,yasımı Bağlantı İstanbul’dan gelir geçer kayıklar,kayıklar Vay içi dolu serhoş ile ayıklar,ayıklar Aşık olan sevdiğini sayıklar,sayıklar Bağlantı |
Ay Doğar Sini Sini (Eskişehir) Ay doğar sini sini Sevmişem birisini Çekip vursalar beni Söylemem doğrusunu Geline bak geline Kına yakmış eline Gelin kurban olayım Saçlarının teline |
Ayna Da Astım Meşeye (Eskişehir) Ayna da astım meşeye Gel küçük Kerimem köşeye Benden selam söyleyin Nazlı da güzel Ayşe’ye Gel gel aman Kerimem ayrılamam Kayalar merdin merdin Kimbilir kimin derdin Ağaçlar kalem olsa Yazılmaz benim derdim Gel gel aman Kerimem ayrılamam |
Aynam Düştü Yerlere (Eskişehir) Aynam düştü yerlere Karıştı gazellere Tabiatım kurusun Kıyamam güzellere (Bağlantı) Tosya'dan gel Tosya'dan da vay vay Yollar çamur olmadan da vay vay Başkumandan gelir duymadan da vay Ketenim var bezim var Eğlen sana sözüm var Utandım diyemedim Cepkeninde gözüm var Bağlantı Çubuğum uzatayım Yolların gözedeyim Dünyada örneğin yok Kimlere benzeteyim Bağlantı |
Ben Gidiyorum (Hanım Ayşe) (Eskişehir) Ben gidiyorum yoluma da hanım Ayşem Bir taş deydi koluma Bende seni sevmez idim hanım Ayşem Kendin geldin yanıma Ben gidiyorum yolca yolca hanım Ayşem Çiçekler açar gonca O senin mahmur bakışın hanım Ayşem Sokuyor beni borca Ben gidiyorum yolum bayır hanım Ayşem Gülü dikenden ayır Ayırırsan tezden ayır hanım Ayşem Yanıyom cayır cayır Ben gidiyorum bende bende hanım Ayşem Bir arzum kaldı sende Mapuslara gidiyorum hanım Ayşem Din iman yokmu sende |
Bu Dağlarda Bağ Olmaz (Eskişehir) Bu dağlarda bağ olmaz Kara üzüm ak olmaz haydindi ak olmaz hey Komşu kızı sevenin Yüreğinde yağ olmaz haydindi yağ olmaz hey Ben ağlarım saz ağlar Karşımda bir kız ağlar haydindi kız ağlar hey Ağlarsa anam ağlar Geri kalan az ağlar haydindi az ağlar hey |
Çekirgem Uçar Gelir Çekirgem uçar gelir Kanadın açar gelir Dümbek de boylu çekirgem Dalgalı yeşilim Ekini biçer gelir Çekirgemin kanadı Kanı yere damladı Dümbek de boylu çekirgem Dalgalı yeşilim Arpa buğday komadı Çekirgem geldi taşa Yazılan gelir başa Dümbek de boylu çekirgem Dalgalı yeşilim Düğünüm kaldı kışa |
Dağdan Keserler Meşeyi (Eskişehir) Dağdan keserler meşeyi Nenni nenni Aha gelinin döşeği Nenni nenni Dağdan keserler fıstığı Nenni nenni Aha gelinin yastığı Nenni nenni Dağdan keserler gürgeni Nenni nenni Aha gelinin yorganı Nenni nenni |
Durnam Gelir Kona Kalka (Eskişehir) Durnam gelir kona kalka (Yar aman aman) Ganedinde gümüş halka (Durnalar yar aman) Yarim gelir bu yaz hafta (Yar aman aman) İşte de geldim gidiyorum (Durnalar yar aman) Sılayı terkediyorum (Durnalar yar aman) Durnamın ganedi aktır (Yar aman aman) Arasam menendi yoktur (Durnalar yar aman) Ört anam girmesin doktor (Yar aman aman) İşte de geldim gidiyorum (Durnalar yar aman) Sılayı terkediyorum (Durnalar yar aman) Durnamın ganedi uzun (Yar aman aman) Gelir yazın gider güzün (Durnalar yar aman) Sılaya da mektup yazın (Yar aman aman) İşte de geldim gidiyorum (Durnalar yar aman) Sılayı terkediyorum (Durnalar yar aman) |
Fincanı Taştan Oyarlar (Ayşe) (Eskişehir) Fincanı taştan oyarlar İçine bade koyarlar koyarlar A kız bizi burda da duyarlar (Bağlantı) Al kadeh ver bade dolduralım şişeyi şişeyi Kaldırın oynasın şu Bursa'lı Ayşe'yi Ayşe'yi Fincanın bir yanı pembe Vallahi billahi gönlüm yar sende yar sende Ölürümde ayrılamam yar senden Bağlantı |
Galkı Da Vermiş Martinimin (Eskişehir) Galkı da vermiş aman aman martinimin galeyi Yar yar yar aman Bozulur mu zeybeklerin hadefemde aleyi hey Düşmanları aman aman öldürmenin goleyi Yar yar yar aman Dalgın uykulardan uyanamadım hey İnce Mehmet aman aman iner gelir inişten Yar yar yar aman Her yanları görünmüyor hadefemde gümüşten hey Benim yarim aman aman şimdi gelir döğüşten Yar yar yar aman Dalgın uykulardan uyanamadım hey |
Halkalı Şeker Şamfıstık (Eskişehir) Halkalı şeker şamfıstık Aman arpalar kara kılçık Eğer beni seversen Aman al çeyizi yola çık Halkalı şeker Hasiretlik çeker Çok sallanma sevdiğim Cahilim aklım gider Ben bu yerde haneyim Aman yel vurur pervaneyim Gidin söylen o yare Aman derdinden divaneyim Halkalı şeker Hasiretlik çeker Çok sallanma sevdiğim Cahilim aklım gider Galabak dereleri Aman yayılır develeri Kalkı da vermiş oynarlar Aman şu Gırka efeleri Halkalı şeker Hasiretlik çeker Çok sallanma sevdiğim Cahilim aklım gider |
Horozumu Satamadım (Eskişehir) Horozumu satamadım Kumbarama atamadım Bir kız alıp kaçamadım Oy bili bili bilibil bilibili bili Çilli de horozum kayboldu Horozumu kaçırdılar Damdan dama uçurdular Suyuna da pilav pişirdiler Oy bili bili bilibil bilibili bili Çilli de horozum kayboldu Horozumun tüyü kara Sesi gider Üsküdar'a Bugünlerde düştüm dara Oy bili bili bilibil bilibili bili Çilli de horozum kayboldu |
İndim Dereye Durdum (Eskişehir) İndim dereye durdum Çifte güvercin vurdum Güzeller içinde a canım Bir esmere vuruldum Ben güvercin olamam Damdan dama konamam Mumlar yaksam arasam Sevdiğimi bulamam |
İndin Dereleri Engin Mi Sandın (Eskişehir) İndin dereleri engin mi sandın Dalı püsküllüyü dengin mi sandın (yandım) Yelelem yelelem yelelelelem Giderin giderin orman arası Çekilmez ellerin kahrı belası (yandım) Yelelem yelelem yelelelelem Giderin giderin eski yurtlara Derdimi silkerim yeşil otlara (yandım) Yelelem yelelem yelelelelem |
İner Gelir Şu Dağların Dumanı (Eskişehir) İner gelir şu dağların dumanı Hiç kalmamış güzellerin imanı vay Şimdi geldi yar sevmenin zamanı Gelir geçer ak elleri kınalı vay (Bağlantı) Vay vay sürmeli meleğim vay Vay vay kurbanın olayım vay Haydaman yoluna da öleyim vay Ağzında dişleri inciden aktır Güzeller içinde emsalin yoktur vay Güzeli gösteren kaş ile gözdür Gelir geçer ak elleri kınalı vay Bağlantı |
İnönü'nün Hanları (Cevriyem) (Eskişehir) İnönü’nün hanları Galdırın verin camları Süleyman Çavuş'u öldüren ela da gözlü Cevriyem Şu Ballığın çamları Guz Dağ’ından indin mi Vay gır atına bindin mi Gır atına binmeden ela da gözlü Cevriyem Düşmanını bildin mi Dağdan indim ovaya Keklik girdi yuvaya Avcılar pusu kurmuş ela da gözlü Cevriyem Süleyman Çavuş’u vurmaya |
Kahveciler Kahve Pişirir (Eskişehir) Kahveciler kahve pişirir Yeni Mehmed Ağa aklını şaşırır Aralıkta boş kese düşürür Şanlıdır o namlıdır o Oynar gelin şıngır mıngır Tellidir o tellidir o Kahveciler kahve döğer Yeni Mehmed Ağa kendini över Aralıkta boş kese örer Şanlıdır o namlıdır o Oynar gelin şıngır mıngır Tellidir o tellidir o Nahcı Baba atını da nallar Yeni Mehmed Ağa kürkünü sallar Aralıkta boş kese yollar Şanlıdır o namlıdır o Oynar gelin şıngır mıngır Tellidir o tellidir o |
Kahveyi Kavururlar (Eskişehir) Kahveyi kavururlar İçmeden savururlar Bizim köyün adeti Sevmeden ayırırlar (Bağlantı) Haydi yarim neylemeli neylemeli Güzel yarin gönlünü eylemeli Kahvenin köpüklüsü Meşenin kütüklüsü Kadınım (Güzelim) aman aman Saraylar (Konaklar) kıymetlisi Bağlantı |
Kayada Keklik Alayı (Eskişehir) Kayada keklik alayı aman Döner dolayı dolayı Ben yandım aman aman hey Gerdanı altın alayı aman (Bağlantı) Uyanınca mahmur ela gözlüm Sen uyan aman aman hey Kayada keklik yuvası aman Ayağında var kınası Ben yandım aman aman hey Çektiğim hep aşk belası aman Bağlantı |
Kız Bahçende Üç Çiçek Var (Eskişehir) Kız bahçende üç çiçek var açıyor Biri lale biri sümbül biri gül Lale sümbül gül senin olsun yar benim Binip kıratına dağları dolaşan yar benim Kız bahçende üç çeşme var akıyor Biri şeker biri şerbet biri bal Şeker şerbet bal senin olsun yar benim Binip kıratma dağları dolaşan yar benim |
Kömür Gözlüm (Suna Boylum) (Eskişehir) Ah ne bakarsın kömür gözlüm kapıdan Sensin beni doğru da yoldan sapıdan (Hey suna boylum hey) Ah yeğin at yoruldu gönül yorulmaz El kızı bulunur da kardeş bulunmaz (Hey suna boylum hey) Ah yeğin atın iyisine binerler Binerler de subaşına inerler (Hey suna boylum hey) |
Öte Yakaya Geçelim (Eskişehir) Öte yakaya geçelim Atlara yonca biçelim A leylim aman aman Biz bu yerden vazgeçelim Oğlum nenni nenni Eşrefim nenni Öte yakanın bulutu Beri yakayı bürüdü A leylim aman aman Biz bu yerden vazgeçelim Oğlum nenni nenni Eşrefim nenni |
Sel Önüne Söğüt Diktim Bir Sıra (Eskişehir) Sel önüne söğüt diktim bir sıra Deli gönül efkarlandı bu sıra Ben seni gönülledim kalma kusura Vargit oğlan var git ben senin olamam (Bağlantı) Var git oğlan var git ben senin olamam Anamdan babamdan izin alamam Çeşmenin başına varmasın eller Bugün efkarlıyım açmasın güller Otursamda öğün öğün ağlasam Yar aşkından deli olmuş desinler Bağlantı |
Servi Kavak Uzun Kavak (Eskişehir) Servi kavak uzun kavak Dalın malın kurusun aman Yeşil meşil yaprakların Sda muda çürüsün aman Herkes sevdiğini belalım Asın yürüsün aman aman Al gel sedefli sazını da gostak efem oynasın Al gel sedefli sazını da bıçkın efem oynasın A garınca garınca Gra mara garınca aman Hamamdan geliyor a canım Gelin de görümce aman Her yanlarım gevşiyor belalım O yari de görünce aman aman Al gel sedefli sazını da gostak efem oynasın Al gel sedefli sazını da bıçkın efem oynasın |
Sultan Seccadesin Yaymış Köşeye (Eskişehir) Sultan seccadesin de yaymış köşeye Amanın beyler köşeye Bir çift selam olsun nazlı Ayşe’ye Amanın beyler Ayşe’ye (Bağlantı) Olsun olsun yar güzel olsun Kalem kaşlı olsun olsun Vurunda sazlara düğünler olsun Evlerinin önü de yüksek kaldırım Amanın beyler kaldırım Kaldırımdan düştüm beni kaldırın Amanın beyler kaldırın Bağlantı |
Topyatağın Önü Gayfe (Eskişehir) Topyatağın önü gayfe Ah oturmuşlar tayfe tayfe Beyaz fincan siyah gayfe (Bağlantı) Ah yeter olsun yeter olsun Kız dillerin şeker olsun Topyatağın önü marul Ah sular akar harıl harıl İnce belden sıkı sarıl Bağlantı |
Yağmur Yağar Yerlere (Eskişehir) Yağmur yağar yerlere Su birikir göllere Nasıl kurban olayım Ağzındaki dillere (Bağlantı) Oy gülüm Gülüm gülüm sümbülüm Oy gülüm vay gülüm Gülüm gülüm sümbülüm Giderken bize uğra Kebabı köze doğra Benden başka seversen Dermansız derde uğra Bağlantı |
Yağmurlar Yağar Sicim Sicim (Eskişehir) Yağmurlar yağar sicim sicim Yar geliyoru dost geliyoru bizim için Kız ölüyorum senin için (Bağlantı) Galata basması Urumeli yosması sarsak olmaz mı Ellilik altını yirmilik altını O beyaz gerdana taksak olmaz mı Yağmurlar yağar taş üstüne Yar sürme çekmiş kız sürme çekmiş kaşın üstüne Yar ne derse baş üstüne Bağlantı |
Yol Üstünde Dikili Taş (Eskişehir) Yol üstünde dikili taş ah aman aman aman Bir evde iki kardaş sevdiğim amman Biri kaynım olursa ah aman aman aman Biri bana arkadaş sevdiğim amman Gökten zembil iniyor ah aman aman aman Fırıl fırıl dönüyor sevdiğim amman Ateş misin sevdiğim ah aman aman aman Seni gören yanıyor sevdiğim amman |
Yürü Dilber Yürü (Eskişehir) Yürü dilber yürü saçın saz gibi Yürüyüşün gelin değil kız gibi vay Suna boylarına kurban olduğum Sevdiğim de edalı canan gibi vay Armut dalda gül bahçede sallanır vay Şeker olur yer düşer ballanır vay Sevdiğim de fidan gibi sallanır Sallanan boyuna kurban olayım vay Yandan bakışın kaş göz atışın Dünya malı değer yavrum çalım satışın Yürü dilber yürü tutum elinden Tenhalarda saram ince belinden vay Eğer seni alırlarsa elimden Dövem gidem kara bağrım taş ilen vay Armut dalda gül bahçede sallanır vay Şeker olur yer düşer ballanır vay Sevdiğim de fidan gibi sallanır Sallanan boyuna kurban olayım vay Yandan bakışın kaş göz atışın Dünya malı değer yavrum çalım satışın |
Zeybek Derler Adına (Eskişehir) Zeybek derler adına Şeker uymaz tadına Uyma dedim uymuşsun O soysuzun ardına (Bağlantı) Haydindi zeybek havası Benim ile yarin arası Kavuşuruz bayram haftası Arpa buğday çecolur Güzeller güleç olur Meyil verme güzele Ayrılması gücolur Bağlantı Kara üzüm kurusu Sepet sepet dolusu Seni candan seviyom Ayrılmam doğrusu Bağlantı |
Paylaşım için teşekkürler. ;) |
Türkiye`de Saat: 18:34 . |