![]() |
Analara daldan yaprak düşer gibi gün buluttan çıkar gibi akar gibi kaptan kaba toprak suyu emer gibi hey... kavgaya girdi oğlun (kızın) yönünü gördü oğlun (kızın) gerçeği bildi oğlun (kızın) kavgaya girdi oğlun (kızın) dost elini tutar gibi bir düğüne gider gibi yüreğin kanatlansın aydınlığı öper gibi hey... söz: hasan hüseyin müzik: grup yorum |
Cane cane, cane, cane were meydane? dılemin pır xweşe, bı ve dılane dılane şoreşe, herkes pe serxweşe erd u ezman şen bu, bı ve dılane dılan gelek xweş bu, dıle xort’a geş bu dıle dıjmın reş bu cane ha cane keçu jin u pır tev, xort u mer hatın hev deste mıl tevdan hev, le ve meydane [Canlar] canlar gelin meydana gönlüm hoş oluyor bu halayla halay devrimdir herkes sevinçle kendinden geçiyor yer ve gök şenleniyor bu halayla halay çoşkuyla doldu gençler şenlendi düşmanlar kahroldu canlar ha canlar genç kızlarla kadınlar beraber delikanlılarla erkekler koşarak gelip kolkola girdiler bu halayla söz-müzik: şivan perwer |
tşkler imparator ;) |
Cesaret 1992 Dağlara Gel başına bir hal gelirse canım dağlara gel dağlara seni saklar vermez ele canım dağlara gel dağlara bu canım aşka düşeli canım aşk odu ile pişeli yeşil dağlar menekşeli canım dağlara gel dağlara gevheri düştüm dillere canım diyar-ı gurbet illere bilahi vermem ellere canım dağlara gel dağlara söz: gevheri müzik: grup yorum |
Mısri Kız adı yasak bir çiçektir dağlarda arar yurdunu tarihsiz çağlarda bir ezgi başlatır dünyaya karşı susar türküsü dumanlı çığlarda mısri’nin günü dolmaz sevdanın izni olmaz sevdaya yasak koyanın dünyada yeri olmaz mısri kız derler dereler taşkını yollar yorgunu yokuşlar aşkını direnir düşmana satmaz aşkını zindanda düşmanı direnç şaşkını cudi’nin gözleri cizre’ye bakar her kızın çığlığı bir gönül yakar her sevda başına bir ateş takar dicle’nin suları kendini yakar söz: adnan yücel müzik: grup yorum |
Karadeniz karadeniz yine yelin savrulur nazlı yardan kara haber mi geldi kuşluk vakti gün geceye devrilir yoksa yardan kara haber mi geldi kucağında yakamozlar serili sularında dalgaların dürülü ne susarsın dağların var sıralı yoksa yardan kara haber mi geldi duman vurmuş kemençenin yayına haramiler el uzatır aşına tütününe fındığına çayına ne susarsın çağır can yoldaşını dağlar başına... söz: ibrahim karaca müzik: grup yorum |
Em Ne Binketi Ne em ne binketi ne avê da ne çûn jan û êşên me bın her tovên ku hêşin dıbın bı baranên bıharê ku mina şevekî şewatê ne lı meydana şer mêfxas hene em ne bınketi ne ku nanê me ji dest me bıgrın ji u ji porê zarokên me wek serê genımê zer yarê ji me dûrxının ji em ne bınketi ne xwina me da jin dıkele xek çavkaniyek em ne bınketi ne tûrê me tov tıji bı dıl û can dıçın şer |
Yenik Değiliz boşa gitmedi çektiğimiz acılar ilkyaz yağmuru ile yeşeren tohumlara bak bir yangın gecesini andıran sesleri dinle savaş alanlarında çarpışanlar var yenik değiliz etseler de bizi ekmeğimizden çocuklarımızın buğday başağı saçlarından yardan ayırsalar da bizi yenik değiliz kanımızda bir pınar gibi kaynayan hayat yenik değiliz torbamız tohum dolu koşar adım gidiyoruz kavgaya söz: kemal burkay müzik: grup yorum |
Neslime Armağandır neslim şimdi ben şerefimle ölmenin doruğundayım unutmadan geçmişi, unutmayın sözlerimi bekliyorum seyrederken gökyüzünün kanlı şafağını bekliyorum sizi... bekliyorum söz: kahraman altun müzik: grup yorum |
Cesaret atıldık kavgaya yürüyoruz en önde devrim bayrağımız ellerimizde coşkun sel gibi yıkıyoruz setleri akıyor akıyor akıyoruz biz cesaret cesaret daha fazla cesaret kurtuluş mutlaka ellerimizde kır zincirleri kopar geleceği kurtuluş mutlaka ellerimizde kır zincirleri son ver sömürüye özgürlük mutlaka ellerimizde (kır zincirleri son ver sömürüye kurtuluş bayrağı ellerimizde) yükselen devrimci öfkemizin seliyle dövüyoruz düşmanın kalelerini halkın adaleti güç veriyor bizlere titriyor titriyor halk düşmanları söz-müzik: grup yorum |
Türkiye`de Saat: 16:05 . |