![]() |
Kucaklaşma müzik: grup yorum Dı Beri wera sodır ustimira ma cayı xora rocı xona na buyi rûstı mafetelin mi kovra dı beri haval mi dı beri waye mi na ceng ceng mau peri piva sı mi rocî wecû kowonra tıjî eşta welatı mi na rojî rojî mau her me wu her muşan |
Haydi Gel sabah erken kalktık biz yerimizden gün henüz aydınlanmamıştı biz dolaşırdık dağlarda haydi gel arkadaşım haydi gel kardeşim bu savaş bizim savaşımız hep beraber gidelim gün doğdu dağlarda güneş vurdu vatanıma bugün bizim günümüz omzunu omzuma yasla söz-müzik: grup yorum |
Seher Yeli Kız kömür gözlü kız kömür gözlü kız sende sevdalara düştün demek düştün de daldın yangınlara yerin hazır haydi katıl bu halaya seher yeli kız seher yeli kız sen de yarınlarını aldın demek aldın da girdin dalgalara hedef liman haydi dayan boranlara gece saçlı kız gece saçlı kız sen de anadan geçtin demek geçtin de koştun sevdalına yurdun bekler haydi sarın ak duvağa söz-müzik: grup yorum |
Sevda Türküsü adın deler dağ başında karları kokun aşar dereleri yarları çiçek çiçek kuşatırsın dalları telli duvak dalları mor salkımlı dalları güneş güneş dalları sevmek demek kavga demek bilirim türkü türkü şiir şiir söylerim senden uzak yaşamayı n’eylerim özlem özlem n’eylerim yasak yasak n’eylerim ayrı ayrı n’eylerim yaprak olur savrulursun yellerde destan olur söylenirsin dillerde damla damla süzülürsün güllerde özlem özlem güllerde sevda sevda güllerde susmak bilmez güllerde söz: adnan yücel müzik: grup yorum |
Benim Adım Şirvan Berivan benim adım şirvan berivan eser koynumda kanlı boran ürperir yüreğim ucu savrulur... tufan olur bir ateş topu gibi yanar ellerim şimdi gözucumda damla yaş düşer yerlere gül olur annem babam savaşır özgürlüğüm uğruna bir el elimi tutar koşar giderim halaya söz-müzik: grup yorum |
Seni Seviyorum insanların içindeyim seviyorum insanları hareketi seviyorum düşünceyi seviyorum kavgamı... kavgamı seviyorum sen kavgamın içinde bir insansın sevgilim seni seviyorum aydınlığın içindeyim seviyorum aydınlığı paylaşmayı seviyorum eşitliği seviyorum kavgamı... kavgamı seviyorum söz: nazım hikmet müzik: grup yorum |
Reşo reşo dağların piri düze inmez kederi yol yokuş yolcu çıplak bilinmez mi nedeni düşsüzü düşe getir doğruyu söze getir yangın ol şu dağlarda eğriyi dize getir reşo acı takışır isyanlara yaraşır isyanları seçende halaylara karışır söz: yılmaz odabaşı müzik: grup yorum |
Keçe Kurdan keçer bıner, çerxa cihan zor gıredane mere zor jın çune peş, pır dıxwının edi qelem gış çune jor keçe em dıxwazın bı mera werın şevre dılo, em dıxwazın bı mera werın cenge haye haye em keçıken kurdanın, şirın, em şengın em hevıya merdanın derde nezana ber bend u ser hundanın sere xwe rake keça kurdan dıl u cıgerem heliyan ka nıştıman, ka azadi ka dayıka me sewıyan? Kürt halk şarkısı |
Hiç Durmadan 1993 Dağlar Sözümüz Var aç çocuklar doysun diye gülmeyi öğrensin diye ekmeği tuza banıp çöktük kardeş sofrasına kucak kucak umudu saçtık ülke toprağına dağlar sözümüz var doruğunda izimiz var daha bir güçlü yürüyoruz artık her bir tohum binler verdi nice engel alt edildi dalga dalga geliyoruz artık fırtınalar boranlarla nasırlaştı yumruğumuz kondulardan meydanlara volkanlaşıp geliyoruz bayrağımız elden ele destanlarla/destanlaşıp geliyoruz söz-müzik: grup yorum |
Onurumsun dört duvar dört dönerim kaç gecedir yoksun oğul bıçak bilenir etimde başında toprak beton mu oğul? bin yıl yatarım sevdana onurumsun susmam oğul yüreğim kopmuş geliyor devrime kadar düşmem oğul yere göğe koymazdım seni çaldılar dalımdan oğul ecelin önü alınmış olanca canım sana aksın oğul söz: savaş ezgi müzik: grup yorum |
Türkiye`de Saat: 17:36 . |