![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #1 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 35 ![]() |
BEZELYELİ TAVUK GÜVECİ ![]() Malzemeler: - 4 adet dövülmüş tavuk göğsü, - 1 su bardağı iç bezelye, - 2 adet havuç, - 2 adet kırmızı soğan, - 1 kahve fincanı pirinç, - 4 yemek kaşığı sıvı yağ, - Karabiber, tuzot (1 yemek kaşığı), - Kekik. Yapılışı: Dövülmüş tavuk etlerine tuz ve karabiber serpin. Yağlanmış küçük fırın güveçlerine yerleştirin. Soğanı piyazlık doğrayıp sıvı yağda kavurun. Küp şeklinde doğranmış havuç ve bezelyeleri katın. Biraz kavrulunca pirinci ekleyin. 1 kahve fincanı su ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Karabiber, tuzot, kekik ekleyip ocaktan alın. Tavuk güveçlerinin içlerine paylaştırın. 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun. | ||
![]() | ![]() |
|
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |