Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Dişi Kartallar > Burçlar

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02-11-2006, 02:10   #11
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Aşk & İlişkiler (erkeği)..!!!

Şunu hemen açıklığa kavuşturmakta yarar var. Eğer kalbiniz romantik rüyalara ve peri masallarına açlık duyuyorsa, umutlarınızı sakın Başak erkeğine bağlamayın; yoksa kendinizi ölüm orucu içinde bulursunuz. Başakla kurulan bir gönül ilişkisi, hayatım sadece tatlı duygulara bağlamış olan bir insanı sert bir vuruşla soğuk yere serdiği zaman, üzücü olabilir.

Bu adam hemen hemen tamamiyle pratik, nesnel bir düzeyde yaşar ve hikâye kitabı aşklarının gerçek dışı duygusallığına bel bağlamaz. Kuşkusuz, bu tümüyle bir anlayış sorunudur. Çünkü, her şeyden önce, böyle bir aşk kendisini kadın-erkek ilişkisinin eşiğine yaklaştırmakta pek işe yaramayacaktır. O, odanızın penceresi altında serenat yapacak tipte bir adam değildir. O, gül sarmaşığının parmaklıklarına (ya da eğer apartmanda oturuyorsanız, yangın merdivenlerine) tırmanmağa başlayıncaya kadar, ne yazık ki, siz ay ışığının aydınlattığı balkonunuzda uzun süre tek başınıza beklemek zorunda kalacaksınız.

Aslında Başaklar, çocukluğun ilk yıllarından başlayarak aşk konusuyla çok derinden ilgileneceklerdir, ama Romeo-Juliet cinsinden bir aşkla değil. O, aşk sözcüğünü en güzel şekilde, kendisini karşılıksız olarak ailesine, arkadaşlarına, kendisinden daha zayıf ve olanakları daha az olanlara adamakla ifade eder. Başak içgüdüsel bir çalışma aşkıyla görev disiplin ve kendini çaresizlere adama aşkıyla doğmuştur. Böylesine yükseklere erişememiş olan Başaklar bile, şu ya da bu şekilde bencillikten uzak bir ideale hizmet edememenin hafif suçluluğunu duyarlar.

Dramatik heyecanlar, duygusal vaatler, gözyaşıyla dolu ilân-ı aşklar, yapışkan sevgi şeklinde kendini gösteren bir aşk, Başak erkeğini sadece soğutmakla kalmaz, şehir dışına giden ilk otobüse ya da trene atlayıp kaçacak kadar korkutur da.. (Gerçekten çaresiz kalmadıkça, uçaklar Başak için fazla hızlı ve fazla pahalıdır.) Ancak, O her ne kadar çelik ve buz karışımı gibi görünürse de, uygun sıcaklığı bulunca zevkten eriyebilir. Hiç kuşkusuz, Başağın kalbine giden yollar vardır. Gizli yollar. Arsızca peşinden koşmak bunlardan biri değildir. Bir sürü flörtçü vamp kadının ve tehlikeli deniz kızlarının şaşırarak ve düş kırıklığına uğrayarak öğrendikleri gibi, koketlik ve cinsellik de bu yollardan biri değildir.

Başaklar aşkta fazlalıktan çok kalite ararlar. Her kategoride kaliteye oldukça çok önem verdiklerinden, gerçek aşk ilişkileri çok azdır ve bunlar da bazen talihsizlikle veya herhangi bir üzüntüyle sonuçlanır. Başağın böyle bir hayal kırıklığı karşısındaki normal tepkisi, kendisini bulabildiği en zor işe gömmek, genel olarak toplumdan uzaklaşmak ve bundan sonraki aşk olasılıklarında iki kat daha dikkatli olmaktır. Büyük strateji kullanmak ve çok sabırlı olmak zorunda kalabilirsiniz. Başağın esas içgüdüsü iffettir ve bundan ancak iyi bir nedenle ya da fevkalâde iyi bir kadın için vazgeçebilir. Başakların hepsi değilse de çoğu, başka Burçlara göre çok daha büyük kolaylıkla bekâr yaşayabilirler.

Hiç belli etmese de, Başak incelikle baştan çıkarma sanatının ustası olabilir. O çapkın Fransız, utangaç nazik tebessümüyle gülümsediği zaman içi titreyen iki kuşaktan kadın bunun ne demek olduğunu size anlatabilir. Bilirsiniz, Maurice Chevalier, Karuzo gibi sesi olduğu için efsaneleşmedi. Örneğin O benim kuşağımdan olmayabilir, ama gene de O'nu gördüğüm ya da sesini işittiğim zaman kalbimde kelebeklerin uçuştuğunu hissederim.
Başak erkek keskin zekâyla sağlam toprağın karışımıdır. Soğuk flörtçülüğüyle bir çok kalbi kırmasıyla tanınırsa da, O'nun o eleştirici analiz,duygusu ve herkesi beğenmeyen zevki selimi, sık sık çıktığı flört gezilerinde plâtonik alandan ayrılmasına pek olanak vermez. Başak'ta gerçek bir arzu uyandırabilmek için O'nu kor ateşiyle yakmak gerekir. Sadece mahcupluğu ve seçiciliği bile uygunsuz ilişkiler kurmasını önlemeğe yeter. Kuşkusuz, arada sırada dünyevi, fiziksel bazı deneyimlere girişebilirse de, bunlar kural değil istisnadır. Kural, uzak bir ilgidir. Şu gerçekten "yalnız büyükler için" olan filmlerin birinde rol almayı kabul eden bir Başak erkeği tanıyorum. Bu işi sadece para için yapmıştı o sırada iflâs durumundaydı ve hâlâ birisi bundan söz edecek olsa, kulaklarına kadar kızarır. Doğal olarak erkek erkektir ve bütün Başak'ların teknik yönden bakir kalmaları gerekmez;ancak dış görünüşleri her zaman tertemizdir. Başağın aşkında istisnasız her zaman temiz ve nezih olan birşey vardır. Bazı talihsiz olaylar dış görünüşüne sıradan bir hava verse bile, Başak bu aşkın-en ihtiraslı zamanında bile-kirlenmesine, bozulmasına izin vermez.

Başak âşık olacağı kişiyi bulmak için o değerli zamanını harcamakta acele etmeyecektir, çünkü, yeme, giyinip kuşanma, sağlık ve çalışma alışkanlıklarında olduğu gibi, kadın seçiminde de aynı derecede eleştirici ve kılı kırk yararcasına özenen bir insandır. Sakın O'nu yanıltmağa ya da O'na yalan söylemeğe kalkışmayın. Sizin Başak âşığınız hiç hayale kapılmaz. O, nezih, dürüst ve samimi bir ilişki ister. Bunu bulma şansının ne kadar az olduğunu kendisi de çok iyi bilir, ancak, daha azma razı olacağını ummanın da hiçbir yaran yoktur. Şayet koşullar O'nu uygunsuz bir ilişki kurmağa zorlamışsa, bu ilişkinin pençeleri arasında uzun süre kalmayacağından kuşkunuz olmasın.

Başak, aklının başından alınması zor bir erkektir. Devamlı bir eş ihtiyacıyla yanıp tutuşmadan uzun süre yaşayabilir. Eğer aklınızı O'na taktınızsa, bu sizi ağlatmaya yeter. Acaba mermerden mi yapıldığını, yoksa kalpsiz mi doğduğunu merak edersiniz. Hayır, mermerden yapılmamıştır, ve evet, kuşkusuz kalbi vardır. Sabırlı olun. Bekleyen, sonunda muradına erer.

Arada sırada meraklanan ve kendi haline bozulan Başak, sadece erkekliğinde bir kusur olup olmadığını anlamak için isteyerek uygunsuz bir çılgınlığa kalkışabilir. Kuşkusuz erkekliğinde hiçbir kusur yoktur, kendisi de bunu anlayınca, artık bunu kendisine kanıtlamak için başka sunî denemelere girişmeyecektir. Hiçbir soğuk, nezih ve kendisine hâkim Başak, sonsuza kadar insan yapısının çağrısına sağır kalamaz. Ama bir kez de yenilince, bunu kabul etmekten utanç duyacaktır. Teslim olmanın eşiğine geldiği zaman ustalıkla sanki hiçbir şey yokmuş gibi davranarak gerçek duygularını gizleyecektir. Başak'ta, baskı altındaki bir kıvılcımdan daha güçlü, ama son derece ince bir aktörlük yeteneği vardır. Bir partide eğlenemediği zaman hastalık numarası yaptığı gibi, ilgilendiği kişiye de, aynı derecede zekice, ilgilenmiyormuş gibi davranacaktır. Aşık olduğunu anladıktan sonra bile büyük bir vecd içinde kendinden geçerek teslim olacağını sanmayın. Ve hâlâ, uğruna bekârlığından vazgeçmeğe değen kişinin gerçekten siz olup olmadığınıza karar vermeğe çalışırken, sahiden soğuk bir adam rolü oynayacaktır.

Bununla birlikte, gerçekten âşık olduğuna karar verince de, büyük bir sadelikle duygularını size açıklayacaktır. Aşkı, başka burçlarda olduğu gibi asla dalgalanmadan, sürekli bir alevle yanacak ve yıllar geçtikçe harikulade bir güvenilirlikle sıcaklığını sürdürecektir. Bu, o kadar kötü birşey mi? Başak aşkının peri masalına benzeyen tek yanı, eğer gerçekten âşıksa, gerçek eşine sahip olmak için yıllarca beklemesi, ya da O'nu alıp aile ocağına getirmek için binlerce dağı aşmayı göze almasıdır. Camdan ayakkabıya uyacağını anladığı o narin ayağın peşinde, çok büyük fedakârlıklar yapabilir. Alev bir kez yandıktan sonra, ne kadar güçlü olduğunu hiç kimse inkâr edemez. O alevi söndürmek hemen hemen imkânsızdır. Siz de Cindirella gibi sonsuza kadar sevileceksiniz, işin püf noktası, sanırım, ilk ateşi yakmakta... Başağın cam ayakkabısı ancak nadir bulunan bir ayağa uyar. Başak son derece özel bir kişidir.

O'nu bir kez yakaladıktan sonra, kıskançlığınızı davet edecek hiçbir şey yapmayacaktır. Mutluluğunuzu bozabilecek mâlî sorunları, akrabalardan veya dışarıdan gelen etkileri ortadan kaldırmağa azimlidir. Siz O'nun yanında oldukça, maddi veya manevi tüm güçlükleri yenmede inanılmaz bir kuvvet ve dayanıklılık gösterecektir. Şu acımasız dünyada herhangi bir nedenle yüreğiniz acı ve üzüntüyle dolduğu veya hastalandığınız zaman, O'ndan daha müşfik, daha tatlı ve nazik bir hayat arkadaşı bulamazsınız. Belki sizi para yağmuruna tutamayacaktır, ama bütün ihtiyaçlarınızı sağlayacak ve sizi ilgi yağmuruna tutacaktır.

Bir Başak erkeği kadınları üzen küçük büyük tüm sorunlara karşı istisnasız çok anlayışlı, düşünceli ve müşfiktir. Kristal kadar berrak bir hafızası vardır ve neden o kadar önem verdiğinize pek akıl erdiremese de, özel günleri herhalde unutmayacaktır. Başak erkekleri son derece sahiplenen kişiler olmalarına karşın, öyle delice ateşli bir kıskançlık göstermeyeceklerdir. Bu size önemsiz ince bir çizgi gibi gelir, ama önemlidir. Gerçi başka erkeklerin size gösterdikleri ilgi karşısında duygusal kıskançlık sahneleri yaratmaz ama, ruhunun derinlerine kök salmış sahiplenme duygusu, küçük bir özgürlüğün ne çok şey demek olduğunu size anlatmalı. Durmadan aile ocağından uzaklarda dolaşan bir Başak eşi, günün birinde bir de bakar ki kocasız kalıvermiş... Başak'lar son derece sadıktır ve aile bağlarını koparmayı hiç istemezler. Ancak, hoşgörüleri kötüye kullanılıp da sonunda bıçak kemiğe dayanınca, boşanmak için mahkemeye başvurmakta bir an tereddüt etmezler. Öyle karmakarışık, uzadıkça uzayan boşanma dâvaları onlara göre değildir. Evlilik bir kez bitmişse, bitmiş demektir. Güle güle; iyi şanslar... Başağın o keskin ve olağanüstü kusursuz hafızası bile, geçmişteki anılan tazeleyip duygusal gözyaşları dökmesine neden olmaz; çünkü, duygularına hakim olabildiği kadar, anılarını da sıkı bir disiplin altında tutabilir. Kendini disiplin altında tutma yeteneği O'nun doğal yapısının ayrılmaz bir parçasıdır. Bir kez kararını veren Başak erkeği, yoluna devam eder, artık bütün gözyaşları dökmeniz, yalvarıp yakarmanız boşunadır, kararından dönmez. Ciddi şekilde çatlayan bir evliliğin kınlan parçalarını bir araya getirip yapıştırarak tekrar kusursuz bir evlilik kurulacağı hayaline asla yenik düşmez.

Şayet kalbinizi bir Başak erkeğine kaptırdınızsa, O çevrenizde dolanıp dururken aklınızı başınıza toplasanız iyi olur. Başaklar pislik ve kabalıktan, terbiyesizlikten olduğu kadar, cehaletten, aptallıktan ve şapşallıktan da nefret ederler. Başak kalbini çalmağa niyetlenen bir kızın, o güzel saç biçiminin altında gelişmiş bir beyin taşıması gerekir-dikkatinizi çekerim, güzel saç biçimi dedim... Başaklar, vücut ve akılca temiz, güzel giyinen ama modanın aşırılıklarına kapılmayan kadınları ararlar.

İlle de bir Julia Child olmanız gerekmez; ama tanrı aşkına, bir Başak kocanın olur olmaz şeylerle yetineceğini sanacak kadar saf olmayın. Zevkine düşkün, bencil, akıl fukarası bir kadın, seksapel kraliçesi bile olsa, bir Başak erkeğiyle asla geçinemez. Üstsüz bir eğlence kızının işi sonuna kadar götürmeği umacağı, dünyadaki son erkek Başak erkeğidir; üşüdüğü zaman çıkarıp süveterini verecek kadar yakınlık gösterse de, sonuç değişmez, iş ciddiye binince, O kendisine kelimenin tam anlamıyla bir eş arar- bir metres değil.

Başak erkekleri, kural olarak, baba olmak için yanıp tutuşmazlar. Onların kendilerine has egoları, ruhsal tatmin için çocuk sahibi olmak ihtiyacında değildir ve Başaklar küçük aile sahibi olmak isterler. Böyle olduğu halde çocuk sahibi olunca da Başak son derece çocuklarına düşkün bir baba olur ve sorumluluklarını hiçbir zaman hafife almaz. Çocuklarının yeteneklerini geliştirmek ve onlara kendi yüksek davranış standartlarını aşılamak için pekçok saatlerini severek harcayacaktır. Severek onların ev ödevlerinde yardımcı olmak isteyecek ve hobileri, müzik dersleri; kampa ve Özellikle üniversiteye gitmeleri konularında sonsuz özverilerde bulunacaktır. Bir Başak baba zekâ ve kültüre büyük önem verecek ve ahlâk, nezaket ve iyi vatandaşlık konularında çocuklarını titizlikle eğitecektir. Hattâ boşanan Başak bile, nerede olurlarsa olsunlar, çocuklarının iyi bakılmasına ve iyi tahsil görmesine dikkat edecektir. Başak babaların çocukları genellikle, kitaplara ve öğrenmeye karşı sevgi ve saygı duyarak büyürler. Çocuğunu şımartan bir Başak babaya pek rastlayamazsınız ve çocuklar gereken disiplini bol bol alırlar. Bütün bunlar iyidir de, bir Başak babayla çocukları arasında daha elle tutulur, gözle görülür bir sevgi ifadesine ihtiyaç olabilir, çünkü Başak doğal olarak pek sevgisini açıkça göstermek âdetinde değildir. Bu alanda bebeklikten başlayarak ciddi bir çaba sarfedilmezse, günün birinde, çok derinden sevdiği çocuklarıyla kendisi arasında aşılmaz bir engelin oluştuğunu farkedebilir. Aynı zamanda, çok eleştirici olmaya, çok kısa sürede çok fazla şey beklemeye ve çok hoşgörüsüz olmaya da eğilimi vardır.

Başak, sağlığına biraz titizlik göstermenizi bekleyecektir, ama hasta olduğunuz zaman O'da sizin başınızda bekleyecek ve size bakacaktır. Arada sırada, hattâ belki de sık sık huysuzluğu ve aksiliği tutabilir. Ancak kesin olan bir şey vardır. O'nu kendi haline bırakır, üstüne gitmezseniz, kendiliğinden sizinle tartışmaya girişmeyecektir. Bırakın hırçınlığını yensin; o zaman huysuzluğunu unutturmak için gösterdiği şefkatle sizi şaşırtabilir. Bırakın meraklansın. Bu Başağın bir çeşit zihinsel egzersizidir ve O'na iyi gelir. Ama baktınız ki sağlığını etkilemeğe başladı, o zaman dikkatini ilginç ya da değişik bir şeye çekerek O'nu üzüntüden kurtarın. Sürdürmesi zor olsa da, Başağın dikkatini bir yere çekmek o kadar zor değildir.

Şimdi, ne yapmanız gerektiğini bildiğinize göre, Başak erkeğe hâlâ aşıksanız, anık çok mutlu bir geleceğe umutla bakabilirsiniz demektir. Uyanık ve bilgili bir kocanız olacak ve bu erkek sizden karşısında el pençe divan durmanızı ya da iki kulağınızın arkasına parfümler sürerek, dişlerinizin arasına bir gül sıkıştırıp her dakika seksi bir görünüşle çevresinde dolanmanızı beklemeyecektir. (Bununla birlikte, iki elinizde birer kalıp sabunla çevresinde dolanmanızı bekleyebilir.)

Şayet kusurlarım yüzüne vurmamak konusunda iyi bir taktik kullanırsanız, kocanız güvenilir ve hoş bir eş olacaktır. Her gece toz var mı diye parmağını mobilyalara sürmesini kusur saymazsanız, zaten pek fazla kusuru da olmayacaktır. Bunun gibi küçük alışkanlıkları olabilir. Ne yaparsa yapsın, kusur bularak dır dır etmemeğe çalışın. Unutmayın, başkalarına yaptığı eleştirici analizleri kendisi hazmedebilecek yapıda yaratılmamıştır. Sizi eleştirme alışkanlığına alışın, elinde olmadan böylesine hassas bir kılı kırk yancı olmasına da gülün geçin. Bir kez, darılıp gücenme huyunuzdan vazgeçince rahatlayacak ve zekî, sadık Başağınızla gerçekten mutlu olacaksınız. O bir melek değil, omuzlarında kanatlan yok. Ama bilin ki, pek çok kadın sizi kıskanacak...

Düşünün; kaç kadın böyle çalışkan, yakışıklı, evde derli toplu, yıldönümlerini hatırlayan ve parasıyla harikalar yaratan bir erkekle evlidir? Kaç kadın böyle güzel giyinen, vaktini arkadaşlarıyla dışarda geçirmeyen, başka kadınlara pas vermeyen ve genellikle kibar ve düşünceli olan akıllı bir kocaya sahiptir? Bir kez daha yakından bakın. Başağınızın başını hareleyen ışık acaba sokak lâmbalarının aksi mi? Yok canım, kutsal bir ışık olamaz. Bu gece tiyatroda ağzınızdaki tereyağlı patlamış mısın O'nun kucağına püskürünce size öyle söylendikten sonra!... Tabii olamaz... Şu huysuz adam!... Gene de bir çeşit çekici havası var... Gülümsediği zaman, pırıl pırıl gözlerinde kendinizi görebilirsiniz, öyle ise, gerçek kanatlarıyla gerçek bir melek gelinceye kadar, bu size yeter...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2006, 02:11   #12
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Aşk & İlişkiler (kadını)..!!!

Başak kızını hayalinizde, nazik, el değmemiş kar kadar temiz bir bakire kız olarak mı canlandırıyorsunuz? Hayalleriniz biraz sonra paramparça dağılacak demektir. Başak kızı tülden giysisi içinde göl kenarına diz çökmüş bir su perisi değil, ne yazık ki... Hayallerinizi yıktığım için üzgünüm.

Bir Başak kadını okyanus ötesinde rastladığı bir erkek için kocasını terkedebilir, evliliğin nimetlerine erişmeden önce âşığının çocuğunu taşıyabilir ve kendisine düşman kesilen bir dünyanın karşısına gene de başını dik tutarak çıkabilir. Bu da pek o kadar saf genç kız ya da bakire işi olmasa gerek. Lekesiz kadınlığın bu nazik, narin sembolü hakkında öğrenilmesi gereken çok şey var. Kesin olan bir şey varsa, omurgası paslanmaz çelikten yapılmıştır.

Aslında utangaç biri olduğu doğrudur. Bu, tanışma götürmez. Başak kızları ateşli, atak konuşmalar yapmak için sabun kutularının üstüne tırmanmazlar, ya da Carry Nation gibi meyhanelerde dolaşmazlar. Sarhoşken araba kullanmaktan tutuklanmazlar. Çadır tiyatrosunda maskaralık yaparken bulacağınız herbir Başak kızı için beş îngiliz lirası vermeğe hazırım. Ama, bir Başak kadını ne de olsa kadındır. O da tüm gerekli silâhlarla donanmıştır. Bunlar arasında, mutluluğa giden yol O'nu nereye çekerse, peşi-sıra oraya kadar gitme azmi de vardır. Bu yol üstündeki birkaç dikenli çalı O'nu ne bayıltır, ne de yardım istemek için yalvartır.

Bir Başak kadının toplum yasalarına karşı geldiğini duyarsanız, şu satırları dikkatle okuyun. Bu kadın aslında temiz düşüncelidir-doğru. Ama aşk da temizdir. Gerçek aşk... Başak da zaten başka çeşit bir aşkla ilgilenmez. Bir kez Merküri (Utarit) ruhu canlanmaya görsün, Başak kızı en yüksek dağlara tırmanacak, galoşları ve gemici ceketiyle dalgalı denizlerin üstünden fırtına gibi esecektir. Bu da o ufak tefek, şifon gibi ince hayali önemli ölçüde karartabilir,. Ama unutmayın, Başağın gerçek hâkimi Vulkan'dır ve o da gök gürültüsü tanrısıdır. Evliliğin yolunda gitmediğini farkeden ve kusursuz bir aşk bulan (ya da öyle olduğunu sanan, ki ikisi de aynı şeydir) bir Başak kadını, eski bağları koparmakta tereddüt etmeyecektir. O bağları keserken de bir cerrah kadar soğukkanlı ve dikkatli olacaktır. Aile ocağını söndürmekten nefret eden Başak, iki yüzlülükten daha çok nefret eder.

Başak kadını, bir kez duyduğu 'aşkın gerçek ve ideal olduğunu kabul ettikten sonra, bu ilişkinin tertemiz olduğu konusundaki kendi inancı, dünyadaki bütün yasal kâğıtların hepsinden üstündür. Bütün burçlar içinde, hem son derece pratik, hem de aynı zamanda harikulade romantik olan tek kadın, Başak kadınıdır. Yasa dışı bir aşk ilişkisi, yüzeyde basit ve ahlâk dışı görünebilir. Aslında, buna ne kadar zor karar verdiği göz önüne alınırsa, Başağın, karakterine uygun bir davranış örneği olduğu anlaşılır. Başak kadını böyle bir ilişki karşısında toplumun suçlamasıyla utanç içinde kıvranacaktır, ama gene de ne davranış şekli, ne de niyetinin temizliği konusundaki kendi kanısı değişecektir. Bu da, zihne hükmeden, havai ideal peşinde koşan Merküri etkisiyle karışık, Başağın toprak yanının sağlam pratikliğini gösteren kusursuz bir örnektir. Başağın aşkında öyle bir kor ateş vardır ki, bir kez tutuştuğunda, yakıcılığı ve amacına bağlılığı ile, başka Burçlardaki tüm ihtirasları gölgede bırakır. Ne var ki, bu ateş pek çabuk tutuşmaz...

Şunu kabul ediyorum ki, tipik Başak kadınında aşkın ateşli, fiziksel yanı biraz zayıftır. Ama bu kadında gizemli, sakin, bekleyen bir özellik vardır. Romantik aşkta çekingenliğin güzelliğini tercih eden erkekler için "ruhun ihtirası", fiziksel ihtirası aratmayan bir özelliktir.

Başak kadını herşeyde kusursuzluk arar, ama bu kendisinin de kusursuz olduğu anlamına gelmez. Olumsuz davranışları vardır ve bu davranışlar çok asap bozucu olabilir. Bunlardan biriyle başlayalım; Başak kadınlarında, hiçkimsenin hiçbir işi kendileri kadar düzenli ve iyi yapamadıkları gibi değişmez bir inanç vardır, insanı gerçekten çileden çıkaran da, genellikle, hiçkimsenin hiçbir işi onlar kadar iyi yapamadığıdır. Aynı zamanda titiz bir şekilde dakiktirler. Siz hiç bir Başak kadınını randevunuzda beklettiniz mi? Sinirlendiği ya da hırçınlaştığı zaman, şiddetli öfkeye kapılmayacak, fırtına gibi esmeyecek, başınızda şişeler kırmayacaktır belki, ama canını sıktığınız zaman sizi tersleyebilir ve huysuzlaşabilir. Açık sözle azarlanabilirsiniz de... Arada sırada bir Başak kadını bayağı şirretleşebilir de, ama çoğu ışı bu kadar ileri götürmez, o'na çiçekler götürün. Hatalı olduğunuzu kabul edin ve tartışmayın. Tartışmanın size hiçbir yaran olmaz, Başakla başa çıkamazsınız, ö bir toprak burcudur, doğanın yaratılışta verdiği güzellikleri beğenir. Bu yüzden çiçekler gerilen sinirlerini yumuşatır. Özür dilemeğe gelince, az ve öz olsun. Başağı hiç kimse kolay aldatamaz. En güzel konuşan bir insanın en ustalıklı yalanını yakalayacak ve yakanızın kenarındaki en hafif bir ruj lekesi O'nun dikkatli gözünden kaçmayacaktır. Fesatlığı yoktur, ama kesinlikle aptal da değildir.

Kirli çamaşırlarınızı karıştıracak demek istemiyorum; hiç olmazsa evlenmeden önce... Evlendikten sonra ise, artık kendi evinde olduğu için, kirli çamaşırlarınızı gözden geçirmekten pek de öyle suçluluk duymayacaktır.
İş kendi hatâsını kabul etmeğe gelince, bu kızın kafasında bir takoz vardır, en iyisi akıllılık edip suçu hemen siz üstlenin bari... Çoğu zaman nasıl olsa O haklı çıkacak, siz de düş kırıklığına uğrayacaksınız... Öyle ise neden kavga etmeli? Onu normal haline döndürürseniz, gene o enfes tatlı yaratık olacak, siz de kimin kazanıp kimin kaybettiğine aldırmayacaksınız bile.,,

Şayet erkeklik gururunuzun alacağı yaraya katlanabilirseniz, mâlî konularda O'nun fikrini almaktan ya da bütçeyi onun ellerine bırakmaktan kârlı çıkabilirsiniz. Çok dikkatli ve pratiktir; Maliye Bakanlığının bile gözünden kaçabilecek en küçük hatâları yakalar. (Eğer doğumunda başka güçlü etkiler almamışsa...)

Şayet bir Başak kızıyla flört ediyorsanız, davranışlarınıza ve gramerinize dikkat edin. Kötü bir konuşmayı, küfretmeyi» ya da el tasından su içmeyi hiç hoş görmez. Kulağının dibinde kereviz çiğnemeğe kalkışmayın ve mısın koçanından yemekten tümüyle vazgeçin daha iyi. O'nun yanında mısın koçanından kibarca yemeğe çalışsanız bile, bu her zaman tehlikeli bir davranıştır. Garsona onu kesmesini ve tabakta servis yapmasını söyleyin. Şapşalca bir giyim de O'ndan asla geçer not almayacaktır. Bir kez Başağa âşık oldunuzsa, en iyisi günde iki kez traş olmağa hazır olun. Bu kural duş almakta da geçerlidir. Traş losyonu sürün, gereksiz tüyleri temizleyin, saçlarınızı özenle fırçalayın, temiz bir gömlek giyin, davranışlarınızda görgüye dikkat edin ve bu kızla buluşmağa gitmeden önce ayakkabılarınızı boyayıp cilalayın. Ve işte size çok değerli bir sır: Bir daha randevuya geç kalırsanız, sanki vakitten haberiniz yokmuş gibi davranın. Kapıdan içeri öfkeyle girin. Size ne olduğunu sorduğu zaman, O'na şu aptal, gülünç, yıkılası kütüphanenin (küfür etmemeğe dikkat edin) kurallarına göre» hep vaktinden beş dakika önce kapandığını söyleyin. Arada sırada pek de fena olmamakla birlikte, her gece daha siz o ağır bilimsel kitapları kaldırmağa vakit bulamadan kapılan üstünüze kapatıp kilitlediklerini anlatın. Geç kaldığınızı tümüyle unutacaktır.

O'nu at yarışlarına götürüp bir haftalık maaşınızı Altın Şans'a yatırdığınızı ve kaybettiğinizi görmesine neden olmayın. Yakışıksız hikâyelerinizi öğle yemeğinde erkek arkadaşlarınıza saklayın. O'na sürekli hafifmeşrep bir tip olmadığı için mutlu olduğunuzu anlatın. Hem de öylesiniz, değil mi? O da zaten erkek delisi biri değil. Başak aşırılıklara kaçmaz. Kendini de idare edebilir, sağ olun... Ama bunu yaparken ille de bir erkek gibi davranması gerekmez.

Fiziksel çekiciliğinizle O'nu etkilemeğe çalışmayın, ya da metroda O'nu kucaklamaya kalkışmayın. Daha ilk ve hattâ onuncu buluşmanızda "iyi geceler" öpücüğü için acele etmeyin-daha iyi şeyler için bekleyin. Zarafet ve incelikle yavaş yavaş ilerleyin. Oyunu baştan sona ustalıkla oynayın. Yoksa kendinizi aşağıda, orkestra yerinde, bütün diğer banjo çalanların arasında bulursunuz. Söz tiyatrodan açılmışken, O da herhalde tiyatro seviyordun Resmi geçitleri de... Tantanalı yürüyüşler, dramatik gösteriler, O'nun sıkı sıkıya kontrol altında tuttuğu kendi heyecanlarına bir çıkış yolu açar. Aynı zamanda O büyük bir eleştirmendir de... Oldukça gelişmiş zekâsı ve artistik zevki karışarak O'na keskin bir sezgi kazandırır. Brodway rejisörlerine bunu bir anlatabilirseniz, turne açılışları için bedava bilet yağmuruna tutulurdunuz, incelikleri anlama O'nun başlıca özelliklerinden biridir. Tiyatro oyunlarım, konserleri, kitapları çok sever. Ancak, bunların içeriği konusunda ciddi şekilde eleştiricidir. Sizin kravatınız, saç biçiminiz, ne yaptığınız, ne söylediğiniz konusunda da o kadar eleştiricidir. Nefes almak sizin için ne kadar doğalsa, eleştirmek de O'nun için o kadar doğaldır. Başak sonsuza kadar herşeyde kusursuzluk arayan bir insandır. O olmasa hepimiz oldukça dağınık, çapaçul kişiler olabilirdik. Bununla birlikte, O'nu eleştirmeyin. Bu, kurallara aykırıdır. Altın kural burada kesinlikle geçerli değildir. O'nun size yaptığını, siz O'na yapmasanız iyi edersiniz. O kristal berraklığındaki anlayışıyla, sizin kusurlarınızın farkında olduğu kadar, için için kendi kusurlarının da farkındadır. Sık sık kendisini de sert bir şekilde yargılar; sizin yardımınıza ihtiyaç hissetmemesi de bundandır. "O, kendisinin en acımasız eleştiricisidir" demek doğru olur.

Bu kadına âşık olmanın en güzel yanı, sizin bütün dertlerinizi üstlenip, belki bundan zevk de almasıdır. Erkekliğinize hiç halel getirmeden, sizin yanlış davranışlarınıza engel olacaktır. Bu da, başka burçlarda doğan kadınların aynen uygulaması gereken bir sanattır.

Sadakat konusuna gelince, ender olarak bir Başak kadınının, anlaşılmaz bir nedenle, dürüstlükten ayrıldığını işitebilirsiniz. Ancak böyle bir gönül eğlencesinin altında genellikle kendine birşeyi kanıtlama arzusu yatar ve pek uzun sürmez. Arada sırada başı dönerek zevk ve safaya dalan Başak kadınları bu yanlış davranışlarım ört bas edecek kadar akıllıdırlar ve böyle bir davranış da hiç kuşkusuz son derece az görülen bir olaydır. Genel olarak, eğer size gerçekten âşıksa, tipik bir Başak kadınını en seksi bir erkekle bir ay ıssız bir adada bıraksanız, sizi aldatmayacağına güvenebilirsiniz, îki ay kalırsa ne mi olur? Şey, ne de olsa Başaklar da insandır, bilirsiniz. Yürüyen, konuşan komputerler değillerdir, insanların sandığından daha sıcak kalpleri ve ilân etmek için ilân tahtası kiralamak zahmetine katlanmasalar da, gerektiğinde gök gürültüsü gibi gürleyebilecek duygulan ve heyecanlan vardır. Başağın duygusal yapısı kontrol altındadır ama, duygulan yok değil, vardır. Bunu unutmayın. Bu size cesaret verecektir.

Başak kızı ufak şeylerde bile insanı rahatsız edecek derecede, kılı kırk yararcasına titizlik gösterir; ama öte yandan dünyanın en iyi, en cömert, en sevecen küçük yaratığıdır. O'nun kusursuzluk merakını kusur olarak değil, erdem olarak kabul edin. Bütün bu kargaşa dünyanın her yerinde şaha kalkmışken, Başağın keskin gözü ve zekâsı olmasa ne yapardık? Eleştirici huyu sinirinizi bozsa bile öyle tatlı ve sevimli bir havası vardır ki, hiç karşı koyamazsınız. Ama tabii, siz bunu zaten öğrenmiş bulunuyorsunuz; yoksa, günde iki kez traş olup, her gece kütüphaneye gider miydiniz? O alçak gönüllü tavırları ve o tatlı, ışıl ışıl gözleri görevlerini iyi yapmışlar. Hattâ başkaları kusur bulmadığı zaman O'nun ne kadar şakacı olduğunu ve o güzel başın içinde ne keskin bir zekânın yattığını da herhalde anlamışsınızdır. Çok hoş ve tuhaf bir şeydir.

Başak burcu kadınları gülerken kahkahaları küçük çıngıraklar gibi çın çın çınlar.

O, hayallere aldanmaz; bu yüzden O'na olmayacak fikirler satmağa çalışmayın. O'na göre gerçek, güzelliktir, güzellik de gerçektir. Her üç saniyede bir kül tablalarını dökmesine alışın, O'nun sokak kedilerine iyi davranın; O da rutin piponuzu ve terliklerinizi getirip elinize verme görevini kadınca bir zarafetle yapacaktır. O kendisini ihtiyatla ve ancak güvendiği kişiyle paylaşır. Küçük şeyler de O'nun için çok şey ifade eder. O, alçak gönüllülüğüne ve doğal utangaçlığına karşın, kara bulutlar toplandığı zaman başkalarına teselli verecek kadar dayanıklı ve güçlüdür. Başak kadınlarının sessiz cesareti ve derin sorumluluk duygusu, geniş aileleri bir arada tutan sihirli bir tutkal görevi yapar. Herhalde iyi bir aşçıdır, O'nun pişirdiği çorbadan asla zehirlenmezsiniz. Eviniz temiz ve rahat olacaktır, ve sehpanın üstündeki kocaman kâsede çikolata yerine elmalar bulunacaktır (çikolata dişlere ve sağlığa zararlıdır).

Herhalde çocuğunuzu burnu akarak, reçele bulanmış yüzüyle ve ayaklarında partal lâstik pabuçlarla mahallede koşuşurken hiçbir zaman görmeyeceksiniz. Minimini parmaklarını, tütününüzü ortalığa saçarken ve özel kağıtlarınıza boya sıvaştırırken de yakalamayacaksınız. Başak kızı sıkı bir disiplinci olacaktır. Başak kadınları bir veya iki çocuktan fazlasını pek istemezler. Kadınlık duygularını tatmin etmek için anneliğe ihtiyaçları yoktur. Ama bir kez bebek O'nun yaşamına girince, onun fiziksel, ahlaksal ve öğretimle ilgili ihtiyaçlarını hiçbir zaman ihmal etmeyecektir. Duygusal ihtiyaçlarını o kadar kolay karşılayamayabilir. Ancak, sizin sevginizden emin olur ve takdir edildiğini bilirse rahatlayacak ve çocuğuna çok sıcak bir sevgi gösterecektir. Minikler Başak annelerini tatlı bir şekilde şakacı ve nazik bulacaklardır. Başak anneler sıkı bir disiplinle çocuklarına iyi alışkanlıklar kazandırmağa çalışacaklardır. Ama öyle tatlı bir havaları vardır ki, çocuklar güvenle sevildiklerine inanırlar.

Son kalan paranızla ekmek değil "ruhunuz için sümbüller alın" .diyen şiiri hatırlıyor musunuz? Bu kadına her ikisini de verin. Onu çoğunlukla dikiş dikerken, yama yaparken yakalayabilirsiniz; ancak gerçekten tipik bir Başak eşse, eviniz birbirine karışan mis gibi taze çiçek kokulan ve fırındaki çıtır çıtır sıcak ekmek kokularıyla dolu olacaktır. Eve gelmek ne güzel... O, sizin eski hayallerinizin tozunu silkeleyecek ve tekrar pırıl pırıl parlamalarını sağlayacaktır. Asla, sizin jiletinizi ve kirpiklerini boyamak için diş fırçanızı ödünç almayan bir eşiniz olacaktır. Hastalandığınız zaman bir melek gibi size bakacak ve en iyi arkadaşınızla flört ederek sizi utandırmayacaktır. Temiz pak giyinecek ve ev işleriyle kuaför dedikodularının dışında başka konularda da sizinle konuşabilecektir. Ondan, hakettiğiniz tüm sadakati ve ilgiyi göreceksiniz. Kıskançlık yüzünden duygusal sahneler yaratmayacak ve paranızı aptalca harvurup harman savurmayacaktır. Sırlarınızı kalbinde saklayacak, işinizi yoluna koymanıza yardım edecek ve herhalde orta yaştayken yüzü kırışmayacaktır. Şimdi gerçekten söyleyin, bütün bunlar halinize tavrınıza dikkat etmenize ve tırnaklarınızı temiz tutmanıza değmez mi? Gözleri, tertemiz sevgiyle dolu serin göller gibidir ve gülümsediği zaman bütün odayı ışığıyla aydınlatır. Bir daha hiçbir zaman bu kadar şanslı olamazsınız.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2006, 02:12   #13
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Uyum Analizi..!!!

Basak ve Koç

Koç insani heyecan verici bir sevgilidir. Siz toprak elementisiniz, sevgiliniz Koç ise ateş . Bu ikisi klasik anlamda uyumlu sayilmasa da birbirlerinin eksiklerini tamamladiklari için anlasan bir çift sayilir. Bu iliskiden ikinizde kazançli çikacaksiniz.

Ikinizde hirsli, gayretlisiniz ve is sizin için çok önemli. Yildiz haritanizda Koç 8evinize yani baskalarin para evine düser. Basak ise Koç'un 6. evine yani is evine düsmektedir. Birbirinizin taninma ve para kazanma ihtiyacini iyi anlarsiniz. Ikiniz içinde üretken olmak önemlidir. Siz Koç sevgilinizin fazla çalismasindan sikayetçi olmazsiniz. Koç'ta ayni sekilde sizin gece gündüz çalismaniza ses çikartmayacaktir. Bir problemle karsilastiginiz zaman Koç becerisi, siz ise keskin analiz yeteneginizle sorunu çözersiniz.

Herhangi bir konuda yardim gerektigi zaman Basak burcu aninda kosar, halleder ve tesekkür bile beklemeden gider. Koç burcu ise ayni durumda gösterisli, abartili bir tesekkür bekler. Koç insani hevesli ve parlak fikirlerle doludur ama detaylar ve organizasyonda yetersiz kalir. Siz ise bu konularda çok yeteneklisiniz ve Koç'a yardim etmelisiniz. Ayni zamanda Koç'u lider olarak takip etmeli ve biraz daha riske atilmalisiniz.

Koç sevgiliniz sürekli macera pesindedir, gönül eglendirir. Siz ise sadiksinizdir. Koç insani sürekli olarak kendini seksi ve pesinde kosulan biri oldugunu hissetmek ister. Eger siz ona ilgi gösteremeyecek kadar mesgulseniz o da bu ilgiyi disarida arayacaktir. Sürekli övülmek ve begenilmek ihtiyaci içindedir. Sizin için ise erdem, namus gibi deger yargilari daha önemlidir. Koç'un gözünün disarida olmasi sinirinizi bozacaktir. Daha ilk tanistiginiz anda bile bu huyuna sinir olacaksiniz. Hemen endiselenmeyin. Koç gerçekten baglandigi zaman sadik kalacaktir.

Yatak odanizda ise inanilmaz uyumlusunuz. Koç'un günesi sizin 8. evinize yani para ve seksüel arzu evinize düsmektedir. Koç burcu ates ve isik doludur, ayni zamanda komik, kendinden emin ve saldirgandir. Koç burcunun kadini içinizdeki gerçek erotik duygulari nasil açiga çikaracagini iyi bilir. Erkek Koç ile aranizdaki çekim çok güçlü olacaktir. Erkek Koç güçlü ve maçodur. Koç hayat gücünün saf enerjisini temsil etmektedir. Sadece bu özellik bile kadin-erkek Koç'lari dayanilmaz cazibeli kilar.

duygularinizi belli etmeseniz de hassas ve idealistsiniz. Siz aslinda içe dönük kapalisinizdir. Koç ise disa dönük ve coskuludur. Bu farklilik ya size fazla gelir yada Koç'un sakin yapinizi dengeledigini düsünüp bundan zevk alirsiniz.

Siz detaylarda güzellik bulursunuz. Bu Koç'u hem sasirtir hem de sevindirir. Büyük ihtimalle farkliliklariniz sizi rahatsiz etmeden tamamlayacaktir.

Basak ve Boga

eger bir Boga'ya asik oldunuzsa ona siki sarilin! Bu büyülü bir beraberlik olacaktir. Içgüdüsel olarak birbirinizin ihtiyaçlarini anliyor ve güven duygusu veriyorsunuz. Ikinizde toprak burcusunuz. Gerçekçisiniz, birbirinize güvenebilmek ve destek olmak sizler için çok önemlidir. Güvendiginiz sevgilinizin ise isinde basarisiz olmasi sizi çildirtir. Bu Boga ile olmayacaktir.

Boga burcu kolay kolay sinirlenmez, öfke nöbetleri yoktur ama size gerçekten kizarsa bunu hayat boyu unutamazsiniz. Basak burcu, Boga'nin öfke nöbetlerine sebep olmayacaktir ama nadiren de olsa buna tanik olursa korkacak ve incinecektir. Böyle bir durumda en iyisi Basak insaninin sakin olup o konuyu baska bir zamana birakmasi olacaktir.

Boga insani tenseldir, dokunmaktan ve dokunulmaktan çok zevk alir. Sizin tarafinizdan çok sevilmeyi arzular. Bütün bunlara bayilacaksiniz. Fazla konusmasa da askini hissettirir. Kur yapmaya bayilir, romantizme önem verir. Güzel yemekler ve iyi saraplarla sizi bastan çikaracaktir. Birlikte zevk alarak yediginiz güzel yemekler iliskinizin bir parçasi olacaktir.

Boga burcu, Aslan burcu gibi parasini çarçur etmeden de hayatin zevkini çikarabilir. Sizin gibi gerçekçi oldugundan paranin kiymetini bilir ve müsrif degildir. Boga'nin para kazanma becerisini gördükten sonra harcamalarinizla ilgili endiseleriniz azalacaktir. Siz zaten basit seylerden zevk alabilirsiniz. Diz üstü bilgisayari, güzel bir kitap ve saglikli bir yemek bile sizi çok mutlu kilabilir.

Yatakta ise Boga burcu sizin agir, duygusal, sakin yaklasiminizi çok heyecanli bulacaktir. Bunu kesfedince çok memnun olacaksiniz. Erotik olarak da birbirinize çok uygunsunuz. Birlikte hem tutkulu hem de yumusak anlariniz olacaktir. Boga burcu Balik burcu kadar ruhunuzun derinliklerine inmese de askiniz çok güçlü oldugu için bunu umursamayacaksiniz.

Basak burcu, karsisindakinin sadakatinden emin olmadan ona asik olup kendini kaptirmaz. Iliskinizde saygi, dürüstlük ve bütünlügü hissetmek istersiniz. Bunu Boga ile olan iliskinizde bulacaksiniz.

Boga insani aldatan, gönül eglendiren biri degildir. Aslinda tam tersidir. Eger gerçek aski bulduguna inanirsa kimseye gözünün ucu ile bile bakmayacaktir. Sizin askinizi bulduktan sonra cinselligini baskalari ile kanitlamaya ihtiyaç duymaz. Yaslaninca da bu degismeyecektir.

Esasinda Boga evlenmeye sizden daha fazla meraklidir. Iliskiniz ciddilesmeye baslayinca siz her seyi detayli ve dikkatli düsünebilmek için agirdan alirsiniz. Boga'da bu konuda acele karar vermek istemez. Size gerçekten asik olursa sizi sahiplenmeye baslayacak ve bir an önce evlilik konusunu gündeme getirmek isteyecektir.

Ikinizde ideal sevgilinizi buldunuz. Birbirinizi birakmayin


Basak ve Ikizler

Ikinizde tarafsiz ve dogruyu arayan Merkür tarafindan yönetilmektesiniz. O kadar çok ortak yönünüz var ki, benzerlikleriniz fazla bile gelebilir!

Günesleriniz birbirilerine 90º dik açi yaptigi için iliskiniz mücadele ile dolu olacaktir. Çaba göstermeye hazir olun ve bilin ki ise yarayacaktir. Ikizler'in büyüsü boyun egmeyen ruhundadir. Ona göre hiç bir sey imkansiz degildir. Inanilmaz derecede becerikli ve zekidir. Her seyi daha yeni ve iyi bir sekilde yapabilmek için düsünüp durur.

Iletisim kurmak ikiniz içinde çok önemlidir. Hissetmekten çok düsünen, keskin zekali, entelektüel kisilersiniz. Ikizler sizden daha esnek, çok yönlüdür, daha kolay adapte olabilir. Siz ise onun gibi daldan dala atlayan daginik bir tip degilsiniz. Ondan daha konsantre, belli konulara odaklanmissinizdir. Detaylarda, organizasyonda ve analizde çok kuvvetlisiniz.

Siz toprak elementi oldugunuz için Ikizler burcundan daha pratik ve gerçekçisiniz. Ikizler insani pratik olmadigini bilir ve sizin bu özelliginize hayrandir. Ikinizde değişken nitelik oldugunuz için asla kin tutmazsiniz. Her seyi açikça konusarak problemleri halletmek istersiniz. Bütün bu özellikler birlikte geçirilecek huzur dolu zamanlara isaret etse de, ikinizde fazla akilci ve analitik oldugunuz için aranizda kuvvetli bir duygusal bag olmayabilir. Birinizin yildiz haritasinda su gurubundan gezegenler varsa bu açigi kapatabilir.

Simdi ayri ayri kisiliklerinizi inceleyelim. Basak burcu sorumluluklarini çok ciddiye alir. Ikizler burcu da sorumluluk alir ama Basak kadar endiselenmez. Basak burçlarin içinde en elestirici burçtur, en çok da kendisini elestirir. Ikinizde asiri sinir ve stresi sonucu benzer hastaliklardan yakinirsiniz.

Ikinizinde harika yazi yazma ve konusma yeteneginiz var. Bir tartismada Ikizler fikrini daha iyi savunabilir. Ikizler insani kelimeleri sihirbaz ustaligi ve yildirim hizi ile üretir. Hizli düsünür ve çok hazircevaptir. Basak ise onun kadar hizli degildir ama o da düsüncelerini onun kadar iyi ifade edebilir. Siz Basak burcu olarak daha sessiz, entelektüel, derin duygulara sahip bir kisisiniz ve öne çikmaktansa olaylari perde arkasindan yönetmeyi seversiniz.

Ikizler burcu ile tartistiginiz zaman, siz daha uzun süre dargin kalirsiniz. O ise kizginlik aninda söylenen sözlerin üzerinde hiç durmaz. Ikinizde konusmayi sevdiginiz için konusarak sorunlarinizi halleder, hemen barisirsiniz.

Ikizler sevgiliniz sizden daha disa dönük ve sosyaldir. Siz arada bir yalniz olmak istersiniz. Ikizler burcu ise sürekli, her yerde, herkesle konusmaya ve flört etmeye bayilir. Bir partide onu herkesle flört ederken görseniz de tepki göstermeyin, kötü bir niyeti yoktur, herkesi tanimak istiyordur. Sevgiliniz merakini tatmin ettikten sonra arkasina bile bakmadan mutlu bir sekilde yaniniza gelecektir. Bu huyunu ciddiye almayin ve üzerinde durmamaya çalisin.

Ikizler burcu degisikligi sever, hayatinin sürekli degisip gelismesini ister. Bu yüzden kalabalik sehirlerde yasamayi sever. Sehir disinda, kirlarda sakin bir hayat ona göre degildir. Ani seyahatler, sinema, alisveris gibi seylere bayilir. Bazi Ikizler kafalarina estikçe tasinir. Ikizler oldukça oyuncudur ve ayni anda bir çok seyle ilgilenmekten zevk alir, bu yüzden de ilgisi dagilir. Basak olarak ona yardimci olup bir noktaya konsantre olabilmesini saglayabilirsiniz.

Ikizler sevgilinizin hareket ve degisiklik meraki yataktaki en büyük özelligidir. Onun sakaci ve esprili tutumu sizin utangaçliktan kurtulmaniza yardimci olacaktir. Ikizler insani sizin dis kabugunuzu soyduktan sonra tutkulu ve arzulu kisiliginiz ortaya çikacaktir.

Ikizler burcu zarif, nazik ve incedir. Ayni zamanda duygusal yönden zayif ve biraz soguktur. Ne kadar yakinlassaniz da aranizda görünmeyen bir duvar oldugunu hissedebilirsiniz. Ikizler evlense bile bagimsiz olmak ve bireysel dünyasini korumak ister.

Birbirinize çok uyuyorsunuz ama bu iliskide biraz daha romantizm, tutku ve duyguya ihtiyaç var. Birinizin bu eksikleri tamamlamak için ugrasmasi gerekiyor. Sevgili Basak fazla gerçekçi olmayin ve duygularinizi bastirmayin. Ikizler'in esprileri ile gevseyin ve ciddiligi birakin. Belki yildiz haritanizdaki baska gezegenler derin duygularinizi açiga çikarmaniza yardimci olacaktir. Duygularinizi serbest birakin. Bunlari asabilirseniz Ikizler ile paylasacak çok seyiniz var.


Başak ve Yengeç

Su elementi Yengeç ile toprak elementi Başak insanının beraberliği çok "doyurucu" olacaktır. Su toprağı besler ve doğurgan hale getirir. Yengeç burcu ile anlaşamadığınız konular olsa da eninde sonunda birbirinize dönersiniz. Güneşleriniz birbirlerine 60º açı yapıyor. Bu iyi ve fırsatlar yaratan bir konumdur, aranızdaki iletişimin iyi olacağını gösterir.

İkinizde güvenilir insanlarsınız bu yüzden de hep endişelisinizdir. Sizin Yengeç sevgiliniz üzerinde sakinleştirici bir etkiniz var. Hemen olmasa da ilişkiniz ilerledikçe Yengeç insanının sizden çok daha fazla duygusal olduğunu göreceksiniz. Yengeç burcunun duyguları tahmin edemeyeceğiniz kadar sık ve hızlı değişir. Bu değişimleri önceden kestiremezsiniz. Onun yüzünde değişen duygularını görebilirsiniz. Bir an mutlu, neşeli hemen ardından karamsar ve üzgün olabilir.

Yengeç burcu olaylara hemen tepki göstermez. Bir süre duyguları ile durumu sindirmeye çalışır. Takıldığı konu ile ilgili olabilecek her türlü farklı tepkiyi gösterirken sizde onun değişen duygularına tanık olursunuz. Aslında sinir bozucu bir durumdur. Ne zaman hangi yönde değişeceğini bilemezsiniz. Mutlu mu mutsuz mu olacağını tahmin bile edemezsiniz yapacağınız en iyi şey gülümseyerek üzerinde durmamak olacaktır.

Onun bu durumu da fazla uzun sürmeyecektir. Siz de bu karmaşadan etkilenmemek için biraz uzaklaşabilirsiniz. Yengeç insanı bu uzaklaşmayı anlayamayacaktır. Siz olayları anlamak ve analiz etmek için yalnız kalıp düşünmek istersiniz. Yengeç sevgiliniz yeteri kadar akıllı ise sizin bu yalnız kalma ihtiyacınıza anlayış gösterecektir. Aranızdaki bu esneklik sizi bir arada tutacaktır. Bu uzaklıktan sonra bir araya geldiğiniz zaman eskisinden daha kuvvetli olursunuz.

İkiniz farklı sebeplerden dolayı çalışmayı seversiniz. Yengeç kötü günlerin yakında olduğuna inanır ve bir kenarda birikimi olsun ister. Bu yiyecek, bankada para ya da her hangi bir felakette ailenin ihtiyacı olacak bir şey olabilir. Saklama, biriktirme içgüdüsü bazen Yengeç burcunu çok zengin yapar. Başak insanı ise işi çok sevdiği için çalışır. Başardıklarından duyduğu gurur onu daha üretken yapar. Yaz sonunda yani hasat zamanı doğmuş olan Başak burcu hasat etmek, çalışmak için programlanmıştır.

Yatakta da uyumlusunuz. Toprak ile su birbirinin ihtiyaçlarını giderir. Yengeç burcu sizin hassas, narin, zarif yapınıza saygı duyar. İkiniz için de seks sıradan bir olay değildir. Ruhların kutsal bir şekilde bir araya gelişi ve kutsal bir bağlılıktır. Bu ilişkide aradığınız derinliği ve güzelliği bulacaksınız.
Yengeç sevgilinize sarılın! Yengeç ilişkinizin en başında bile sizi sahiplenmeye kalkacaktır. Bu size aykırı gelse de hemen bırakıp gitmeyin ve ona biraz zaman tanıyın. İkiniz doğal bir uyum içindesiniz. Zorluklar karşısında birbirinize destek olma, iyileştirme ve affetme kapasiteniz var. Yıldızlar size yardımcı olacaktır.


Basak ve Aslan

Siz ve Aslan burcu, bundan daha farkli olamazdiniz. Bu iliski için umut var mi? Var belki ama iliskinizin uzun vadede yürüyebilmesi için ikinizde emek harcamasi gerekiyor.

Her iliski alma ve verme üzerine kuruludur. Bu iliskideki sorun Aslan burcunun sadece emir vermesi ve Basak burcunun da buna uymasidir. Bu iliskinin özeti budur. Basak burcu o kadar yardimsever ve iyi niyetlidir ki hayir demeyi beceremez. Aslan burcu ise sadece buyurur, üstelik "lütfen", "zamanin varsa", "yapabilir misin?" demeden "emir verir". Basak insani buna bozulacak ve içinde biriktirecektir. Basak burcu için nezaket önde geldigi için bir süre buna katlanir, sonunda patlarsiniz. Buna izin vermemelisiniz. Aslan burcu yaptiginin farkinda bile degildir.

Buna karsilik sizde elestiri dolu, sivri dilinizi tutmalisiniz. Aslan burcunun kendini begenmisligi sizi nasil sinir ediyorsa onu sürekli elestirmenizde onu sinir ediyordur. Farkina varmadan her seyde bir kusur ararken karsinizda öfkeli bir Aslan bulabilirsiniz. En ufak bir kusuru görürsünüz ve herkesin de onu gördügünü zannedersiniz. Halbuki Aslan burcu olaylara bütün olarak bakmakta ve detaylari görmemektedir.

Aslan insani sizin gibi sadece akli ve zekasi ile degil ama gururu ve egosu ile de hareket etmektedir. Onun için saygi görmek önemlidir, onun gururunu kirmamaya özen gösterin.

Aslan burcu zor durumlardaki becerinize hayran olacaktir. Astrolojide en düzenli, becerikli ve organizasyon kabiliyetine sahip olan burç Basak burcudur. Herhangi bir dogal afet olsa, oraya ilk kosan, yemek, su bulan, çadirlari kuran Basak burcudur. Sakin bir sekilde felakete ugramis insanlari teskin ederken çok sabirlidir. Siz ortadan kalkmis uygarliklari bile yeniden insa edebilirsiniz.

Siz değişken nitelik tasirsiniz ve sabit nitelik tasiyan Aslan burcuna göre daha esneksiniz ve degisen durumlara daha kolay adapte olabilirsiniz. Aslan insaninin hedefi bellidir, konsantre olmustur ve kararlidir ama önüne bir engel çiktigi zaman ya da ani bir degisiklikte ne yapacagini bilemez. Bu durumda Basak burcu devreye girerek sorunu halleder.

Yatakta Aslan burcu sicak, yaratici ve heyecanlidir. Sizin gibi utangaç birisi için bu basta fazla gelebilir. Eger Aslan sevgilinize ilgi göstermeyip, hayranliginizi belirtmezseniz hayal kirikligina ugrayacaktir. Ona olan hayranliginizi görmek ve hissetmek ister, sadece lafta kalan iltifatlar ona yetmez. Aslan insani askini rahatça ifade edebilmek ister ama onu elestirirseniz rahatligini kaybeder ve huzursuz olur.

Aslan insani kendine dönüktür, kendisine o kadar konsantre olmustur ki baskalarinin duygu ve ihtiyaçlarini Basak burcu kadar iyi anlayamaz. Basak burcu ise kendinden çok dis dünyaya konsantre olmustur ve her an baskalarina yardima hazirdir. Yardim ederken tesekkür beklemez. Basak insani gerçekçidir, nankörlügü insan dogasinin bir parçasi olarak görür ve üzerinde durmaz. Ayni durumdaki Aslan burcu ise sadece tesekkür degil ama her gün ve her sekilde takdir edilmeyi bekler.

Basak burcu olarak onu memnun etmek istersiniz ama haddini bilmezse ona öyle bir karsilik verirsiniz ki zavalli Aslan neye ugradigini sasirir. Sizin sözlü saldirilarinizla ancak Ikizler burcu basa çikabilir. Bu raundu siz kazanabilirsiniz ama mutlu bir iliski kazanma-kaybetme üzerine kurulmamalidir. Kirildiginiz zaman içinizde biriktirmeden bunu dile getirmelisiniz.

Bu pürüzleri halledebilirseniz Aslan burcu ile iyi bir çift olursunuz. Aslan insani sizin yaninizda daha mütevazi bir yasam tarzi edinebilir. Aslan herhangi bir konuda bütçe yaparken onun gerçekçi olmasina yardim edersiniz. Daha az tembellik edip daha çok çalismasi için onu motive edersiniz. O ise sizi çok çalismaktan zorla alikoyup hayatin zevkini çikarmaniza yardimci olacaktir. Siz de onunla birlikte iken kendi basiniza karsilayamayacaginiz lüks ve eglenceli hayati yasar ve çok eglenirsiniz. Karsiliginda ise Aslan burcuna düzenli bir ask hayati verirsiniz.

Bu iliskiye sans verin. Yildiz haritanizdaki baska gezegenler iliskinize destek olabilir. Burada sadece günes burçlarinin uyumunu inceliyoruz, yükselen burcunuzu da okumalisiniz. Bu beraberlik iyimser Aslan ile karamsar Basagin bir araya gelisidir. Birakin Aslan sevgiliniz size basinizin üzerinden geçen gökkusagini göstersin. Siz yerdeki sert ve soguk topraga konsantre olmaktan onu göremiyorsunuz.


Basak ve Basak

Iki Basak burcu bir arada mutlu olabilir mi? Eger bazi sorunlu bölgeleri asabilirseniz evet. En azindan birbirinizi iyi anlarsiniz. Simdi iliskinizin iyi ve kötü yönlerini inceleyelim.

Ikinizde hayat hakkinda gerçekçi ve pratiksiniz. Ayni zamanda her seyi mükemmellestirmeye çalisan idealistlersiniz. Sizler için saglikli olmak çok önemlidir. Birlikte spor yapmaktan, saglikli yemeklerden hoslanir, vitamin almaya özen gösterirsiniz. Bazen fazla tutumlu olabilirsiniz. Siz zaten pahali restoranlari sevmeyen sürpriz hediyelere fazla para harcamayan bir çiftsiniz. Ikinizden birinin yildiz haritasinda Aslan burcuna düsen gezegenler varsa durum degisebilir.

Ikinizde iyi iletisim kurarsiniz, biriniz yazar yada editör olabilir. Basak burcu Zodyak'in en iyi yazarlarindadir. Ayni zamanda Basak burçlari çok yardimseverdir. Birbiriniz ile yarismadan birbirinize destek olursunuz.

Ikinizde elestiricisiniz. Keskin analizlerinizi duygusal hayatinizdan uzak tutmalisiniz. Tartistiginiz zaman son derece soguk ve acimasiz olabilir, birbirinizi keskin sözlerinizle perisan edebilirsiniz. Birbirinizi incittiginiz zamanda bu yaralarin iyilesmesi zaman alacaktir. Agzinizdan çikan laflara dikkat edin.

Gerçek iskoliklersiniz, geç saatlere kadar çalisirsiniz. En azindan diger Basak bu durumdan sikayetçi olmayacaktir. Üretken olmak sizler için önemlidir ve bosa zaman geçirmeyi günah sayarsiniz. Birlikte geçirdiginiz zaman ise çok degerlidir. Ikinizde Basak burcu oldugunuz için birbirinizi isten uzaklastirmazsiniz. Içe dönük sayilirsiniz, arada bir dis dünyaya açilmaniz gerekiyor. Hayat sadece is demek degil!

Yatakta basta çekingen olsaniz da açildiginiz zaman tutkulariniz tüm siddeti ile ortaya çikacaktir. Basak burcu için sefkat duygusu erotizmden daha önemlidir. Sevgilinize ne kadar çok bagli iseniz o kadar çok tutkulu olursunuz.

Basak burcu dürüst ve namusludur, sizinle aranizda geçenleri baskalarina anlatmaz. Ona güvenecek, kollarinda kendinizi rahat hissedeceksiniz. Ikinizde konuskan oldugunuz için iyi anlasacaksiniz.

Birbirinize kibar ve kendinize davranilmasini istediginiz gibi davranin. Ikinizin de uymaniz gereken en önemli kural budur. Fazla endiselenmez ve fazla çalismazsaniz bu beraberlik kesinlikle iyi gidecektir.


Basak ve Terazi

Eger Terazi burcuna asik oldunuzsa belki de bilinçaltiniz eglence ile hayatinizi dengelemek istiyordur. Terazi insani size bu konuda yardimci olacaktir. Ikiniz daha farkli olamazdiniz. Basak ise olan düskünlügünden eglenmeyi unutur, Terazi ise çalisirken bile kendini disarida eglenirken bulur. Ayni zamanda sosyal hayati ile is iliskilerini saglamlastirir. Siz daha içe dönük oldugunuzdan bu konuda Terazi'den bir seyler ögrenirsiniz. Bu eglence ve sosyallik size iyi gelecektir.

Ikinizde akilci ve analitiksiniz fakat derin duygulara sahip degilsiniz. Aranizdaki tutkuyu canli tutmak için bir seyler yapmalisiniz. Yatakta Terazi'nin oyunculuguna izin verin ve kafanizi isten uzaklastirmaya bakin. Terazi burcu romantik bir ortam yaratacaktir. Kokulu mumlar, hos bir müzik ve los bir isikta sizi bastan çikarmaya çalisir. Yillar geçse de bu böyle kalacaktir. Onun formda kalma çabalarini elestirip durmayin. Açik olur ve onu oldugu gibi kabullenirseniz aranizdaki tutku yillar geçtikçe artacaktir. Erotik Venüs tarafindan yönetildigini söylememiz onu anlamaniz için yeterli olabilir.

Terazi evlilik burcudur. Siz de çok vericisinizdir. Basak burcu değişken nitelik tasidigi için siz degisikliklere kolay adapte olabilirsiniz. Terazi burcu ise öncü nitelik tasir. Sizi yeni ufuklara götürecek, sinirlarinizi zorlamaniza yardimci olacaktir. Öncü burçlarla hayat renkli geçer. Terazi insani canli ve konuskandir, birlikte iyi vakit geçireceksiniz.

Terazi burcunun zarif yönlerine bayilacaksiniz, onunla bir arada olmak her zaman zevkli olacaktir. Hava burçlarinin çok arkadasi olur, Terazi'de bir hava burcudur. Onunla birlikte ilginç insanlarla tanisacaksiniz.

Ikinizde oldukça zevklisiniz. Hos bir ikili olarak göze çarpmaniz ikinizin de gururunu oksayacaktir. Basak burcu kusursuzluk arayisi içindedir ve her zaman modern, temiz, düzgün giyimlidir. Venüs tarafindan yönetilen Terazi ise hos ve çekici görünmek için elinden geleni yapar. Siz de zaten saglikli ve formda olmaya özen gösterirsiniz. Hos görünmenin sadece kozmetik ve iyi giyimle olmayacagini hatirlatarak onu spor yapmak ve saglikli beslenmek için motive edersiniz.

Astrolojik olarak, klasik bir uyum içinde olmasaniz da birbirinize kalbinizi açtiginiz takdirde paylasacak çok seyiniz oldugunu göreceksiniz.


Basak ve Akrep

Hepimiz sevdiklerimizden çok sey ögreniriz. Akrep burcunun size ögretecek çok seyi var. Basak ve Akrep burcu birlikteligi çok gizemli olabilir. Farkli Akrep'leri taniyorsaniz, hepsinin farkli özellikleri oldugunu ve size farkli seyler verdiklerini biliyorsunuzdur.

Pluto tarafindan yönetilen sevgiliniz kendisini bastan asagi analiz etmenize izin vermeyecektir. Onu tam çözdügünüzü sandiginiz anda degiserek sizi sasirtacaktir. Akrep burcunu hiç bir zaman tam olarak anlayamayacaksiniz. Duygulari çok derinlerdedir, hayatinizin sonuna kadar ugrassaniz da onu çözemezsiniz.

Onu korkunç seksi yapan kendine olan sonsuz güvenidir. Kendi güçlerini ve limitlerini iyi bilir. Ne istedigini bilen, kararli, yogun ve kendi kapasitesini iyi kullanabilen birisidir.

Yavas akan sular çok derin olur derler. Su elementi olan Akrep sakin görüntüsü ile duygularini asla su yüzüne çikartmaz. Akrep insaninin sahiplenici ve kiskanç olusu sizi basta sinirlendirebilir. Siz iliskinizin basinda onu analiz etmek istersiniz, aceleye getirilmekten hoslanmazsiniz. Iliskiniz rayina oturduktan sonra ise Akrep insaninin yogun sevgisi, bagliligi ve cömertligi çok hosunuza gidecektir.

Basak ve Akrep gibi birbirinden iki burç uzaklikta olan burçlar birbiri için çok uygundur. Akrep burcu size iyi gelecektir. Endiseli Basak insani güçlü, kuvvetli Akrep sevgilisinin yaninda kendini sakinlesmis hissedecektir. Akrep burcu huzursuz bir tip degildir, gelecek için plan yapar ve ne yöne gittigini bilir. Bunlar hosunuza giden özelliklerdir. Akrep para biriktirmeyi sever, harcasa da düsünerek harcar. Sizinde asiri harcamalariniz yoktur ve bir kenarda birikmis paraniz olsun istersiniz.

Ikiniz de bazen gerçek dünyadan kaçarsiniz. Yenilenmek için su kenarinda ya da daglarda yolculuk yapmak istersiniz. Hiç bir sey size bu kadar iyi gelmez. Özellikle Basak her seyahatten sonra kendini daha iyi hisseder. Hele is için yapilan seyahatler ona ilaç gibi gelir. Basak insaninin kendi kendine yetebilecek güçte olmasina Akrep çok saygi gösterir.

Inanilmaz bir derinlige sahip Akrep'le seks muhtesem olacaktir. Akrep duygusal ve duyarli su elementidir. Siz ise toprak elementi olarak duygulariniza kapilmaktan korkarsiniz. Akrep ile en derin duygu ve tutkulari yogun olarak yasayacaksiniz. Akrep hem duygulara hem de fiziksel tutkulara önem verir. Hem duygusal, hem sehvetli, hem de erotiktir. Seks onun için ruhun arinmasi için yapilan bir ayin gibidir. Hayal edemeyeceginiz tutkulari ortaya çikaracak, tatmadiginiz fiziksel zevkleri tattiracaktir. Su burcu Akrep içinizde kesfedilmeyi bekleyen duygulari ortaya çikaracaktir.

Sevgilinizin ruhunun derinliklerini kurcalamayin, analiz etmeye, sorgulamaya kalkmayin. Onun mahremiyetine ve gizliligine saygi gösterin. Aslinda siz de onun gibisiniz. Akrep burcu sessizlige gömüldügü zamanlar üzerinize alinmayin. Ona güvenin, güven verin karsiliginda ise aradiginiz tüm güveni, sadakati, bagliligi ve dengeyi bulacaksiniz. Bu sevgili sizin için yaratilmistir


Başak ve Yay

İkiniz de çok bağımsız olduğunuz için birinizi bile uzun süre bu ilişkide tutmak zor olacaktır. Tam biriniz yola gelirken diğeri huzursuz olmaya başlayacaktır. Bağımsız ruhlu Başak için özgürlüğüne düşkün Yay aslında çok uygundur. Yay zaten bekarların burcu olarak tanınır. Buna rağmen bir çok mutlu Başak-Yay çiftleri vardır. Sabırlı olun ve ağırdan alın, isterseniz bu beraberlik çok iyi olabilir.

Bu ilişkinin iyi olduğu kadar kötü yönleri de vardır. İkinizde değişken nitelik taşıdığınız için esnek, açık fikirli ve kolay adapte olabilen kişilersiniz.

Yay burcunun iyimserliği ve risk alabilmesi hoşunuza gidecektir. Siz daha tedbirli ve dikkatlisiniz, ani tepkilerle hareket etmezsiniz. Bu beraberlik ikiniz içinde iyi olacaktır. Yay insanı düşünerek hareket etmesini öğrenirken sizde daha hızlı adım atmasını öğreneceksiniz.

Bir toprak elementi olarak abartılı şeylerden ve genelleme yapmaktan hoşlanmazsınız. Yay burcunun konsantre olup konuları detaylı olarak düşünmesine yardımcı olabilirsiniz. Sizin bu sağlam ve pratik yaklaşımınız onun hoşuna gidecektir.

Başak burcu son derece nazik ve kibardır, Yay'ın dobralığı onu incitebilir. Yay burcunun patavatsız tutumu yüzünden başı sık sık belaya girer. Aslında kötü bir niyeti olmadığını anlarsanız bunu alışabilirsiniz.

Para konularında çok farklısınızdır. Siz hesaplısınız ve biriktirmeyi seversiniz. Yay burcu ise o kadar iyimserdir ki sizin bu yaklaşımınızın pintilik olduğunu düşünür. İş konusunda da oldukça farklısınız. Yay insanı, bir gün aniden işine dayanamadığını ve istifa ettiğini ilan edebilir. Ertesi gün ise rahatlıkla seyahate çıkabilir. Size göre ise yeni bir iş bulmadan istifa etmek, üstelik bu arada para harcayacağı bir seyahate çıkmak deliliktir. Her şeyin yoluna gireceğine körü körüne inanması ve iyimserliği sinirlerinizi ayağa kaldıracaktır.

Başak burcu genelde endişelidir, Yay ise tam tersidir. Hiç bir şeyi kafasına takmaz. Jüpiter tarafından yönetilen Yay sorumsuzluğuna karşılık (belki de pozitif düşündüğü içindir) çoğu zaman istediğine kavuşur. Ateş elementi olan Yay burcu hayatının tutku ve heyecan dolu olmasını ister. Tutku farklı şekillerde olabilir. Bu, harika bir kariyere sahip olmak, güzel bir şehirde yaşamak ya da hayatının aşkını bulmak olabilir. Yay aradığını bulacağına inanır. Mutluluğu bulma yöntemleriniz farklı bile olsa Yay'a inanın onun yöntemleri de işe yaracaktır.

İkinizde oldukça entelektüel olduğunuz için sohbetleriniz ilginç ve canlı olacaktır. Hemen her konuda konuşabilir, birbirinizi anlayabilirsiniz. Yay üniversiteye geri dönüp master yada doktora yapmak isterse onu canı gönülden desteklersiniz.

Birbirine 90º dik açı yapan burçların aralarında doğal bir gerilim vardır. Başak burcu ve Yay burcu gibi. Bu gerilim ilişkinize hareket ve enerji getirecektir. İkinizde bu ilişkiyi yürütebilmek için aktif olmak zorunda kalacaksınız. Oturduğunuz yerden sorunların çözülmesini beklemeyeceksiniz.

Sizin güneşiniz Yay'ın 10. yani kariyer ve ün evine, Yay'ın güneşi ise sizin 4. yani aile evinize düşmektedir. Birbirinize farklı alanlarda yardımcı olacaksınız. Siz onun kariyerine destek olurken o da sizin istediğiniz aile yaşantısını kurmanıza yardımcı olacaktır.

Yatakta ise stilleriniz farklıdır. Yay hevesli, tutkulu, şehvetli ve çabuktur. Siz ise başta ondan emin olana kadar yavaş, kapalı ve hatta ilgisizsinizdir. Onun aşkından emin olduktan sonra gerçek tutkularınız ortaya çıkacaktır. İkinizde fazla romantizmi yapmacık bulursunuz. Yay'da aşkı bulduğunuza inanınca onun kollarında kendinizi güvende hissedersiniz. Sizin sevecenliğiniz, seksi enerjiniz aranızdaki farklılıkları unutturacaktır.

Bu, beraberliklerin en kolayı olmayacaktır ama özen gösterirseniz iyi gidecektir. Yay'ı çok eleştirmeyin. Bırakın sizi spor, oyun ve seyahatlerle eğlendirsin. Yay burcu sizi neşelendirecektir, karşılığında sizde ona her konuda pratiklik ve sağduyu kazandıracaksınız.


Basak ve Oglak

Oglak burcu sizin için harika bir sevgili olacaktir. Oglak insani da sizin gibi toprak elementi oldugu için deger yargilariniz ve kariyer hedefleriniz birbirine benzemektedir. Oglak burcu sizin 10 .evinizin yani kariyer evinizin yöneticisidir. O en tepeye tirmanmak için sartlanmistir, Oglak burcunun kendi mesleginde en tepede olmamasi nadir rastlanan bir olaydir. Basak burcu olarak sizde çok çaliskansiniz, her günün sonunda üretkenliginizi gözden geçirirsiniz.

Basak evrenin elestiricisidir ve hiç bir detay gözünden kaçmaz. Basak insani en çok kendini elestirir. Oglak burcu ile olan iliskinizde isinizin özel hayatiniza baskin çikmasina izin vermemelisiniz. Ikinizde görev duygusu ile dolusunuz, bu arada eglenceyi unutabilirsiniz.

Para konusunda ve bir çok konuda ayni görüslere sahipsiniz. Ikinizde toplumda sayilmak ve itibar görmek istersiniz. Basarili, ilginç insanlarla görüsmek, onlarla ayni ortamda bulunmak hosunuza gider. Bu özellikle Oglak burcunda daha baskindir, önemli insanlarla görüserek onlarin çevresine girmek ister.

Birbirinizi yari yolda birakmazsiniz, aslinda hiç kimseyi yari yolda birakmazsiniz! Sorumsuz insanlar sizleri çildirtir. Zaten mesgulsünüzdür, bir de sözünü tutmayan insanlarla ugrasmak caninizi sikar. Ikinizde sözüne güvenilir, sorumluluk sahibi, saglam, pratik ve sagduyulu insanlarsiniz.

Oglak burcu Satürn tarafindan yönetilir ve distan bakildigi zaman duygusal degildir. Siz Merkür tarafindan yönetildiginiz için onun kabugunun içini görebilir ve duygularini okuyabilirsiniz. Basak insaninin keskin gözleri, insanlarin gurur, utangaçlik ya da güvensizlik gibi özelliklerini asarak gerçek duygularini okur. Oglak burcu sizin anlayis ve sevecenliginizle çok mutlu olacaktir.

Iliskiniz zengin ve olgun olacaktir. Karsilikli sevgiye, ilgiye dayanacaktir. Ikinizin de gelecek beklentileriniz aynidir. Iki toprak elementi birbirinizin içindeki gizli hazineleri ortaya çikaracaksiniz. Heyecan duydugunuz amaç ve hedeflere sahip oldugunuzdan tüm ciddiyetinize ragmen iliskiniz sikici olmayacaktir.

Oglak insanina güvendiginiz için yatakta duygularinizi rahatlikla ifade edebilirsiniz. Baska kimse ile olmadiginiz kadar rahat olabilirsiniz. Ikinizde birbirinizi yeterince tanimadan fiziksel iliskiye girmezsiniz. Özenle ve yavas gelisen yakinlik ile aranizda kuvvetli bir bag olusur. Toprak elementleri iyice asik olduktan sonra erotik yönlerini gösterirler. Acele etmemeli olaylari akisina birakmalisiniz. Bir kere baglandiktan sonra artik eski hayatiniza dönmek istemeyeceksiniz. Gözünüz kimseyi görmeyecektir. Toprak elementlerinin bagliliklari hayat boyu sürer, çok sadiktirlar, kolay kolay eslerinden ayrilmazlar.

Birakin baskalari ikinizin de evlenme konusunda yavas ve zor karar vermenizi elestirsinler. Siz 50.evlilik yildönümünüzde Oglak esinizle onlara gülebilirsiniz.


Basak ve Kova

Eger bir Kova burcuna tutuldunuzsa, belki de bilinçaltiniz kendinden çok farkli bir kisilik tarafindan etkilenmek istemistir. Kova burcu tuhaf, farkli, merakli, geleneklere karsi, soguk, tarafsiz ve bazen de unutkandir. Siz ise geleneklere önem veren, dikkatli, düsünceli, detayci, merakli, üretken, soguk ve tarafsizsiniz. Gördügünüz gibi bir iki benzer yön disinda aslinda tamamen farklisiniz.

Ikiniz de entelektüel oldugunuz için heyecanli sohbetleriniz olacaktir. Sizler bir çok konuda bilgi edinmeyi ve bunlarin dogru olup olmadigini düsünmek istersiniz. Günün sonunda ilginç hikaye ve olaylari birbirinize anlatip, günlük haberler ve önemli konular hakkinda yorum yapmayi seversiniz. Konusacak konulariniz hiç tükenmeyecektir.

Basak burcu karisikliktan hoslanmaz ve her seyi bir düzene oturtmak isterken, Kova burcu ise var olan düzenleri ortadan kaldirmak ister. Kova insani dünyayi bilim adami gözü ile uzaktan bir bütün olarak algilar, siz ise yakindan sadece detaylara bakarsiniz. Siz kurallara uymak isterken, Kova baskaldirir. Bu kadar farkli kisiliklerin uzlasabilmesi için birbirinizi çok sevip, saygi duymaniz gerekiyor.

Bir çok çiftin anlasamadigi para konularinda iyi anlasirsiniz. Ikinizde savurgan degilsiniz ve önemli finansal konularda birbirinizi dinlersiniz.

Kova burcu detaylara önem vermedigi için unutkandir. Her seyi not defterine ya da bilgisayarina yazdigi için aklinda tutmayi gereksiz bulur. Siz ise her seyi aklinizda tutarsiniz. Komsunuzun dogum günü, bir sonra ki disçi randevunuz, ya da telefon numaralari hep aklinizdadir. Kova burcu sizin bu özelliginize hayrandir. Sevgilinizle bu konuda alay etmeyin, o gerçek bir dahidir ve kafasi baska kavramlarla doludur.

Kova ile en iyi anlastiginiz yer yatak odasidir. Siz Kova'nin 8. evinin yani seksüel evinin yöneticisisiniz. Kova burcu yatakta sizi dayanilmaz çekici bulmaktadir. Sizde onun heyecanli, farkli, önceden kestirilemeyen stilinden heyecan duyarsiniz. Sevgiliniz sizden daha çilgin, yaraticidir ve bu durumun sizin için yeni oldugunu anlamalidir. Bu aranizdaki çekimi etkilememelidir.

Iliskinin basinda siz zaten agirdan aldiginiz için onun fazla duygusal olmayisina aldirmazsiniz. Iliskiniz ilerledikçe (aranizdaki harika seksüel uyuma ragmen) hala duygusal bir eksiklik hissediyorsaniz eninde sonunda bu iliskiyi bitirirsiniz. Siz, çok romantik olmasaniz da arada bir romantik anlar yasamak istersiniz. Kova ise bunun sevimli ama gereksiz oldugunu düsünür.Kova burcu sevgilisinin ayni zamanda arkadasi olmasini ister. Sizde böyle istersiniz ama sadece arkadaslik sizi tatmin etmeyecektir.

Siz Basak güçlü duygulara süphe ile yaklasirsiniz. Mesela ask gibi güçlü arzulariniz oldugu zaman duraklar, hiçbir zaman aradiginizi bulamayacaginiza inanirsiniz. hayat sürprizlerle doludur, her seye bu kadar karamsar yaklasmamalisiniz. Sevgiliniz Kova'da ayni sizin gibi analizcidir ve onun da evlilikle ilgili karamsar düsünceleri vardir.

Ikiniz için de özel hayatiniz, bireyselliginiz, kendi kendinize yetmeniz çok önemlidir. Evlenerek bunlari kaybetmekten korktugunuz için evlilik konusunda acele etmezsiniz. Bu konudaki zamanlamaniz birbirine yakindir. Panige kapilmayin, korkulariniz zamanla yok olabilir. Birbirinizi özgür birakmalisiniz.

Astrolojide klasik anlamda çok uygun bir çift olmasaniz da yürüyebilecek bir iliski. Belki de yildiz haritanizda daha uygun baska gezegenler vardir. Her seyde oldugu gibi kader yildizlarin degil, sizin elinizdedir.

Basak ve Balik

Bu beraberlik hem romantik hem pratik olacaktir. Ikinizde birbirinizin ihtiyaci olan seylere sahipsiniz. Birbirinden alti burç uzaklikta olan burçlar 180º yani zit açi yaparlar. Basak burcu ve Balik burcunda oldugu gibi. Zitlar ise birbirlerini çeker ve tamamlarlar. Yani birbirinize çok uygunsunuz!

Balik burcu duygulari ile yasar. Hayal gücü gelismistir, rüyalar alemindedir ve baskalarina sefkat duygulari ile doludur. Sizin gibi gerçekçi ve sagduyu sahibi olmasina ragmen hayatin gözle görünmeyen, gizemli yönlerini hissedebilir. Balik burcu sembolleri, isaretleri, jest ve mimikleri yorumlarken, siz söylenmis ya da yazilmis olan somut seyleri yorumlarsiniz. Siz kesinsiniz, o ise karisik. Siz katisiniz o esnek. Siz sinirlari görürsünüz ise sonsuz ufku görür.

Birlikte çok sey basarabilirsiniz. Ikinizde değişken burç oldugunuz için açik fikirli ve esneksiniz. Inatçi degilsiniz ve birbirinizle yarismazsiniz. Siz bir Basak olarak düzenli ve detaycisinizdir. Balik burcu ise karmasa içinde yasayabilir, hatta bu onun yaraticiligina destek olur. Kurallar içinde, programli ve düzenli yasamak Balik insani için kisitlayicidir. Balik sonsuz bir denizde yüzmek ister. Faturalarin ödenmesi, gelir-gider hesaplari, günlük isler Balik için lüzumsuzdur. O, her seyi duygulari ile algilarken bir ask sarkisina söz yazmayi tercih eder.

Size tamamen yabanci olan bu bakis açisi size etkileyecektir. Balik burcundan bir seyler ögreneceginizi hissedebilirsiniz. Bu dogru, ikinizde birbirinizden çok sey ögrenebilirsiniz. Balik burcu hayatini düzene sokmayi ve pratik olmayi ögrenirken siz de hayal kurmayi ögrenirsiniz. Siz dikkatinizin çogunu günlük hayattaki detaylara harcarsiniz. Bu detaylar yüzünden olaylari bütün olarak göremiyor ve geleceginizin ne kadar parlak olabilecegini algilayamiyorsunuz. Balik burcu bu konuda siz yardimci olacak ve bütün iyi olasiliklar için gözünüzü açacaktir.

Balik burcu tüm insanlarin temelde iyi olduklarina inanarak mutlu yasar. Iyi olanin eninde sonunda kazanacagina inanir. Baskalari onun iyi niyetini istismar ettikleri zaman bile buna göz yumar. Birine borç verdigi zaman geri ödenmesini beklemez, o aslinda karsiliksiz vermistir.

Belkide en büyük farkliliginiz para konularindadir. Balik burcu maddeci degildir. Siz ise onun bu konuda daha akilli olmasini istersiniz. Halbuki o bu dünyada degil de daha manevi bir dünyada yasamaktadir. Buna ragmen zor durumda kaldigi zaman evren onun yardimina kosar. Bu onun disari yaydigi saf ve sevecen duygularin ona geri dönüsü olabilir.

Balik insaninin hayal gücü ve yaraticiligi çok gelismistir ama çogu zaman bu yetenegini ticari olarak degerlendiremez. Burcunun sembolü olan ayri yöne yüzen iki balik gibi o da ayni anda farkli yönlere gitmeye çalisir. Siz ona sagduyunuz ve pratikliginizle yardimci olabilirsiniz. Balik burcu sizi dinleyecek ve söylediklerinizi dogru olarak kabul edecektir. Siz ise ihtiyaç duyulmaktan memnun olacaksiniz. Balik insaninin size gerçekten ihtiyaci vardir.

Sezgileri gelismis Balik neye ihtiyaciniz oldugunu siz daha söylemeden bilecektir. Siz ise onun bu anlayisina hayran olacaksiniz. Siz kendinizi kelimelerle çok iyi ifade etseniz de Balik burcunun bunlara ihtiyaci yoktur. Yüzünüze bir bakista en derin duygulariniz bile anlayabilir.

Yatakta ki beraberliginiz rüya gibi olacaktir. Sizin erotik duygularinizi Balik'tan daha iyi çözebilen yoktur. Sevgiliniz inanilmaz yetenegi ile aklinizi okudugundan sevismeniz mükemmel olacaktir. Su elementi olan Balik ruhunuzun derinliklerine iner. Sizin toprak elementiniz bunu kendi kendine saglayamaz. Balik insaninin yaninda daha önce hissetmediginiz derin duygulari hissedeceksiniz. Sizin toprak özelliginiz onun su özelligi ile beslenecek ve zenginleseceksiniz. Balik sizi gevsetecek, hayatin ve askin sinirsizligini görmenizi saglayacaktir
  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2006, 02:14   #14
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Para Analizi..!!!

Bu burcun insanları paralarını yönetme konusunda doğuştan gelen kendilerine güven ve bir 6. hisse sahiptirler. Tepkici ve dikkatli yapıları nedeniyle başaklar önce durumu analiz eder ve sonra bu durumları kendileri ve ortakları için iyi bir hala getirirler. Ayrıca bu tatlı ve güvene değer insanlar çabucak endişeye düştüklerinden içinde oldukları durumu devamlı göz önünde bulundururlar. Başak burcundan biriyle yapılan bir iş her zaman tıkırında çalışan bir makine kadar harikadır.

Başakların para idaresinde gerçekten çok iyi olmaları analitik düşünebilmelerinin bir sonucudur.Başakların tuttuğu hesaplar daima düzenlidir. Bir kuruşun bile nereye gittiğini görebilirsiniz. Paraya çok fazla önem vermemelerine rağmen bankada bir miktar paralarının olması onlar için bir çeşit güvencedir. İsraftan nefret ederler. Başaklar elden geldiğince çok çalışır ve zor günler için daima tasarruf yaparlar.

Başaklar ayrıca bir bütçe sihirbazı gibidir. Ufacık miktarlarla isedikleri kadar eğlenebilirler. Yaşamdaki bütün güzelliklerin parayla olmadığğını bilirler. Genellikle çok borçları yoktur. Zaten borç almaktan ve vermekten nefret ederler. Borç verecekleri insanlar aile bireyleri ve çok güvendikleri insanlardır.

Düzenli verilen ücretler başak için bir müzik gibidir. Eldeki bir kuşun dışardaki sürüden çok daha iyi olacağını düşünürler.Başaklar için eğlence para harcamak değildir. Bilgi ve arkadaşlık onlar için altındır
  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2006, 02:15   #15
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Para Tablosu..!!!

Parasal konularda nasıl davranıyorsunuz? Bu çizelge yıldızlarınıza bağlı olarak mali eğilimlerinizi, kişiliğinizi ve kabiliyetlerinizi gösteriyor.

3 = iyi, 2 = orta, 1 = kötü

Bütçeci 3
Kaygısız 1
Pazarlıkçı 2
Detaycı 3
Tutumlu 3
Cömert 1
Yatırımcı 3
Materyalist 3
Sorumlu 3
Risk Alan 1
Mutasarruf 3
Harcayan 1
  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2006, 02:16   #16
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Sağlık Analizi..!!!

Fazla çalışma, ruhsal gerginlik ve karamsarlık yüzünden hasta olacak kadar üzülmedikçe, yolculuklarında ilâç çantasını yanlarında taşımalarına karşın, Başaklar şaşılacak kadar sağlıklıdırlar. Kendilerine iyi bakarlar ve diyetlerine titizlik, gösterirler. Gene de mide bozuklukları barsaklarda kronik ağrılar, baş ağrıları ve ayak sorunları gibi ufak tefek rahatsızlıklardan şikâyetçi olabilirler. Solunum yollarında soğuk algınlığı belirtileri olduğu zaman kendilerine bebek gibi bakarlar, çünkü eğer kendi gezegenleri doğum haritasında kötü etkiler almışsa, Başaklar akciğer hastalıklarına yatkındırlar. Kalçalarda, kollarda, omuzlarda ağrılar, gut, mafsal iltihabı, romatizma şikâyetleri ve bazen hafif karaciğer ve arka ağrıları olabilir. Ancak, Başağın sağlığına dikkat etmesi önemli hastalıkların çoğunu önleyecektir. Bunların çoğu vejeteryandır. Eğer değillerse, bahse girebilirsiniz ki, ne yemeleri ve yiyeceklerinin nasıl pişirilmesi gerektiğini kesinlikle çok iyi bilirler. Arada sırada kıyma yoğurmak için lâstik eldivenler giyen ya da her gece diş fırçasını kaynatan mikrop hastası bir Başağa rastlayabilirsiniz, ama bunlar çok az rastlanan aşırılardır. Gene de, sıradan bir Başak bile yemeğe oturmadan önce ellerim dikkatle yıkayacaktır
  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2006, 02:17   #17
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Kariyer Analizi..!!!

Toprak grubunun ikinci burcu: Doğrucu, metodik, çalışkan, ayrımcı, akılı, namuslu

Yönetici yıldızı: Merkür

Etkisi altındaki ülkeler: Yunanistan, Türkiye, Batı Hint Adaları

Etkisi altındaki şehirler: Paris, Hiedelberg, Boston

KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ: Bakire Meryem her zaman Başak burcu ile özdeşleştirilmiştir. Bu belki de burçlar kuşağındaki tek dişi figür olmasındandır. Cinsel anlamda dokunulmamışlığı temsil etmesine karşın aynı zamanda doğurganlığın ve içinde bulunulan enerjinin tükenmesini önlemek için yöntem geliştirme ihtiyacının da sembolü olmuştur. Bu nedenle Başak özeleştiri yapan bir mükemmeliyetçidir. Titizdir, zor beğenir. Aslında erkek Başak da kadın Başak da çocuk sevmez .Ama çocuk sahibi olurlarsa her şeyde olduğu gibi bu konuda da mükemmeli ararlar.

BAŞAK VE MESLEĞİ: Öğretmen, psikanalist, hemşiredir. Sağlık ve hijyenle ilgili herhangi bir iş kolunda çalışabilirler. Bilimsel analist, istatikçi, muhasebeci, sekreter, eleştirmen veya müfettiş olmuştur. Başaklar daima güvenlik içinde ve parasal gelirin düzenli ve sağlam olduğu işlerde çalışmak isterler.

BAŞAK PATRON: Başak'ın mükemmelcilik tutkusu onun kötü bir patron olmasına neden olur. Başak'ı memnun etmek için ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın, ağzından övgü dolu bir söz duymak veya taktir edilmek son derece zordur. Başak patron, çalışanlarının saygısını kazanabilir.

BAŞAK ÇALIŞANI: Gerçekte bir Başak yeterli övgü ve takdir olmadan da sonsuza dek kendini işe adayabilir. Elinden gelenin en iyisini yapar, son derece pratiktir.

İŞ ALANINDAKİ İLİŞKİLERİ

BAŞAK - KOÇ ORTAKLIĞI:
Sorunlu bir ortaklık olacaktır. Tipik bir Koç enerjik, coşku dolu ve olumludur. Zayıf yönü, ani ve önceden düşünmeden hareket etmesidir. Bu nedenle pek hoş olmayan durumlarla karşılaşır. Hız tutkusu onu arabalara, oto yarışlarına yöneltir. Jimnastik de ilgisini çeker. Ortaklık zararlıdır.

BAŞAK - BOĞA ORTAKLIĞI:
Bu ortaklık kişiliklerin iyi bir bileşimidir. İlişki sağlam olacaktır. İş bilgilerinin de emlak, sigortacılık, bankacılık, finansman gibi yaşamın temel konularına yönelik olduğu açıkça görülebilir. Gerçek bir Boğa sistematik, iyi kalpli ve azimlidir. En büyük kusuru inatçılığıdır. İlgi alanları çok çeşitli olup bahçe ile uğraşma ve yemek pişirme başta gelir. Ortaklık faydalıdır.

BOĞA - İKİZLER ORTAKLIĞI:
Gerçek bir ikizler meraklı, eli her işe yatkın ve akıllıdır. Zayıf yönü dikkatini yöneltememesidir. Bu nedenle bazıları onun işleri üstünkörü yaptığını düşünebilir. İlgilendiği konular onun bir yere bağlı kalmasını engeller. Tıpkı bir kelebek gibidir. Ortaklık risklidir.

BAŞAK - YENGEÇ ORTAKLIĞI:
Yengeç'in kurnazlığı, Başak'ın cimriliği ile birleştiğinde şirketin para kaynakları emin ellerde olacaktır. Yengeçler hayalleri güçlü, hassas, sempatik kişilerdir. Zayıf yönleri ise kendilerine acımaları ve kara sevdaya tutulmalarıdır. Denize ve ailelerine düşkündürler. Bahçe ile uğraşmaktan keyif alırlar. Ortaklık faydalıdır.

BAŞAK - ASLAN ORTAKLIĞI:
Gerçek bir aslan cömerttir, enerjiktir, ona güvenilir. Zayıf tarafı aşırı hassas bir egosu olması ve hükmetmeyi istemesidir. Yaşamın materyalist yönüyle ilgilenir. Rahatını ve konforunu sağlamak için çalışır. Ortaklık denemeye değer.

BAŞAK - BAŞAK ORTAKLIĞI:
Bir başka Başak ile ortaklık kurmak isteyen Başak kendi huylarını göz önünde tutmalıdır. Gerçek bir Başak dürüst, sistemli ve çalışkandır. Her şeyi eleştirmeyi sevmesi ve başkalarına kendi fikirlerini kabul ettirmeye kalkışması onun zayıf yönleridir. Sağlık ve hijyenle ilgilenir. Yürüyüş, bisiklete binmek, bahçe ile uğraşmak gibi açık hava aktivitelerini sever. Ortaklık risklidir.

BAŞAK - TERAZİ ORTAKLIĞI:
Gerçek bir Terazi, kaliteli, uyumlu bir kişidir. Güçlü bir adalet duygusu vardır. Zayıf yönü ise kararsızlığı ve karşı cinse olan düşkünlüğüdür. Sanatla ve kadınlarla ilgilenir. Ortaklık faydalıdır.

BAŞAK - AKREP ORTAKLIĞI:
Birbirini oldukça yaralayan bir ortaklık olacaktır. Tipik bir Akrep enerjiktir, bağımsızdır, kararlıdır. Her konuda en umulmadık anda ortaya çıkabilecek kıskançlıklar sergiler. Her konuda uçlarda dolaşır. Hiç orta kararlığı yoktur. En büyük isteği güçlü olmaktır. İçkiye aşırı düşkündür. Ortaklık faydalıdır.

BAŞAK - YAY ORTAKLIĞI:
Bir Başak'ın Yay ile işbirliği yapmak isteme gerekçesini anlamak oldukça zordur. Başak, Yay ile ortaklıkta kararlıysa özelliklerini aklında tutmalıdır; tipik bir Yay candan, atak ve özgürlüğüne düşkündür. Zayıf yönü, soğukkanlılığın çok şey kazandıracağı durumlarda aceleciliği nedeniyle başarısız olmasıdır. İlgi alanı genellikle spordur. Ortaklık zararlıdır.

BAŞAK - OĞLAK ORTAKLIĞI:
Bu mükemmel bir ortaklık olur .Tipik bir Oğlak gayretli ve tutucudur. Çalışmaktan yılmaz. Zayıf yönü, karamsarlığıdır. Dinlenmeyi, keyif almayı beceremez. Kendini toparlamak için kısa süre ortaklıktan yok olmayı huy edinmiştir. Bu nedenle bu gibi durumlarda Başak kaygılanmamalıdır. İş yoğunluğu nedeniyle hobileri azdır. Tarihi ve okumayı sever. Ortaklık faydalıdır.

BAŞAK - KOVA ORTAKLIĞI:
Her ikisi de bağımsız ve mesafeli kişilerdir. Tipik bir Kova iletişimi güçlü, her ortama ayak uydurabilen yetenekli bir kişidir. Zayıf yönü, çevresindeki herkesi yeniden yapılandırma isteği ve sevdiklerinin duygularına kayıtsızlığıdır. Yaşamlarının bir bölümünde politika ile ilgileneceklerdir. Uçma tutkusu da Kovaların yüreklerinde yer alır. Ortaklık risklidir.

BAŞAK - BALIK ORTAKLIĞI:
Oldukça sorunlu bir ortaklık olabilir. Gerçek bir Balık zarif, nazik, hassas ve çekingendir. En büyük zayıflığı, kararsız olması ve zaman zaman ruh halindeki değişikliklerdir. Sanata düşkündür, çocuklar ve hayvanlar gibi ince, narin, kırılgan şeylerle ilgilenmekten hoşlanır. Ortaklık risklidir.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2006, 02:18   #18
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Kariyer Tablosu..!!!

Hangi tür iş sizin için en iyisi? Becerileriniz, doğal yetenekleriniz ve hangi işte çalışmak istediğinizi belirlemek için aşağıdaki çizelgeyi kullanın. unutmayın astrolojide bir meydan okuma pozitifden çok daha iyidir.

3 = iyi, 2 = orta, 1 = kötü

İdareci 3
Yaratıcı 1
Mali 3
İşçi 3
Yönetim 2
Pazarlama 1
Operasyon 3
Serbes Meslek 2
Araştırma 3
Satış 3
Strateji 2
Teknik 3
  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2006, 02:21   #19
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Eğitim Analizi..!!!

Burcun 12 evi,kişiliğinizin, yaşam zemininizi etkili bir şekilde yaratmanızı sağlayan farklı yanlarını
temsil eder.Günlük yaşamınızdaki iş aşk yada para konusundaki anahtar sözcükleri bu evler belirler.

3. ev eğitimin evidir. Bireyin öğrenme kapasitesini, iletişim yeteneklerini ve ve bu alanlardaki entellektüel yetenekleri belirler. Ayrıca çok yönlülüğü ve çok yönlülüğü de belirler. İkizler burcu ve merkür gezegeni tarafından yönetilir.

Okul ve eğitimle ilgili şeyleri, kitap dergi , dşalog ve basit tekilerden neler alabildiğimizi bu ev belirler. En basitinden bir kokteylden bir toplantıdan öğrenebileceğimiz şeylerde bu evin kontrolündedir. Bu ev beynimizle ilgili herşeyi düzenler.

9. ev yüksek öğrenmenin evidir. Metafizik, felsefe ve yaşamın anlamıyla ilgili cevapları bulmamızı sağlar. beynin gelişmesi uzak yerler ve yaşamı öğrenme aşkıyla yanmak da bu evin sağladığı özelliklerdir. bu ev yay burcu ve jupiter gezegeni tarafından yönetilir.

bu ev bize izleyici olmaktansa katılımla çok daha başarılı olunabileceğini gösterir. idealler, hukuk , idealler , bilim, dini konular ve bireyin bilincini de anlatır. bu ev keşfetmenin kaynağıdır.

12 evden hangisine bağlı olduğunuz hakkında belirleyici bir bilgiye sahip olmak için doğum tarihiniz net olarak bilinmelidir. (gün, ay, yıl, saat)
  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2006, 02:23   #20
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Eğitim Tablosu..!!!

Analitik 3
Dikkatli 3
Meraklı 3
Detaycı 3
Azimli 1
İstekli 1
Esnek 3
Odaklanıcı 2
Sorgulayıcı 3
Hafızası Güçlü 3
Pratik 3
Araştırmacı 3
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 07:20 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580