Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Medya

Medya Bu Bölümde Televizyon Radio vb. Beşiktaş Hakkındakı Yayınlar Tartışılır.

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27-01-2007, 09:21   #11
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ÇARŞI yönetim yanlısı mı?



Çarşı bağımsız bir grup mu, yoksa yönetimi destekleyen bir fonksiyonu mu var? Bu soru sürekli sorulur ve değişik yorumlarda bulunulur. Biz bu soruyu grubun lideri Alen'e sorduk. Onun bu söylentiler hakkında açıklayacağı çok şeyler olmalıydı. Çarşı'nın lideri, "Biz seçilmiş bütün yönetimlere karşı saygılıyız. Her şeyden önce koltuğa saygımız var. Bu mantık üzerinde düzeni yaparız. Bizi yönetimin adamı olarak görmeleri çok yanlış. Biz her zaman doğrunun arkasındayız ve yanlışlıkları söyleriz. Bunun için hiç kimseden korkumuz yok ve kimseye de minnet borcumuz yok. Çarşı'nın felsefesinde adaletsizliklere karşı isyan vardır. Yönetim hatalı bir karar alsa önce biz eleştiririz" diye konuştu. Kendisine Başkan Yıldırım Demirören hakkındaki düşüncelerini sorduk. Başkanın icraatları onlara göre doğru muydu ? Alen bu sorunun cevabını da çok net olarak verdi: "Yıldırım başkana her zaman güveniyoruz. Beşiktaş'ın başarısı için her şeyi yapıyor. Onun da 2.5 yıllık başkanlık döneminde elbette hataları oldu ama bunları normal karşılamak gerekir. Önemli olan yanlışlardan ders almaktır. Demirören her şeyden önce iyi niyetli biri. Beşiktaş'ın başarısız sonuçlar almasına en çok onun üzüldüğüne inanıyorum. Ancak arka arkaya şanssızlıklar yaşandı ve aşı bir türlü tutmadı. Del Bosque ve Tigana gibi çok değerli hocaları getirerek Beşiktaş'ın başarılı olması için her türlü fedakarlığı yaptı." Yönetimin kendilerine ayrıcalıklı davrandığı yolunda haberler çıktığını belirterek bunun ne denli doğru olduğunu sorduğumuzda Alen, "Günümüzde kombineli sisteme dönüldüğü için böyle bir uygulamanın yapılması zaten mümkün değil. Bu dedikodular Çarşı'yı çökertmek için yapılan planlı çalışmalar. Biz de her taraftar gibi kendi paramızla stada giriyoruz. Bunun dışında en ufak bir ayrıcalık yapılmıyor. Bundan emin olmanızı istiyorum" dedi. Beşiktaş'a tam 16 yıl başkanlık yapan Süleyman Seba döneminden de bahseden Alen, "Süleyman Seba bedava bilet verilmesine karşı her zaman savaş açan bir başkandı. O dönemde yöneticinin yanına taraftar gidemezdi. Zaten Seba da yöneticilerin taraftarla görüşmesini kesin olarak yasaklamıştı. Bu konuda çok katıydı. Tribünlere para için gelen taraftarlar zaman içerisinde ayıklandı. Alan gerçek Beşiktaşlılar'a kaldı" yorumunda bulundu. Çarşı'nın lideri Alen, grup olarak Beşiktaş'ın çıkarlarını her şeyin üstünde tuttuklarını belirterek, "Bizim tek hedefimiz takımımızı desteklemek ve onların başarısından mutluluk duymamızdır. Bunun dışındaki hiçbir şey bizi ilgilendirmez. Beşiktaşlı küçük çıkarları ve menfaatleri kovalamaz. Kartal'ın başarısı onlar için her şeyden çok daha önemlidir. Tasada ve sevinçte Beşiktaş'ın yanında olmak Çarşı Grubu'nun vazgeçilmez ilkelerinden biridir" ifadesini kullandı.
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-01-2007, 09:22   #12
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ÇARŞI'nın unutulmaz anıları

Fenerbahçeliler nasıl pusuya düşürüldüler
Yıl 1990. İnönü Stadı'nda Fenerbahçe ile Beşiktaş uzun süre sonra TSYD Kupası'nda bir gece maçı oynayacak. O tarihlerde tribün kapma olayları olduğu için Çarşı Grubu bir gün önceden önlemlerini alarak geceden sabahlamaya başladı. Ancak Fenerbahçeliler anlamasın diye stattan biraz uzakta pusuya yattı. Ertesi gün olduğunda saat 11.00 civarı Sarı-Lacivertli taraftarlar İnönü Stadı'na doğru hep birlikte gelmeye başladı. Fenerliler, Beşiktaşlı taraftarları İnönü'nün önünde göremeyince meydanı boş bularak "Çarşı neredesin haney" diye tezahürat yaptılar. Bu arada stadın hemen yukarısında bekleyen Çarşı Grubu, hurra çekerek Fenerbahçeliler'in üzerine doğru koşmaya başladı. Rakip takımın taraftarları neye uğradığını şaşırarak kaçmaya başladı. Çarşı'nın bu kenetlenmesi adeta düzenli bir orduyu andırıyordu. Fenerbahçeli taraftarlar her taraftan kuşatılmıştı. Fenerbahçeliler'in imdadına stada gelen 4 otobüs dolusu polis yetişti. Çarşı polis geldikten sonra bir meydan savaşı kazanmış gibi takipten vazgeçerek İnönü Stadı'nın önüne geldi ve hep bir ağızdan, "En büyük Beşiktaş" diye bağırarak tezahüratta bulundu.
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-01-2007, 09:25   #13
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Gazeteci gözüyle;

Herkesin Çarşısı olsa
Çarşı bana göre Türkiye tribünlerinin en büyük sivil toplum örgütüdür. Genel olarak Türk futbolunda "Çarşı" sözü edildiğinde akla hemen futbol terör merkezi gelir. Aslında hiç böyle değildir. Bu grup haklı şöhretini sosyal içerikli mesajlarıyla yapmıştır. Bazen Danimarka'ya çatar, "Çarşı Danimarka'ya karşı" der. Bazen 5 dakika sessiz kalır. Futbol takımına koskoca bir sezonun en anlamlı mesajını gönderir. Çarşı Grubu'nun içinde zaman zaman olaylar çıkması hatta bir keresinde bir gencin öldürülmesi bu grubun "Şiddet" toplumu olduğunu ileri sürenlere koz verir. Çarşı'nın Türkiye'nin ve onun en sesli parçası olan Beşiktaş'ın düzgün gitmesinden başka bir tavrı yoktur. Çarşı'yı tanımayıp da ona "Karşı" olanlar Çarşı'dan herhangi birisiyle tanışınca hayal kırıklığına uğrarlar. Çarşı, Türk futbolunun vazgeçilmez dinamik bir gerçeğidir. Ben şahsen onlardan çoğunu tanıdığım için Çarşı'ya karşı olanlardan değilim. Bu yüzden bana karşı olanlar varsa onlara adres olarak "Çarşı" derim.
İLKER ATEŞ/FOTOMAÇ GAZETESİ YAZARI

Trabzon Taraftarlar Birliği ÇARŞI GRUBU için ne düşünüyor?

Şovları gerçekten güzel
Beşiktaş'ın Çarşı Grubu gerçekten tribünlerde iyi bir ahenk oluşturuyor. Tezahüratlarıyla taraftarlarını ateşlemeyi biliyorlar. Alen çok iyi bir tribün lideri ve taraftara iyi hakim oluyor. Ancak bazen şiddet olayları oluyor. Bu aslında Türk futbolunun sorunu. Biz her türlü şiddete karşı olmalıyız. Çarşı Grubu'yla bizim bir problemimiz yok. Geçmişte Trabzon'da onlarla yaşanan tatsızlık ise çoktan unutuldu.
ADEM SÖĞÜT/Trabzon Taraftarlar Birliği Lideri
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-01-2007, 09:18   #14
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

"Halkın takımıyız, hepimiz kapıcıyız."

ÇARŞI'nın unutulmaz anıları.



2004-2005 Sezonu'nun 2.yarısında Beşiktaş Kadıköy'de Saracoğlu Stadı'nda Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi. Siyah-Beyazlı takım inanılmaz bir mücadele sonucu rakibini 4-3 mağlup ederek tarihe geçecek güzellikte müthiş bir zafer elde etti. O maçta Rumen futbolcu Daniel Pancu'nun kaleye geçmesi, Oscar Cordoba'nın oyundan atılması akıllardan silinmezken bir başka olay da maça damgasını vurdu. Fenerbahçe tribünlerinde asılan bir pankart başta Çarşı olmak üzere tüm Beşiktaşlılar'ın fena halde öfkelenmesine neden oldu. Bu pankartta Rıza Çalımbay'ın futbola başlamadan önce kapıcılık yaptığı kastedilerek, "Rıza efendi 2 ekmek 1 süt" yazıyordu. Çarşı Grubu asılan bu pankartın altında asla kalmamalıydı. Bu nedenle bir plan yapılması gerekiyordu ve bunun öcü alınmalıydı. Çarşı'nın beyin takımı kendi aralarında toplanarak nasıl misilleme yapacağını düşündü, durdu. Sonunda bir hafta sonra İnönü Stadı'ndaki Konyaspor maçında açılan pankartlardan biri Fenerbahçe'ye cevap veriyordu. Bu pankartta, "Halkın takımıyız, hepimiz kapıcıyız" yazıyordu. Bu anlamlı pankartın dışında yine Rıza'ya destek vermek için, "Halkın çocuğu, bizim evladımız Rıza Çalımbay" pankartı tribünde yerini aldı. Maça çıkarken bu pankartları gören Rıza Çalımbay'ın gözleri dolu dolu olurken, Çarşı da bir hafta önce Fenerbahçeliler'in astığı pankartın öcünü almış oluyordu.



__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-01-2007, 09:19   #15
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

gazeteci gözüyle;

İngilizler'e ÇARŞI dersi:




Futbolun meyvesi gol, futbolcunun gıdası da taraftardır. Beşiktaş Kulübü'nün de can damarı her zaman için Çarşı'dır. Futbolda eğer iyi bir taraftarın varsa koşmayan futbolcu koşar, bağırmayan taraftar varsa kesinlikle bağırır. Bunun da temelinde daima Çarşı Grubu vardır. Çarşı Grubu A'dan Z'ye benim tanıdıklarımla dolu. Başta Alen olmak üzere hepsiyle iç içe futbolu konuştuğumda onların çok kültürlü ve futbolu bilen gençler olduğunu gördüm. Futbol iyi oynandığı zaman alkışlanıyorsa hemen aklıma Beşiktaş- Tottenham maçı geldi. Futbolu o karşılaşmada daha iyi oynayan Tottenham maçı kazandı. Yazımı yazdığım anda başta Çarşı Grubu olmak üzere 30 bin kişi koro halinde Tottenham diye bağırdı (Üstelik biz İngilizler'i sevmez görünürüz) Başta Çarşı olmak üzere tüm Beşiktaşlılar Tottenham'ı alkışladı ve bu centilmenlikten dolayı Beşiktaş Kulübü'ne UEFA'dan teşekkür mektubu geldi. Hem de gözlemciden. Demek ki Çarşı'ya yanlış bakıpkötü düşünenlerin Çarşılı gençlerle konuşunca felsefesi hemen değişecektir. Beşiktaş Kocaeli'nde cezalı olduğu bir maçta Gaziantepspor önünde 4-0 mağlup durumdaydı. 2'nci yarıda 4-0'dan sonra coşan, coşturan bir Çarşı Grubu var. Bu grup Beşiktaş'a 3 gol attırdı. Eğer maç 5 dakika uzasa, Ahmed Hassan o golü atsa, hakem de penaltıyı verse inanın Beşiktaş sahadan 5-4 galip ayrılmış olacaktı. Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın bu sezon 0-0 berabere kaldıkları maç sonrası, Nihat Özdemir, "50 bin kişiyle Palermo'yu 3-0 yenerken bizi destekleyen taraftarımız 2 bin kişilik Beşiktaş taraftarının tezahüratına boyun eğdi" diyerek Çarşı'nın rakipsizliğini sanki teyid ediyordu. Çarşı Grubu, Beşiktaş'ın can damarıdır. Herkes Çarşı'ya sahip çıkarsa Çarşı'daki bazı yanlış kişiler de Çarşı Grubu'nun huyuna uyarlarsa Beşiktaş muhteşem bir taraftar grubuna sahip olacak. Dünyanın neresine gidersen git Çarşı'yı her yerde bulursun. Bu ne demektir...

HAYRİ ÜLGEN /FOTOSPOR GAZETESİ YAZARI


__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-01-2007, 09:20   #16
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Çarşı günah keçisi mi?

Beşiktaş ile Ç.Rize arasında oynanan maçta tribünde Cihat Aktaş isimli taraftarın öldürülmesinde bile Çarşı zan altında kaldı. Her olayda Çarşı'nın adının gündeme getirilmesi Alen başta olmak üzere tüm grubu çok üzüyor..



Tarih 21 Kasım 2004... Beşiktaş ile Ç.Rizespor'un İnönü Stadı'nda oynadıkları karşılaşma tarih sayfalarına kara bir leke olarak geçti. Tribünde maç seyretmeye gelen 16 yaşındaki lise öğrencisi Cihat Aktaş kapalı tribünde çıkan bir kavga sonucu bıçakla öldürüldü. Hayatının baharında yaşamını yitiren bu genç için Türkiye gözyaşı dökerken olayın kapalı tribünde meydana gelmesi tüm şüpheleri Çarşı Grubu'nun üzerine çevirdi. Çünkü Cihat Aktaş, Çarşı'nın bulunduğu tribünde öldürülmüştü. Katilin yakalanması bile Çarşı'ya olan tepkileri dindiremedi. Çarşı'ya neden böyle karalama kampanyaları yapılıyordu? Tribünde yaşanan en ufak bir olayda suçlanan kesim ilk once neden Çarşı'ydı? Biz bu durumu Çarşı'nın lideri Alen Markaryan'a sorduk. Bu tür olaylarda günah keçisi olarak gösterilmekten son derece rahatsızlık duyduğunu ifade eden Alen, "Her türlü olumsuz olayın faturasını Çarşı'ya çıkarmalarına anlam veremiyorum. Cihat Aktaş olayı münferit bir hadisedir. Bizimle hiçbir ilgisi yok. Bizim grubumuzun takımını desteklemekten ve alkışlamaktan başka bir hedefi olamaz. Hepsi de Beşiktaş aşkıyla yanıp tutuşan kişilerdir" dedi. Alen, tribünde herkesi kontrol etmesinin imkansız olduğunu vurgulayarak, "Aşırıya kaçtıklarını hissedersem arkadaşlarımı zaten uyarırım. Ancak çoğu zaman buna hiç gerek yok. Çünkü Çarşı'nın ruhunda centilmenlik ve takımını desteklemek vardır. Cihat kardeşimizin ölümüne en çok bizim grup üzüldü" diye konuştu. Yargısız infazlardan artık bıktıklarını ifade eden Alen Markaryan, "Bu duruma bir son verilmesi gerekir. Çarşı söylenenlerin tam aksine tüm taraftar gruplarına örnek olan bir topluluktur. Biz kavgayı, şiddeti her zaman kesinlikle reddederiz. Eğer aramıza bu tür arkadaşların sızdığını hissedersek de onları kesinlikle barındırmayız. O nedenle bizi eleştirenlerin bu gerçeği unutmaması şart" ifadesini kullandı.

Meriç TUNCA

Samet Aybaba'ya VETO

Ziya Doğan, Rıza Çalımbay, Samet Aybaba, Feyyaz Uçar, Rasim Kara, Ertuğrul Sağlam... Bu isimler yıllarca Siyah-Beyazlı takımda forma giydikten sonra bugün teknik adam olarak çeşitli takımlarda görev yapmakta olan kişilerdir. Beşiktaşlı taraftarlar bu hocaları zaman zaman gönlünden geçirerek Beşiktaş'ı çalıştırmalarını çok istemişlerdir. Bu isimlerden Rıza Çalımbay ve Rasim Kara daha önceki dönem Siyah-Beyazlı takımda görev aldı. Feyyaz Uçar ise Lucescu zamanında yine yardımcı hoca olarak çalıştı. Beşiktaşlılar Ziya Doğan ve Ertuğrul Sağlam'a da çok sıcak bakıyor. Kartal yuvasından yetişen Ziya, Kartal'ın 1982 ve 1986'da kazandığı 2 şampiyonlukta başrol oynadı. Ertuğrul Sağlam da Samsunspor'dan geldikten sonra formasını giydiği Beşiktaş'ta 1994-1995 Sezonu'nda bir kez şampiyonluk yüzü gördü. Yukarıda adı geçen hocalara karşı özel bir sempatisi olan Çarşı, nedense Samet Aybaba'ya karşı büyük bir cephe almış durumda. Yıllarca Beşiktaş'ta kaptanlık yapan ve 1982 ile 1986'da kazanılan lig şampiyonluklarında başrol oynayan Samet acaba neden sevilmiyordu? Yaptığımız minik bir araştırma sonrası ilginç bir sonuç elde ettik. Çarşı'da, "Samet futbol oynadığı dönemde Ziya Doğan ile Fikret'i takımdan yedi. Onun yüzünden 2 futbolcu da başka takımlara gitmek zorunda kaldı. Ayrıca hangi kulübe gitse Beşiktaş maçlarını tekme tokat oynatıyor. Sanki bizlerden öç almaya çalışıyor" görüşü hakim. Bu nedenle Samet Aybaba'nın ismi bile onları rahatsız etmeye yetiyor. Bugüne kadar adı yerli hocalar arasında her zaman geçen Samet Aybaba, gelen yönetimler tarafından da bir türlü teknik direktörlüğe getirilmedi. Bunda Çarşı Grubu'nun rolü olduğu ve Samet Aybaba'nın bu grup tarafından sürekli engellediği her tarafta konuşuluyor. Samet Aybaba ise, Çarşı'nın bu tavrı karşısında konuşmaktan ısrarla kaçınıyor. Peki Çarşı'nın bu tavrı sürecek mi? Sözgelimi Samet Aybaba'yı başa gelecek her hangi bir yönetim teknik direktörlüğe getirirse ne yapacaklar? Çarşı Grubu içersinde yaptığımız araştırmada, "Samet bir daha bu kulüpten içeri giremez. Bunu kendisi de biliyor" görüşü en hakim düşünce durumunda.


Bursa, Çarşı'yı bastırır

Bursa Teksas Grubu, ÇARŞI için ne düşünüyor?.



Beşiktaş'ın Çarşı Grubu gerçekten iyi tezahürat yapıyor ve sloganları da zekice. Ancak en önemli faktör İnönü Stadı'ndan kaynaklanıyor. Çünkü yankı ve mikrofon farkı var. 15 kişi bağırıyor ancak stadın özelliğinden 1000 kişi tezahürat yapıyormuş gibi görünüyor. İnönü Stadı'ndaki kapalı tribünün yarısına 15 Bursalı, yarısına da Çarşı taraftarının hepsini koysalar Bursaspor taraftarları onları bastırır.

SELİM KURTULAN/Teksas Grubu Taraftar Lideri
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!

Konu özgür_1903 tarafından (29-01-2007 Saat 09:33 ) değiştirilmiştir..
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-01-2007, 09:25   #17
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Bir başkadır Sergen aşkı

Çarşı, Beşiktaş'tan 2 kez kopan yıldız oyuncuyu bir türlü unutamayarak onu gönüllerine kazıdı. Sergen'in teknik adam ya da menajer olarak yuvaya bir gün döneceğine ise herkes inanıyor..



Çarşı için Sergen Yalçın'ın her zaman çok özel bir yeri vardır. Beşiktaş'ın bağrından yetişen yıldız futbolcunun yuvadan koparak İstanbulspor'a gittiği ilk ayrılışında Çarşı adeta hançerlenmişti. Bu futbolcu için özel marşlar besteleyen ve çok özel tezahüratlar yapan bu grup Sergen'in gitmesini bir türlü kabullenemedi. Hatta grup üyelerinden biri, "İstanbulspor'a imza attığı gün televizyondan canlı yayın yapılıyordu. Sergen tam imza atarken televizyonuma bir tekme atarak paramparça ettim" dedi. Çarşı için işte Sergen bu kadar çok önem taşıyordu. Ancak yıldız futbolcu Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor forması giydikten sonra yeniden yuvaya dönünce başta Çarşı olmak üzere herkes bayram yapıyordu. 2002-2003 Sezonu'nda kazanılan şampiyonlukta onun payı çok büyüktü. O sezon takımı sırtlayanların en başında geliyordu. Mükemmel geçen bir sezonu Galatasaray'ı 1-0 yendikleri maçta attığı golle perçinleyen Sergen o golle takımının şampiyonluk turu atmasını sağladı. Geçen sezon sonu Tigana istemediği için takımdan gönderilen Sergen, Çarşı'yı ikinci kez öksüz bırakıyordu. Ne yaptılarsa onun gitmesini engellemeyi başaramamışlardı. Grubun lideri Alen, "Böyle bir futbolcu çok ender yetişir. Allah onu sanki futbol için yaratmış. Sergen her zaman delikanlı çocuktur ve özü sözü birdir. O başka bir takımda forma giyse bile bizim için her zaman Beşiktaşlı'dır. Keşke gitmeyip takıma ağabeylik yapsaydı. Onun ölüsü bile bu takımda oynar" dedi. Çarşı'ya mensup taraftarlarla yaptığımız mini bir araştırmada Sergen'i sevmeyene hiç rastlamadık. Ancak onu kendisine yeterince bakmadığı için eleştirenler çok oldu. Onlara göre Sergen kendi değerini bilemedi. Çarşı, usta oyuncunun ilerde Beşiktaş'a menajer ya da teknik adam olarak gelmesini çok istiyor. Peki bu gerçekleşebilir mi? Bunu bekleyip göreceğiz...

MERİÇ TUNCA
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-01-2007, 09:26   #18
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Çarşı rakiplerini solladı


Beşiktaş'ın en etkin grubu olan Çarşı acaba rakipleriyle kıyaslandığında hangi konumda? Bu kadar gündemde olan bir kitleye futbolseverler acaba nasıl bakıyor? 2006 yılının Haziran ayında 'Maraton' isimli internet sitesinde yapılan bir ankette Çarşı'nın en popüler ve yönetim üzerinde en etkili grup olduğu net bir biçimde ortaya çıkarken rakipsizliği bir anlamda belgelendi. Süper Lig'de yer alan takımların taraftarlarının yaptığı oylama sonunda Beşiktaş Çarşı yüzde 32.2 ile ilk sırayı alarak üstünlüğünü gösterdi. Çarşı'yı yüzde 27.3'le Genç Fenerbahçeliler takip ederken ultrAslan yüzde 20 ile 3. sırada yer aldı. Bu grupların ardından yüzde 4 ile Sakaryasporlu taraftarların grubu Tatangalar 4, yüzde 3 ile Trabzonspor'un Çılgınlar grubu da 5'inci oldu. Fenerbahçe'nin bir başka grubu Kill For You yüzde 2.9 ile 6. sırada kaldı. Bursasporlu fanatiklerin oluşturduğu Teksas yüzde 2 ile 7. sırada yer aldı. Bu grupları sırasıyla ve çok küçük dilim farklarıyla şu gruplar takip etti: "8-57 Gençlik (Denizlispor), 9-Gecekondu (Ankaragücü), 10-Yiğidolar (Sivasspor), 11-Çılgınlar (Kayserispor), 12- 07 Gençlik (Antalyaspor), 13-Nalçacı Gençlik (Konyaspor), 14-Asya Kartalları (Beşiktaş)." Bu ankette Vestel Manisaspor'un grubu Tarzan, Gaziantepspor'un Gençlik 27, Çaykur Rizespor'un Mekansızlar Grubu ve Gençlerbirliği'nin Alkaralar grubu ilk 14 dışında kaldılar. Beşiktaş, Türkiye'de yapılan değişik anketlerde taraftar sayısı olarak Galatasaray ve Fenerbahçe'nin arkasında 3. sırada gösterilirken Çarşı'nın iki rakibi Genç Fenerbahçeliler ve ultAslan'ı geride bırakması ilginç bir gelişme olarak karşımıza çıkmış durumda. Çok iyi örgütlenmeleri, birbirleriyle olan sıkı diyalogları, arkadaşlık bağları, Beşiktaş'ı ailelerinden bir birey gibi görmeleri ve Çarşı ruhunu bünyelerine yerleştirmeleri bu grubu taraftarlar bazında Türkiye'nin en iyisi yaptı. Tribün olaylarının sorumlusu olarak gösterilmeleri bile Çarşı'nın büyüklüğünü engelleyemedi.
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-01-2007, 09:27   #19
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Çarşı'nın Unutulmaz Tezahüratları



Ne para, ne manita ne de araba Çok da umurumda bu dünya, Duysun alem böyle aşkı Bu alemde kral ÇARŞI

* Çarşı'yız biz Çarşı Meyhaneler evimiz, Sokaklar mekanımız Şarap şişeleri sermayemiz Dinle sosyete kızı iyi dinle Çarşı severse kimse tutamaz Çarşı ağlarsa kimse susturamaz, Çarşı kaybolursa kimse bulamaz Dinle sosyete kızı iyi dinle Herkes Çarşı olamaz

* Bu sevda bitmez hasret bitmez İsteyene gider hiç farketmez Bu alemde Çarşı herkese karşı Allah affeder Çarşı affetmez

* Bu sene şampiyon gördük biz sizi Ölmeden cennete koydunuz bizi Korkutmaz bizleri musalla taşı Hala seviyoruz biz Beşiktaş'ı

* Fener Kartal'a 5 atacakmış Kadıköy'de stada sokmayacakmış Hayal mi görüyorsun yoksa rüya mı Çarşı geliyor çarşı .........

* Hastaneler doldu taştı Mezarlıkta yer kalmadı Şu Çarşı'nın erkekleri Az mı kafa gözler yardı

* Tribünden küfreder yaklaşamaz Çarşı'ya Bizi görünce kaçar Fener delikanlı ya Haydi Fener sen söyle... Susma Fener sen söyle

* Yalanmış anladım başka sevgiler En tatlı sevgiler sendeymiş meğer Şampiyon olmadan ölürsem eğer Kefenim siyahla beyaz olsun
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-01-2007, 09:28   #20
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

gazeteci gözüyle

Bambaşka bir ruh

Çarşı, kendine de karşı! Bu bakış açısı tribün kültürünün dogmalarını altüst eden, "Farklı olmanın açık farkını ortaya koyan" derin bir birikimdir ÇARŞI... Çarşı salt bir tribün hareketi değil. Bir semtin kalbi, bir çınarın derinlere uzanan kökleridir ÇARŞI... Beşiktaş'ta Çarşı kültürü babadan oğula geçen bir saltanat değildir. Beşiktaş semtinin çocuklarının 'Ağabey' olduktan sonra bayrağı bir sonrakine devrettiği bir gönül mirasının nesilden nesile aktarılışıdır ÇARŞI... Tribünlerde kartal, rakipler karşısında korkusuz, hayata asi kesilen, sopaya kafa atan, bıçağa göğüs açan bitirim bir neslin bayrağı teslim aldıkları ağabeyleri karşısında el pençe duracak kadar tarih yazılmamış bir duruşun adı ÇARŞI... Markası ruhunu aşmış sınırları semtin, şehrin hatta ülkeden dünyaya taşmış bir akımdır ÇARŞI... Şu anki liderlerinden biri Ermeni asıllı olan, Türkü, Kürdü, sağcısı, solcusu, ülkücüsü, komünisti, dindarı, alkoliği, kadını, erkeği, bünyesinde Beşiktaş çatısı altında bir alt zenginlik olarak barındıran güçlü birlikteliğin adıdır ÇARŞI... Siyasetin yapılmadığı ve yaptırılmadığı ama dünyanın her türlü sosyal yanlışlıklarına karşı kafa tutan ve bunu pankartlara yansıtan bir hoşgörünün adıdır ÇARŞI... Bu yüzden bu kısır döngü iktidar-muhalefet çekişmelerinden uzak durması gereken yönetenlerin hırsları ve yönlendirmelerinden hassasiyetle korunması gereken bir değer, bir mirastır. Olması gerekeni değil, içinden geleni ifade eden kongre gibi kalıplardan imtina etmesi gereken, yuvası Beşiktaş semti, mekanı İnönü Stadı olan 104 yıllık bir ruhun yansımasıdır ÇARŞI... Özetle Beşiktaş aşkının gençlik diliyle tercümesidir ÇARŞI... FATİH DOĞAN /SABAH GAZETESİ YAZARI
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 23:07 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580