|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
18-07-2009, 11:55 | #1 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 53
Mesajlar: 16.883
Tecrübe Puanı: 69 |
Malzemeler: 3 su bardağı köftelik ince bulgur 3 adet orta boy kuru soğan 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı domates salçası 3 yemek kaşığı kimyon Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi Damak tadınıza göre, Tuz Biber salçası Pul biber Karabiber Nar ekşisi ya da limon suyu Maydonoz ve taze soğan Hazırlanışı: Bulguru kaynar su ile ıslatıp biraz tuz ekleyin. Bulguların şişmesi için kapağını kapatıp bekletin. Soğanları rendeleyin. Orta derinlikte bir tavaya sıvıyağ alıp kızdırın. Soğanlarını ekleyip kavurun ve salçaları ilave edin. Soğanlar pembeleşince ocaktan almadan önce baharatlarını ilave edin. Şişen bulgurları yoğurma kabına alıp üzerine kavrulmuş soğanı ilave edin. Çekilmiş ceviz içi ve nar ekşisini ekleyin. Malzemeler birbiriyle iyice özleşene kadar yoğurun. İnce kıyılmış maydonoz ve taze soğanları harca ekleyip yoğurun. Köfte harcından parçalar koparıp çiğ köfte şeklini verin. Kıvırcık ve limonla servis yapın. Afiyet olsun.
__________________ | ||
|
18-07-2009, 11:55 | #2 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 53
Mesajlar: 16.883
Tecrübe Puanı: 69 | Esmaaaaaaaa!..Senin için daha doğrusu bizim için etsiz çiğ köfte...
__________________ | ||
18-07-2009, 12:02 | #4 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 53
Mesajlar: 16.883
Tecrübe Puanı: 69 | Ben de zaten konuyu Esma'ya ithaf ediyorum. Etsiz olursa çiğ köfteye evet....
__________________ | ||
18-07-2009, 12:29 | #5 | ||
Banned Üyelik tarihi: May 2009 Yaş: 37
Mesajlar: 1.415
Tecrübe Puanı: 0 | abla hiç çiğ köfte kültürüm azdır etli mi olmalı kıymalımı olmalı tam olarak bilmemem yokki urfalı bi arkadaşımız | ||
18-07-2009, 12:39 | #6 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 53
Mesajlar: 16.883
Tecrübe Puanı: 69 | Orjinali,Urfa usulu dövülmüş etle yapılıyor,şimdi öyle eskilerde olduğu gibi bu işle kimse uğraşmadığı için iki kere çelikmiş koyun ya da dana kıyması ile yapılıyor ama tercih edilen koyun eti...(Ben hiç yemem bu arada) Ben sedece bulgurlu olan etsiz tarif verdim,vejeteryan usulu,bana göre...
__________________ | ||
18-07-2009, 12:44 | #7 | ||
Üyelik tarihi: Oct 2007
Mesajlar: 2.333
Tecrübe Puanı: 26 | etsiz olurmu ya hiç çiğköftenin içinde et olmazsa o çiğköfte olmaz ki
__________________ Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene ! Karakteriniz, Şöhretinizden Önemlidir. Karakteriniz, Siz Ne İseniz Odur... Oysa Şöhretiniz, Başkaları Sizi Ne Sanıyorsa Odur. | ||
18-07-2009, 12:56 | #8 | |||
Banned Üyelik tarihi: May 2009 Yaş: 37
Mesajlar: 1.415
Tecrübe Puanı: 0 | Alıntı:
sensiz boğazımızdan geçmez abla | |||
18-07-2009, 12:58 | #9 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 53
Mesajlar: 16.883
Tecrübe Puanı: 69 | Olur Halim,veteteryanlara göre... Ben et koymadan yoğurayım ya Ahmet,o zaman yerim.Sıcakta et iyi olmuyor zaten yahu...
__________________ Konu alpler tarafından (18-07-2009 Saat 13:16 ) değiştirilmiştir.. | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |