|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
24-10-2006, 18:45 | #41 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Tarhana Çorbası 1 çorba kaşığı margarini tencereye alıp, eritin. 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, 1 su bardağı tarhanayı ekleyip karıştırın. Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kırmızıbiber ilave edip servis yapın. Malzemeler 1 Çorba Kaşığı Margarin 1 Çorba Kaşığı Salça 1 Su Bardağı Tarhana 1 Çay Kaşığı Nane Tuz 1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber | ||
|
24-10-2006, 18:45 | #42 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Şehriyeli Yoğurtlu Pazı Çorbası Ön hazırlık olarak, tencerede 2 su bardağı etsuyu veya suyu kaynatıp, 2 çorba kaşığı şehriyeyi haşlayalım. Tencereyi ocaktan alıp, bekletelim. Ayrı bir kabın içinde yarım çay bardağı unu ve yumurtayı çırpma teli ile karıştıralım. Karışıma 1 su bardağı yoğurdu ekleyip, tekrar karıştıralım. Üzerine, kalan 3 su bardağı etsuyu veya suyu ilave edip, iyice karıştıralım. Bu karışımı şehriyeli tencereye alalım. Üzerine, incecik doğranmış pazı yapraklarını ve dövülmüş sarımsakları da ilave edip ocağa koyalım. Sürekli karıştırarak çorbamızın üzeri göz göz olana dek ağır ateşte pişirelim. Çorbamızın tuzunu, ateşten almadan 1 dakika önce ayarlayalım ve ateşten alalım, 1 çorba kaşığı tereyağını eritip toz kırmızıbiberi ekleyelim. Yağı ateşten alıp çorbanın üzerine gezdirelim ve servis yapalım. Not : Yoğurtlu çorbalarda tuz en son eklenmelidir. Başta eklenen tuz yoğurdun kesilmesine sebep olabilir. Malzemeler 5 su bardağı et suyu veya su 2 çorba kaşığı şehriye 1 su bardağı yoğurt Yarım çay bardağı un 1 adet yumurta 8 -10 adet pazı yaprağı 1 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber 3 diş sarımsak | ||
24-10-2006, 18:45 | #43 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Sultan Çorbası Unu yağda biraz kavurun. (Unun pembeleşmemesine dikkat edin. Sultan çorbasının özelliği renginin beyaz olmasıdır.) Sonra içine rendelenmiş havuç ilave edin ve karıştırın. Daha sonra 4 bardak su ilave ederek kaynayıncaya kadar ocakta bekletin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak 10 dakika daha pişirin. Servis yapmadan önce üzerine rendelenmiş kaşar ve karabiber ilave ederek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Malzemeler 2 kaşık un 2 kaşık margarin 1 adet havuç 4 su bardağı et suyu veya su Kaşar peyniri Tuz ve karabiber | ||
24-10-2006, 18:46 | #44 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Sucuklu Tarhana Çorbası Tencereye yağı alın. Küçük doğranmış sucukları ekleyip kavurun. Tarhanayı da kavrulan sucuklarla 1-2 sefer çevirin. Sıcak suyu yavaş yavaş tarhanaya ekleyin. Salça da ilave edip, koyulastırın. Kısık ateşte kaynamaya bırakın. 10 dakika kaynatıp ocaktan alın. Üzerine rendelenmiş kasar peyniri serpin. Malzemeler 6 çorba kasığı tarhana 200 gram sucuk 1 çorba kasığı salça 1 çay bardağı mısırözü yağı 7-8 su bardağı su Yeteri kadar tuz Üzerine rendelenmiş kasar peyniri | ||
24-10-2006, 18:46 | #45 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Sorpa Bir tencerenin içine margarini koyun. Ufak ufak doğradığınız soğanları pembeleşene kadar bu yağda kavurun. Etleri ilave edip biraz daha beraber kavurun. Sonra içine bol su ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyip ılınıncaya kadar bekleyin. Unu ve yoğurdu karıştırıp iyice çırpın. Karıştıra karıştıra etlerin üzerine ekleyin. Taze soğanın yeşilini ve nane yapraklarını doğrayıp içine karıştırın. Servis tabaklarına alıp, üzerine pul biberi serperek servise sunun. Malzemeler 500 gr kuşbaşı (kuzu eti) 1 adet orta boy soğan 1,5 yemek kaşığı un Yarım demet taze soğanın yeşili 4-5 dal taze nane 1 ufak kase yoğurt Yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber 1 yemek kaşığı margarin | ||
24-10-2006, 18:47 | #46 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Somonlu Mercimek Çorbası Mercimeği yıkayalım. Patatesi soyup, rendeleyelim. Soğanı rendeleyelim. Margarin ile pembeleştirelim. Unu katıp kavuralım. Et suyunu mercimeği, ve patatesi una katıp iyice pişinceye kadar kaynatalım. Tel süzgeçten geçirelim. Yumurta sarısı ile sütü çatalla çırpalım. Çorbayı sofraya almadan 10 dakika önce yumurta sarısı ile sütü katıp karıştıralım. Son olarak çorbaya tuz ve kırmızı biber koyalım. Mercimek çorbasını hazırladıktan sonra bir kenara alalım ve krebi hazırlayalım. Yumurta, un, tuz ve yarım çorba kaşığı margarini karıştıralım. Sütü katarak iyice ezelim. Bir tavayı geri kalan margarinle yağlayalım. Karışımdan birkaç kaşık tavaya dökelim. Ve sallayıp tavayı yağladıktan sonra önlü arkalı kızartıp iki krep hazırlayalım. Krepleri bir tepsiye serelim. Üzerine somon ve roka koyarak parmak şeklinde saralım. İnce dilimler halinde kesip mercimek çorbasının üzerine koyarak servis yapalım. Malzemeler Çorba İçin: 8-10 Bardak Et Suyu 1.5 Bardak Kırmızı Mercimek 1 Adet Patates 2 Soğan 1 Çorba Kaşığı Un 2 Çorba Kaşığı Margarin 1 Adet Yumurta Sarısı 1 Bardak Süt Tuz, Kırmızıbiber Krep İçin: 1 Adet Yumurta 1/4 Su Bardağı Un 150 ml Süt 1 Çorba Kaşığı Erimiş Margarin 2 Dilim Somon Füme 2 Yaprak Roka Biraz Tuz | ||
24-10-2006, 18:47 | #47 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Soğan Çorbası Önce fırınınızı orta hararette ısıtın. Ön hazırlık olarak soğanların kabuklarını soyup, piyaz doğrayın. Tost ekmeği dilimlerinin kabuk kısımlarını alıp, iç kısmını küçük küpler halinde kesin. Bu ekmekleri fırın tepsisine koyup, 10-15 dakika, hafifçe kahverengileşinceye kadar pişirin. Ekmekleri fırından alıp bir kenarda saklayın. Orta boy bir tencereye tereyağı koyup eritin. Yağ kızınca, soğanları katıp, 4-5 dakika sürekli karıştırarak öldürün. Et suyunu ve biberi katın. Karışımı 10 dakika ağır ateşte pişirin. Çorbayı, bir kepçesini ayırıp, kalanı derin bir cam kaba aktarın. Üzerine sırasıyla, kızarmış ekmekleri ve peynir rendesini serpiştirin. Ayırdığınız bir kepçe çorbayı peynirin üzerine dökün. Kabı fırının en üst katına sürün. 2 dakika sonra kabı fırından alıp, soğan çorbasını sıcak olarak servis edin. Malzemeler 400 gr. Soğan 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 5 Bardak Et Suyu 1/3 Tatlı Kaşığı Karabiber 4 Dilim Tost Ekmeği 1 Bardak Gravyer veya Kaşar Peyniri Rendesi | ||
24-10-2006, 18:47 | #48 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Mandalinalı Puding Jelatini 5 dakika suda bekletin. Mandalinaların kalın kabuklarını ve ince zarlarını soyun. Soyarken mandalinaların suyunu bir kasede biriktirmeye çalışın. Mandalina filetolarını uzunlamasına ikiye bölün. Süt kremasına mandalinaların suyunu, mandalinaları ve 1 çorba kaşığı tozşekeri ekleyip karıştırın. Jelatini kısık ateşte eritin. Süt kremalı karışımdan 3 çorba kaşığı alıp jelatine ilave edin. Ardından jelatini süt kremalı karışıma ekleyip karıştırın. Dikdörtgen şeklindeki bir kalıbın içine şeffaf bir folyo yayın. Kremalı karışımı kalıba alıp buzdolabında 2 saat bekletin. Kalan şekeri bir tencerede karıştırarak eritin. Portakal suyunu ekleyip koyulaşıncaya kadar 10 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Çikolatayı rendeleyin. Pudingi kalıptan çıkarın. Folyoyu üzerinden alın. Pudingi dilimleyip servis tabaklarına alın. Ses ve çikolata eşliğinde servis yapın. Jelatin nasıl kullanılır? Yaprak jelatinın soğuk suda en az 5 dakika beklemesi gerekiyor Aksi halde topaklaşabilir. Ardından suyunu süzmeden kısık ateşte ısıtın. Önemli: Jelatinin katılaşma özelliğini yitirmemesi için kaynatmamaya özen gösterin. Malzemeler 6 Yaprak Jelatin 2 Mandalina 2,5 Küçük Kutu Süt Kreması 4-5 Çorba Kaşığı Tozşeker 2 Portakalın Suyu Sütlü Çikolata | ||
24-10-2006, 18:47 | #49 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Mandalinalı Dana Yahnisi Teflon tavaya kuşbaşı iriliğinde doğranmış etleri alın. Üzerine bir tutam rezeneyi, anasonu, karabiberi ve bir çorba kaşığı unu serpin, iyice karıştırın. Etleri sürekli karıştırarak, pişirin. Ayrı bir tencereye 1 tatlı kaşığı sıvı yağı alın. Sarımsağı, zencefili ve küçük doğranmış pırasaları ekleyin. Birkaç dakika pişirdikten sonra etleri, şarabı, et suyunu, mandalina suyunu ve ince şeritler şeklinde kesilmiş mandalina kabuğunu ilave edin. Tencerenin kapağım kapatın. Ağır ateşte yaklaşık bir buçuk saat pişirin. Kestanelerin dış ve iç kabuklarını soyun. Balkabağını da kabuğunu soyduktan sonra çekirdekli kısımlarım temizleyin. Balkabağını 4 cm boyunda 2 cm eninde ve 5 mm kalınlığında parçalar şeklinde kesin. Kestaneleri ve balkabağını etli karışıma ekleyin. Yumuşayana dek pişirin. Sıcak servis yapın. Malzemeler 250 gram yağsız dana eti 1 tatlı kaşığı sıvı yağ Bir tutam rezene Bir tutam anason Bir tutam karabiber 1 çorba kaşığı un 1 diş sarmısak Yarım tutam zencefil 2 adet pırasa (beyaz kısımları) 1 çay bardağı kırmızı şarap 2 su bardağı et suyu 4 çorba kaşığı mandalina suyu 1 adet mandalina kabuğu 15 adet kestane Yarım kg balkabağı | ||
24-10-2006, 18:48 | #50 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Kafesli Pilav Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın ve yıkayıp süzdüğünüz pirinci üzerine ekleyin. Sürekli karıştırarak 10 dakika kavurun ve küp doğradığınız kuru incir ve kayısıları ilave edin. Ayrı bir tavada yağsız olarak 2 dakika kavurduğunuz fıstıkları, tuz ve tarçını da üzerine ekleyin. Suyunu katıp kapağı kapalı pişmeye bırakın. Milföy hamurlarını merdane yardımı ile inceltip bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Küçük sufle kaplarını yağlayıp şerit halindeki milföyleri boydan boya dışarı taşacak şekilde içlerine yerleştirin. İç harcı 20 dakika sonra ocaktan alıp kaplara paylaştırın. Kenarlardaki parçaları kabın üzerine doğru toplayın. Önceden ısıtılmış 180C fırında milföy hamurları kızarana kadar pişirip servis yapın. Malzemeler 1 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı Dörder adet kuru kayısı ve kuru incir 1 yemek kaşığı çorbalık fıstık 1 çay kaşığı tarçın 1,5 su bardağı sıcak su 3 yaprak milföy hamuru Tuz, karabiber | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 165 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 165 Misafir) | |
| |