|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
23-01-2007, 19:04 | #1 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 |
Mayonezli Kefal Mutfak: Fransa Katagori: Deniz Ürünleri Süre: 60dk-Fazla Servis: 1-2 Zorluk: Orta | Tavsiyeler 0 Malzemeler 1 adet büyük kefal 1 adet küçük baş sogan 1 adet küçük havuç 1 adet küçük kereviz 1 adet defne yaprağı 1 kase rus salatası Yarım kase mayonez 8-10 adet kornişon turşu Yapilis Tarifi Balığı temizledikten sonra 2-3 parçaya bölerek tencereye üzerini geçecek kadar su koyunuz. Ìçine havuç* kereviz* soğan* defne* tane biber* normalden biraz fazla tuz ve limon ilave edin. Orta ısılı bir ocakta balığı pişirin. Suda biraz beklettikten sonra çıkarıp soğutun. Etini kılçığından ve derisinden temizleyin. Başını ve kuyruğunu ayırın. Servis tabağına Rus salatasını yerleştirin. Üzerine iri parçalar halindeki kefali sıralayın. Üzerini mayonez ile kaplayarak balığın kafasını ve kuyruğunu yerleştirin. Balık şekli verin. Üzerine ince ince kesilmiş kornişonlarla pul görüntüsü verin. Limon ve maydanozla süsleyerek servise sunun
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
|
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |