Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi

Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi (http://besiktasforum.net/forum/index.php)
-   2006 2007 Sezonu (http://besiktasforum.net/forum/forumdisplay.php?f=113)
-   -   11.Hafta Beşiktaş 0-0 Sakaryaspor (yorumlr röprtjlar..vs ayrı topıc acmayın) (http://besiktasforum.net/forum/showthread.php?t=11718)

gulcemal 30-10-2006 00:00

Alıntı:

sergen-yalcin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 156090)
BJK4ever gibi zihniyetler yakti zaten bizi hep. ( imzasina bir bakin )

Daha yeni üye olmuşsun insanlara kolaydan sallama....hepimizin sinirini anlıyorum ama suçluyu burda aramayın herkes haddini bilsin :mad:

Markus Münch 30-10-2006 00:01

Alıntı:

markus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 150171)
Sakarya zor bi rakip değil inönüde rahat almamız lazım ama Tigana yine aynı sistemle çıkacağı için güzel futbol beklemiyorum açıkçası. İnşallah Buca maçında bi sakatlık vermeyiz bari. Koray da bu maça yetişirse bizim için daha iyi olur.

Evet Sakarya zor bir rakip değildi. Üstelik İnönü'de muhteşem taraftarın önünde oynuyorduk ve rakip 30. dakikada 10 kişi kalmıştı. Baskılı bir oyunla fark atmamız gereken hadi onu geçtik 3 puan almamız gereken hadi onu da geçelim iyi futbolla en azından pozisyonlarımızın olduğu ve ümit veren bir maç olması gerekirken sonuç içler acısı. Ama haftalardır söylüyoruz ya; Tigana yanlış sistem oynatıyor, yanlış sistemine yanlış oyuncular seçiyor, oyuncuları alışık olmadıkları bölgede oynatma saçmalığına devam ediyordu.


Evet haftalardır söylüyoruz bu takım tek Nobre ile tek forvet oynar. Bobo bırakın Beşiktaş'ı ligin herhangi bir takımında bile oynamayacak kadar kalitesiz bir futbolcu. Bir forvet oyuncusundan ne beklenir son vuruşlarının iyi olması üstelik Nobre'nin yanında oynuyorsa son vuruşlarının çok iyi olması beklenir çünkü Nobre'nin eksi yönü bu ve onu bir anlamda tamamlaması gerekir o da yok aynı ülke vatandaşları olmalarına rağmen birbirlerini anlayamıyorlar. Gökhan Güleç de şu aşamada yetersiz 4. forvetimiz anca olur, belki ileride kendini geliştirebilr ama onbirimizde oynatmak bu kadar ucuz olmamalı sonuçlarına yine biz katlanmak zorunda kalırız çocuğu da harcarız.

Evet Nobre'yi tek forvet oynatmak gibi basit bir hamle yapmasını bekliyorduk Tigana'nın tıpkı Zico'nun yaptığı gibi ama Tigana çok inatçı tıpkı "İnadına Tigana" diyenler gibi. Bunu yapmak için ortasahaya top alabilmek için koşturan Nobre'nin haykırışlarına kulak vermesi yeterliydi. Biz zaten Nobre'yi fenerden de tanıdığımız için biliyoruz(her ne kadar Türk futbolunu takip ettiklerinden şüphelendiğimiz, onu henüz tanıyamayanlar olsa da): Nobre'nin kanatlardan ortalarla beslenmesi gerekir. Bunu yapabilmek için oyunu rakip yarıalana yıkmak gerekir. Oyunu rakip yarıalana yıkmak için ortaalanın kalabalık olması gerekir.
Tek forvet oynamanın diğer bir açıklaması da buydu.
Kanatları etkin kullanabilmek için kulübeye mahkum ettiği Türkiye'nin en iyi kanat oyuncuları olan İbrahim Akın'ı solda Ali Tandoğanı da sağda görevlendirmesi gerekir. Ama Tigana bunları yapmayarak başladı oyuna. Klasik 4-3-1-2 sinden ödün vermedi üstelik yanlış oyuncu tercihlerine devam ederek: Fahri sağ içte Serdar ortada. Mehmet Sedef'te ne bulduğu ise halen anlaşılamamakta. Rakip 10 kişi kalmış bari şimdi biraz risk alsın da doğru hamleler yapsın diye bekledik nafile. Ali Tandoğan'ı ısrarla bekten ileri çıkarmadı, hele şükür İbrahim Akın'ı aldı dedik yanlışlarına bir yenisini daha ekledi sağda oynattı.

Tigana sırf bu doğru hamleleri yapsa niye takımın kötü futbol oynadığı, niye oyuncuları saçmasapan yerlerde oynattığı, niye saçmasapan oyuncu tercihleri yaptığı, niye Delgado ile aynı özellikteki Ricardinho'yu aldığı, niye Bobo ve G.Güleç gibi kapasitesiz oyunculara Beşiktaş'ın forvetini teslim ettiği, vs.. gibi yanlışları bi nebze olsun düzelme adına bir ışık verdiği için unutulabilirdi fakat eski tas eski hamam Çarşı inat mı ediyor ben daha da inatçıyım mesajı vermeye devam ediyor.

AyTeK54 30-10-2006 00:05

sistem yok oyun yok ruh yok galibiyet nasıl bekleyelim bu aradada martinez i gördük gelecekte çok ii yerlere geleceğine inanıom

gulcemal 30-10-2006 00:13

Alıntı:

AyTeK54´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 156244)
sistem yok oyun yok ruh yok galibiyet nasıl bekleyelim bu aradada martinez i gördük gelecekte çok ii yerlere geleceğine inanıom

cordoba giderken yerime martinezi alın demişti ama alamadık veya almadık

hepsiyahbeyaz 30-10-2006 00:15

Sabır istiyorsunda oyanan futbol ışık vermiyorki?Zaten futbol oynasalar kimse bu adar tepki göstermeyecek.
artık evinde maç kaybetme lüksün yok.eğer sen bu takım 3ncü 4ncü olsun yeter diyorsan , ozaman sorun yok. Beşiktaş büyük takımdır unutma.Şampiyonluktan başkası taraftarını memnun etmez.

ferro1903 30-10-2006 00:29

Alıntı:

sergen-yalcin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 156090)
BJK4ever gibi zihniyetler yakti zaten bizi hep. ( imzasina bir bakin )

lütfen forumlarda kişileri hedef gösterici yorumlar yapmayalım herkesin yorumuna saygı forumun genel kuralıdır

siyahbeyaz 30-10-2006 01:16

10 kişi kalan sakarya ya İnönü'de bu taraftar önünde bir tanecik bile gol atamıyorsak lütfen taktikten falan bahsetmeyin. Bakın galip gelmekten fark atmaktan bahsetmiyorum. Gol atmak. Bunca para harcanıp alınan futbolcular zayıf ve eksik bir takım karşısında kendi özelliklerini ön plana çıkarıp bir gol bile atamıyorsa yazık. Tamam bende Tigana'nın oynattığı sistemin yanlış olduğunu düşünüyorum ama yıldızlarda bazen ortaya çıkar ve maçı alır götürür. Ben maçı almalarını bıraktım bir gol istiyorum ya. bu Rico, Delgado, Bobo, İ.Akın bu şartlarda bir gol atamayacaksa ne zaman atacaklar . İbrahim Akın'a en çok inananlardan biriydim ama bugün benim için Akın bitmiştir. Tamam sağda oynamış olabilir ama attığı bazı paslarda arkadaşlarının alamaması için art niyetli olarak attığını bile düşünecek seviyeye geldim. Umursamaz bir tavır içindeydi. Birde ben Rico'yla Delgado'nun bildiğimiz o izlediğimiz iyi oyuncular olduğundan şüphe etmeye başladım acaba bize muadilini mi verdiler? Özellikle Delgado'nun yaptığı pas hataları delirtti beni. Napalım kaderimiz KARA Kartallı olmak. Olsun biz yine de tam destek vereceğiz ama biraz iyi oyun bizimde hakkımız. İnşallah birşeyler olurda uefaya harika bir takım izleriz, gerçek Rico'yu Delgado'yu bulur getiririz neredelerse bende utanırım bu dediklerimden.

toraman53 30-10-2006 01:51

Arkadaşlar Sakarya Rezaletinizi hepiniz görmüşsünüzdür böyle bir şey olmaz ya ben tiganaya cok güveniyorum dum ama en sonunda i.akini da sağ kanatta oynattı ya helal

pnouma_bjk 30-10-2006 01:55

Luceeeeeeee Kurtar Biziiiiiiiiiiiii

Adelaar 30-10-2006 02:02

Bakiyorsun her mac stad dolu millet iyi bir oyun izlemek icin stadi doldurmus ama adamlar 10 kisi kalmis ama bizim oyunculardan tik yok sistem diye birsey yok herkes kafasina gore takiliyor gerci bir oyuncu iki hafta solda 3.hafta baska yerde deneniyor ekimin ortasinda takim tamam dedi tigana ekim bitti nerdeyse takimda hala oyuncu ve sistem deniyor iyi oynrasin kaybedersin olabilir ama birde kotu oynananica o insani sinirlendiriyor tigana ya degisir yada onu degistirirler ha yonetimin buna gucu yetmez o zaman onlari degistirirler

{ThE DieSeL...}} 30-10-2006 02:03

Alıntı:

dartheagle´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 156208)
bu nedir ya biraz mantıklı düşünün arkadaşlar, bi laf herkesin ağzına sakız olmuş Tigana gitsin Tigana gitsin, bu takım sakarya dan 5 de yese şu an bir T.direktör GÖNDERİLEMEZ.

puahhah,harika bir yorum,5 ye ama gönderilemez he,tebrik ederim,ciddi değildin heralde..

sabott 30-10-2006 02:10

Alıntı:

{ThE DieSeL...}}´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 156361)
puahhah,harika bir yorum,5 ye ama gönderilemez he,tebrik ederim,ciddi değildin heralde..


ya ne yapıcaz..hep cefa mı çekicez..sadece tiganayla gitmez dertler..yönetimde gitmeli..gördük ki 3 senedir başarı yok

gulcemal 30-10-2006 02:18

Tigana iyi bir hoca ama küçük takımlar için ideal ...istediği gibi fanteziler yapacak solda oynayan adamı sağda oynatacak deneme yanılma yapacak 5 sıra aşağı düşecek ama problem olmuyacak ...o takım beklerse mutlaka başarılı olur hemde dünya futboluna çok güzel genç futbolcular kazandırır ama beşiktaşın yapısıda hedefleride buna uygun değil..

Periculosus 30-10-2006 06:31

Selamlar arkadaslar,

Soyle genel olarak yazilan mesajlara baktim. Durum malum herkes bir endise icinde ve takimin her macinda izdirap cekmekten bunalmis ve bende ayni durumdayim. BU yorumu yazarken ne inadina tigana diyorum ne de tigana gitsin diyorum. Simdi genelde bizim bigi gelismekte olan ulkelerde sistemsizlik sitemin kendisini olusturur. Bunun icin her sistem cokusunde suclu ya da suclular aranir eger bu suclular acik ve net bir sekilde orta belli iseler hemen cezalari kesilir. Daha sonra yeni birileri gelir biz yeni bir sistem kuracagiz ve onunla cok basarili olacagiz der. Ama aslinda yeni gelen kisilerinde kurdugu sistemsiz bir yapidir. Her seyi bastan yeniden insa ederiz ama yine calismaz. Bizler ole paralari sokaga atilacak zengin ulkelerde yasamiyoruz maalesef ki bu ulkeler her kurusunu o kadar iyi degerlendiryor ki sistem cok guzel olusuyor ve tikir tikir isliyor. Simdi gelelim Besiktasin durumuna. Ben futboldan cok anlamam. Iste kim nerede nasil oynayacan cok cakmam. Ancak bizim cok degerli spor yazarlarimiz gibi bos yorumlar yaparim. Ama besiktasin bugun ku durumuna baktiginizda yeni bir yapilanmaya gidilmis, her sey cok yeni. Bu taslarin aslinda oturmasi bence en az iki ya da uc sene gerektirecek. Ha buna besiktas taraftarinin sabri var mi? Kesinlikle yok neden iki sezondur ben dahil butun taraftarlar kan agliyor. Takim bir macta da sole adam akilli top oynayamiyor. Sistemsiz bir yapida yuvarlanip gidiyor. Simdi bu durumda Tiganayi gonderelim bakalim. Ne olacak? Besiktas zaten her gecen gun borc altina giriyor size buyrun 2 milyon avroluk (tam rakami bilmiyorum) tazminat. Bu tazminat buyuk bir ihtimalle odenemeyecek, ornek Del Bosque, eee sonra ne olacak besiktasin itibari yurt disinda yine dusecek. Avrupali bizim dedigimize degil baska bir avrupalinin dedigine inanir. Su durumda tigana gittiginde sizce besiktasa teknik direktor olarak kim gelir. Iki senede iki teknik direktor eskitms bir takim. Fenerin halini gorun sizce fenerbahce cok kaliteli bir teknik direktor mu getirdi. Hayir ama once ole isimlerden bahsediyorlardi ki. Ama gidin avrupaliya sorun turkiyede futbol nasil diye. Parani cok zor alirsin bir ust uste mac kaybetmeye basla seni hemen yollarlar diyorlar.

Burada bence onemli olan sistem islemiyor diye kurban bulup sistemi bastan insa etmek yerine var olan sistemi daha da zenginlestirecek cozum onerileri uretmek gerekiyor. Cagimizda futbolun en buyuk gubu 1. itibar ikincisi para. Siz her sene teknik direktor gonderirseniz once itibarinizi sonra da paranizi kaybedersiniz. Bence akillica davranmak gerekiyor. Burada en buyuk rol yoneticilere dusuyor. O sistemi ayakta tutatak revize edecek olanlar kendileri ha buda su anlama gelmesin yonetim istifa etsin vs. Bence her genel kurul adina demokrasi derler ama asil sekli kulis ve kafa kol kapmaca eylemidir takimda belirsizlik yaratir ve **** verilmesine neden olur. Nitekim ole oluyor. Iki aydir belli medya organlari surekli besiktas genel kurulu ile ilgili yorumlar yapiyor neden rantin oldugu yer her zaman cekici gelir insana.

Yani anlayacaginiz bunlar biribirine bagli cok karmasik iliskiler. Eger bir sistemin arizali olan yerlerini degitirirsen ve her gecen gun bir seyler duzetlmeye calisirsan o sistem zamanla islemeye baslar.

Bu nedenle boyle koktenci ondan bir sey olmaz bunu gonderelim yok her seye ragmen ona destek tarzi tartismalar bizi sorunlardan uzaklastirir. Biz problemleri mize yogunlasalim ve Besiktasa nasil faydamiz olacaksa en guzel sekli ile olalim. Ha takimdan memnun degilsek onu protesto edelim ama kirmadan incitmeden.

Umarim Kartalim guzel gunler gorur...

Belki pek futbolla alakali olmadi ama yazmak istedim bir besiktasli olarak.

Hepinize iyi gunler...

onurozgen 30-10-2006 10:00

Alıntı:

kleberson´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 155849)
e onur özgen kardeşim bobo yu öve öve bitiremiyodu şimdi nerelerde merak ediyorum...

Bobo bize birçok maç kazandırmıştır.Ama artık ben Bobo veya birbaşka futbolcu ile ilgili yorum yapmak istemiyorum çünkü bir maç kötü oynadı mı hemen idam sehpası getiriliyor.Şimdi Bobo Bükreş'te gol atsa yine burada övülecektir ama haftaya Antalya'da kötü oynarsa yerden yere vurulacaktır.Ayrıca benim bir yere de gittiğim yok kleberson sadece maç sonrası böyle yorumları okuyup bozuk olan moralimi daha fazla bozmak istemedim ondan girmedim.

bjk4ever 30-10-2006 10:11

Alıntı:

maço´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 156138)
Şu anda Tigana'yı yollamak çözüm değil, çözüm ona bu takımın sisteminin yanlış olduğunu anlatıp, eldeki futbolcuya göre oynamasını sağlamak. Evet hiçbirimiz sevmeyiz etmeyiz ama Aziz Yıldırım nasıl anlattı Zico'ya, işte bizde de bunu Tiganaya anlatacak ve hatta yaptırtacak yönetici lazım. Şu anda yapmamız gereken tek şey ara transfere kadar en az puan kaybıyla gitmek için takımı polemiklerden uzak tutmaktır. Transfer döneminde de asgari 3 takviyeyle bu takım iyi yerlere gelecektir. Şimdi birlik zamanı, bu takıma sahip çıkıp yıkılmadığımızı cümle aleme gösterelim..

Tamamen katiliyorum, su an Tigana'nin eline yetersiz bir kadro verdik ve sakatliklar da eklenince takim ozellikle orta sahada sikinti cekiyor iste. Sistem degisir takim daha iyi futbol oynar, o ayri, ama Turkiye'de sampiyonluga oynayacaksan elinde iyi forvetler olacak ve kanatlari kullanacaksin. Bizde bu nitelikte yeterli oyuncu yok, kenardan girip maci degistirecek oyuncu yok, sene basindan beri soyluyoruz, insanlar bosuna Baki ve Runje'ye salliyor, bu takimin sorunu tamamen forvette. Bence bu sorun sistemden kaynaklanmiyor, tamamen forvet kalitesinden kaynaklaniyor. Iddia ediyorum, cikar bu takimdan Gokhan ve Bobo'yu, koy oraya Umit Karan ve Kezman'i, bak bakalim neler degisiyor:

http://besiktasforum.net/forum/futbo...cum+zenginligi

Bu topicte hersey yazili iste, ama anlayana.

bjk4ever 30-10-2006 10:15

Alıntı:

{ThE DieSeL...}}´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 156163)
kusura bakma birader,hala bişeyleri savunuyorsun ya..Sen hakikaten futboldan bihabersin kanımca,bidaha senle tartışmaya girmicem.Forvet hattımız kötüymüş,pardon ben kurdum ya kadroyu görüyomusun şimdi.Kardeşim kir kurdu bu kadroyu,kuran suçludur.Sen forvete boboyu,güleci al,sol açık sedef yap,sağ açık fahri yap ama alayına tigana,inadına tigana..Devam yalanlara..


Ricardinho yerine Robert veya gercek bir sol kanat isteyen Tigana degil miydi? Transferin son gununde hala 2 orta saha ve 1 stoper isteyen Tigana degil miydi? Kadro sikintisi cektigini belirtip yonetimle arasi acilan Tigana degil miydi? Demek ki bir bildigi vardi ki 2-3 sakat olunca bu duruma geldik. Aha simdi Nobre de yok, sikiysa sen gec takimin basina ve onumuzdeki maclari kazan, oyle kolay degil bu isler.

onurozgen 30-10-2006 10:16

Bu maçta avatara koyacak futbolcu bulamadım o yüzden büyük taraftarımızı koydum.Umarım diğer maçlarda taraftarımıza oyuncular da ayak uydurur.

pulak 30-10-2006 10:43

Alıntı:

bjk4ever´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 156416)
Tamamen katiliyorum, su an Tigana'nin eline yetersiz bir kadro verdik ve sakatliklar da eklenince takim ozellikle orta sahada sikinti cekiyor iste. Sistem degisir takim daha iyi futbol oynar, o ayri, ama Turkiye'de sampiyonluga oynayacaksan elinde iyi forvetler olacak ve kanatlari kullanacaksin. Bizde bu nitelikte yeterli oyuncu yok, kenardan girip maci degistirecek oyuncu yok, sene basindan beri soyluyoruz, insanlar bosuna Baki ve Runje'ye salliyor, bu takimin sorunu tamamen forvette. Bence bu sorun sistemden kaynaklanmiyor, tamamen forvet kalitesinden kaynaklaniyor. Iddia ediyorum, cikar bu takimdan Gokhan ve Bobo'yu, koy oraya Umit Karan ve Kezman'i, bak bakalim neler degisiyor:

http://besiktasforum.net/forum/futbo...cum+zenginligi

Bu topicte hersey yazili iste, ama anlayana.

Alakası yok daha evvelde yazdım çıkar bobo yu koy eto yu al arkasına Ronaldinho yu hiç birşey değişmez... En fazla 3-4 maç kendi çabaları ile kazandırırlar...
Ama o kdr.Şu an sorun zaten maç kazanmakta değil zaten liderin sadece 3 puan altındayız yani durum o kadarda kötü değil.
Sorun doğru düzgün top oynamamakta dün mesela yenebilirdikte Sakaryayı ama kimse 1 senedir olduğu gibi memnun olmazdı...
Takım sadece tesadüflerle atağa kalkıyo tesadüflerle gol yemiyor. Yani işimiz Allaha kalmış...

onurozgen 30-10-2006 10:53

Abi maçı izliyorum dk 82 tamam mı?İ.Üzülmez kendini yırtıyo çıkın ileri diye bağırıyo.Baktım Tigana aynı anda A.Tandoğan'a eli ile dur orada yerini kaybetme diyo.Ya şimdi Allah aşkına bir düşünün.Sen kendi sahanda oynuyosun,rakip 30.dk'dan biri 10 kişi,ileride sadece M'Bayo var ve sen bu adama 4 tane savunmacı veriyosun.İleri çıkmak isteyen oyuncuları da engelliyorsun.E o zaman kusura bakma Tigana,seni ne kadar desteklesem de bu maçın sorumlusu sensin.Bir takım 90 dk boyunca 4-3-1-2 oynar mı ya?Ne aşık mışsın bu sisteme?Hadi oynuyosun bu sistemle iyi hoş güzel bari gereği gibi oyna şu sistemle.M.Sedef,Serdar,Fahri üçlüsüyle olmayacağını anla artık.Nasıl kenarda dayanıyorsun bu adamlara anlamıyorum?Bir de yedek kulübesine bak: Ricardinho,İ.Akın,A.Güneş...Ya bu adamlar banko oynaycak adamlar,sen eğer her maç M.Sedef'i çıkarıp Brezilya Milli Takımı'nın yıldızı Ricardinho'yu onun yerine alıyorsan seni kimse ciddiye almaz.Sistem falan dersen gülerler bir de.Futbol iyi futbolcu ile oynanır Tigana.Bunu en iyi senin bilmen gerek.Sen değilmiydin Giresse,Platini,Fernandez gibi üç beyin ile Avrupa'yı kasıp kavuran.Şimdi kendi futbol geçmişine,kazandığın tüm başarılara ihanet ediyorsun.Yapma Tigana toparlan artık.Biraz cesur ol.Sen Beşiktaş'ın antrenörüsün.

m1903k 30-10-2006 12:04

artık rahat uyuma kistiyorum
 
Haftalardır Beşiktaş'ın yanlış sistemle ve 11'lerle oynadığı yazılıp çiziliyor. Futbol belki uzmanlık alanımız değil ama bir seyirci olarak bile BJK maçlarının seyir zevki olmadığını söylemek için uzman olmaya gerek yok. Bir taraftar olarak bu takımın ileri donuk umut vermediğini dile getirmek için de öyle. Bu kadar para harcanan bir takım böyle oynuyorsa, birilerinin işlerini iyi yapmadığı belli değil mi ? Türkiye'ye gelişi taraflı tarafsız herkes için bir gurur olan Ricardinho'nun sürekli yedek oturtulması doğal mıdır? Bu tür örnekleri çoğaltmak mümkün. Asıl önemli olan tabii ki takımın kotu gidişi. Şimdi bu kadar fedekarlık yapan bir yönetim olarak, bu başarısızlığın ve kotu gidişatın hesabının kendisinden sorulması, gerekirse iyi yapamadığı işine müdahale edilmesi doğaldır. Çünkü bu kafayla başarılı olamayacağı ve bu sezonu tamamlamasının mucizelere kalacağı artık belli olmuştur.

bjk19.03 30-10-2006 12:36

tigana şimdi gönderilmezse ne zaman gidecek illaha şampiyonluğu kaybadip uefadan elenip iddiasız kalınca mı gidecek yeter artık tigana resmen inat ediyor.benim dediğim olucak diyo.insan bikere sistem değiştirir.

autopsy 30-10-2006 12:49

Alıntı:

bjk4ever´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 156416)
Tamamen katiliyorum, su an Tigana'nin eline yetersiz bir kadro verdik ve sakatliklar da eklenince takim ozellikle orta sahada sikinti cekiyor iste. Sistem degisir takim daha iyi futbol oynar, o ayri, ama Turkiye'de sampiyonluga oynayacaksan elinde iyi forvetler olacak ve kanatlari kullanacaksin. Bizde bu nitelikte yeterli oyuncu yok, kenardan girip maci degistirecek oyuncu yok, sene basindan beri soyluyoruz, insanlar bosuna Baki ve Runje'ye salliyor, bu takimin sorunu tamamen forvette. Bence bu sorun sistemden kaynaklanmiyor, tamamen forvet kalitesinden kaynaklaniyor. Iddia ediyorum, cikar bu takimdan Gokhan ve Bobo'yu, koy oraya Umit Karan ve Kezman'i, bak bakalim neler degisiyor:

http://besiktasforum.net/forum/futbo...cum+zenginligi

Bu topicte hersey yazili iste, ama anlayana.


Sadece puahahahaha diyebilirim bu yoruma.Bu takım Tottenham maçında kaleye şut çekemedi.Değil Kezman ve Ümit Karan Drogba ve Shevchenko'yu da koysan çok fazla birşey değişmez . Sorun forvet falan değil arkadaşım.Forvet sadece sorunun 10 da 1 i falan.Orta sahasız maç kazanılmaz ama ANLAYANA..

onurozgen 30-10-2006 13:26

Sen orta saha'na M.Sedef,Serdar Kurtuluş ve Fahri gibi düz topçuları koyup,Ricardinho,İ.Akın,A,Güneş gibi daha teknik oyuncuları oynatmazsan senin hücumun tabii ki zayıf olur ne bekliyorsun?Bence sorun Bobo,G.Güleç veya Nobre'de değil,onları besleyecek ofansif orta saha oyuncularının tümünü yedek bırakan Tigana'dadır.

Meric 30-10-2006 13:49

taraftarın hakkı bu değildi,biz de o kadar emek veriyoruz,bütün günümüzü beşiktaşa harcıyoruz,erkenden stada giriyoruz,ve izlediğimiz oyuna bak,çıldırmamak gerçekten zor,takım tigananın takımı,sistem tigananın sitemi demek ki yüklenilecek tek isim tiganadır,orta sahada m.sedef fahri ve serdara kaldığımız doğru,o zaman a.hassanı,pancuyu,hatta söylemek istemesem de sergeni de gönderen tigana,yedek klübemiz zayıf kaldı,bu takım zevk vermiyor,avrupa hayal oldu,lig desen böyle gitmez,isyan etmekten baska ne yapabiliriz ki biz

Adelaar 30-10-2006 13:51

bu adam ne yapmak istiyor zerre kadar degisim gostermiyor ayni inat ben biliyorum havalari aslinda tigananin niyeti belli yuklu tazminat alip gitmek
aslinda yol yakinken gonderilmeli biraz daha gec kalinirsa ne ligde ne uefada hatta kupada bile isi zor bucasporu yendi kendini birsey oldum sandi

onurozgen 30-10-2006 13:53

30 milyon euro'ya Avrupa'da kurulan takımlar her sene Avrupa Kupaları'nda kafaya oynar genelde,biz her sene bu paralara takım kuruyoruz sonuç hep aynı.Demek ki akıllı ve sistemli yapmak lazım bu işi.Yönetici abilerimiz öğrenin artık şu işi.

sonatcan 30-10-2006 13:59

Alıntı:

SüRGüN´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 156221)
söylediklerinin birçoğuna imzamı atarımm.......

hangilerine imzani atarsin onu da söylersen iyi olur..

AzizFiliz 30-10-2006 14:38

ne olacak halimiz diye düşünmeye başladımmm. 10 kişilik sakarya bile bizi zorluyor. pozisyon yaratamıyoruz ne diyimm

onurozgen 30-10-2006 14:39

KALBİMİZDE RENKLERİN...
BİTMESE DE DERTLERİN...
DOYAMAM DOYAMAM SANA...
NE FENER NE CİMBOM'A...
AŞIĞIM BEŞİKTAŞ'A...
DOYAMAM DOYAMAM SANA...

dicesare 30-10-2006 14:40

Evet takım olarak biraz kötü birazda şansızdık takımı bi kenara koyarsak hakemden ve yan hakemden yana da cok sansızdık bence resmen aleyhimize çaldılar bu kadar bariz hakem hatası olamaz yaaa........ Dün gercekten olumlu olarak lehimize diyebileceğimiz hiçbir + yoktu.... Umarım bükreş maçında böle olmaz.. umarım....

onurozgen 30-10-2006 14:42

Alıntı:

dicesare´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 156761)
Evet takım olarak biraz kötü birazda şansızdık takımı bi kenara koyarsak hakemden ve yan hakemden yana da cok sansızdık bence resmen aleyhimize çaldılar bu kadar bariz hakem hatası olamaz yaaa........ Dün gercekten olumlu olarak lehimize diyebileceğimiz hiçbir + yoktu.... Umarım bükreş maçında böle olmaz.. umarım....

Abi o numaralı tarafındaki yan hakem neydi öyle ya?3 tane kornerimizi aut diye verdi?İnanamadım valla.Yazıklar olsun böyle yan hakeme!!:mad:

dicesare 30-10-2006 14:44

Alıntı:

onurozgen´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 156767)
Abi o numaralı tarafındaki yan hakem neydi öyle ya?3 tane kornerimizi aut diye verdi?İnanamadım valla.Yazıklar olsun böyle yan hakeme!!:mad:


Kesinlikle 3 tane buz gibi korneri vermedi yaa ulan şaşı ümit özatı koysaydın yan hakem die yemin ediorum daha basarılı olurdu bu kadar olmaz yaaa....

AzizFiliz 30-10-2006 14:53

arkadaşlar hepsini geçtim de bi tane sakaryalının kafasından çıkan var. onu nasıl görmedi hala inanamıyorum....

Dark_Throne 30-10-2006 15:38

Alıntı:

bjk4ever´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 156420)
Ricardinho yerine Robert veya gercek bir sol kanat isteyen Tigana degil miydi? Transferin son gununde hala 2 orta saha ve 1 stoper isteyen Tigana degil miydi? Kadro sikintisi cektigini belirtip yonetimle arasi acilan Tigana degil miydi? Demek ki bir bildigi vardi ki 2-3 sakat olunca bu duruma geldik. Aha simdi Nobre de yok, sikiysa sen gec takimin basina ve onumuzdeki maclari kazan, oyle kolay degil bu isler.


aynen katılıyorum arkadaşım tigana Ze Roberto yada Robertsi istedi yönetim Ricardinhoyu aldı elimizde delgado varken ricardinho hiç bi işe yaramıyor ancak devre arasında Defansa adam gibi bi stoper örn : Edmilson
, Helgura gibi adamlar olursa uyar ama yinede ben pek umutlu değilim bu takımdan ve yönetimden

eskiya1903 30-10-2006 16:43

Alıntı:

Dark_Throne´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 156827)
aynen katılıyorum arkadaşım tigana Ze Roberto yada Robertsi istedi yönetim Ricardinhoyu aldı elimizde delgado varken ricardinho hiç bi işe yaramıyor ancak devre arasında Defansa adam gibi bi stoper örn : Edmilson
, Helgura gibi adamlar olursa uyar ama yinede ben pek umutlu değilim bu takımdan ve yönetimden

essien ve cannavaro warken helguera kim ki arkadaşlar gerçeköi olun yönetim serweti alırsa şaşırıp kalmaın

bjk4ever 30-10-2006 17:41

Alıntı:

autopsy´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 156573)
Sadece puahahahaha diyebilirim bu yoruma.Bu takım Tottenham maçında kaleye şut çekemedi.Değil Kezman ve Ümit Karan Drogba ve Shevchenko'yu da koysan çok fazla birşey değişmez . Sorun forvet falan değil arkadaşım.Forvet sadece sorunun 10 da 1 i falan.Orta sahasız maç kazanılmaz ama ANLAYANA..


Sutlari forvet ceker degil mi? Tottenham macinda forvetler markajdan cikamadi ki, resmen hepsi kayboldu macta. Orta sahamiz elinden geleni yapti ama forvette de biraz kalite olmasi lazim, Sakarya ve Rize maclarindaki becerisizlik sayesinde gol atamiyoruz, hadi Tottenham macinda bu yorumu yaptin, ya Sakarya maci? Ikinci yarida arapas mi olsun, orta mi olsun, hepsi vardi bol miktarda, ama forvetler birakin gol atmayi, gol pozisyonuna bile giremedi. Girdiklerini de atamadilar zaten, o kadar beceriksiz ve tecrubesizler....

iLHAN-MANSiZ 30-10-2006 17:48

Alıntı:

sonatcan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 156212)
ben futboldan fazla anlamam, bana futbolu sevdiren BESIKTASimdir.. metematikciyim.. yüksek lisans ögrencisiyim.. ayni zamanda zürich de matematik ögretmeniyim.. simdi geleyim mevzuya..

1- sabredeceksem bir yabanci kaleci icin bu runje olmazdi.. jefferson yada martinez olurdu.. Yerli olarak Volkan olmaliydi ama shalke den alinip gönderilen.. simdi eziklerde kine muhtac kalmazdik..

2- sag bekte ali günesi göbekde gökhan ve toraman i izlemek isterim.. yada sagbek toraman ve göbekte gökhan zan ve mustafa dogan..
kafiyeli de oldu bakin simdi

toraman-zan-dogan-SIRFKOSAN(deli yi kastediyorum)

3- önlibero da korayin yedegi fahri olmali klebersonun yaninda oynamali ve onu rahatmalilar..

4- kanatlarda ali tandogan veya burak(sag) ve ibrahimlerden biri olmali(sol)

5- bobo kiraya verilmeli ve acilen tecrübeli bir stoper yada önlibero alinmali..

6- forvet icin nobrenin yanina gökhan ünal alinmali..(yabanci kontenjanini düsünerek söylüyorum)

7- rico ve nobre sakat ve cezali durumlar haric hep oynamali ki birbirlerini kesfetsinler.. bu ikisinin uyumu seneye UEFA da cok mühim..

8- INADINA BESIKTAS

jeffeson ve g.ünal dışındaki herşeye katılıyorum..jefferson BJK kalesini kaldıracak kapasitede değil bence G.Ünal dan daha iyi son vuruşları daha etkili bir golcü lazım...ve schalkeadan gönderilen Volkan Ülnlü konusunda da sonuna kadar haklısın..en büyük yanlışlıklardan biri o kadar genç ve yetenekli bir kaleciyi göndermek olmuştur...

autopsy 30-10-2006 17:59

Alıntı:

bjk4ever´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 156978)
Sutlari forvet ceker degil mi? Tottenham macinda forvetler markajdan cikamadi ki, resmen hepsi kayboldu macta. Orta sahamiz elinden geleni yapti ama forvette de biraz kalite olmasi lazim, Sakarya ve Rize maclarindaki becerisizlik sayesinde gol atamiyoruz, hadi Tottenham macinda bu yorumu yaptin, ya Sakarya maci? Ikinci yarida arapas mi olsun, orta mi olsun, hepsi vardi bol miktarda, ama forvetler birakin gol atmayi, gol pozisyonuna bile giremedi. Girdiklerini de atamadilar zaten, o kadar beceriksiz ve tecrubesizler....

Yani sen orta sahamızı yeterli yaratıcılıkta buluyorsun ama Nobre tecrübesiz öyle mi ? Gerçekten ilginç bir yorum.Beşiktaş Briegel zamanında 19 yaşındaki Ahmet Dursun'la şampiyonluğu Fevzi yüzünden kaçırdı.Futbol sistemle oynanır Championship Manager oynar gibi kağıda yazdığın futbolcu isimleriyle değil.Senin yorumun üstünden gidicem.Her yerde Kezman'dan Deivid'den Aurelio'dan Appiah'dan falan bahsetmişsin.Evet gerçekten kaliteli oyuncular ama sana bir soru.Bu takımın Zico'nun aptalca sistemi yüzünden ilk haftalarda oynadığı oyuna bak.Yine benzer bir kadro ve farklı bir sistemle son haftalarda oynadığı oyuna bak.Takmışsın bir oyuncu kalitesine ve sistemin saçmalığını görmeye niyetin yok.Her şey yoluna girer üst düzey futbol oynamaya başlarsın da çok kuvvetli takımlar karşısında kalite yetersizliği sorun olmaya başlar.O zaman anlarım dediğini ama sen emeklemeden koşmaya çalışıyosun arkadaşım.Evet forvetlerimiz çok çok üst düzey değil ama bu ligi götürecek kapasitedeler.Kim ne derse desin Nobre bu ülkenin en kaliteli 2 ya da 3 santraforundan biridir.Ona pozisyon hazırlamayı başarırsan gol de bulursun. İki kanatta stoper oynatıp önlerine de açık oyuncusu koymayıp yine yeri olmayan oyunculardan iç oyuncusu yaratmaya çalışırsan tabiiki gol yolların tıkanır.Maç boyunca Delgado ya da Ricardinho'nun yapacağı 2 harekete kalırsın.Hadi fb den ve gs den zayıf olsun kadromuz (kesinlikle katılmıyorum da hadi dediğin olsun) , diğer takımlardanda mı kalitesiz bizim hücum oyuncularımız da küçük takımlar kadar gol atamamışız.Nerdeyse Antalya'nın Coşkun Taner ikilisi bizim Nobre Bobo dan iyi diyeceksin.67346872648 . problemi gündeme getiriyorsun ama farkında değilsin.Futbol kadroyla değil sistemle ve takım olmakla oynanır arkadaşım.Bakınız Lucescu yabancıları Fleurquin,Radu Niculescu,Perez,Victoria,Mondragon olan takımla şampiyonlar ligi çeyrek finalinden döndü.ÇÜNKÜ ADAM HOCA,ALTYAPI ANTRENÖRÜ DEĞİL .

bjk4ever 30-10-2006 18:04

Sistemin yanlisligini ben de dile getirdim, hatta diger topicte bunu da yazdim, ama tek sorun sistem degil, forvetlerimizde de sorun var. Tamam, yeterince kreatiflikte oyuncularimiz yok belki, ama oyunu rakip alana bogdugumuzda, pozisyon yarattigimiz dakikalarda bile gol atamiyoruz. Mesela Antep lig macinin ilk 20 dakikasinda nasil top oynadik, ama Bobo ne goller kacirdi! Mesela Genclerbirligi maci, zaman zaman cok iyi baski kurduk ve pozisyon urettik, ama senin forvetlerin o zaman devreye girip golleri atacak. Ayni sey Sakarya macinda da gecerli, ikinci yarida takimi bogduk, ama forvet olarak Gokhan Gulec pozisyona bile giremedi, sence bu anormal degil mi? Insanlar takmis Baki'ye Runje'ye, bu takimda bu forvetler varken hicbirsey yapamaz! Ben genc olan, yetenekli olan forvet istemiyorum, firsatci ve mac koparan forvet istiyorum, Umit Karan gibi, Nobre gibi, Kezman gibi, Fatih Tekke gibi!


Türkiye`de Saat: 02:54 .

Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580