![]() |
Kurtlar Vadisi Terör dizisi yayından kaldırıldı http://img.mynet.com/ha2/kurtlarvadisi.jpg İstanbul (AA) - "Kurtlar Vadisi Terör" dizisi, yapımcılığını üstlenen Pana Film tarafından yayından kaldırıldı. Pana Film'in, dizinin yayımlandığı Show TV'deki açıklamasında, "23 yıldır Türkiye'nin gününü kana bulayan, ufkunu kapatan ve geleceğini körelten terör belasının arkasındaki karanlık gerçekleri konu edindiğimiz dizimizin yeni bölümlerine gelen yayın yasağı fiili bir durumdur" denildi. Ön yargılı karalama kampanyalarına rağmen Kurtlar Vadisi Terör'ün birinci bölümünü her kesimden 30 milyon insanın izlediği ifade edilen açıklamada, "eserde şu veya bu kesime karşı en küçük bir ayrım ve aşağılama görülmediği, buna rağmen sansür çarkının dönmeye başladığı" savunuldu. "Hiçbir hukuk devletinde görülmeyecek bir uygulamayla dizinin yayımlanmasının imkansız hale getirildiği" ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Ya Kurtlar Vadisi yayından kalkacak ya da kanalın yayın izni iptal edilecekti. Yapımcı olarak bizim yaptığımız 30 milyon vatandaşın takdirini kazanan sanal bir gerçekliktir. Ama bu kitlenin beğenisini hiçe sayan sansürcü zihniyetin yaptığı somut bir gerçekliktir. Zira, dizinin henüz sadece bir bölümü yayımlanmış ve bu bölümde herhangi bir sakınca görülmemiş olduğu halde sonraki bölümler, ısmarlama bir takım kaygı ve tahminlerden hareketle ağır şekilde suçlanmıştır. Oysa Kurtlar Vadisi, daha birinci bölümün ilk sahneleriyle birlikte bu ülkede her şeye rağmen herkesin kardeş olduğu bilincini pekiştirmek için en etkili örneği vermiştir. Dizinin en güçlü mesajlarla vurguladığı Kürt ve Türk'ün kardeşliğinden rahatsız olanlar Kurtlar Vadisi'ni suçlamış, yayın engellenmiştir. Kurtlar Vadisi, yaklaşık çeyrek yüzyıl boyunca bu ülkenin 40 bin insanına kıyan senaryoyu yazdıran ellerin parmak izlerini sanal laboratuvarda teşhis edeceği için mi linç uygulamasına hedef olmuştur? Kurtlar Vadisi, kanlı sürecin yol açtığı dolaylı-dolaysız 300 milyar dolarlık kaybın hesabını sorgulayacağı için mi sakıncalı bulunmuş ve susturulmak istenmiştir?" |
Bu Dizinin KİMLERİN NERESİNE BATTIĞINI ÇOK MERAK EDİYORUM...... KALDIRILMASINDA EMEĞİ GEÇENLERİN ALAYI ŞEREFSİZ.... |
yeraltı kuvvetleri ve onun yalpakcıları elbirliğiyle diziyi yayyından kaldırtdılar türkiye bir ilk bu...doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış..:mad: |
Hürriyet - Kurtlar Vadisi yayından kaldırıldı Arkadaşlar Lütfen Oy Kullanın Kaldırılmaması Yönünde... Teşekkürler.. |
Sizce Kurtlar Vadisi Kaldırımalıymıydı? Kaldırılmamalımıydı? Arkadaşlar Sizce Insanları Tamamen Gerceklerle Bilinçlendiren Bu Dizi Kaldırılmalımıydı? Kaldırılmamalımıydı? Oylarımızı Görüşlerimizi Bu Başlık Altında Toplayalım.... |
kaldırılması ii oldu bence .. Dizi için kendine zara veren dengesizler var ne de olsa .. |
bencede kaldırılsın |
ben kendim için kaldırılmasını istemiyorum ama konu itibari ile ülkeye zarar verebilir |
ya ne demek kaldırılsın öle önüne gelen her şey kaldırılırmı ya ne biçim bir özgürlük anlayışı bu hoşunuza gitmiyosa seyretmeyin biz seyrediyoruz sanki başka kanal kalmadı da yazıktır ayıptır yapılan düpe düz terördür bu yaptıkları belliki medyada terörü resmen destekliyor.Bu diziyi kaldıracağınıza gidinde 35000 askerin katili apoyu idama dizin ondan sonra kaldırın bu diziyi |
Alıntı:
|
apo idam adilecekse dizi kadlrılsın ozaman böyle bi sacamlaık olmaz yaa forza k.wadisi .. |
yayından kaldırılacak en son dizi kurtlar vadisi kime battı niye battı anlamadım milliyet gazetesinin anketine göre de dizinin kalkmasını Evet, doğru buluyorum. 36693 kişi % 11.83, Hayır, bu karara katılmıyorum. 273418 kişi % 88.17 herşey açık ortada |
neden kaldirdiklarini hala anlamis degilim bir neden bulamadim gercegi anlatmakdan baska yaptigi bir sey yok baska dizilere bakarak bir hikaye uydurmuyurlar bunlar hepsi gercek herhalde bazileri gercekleri görmeyi pek istemiyorda onun icin kaldirdilar |
kim ne hakla kaldırıyo yaa..düz tvde yayınlayamıyoruz yazısını görünce cinlerim tepeme geldi bu ne kardeşim...nerenize battıkta kaldırdınız şerefsizler...tekrar yayına dönmesi için elimden gelen herşeyi yaparım .... özgür ne yapabilirsek söle anında yaparıs.. |
hyr kaldırılmasın tabiii gene aslında varolan şelergizli saklı olaylar gözünde yaşanacaktı bence devam etmeli |
késinlikle dewam etmeli |
tam bir saçmalık kaldırılması |
tabiki devam etsin.... |
Ankaralı Turgut'un hayat hikayesimi kötü örnek oluyor Türkiye'ye yoksa Kurtlar vadisimi... |
Alıntı:
|
kaldirilmasin tabiki ... |
walla ben izlemedm hiç,ama bu kadar çok izleyeni olan bi diziyi yayından kaldırmak ne kadar doğru bilemem ,yalnız diziyi anlamak istediği yerden anlayan çok insan vardı....verilen msj alınan msj olayı yani |
Kim KALDIRILSINA OY VERMIS merak ediyorum |
kurtlar vadisi kalkıyorsa ana haber bülteni ve maratonuda kaldırın yeter ya adam gibi bir dizi izleyemeyecekmiyiz kimler korkuyor bu diziden hepimiz biliyoruz ama bu hükümet zaten ödün vere vere ne elimizde kıbrıs kalacak nede T.C NEDİR BU YAA YETER ARTIK TEK CUMHURİYET TEK BAYRAK. |
kaldırılmasın desekte çok geç artık... kimlerin neersinden baktığını bened merak ediyorum.. 30 milyon kişi izlerken bazılarının RAHATSIZLIK duymasıyla kaldırılması çoook Saçma çookk... |
kesinlikle kaldirilmamali....:mad: :mad: :mad: gercekleri görmek bazi bölücülerin isine gelmio galiba.....:mad: |
Mafya dizisi dediler Kurtlar Vadisini kaldırdılar şimdi niye kaldırdılar bunun hesabını versinler!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Ozaman Kod adi Kaos da kaldirirmali |
Alıntı:
|
herkes rtuk'u arasın mail yollasın kurtlar vadisi dwm etsin |
|
kaldığım yurtta bu dizi yüzünden beşiktaş maçını seyredemedim o yüzden kaldırılması iyi oldu başka bi sebebi yok sevmediğim için seyretmiyodum |
Pek ilgilenmediğğim ve kararı pek umursamadığım dizi..Ama ne olursa olsun türkiyenin çoğunluğu bu diziyi izlemek istiyorsa,ve bu ülkede demokrasi varsa kaldırılmamalıydı tabiki.. |
seyredenlerin merak duygularını ön plana çıkaran unsurlarla bezenmiş, bu şekilde reyting almayı hedefleyen, sahte kahramanlar yaratarak milletin gözünde bir yerlere gelme amacı güden ve aslında hiçbir kitleye veya olaya katkısı bulunmayan bu dizinin insanlar tarafından bu kadar önem verilmesine üzülmekle birlikte yine de bu işin sansürle olmaması gerektiğini düşünüyorum... |
Devam etmeliydi |
kurtlar vadisini hiç kaçırmazdm (bjk maçları hariç)ama kurtlar vadisi terör daha birinci bölümden kaldırılmamalıydı |
bence kaldırılsın diyenler gerekçelerinide yazsınlar öğrenelim. |
http://img12.yukle.tc/images/5059xxxxxx.jpg Oylar 1 milyonu aştı 20 Şubat 2007Kurtlar Vadisi anketine rekor sayıda oy geldi. Basın tarihine geçen ankete oy verenlerin büyük bir çoğunluğu dizinin yayından kaldırılmasına karşı çıktı. Kurtlar Vadisi dizisinin yayından kaldırılması üzerine başlattığımız ankete 1 milyonu aşkın oy geldi. Oyların büyük bölümü bu olayı sansür olarak değerlendirdi. Binlerce yorum geldi. Hurriyet.com.tr'ye konuşan Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, yayıncılığa eşit ve adaletli bir denetim sistemi getirilmesini istedi. İşte merakla beklenen sonuçlar: http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/2912762.jpg “DİJİTAL DEMOKRASİ”NİN REKORU Tam bir milyon 76 bin oy… Evet, Kurtlar Vadisi’nin yayından kaldırılması konusunda yaptığımız ankete gelen bir milyonu aşkın oy. Bu Türkiye’de bugüne kadar yapılmış en büyük ankettir… Gerçek halk kararının “dijital sınırları”nı zorlayan bir anket… Bu anket artık, “yeni çağın interaktif gazeteciliği”ne atılmış ilk “fiber adım”dır… Gönderilen bir milyonu aşkın oyla birlikte, bir o kadar yorum, eleştiri, övgü, kızgınlık ve endişe… Bunlar sizin oylarınız ve yorumlarınız. Ve hepsine saygı duyuyoruz. Evet, hurriyet.com.tr olarak başlattığımız “dijital demokrasi” zincirinde bu defa Kurtlar Vadisi dizisinin yayından kaldırılmasının doğru olup olmadığını sorduk. İlk anket “Hrant Dink cenazesi’nde “hepimiz Ermeni’yiz” sloganının doğru olup olmadığını sormuştuk. Sonra Asker Kuzey Irak’a girmeli mi dedik. Ve şimdi rekor düzeyde bir katılımla KurtlarVadisi’nin yayından kaldırılmasını oyladık. Büyük çoğunluk yayından kaldırılmasının “sansür” olduğu görüşünde. Oyların dağılımını haberde gördünüz. Benim burada anlatmak istediğim oylarınızın gücü, etkisi ve artık toplum olarak geldiğimiz bu “dijital demokrasi” eşiğinde gösterilen tepkinin “fiber hızı”dır… Evet, Kurtlar Vadisi inanılmaz bir ilgi çekti. Acaba neden? Şimdi bu soruyu araştıralım.. 30 bin insanın canına mal olmuş bir terör var. On binlerce şehit verilmiş, Ankara’da Bilkent yolundaki Silahlı Kuvvetlerin rehabilitasyon merkezinin önünden ne zaman geçsem, içim ürperir, öfkeyle karışık garip bir hüzün çöker üzerime.. Çünkü orası, alçak mayınların, hain kurşunların sakat bıraktığı kahraman vatan evlatlarıyla doludur. Karadeniz’de neredeyse her köyden bir şehit verilmiştir. Ege’de, Akdeniz’de yani Anadolu’da yine öyle. Milliyetçilik öfkeyle birleşmiş, habis bir kanser gibi toplumsal barışın içine atılmıştır. Peki bu memleketi Türk, Kürt, Çerkez, Laz demeden birlikte savaşarak kurmuş vatan evlatları ne oldu da, böylesine bir öfke seline kapılıp “habis bir ihanet”le kuşatılır hale geldi. Ne oldu da, Yunus Emre’ler’in, Mevlana’ların, Hacı Bektaşi Veli’lerin insan sevgisiyle yeşerttiği bu topraklara “öfke”nin, “nefret”in kin ve ihanet”in o zehir yüklü bulutları hakim oldu? Kurtlar Vadisi dizisi neden tepki çekti ? Çünkü bir endişe vardı. O da şuydu: Yıllardır bu toplumun yüreğinde kanayan açık bir yara var. Ve işte bu dizideki “çatışma” bu yarayı çok derinlere doğru kanatabilir. Dün, yetkililerle uzun uzun konuştum. Haklı olabilecek endişelerini dinledim. Sizin de birkez daha düşünmenizi isterim. Bu yüzden diyorum ki, bu ankete oy veren arkadaş, sansüre hep birlikte karşı çıkalım. Ama şimdi bir de öfkeye karşı direnmek için vicdanlarımızda bir oylama daha yapalım. Üstelik bu oylamanın sonuçlarını kimseye duyurmamızsa da gerek yok. Yani bu muhteşem katılımlı anketi, sloganlardan, “Pankart kafalı” yaklaşımlardan, “öfkeli bir kalabalığın linç yüklü yürüyüşü”nden uzakta, büyük bir sessizlik içinde vicdanlarımızda bir kez daha yapalım… Hürriyet Gazetesi |
daha ilk bölümden korkan korkaklar peşin hükümlüler,yazıklar olsun size sansürcüler,gerçeklerden kaçanlar..... |
yürekli bir kanal yokmu yaaaa! |
Türkiye`de Saat: 07:55 . |