Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Dünyadan Spor Gelişmeleri > Tüm Bölümleri Listele > Avrupa > Almanya

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03-01-2008, 10:09   #1
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İşte Bundesliga'nın altın 11'i!

İşte Bundesliga'nın altın 11'i!

Bundesliga'da 2007-2008 sezonunun ilk yarısı sona erdi. Büyük bir çekişme ve heyecanın yaşandığı Bundesliga'da, Bayern Münih beklentilerin altında bir performans sergilese de 36 puan toplayarak sezonun ilk yarısını lider olarak tamamladı. Bayern Münih'in zirve yolundaki en yakın rakibi ise Werder Bremen oldu.

Sezona büyük sıkıntılarla başlayan ve birçok önemli oyuncusunun sakat ya da cezalı olmasından dolayı kadro kurmakta güçlük çeken ‘Mızıkacılar', 17 maç sonunda 36 puan toplayarak Bayern Münih'i zirve yolunda tehdit eden tek takım oldu. 17 haftada, 153 maçta 432 golün atıldığı Bundesliga'da en fazla gol atan takım 42 golle Werder Bremen olurken, en fazla gol atan isim 10 golle Hamburg forması giyen Van der Vaart oldu. Türkiye'de ve Avrupa'da bir ilki gerçekleştirerek internet üzerinden Bundesliga heyecanını, naklen ve görüntülü olarak izlemenize olanak tanıyan Sporx.com, Bundesliga'nın ALTIN KARMASINI sizler için seçti...
(1) RANE ADLER (LEVERKUSEN)
Geçtiğimiz sezon Almanya Ümit Milli Takımı'nda gösterdiği başarılı performansla Chelsea, Liverpool ve Juventus gibi dev takımların transfer listesine giren Rene Adler, altyapısından yetiştiği ve "burası benim evim" dediği Leverkusen'de kalmaya karar verdi. Büyük takımlara gitmek yerine Rudi Völler'in Leverkusen'ini seçen Adler, 2005-2006 sezonun büyük bir bölümünde kaleyi koruyan Hans Jorg Butt'un arkasında yedek beklemek zorunda kaldı. İnatla ve büyük bir mücadeleyle kaleyi devralacağı günü beklemeye başlayan Adler, 25 Şubat 2007'de kariyerinin kırılma noktasını yaşadı. Geçen sezonun 15. haftasında Butt'un cezası nedeniyle Schalke karşısında forma giymediği maçta kaleyi devralan Adler, bu maçta gösterdiği inanılmaz performansla Leverkusen'in uzun yıllar kaleci sorunu çekmeyeceğinin sinyallerini verdi. Zorunlu olarak Adler'i kalesine alan Leverkusen, Stuttgart'ın 5 maçlık namağlup serisini bitirdi. Adler, Rafael Van der Vaart'ın penaltısını çıkardığı maçta Hamburg'un 4 maçlık serisine de son verdi. Mart ayında Bundesliga'nın en iyi oyuncusu seçildikten sonra artık kimseye söyleyecek söz kalmadı.

Click the image to open in full size.

Leverkusen kariyerine ciddi başarılar eşliğinde başlayan Adler (almancada ‘kartal' anlamına geliyor), soyadı gibi gerçek bir Kartal olduğunu 18 metrekarelik alanda her geçen gün daha da fazla sergilemeye başladı. 2006-2007 sezonun ilk yarısında Leverkusen'in Bundesliga'da gösterdiği başarılı performansta büyük bir pay sahibi olan Adler, kalesinde 16 gol gördü. Leverkusen'in, Juan'ın sezon başında Roma'ya transfer olmasından sonra defans hattında ciddi sorunlar yaşaması da Adler'in ilk yarıdaki performansını etkilemedi. İyi bir savunma kurgusuyla neler yapabileceğini kanıtlayan Adler, Alman Milli Takımı ve Leverkusen'in kalesinin uzun yıllar emin ellerde olduğunu da gösterdi. Henüz 23 yaşında olmasına rağmen Bundesliga'nın en önemli kalecileri arasında yer alan Adler; Frank Rost ve Oliver Kahn gibi önemli kalecileri geride bırakarak Sporx Bundesliga Altın 11'inin '1' numaralı adamı oldu.


(2) PER MERTESACKER (W.BREMEN)
2003 yazında profesyonel olarak Hannover'in A Takımı'na terfi eden Per Mertesacker, genç yaşına rağmen Bundesliga'da oynadığı 13 maçta başarılı bir performans sergiledi. Almanya Milli Takımı'nın yıllardır yaşadığı savunma zaafına iyi bir çözüm olarak gösterilen Mertesacker, Jürgen Klinsmann tarafından henüz 19 yaşında Milli Takım'a davet edildi. Bu tercihinden dolayı Alman spor basını tarafından yerden yere vurulan Klinsmann'ın, genç oyuncunun istikrarı yakalaması halinde Almanya'nın defans kurgusunda yaşadığı sorunları ortadan kaldıracağını söylemesi bile sert eleştirilerin önüne geçemedi. Gösterdiği müthiş performansla Alman Milli Takımı'nın savunmadaki generalliğini üstlenen Per, bir anlamda Klinsmann'ın da Almanya'daki geleceğini belirledi. 2006 Dünya Kupası'nda Almanya Milli Takımı'nda sergilediği sakin ve pozitif futbol Mertesacker'e, Werder Bremen kapılarını açtı. 2006-2007 sezonunda Werder Bremen'de 35 maçın 34'ünde forma giyen ve rakip filelere 4 gol bırakan Per Mertesacker, bu sezon da başarılı performansını sürdürerek Werder Bremen'in Bundesliga ve Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 22 maçta görev yaptı.

Click the image to open in full size.

İki metreye yakın boyuyla aranıp da bir türlü bulunamayan defans denebilir Mertesacker için... Sakin oyun yapısı onun hata yapmasını engelliyor ve bu da Werder Bremen gibi hücum futboluna dayalı bir takım için bulunmaz bir fırsat olarak göze çarpıyor. 22 yaşında olmasına rağmen 27 kez Alman Milli Takımı'nın formasını giyen Per Mertesacker'in, önümüzdeki 10 yıl içerisinde Lothar Matthaeus'un rekorunu kırmaya en yakın isim olarak gösterilmesi de, onun ne denli kaliteli bir futbolcu olduğunu gözler önüne seriyor. Yan toplardaki hakimiyeti, birebirlerdeki mücadeleci yapısı ve oyunu geriden kurma özellikleri Per Mertesacker'i, Bundesliga'nın en iyi 11'inde yer almaya iten sadece birkaç neden...


(3) LEONARDO DEDE (B.DORTMUND)
Futbola Brezilya'da Atletico Mineiro takımının altyapısında başlayan Leonardo de Deus Santos (Dede), kısa bir sürenin ardından Mineiro'nun A Takımı'na yükseldi. Oyun stili olarak Roberto Carlos'u andıran Brezilyalı futbolcuyu, 1997 yılında Brezilya'nın ünlü dergisi Placar'ın kendi mevkiisinin en iyi futbolcusu olarak seçmesi, bir anlamda onun kaderini çizdi. Sergilediği pozitif futbolla Alman devi Dortmund'un dikkati çeken Dede, futbol kariyerindeki ilk transferini gerçekleştirdi. B.Dortmund forması altında 7 sezondur istikrarlı ve başarılı bir performans sergileyen Dede, Westfalen sakinlerinin vazgeçilmezleri arasına girdi. 2004 yılında Brezilya Milli Takımı'nın Macaristan'ı 4-1 yendiği karşılaşmada görev yapan Dede, ilk kez 'seleçao' formasını giyme sevincini yaşadı.

Click the image to open in full size.

Geçen sezon Alman vatandaşlığına geçen Dede, Lars Ricken'den sonra aktif futbolcular arasında en fazla B.Dortmund formasını giyen futbolcu olarak tarihteki yerini aldı. Henüz 29 yaşında olmasına rağmen yüzü eskiyen futbolcular sınıfına giren Dede, bu sezon adeta yeniden doğdu. Thomas Doll yönetiminde yeni bir yapılanmaya giden Dortmund'un temel yapı taşlarından olan Dede, bu sezon oynadığı 17 maçta gösterdiği etkili futbolla Bundesliga'nın ilk yarısına damga vurdu. Sol kanattaki müthiş sürati, top tekniği ve adam eksiltme özelliğiyle Bundesliga'ya Brezilya'dan esintiler sunan Dede, Sporx'in Bundesliga Altın 11'inde defansın solunda kendine yer buldu.

(4) RAFINHA (SCHALKE)
Bundesliga'da ligin ilk yarısını 5. sırada tamamlayan Schalke'nin sağ kanadındaki dinamo Marcio Rafael Ferreira de Souza... 22 yaşındaki Brezilyalı futbolcu 2000-2005 sezonları arasında ülkesinde Coritiba takımının formasını giydi. Coritiba forması ile 37 maçta 3 gol kaydeden Rafinha, Schalke'nin dikkatini çekti ve 2005 yılında 5 Milyon avroluk bir bedelle Alman ekibe transfer oldu.

Click the image to open in full size.

Yüksek teknik kapasitesiyle, attığı paslarla ve süratiyle teknik direktör Mirko Slomka'nın vazgeçilmezlerinden biri olan Rafinha, bu sezon takımında 17 maçta da forma giydi. Muhteşem sol ayağının yanı sıra sağ ayağını da kullanabilen Brezilyalı futbolcu, bu sezon biri penaltıdan olmak üzere 2 gol kaydetti ve 2007 yılınının Altın Karması'nda en iyi sağ bek seçildi.


(5) VINCENT COMPANY (HAMBURG)
Belçika futbolunun yükselen değeri; Vincent Company... 2003-2004 ve 2004-2005 sezonlarında Anderlecht forması altında gösterdiği müthiş performansla Avrupa'nın dev takımlarının transfer listesine giren Vincent Company, parayı verenin düdüğü çaldığı bir dönemde Hamburg kapısından içeri girdi. Transferinin ilk günlerinde Almanya'ya uyum sorunu yaşayan Company, Daniel Van Buyten'in arkasında bir süre yedek beklemek zorunda kaldı. O zamanın Hamburg teknik direktörü olan Thomas Doll'un 7 maçta forma verdiği Company için kariyerinin kırılma noktası, hiç kuşku yok ki takım kaptanı Van Buyten'in 2006 Temmuz'unda Bayern Münih'e transfer olması oldu. Van Buyten'in takımdan ayrılması ve Doll'un takımla ilişkisinin kesilmesinden sonra Hubb Stevens yönetiminde yeni yapılanmanın temellerini atan Hamburg'da önemli görevler üstlenen Belçikalı defans oyuncusu, savunma hattındaki görevlerinin yanı sıra hücum hattında özellikle ceza sahasın içerisinde oldukça etkili oluyor.

Click the image to open in full size.

Bu sezon Hamburg'un, Brann ile oynadığı UEFA Kupası maçında deplasmanda attığı golle takımının gruptan çıkması adına büyük bir katkı sağlayan genç oyuncu, bunun devamını üç gün sonra Duisburg deplasmanında attığı golle getirdi. Defans hattının her bölgesinde görev yapabilen Company, 21 yaşına rağmen Bundesliga gibi zorlu bir ligde adından sıkça söz ettirmeye şimdiden başladı... Hamburg defans bloğunda Belçika ekolünü sürdürmeye kararlı gözüken Vincent Company; güçlü fiziği, bir savunma oyuncusuna göre yüksek sayılabilecek teknik kapasitesi ve çabukluğuyla Bundesliga Altın 11'inde defansın göbeğinde kendine yer buldu...

(6) TRANQUİLLO BARNETTA (LEVERKUSEN)
Leverkusen'in lokomotiflerinden biri; Tranquillo Barnetta. Futbol kariyerinin çıkış noktasını İsviçre'nin St Gallen takımında yaşayan Barnetta, 2004-2005 sezonunda Hannover'e transfer oldu. Hannover'de beklenen patlamayı yapamayan ve teknik direktörüyle ciddi sorunlar yaşayan Barnetta'ya, Bundesliga'nın güçlü takımlarından Leverkusen kucak açtı. Geçen sezon, takımının inişli çıkışlı performans göstermesinden etkilenen İsviçreli oyuncu, asıl patlamayı ise bu sezon yaptı. Antrenmanlarda sergilediği üstün performansla Leverkusen teknik direktörü Michael Skibbe'nin vazgeçilmezleri arasına giren Barnetta, takımının Bundesliga'da oynadığı 17 maçta da forma giyme başarısı gösterdi.

Click the image to open in full size.

Özellikle Leverkusen'in, Nürnberg'i deplasmanda yendiği maçta takımına hayat veren golü atan Barnetta, Bundesliga'da bu sezon 4 gol attı. Takımının hücum organizasyonlarında büyük bir rol oynayana genç oyuncu, yaptığı öldürücü ortalarla, kontrataklarda etkin rolüyle ve isabetli paslarıyla Bundesliga Altın 11'inin en iyi sol açığı oldu.


(7) MLADEN PETRİC (B.DORTMUND)
Bundesliga'da hayal kırıklığı yaratan takımlardan biri olan Borussia Dortmund'un gol silahı; Mladen Petric. 26 yaşındaki Hırvat futbolcu 1998-99 sezonunda İsviçre'de Baden kulübünde 22 kez forma giydi ve 4 gol kaydetti. İsviçre'nin köklü kulüplerinden Grasshoppers'ın ilk fırsatta transfer etme isteğine o da sıcak baktı ve bu transfer gerçekleşti. Yeni takımıyla birlikte sürekli yükselmeyi planlayan Petric, 114 kez formasını giydiği Grasshoppers'da 30 gol kaydederek bir anda dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. İsviçre'nin köklü kulüplerinden olan Basel'in transfer teklifine yeşil ışık yakan Petric, kariyerine İsviçre'de şampiyonluklara ambargo koyan bu kulüpte devam etme kararı aldı. Daha önce Beşiktaşlı Mattias Delgado ve Schalke'den Ivan Rakitic'in de formasını giydiği takım olan Basel'de gösterdiği müthiş performansla Avrupa'nın dev takımlarının transfer listesine giren Petric, yeni bir yapılanmaya giden Borussia Dortmund'a transfer oldu. Sezon başında uyum sorunu yaşayıp yaşamayacağı da tartışıldı...
Click the image to open in full size.

Dortmund'da teknik direktör Thomas Doll'ün vazgeçilmezlerinden biri olan Petric, attığı kritik gollerle takımına hayat verdi. Petric, mesafe tanımaksızın çektiği şutlar, attığı nefis goller ve yaptığı spektaküler hareketlerle takımını kötü gidişine rağmen destekleyen Dortmund taraftarından övgü aldı. 2007-2008 sezonunun ilk yarısında 8 gol kaydeden Mladen, Sıgnal Iduna Park Stadı'nda şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olan Werder Bremen'e 2 gol atarak altın değerinde bir 3 puanı takımının hanesine yazdırdı. Kendi bölgesinde oynayan oyunculara sergilediği performansla fark atan Petric, Hırvat Milli Takımı'nda da oynadığı 21 maçta 9 gol kaydetti. Milimetrik pasları ve bitirici vuruşları ile rakip savunmaların korkulu rüyası haline gelen Petric, Bundesliga Altın 11'inin en iyi forvetleri arasında yer buldu.


(8) RAFAEL VAN DER VAART (HAMBURG)
Dünya çapında futbolcu yetiştirmeyi alışkanlık haline getiren Hollanda'nın, dünya piyasasına sunduğu son ürün; Rafael Van der Vaart... 19 yaşında Ajax'ın kaptanlığını yapma onuruna erişen Van der Vaart, Hollanda'da gösterdiği olaganüstü performansla birçok Avrupa devinin transfer listesine girdi. Beklenenin aksine tercihini İngiltere ve İtalya yerine Almanya'dan yana kullanan Van der Vaart, 2005-2006 sezonunda Hamburg'a transfer oldu. Hamburg'da ilk sezonunda büyük işler başaran ve takımının tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne katılmasında pay sahibi olan Hollandalı oyuncu, sakatlıkların bir türlü peşini bırakmamasından dolayı 2005-2006 sezonun büyük bir bölümünde takımını yalnız bıraktı. Sezon başında yoğun bir tedavi programının uygulanmasının ardından sahalara yeniden fırtına gibi dönen Van der Vaart, Hamburg'un Bundesliga'da oynadığı 17 maçın 14'ünde sahadaki yerini aldı.

Click the image to open in full size.

14 maçta 9 gol atarak takımı Hamburg'un zirveden kopmamasını sağlayan süper yetenek, transfer piyasasının da en çok konuşulan isimleri arasına girdi. Sezon başında Valencia'nın 14 milyon avroluk teklifini geri çeviren Hamburg, Juventus'un astronomik transfer hamleleri karşısında ne yapacağını şaşırdı. Sözleşmesinde bulunan özel bir madde gereği 2009 yılında serbest kalma hakkını sahip olan Hollandalı, önümüzdeki sezon futbol hayatına Almanya yerine İtalya'da devam edebilir. Kicker tarafindan "Der beckam aus Amsterdam"(Amsterdam'ın Beckham'ı) olarak lanse edilen Rafael; topa hükmedişi, oyunu iyi okuması, hücum organizasyonlarındaki etkin rolü, duran toplardaki nokta atışları ve attığı kritik gollerle Bundesliga Altın 11'i kadrosunda yer aldı...


(9) STANISLAV SESTAK (BOCHUM)
Bochum'un 25 yaşındaki Slovak golcüsü Stanislav Sestak...Geçen sezon Bochum'da gol kralı olan Yunan futbolcu Gekas'ın Bayer Leverkusen'e transfer olmasından sonra ofansif anlamda takıma katkı sağlayan, takımı sırtlayan bir golcü Sestak... Futbol kariyerine 2000-2001 sezonunda ülkesi Slovakya'da Tatran Presov takımında başladı. Presov takımında 42 maçta forma giydi ve 9 gol kaydetti. 2003-2003 sezonunda Slovan Bratislava'ya transfer oldu. Burada oynadığı 58 maçta 6 gol atmasıyla beklentilere yanıt veremediği düşünülen ve sergilediği performanstan ötürü hayal kırıklığı yarattığı öne sürülen golcü oyuncuya Slovak Ligi'nin köklü kulüplerinden MSK Zilina kapılarını açtı.

Click the image to open in full size.

Zilina'da 99 maçta forma giydi ve 49 gol atarak takımının vazgeçilmezlerinden biri oldu. Bu sezon gol yollarında sıkıntı çekeceği her fırsatta dile getirilen Bochum ile 7 Haziran 2007'de 4 yıllık sözleşme imzaladı. Teknik direktör Marcel Koller'in 16 maçta da görev verdiği Sestak, attığı 8 golle ligin ilk yarısında takımının en skorer oyuncusu olarak bir anlamda kendisine güvenenleri de mahcup etmedi. Bochum'un ligde şampiyonluğun güçlü adaylarından biri olan Hamburg'u 2-1 mağlup ettiği maçta attığı gol ve 2-2 biten Karlsruhe maçında attığı iki golle takımına altın değerinde puanlar kazandıran Sestak; savaşçı ruhu, bitmek bilmeyen enerjisiyle, 90 dakika boyunca pozisyon arayan ve bulduğu pozisyonları da golle sonuçlandıran fırsatçılığıyla Bundesliga Altın 11'inde kendisine yer buldu.


(10) DİEGO (WERDER BREMEN)
Bundesliga'da şampiyonluk mücadelesi veren ve ligin ilk yarısını ikinci sırada tamamlayan Werder Bremen'in maestrosu... Henüz 22 yaşında olmasına rağmen bir lidere ait olması gereken tüm özellikler Diego Ribas Da Cunha'da mevcut. 2006'da Werder Bremen'e gelen genç oyuncu, lider özelliği, yüksek teknik kapasitesi, futbol mantalitesinin yanı sıra çok da mütevazı... O biraz da üst düzey performansının sebebini teknik direktörleri Thomass Schaff'a bağlıyor. Schaff ise O'nun için, "Diego bir lider oyuncu, her teknik direktör takımında böyle bir oyuncuyu görmek ister. İnanılmaz bir yeteneği var, top onda olduğunda herkes ne yapacağını merakla bekliyor. O gerçekten özel bir oyuncu" diyor.

Click the image to open in full size.

O'nu aslında en iyi Brezilya Milli takımının teknik direktörü Dunga özetliyor. Dunga, "Diego iyiki Brezilyalı. Onun gibi bir oyuncunun olduğu için çok sevinçliyim." İşte bu kelimeler yıldız oyuncunun ne kadar önemli olduğunu ve adından uzun yıllar söz ettireceğinin ispatı... Takımı Bremen'in ligin ilk yarısında oynadığı 17 maçta da forma giyen Diego, Bremen'de sakatlıkların teknik direktör Thomass Schaff'ın canını sıktığı zamanlarda hem oynadığı futbolla, hem de attığı 9 golle ile ön plana çıktı. O'nu ön plana çıkaran bu özellikler Bundesliga Altın 11'inin 10 numarası yapmaya yeter de artar bile...


(11) MARCO PANTELIC (HERTHA BERLİN)
Bundesliga ekiplerinden Hertha Berlin'in can damarı Sırp golcü Marko Pantelic... 15 Ekim 1978 Belgrad doğumlu olan Pantelic kariyerine 1996-97 sezonunda Yunanistan'ın Iraklis genç takımında başladı. Pantelic, sonraki sezon Fransa'nın Paris Saint Germain takımına transfer oldu. Orada öldürücü vuruşları ve tekniği keşfedilen Marco, 1998-99 sezonunda İsviçre'nin Lausanne kulübüne kiralandı ve 21 maçta 14 gol kaydetti. Gösterdiği performans sonrası İspanya'nın Celta Vigo takımından transfer teklifi alan ve İspanya macerası başlayan golcü oyuncu yeni takımında 14 maçta 4 gol kaydetti.

Click the image to open in full size.

Pantelic daha sonra Celta'dan Sturm Graz'a kiralandı ve 2000-02 sezonlarında 44 kez forma giyip 12 gol attı. Sonraki sezonlarda Smederevo'da 40 karşılaşmada 17 gol, 2004-05 sezonunda ise Kızılyıldız formasıyla 54 maçta 31 gol atarak kariyerinin en iyi sezonunu geçirdi. 31 Ağustos 2005'te Galatasaray'ın eski futbolcusu Falko Götz'ün çalıştırdığı Hertha Berlin'e transferi gerçekleşen Sırp golcü, kariyerinin doruk noktasına Almanya'da ulaştı. Berlin ekibinde, kritik maçlarda hırsıyla ön plana çıkan ve kalitesini ortaya koyan Sırp golcü, bu sezon oynadığı 16 maçta 7 gol atma başarısı gösterdi. Sırp Milli Takımı'nın da formasını giyen Pantelic İngiltere'den Chelsea ile Beşiktaş'ın bir dönem transfer gündemine girmişti. Teknik direktörü Lucien Favre'nin göz bebeği haline gelen futbolcu takımına kazandırdığı goller ve mücadeleci oyunuyla Bundesliga Altın 11'i kadrosuna adını altın harflerle yazdırdı.


TEKNİK DİREKTÖR: EDMUND BECKER (KARLSRUHER)
Bundesliga 1'e bu sezon yükselen ve başarılı bir performans sergileyerek ilk yarıyı 5. sırada bitiren Karlsruher'nin 51 yaşındaki teknik direktörü Edmund Becker... Bu sezon ligde fırtına gibi esen ve ilk yarıda üstün bir performans sergileyerek birçok kesimin sempatisini kazanan bir takım yaratmayı başardı. 1977-1986 sezonları arasında Karlsruher takımında 157 kez forma giyen Edmund Becker, kulübe olan hizmetini teknik direktörlük döneminde de sürdürüyor. 9 yıldır Bundesliga'da olmayan Karlsruher'i iddialı takımlar sınıfına sokan Becker, ligin ilk yarısı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "2007 yılında Karlsruher'de neler olduğunu öğrenmek isterseniz biraz düşünmeniz gerekecek. Bundesliga 2'de verilen mücadele, Bundesliga 1'e yükselmemiz ve şu an yaptığımız kutlamalar... Bunlar çok önemli" demişti.

Click the image to open in full size.

Karlsruher'in gerçek bir takım olmasında büyük katkısı olan Becker, futbolcularıyla olan bire bir ilişkilerinde de ön plana çıkıyor. Kısacası Edmund Becker'li Karlsruher'de ligin ilk yarısı çok güzel geçti ve tüm biletler satıldı. 9 yıldır Bundesliga'da olmayan bir takım olan Karlsruher, sezonun ilk yarısına damgasını vurdu. Hem hızlı, hem de kombine bir oyun oynayan Karlsruher'in ligin ikinci yarısındaki amacı da bu müthiş çıkışı sürdürmek. Bu şekilde bir takım yaratan ve futbolseverlere dinamik bir takım izleten Edmund Becker, ilk yarıya damga vuran teknik direktörü oldu ve Sporx'in en iyi teknik direktörler sıralamasında ilk sıraya yerleşti
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-01-2008, 10:11   #2
 
mgumusen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Altıntop kardeşler nerde Yıldıray nerde?
__________________
büyüdüğümüz BeŞiK_mezarımız TaŞ_anlayın ulanan artık hayatımız BeŞiKTaŞ...:


Click the image to open in full size.
mgumusen Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-01-2008, 05:00   #3
 
aetos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Bu 11 den Rafael Van Der Vaart Diego Ribas ve Vincent Company'i ayrı bir yere koyarım.Nitekim bu 3 isim diğerlerine kıyasla çok çok daha iyi yerlere gelebilecek meziyetlere sahip oyuncular.
__________________
AĞAÇLAR KALEM DENİZLER MÜREKKEP OLSA SEVGİNİ TARİFE YETMEZ BEŞİKTAŞIM...
aetos Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-01-2008, 05:06   #4
alayına gider
 
eagletrap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

riberyde yok ilginc!!!
__________________

Ben başkalarının yaptığı ilkelere değil, ancak kendi ilkelerime uyarım MUSTAFA KEMAL ATATÜRK..
ben baskalarının yaptığı ilkelere değil, ancak MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN ilkerine uyarım
eagletrap Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-01-2008, 05:09   #5
 
süleyman.03.zehir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16

bende şu diego nun hastasıyım adam süper ya çok ii oynuyor
__________________
KARŞILIKSIZ SEVMEK BU OLSA GEREK
süleyman.03.zehir Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-01-2008, 06:01   #6
 
Salihcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Luca Toni varken kim Panteliçi koyar ya 11 e
Salihcan Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-01-2008, 10:32   #7
 
GeNJ_KARTAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

osuruk 11 olmuş
GeNJ_KARTAL Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 21:44 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580