![]() |
Hesabınıza yanlışlıkla para yatsa ne yapardınız? Bakın Konyalı vatandaş bu şekilde eline geçen 17 bin YTL'yi ne yaptı? Konya'nın Karapınar ilçesinde bir kişi, yanlışlıkla hesabına yatırılan 17 bin YTL'yi sahibine iade etti. Edinilen bilgiye göre, ilçede bir muhasebecide çalışan 26 yaşındaki Mustafa Akkaya, banka hesabını kontrol ederken, tanımadığı bir kişinin kendi hesabına 17 bin YTL yatırmış olduğunu fark etti. Hemen hesabının bulunduğu banka şubesine giden Mustafa Akkaya, parayı yatıran kişinin Abdülkadir Kalkan olduğunu, paranın kendi hesabına yanlışlıkla yatırıldığını öğrendi. Aynı ilçede yaşayan Kalkan'ı bulan Mustafa Akkaya, 17 bin YTL'yi kendisine iade etti. "Parayı dalgınlıkla başkasının hesabına yatırmışım" diyen Abdülkadir Kalkan, "Hesabına yanlışlıkla parayı yatırdığım kişi, 'Hesabıma 17 bin YTL yatırmışsınız' deyince, önce şaka yaptığını zannettim. Kendisine duyarlı davranışından dolayı teşekkür ediyorum" dedi. peki siz ne yapardınız? |
1 Kutu WinsTon Soft KarşıLığı iade Ederdim :p |
allah haram parayı nasip etmesin bende geri verirdim. |
geri verirdim. |
hiç emin değilim napıcağımdan. |
asla dokunmazdım.allah emeğim olmayan bi parayı yemeyi nasip etmesin... |
Kesinlikle geri verirdim.Haram paraya asla elimi sürmem. |
tamamını geri verirdim.ağlayanın malı gülene yar olmaz... |
Bende insanlık görevimi yapardım çünkü bu kişi kimbilir nasıl ve ne emeklerle kazanmıştır bu parayı en iyisini yapmış tebrikler |
bilmem ki :D geri verirdim büyük ihtimalle |
biz beşiktaşlıyız tabiikide geri verirdimm.. |
tabiikide geri verirdim bi beşiktaşlıya bu yakışır zaten... |
geri verirdim:):) |
tabiiki sahibini bulur geri verirdim Allah korusun hak geçiyor sonuçta birde onun hesabını vermek var........ |
yanlıslıgın duzelmesı ıcın ugrasır ıade ederdım |
hemşerim olduğu nasılda belli ya :D ben olsam bende geri verirdim |
Ben bu parayı güzelce harcadıktan sonra yatıran kişiyi arayıp paranı yedim derdim:) Şaka şaka..iade ederdim tabi.bakın size yaşanmış bi olay..arkadaşımın büyük bir şirketin muhasebe müdürüyken yaşadığı bir olay. Bu adamın çalışanlarından bir tanesi yanlışlıkla bir yere ödeme yapmış..hemde 500.000 YTL. 2-3 gün sonra bu yanlışlık anlaşılmış. adam aranmış..ulaşılamamış..sonra adres bilgileri felan derken..adam evinde yakalanmış..bu arkadaşın 350.000YTL vergi borcu varmış.onu kapatmış..kalanıda çekmiş nakit..muhasebe sorumlusu işten atılmış..parayı alan adam da bu parayı taksitle ödeyebileceğini beyan etmiş..hala ödüyor şu anda:) |
parayı geri verirdim..Aksini yapmam söz konusu değil ..Bir bankacı olarak gorevimi yapardımm..:) |
benim başıma buna benzer bişey gelmişti:) yurt dışından hesabıma para yatmıştı ama gelmesi kereken para 500euro olması gerekırken 5000 ödedıler bana ben banka dakı adama inatla bana 500 gelıcektı dıyom adam 5000 dıyo:)en sonunda delirt meyın benı dıye bagırdıgımı hatırlıyom:)))) |
aynen iade... |
iade edilir tabii.Aksi haramdır |
itiraf ediyorum harcarım:D |
Sahibini arar bulamazsan harcardım. önce eepeyi arardım aradıktan sonra bulamazsam harcardım heralde ne diyimD: |
Kesinlikle harcamam...Allah korusun,Allah herkese helalinden versin... |
ne yapacam paranı yanlışlıkla oldugunu anayana akdar harcarım |
önce araştırma yapıp sahibini arardım.. zaman aşımına uğrayana kadar bekler, sonra harcardım :) kime hibe edilir ki sahibi bulunmayınca.. :) |
Alıntı:
hadi canım bendend aha önc harcardın :D :D: D: |
Alıntı:
hadi yaa ne o kankimiyiz :) ne kadar tanıyorsun da hemen harcayacağım kanısına varıyorsun? |
arardım bulamazsam yardıma muhtaçlara verirdim haramya kesinlikle hayır haram para alcağıma aç kalırım daha iyi |
Alıntı:
Allah korusun ne kankisi beh Allaha yakın ol bendne uzak |
Alıntı:
Aynı kanıdayım... mümkün mertebe UZAK ! |
Mutlaka geri verirdim. Alana da hayır getirmez şer getirir |
Ben alır faize koyardım, durum anlaşılınca hatalı olan miktarı iade ederdim faiziyle de storeden forma falan alırdım, durum anlaşılmazsa sorun yok :D |
hesabıma bir kaç kez yanlışlıkla geçti:D...bu açıdan yapardım değil yaptım olarak söyleyebilirim...iade ettim...:D |
%10 nu alırdım paranın ya hiç vermeseydim dimi:D |
gide rokuyan öğrenciye veriridim yani kendime |
hemen harcardım hahahahahahah:biggrin: |
tabiki ara bulur ve geri iade ederdim haram parayla işim olmazzz |
sahibi belliyse werirdim |
O anki Piskolojime Bağlı :):) |
Türkiye`de Saat: 03:28 . |