![]() |
Gamzelim Aşk diyorsun ama aşkı bilmiyorsun seni seven birisi var iken seni sevmeyenler ile ilgileniyorsun hayatı toz pembe görüyorsun bu gidişin sonunu sen de iyi biliyorsun Madem ki sevmiyordun; neden bir gencin en güzel yıllarında dünyayı başına yıkıyorsun bu kadar kolay mı be gamzelim bu kadar kolay mı senin için yollara mı dökülmedim senin için kendimi ateşe mi atmadım senin için, senin için, gençliğimi mi yakmadım. sen gamzelim sen... sen ne yaptın? ben senin için deli divane olurken sen sadece dalga geçtin ben ise, ben ise her gece , resmine bakarak, dualar ederek uyudum. sen ise üç beş kuruş için sahte aşklar ile dolup taştın. Senin için yapacağımı yaptım, olmadı, olmadı, artık elimde kalan tek birşey var o da senin için yanıp tutuşan üç kuruşluk bir kurşunluk canım kaldı onu da mı feda edeyim Gamzelim... Tufan Yıldız |
Yangın Var Sevgili Kardeşim Rafet Baştav'a Yangın var, bağrım yanık, herkes şaka sanıyor, Yanıyor avuçlarım bir kor gibi yanıyor. Ya... Rabbim neydi bu hal, başa gelenler neydi? Ya ben cehennemdeyim, ya Cehennem bendeydi, Denizlere atılsam deniz kurtarmaz beni, Ufuklara uzansam ufuk da sarmaz beni. Osman Yüksel Serdengeçti |
Hadi İnkâr Et Kolaylaştır gel kalbimin ölümünü Sözlerin cellat olsun, bağlama gözümü Bitecekse senin elinden bitsin Çıkmaz mı bütün yollar, yok mu hiç çözümü... Bu gurur niye, ömür bitiyor Gözlerin sözlerine mühür olmuyor Kim kazanmış ki yürekle savaşı Kandır kendini, zafer hep sevenin oluyor... Hadi inkâr et, sevmedim de Bir an bile düşüm olmadın de Sığındığın liman ben değil miydim Sen sabahı olmaz gecemdin de... Kırılmaz zincir mi var kollarında Yoksa yerin mi yok artık hayatımda Uçurum olursa yolların bana Neye yarar pişmanlık bir zaman sonra... İbrahim Ethem Bingül |
~ Güzel Yüzlüm ~ Sendin yağmura güneşi sevdiren, Kelebeği rengarenk giydiren. Ve sendin yüzümü güldüren. Yüreğim bir kuştu ve sen kanatları... Baharıma çiçek olup açtın, Gözlerimde yaş olup aktın. Ve sen beni bir çırpıda silip attın. Oysa... Oysa,yüreğim bir kuştu ve sen kanatları... Gözlerinde gördüm o büyük okyanusu, Tam arkamda duruyordu. Oysa,oysa uzaklaşan ben değil; İstanbul'du... Ayrıldık... Ama başka şehirlere,yeni limanlara doğru dümen kırdığım; Bu uzun,hala sonu gelmeyen yolculukta Beni yalnız bırakmadın. Gittiğim yerlerde ben,hep seni yaşadım Sen Ey Güzel Yüzlüm benim... A Bahar Çelik |
Sen Aglama,Ben Olurum Üzülen Sevgi Dolu Bakisinda Ezilen Gözlerinden Yagmur Gibi Süzülen Tek Bir Damla Gözyasina Kiyamam Her Gecen Gün Sana Özlem Duyarim Ben Askini Ibadetim Sayarim Sunu Bilki Hayatima Kiyarim Tek Bir Damla Gözyasina Kiyamam Git Giyorsan Hayatimdan,Giderim Buymus Derim Alinyazim Kaderim Inan Sana Binkez Yemin Ederim Tekbir Damla Gözyasina Kiyamam... alıntı |
Merhaba anne, Yine ben geldim. Merak etme okuldan çıktımda geldim. Annelerde babalar gibi merak eder mi bilmiyorum ama Ali "Okula gitmezsem annem çok kızar, merak eder" demişti de Onun için söylüyorum. Geçen hafta öğretmen, Sağ elimde sarımsak, sol elimde soğan dedirte dedirte Öğretti sağımı solumu. Ben biliyorum artık anne sağım neresi, solum neresi Ağrıyan yanımın neresi olduğunu Şimdi iyi biliyorum anne. Hani geçen geldiğimde Şuram acıyor işte şuram demiştim de Bir türlü söyleyememiştim ya acıyan yanımı anne Bak şimdi söylüyorum Şuram işte, Sol yanım çok acıyor anne. Hem de her gün acıyor anne her gün. Dün sabah annesi Ayşe'nin saçlarını örmüştü. Elinden tutup okula getirdi. Yakası da danteldi. Zil çalınca öptü, hadi yavrum sınıfa dedi. Bende ağladım, Ağladım hiç de utanmadım. Öğretmen ne oldu dedi. Düştüm dizim çok acıyor dedim. Yalan söyledim anne. Dizim acımıyordu ama sol yanım çok acıyordu anne. Bugün bende saçım örülsün istedim. Babam ördü ama onunki gibi olmadı. Dantel yaka istedim. Babam "Ben bilmem ki kızım" dedi. Bari okula sen götür dedim. "kızım, iş" dedi. Bende banane dedim, ağladım. "kızım, ekmek" dedi babam. Sustum ama okula giderken yine ağladım anne. Ha bide sol yanım yine çok acıdı anne. Herkesin çorapları bembeyaz, benimkiler gri gibi. Zeynep "annem beyazlara renkli çamaşır katmadan yıkıyormuş" dedi. Babam hepsini birlikte yıkıyor. Babam çamaşır yıkamasını bilmiyor mu anne? Uff babam, her gün domates peynir koyuyor beslenmeme. Üzülmesin diye söylemiyorum ama Arkadaşlarım her gün kurabiye, börek, pasta getiriyor. Biliyorum babam pasta yapmasını bilmez anne. Hava kararıyor, ben gideyim anne. Babam bilmiyor kaçıp kaçıp sana geldiğimi. Duyarsa kızmaz ama çok üzülür biliyorum. Kim bozuyor toprağını, Çiçeklerini kim koparıyor. İzin verme anne ne olur toprağına el sürdürme. Eve gidince aklıma geliyor bide bunun için ağlıyorum anne. >> Bak kavanoz yanımda, toprağından bir avuç daha alayım. Biliyor musun anne her gelişimde aldığım topraklarını Şu kavanozda biriktirdim. Üzerine de resmini yapıştırıp başucuma koydum. Her sabah onu öpüyor kokluyorum. Kimseye söyleme ama anne Bazen de konuşuyorum onunla. Ne yapayım seni çok özlüyorum anne. Ha unutmadan, Öğretmen yarın anneyi anlatan bir yazı yazacaksınız dedi. Ben babama yazdıracağım. Öğretmen anlarsa çok kızar ama banane kızarsa kızsın. Ben seni hiç görmedim ki neyi, nasıl anlatacağım anne. Senin adın geçince sol yanım acıyor anne. Hiç bir şey yutamıyorum. Bazen de dayanamayıp ağlıyorum. Kağıda da böyle yazamam ya anne. Ben gidiyorum anne, Toprağını öpeyim, sende rüyama gel beni öp. Mutlaka gel anne, Sen rüyama gelmeyince sol yanımın acısıyla uyanıyorum anne. >> Sol yanım acıyor anne. İşte tam şurası, Sol yanım çok acıyor anne. Seni çok özledim, Anne çook... |
Bana Şimdi Sus Deme Bana şimdi sus deme, Kaç zaman içime attım seni. Yalandan gülerken yüzüm, Gizliden gözyaşıma kattım seni. Bana şimdi sus deme, Görmek istemiyorsan kapat gözlerini, Kanıyorum; çare olmadığın gibi, Vurma bir de acı sözlerini. Gün gelir sevdam nefretim olursa, Sınırlar tutamaz isyanımı. Bilinmezi yol bilirim, Yakar giderim sol yanımı. Bana şimdi sus deme, Sustukça çığlıklarım çığ olacak, Gökyüzü dar gelecek sesime, Bana şimdi sus deme, Gün gelir elbet unuturum seni, O gün ne sen kalırsın bende, Ne de ben kalırım bu bedende, Ama ne olur gülüm, Bana şimdi sus deme. alıntı |
Bir Anlamı Var Bu Hayatın Mademki yaşamak zorundasın, Sende zorluk çıkaracaksın hayata. Mesela bir gün uçacaksın mutluluktan, Bir gün kahrolacaksın acı çekmekten. Öfkeni silah yaparak korkusuzca yürüyeceksin Halden anlamayanların üzerine. Severek Kerem misali öldüğün gibi Kavga ederek ölmesini de bileceksin. Ve öğreneceksin atalarından, Kahramanca savaşmasını ve insanca yaşatmasını. Yine de gülmesini dünyanın her yıkılmasından sonra, En çok da sevmesini bileceksin. Yelkenin yönünü açık denizlere ayarlamayı, Koşmayı her ümidin peşinden bileceksin. Dostunun sıcaklığını duyacaksın Bir bardak çay tadında. Keyif alacaksın, Güneşin üzerinde gezinmesinden. Yine de unutmayacaksın; Her günün umuda battığını, Her güneşin ümitle doğduğunu… alıntı |
Olmadı Sevdiğim Olmadı sevdiğim olmadı Bu son gidişin olmadı Aklımdan geçmezdi böyle olacağı Arkandan göz yaşı dökeceğimi bilmezdim Oysa seni unutmaya yeminler ettmiştim Hesaplarımın tutmayacağını bilemedim Olmadı sevdiğim olmadı Seni unutamadım Silemedim hayatımdan seni Kalbimden söküp atamadım hayalini Olmadı sevdiğim olmadı Bu asi yürek unutamadı seni alıntı |
ÜÇ DİL En azından üç dil bileceksin En azından üç dilde Ana avrat dümdüz gideceksin En azından üç dil bileceksin En azından üç dilde düşünüp rüya göreceksin En azından üç dil Birisi ana dilin Elin ayağın kadar senin Ana sütü gibi tatlı Ana sütü gibi bedava Nenniler, masallar, küfürler de caba Ötekiler yedi kat yabancı Her kelime arslan ağzında Her kelimeyi bir bir dişinle tırnağınla Kök sökercesine söküp çıkartacaksın Her kelimede bir tuğla boyu yükselecek Her kelimede bir kat daha artacaksın En azından üç dil bileceksin En azından üç dilde Canımın içi demesini Canım ağzıma geldi demesini Kırmızı gülün alı var demesini Nerden ince ise ordan kopsun demesini Atın ölümü arpadan olsun demesini Keçiyi yardan uçuran bir tutam ottur demesini İnsanın insanı sömürmesi Rezilliğin dik alası demesini Ne demesi be Gümbür gümbür gümbürdemesini becereceksin En azından üç dil bileceksin En azından üç dilde Ana avrat dümdüz gideceksin En azından üç dil Çünkü sen ne tarih ne coğrafya Ne şu ne busun Oğlum Mernuş Sen otobüsü kaçırmış bir milletin çocuğusun Bedri Rahmi Eyüboğlu |
Türkiye`de Saat: 06:15 . |