![]() |
Aşka Engelmidir Mesafeler ? Günün birinde birisi karşınıza geçip; 'Mesafeler aşkı öldürür' derse buna şiddetle karşı çıkın. Çünkü aşk, dil, din, ırk ve kilometre tanımaz... Ayrı şehirlerde hatta başka ülkelerde de olsanız 'seviyorsanız' bunun bir engel olmadığını anlarsınız. Bazen aynı anda telefonlara sarılırsınız, bazen de eş zamanlı mesajlar çekersiniz sevdiğinize. Bu özel anlara şaşırırsınız ama inanırsınız. Bunun tek açıklaması Seviyorsunuzdur.. Seviyordur... Her zamankinden daha fazla hasret anlamı yüklenmiş şarkıları dinlemeye başlarsınız, özlem dolu şiirler okumaya iter sevginiz sizi. Hiç umulmadık anlarda gözleriniz dolabilir ağlamak istersiniz... Yaşamdaki her güzelliği uzaktaki sevgilinize adamaya başlarsınız. Artık yağan yağmur daha farklı hislere götürür sizi. Gördüğünüz gökkuşağının doğu ile batıyı renkleriyle birbirine bağlaması da uzaklardaki sevdanızı hatırlatır usul usul... Bazı zamanlar içinize bir ateş düşer... Sevdiğinizle özlem denizinde yüzerken ona dokunmak, yüzüne doya doya bakmak istersiniz. İlk uçakla ya da ilk otobüsle karşısına çıkarsınız. Elinizdeki çiçekleri ona verdiğiniz an onun gözündeki mutluluğu görüp aşkın en kutsal ödülünü alırsınız. Her görüşme yürekleri daha da büyütür ve kocaman harflerle 'AŞK'ı gönül defterinize yazarsınız. Ancak akrep ile yelkovanın yarışı devam eder ve saatlerin her zamankinden daha çabuk tükendiğine şahit olursunuz sevdiğinizin yanında. Dönüş yolculuğunda bir sonraki buluşmanın hayalleri sizi sararken, yolların ve dağların sevginize şahit olmasından memnuniyet duyarsınız. İşte uzaklarda aşkı böyle benzer tekrarlarla yaşarsınız ayrı şehirlerin inadına... Ve biri günün birinde karşınıza geçip size 'Mesafeler aşkı öldürür' derse buna şiddetle karşı çıkarsınız! Çünkü aşkın dil, din, ırk ve kilometre tanımadığını, herkese en iyi siz anlatırsınız... Not : Tabi Mesafelere Rağmen Aşkı Yaşayabilirseniz.. :) ( Yada Yaşayabilecek Yürek Varsa.. :( ) Evet sizin düşüncelerinizide almak istiyorum şimdi Mesafeler Engelmidir Aşka ? :) |
mesafe engel değildir AŞKA teşekkürler melike + rep |
yürekler bir olduktan sonra mesafelerin ne önemi varki....çok güzeldi saol arkadaşım.. +rep |
Söz konusu gerçek aşksa değil mesafeler ölüm bile engel olamıyor. Ama bir anlık heyecanlara aşk ismini verenler için mesafeler kısa süre sonra işi bitiriyor. |
değil, olmamalı, eğer gerçekse değil engel güçlendirir bile mesafeler... önce bulmak lazım tabi... |
Evet çok doğru gerçek aşksa engel değildir ama gerçek değilse o mesafeler bir bahane olarak kalır bence.. Ne yazıkkii ! sizler saolun arkadaşlar yorumlarınız için :) |
güzeldi teşekkürler Melike abla:) gerçekten seviyorsanız engel değldir bence.. bkz : nick altı yazım:D |
Paylaşim için tşkler (+Rep) |
Gerçek aşkın üstesinden gelemeyeceği hiçbirşey yok... |
Aşk kalpte yaşandıına göre mesafeler önemsizdir sanırsam :) |
İranlı bir şair diyor ki; 'aşka uçarsan kanadın yanar'.. Bu söze cevaben Mevlana diyor ki; 'aşka uçmazsan kanat neye yarar'... :) |
Alıntı:
|
uzadıkça mesafeler anlaşılır aşkın gerçekliği , aşk mı sahi o neydi ? ... yani lafın kısası aşk varsa mesafenin önemi yoktur bence , o başkasının olsa da yüreğimin sızlaması bu yüzden değilmi sizce ? |
Alıntı:
söz kesinlikle harika... Konuya gelince ; Hiçbir şekilde Aşk ne mesafe dinler nede engel.. .Yeter ki o tadı bir kez yüğenizde hissedin yeter ki o hissi hissedenlerin yüreği bir atsın yeter ki gerçekten o olduğuna inanın... Ne mesafe dinler ne engel ... |
teşekkürler:) |
eğer Gerçekten yüreğinin çarptığı kişi varsa o nerede olursa olsun Sen onu içinde yasıyorsan ve her gün ona ulaşacakmış gibi uyanıyorsan ve hergün içinde bir kıpırtı varsa işte O aşka mesafeler bile engel tanımaz sözlerini hatırlatır sana ;) Teşekkürler MeLL'iKe . :) |
Bazen aynı anda telefonlara sarılırsınız, bazen de eş zamanlı mesajlar çekersiniz sevdiğinize. Bu özel anlara şaşırırsınız ama inanırsınız. Yaşamdaki her güzelliği uzaktaki sevgilinize adamaya başlarsınız. Yarama bastın dişi kartaL oLmadı :D |
olur be Pınar bugünlerde geçer :D rica ederim arkadaşlar :) |
:):) Tsk'Ler ama süperdi .. |
aşkı yaşayabilecek yüreği varsa degıl mesafe ölum bıle ayıramaz. yüreğini ortaya koyanlar ayrı sehırlerde ayrı ulkelerde bıle olsalar aynı nefesı alıp aynı nefesı solur tek kalp olup bırlıkte atarlar. tesekkurler |
Alıntı:
Tesekkurler Melike :) |
Alıntı:
nokta.. ben Tşk ederim Ender :) |
Tabi Mesafelere Rağmen Aşkı Yaşayabilirseniz.. :) ( Yada Yaşayabilecek Yürek Varsa.. ) sevmeyi bilirsen hiçbirşey engel değildir adam gibi seversen tabi ......... güzel konu hemde çok güzel çok saol:):) |
gözden ırak olan gönülden de ırak olurmuş :D buyrun burdan yakın :D... |
Alıntı:
|
Alıntı:
sevginin büyüklüğü mesafeleri aşmaya yeter... |
olabilir...ama şunu göz ardı etmeyin :) sevmenin standardı yoktur...sevgi, sevda, aşk vs. adını ne koyarsanız...neye göre , kime göre ? kişiye göre , anlayışa göre, kültüre göre, eğitime göre farklılık gösterebileceğini düşünüyorum... bu değişkenlik sayesinde yüzyıllardır her zaman güncel olan bir konu bence :)... ortalaması, standardı olsaydı şimdi nasıl bakardık acaba :) ? neyse :) sadece farklı açılardan bakmaya çalışıyorum :D... |
Alıntı:
|
Alıntı:
evet içinde yaşatıyorsan yada yaşatabiliyorsan tüm engellere rağmen.. ben Teşekkür ederim Muratcım güzel düşüncelerin için :) |
Alıntı:
ne kadar uzak olursa olsun eğer gerçek aşksa hiçbirşey engel olamaz buna o saçma sapan mesafeler bile.. Kolayda bulunmaz ya zaten belkide hayatımızda bir kere çıkar karşımıza, işte bu yüzden bulduğumuza inandığımız an bırakmamalı, vazgeçmemeli ne olursa olsun.. Korkularınız duygularınızın önüne geçmesin sakın ;) ama herşeyden önce o aşkın gücüne ve gerçekliğine inanın.. :tongue: Kısacası bu söz sadece bi bahane Ozan :) Ne istediğini bilmeyen ve gerçekten sevmeyen insanlar için.. |
herşey açık net :)...güzelmiş :D... vayy bee... |
öyle tabi güzeldir anlayabilene :D |
bilmiyorum bana o kadar kolay gelmiyo... |
bence bi zaman sonra sadece aşka değil herşeye engeldir mesafeler!!... |
Alıntı:
|
ben Teşekkür ederim :) |
doğru söze ne denir |
Alıntı:
|
vuslattanda geçtim aşka varmak nasıl oluyo :) o kadar uzak geldiki :) |
bencede engel diildir güzel olmuş saol ;) |