![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
|
Atatürk Köşesi Büyük Beşiktaşlı Mustafa Kemal Atatürk ve Atamız Hakkında Herşey. |
| LinkBack | Seçenekler | Stil |
![]() | #1 | ||
![]() Üyelik tarihi: Feb 2008
Tecrübe Puanı: 18 ![]() |
ATATÜRK 135 YAŞINDA 135 Yaşında bir güçlü, dev Türk. O'nun adı Mustafa Kemal Atatürk. * * * * 1881 yılında doğdu. Tam 24 yaşında yüzbaşı oldu. * * * * 31 Mart Ayaklanması'nda vardı. Hareket Ordusu Kurmay Başkanı oldu. * * * * Osmanlı İmparatorluğu çökmüştü. Fethedilen ülkeler elden gitmişti. * * * * Sonunda Anadolu'ya düşman dolmuştu. İnsanlar çaresiz, ümit yok olmuştu. * * * * Karanlıkta ışık belirdi, uzakta. Vapurla geldi, ayak bastı Samsun'da. * * * * Cumhuriyetin sınırlarını çizdi. Düşmanları şöyle bir hizaya dizdi. * * * * Savaş, dedi, düşmanlar, savaş isteriz. Dedi Mustafa Kemal , savaştan kaçmam. * * * * Ordu yoktu, ordu kurdu, silah buldu. Cephede ön safta kendine yer buldu. * * * * Kana kan, dişe diş düşmanla savaştı. Aman vermedi düşmana onu yendi. * * * * Düşman üzgündü, Kemal geçilmez, dedi. Umutsuz postu Çanakkale'ye serdi. * * * * Sonra Yunan İzmir'e çıkartma yaptı. İlerledi, ortalığı yakıp yıktı. * * * * Mustafa Kemal orduyu geri çekti. Sakarya Irmağı bağlantıyı kesti. * * * * Bir buçuk yıl askere savaş öğretti. Her asker bir Mustafa Kemal olmuştu. * * * * Mustafa Kemallerle dolu bir ordu. Düşmana kaç paralıksın diye sordu. * * * * Tuttu, aldı, vurdu, yerden yere vurdu. Zaman saatini Cumhuriyet kurdu. * * * * Ey güzel Cumhuriyet, sen ne güzelsin. Özgürlük denizinde mutlu yüzersin. Yazan: Serdar Yıldırım - Türkiye 2017 ÇANAKKALE'DE BEN VARDIM İster miydim Anadolu işgal edilsin? İster miydim ordular dağıtılsın? İster miydim padişah teslim olsun? İstemezdim, böyle olsun istemezdim. * * * * Anadolu harap, bitap bir haldeydi. Türlü katliamlar yaşanmaktaydı. İnsanımın koruyanı, kollayanı yoktu. Sonunda İngiliz gemileri Çanakkale'ye geldi. * * * * Alman komutan Liman Von Sanders Türk birliklerinin başındaydı. Tabyalar savunmasızdı, ateş hattındaydı. Düşman çok güçlüydü, kayıplar artmıştı. Siperler gerilere, daha gerilere çekilmişti. * * * * Ben geldim Çanakkale'ye insanlar beni tanıyorlardı. Liman Von Sanders bir cephe sana yeter mi dediydi? Ben hayır dedim, bütün cephelerin komutanlığını bana vermelisiniz. Dediğim aynen oldu, Çanakkale'de ben vardım. * * * * Geceleri uyku tutmazdı beni. Atıma bindiğim gibi dörtnal uzaklaşırdım. Düşman sabaha karşı nereden çıkartma yapar. Bunun planını yapar, önlemini alırdım. * * * * Çanakkale'de dört - beş gün uyumadığım olurdu. Bir gece saat iki sularıydı. Birliğime geri döndüm ve emrimi verdim: Conkbayırı'na beş yüz asker çıkarın, mevzilensinler. * * * * Aman komutanım, dedi, diğer subaylar. Orası kuş uçmaz, kervan geçmez bir yerdir. Ne gereği vardır orada beş yüz askerin. Bir asker bile gitmese daha doğrudur. * * * * Siz dedim, beş yüz askeri gönderin. Evet, dediler, gönderdiler. Sabaha karşı Anzaklar Conkbayırı'ndaydı. Ama ben de Türk Askeri'nin yanındaydım. * * * * Kılıcım sağ elimdeydi, tabancam sol elimde. Bütün bir gün savaştık can siperhane. Yıkılmadık, yenilmedik, galip gelen biz olduk. Kazanan biz, yenilen İngiliz oldu. Yazan: Serdar Yıldırım
__________________ Lütfen forum kurallarını okuyunuz.. | ||
![]() | ![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |