![]() | |
| Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
| |||||||
| Atatürk Köþesi Büyük Beþiktaþlý Mustafa Kemal Atatürk ve Atamýz Hakkýnda Herþey. |
| | LinkBack (1) | Seçenekler | Stil |
| | #11 | ||
| Diþi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Dec 2007 Yaş: 37
Tecrübe Puanı: 19 ![]() | Atatürk'ün Beþiktaþlý oluþunun kanýtý!! Atatürk'ün hangi takýmý tuttuðu hep tartýþýlýr. 10 Kasým'da BJK'nin resmi sitesinde Atatürk için "En Büyük Beþiktaþlý" dendi. F.Bahçeliler de Büyük Önder'in F.Bahçeli olduðunu söyler... Ben bir Beþiktaþlýyým. Ama þimdi söyleyeceklerimin Beþiktaþlýlýðýmla hiçbir ilgisi yok. Çünkü bunlarý yýllar önce bana TRT'deki Ateþ Hattý Programýnda söyleyen ve tek tek belgelerini ortaya döken kiþi tarihçi, spor yazarý ve o zaman F.Bahçe Kongre üyesi olan Ergun Hiçyýlmaz'dýr. Onun söyledikleri ve benim araþtýrdýðým belgelerde durum þöyle: M. Kemal Atatürk, annesi Zübeyde Haným'a, o sýrada Beþiktaþ Kulübü idarecisi olan çok yakýn silah arkadaþlarý Akaretler'de kulübün yanýnda bir ev kiralýyor. Milli Mücadele için Anadolu'ya geçerken annesini yalnýz býrakacaðýndan Beþiktaþ Kulübü yöneticilerine, "Annem sizlere emanet" diyor . Zübeyde Haným'ýn kendisine gelen konu komþuya "Kemalim beni kendi kulübündeki çocuklara emanet etti" þeklinde konuþuyor. O zamanlar Beþiktaþ bir futbol kulübü olmanýn ötesinde Milli Mücadele'nin kurmaylarýnýn toplandýðý, Anadolu'ya gizli sevkýyatýn yapýldýðý bir karargah. Atatürk'ün en yakýn silah arkadaþlarý Beþiktaþ Kulübü'nde idareci görünüyorlar. Mustafa Kemal'in Beþiktaþ Kulübü'nü milli mücadelenin bir karargahý olarak gördüðü gerçek. Ýlgilenenler bu konuda çok geniþ bir araþtýrma yapýp bunu kitap haline getiren spor yazarý Necati Karakaya'nýn 'Atatürk Beþiktaþlý' kitabýný okuyabilirler. Tarihi belgelerde Atatürk'ün futbola karþý çok özel bir ilgisi görülmüyor. Fenerbahçe ve baþka kulüpleri ziyarete gidiyor ve bu ziyaretler esnasýnda þeref defterlerine ziyaretten duyduðu mutluluðu yazýyor. Elbette Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olarak her kulüp Atatürk'ün kulübü... Beþiktaþ'a olan sevgisi futbola olan sevgisinden deðil, Beþiktaþ'ýn Milli Mücadele'de oynadýðý kilit rolden. Aslýnda F.Bahçe kulübü de Milli Mücadele'de çok önemli roller üstleniyor. Atatürk'ün o dönem Zübeyde Haným'ýn evini de; Milli Mücadele'nin bir kalkaný olarak kullandýðý açýk. Bu anlamda Atatürk'ün Beþiktaþ'a ilgisi çok özel bir ilgi. >>alýntý<<
__________________ ![]() Remzin Karakartallar gibi manileri yen aþ, Layýktýr bu vasýfLar sana ey ÞanLý BESIKTAS ! | ||
| | |
| Bu konuyu arkadaþlarýnýzla paylaþýn |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://besiktasforum.net/forum/ataturk-kosesi/5689-ataturk-kosesi/ | ||||
| Mesaj Yazan | For | Type | Tarih | |
| Atatrk Kesi [Arşiv] - Sayfa 2 - Beikta Forum ( 1903 - 2008 ) Taraftarn Sesi !. | This thread | Refback | 08-03-2008 22:46 | |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |