![]() |
Rep To Rep Evet arkadaslar degisik bir oyun oynayalim simdi usteki uye bir soru soruyor asagidaki uye cevapliyor eger dogru cevap verirse usteki uye ona bir rep puani veriyor. eger yanlis cevaplarsa bu defa eksi rep puan veriyor. bu sayede forumda rep olayi yayginlasir oyunda ilginc hale gelir sorularda sinirlama yok her turden soru sorulabilir ornek tarih,cografya,Buluslar,ulkeler hakkinda,guncel olaylarla ilgili vs eger rep in nasil verildigini bilmeyen arkadaslar varsa forumda aciklama mevcut ama yinede ben buraya bir resim ekledim http://img232.imageshack.us/img232/3...hunter1wv7.jpg |
hadi ilk soruyu ben sorayim Maresal kime denir dunyada kac tane maresal vardir ve kimlerdir |
Mareşal, bazı ülkelerdeki en yüksek askeri rütbe.Fransızca mareschal (nalbant, komutan), öncesinde Latince mariscalcus sözcüğünden gelir. Mariscalcus kelimesi Almanca at ve uşak kelimelerinden unsurlar taşır. Türk ordusunda iki meydan savaşından zaferle dönen veya bir savaşta pekçok cepheyi birden idare ederek zafer kazanan, denizde ve havada da eşiti bir başarı gösteren, Türk Silahlı kuvvetLeri için en az orgeneral(denizci ise oramiral ) rütbesine sahip subaylara, T.B.M.M.tarafından verilen bir askeri rütbedir. Bu rütbe yukarıda belirtilen şartlar haricinde süre beklemeyle kazanılamaz. Deniz kuvvetlerindeki eşiti büyükamiraldir. Türkiye tarihindeki mareşaller :
Soru:
ßu İnsanLar kimdir? . |
Adelaar e Hani Rep'im :D |
Alıntı:
gelelim cevaplara Maresal kime denir ok dunyada kac tane maresal vardir :cevap yazilmamis ve kimlerdir:Burda sadece Turkiyedekiler yazili bunlarin yaninda dunyadakilerde olmaliydi :D |
yarım Rep ver ßare :( |
abi soru cok zor |
Alıntı:
Çanakkale Savaşı Gazileri Soru: Ülkemizde çok partili dönem ne zaman başlamıştır? |
1946 mı? |
Alıntı:
+ rep |
Oyuna katılıyorum ve soruyorum hangi ulkeler 1. ve 2. dunya savasında yer almıştır |
S_E_D_A_T TeßRikLEr +Rep ;) |
NASA tarafından yürütülen bir insansız uzay uçuşu görevidir. bildim mi :D sorum franchising nedir ? |
Franchising bir ürün veya hizmetin imtiyaz hakkına sahip tarafın, belirli bir süre şart ve sınırlamalar dahilinde işin yönetim ve organizasyonuna ilişkin bilgi ve destek (*know-how) sağlamak sureti ile, imtiyaz hakkını ticari işler yürütmek üzere ikinci tarafa verdiği imtiyazdan doğan, uzun dönemli ve sürekli bir iş ilişkilerinin bütünüdür. Franchising, birbirinden bağımsız iki taraf arasında meydana getirilen sözleşmesel bir ilişkidir. doğrumu? |
sorum; gökyüzü neden mavidir? |
Alıntı:
bu arada natikmete cevap dogrumu? |
Alıntı:
|
Gökyüzünün mavi görünmesinin tek sebebi kırılma hadisesidir. Güneş ışınları atmosfere girdiğinde atmosferdeki gaz moleküllerine ve toz parçacıklarına çarparak saçılır. Gün ışığı değişik dalga boylu birçok ışından oluşur. En kısa dalga boylu mavi ışınlar atmosferin üst tabakalarındaki küçük parçacılar tarafından hemen saçılırlar. Fakat kırmız ışık (ki en büyük dalga boylu ışıktır!) saçılmak için daha büyük parçacıklara çarpmak zorundadır. Gökyüzü açık olduğunda, mavi ışık diğer ışıklara oranla en fazla saçılan ışıktır. Bu yüzden de gökyüzü mavi görünür. Mesela gökyüzü yoğun bulutlarla veya dumanla dolu olduğunda, tüm ışınlar nerede ise aynı oranda saçılır. Bu da gökyüzünün gri renkte görünmesine sebep olur. Taedium vitae' nin anlamı? |
latince yasamı küçümseme yasamdan nefret etme sorum:"sarrus yöntemini" bi zahmet acıklıyıverin :D |
3x3 boyutundaki matrislerin çözümünde kullanılan matematiksel yöntemdir. Determinant bulunurken ilk iki satır matrisin altına eklenir ve sol köşegenler çapılarak toplanır sonra sağ köşegenler çarpılıp değerler toplanır. Sol köşegen değerlerinden çıkartılır :D Dünyanın en büykü tablosu? |
Alıntı:
|
way be ben ne kadar bilginmişim |
Alıntı:
|
soru istiyorum ?? |
SEN SOR |
Tarihten aldığımız ders, tarihten ders almadığımızdır.. Bu söz kime aittir ..? |
Georg Hegel EVLİLİKYÜZÜĞÜ NEDEN SOL ELİN YÜZÜK PARMAĞINA TAKILIR? |
bravo abla +rep ..senin sorunun cvbının özeti parmaktan kalbe giden damarın sadece o parmakta bulunması |
tebrikler +rep.peki o yüzük neden yuvarlaktır? bu arada hani senin sorun |
ya rep olayında bi sorun var heralde sanada banada gelmedi :) Beşiktaşın kurucularından baş harfi A.. |
Ahmet Fetgeri soru düşünüyorum |
yannız repler hayla gelmedi :) |
ee soru soran yok mu cevaplamak istiyorum:) |
wet soru yokmu yaw:D... |
soru yok mu |
VAR. DAHA ZOR BİŞEYLER SORAN YOK MU? :) SORU YOK MU DA BİR SORU. REP İMİ İSTERİM. |
vermedi kimse rep galiba:D |
zor sorularınısı bekliorus... |
Yüzbaşı Tophaneli Hakkı Bey kimdir? |
Türkiye`de Saat: 18:03 . |