|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
23-10-2008, 16:20 | #1 | ||
ยŦยк Üyelik tarihi: Jan 2007
Tecrübe Puanı: 41 |
İlk 10 dakika: 15 Çay kaşığı şeker almış gibi vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker miktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller. 20 dakika: Kan şekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda insülin patlamasına neden olur. Karaciğeriniz vucudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur. 40 dakika: Kafein absorbsiyonu tamamlanır. Göz bebekleriniz büyür, kan basıncınız yükselir, karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar. Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur. 45 dakika: Beyninizde dopamin salgısı artar. Bu tıpkı eroinin vücuttta yaptığı tepkimelere benzer. 60 dakika: Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı).Buda vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinkonun da beraberce dışarı atılması demek. Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vucüdunuzda kola ile alığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için sussuzluğunuzu tekrar hissedeceksiniz. Şeker ihtiyacını takiben, kafein isteği de başlayacak (sigaradaki gibi). | ||
|
23-10-2008, 16:30 | #2 | ||
Tecrübe Puanı: 27 | bende epey kola içerim ama eroin etkisi yapacagını düşünmüyorum bu biraz abartı sanki
__________________ Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene ! Karakteriniz, Şöhretinizden Önemlidir. Karakteriniz, Siz Ne İseniz Odur... Oysa Şöhretiniz, Başkaları Sizi Ne Sanıyorsa Odur. | ||
23-10-2008, 16:42 | #3 | ||
ah mine'l-aşk Üyelik tarihi: Sep 2007 Yaş: 39
Tecrübe Puanı: 43 | ilginç bilgiler, ilk defa duyuyorum... Şeker ihtiyacını takiben, kafein isteği de başlayacak (sigaradaki gibi). bol kafeinli günler öyleyse...
__________________ Yar gurbette can yürekte..Bir kafeste ne amansız..Sonsuz ayrılıktır geçmez zaman..Her gece hep aynıdır..Fırtınada ak ayazda..Sürgün her yerde hep yalnızdır..Gül açsada kuş uçsada..Görmez dargındır.. | ||
23-10-2008, 16:45 | #5 | ||
ςǿκ کε√díκ طę ∂ط í Üyelik tarihi: Dec 2007
Tecrübe Puanı: 17 | Bunların hepsi kola içmeyelim diye hazırlanmış asılsız haberler belki içinde kafeinb var belki bol şekerli belki asitl ewet bunları biliyoruz zaten ama napaalım alıştık kolasız olmuyor ayrıca her şeylede güzel gidiyoo börekle çörekle tatlıyla yemekle patates cipsi ile kızartması ile herşeyle : ) ben içiyorum hemde her gün 2,5 lt alıyorum bir DVD film + birde Ketçaplı cips Çok güzel oluyorr TAVSİYE EDER!M : )) | ||
23-10-2008, 16:51 | #6 | |||
Tecrübe Puanı: 27 | Alıntı:
yuh bea her gün 2.5 lt tek basına + cips hem alamayanlar günah günah D
__________________ Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene ! Karakteriniz, Şöhretinizden Önemlidir. Karakteriniz, Siz Ne İseniz Odur... Oysa Şöhretiniz, Başkaları Sizi Ne Sanıyorsa Odur. | |||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |