Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Dişi Kartallar > Burçlar

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13-10-2006, 17:42   #1
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Terazi

Burcun Özellikleri

Terazi burcunun, dengeli insanları temsil etmediğine kim inanır? Aynı zamanda bunun terside doğrudur. İki kefesi olan teraziyi göz önüne getirdiğimizde bu burçta doğanların yapısını tam olarak anlayabiliriz. Tıpkı bir hukukçunun bağlı gözlerle iki terazi kefesini dengeye getirmeye çalışması gibi, Terazi insanı da sezgisel olarak adalet için çabalar. Bir çelişkiden kurtulup diğerine düşmesi, terazi prensibini temsil eder: Denge, ancak kefelerin salınması durduğunda oluşur. Astroloji, onların karmaşa ve çelişki dolu yapılarını, Zodyak’ta terazi pozisyonuyla anlatır. Bu, yedinci burçtur ve rivayete göre insanlığın iki ayrı cinse doğru değişimin vücut bulmasına ithaf edilmiştir.

Uygun Meslekler

Müzisyen, ressam, heykeltraş, şair, sahne ve film artistliği, el sanatları, mimar, çiçekçi, parfümcü, konfeksiyoncu, terzi, bankacı, politikacı, hukukçu, din işleri ve mühendislik.

Arası İyi Olduğu Burçlar

Çok iyi: Kova, İkizler
İyi: Akrep, Yay, Aslan, Başak, Terazi
Kötü: Koç, Oğlak, Yengeç
Ne iyi ne kötü: Balık, Boğa

Burcun Ünlüleri

Brigitte Bardot, Catgerine Deneuve, Cem Özer, Cervantes, Christopher Reeves, Cliff Richards, Hülya Avşar, Jimmy Carter, John Lennon, Julio Iglesias, Klaus Kinski, Konficyus, Lizst, Meryl Streep, Michael Douglas, Nurseli İdiz, Oscar Wilde, Pavorotti, Rahmi Koç, Roger Moore, Sylvia Kristel, Turgut Ozal, Verdi.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 14-10-2006, 15:59   #2
 
aylardansonbahar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

buda en sevdıgım burclar arasında terazıler cok sevımlıdırler ve sempatık
aylardansonbahar Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-10-2006, 23:50   #3
Banned
 
Besiktasim_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

EEEEEEE Nede Olsa ßenim ßurcum Yalnız O Ünlüler Arasında Tarık Akan ve Tarkan'ına Ekleyebilirsiniz Onlarda Terazi..

Paylaşım İcin Tesekkürler...
__________________
Vicdanı Tertemizdi, Çünkü Onu Hiç Kullanmamıştı...
Besiktasim_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 26-10-2006, 03:01   #4
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Basit Analiz..!!!

Terazi burcunun, dengeli insanları temsil etmediğine kim inanır? Aynı zamanda bunun terside doğrudur. İki kefesi olan teraziyi göz önüne getirdiğimizde bu burçta doğanların yapısını tam olarak anlayabiliriz.

Tıpkı bir hukukçunun bağlı gözlerle iki terazi kefesini dengeye getirmeye çalışması gibi, Terazi insanı da sezgisel olarak adalet için çabalar. Bir çelişkiden kurtulup diğerine düşmesi, terazi prensibini temsil eder: Denge, ancak kefelerin salınması durduğunda oluşur. Astroloji, onların karmaşa ve çelişki dolu yapılarını, Zodyak’ta terazi pozisyonuyla anlatır. Bu, yedinci burçtur ve rivayete göre insanlığın iki ayrı cinse doğru değişimin vücut bulmasına ithaf edilmiştir.

Bu dengeli insanın iyi huylu, cazibeli, sempatik, nazik, hoşgörülü, akıllı, çalışkan, sabırlı ideal portresi çok çabuk kavgacı, asık suratlı, inatçı, tembel, boşboğaz, ve sabırsız olan tersine dönüşebilir. Bu değişim için, yanlış bir kelime, yanlış bir insanın varlığı yeter.

Terazi insanları içlerinde derin bir çelişki yaşarlar. Çevrelerinden çok şey beklerler, hatta sadece yakın çevrelerinden de değil. Terazi insanı bundan dolayı acı çeker. Tıbbi olarak söylenirse bunlar mide ağrılarıdır ve her seferinde, adaletsizliği herkesi hayrete düşürür. Uyum için çabası nerede kaldı!

Yine de Terazinin tartışmaya ihtiyacı vardır, kasten sebepsiz kavgalar çıkarır. Konu hiç fark etmez. Köy yaşamının tüm avantajları övülse de bunlara karşı gelecektir. Genellemeler ona çok terstir. Bu onu kavgaya davet etmektir.

Kişisel tartışmalardan çekinir. Sinir sistemi bunun için çok zayıftır. Sanatsal kavgalarda tarafsız kalmaya çalışır. Bu tartışmayı gerekli kararlılıkla sürdüremez ve sonuçta uzlaşma sağlamaya çalışır. Belirgin olarak zıt bakış açılarını uzlaştırma, ortasını bulma ve barışı sağlama yeteneği ona tekrar hainlik, yüzeysellik ve ilkesizlik getirir. Bu, sadece herkes tarafından sevilmek için, dizginleyemediği arzusundan kaynaklanır. Bu sevgi olduğu sürece düşünce ayrılıklarından kaçınmaya hazırdır.

Bir yandan gerçekler ve adalet için çabası, diğer yandan bunların başkaları tarafından tasvip edilebilir olması, onun karar vermesini zorlaştırır. Bütün olasılıkları dikkate alır ve bunları ölçüp biçer, ta ki karar vermesi için olaylar onu zorlayıncaya kadar. Hayret verici bir çabayla, kararlı olmadığını inkar edecektir. Çabuk karar verme konusunda da direngendir. Bir kararın tüm sonuçlarını önceden düşünmek için kendine zaman ayırmayan uçarı insanlardan nefret eder.

Uyum için çabaları, sanata ve tüm güzelliklere yakınlığını gösterir. Sonuçta Terazi, tüm güzelliklerin gezegeni olan Venüs tarafından yönetilmektedir. Terazi insanı tüm ortamlarda çağdaş bir zevke sahiptir. Gösterişli bir şekilde giyinir ve ekzantrik olmasını gerektirmeyecek doğal bir zarafetle hareket eder. Gözlerindeki gülüş hiç donmaz. Güzel ve rahat evini zevkli bir şekilde döşeyeceği, değerli tablolara, klasik antika parçalara ve moda aksesuarlarına sahip olmak için çabalar. Nelerin birbirine uyduğu konusunda iyi bir zevki vardır. Evine manevi bir gözle bakar. Planlar ve sınırlar onun için dehşet verici bir şeydir, tıpkı saf fonksiyonellik gibi.

Terazi çevresini seve seve kitaplarla doldurur. Ancak okuyacağı için değil. Okuması için basit bir cep kitabı yeterlidir. Arada bir, iddialı bir edebi eseri de okuyabilir, ama en çok aşk romanları okur ve renkli dergileri karıştırır.

Terazi insanları hayalci midir? Tekrar açık bir evet ve aynı zamanda hayır. Çoğu zamanlarını hayal dünyasında geçirmeyi sevdikleri için inisiyatif kullanmaktan nefret ettikleri doğrudur. Bir hata yapabilirler! Güçlü bir rüzgar yüzlerine çarptığında hemen güvenilir bir limana koşarlar. Sonra da uzun sükunet anlarını kendilerinden esirgemezler ve kendilerine gerekli yakıtı depolamaya çalışırlar. Çevresindeki olumsuz olayları hemen fark ederler, bunların sonuçlarına uzun süre katlanmayı reddeder, ta ki tutkuları büyüyünceye kadar. Sonra aniden büyük bir enerjiyle patlar ve bu, kendilerini de şaşırtır. Kendi isteğiyle problemleri çözer ve sükunet anında uyumaya bıraktıkları ev, iş, arkadaşlık gibi tüm konuları tekrar ele alırlar. Ve yine bir öyle, bir böyle huyuyla çevresinden taleplerde bulunur.

Terazi iyi bir ev sahibidir. İyi yemek yapmak onun işidir. İlgi alanı, günlük yaşamın küçük olaylarından, politik konulara kadar uzanır. İnsanları bir araya getirmek ona zevk verir. Birkaç dakika içinde samimi bir atmosfer yaratmayı başarır. Dinleyecektir, ama yine de sohbet ettiği kişiyle hemen derin arkadaşlık kurmayacaktır. “Arkadaşlar” onun için önemlidir, özellikle de yalnız kalmamayı garantilemek için. Arkadaşlıklarında kişiliğini korumayı başardığından, çevresini ihtiyacına göre değiştirmek ona zor gelmez.

Aşk ilişkileri daha farklıdır. Onlara kendini tümüyle gösterir.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 26-10-2006, 03:03   #5
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Detaylı Analiz..!!!

Teraziler kaba olmaktan nefret ederler, gene de duvarınızda çarpık duran resmi düzeltir, boru gibi ses çıkaran TV setinizi çat diye kapatırlar. Teraziler insanları severler, ama büyük kalabalıklardan nefret ederler. Tatlı barış güvercinleri gibi, kavga edenleri yatıştırır, aralarını bulurlar; ama kendileri tartışmaktan zevk alırlar, iyi huylu, hoş insanlardır, ama aynı zamanda asık suratlı ve kimseden emir almağa katlanamayan kişiler olabilirler. Teraziler son derece zekidir. Ama aynı zamanda inanılmaz derecede saf ve kolay aldatılır insanlardır. Konuşmaktan kulaklarınızı sağır ederler, ancak kendileri de harikulâde iyi dinleyicilerdir. Teraziler huzursuz insanlardır. Ama nadiren telâş ve acele ederler. Kafanız tamamiyle karşıtı, değil mi? Yalnız değilsiniz. Bu burçta insanı düş kırıklığına uğratan öyle çok çelişki vardır ki, başkalarını olduğu kadar Terazilerin kendilerini de şaşırtır.

Pek çok insan size Terazinin tümüyle sevgi, güzellik, tatlılık ve ışık olduğunu söyleyecektir. Pekâlâ, bir yere kadar doğrudur, ancak doğruluğu bir yerde kalır. Bu, Eugene O'Neill için de böyledir. Bu Burç adaletin altın terazisiyle sembolize ediliyor diye, Terazi Burcunda doğan insanların her zaman kusursuz şekilde dengeli kişiler olduklarını sakın sanmayın. Zaten böyle oluşu mantığa da uygun görünüyor. Ne de olsa, terazinin amacı denge sağlamaktır. Modası geçmiş bir eczacı terazisinin nasıl tarttığını hiç izlediniz mi? Asıl amaç iki tarafın eşit olarak dengede durmasıdır; ama ne oluyor? Önce bir taraf aşağıda, sonra öbür taraf. Bir aşağı, bir yukarı, iki taraf tam dengede duruncaya kadar sallanır. Mahallenizdeki eczacıya uğrayıp terazinin çalışmasını izleyin.

Bir daha hiçbir zaman Terazi burcunda doğan insanı sakin, kusursuz dengeli, tatlı, cana yakın, çekici bir kişi olarak tanımlamayın. Ancak yan zamanda bu özelliklere sahip olan birini tanımlamış olursunuz. Diğer yan zamanda ise, Terazi sinir bozucu, kavgacı, inatçı, huzursuz, üzüntülü, şaşkın bir insan olabilir. Terazi burcunda doğan bir aşağı, bir yukarı sallanır durur. Sonra birdenbire gerçek terazi gibi kusursuz bir denge! Harika! Ancak, bu harika denge sağlanmadan önce her zaman bir tartma ve sallanma dönemi vardır.

Bu insanların fizik görünümü de, kişilikleri gibi dikkatle incelenmek ister. Venüs gamzesinin dışında tipik Terazi görünüşü diye birşey yoktur. Görünüşte hoş insanlardır, ancak dikkati çeken bir özellikleri yoktur: bu nedenle işe gamzelerden başlamak daha kolay olacak. Genellikle yanaklarda iki, veya çenede bir gamze vardır. Eğer yüzde gamze yoksa, dizlerde var mı diye bakabilirsiniz. Terazilerin bir çoğunun dizlerinde gamzeler vardır Ama dikkatli olun, "Ekim'de doğup doğmadığımızı görmek istiyorum" diye bacaklarına bakmağa kalkışırsanız, pek az kız size inanır. İhtiyatı elden bırakmayın, ama bakın. Tabii, erkeklerde bu ip ucunu pantolanlar örtüyor, ancak plajda veya tenis oynarken erkeklerin dizlerine bakabilirsiniz. Birinin dizinde gamzeleri bulduğunuz zaman, dizlerin sahibinin Ekim'de doğmadığını keşfederseniz cesaretiniz kırılmasın. O çekici gamzelerin orada olmağa haklan var, çünkü onların sahibi Terazi burcunda doğmasa bile, yükselen burcu herhalde Terazidir; yani tahmininiz gene de doğru.

Venüs gamzelerini bir yana bıraktıktan sonra, yüzün tümüyle yarattığı etkiye dikkat edin. Yüzde her zaman dikkati çeken hoş bir ifade olacaktır. Terazi burcunda doğan bir insan öfkeliyken bile, nasılsa, yumuşak görünmeyi başaracak, veya en azından nötr görünecektir. Venüs sesleri tipik bir şekilde tatlı ve bir çıngırak kadar berraktır Bu insanlar seslerini keskin ve tiz bir çığlık halinde hemen hemen hiç yükseltmezler. Dünyada, "Senden nefret ediyorum, şimdi burnunun üstüne bir yumruk indiricem," derken Browning'in: Seni nasıl seviyorum?" dizesini okur gibi ses çıkaran tek insan Terazidir. Ağzı yay şeklinde ve dudakları eskiden "kirş T; şarabı gibi dudaklar" diye tarif edilen biçimdedir. Aslında, tipik terazi yüzü bir kutu bonbona çok benzer. Ya da şekerli bir bisküviye. Bazıları sanki lolipop gibi veya üstünde bol kreması olan karamelli, şuruplu dondurma gibi görünürler, Onlar böyle şeyleri yemeyi de severler. Şimdi bu satırları okuyan Teraziler varsa, herhalde ağızlan sulanmıştır ve açlıktan kendilerini bitkin hissediyorlardır.

Kadınlar hemen hemen hiç değişmez şekilde güzel, erkekler de genellikle yakışıklıdır. Gene de, dünyadaki bütün güzel insanlar teraziler değildir Venüs güzelliği kendi başına bir sınıf oluşturur ve onu diğer burçların güzellerinden ayırdetmek her zaman kolay değildir. Onları tanımakta benim izlediğim yo!, işe Dwight Eisenhower'îe Brigitte Bardot'nun yüzlerindeki tatlı ifadeyi düşünerek başlamak ve oradan devam etmektir, îşin zor tarafı, bazen kadınların İke gibi, erkeklerin de Bardöt gibi görünmeleri. Hoşgörülü olmak zorundasınız.

Terazi burcundan kadının erkeksi olduğunu söylemek istemiyorum. Bunların çoğu sıradan bir erkeğin katlanabileceği kadar kadınca-dır (daha atak bir yıldızın etkisi altında değilse). Aynı şekilde, kesinlikle Terazi burcundan erkeklerin de kadınca olduklarını söylemek istemiyorum. Bunlar genellikle erkeklik yanı oldukça güçlü erkeklerdir. Ancak yüzlerinde öyle temiz bir ifade vardır ki, bunları ünlü dövüşçüler ya da güreşçilerle karıştırmanıza engel olur. Rastlanması son derece zor olan çirkin sayılabilecek Terazilerde bile öyle çekici bir ifade vardır ki, onların yüzünde gerçek bir karakter güzelliği olduğunu söylemeden geçemezsiniz.

Yüzünde yumuşak, beyaz bulut gibi bir tebessüm olmayan Teraziye asla rastlayamazsınız. Böyle bir Venüs tebessümü bir kalıp çikolatayı eritebilir. Bu tebessüm size tam hızla çarptığı zaman, en ifadesiz yüzleri bile değiştirebilecek güçtedir-mecazi olarak değil, gerçekten...

Terazilerin çoğu köşeli çizgilerden çok yuvarlak çizgilerle doludur. Saçları çoğunlukla kıvırcıktır. Mutlaka şişman olmaları gerekmez (ancak, yükselen burcu Boğaysa, ortaya oldukça tombul güvercinler çıkabilir). Gene de sizi yanıltabilir, diyete devam ederek, karşınıza epeyce düzgün bir vücutla çıkabilirler. Ö zaman bile yuvarlak hatları yerli yerindedir; neredeyse ince bir kum saati biçimindedirler. Bardot'yu bir kez daha örnek olarak gösterirsek, O'na hiçkimse şişman di~ yemez-ama hiçkimse sıska olduğunu da söyleyemez. Venüs görünüşünü ve fiziksel karakteristiğini tanımakta uzmanlaşmak için bir hile daha vardır. O'nun neşeyle çınlayan parlak, oynak kahkahasına dikkat edin. Bu kahkahayı bir kez duyduktan sonra, bir daha kolay kolay unutamazsınız.

Şimdi, çekici, gamzeli, güzel, sevimli, hoşa giden ve kolayca hoşlanan insanlar olarak doğmanın bir Tanrı vergisi olduğunu düşünebilirsiniz. Nezaket, zekâ, zarafet ve anlayışın bir koruyucu meleğin insanlara verdiği armağanlar olduğunu hayal edebilirsiniz. Haklı da olabilirsiniz. Terazinin kefeleri dengede durduğu zaman, Terazi insanı, sanki cennetten çıkmış bir melek gibi, son derece tatlı olabilir. Ancak tüm sorun, şu koruyucu melektedir. Sihirli değneğiyle sürekli olarak Terazinin önce bir kefesine, sonra öbür kefesine dokunarak, Terazi burcundaki insanın durmadan bir ileri, bir geri sallanmasına neden olur. Sanki o kararsız kafasıyla, doğru mu, yanlış mı yaptığına bir türlü karar veremiyormuş gibidir, ve sanki onun bu kararsızlığı Terazi Burcunda doğan insanlara geçmektedir. Bu insanlar, önce fırtına gibi söze başlar ve konuşmayı tekelleri altına alırlar. Sonra karşılarındakini dikkatle ve derin bir ilgiyle dinlerler. Başkaları kapıştığı zaman barış güvercini rolü oynayarak, herkesin kabaran tüylerini yatıştırırlar. Sonra yüz seksen derecelik bir dönüş yaparak ve isteyerek herkesi karşılarına alır, sırf zevk için yeni bir tartışmayı başlatırlar.

Bu insanlar uyum ararlar. Ne var ki, Terazi burcunda doğan insanların pek çoğu gereğinden fazla yiyerek, içerek ve aşk yaparak bütün dengeyi altüst ederler ve böylece uyum konusu da bir yana atılmış olur.

Bu burcun kendisi Tembel Terazi diye tanınır ve bu da başka bir çelişki konusudur. Terazi burcu insanları günlerce, haftalarca, aylarca oynamaya vakit bulamayacak kadar meşguldürler. Geceyarılarına kadar çalışır, sonra da horozlar ötmeden ışıl ışıl ışıldayarak kalkarlar. Onları gözle izlemek bile insanı yorgun düşürür. Sonra da birdenbire "öldüm, bittim" diyerek bir koltuğa yığılır kalır ve o güne kadar gördüğünüz en kusursuz tembellik gösterisini yaparlar (özellikle böyle çılgınca bir çalışmadan sonra) Onlar için, bir kaşığı veya bir bardağı tutup kaldırmak gayret isteyen bir iştir (aslında pekâlâ da kaldırırlar). Eğer çevresinde gönüllü birisi varsa, başında el pençe divan durup kendisine bakmasını ister. Kefe uyuşukluğa doğru kayınca, Teraziyi ateş küreğiyle bile yerinden oynatamazsınız. Konuşur, okur, esner, uyuklar, TV izler veya pencereden dışarıya bakar. Sanki yatak odasına kadar gidemeyecekmiş gibi bir hali vardır (oysa pekâlâ da gidebilir). Dünyadaki tüm söylenmeler ve bağırıp çağırmalar O'nu etkilemez. Sanki bir başka dünyada gibidir. Bir süre sonra, gücünü kuvvetini tekrar toplayınca, yeni bir enerji hamlesiyle yerinden fırlayarak gene tıkır tıkır çalışmağa koyulur. Elleri ayaklan tekrar uçuşmağa başlar. Günlük işlerini yeterince kolaylıkla uyumlu bir şekilde plânlayarak, harika bir denge ve düzenli bir gidişle, bir kez daha küheylan koşumu takılmış katır gibi çalışacaktır. Her ne kadar Terazi çift karakterli bir burç değilse de, Terazinin arkadaşlarının çoğu, sanki iki ayrı İnsanla karşı karşıya olduklarım sanırlar. Teraziyi hep çalışkanlık döneminde gören birine O'nun tembel olduğunu anlatmaya çalışın, size inanmayan bir bir bakışla bakacaktır. Aksine, O'nu tembellik döneminde gören de, bu yaratığın bir enerji yumağı olduğunu anlatmağa çalışırsanız, hemen itiraz edecektir, "Bu tembel anaforcu mu? Herhalde şaka ediyorsun."

Teraziler, vücudun uyumunu yenilemek için, bir çalışma döneminden sonra tam bir dinlenmeye gerek olduğunu içgüdüsel olarak bilirler. Onların kendi genlerinin, hücrelerinin ve elektriksel itici güçlerinin düzeni bunu gerektirir ve Terazilerin çoğu da bu hassas fiziksel dengeyi korumakta oldukça ustadırlar. Bununla birlikte, kafalarıyla duygulan arasında bu kadar içgüdüsel bir »yum olduğu söylenemez. Taşkın bir duygusallıkla ağlayabilir, sonra birdenbire alaycı biri olurlar, sonra da bahardaki ilk ardıç kuşu kadar parlak ve neşeli biri olup çıkarlar. Bu asla Terazinin çift karakterli olduğunu göstermez. Terazi sürekli olarak sırasıyla bir duygudan öbürüne doğru sallanır durur, bu da Terazinin tam bir karakter değişikliği gösterdiği anlamına gelmez. Terazinin duygularında derin bir zenginlik vardır. Belirli bir anda hangi duygunun daha güçlü okluğu ya da olmadığı önemli değildir. Bu yoğun üzüntülere ve sevinçlere filozofça bir yaklaşım, sonunda işleri düzeltmekte hemen hemen her zaman yararlı olur.

Teraziler ruh sağlığı konusundaki iç güdüleriyle, ruhsal ve fiziksel sağlıklarını iyi korurlar. Genellikle, vücutça ve akılca ciddi çöküntülere uğramaktan kaçınırlar. Sağlıkları için en büyük tehlike, bazı şeylere karşı gösterdikleri aşın düşkünlüktür. Fazla tatlı şeyler yemek aşın şişmanlığa, mide bozukluklarına ve deride benek benek lekelere neden olabilir. Fazla alkol kullanmak ciddi böbrek ve mesane rahatsızlıklarına yol açabilir, sonunda şiddetli başağrıları ve migren oluşabilir. Depresyonlar ciltte kaşıntılar yaratabilir ve hatta çıbanlar çıkabilir. Göğüs bölgesi vücudun hassas bölgelerinden biridir. Yaygın olmamakla birlikte, bazen ayak rahatsızlıkları ve sindirim sistemi bozuklukları görülebilir. Birçok Terazinin yakasını bırakmayan ülserler, üzüntüden çok sindirim sisteminin kötü kullanılmasına ve duygusal dengenin altüst olmasına bağlı olarak meydana gelir. Genel olarak Teraziler insanların çoğundan daha sağlıklıdır; yeter ki kendilerini fazla zorlamasınlar ve kendilerine gerekli olan dinlenme dönemlerini unutmasınlar. Huzur ve uyumun Venüs'ün sağlığı üstünde harika bir etkisi vardır. Hastalandıkları zaman, zararlı duygusal durumlardan kaçınarak, uzun süreli tam bir dinlenmeye, güzel kitaplara, güzel bir müziğe ve yatıştırıcı tatlı sözlere ihtiyaçları vardır. Böyle bir atmosfer hemen hemen her zaman tipik Terazinin çabucak iyileşip ayağa kalkmasını sağlar.

Terazinin karakteri eşit ölçülerde iyilik, kibarlık, âdillik, kötü bir kavgacılık, boyun eğmeyen bir inatçılık, filozofça bir mantık ve kararsızlıktan oluşmuştur. En iyisi bu özellikleri ayrıntılı olarak incelemek. Örneğin, kavgacılığı ele alalım. Terazi burcundan bir insan, saatinizin iki saniye geri kaldığını düşünüyorsa, sizinle saatin kaç olduğu konusunda tartışacaktır. Sakın şöyle bir genelleme yapmağa kalkışmayın: "Gençler ülkeyi mahvediyorlar." Hemen mantıklı ve dikkatli bir açıklamaya, Barış Gönüllüleri ve dünyada ne kadar çok harika gençler olduğu konusunda sizinle tartışmağa başlayacaktır; hattâ kendi çocukları topluma başkaldıran küstah gençler olsalar bile.. "Bugün hukuk sistemi o kadar çürüdü ki, hiçbir hakini ve avukat dürüst değil" gibi birşey söyleyecek olsanız, saatlerce size bu ülkede adaletin kutsal koruyuculuğunu, jüri sisteminin erdemlerini anlatarak, Roma hukukundan ve Napolyon Kanunlarından söz edecektir. Söz gelişi sakın şöyle bir şey söylemeyin: "Köyde yaşamak dururken şehirde yaşamak akılsızlık. Bunlar kıyaslanamaz bile.." Özellikle son cümle çok büyük bir hatâdır. Kıyaslamadan söz eder etmez, sıradan bir Terazi hop oturup hop kalkmağa başlar. Zaman zaman birşeyler içmek için ara vererek, bütün gece kıyaslama yapacaktır. Kırsal bölgelerle kıyaslayarak, şehirlerin güzelliğini ve avantajlarını göklere çıkaracak; o parlak ışıkları, taksilerin klakson seslerini, tiyatroları, sinemaları, müzeleri ve parkları parlak sözlerle sayıp dökecektir- hattâ kendisi de şehir dışında yaşasa bile.. Ve siz bu adamı dinamitle havaya uçuramazsınız. Bu her iki konuda da karşı görüşü savunsanız, gene hiçbirşey değişmeyecektir. Terazi bu sefer gençlerdeki suçluluk oranının yükseldiğini, mahkemelerdeki çürümeyi, köy -yaşamının güzelliklerini sayıp dökecekti. O'nun için iyi bir tartışmada hangi yanı tuttuğu hiç önemli değildir, yeter ki karşısında bir taraf bulunsun. Bazen sıkılınca, tartışmanın ortasında taraf da değiştirebilir. O'na bir filmi beğendiğinizi söyleyin, size filmin sakıncasını söyleyecektir. Aynı filmi eleştirin, O övecektir. Yeni bir kitabı göklere çıkarın, O kitabın kusurlarının listesini çıkaracaktır. Siz kitabı sıkıcı bulduğunuzu söylerseniz, O erdemlerini sayacaktır. Tüm bu sürekli, mantıklı tartışmalar boyunca Terazi hep âdil kalmağa çalışacaktır. Terazi önyargılı olmaktan, haksız suçlamalardan, körü körüne inanmaktan eşit şekilde korkar. O'nun aradığı şey kesin gerçektir; tüm olasılıkları tarttıktan sonra doğru cevabı bularak tam dengeyi sağlamaktır.

Kuşkusuz bu hayran olunacak bir davranıştır, ama bütün bu tartmalar olumlu bir insanı çileden çıkarabilir. Bu davranış Terazinin kendisini de sürekli bir kararsızlığa sürükleyebilir. En kontrollü Venüs erkekleri ve kadınları bile tüm olasılıkları dikkate almadan hemen bir karara varmaktan hoşlanmazlar. Hak ve adaleti gözetmek Terazi burcu insanı için bir fetiş olabilir. Terazi burcundan bir general, dengeli uyumlu yargı yeteneğiyle kusursuz bir stratejist olur; buna düşünceli bir plânlamayı da ekleyince bir savaşı daha başlamadan önce kazanabilir. O'nun, bütün tarafları görme, sinirleri yatıştırma ve öfkeli insanları sakinleştirme yeteneği kendisini en iyi bir arabulucu yapabilir, böylece birbirinden nefret eden ve birbirine güvenmeyen insanları bir araya getirebilir ve bir arada uyum içinde çalışmalarını sağlayabilir. Bununla birlikte, savaş bütün Terazileri kalp hastası yapar. Onlar kan dökülmesinden nefret ederler. Ekim'de doğmuş olan bir subay ateş altında ani kararlar vermeyi bir başkasına bırakarak, uzun sürede binlerce insanın hayatını kurtaracak olan stratejik manevraları parlak bir şekilde plânlayarak gene de kendi tarafının savaşı kazanmasını sağlar.

Karar vermeğe karşı duyulan bu antipati, doğum ânında zıt yıldız etkileri almış olanları büsbütün hareket edemez durumda bırakabilir. Bazıları, bırakın yatağın hangi tarafından kalkacaklarım, sabahlan hangi ayakkabıyı önce giyeceklerine bile karar veremezler. Hattâ iş yerinizde veya bir partide rastladığınız sıradan bir terazi burcu insanı bile herzaman bir dereceye kadar, sinirinizi bozuncaya dek herşeyi ileri geri tartma eğilimi gösterecektir, böylece de karar verme zamanı çoktan geçmiş olacaktır. Şöyle söyleyecek; "Bunu yaparsanız, şunlar şunlar olacaktır. Öte yandan..." (bu O'nun her zaman çok sevdiği cümlelerden biridir) "bunu yaparsam, şunlar şunlar olabilir." Bu kefeler sanki tahterevalli gibi çılgınca inip kalkarak durmadan sallanabilir. Niçin, neden, olsa mı, olmasa mı diye karar vermeğe çalışan kuşku dolu bir Terazi burcu insanını izlemek kadar sıkıcı hiçbirşey olamaz. Karar verirken aceleye getirilmekten ve itilmekten de hoşlanmaz. Sabırsız bir insan Teraziyi birdenbire öyle inatçı hale sokabilir ki, inatçı Boğa O'nun yanında ahmak bir şamar oğlanı gibi kalabilir. Sabırsızlık, Terazilerin çoğunun katlanamayacağı bir huydur. Sonuçlan düşünmek için durup dinlenmeyen uçan, telâşçı, düşüncesizce hareket eden insanlar Terazileri sinirlendirir.

Terazilerin her zaman kararsızlıklarını hemen inkâr etmeleri doğrusu eğlenceli birşey. Onların Burcunu tarif ederken, size söyleyecekleri ilk şey şu olacaktır: "Ben asla kararsız bir insan değilim. Bu söylediğiniz doğru değil. Bu kesinlikle beni tarif etmiyor." Gülmenizi gizleyin. O'nun kararsızlığını inkâr edişinin anlamı şudur ki, karar vermesi çok uzun bir zaman alsa da (bu süreyi çok kolayca unutur), bir kez bir sonuca ulaştıktan sonra, kendince, karar vermiş sayılır. Kendisine yeterli zaman verilirse, sonunda verdiği karar, O'nun yanlış olarak çok kararlı olduğunu düşünmesine yol açacak kadar güçlü bir inançla uygulanır. Bu sizi yanıltmasın. Ne de olsa, O size karar vermekte hiç güçlük çekmediğini söylerken, tipik Terazi tartışmasını başlatmaktadır. Bunu O'na söyleyebilirsiniz. Bu O'nun şu durumu farketmesine yarayacaktır ki, yıldızların kendisine verdiği huylan inkâr ederken bile Burcunun gerçekliğini kanıtlamaktadır. Analizini yaparken size itiraz edince, kendini beğenmişçesine O'na şöyle söyleyin: "Zaten bu tavrı takınacağını biliyordum. Teraziler her zaman, her konuda tartışma çıkarırlar." Bu cevap O'nu çatlatacaktır: ancak gerçeği anlamasına yardımı olabilir, O'nun aradığı şey de zaten gerçektir. Bundaki mantığı görmek zorundadır. O'na, haksızlık ettiğini ve her iki tarafı birden dikkate almayı reddettiğini söylemeniz, O'nu bir dar boğaza daha sokacaktır.

Çok az sayıda Terazi göze çarpacak kadar eksantrik ve gösterişçidir. Onların çoğu, rüzgârda ileri geri zarafetle sallanan güzel bir buğday tarlası kadar sağlıklı ve dengelidir. Onlar normal olarak iş konularında son derece dürüsttürler ve hiç dikkatsiz davranmazlar. Terazi, yanlış bir başlangıç yaparak, sonra herşeyi yeniden yapmak zorunda kalmaktansa, bir işi acele etmeden doğru yapmayı tercih eder. Teraziler abartılı davranışlardan, yüz kızartıcı öfke ve ihtiras gösterilerinden nefret ederler. Bununla birlikte, sabırlarını taşıracak kadar üstlerine varıldığı zaman, bu gösterileri en aşın şekilde kendileri yaparlar. Terazilerin çoğunda, inanılmaz bir şekilde tüm dikkatlerini vererek derin konulan enine boyuna düşünme yeteneği vardır. Bunlar kitap sevgisiyle doğmuşlardır ve kitaba öyle büyük bir saygıları vardır ki, bunların çoğu ciltsiz, kanon kapaklı kitaplara dudak bükerler. Ciltli olmadıkça, kokusuyla, görünüşüyle kitaba benzemedikçe, ona kitap bile demezler. Her Terazinin evinde geniş bir kütüphane bulacağınızdan emin olabilirsiniz.

Teraziler seslerin, renklerin, şiirin ve yazılı veya sözlü kelimelerin uyumlu olmasından çok hoşlanırlar. Sanatın etkisinde kalmayan Teraziye pek ender olarak rastlanır. Şu iyilik meleği sihirli değneğiyle kefelerinden birine dokunduğu zaman hangi imajı verirse versin, bir Terazi burcu insanı, iyi temiz ve güzel olan herşeye gönülden âşıktır. O, partilerde ve kültür çevrelerinde Venüs'ün açık mavi ve pastel tonlarım etrafa saçmaktan hoşlanan artistik bir ruha sahiptir. Yumuşak ışık, tatlı müzik, ilginç bir konuşma, iyi yemekler ve güzel şaraplar O'nun bayıldığı şeylerdir. O'nun zekâsı hem elmasın parlaklığını, hem de opalin duruluğunu taşır. O, havanın değişkenliği içinde hareket eder ve uyumlu metali olan bakırın yararlılığını aksettirir. Terazinin keskin mantığında ve onur duygusunda nanenin serinliği vardır, ve Venüs'ten gelen, barışın altı boyutu O'nun üstünde parlar.

Terazi burcu insanını gerçekten anlamanız için, kefelerin bilmecesini iyi kavramanız gerekir, bir tarafa sonbaharın tatlı havasını taşıyan Ekim'in parlak altın yapraklan yığılmıştır öbür tarafta, Nisan yağmurunun taze kokusuyla ıslanmış gök mavisi utangaç menekşeler vardır. Kefeler sallandıkça, parlak iyimserlik sessiz bir paniğe dönüşür ve yalnızlık içindeki bir depresyonla aşağıya doğru sarkar. Kefeler dengede durduğu zaman, O'nun zengin, parlak zekâsı ve sevgiyle dolu kalbi arasında kusursuz bir uyum sağlanır. Mevsimler Terazi burcu insanının sırlarını taşır. Kış O'nun için çok soğuktur. Yaz ise çok sıcaktır. O bunların ikisini sonbaharın ve ilkbaharın kusursuz güzellikleriyle birleştirmek zorundadır.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 26-10-2006, 03:04   #6
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Künyesi..!!!

Yönetici Yıldızınız:Venüs (Güzellik, sevgi ve güzel sanatları temsil eder)

Grubunuz: Hava, negatif

Burcunuzun cinsiyeti: Erkek

Üstün yeteneğiniz: Dengeli ve ölçülü olmak

Özelliğiniz: Saygı ve zariflik

Emeliniz: Olgun, düzeyli dostluk kurmak

Amacınız: Zengin olmak, düzenli bir hayat

Anahtar sözcüğünüz: Denge

Yenmeniz gereken huyunuz: Gösterişten hoşlanmak

Uğurlu gününüz: Cuma

Uğurlu sayılarınız: 2, 6, 16, 432, 9763

Uğurlu taşınız: Opal

Uğurlu renkleriniz: Açık pembe, açık mavi, turkuaz ve mat renkler

Uğurlu çicekleriniz: Pembe krizantem, pembe gül

Uğurlu kokularınız: Gardenya, yasemin ve orkide

Hoşlandığınız müzik: Romantik eserler

Olası hastalıklarınız: Böbrek, üreme organları, baş ve özellikle göz hastalıkları, lumbago

Başarılı olacağınız meslekler: Müzisyen, ressam, heykeltraş, şair, sahne ve film artistliği, el sanatları, mimar, çiçekçi, parfümcü, konfeksiyoncu, terzi, bankacı, politikacı, hukukçu, din işleri ve mühendislik
  Alıntı ile Cevapla
Alt 26-10-2006, 03:05   #7
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Ünlüleri..!!!

- George Gershwin (26 Eylül 1898)
- Rita Haywort
- Franz Liszt (22 Ekim 1811)
- Bob Geldolf (5 Ekim 1951)
- Friedrich Nietzche (15 Ekim 1844)
- Oscar Wilde (15 Ekim 1856)
- Olivia Newton John (26 Eylül 1948)
- Catherine Deneuve (22 Ekim 1943)
- Christoper Reeve (25 Eylül 1949)
- Susan Sarandon (4 Ekim 1946)
- Le Courbusie (6 Ekim 1887)
- Sting (2 Ekim 1951)
- Michael Douglas (25 Eylül 1944)
- Bruce Springsteen (23 Eylül 1949)
- Catherina Zeta Jones (25 Eylül 1969)
- Margaret Thatcher (13 Ekim 1925)
- Luciano Pavarotti (12 Ekim 1935)
- Sigourney Weaver (8 Ekim 1949)
- Jean Claude Van Damme (18 Ekim 1960)
- Turgut Özal
- Hülya Avşar
- Tarkan
- Levent Yüksel
- Ebru Gündeş
- Hülya Avşar
- Nurseli İdiz
- Rahmi Koç
- Ayfer Öztürk
  Alıntı ile Cevapla
Alt 26-10-2006, 03:07   #8
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Uğurları..!!!

Uğurlu Rengi : Terazi burcunun uğurlu rengi olan kahverengi,yaz boyunca süren gelişme döneminde bütün varlıklara güç veren,dinlenme ve arınma dönemine hazırlanan sonbahar toprağını simgeler.Kök salmanın ve dünyada kararlı bir biçimde davranırken daha yücelere Ulaşmaya hazırlığın rengidir.
Hayvan Sembolü : Terazi burcu insanının hayvan sembolü kargadır.Kargalar,insanla doğa arasındaki dengenin bir simgesidir.Efsaneye göre,eskiden beyaz renkte olan karga,büyük bir yangını söndürmek için,insana yardım ederken kararmıştır.
Bitki Sembolü : Terazi burcunun bitki sembolü olan sığırkuyruğu çiçeği çok yönlü ve şifalı bir bitkidir.Bu çiçeğin yapraklarından kaynatılan çay,mesane,böbrek ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir.Sinir sistemini güçlendirir.
Madeni : Jasper bu burcun ilk taşıdır.Çok gizemli bir taş olduğu,kanayan yaraları durdurduğu, görünmezlik verdiği,uzun ve güvenli bir yaşam sağladığı,yılan zehirini etkisiz bıraktığı,kapanan gözleri açtığı ve suya konulunca yağmur yağdırdığı söylenir.Jasperin insan üzerinde çok olumlu bir etkisi vardır. Kalbi ve dalağı güçlendirdiği söylenen mercan da terazinin bir diğer taşıdır.Bilindiği gibi dalak, terazi insanının en zayıf noktasıdır. Lapis lazuli ise zihinsel berraklığı ve derin düşünmeyi simgeleyen bir taştır. Terazinin son taşı da opaldir.Opale koç burcunda değinmiştik.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 26-10-2006, 03:08   #9
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Yükseleni..!!!

Denge, uyum ve güzelliği severler. Adaletsizliğin olduğu her yerde yenilikler getirmeye eğilimli kişilikleri, bilge bir insan olarak görünmelerine neden olur. Zarif ve düzenli olmaktan yanadırlar. Çabuk sinirlenir fakat kolay yatışırlar. Her türlü güzelliğe, müzik ve edebiyata hayrandırlar. Bulundukları her topluluğa uyan, yararlı olan iyi insandırlar. Yalnız yaşamaktan hoşlanmazlar. İşleri ile ilgili konularda tutkulu olmalarına karşın temiz olmayan işlere pek girmezler. Her ne kadar açık sözlü ve içten olsalar da gerçek durumlarını açıkladıkları pek seyrektir. Şahit oldukları, ya da içlerinden gelen şeyleri kaleme almak hoşlarına gider. Düşünceleri soyut ve felsefidir. Grup çalışmalarına çok ilgi duyar, kendilerini göstermek isterler. Uyumlu düşünceleri olan kişileri bir araya getirerek birlik oluşturmayı pek güzel başarırlar. Başkalarının haklarını savunmak söz konusu olunca sanki bir savaşçı kesilirler. Büyük uğraş gerektirmeden kazanılan paraya ilgi duyan kişilerdir. Genellikle para için evlenir, çoğu kez bundan pişman olurlar. Başka ülkelerde çalışmaktan ya da deneylerini geliştirmek için gezmekten zevk alırlar. Savurganlığa varan eli açık ve çok ince bir ev sahibidirler. Onlar için önemli olan arkadaşlarını krallar gibi ağırlamak.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 26-10-2006, 03:09   #10
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Aşk ve İlişkiler (ERKEĞİ)..!!!

Bu adamdan pek çok öğüt alacaksınız. Tüm sorunlarınıza kusursuz çözümler bulacak ve sorduğunuz her soruya cevap verecektir. Ancak O'nda tüm genç kız rüyalarınızın cevabını bulacağınızı hiç sanmayın. O onların bir kısmını değiştirecek, diğerlerini de tartışacaktır. Bir Terazi erkeği zehirli sarmaşık yemiş timsah kadar huysuz ve dengesiz olabilir ve aşk da içinde olmak üzere herşeyi mantığa uydurma çabası sizi çıldırtabilir-ya da yenilgiye uğramanın ezikliği içinde bırakabilir.

Gene de sizi uyarmak zorundayım ki, bir kez Terazinin çekiciliğine kapılıp ağma düştükten sonra, ondan kurtulmanız kolay olmayacaktır. Ayı tuzağından kaçmağa çalışmak, kendinizi Terazinin ağından kurtarmağa çalışmakla karşılaştırılınca, işten bile değildir. Eğer kaçmağa çalışırsanız, sizi öyle mantıklı, zekîce tartışmalarla kalmağa razı edecektir ki, Harvard Hukuk Fakültesi mezunu olmadıkça, buna engel olamayacaksınız. Sizi o eşsiz mantık gücünün etkisi altına almakla kalmayıp, ayrıca öyle tatlı ve nazik bir insan olacaktır ki, daha önce sizi altüst edip hayal kırıklığına uğratmış olan kararsızlıklarım unutacaksınız. Sonra size gülümseyecek ve içinizde birşeyler olacak. Kalbiniz kuş gibi çırpınacak.

O'ndan sonra savaşı kaybedeceksiniz. O'nun rüyaları sizin rüyalarınız olacak ve sizin için dünyada hiçbirşey O'nu mutlu etmekten daha önemli olmayacak. Susuz bir yolcunun suyu aradığı gibi, hep o gülüşü arayacaksınız. Ancak gerçek bir taş kalpli Hannah, Terazi'nin gülümseyişine karşı koyabilir ve onun mıknatıs gibi çekiciliğine kapılmamak için tüm azmini toplayabilir. Terazinin çekiciliği, Akrebin hipnotik inandırma yeteneğine benzemez. Terazi'nin çekiciliği mantıklı ve gerçektir, hiçbir doğa üstü yanı yoktur. Onda kara büyü yoktur, yâlnızca sağ duyuyla o cennet gibi havasına kapılmak vardır.

Öte yandan, o en çok sevdiği sihirli sözü söylemesi için, Terazinin kefelerinin çılgınca bir çelişkiyle ileri geri sallandığı zamanlar olacaktır. O'nun dikkatini çekmek ve O'nu harekete geçmeğe zorlamak içli haykırmak, O'nu havuza itmek veya başınızın üstünde amuda kalkmak zorunda kalacaksınız.

Venüs'ün etkisinde olsa bile, Terazi erkeğiyle bir aşk ilişkisinin sonsuza dek düzgün ve sakin yürüyüp gideceğini sanacak kadar saf olmayın. Yunan mitolojisini anımsarsanız, Venüs'ün de tatil yaptığı günler olduğunu bilirsiniz. Gene de, kefelerin dengede durduğu zamanlarda, Terazi'yle yaşanan bir hayat, tanrıların altın içkisinden bir kâse içmiş kadar sarhoş edici, kahkahalarla dolu ve ancak Olimpos Dağında sıçrayıp oynayan tanrıların bildiği kadar rahat bir özgürlükle dolu olacaktır.

Terazi erkeğinin bir şeye karar vermesi, vahşi bir bufaloyu ehlileştirmekten daha çok gayret isteyen bir iştir. Bir kez kararım verdikten sonra da yanlış birşey yaptığından kuşkuya düşerse, hiçbir uyanda bulunmadan kararını değiştirebilir. Bir Terazi erkeğiyle iş ortaklığına girmeyi uman tanıdığım bir kadın var. Sonunda O'da Terazi'nin bu efsanevi karakter özelliğinin çetinliğini öğrendi. Bir yaz sabahı birlikte kahvaltı yaptılar. Her ikisi de heyecanla doluydu ve gelecek için iyimser plânlan vardı. Adam işine giderken kadını bir yere bıraktıktan sonra, kadını bir düşüncedir aldı. Adamın vaatleri neredeyse gerçek olamayacak kadar güzeldi. Kadın rüya görüp görmediğinden emin olmak için Terazi'ye telefon etti. Adam hâlâ heyecanlıydı ve bütün vaatlerini, yükselme hırsıyla dolu plânlarını tekrarladı. Ondan sonraki hafta tekrar buluşmak için bir gün kararlaştırdılar. Telefonu kapatmadan önce, adam kadının kafasını kurcalayan şeyi tahmin etti ve kendisine tekrar garanti verdi, "Sırası gelmişken", dedi, "sizi birkaç gün görmeyeceğime göre, bir şey söylemek istiyorum." Biraz duraksadı (kadın bu ipucunu kaçırmıştı), sonra inandırıcı bir sesle sözüne devam etti: "Size şunu söylemek istedim ki, şey, size söylemek istediğim şey, merak et-memenizdi. Fikrimi değiştirmeyeceğim. Bu işi plânladığımız şekilde sürdüreceğiz."

Ertesi hafta, adam telefon etmeyince, kadın tekrar aradı. "Şehir dışında mıydınız?" diye sordu. Adam yavaşça "Hayır" dedi. "Size telefon etmedim, çünkü bir kez daha düşünmek istedim." Uzun bir süre sustu. "Sanının daha küçük bir bütçeyle önce başka bir işi denesem daha iyi olacak. Bu projeyi görüşmek için sizinle gelecek ilkbaharda buluşacağız. Söz veriyorum, işte böyle, şey, en iyisi o zamana kadar beklemeğe ve bu projeyi bir süre için rafa kaldırmağa karar verdim, anlıyorsunuz değil mi?" .

Doğal olarak böyle beklenmeyen bir dönekliğe içerleyen ve düş kırıklığıyla dolan kadın, kendi kararını verdi. Bir daha bu adamla asla konuşmayacaktı. Bu adam ayrıca, inanılmaz, güvenilmez, zalimin biriydi. Bir ay sonra, kadın yolda adama rastladı ve merhaba demek için durdu, hazırlıksız yakalanmıştı; uzak, soğuk bir iki selâm cümlesi kekeledikten sonra, birdenbire adamı kesip öldürmediğine pişman oldu. Sonra adam gülümsedi, işte, ne olduysa o zaman oldu! Kadın bir kez daha adamın en güçlü propagandacısı kesildi. O, hiç yanlış birşey yapamazdı. Hattâ kendisine karşı bile... O gün bu gündür, kadın şiddetle adamı savunur. Eğer adamın hayallerinden birinin yıkıldığını duyarsa, tekrar kendisine gülümsemesi için, mantıksızca o yıkılan hayali onarmasına yardım etmek arzusuyla kıvranır durur.

Şimdi, Terazi erkeğiyle sadece iş ilişkisi kurmağa kalkışan bir kadının başına bütün bunlar gelirse, bu karşı konulması olanaksız çekici adama âşık olduğunuz zaman ne hallere düşeceğinizi düşünebiliyor musunuz? Çok dikkatli olmanız bir işe yaramaz. Gülümsediği zaman başınızı çevirmek için çelik gibi sertlesin. Ensenizi uyuşturan ipek gibi sesiyle inandırıcı tartışmalarına başladığı zaman kulaklarınıza pamuk tıkayın.

Aşk sözcüğüyle Terazi sözcüğü kesinlikle eş anlamlıdır. Romantik aşkı Terazi icad etmiştir ve bu konuda bir hayli söz sahibi olan Aslan'dan, Akrepten ve Boğadan daha çok incelikle bu işi bir sanat haline getirmiştir. Aşk tanrısı Küpid'in nazik stratejileri yaratılıştan Terazi'nin yetenekleri arasındadır. İstediği kızı kazanmak için büyük bir kolaylıkla her hileye başvuracak ve çok nadiren başarısızlığa uğrayacaktır. Bununla birlikte, bir kez kızı elde ettikten sonra onunla ne yapacağını pek bilemez. Çekiciliğiyle onu kendisine bağladıktan sonra, duraksar. O'nun o çaresizliğinden yararlanmalı mı, yoksa evlenme mi önermelidir? Yoksa her ikisini de mi yapmalıdır? Yoksa hiç birini de yapmamalı mıdır? Kafasında çekişme başlamıştır. Bu çeşit bir Adem'le cennet bahçelerinde yaşanan bir hayat, insanı kendinden geçiren özelliğinden pek çok şey kaybeder.

Terazi erkeği en az doksan yaşma gelinceye dek, karşı cinse ilgisini kaybetmeyecektir. Mutlu bir evliliği varsa, bu tümüyle akademik bir ilgi olacaktır. Gördüğü her güzel kızı hayalindeki baloda fini fini döndürmek gibi sözde kalan spekülâsyonlar yapsa bile, bu konu O'nu hiçbir zaman sıkmayacaktır.

Aşk yapma sanatı Terazi erkeğine çok kolay-ve çok erken- geldiği için ve aşk ormanına yaptığı romantik gezilerde hemen hemen her zaman başına zafer tacını giydiği için, ayağına da bir sürü asma dalı dolaşır.Terazi başkalarının duygularını incitmekten nefret eder, bununla birlikte, kavgacılık huyu tuttuğu zaman kırdığı kalplerin hiç farkında olmaz. Hayır demekten nefret eder, ama hiçbir mutluluk şansı olmayan bir ilişkiyi kesip atmaktansa oyalayıp durmanın daha kötü bir davranış olduğunu da pek az farkeder. Bunun karşıtı olan bir durumda, karşılıklı duygular dünyada hiçbir insanoğlunun erişemediği bir güzelliğe erişmek üzereyken, uzadıkça uzayan bir kararsızlık da aynı derecede çarpık bir davranıştır. Yalnızca bir Kova burcu insanı bir yöne doğru kesin harekete geçmekte daha çekingendir. Kendi yaşamında birine karşı haksız davrandığını hissederse, üzücü kararsızlığının sonu gelmeyecektir. O'na göre, haksızlık etmek cinayetle aynı düzeyde büyük bir suçtur. Zalimce davranmak istemeyişi O'nu, boşanma mahkemelerine düşmeğe mahkûm yanlış bir evlenme teklifine ite-bilir-ya da sonu gelmeyen ertelemeler, hayatının aşkını elinden kaçırmasına neden olabilir. Görüyorsunuz ki, O'nun bu tutumu iki kenarı keskin bir kılıçtır, ya gerçek aşkını dilim dilim doğrayacak, ya da kendisine hazmı zor bir evlilik dilimi kesecektir. Bu her ikisinin de çaresi, aldatıcı duygusallığı bir kenara itmektir.

Terazi erkeklerindeki dönekliğe eğilim inkâr edilemez. Özellikle gençlik yıllarında, oyalanmaya eğilimleri fazladır. Terazinin doğal davranışı, karşılaştığı her üç ya da dört kadından birini ölçüp biçmek ve gerçek can yoldaşı olup olmayacağını tartmaktır. Teraziler çoğunlukla arkadaşlıkla aşkı umutsuzca birbirlerine karıştırırlar. Şaşırtıcı olarak, tüm gönül eğlencelerine ve denemelerine karşın Teraziler çoğunlukla kalp kırıklığına uğrayıp acı çekmezler.Terazi erkeği hakaret edercesine çabuklukla geçmişi unutabilir ve karşılık görmeyen bir aşkın ve hiç olmaması gereken bir gönül ilişkisinin anısını, belki ikizler veya Yay erkeği dışında, herkesten daha az bir pişmanlıkla hatırlar. Çok olağanüstü durumlar dışında, belki birkaç bere izi taşıyabilir, ama devamlı bir hasar olmaz. Az görülen o olağanüstü durumlarda ise, Terazi erkeğinin çektiği acı, hayal bile edilemeyecek kadar yıkıcı olabilir, ancak bu o kadar az rastlanan bir durumdur ki, pek örnek bulamazsınız. Yumuşak yürekli, hile bilmeyen bir Terazi erkeğini, ihtirasla avucunun içinde tutmağa azmetmiş bir kadının pençeleri arasında bulmanız daha kolaydır. Bu kadın, Teraziye, kendisini terketmenin on emrin hepsini birden inkâr etmekten sonra ikinci büyük günah olduğunu hissettirmiştir. Böyle bir ağa yakalanan Terazi erkeği, çok çaresiz bir aşk mahkûmu olabilir. Bu her iki aşın örnek de istisnalardır. Terazi burcu erkeklerinin çoğu duygusal bağların kendilerini sımsıkı bağlamasına izin vermeden, romantik aşkın tüm zevklerini çıkaracak kadar özgürlüğü korumayı başarırlar.

Sizin bütün sırlarınızı öğrenmek O'nun pek fazla ilgisini çekmez, ilk bakışta ilgileniyormuş gibi görünebilir, ama ikinci bir kez daha bakın. Çoğunlukla burnunun birkaç santim altında neler olup bittiğinden haberi olmaz. Neler olduğuna O'ndan başka herkes dikkat eder. Cehennem buz tutuncaya dek tartışsa da, amacı kişisel niyetleri öğrenmek değil, dengeli bir yargıya ulaşabilmek için kuramsal teoriler üzerinde durmaktır. Sorulan başkalarının gizli nevrozlarım ortaya çıkarma amacını taşımaz. O yalnızca gerçekleri sınıflandırarak, onları uygun yerlerde bir araya getirmek ister. O, herşeyin nedenlerini ve sonuçlarını parlak bir mantıkla tartışır ve vardığı sonuçlar genellikle hakça, doğru, mantıklı ve yararlı olur. Hazreti Süleyman bile tüm bilgeliğiyle, tipik bir Terazin'nin en son dengeli kararından daha iyisini veremezdi. Ama O'nun, yüzeyin hemen altında yatan kişisel nüansları veya ruhsal düğümleri tahmin etmek gibi bir eğilimi yoktur. Gerçekler, yalnızca gerçekler yeterlidir. Balığın, Akrebin ve Kovanın derin karakter anlama yeteneği, O'nun düşüncesine göre, aradığı kristal berraklığındaki resmi bulandırabilir. O, içgüdüsel olarak böyle psikolojik incelemelerin kendi çizgisinin dışında olduğunu hisseder. Öyledir de...

Eğer tutumsuzsanız, sizin parayı su gibi harcadığınız sonucunu çıkaracaktır; bu yüzden pek göze alınacak bir risk değilsiniz. Aslında ruhsal güvenliğinizi para harcamakta arıyorsunuz ki, bu O'nun alanına girmez. O sizin psikiyatristiniz değil. Cimriyseniz, sadece alışkanlıklarınızı doğru değerlendirmek için tutumluluğunuzu dikkatle incelemek ister. Fakir düşerek bağımsızlığınızı kaybetme korkunuzu sır olmaktan çıkarmak gibi bir arzusu yoktur. Rastgele herkesle kurulan ilişkilerin tehlikelerini tartışır; soğukluk, insanlar arasındaki arkadaşlıklardan uzak kalma konusunda daha uzun tartışmalara girişmesine neden olur. Ancak rastgele herkesle kurulan ilişkilere insan ruhunu yaralayan olayların neden olduğunu öğrenmekten kaçınır. Soğukluğa, insan ruhunda kökleşmiş yetersizlik duygularının neden olduğunu da öğrenmek istemez. Terazi, insanları yargılayan hâkimdir. Adil kararlar veren birçok hâkimler görürsünüz; kararlarını olaydaki gerçekleri tartarak verirler. Ancak aralarından, neden kırmızı rengin sizi sinirlendirdiğini soran, veya kırmızı çizgili pijamasını giydiği için, kocanızı dışarı atmak zorunda kalmanızı anlayışla karşılayan pek çıkmaz. Şunu hiç aklınızdan çıkarmayın ki, Terazi insanı, sadece soyut öğrenme merakıyla tartışır. Derin incelemeler yapıyormuş gibi görünürse de, öyle değildir. Göründüğü kadar her işe burnunu sokan dedikoducu bir insan da değildir.

Bütün bunlar Teraziyi son derece güvenilir bir insan yapar. Ancak biraz duygularınızı incitebilir. O'na inançla güvenebilirsiniz. Ama, ruhunuzun derinlerindeki ihtiyaçlarınızı anlamadığı zaman acı çekersiniz. Sizi memnun etmek ister, ancak tüm özlemlerinizi karşılaması için beslediğiniz sessiz umutlan pek anlamaz (bir su burcunun etkisindeyse veya Ay bir su burcundaysa, bu değişebilir). Sadece teknik olarak uzman bir âşık olması, duygularınızı derinden anlayan bir insan olması anlamına gelmez. Zaten kendi duygularıyla başa çıkmakta yeterince sıkıntı çekmektedir. Sizi birinin nasıl derinden incittiğini anlatmak için O'na koştuğunuz zaman takındığı tavır kadar sinir bozucu birşey olamaz, ilk sorusu, "Sen ona ne yaptın?" olacaktır. Sonra da, siz öfkeden çığlığı basıncaya kadar, hangi noktalarda sizin de aynı derecede yanlış davrandığınızı sayıp dökecektir. İstediğiniz kadar çığlık atın. Sizin haksız olduğunuzu düşünüyorsa, taraf tutmayacaktır, duygusal imâlarınıza da aldırmayacaktır.

Terazinin karşılaştığı sıkıntılar, hiç değişmeyen bir şekilde, karşısındakinin derinden anlaşılma ihtiyacını farkedememesinden kaynaklanır. Soyut kavramlarda sezgileri bu kadar güçlüyken, sonuç çıkarmada böylesine parlak bir mantığa sahipken, herşeyi ölçüp biçmede bu kadar açık fikirli ve açık gözlüyken, sizin içinizdeki acıların ve heyecanların nedenlerine karşı gene de bu kadar anlayışsız ve gözü kapalı olması inanılmaz birşey gibi görünebilir. Ancak, eğer bir Teraziyle yaşıyorsanız, bu da birlikte yaşamak zorunda olduğunuz tutarsızlıklarından biridir. Kuşkusuz, kibarlığı ve o gülümsemesi bunlara katlanmayı kolaylaştırır.

Para konusunda, doğum haritasında zıt etkiler olmadıkça, eli sıkı bir insan değildir. Aksine, tipik Terazi eli açık bir insandır, paranın insan yaşamına güzellik ve mutluluk getirecek eşyalara ve faaliyetlere harcanması gerektiğine inanır, iyi bir ev sahibesi olmağa hazırlanın; çünkü, O'nun evi günün ve gecenin her saatinde sürekli konukların ağırlandığı bir merkez olacaktır. (O'nun dinlendiği ve kapının ziliyle, telefonlarla, gelen giden insanlarla rahatsız edilmeğe katlanamadığı zamanlar dışında), insanların vücuduna sürtündüğünü hissettiği ve gürültünün uyum duygusunu bozduğu kalabalık yerlere O'nu sûrüklemeyin. Yabancılardan oluşan kalabalıklar O'nun ruhsal dengesini bozar. Bütün Terazi burcu insanları içgüdüsel olarak insan topluluklarıyla fiziksel temastan hoşlanmazlar. O'nun sosyal yaşamında bol bol zekî, kültürlü, parlak insanlar olacaktır, ancak grup iki düzineden fazla sıcak vücudu bedeninde hissedeceği kadar genişleyince, açık havaya çıkmak için çabalayacaktır. Bir Terazi erkeği birdenbire sizi tiyatronun kalabalığı içinde yalnız bırakıp gidebilir. Sizden nefret ettiğinden değil. Tipik Terazi burcu rahatsızlığı olan kapalı yerde kalma korkusuna tutulmuştur da, ondan.

Boşanmaya kadar giden ilgisizliğin en kestirme yolu, düzensiz bir evdir. Radyo ve televizyonun sesini kısık tutun, yemek kokularının da O'nun hassas burnunu rahatsız etmemesine dikkat edin. Soğan çorbası ve sarımsaklı ekmek pişirmek zorundaysanız, ev büyük kuzey ormanları gibi kokuncaya kadar ortalığı çam kokulu deodorantla sprey-leyin. Terazi burcundan kocasına ekmeği paketinden çıktığı gibi servis yapan, peçete yerine kağıt peçeteler kullandıran, süt şişesini, yiyecek kutularını O'nun görebileceği yerlerde bırakan bir eş, düşünebileceğinden çok daha kısa bir sürede pek hoş olmayan bir dul yaşamına doğru yola koyulmuş demektir. Çorapları duşun üstüne asmak olmaz. Tozlan almayı ve yatakları yapmayı unutmanız O'nu sürekli bir ruhsal huzursuzluk içinde tutabilir. Karışıklıktan kaçmak için gündüz uykuları gittikçe uzayabilir, dışarıda yalnız geçirilen gecelerin sayısı anabilir, ve sonunda arada hiçbir iletişim kalmaz. Kendisi altı domuz kadar dağıtıp dökücü olabilir, ama yere atıp bıraktığı çoraplarını ve kağıtlarını sizin toplamanızı bekler. Eğer açık yeşil perdeler, kestane rengi halıyla uyuşmuyorsa yıllarca surat asabilir ve siz de nedenini bir türlü anlayamazsınız. En iyisi dekorda pastel renkler kullanın. Tipik Terazi nezaketiyle, şikâyet etmeyebilir; ama sekreteri ve onun ince zevki kocanıza hergün biraz daha çekici görünebilir.

Terazi burcu erkeği karışıklıktan nefret eder; ruhsal dengesini koruyabilmesi için gerçekten herşeyin uyum içinde olmasına ihtiyacı vardır. O'nun evi, dış dünyanın gürültülü karmaşasından uzak güzel, sessiz bir vaha olmalıdır. Yoksa şu kefeler sürekli olarak dengesini yitirebilir. Niyetini açıkça belli etmediği için, siz O'nun neden hiç eve. gelmediğini veya neden hep uyuduğunu tahmin edecek kadar zekî olmak zorunda kalacaksınız. O'nun iç gözlem konusunda zayıf olduğunu unutmayın. Mutsuzluğunun yüzünüzü kreme bulanmış görmekten ya da çocukların reçele bulanmalarından kaynaklandığını anlamayacaktır. Portakal rengi duş perdesinden nefret ettiğini veya şöminenin üstünde asılı olan ve George Washington'u Delavvare'den geçerken gösteren taş baskısı resmin artistik zevkiyle taban tabana zıt olduğunu farketmeyebilir. Gece yatarken ve sabah kalkınca hep sizi öpmeyi unuttuğunu anlayamayacaktır, ancak mantığı O'na birşeylerin dengede olmadığını söyleyecek ve, O da bu yüzden, açığa vurduğundan daha çok acı çekecektir. Yerlerdeki kağıtları ve oyuncakları toplayın, evi pırıl pırıl ve zevkli hale getirin, en güzel parfümünüzü sürün, saçlarınızdaki bigudileri çıkarın, televizyonun sesini kısın, güzel açık mavi duş perdeleri alın ve şöminenin üstüne George'un resminin yerine Degas'nın güzel bir tablosunu asın. O zaman, bir sabah uyandığınızda, bütün davranışları değişmiş, tamamiyle yepyeni bir erkekle evli olduğunuzu göreceksiniz.

Çocuklar O'nun adalet duygusundan her zaman yararlanacaklardır. O büyük çocukların bebeği hırpalamamalarını ve en küçüğün en büyük kardeşin bisikletini kırmamasını sağlayacaktır. Terazi burcun--dan babalar sakin bir otorite kuracaklar ve nadiren öfke ile verilen cezaların, mantıklı nedenlerini açıklamağa çalışacaklardır. Sizin gibi, çocuklar da O'nun çekiciliği karşısında eriyecekler, sizin gibi, onlar da babalarının sürekli tartışmaları ve meydan okumaları karşısında sinirleneceklerdir. Tuhaftır ki, bir Terazi burcu erkeği genellikle çocukların doğumunu büyük bir hevesle beklemeyecektir. Ama onlar doğduktan sonra, sevgilerinin yalnızlığa göre ağır bastığım görecek, zevkini çıkarmak için içten bir istekle babalığa dört elle sarılacak ve normal olarak sonunda çocuklarına delicesine düşkün bir baba olacaktır. Bununla birlikte, babalık sevgisinin size duyduğu romantik duyguların yerini almasına asla izin vermeyecektir. Her iki cinsten Teraziler için önce eş, sonra çocuklar gelir. Aile genişledikçe O'nun size olan sevgisinin azalmasından korkmanıza hiç gerek yoktur-tabii şu açık yeşil perdelerle kestane rengi halıdan, birinden ya da ötekinden kurtulmanız-ve şu bulaşıkların sürekli mutfakta yığılıp kalmasını önlemeniz koşuluyla... Astrolojik öğüt olarak son bir söz. Eğer bir Terazi erkeğine âşık-sanız, ve bundan eminseniz, hiç zaman kaybetmeden dosdoğru kendisine gidin ve teklif etmek istediğiniz şey her ne ise teklifinizi yapın; tabii evlenme teklifi de bunun içinde... İnisiyatifi siz ele aldığınız için rahatlayacaktır. Ancak, sizin karar vermenize izin vermesine neden olan ters huyuna dikkat edin. Ve sonra, bu işe yaramadığı zaman neşeyle şöyle söyleyin: "Bu senin kararın, benim değil". Ne yaptığınızı bildiğinizden emin olun, yoksa sonunu hiçbir zaman işitemezsiniz. Onunla skoru eşitlemenin yalnız bir yolu vardır. "Evet, ben karar verdim," deyin, "Eğer bu işi sana bıraksaydım, hâlâ yağmurda elektrik direğinin altında durup, birbirimize 'seni seviyorum' demekle yetinecek ve ikimiz de zatürree olacaktık." Doğal olarak, sizinle tartışacak, ama çaydanlığı kafasına fırlatmadan önce ya da sonra, kazara gülümseyecektir, ve işte gene orada, aynı yerde olacaksınız yağmurda elektrik direğinin altında, bir kez daha "seni seviyorum" diyerek... Sanının ben de ilk kez siz oradayken gelmiştim.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 06:17 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580