Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Dişi Kartallar > Burçlar

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11-12-2006, 23:12   #11
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Aşk & İlişkiler (erkeği)..!!!

Çevresinde kendi ördüğü tuğladan bir duvar vardır. Utangaç, ama güçlü ve çetindir. Hoştur, ama müthiş ihtiraslıdır. O efsanevi sessiz, dünyevi kovboy gibi Oğlak erkeği de yalnız olmayı tercih eder gibidir. Ama değil, gerçekte yalnızlığı sevmez.

Gizliden gizliye, Oğlak çok beğenilme özlemi çeker. Uçan bir trapez üstünde kalabalıkların nefesini kesmek ister. Özel rüyalarında keçi, şifa bulmaz bir romantiktir, ama Satürn O'nun bu doğal yapısını zincire vurmuştur. Bu sert disiplin gezegeni O'ndan sakin bir davranış, gerçekçi hareketler ve ciddi niyet bekler. Bu O'nun çelişkisidir ve çoğu zaman katlanması güç bir çelişkidir. Bazen içindeki bu çelişkiyi ters bir tavırla örter ve bazen de hiç beklenmeyen ve duruma ters düşen bir şakacılıkla sizi şaşırtır. Bu değişik davranışları aslında hep gerçek duygularım örtbas etmek için yapar. Ama bunlar ekseriya en komik cinsten olur. Oğlaklar böyle abuk sabuk davrandıkları ve şakaları hokkabazlığa çevirdikleri zaman iyice saçmalarlar.

Şimdi, aldı başında, güvenilir Oğlak erkeğini ters yüz edin, karşınızda özgür rüzgârların tatlı kokusunu şifa verici bulan neşeli, nazik bir hayalperest bulacaksınız. Bu adam heyecan açlığı ve macera susuzluğu çekmektedir, içlerinden ancak parmakla gösterilen birkaçı bu yalnız ruhu gizli zindanından azat edebilir.

Eğer bir kitabı kabına bakarak değerlendirmeye eğiliminiz varsa, burçlar size son derece faydalı olabilir. Siz o Oğlak ahbabınızın harika bir öğretmen, ama berbat bir âşık olabileceğini düşünebilirdiniz. Sizde öyle bir izlenim yaratmıştır ki, ismini sizin hatıra defterinizde göreceğine sosyal kayıtlarda görmeyi tercih edebilirdi. Şimdi O'nun, bir kış gecesinde yanan sıcacık bir **** ateşi kadar sıcak bir yüreği olduğunu keşfediyorsunuz. Biliyorum, bu sizi çok sevindirdi. Ama, hemen O'na kollarınızı açıp bağrınıza basmadan ve sizi kanatlarına alıp Ay'a uçurmasını beklemeden önce, durun bir dakika. Biraz önce size söylediğim o sürprizler O'nun iç yapısının bir parçasıdır. O'nun iç dünyasını keşfederseniz heyecanla titreyecek ve etkilenecektir. Ama iç dünya demek, iç dünya demektir. Böyle dikkatsizce kendinden geçtiği anlarda, mutluluk rüyalarının elinden kaçarak ortalıkta serbestçe uçuşmasına asla izin vermeyecektir. Siz bunların O'nun iç dünyasında varolduğunu bilin, yeter. Oğlağınızın düğün çiçekleri arasında çıplak ayakla sekeceğini beklemek gafletine hiç düşmeyin. O'nun aslı olan Satürn kişiliğini değiştiremezsiniz.

Sizin yapacağınız şey anlattığı kaba saba köpek hikâyelerine gülmektir; tâ ki, daha akıllıca hikâyeler anlatacak cesareti kendinde buluncaya kadar. Bir iki alevin dışarı vurmasına izin verecek kadar güven hissedinceye değin, muhafazakâr görünüşünün altında bastırılmış ateşler yandığını anladığınızı O'na belli edebilirsiniz. O'nun gerçekçi rüyalarını herkesinkinden daha renkli bulduğunuzu, çünkü hiçbir rüyanın gerçekleştiği andaki kadar parlak olmadığını söylerseniz, daha güzel hayaller kurması için O'nu cesaretlendirmiş olursunuz. Bir-gün tırmandığı dağın zirvesine ulaşacak ve siz de azimli keçinizle alabildiğine iftihar ederek, O'nun pratik hayallerine inandığınız için alabildiğine mutlu olarak O'nun yanındaki yerinizi alacaksınız.

Oğlaklar, sanki kendilerine hiç kompliman yapılmadan da yaşayabilirlermiş gibi davranırlar. Kendisine kompliman yapan olursa takındığı tavır, bunun doğruluğuna inandırıcı bir kanıt olur. Siz hiç Oğlak erkeğinize güzel bir şey söyleyip de iltifatınızın O'nun yüzündeki ifade gibi donup kaldığını gördünüz mü? Durun, acele etmeyin. Keçinin kendini aldatmakta gösterdiği ustalık, sizin de yanıltılabileceğinizi göstermez. Aslında O, kendisine iyi, akıllı, yakışıklı, arzu edilen, ilginç bir insan olduğunun söylenmesi için korkunç bir ihtiyaç duymaktadır. Ne var ki, ihtiyaç duyduğu şeyleri pek açığa vurmadığından, karşılığım da alamaz. Sonuç olarak, bu adam biraz huysuzdur ve birisi kendisine açıkça hayranlık gösterdiği zaman ne yapacağını bilemez. Bu yüzden de mahcubiyetini örtmek için ya münasebetsiz bir şaka yapar, ya da duymamazlıktan gelir. Bu reaksiyon iltifat edenleri öylesine dondurur ki, bir daha asla bu suratsıza iltifat etmemeye karar verirler. Böylece bu adamın iltifattan nefret ettiği izlenimi uyanır ve gittikçe hiç iltifat duyamaz olur. Bu bir fasit dairedir. Belki de bu ondan çok sizin hatanızdır. Gelecek sefere O'na sözlerden yapılmış bir buket verdiğinizde kulaklarına bakın. Nasıl pembeleştiklerini görüyor musunuz? Gözlerinin nasıl hafifçe pırıldayıp kırpıştığını, burnunun nasıl usulca oynadığını farkediyor musunuz? Son derece memnun. Dans edip zıplamıyorsa, ya da Leo, Aslan gibi. otların üstünde yuvarlanmıyorsa, bu tâ derinden mutlu olmadığı veya kendisini üç metre daha büyümüş hissetmediği anlamına gelmez. Kendisinin gerçekten ne harika bir insan olduğunun görülmesine ihtiyacı vardır. Yaratılışı ve yıldızlar bunu ilan etmesine izin vermezler. O'nun basın ajanı siz olacaksınız.

Bu adam, bahçıvanların "geç çiçeklenen" dedikleri cinstendir. Gençliğinde bir baykuş kadar ciddidir. Olgunlaştıkça yavaş yavaş açılır ve eğer tipik bir Oğlak'sa grubunun içindeki en genç görünüşlü, en genç davranışlı ihtiyar olarak ömrünü tamamlar. Şimdi, bu iyi değerlendirilmesi gereken bir husustur. Başka erkeklerle yıllarca akılsızca uçarılıklara katlandıktan sonra sıkıcı bir yaşlılığı gözlemek zorundasınız. Ama bir Oğlakla, önceleri biraz hevesiniz kursağınızda kalırsa da, sonradan sizi nelerin beklediğim bir düşünün! Oğlak âşığınız, aşkınızın baharında belki sizi kapağı gibi Paris'e kaçırmayacaktır. Ama, kırk elli yıl sonra, başka erkeklerin gıcırdayan eklemlerinden yakındıkları bir sırada, sizi ay ışığında Taç Mahal'i görmeye götürebilir. Doğrusu hiç de kötü bir değiş tokuş değil. Eğer önce ağır mezeliklerle tıka basa midenizi doldurup, sebzeyi sonradan adet yerini bulsun diye yiyen biriyseniz, Oğlak size göre değil. Oğlak erkeğiyle evlilikle sonuçlanan bir aşk, tatlıyı ait olduğu yerde, yemeğin sonunda yemek gibidir.

Doğal olarak, Oğlağın yaşlanmasındaki tersine gidiş, size sadakat hanesindeki lehte bir puan olarak görünebilir. Öyledir. Aşkınız henüz genç ve çiçeği burnundayken, Oğlağınızın yanlış yollara sapması gibi üzüntüleriniz olmayacağı doğrudur. Yaşlandıkça biraz avarelik edebileceği de doğrudur. Gene de diğer burçların çoğuna göre Oğlak sadakat yönünden en güvenlisidir. Çünkü Oğlak erkeği aile mihrabında yanan bir tütsüdür. Geç çiçek açmağa başladığı yıllarda ufak tefek kaçamaklara kalkışsa da, bunlar hiçbir zaman aile ocağının, çocukların ve sizin yerinizi alamayacaktır. Aile bağlarına huşu derecesinde hürmet gösterir. Bunun içine hem sizinle kurduğu aile, hem de çocukluğundan beri yürekten bağlandığı kendi ailesi girer.

Annesine hakaret etmek veya erkek kardeşine soğuk davranmak olmaz. Dikenli kaktüs kadar sevimli olsalar bile. kocanızın ailesini sevmeğe hazır olun. Aksi halde yalnız onları savunmakla kalmayacak, eğer anlaşmazlıkların sürüp gitmesine izin verirseniz bu iki aileye olan bağlılığı arasında bir seçim yapmak derdi O'nu asık suratlı ve yüzü gülmeyen kasvetli bir insan haline getirecektir. (Allah muhafaza, dünyada istenmeyecek birşey varsa, o da bir Oğlağın asık suratı ve kasvetidir,)

Aile ve akrabalarından açıkça nefret eden ya da ailesi ile bağlarını kopartmış ve bir daha dönüp arkasına bakmamış olan bir Oğlak'a düşebilirsiniz. O'nun bu bağımsızlığının yüzeyini biraz kazırsanız, altında, O'nun yapısına uymayan bu davranışına sebep olan geçmişe ait derin duygusal bir yara bulacaksınız. Birçok Oğlak erkeği, arkadaşları bekârlık hayatının nimetlerinden yararlanmak için evlerinden ayrıldıktan çok sonraki yaşlara kadar aile yuvasında yaşamağa devam eder. Hem de genellikle erkeklerin çoğuna göre geç âşık olur ve meslek hayatını rayına oturtmadan önce pek evlenmezler.

Oğlaklar soy sop ve kusursuzluk arayan bir gözle, dikkatle çevrelerini gözden geçirirler. Oğlak, iyi anne olacak bir kızı seçecektir. Sonra bu kız iyi yemek yapacak, iyi ev kadını olacaktır. Daha sonra, iş arkadaşlarında ve dostlarında iyi izlenim yaratacak kadar iyi giyinecek ve tercihan geçmişi, davranışları, yetişmesi ve zekâsıyla onlardan bir gömlek üstün olacaktır. En sonunda da, güzel olup olmadığına ve kendi fiziksel duygularına hitap edip etmediğine şöyle çabucak bir göz atacaktır. Saçlarınız bakımsızmış, parfüm şişeniz hoşmuş, bacaklarınız Dünya Güzelinin sizden nefret etmesini gerektirecek cinsten değilmiş; bunların pek de öyle sorun olmadığını hemen anlayabilirsiniz. Ailenizin Kim Kimdir listesine girmiş olduğunu, çok ünlü bir aileyle dostluğunuzu gösterin, yeter. Haftada bir kez annesini öğle yemeğine çağırın ve bütçenize ne kadar dikkat ettiğinizi görmesini sağlayın. Bir dahaki sefere O'nunla çıkarken dört yaşındaki kız kardeşinizi yanınıza alın. Ailenin tek çocuğuysanız, komşunuzun yeni yürüyen bebeğini emanet alın. Mis gibi keten bir mendille ve nazikçe sık sık bebeğin minik burnunu silin. Ona, Belediye Başkanının Şehri Güzelleştirme Komitesine girmek istediğinizden bahsedin, ağır başlı yürüyün, konuşmanızın araşma birkaç Fransızca cümle serpiştirin. Bebek arabasındaki bir bebeği gördüğünüz zaman ona biraz glu glu yapın. Karşılaştığınız en akıllı centilmen olarak babasına saygı göstermeyi ihmal etmeyin. Arada sırada, Carnegie'nin imparatorluğunu kurmasına yardım eden büyük amcanızdan, ya da Waterloo'da Wellington'un kumandasında savaşmış olan bir büyük dedenizden söz edin, (hangisi olduğu önemli değil.) Eğer bir de güzelseniz, bundan iyisi olamaz. Ama güzellik asla O'nun kuzeni Bessie için ördüğünüz küçük halının yerini tutamaz. Eğer ailesinin yaptığı sınavdan iyi not alıp geçemezseniz, sizinle asla evlenmeyeceğine dair garanti verebilirim. Tabii, istisnaları vardır ama o kadar azdır ki, sizin Oğlağın onlardan biri olduğuna kumar oynamanız için düpedüz ona karşı kayıtsız olmanız gerekir.

Ailesi sizi istedikten sonra —ya da en iyisi kendisi evlenme teklif ettikten sonra, ayağınızı diretin. Sımsıkı. Şunu bilsin ki, ailesini içtenlikle seviyorsunuz ama, yatağını ve evini paylaşmak için seçtiğiniz kişi yalnızca kendisidir. Yoksa, pek çok Cumartesi gecesini Charlie Amcasına yemek pişirerek veya küçük kız kardeşinin buluğ çağı bunalımlarını adatmasına yardım ederek geçireceksiniz demektir.

Oğlak'lar karşı cins önünde her zaman biraz tedirgin olduklarından, bazen hoş olmayan durumlar karşısında acemice imalarda bulunur, beceriksizce kinayeler yaparlar. Bütün bunlar utangaçlıklarım ve daha atak insanların aşın ihtiraslarına karşı duydukları merakı gizlemek içindir. Bunlara bakıp da sakın ha sizin Clyde'in Bonnie'si gibi olmanızı istediği düşüncesine kapılmayın. Siz bir Mae West ya da Teksas Guinan'ı değilsiniz. Siz bir hanımefendisiniz, bunu asla unutmayın. Ö gecenin göze çarpan kadınına gizlice meraklı bir bakış atarsa da, bu hanım asla O'nun evleneceği kadın olamaz. Bu size belki evde kalmış Abigail Halanın öğüdü gibi gelebilir, ama inanmazsanız bir deneyin. Minimini bikininizi giyin, kirpiklerinize yeşil rimel sürün, parfüme bulanın ve O'nu başkalarının yanında öpün. Belki günün birinde beyaz duvak takıp nikah masasına oturursunuz, ama yanınızda Satürn'lü bir damat olmaz.

Oğlak kocanıza verebileceğiniz en güzel hediye bir şiir kitabıdır. Ne kadar romantik olursa o kadar iyi olur. Eğer O'na daha ilk günlerde sevgisini ifade etme sanatını öğretmezseniz; iyi bakılan , çok sevilen, gönülden takdir edilen, kocasının aziz varlığı bir kadın olabilirsiniz, ancak duygusal bir açlığa mahkum olmaktan da kendinizi kurtaramazsınız. O zaman artık sizi sevdiğini hiç söylemediğinden yakınmanın bir yararı olmaz. İncinmiş bir safiyetle ve şaşkınlıkla homurdanarak (bunun derecesi doğuştan ne kadar güçlü bir Satürn olduğuna bağlıdır) size dönüp bakacak ve sükûnetle "sen delisin" diyecektir. "Nişan yüzüğünü taktığım zaman 'seni seviyorum' dediğimi ve küçük Calvert'in doğduğu gün de bunu tekrarladığımı çok iyi hatırlıyorum"

Size baktığına, çocuklarını doğurma, yerleri silip süpürme, takımlarını parlatma şerefini size verdiğine göre, sizi ne kadar sevdiğini anlamanız gerektiğini düşünecektir. Bir Oğlağa göre zevzekçe sözlerle yapılan ilanı aşklar romantik aşk zambağını yaldızlamaya kalkışmak demektir. "Yani ne istiyorsun" diye sorabilir "Richard Burton'nı mı?" O zaman size düşen, yüksek sesle "evet" demektir. Bu o'nu biraz irkiltebilir. Bir Richard Burton olmayacaktır, ama o şok esnasında, yeri geldikçe tatlı bir sesle, "sevgilim" diye mırıldanmanın erkekliğine halel getirmeyeceğini de anlayabilir.

Baba olarak, kelimenin tara anlamıyla "Baba" olacaktır. Her zaman sofranın başında Ö oturacak; piknikte bile bu böyle olacaktır. Bir ağacın altına kağıt örtüyü serip etrafına toplandığınız zaman; karınca yuvasının yanındaki zehirli sarmaşığın üstüne oturuyor da olsa, Oğlak babanın yeri sofranın baş köşesinde olacaktır. O her zaman saygı ve itaat bekleyecek, her işte ısrarla rutin ve disiplin arayacaktır. Ne var ki, bunun karşılığını dürüst bir bağlılık, Hattâ fedakârlıkla ödeyecek, belki de büyük, mutlu bir doğum günü partisine ve çok neşeli bir yılbaşı partisine izin verecektir. Oğlak babaların cezayı esirgeyip çocuğunu şımartmasını hiç beklemeyin. Dişçiye gidip gitmediklerine, ev ödevlerini yapıp yapmadıklarına her zaman dikkat edecek, gerektiğinde arada sırada yakındaki koruluğa yürüyüşler yapılmasına ses çıkartmayacaktır. Kendi organizasyon ve güvenilirlik duygusunu şiddetle çocuklarına da aşılamaya çalışacaktır. Bu, çocukları tabii fazla incitmeyecek, olsa olsa biraz kollarını yumuşatacaktır. O'na, anne babalığın ciddi bir sorumluluk olduğu kadar zevkli bir iş de olduğunu hatırlatın. O'nu Charles Dickens tipi bir baba olarak düşünün. Çocuklarınıza yatmağa giderken babalarını bol bol öpmelerini öğretin. Kocanızı da çocuklarım top oynamaya, balık tutmaya, yüzmeye götürmesi için teşvik edin. Eğer biraz sertse, fazla ileri gitmemek şartıyla, çocuklarınızın uzun sürede bundan yarar göreceklerini unutmayın. Torunları dizlerinde zıpladığı zaman son derece hoşgörülü bir büyükbaba olacaktır. Oğlak dedeler harika çocuk bakıcısı olurlar. Hattâ ben, ikinci göbekten torunuyla birlikte paten kayarak mahallede dört dönen birini tanıyorum.

Bir Oğlak erkeği evlenmekte acele edip pişman olmakta gecikmekten ziyade, evlenmekte gecikir ve pişman olmakta acele eder. Oğlak'la yapılan evliliklerin çoğu sağlamdır. Ama eğer bir keçi evlilikte yanıldığını anlarsa derhal çekip gidecek ve O'nu geri çevirmek için eşinin ikinci bir şansı olmayacaktır. Oğlak boşanmaktan nefret eder. O yüzden boşanma olayı pek olmaz; ama bir de olursa herşey bitmiş demektir. Açık söylemek gerekirse, bir kere boşandı mı; tam boşanır.

Sizin Satürnlü kocanız alışverişe çıkma, mektup yazma, bankaya gitme, müzeleri ve sanat galerilerini ziyaret etme, silahını ve silah koleksiyonunu temizleme alışkanlıklarında olduğu gibi, sevişme günlerini de takvime bağlayacaktır. Bu size soğuk ve duygusuzca görünebilir. Ama unutmayın ki, başka kocaların duygularını ifade etmek için şiire sığındıkları yulardan çok sonra, O halâ aşkın fizik yönüyle de ilgilenecektir. Bu, en başta söylediğime dönüş demektir. "Tatlı yemeğin sonunda yenir." Emekli olduktan sonra aşk tekniğini geliştirmek için daha çok zamanı olacaktır. Bu, sigortadan da daha iyi değil mi? Bir Oğlak kocayla aynı zamanda yağmurlu bir güne karşı, yalnızlığa, pis çirkin dünyanın fırtınalarına karşı da sigortanız olacak. Duygusu olan her kadın Satürn bağlılığının kıymetini bilir. O, gözlerinde yıldızlar uçuşarak, ihtiraslı, çiçekli konuşmalarla size ilanı aşk eden ateşli bir âşık olmayacak belki. Ama, sizi bütün o kadınca korkularınızdan koruyacak. O, yumuşak bir kalbi olan sert bir adamdır, o sımsıcak ocağı yakmak için önce ****u kesecek, sonra da ellerinizi şefkatle tutarak sizinle birlikte ocağın önüne oturacaktır. Yıllar geçip giderken saçlarınızda çoğalan akların, artan kilolarınızın ve yüzünüzdeki kırışıkların hiç önemi yoktur. O'nun için siz daima O'na "seni seviyorum'" dedirten genç kız gibi görüneceksiniz. Siz bunu düşünüp durmaktan vazgeçince, O da ne diye tekrar tekrar söylemek gereğini duysun? Böylesine uzun sürdükten sonra, bir kez söylemek yeter.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2006, 23:13   #12
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Aşk & İlişkiler (kadını)..!!!

Tipik bir Oğlak kadını diye birşey yoktur. O, büyükanne gözlükleri takıp dolaşan bir müze müdürü de olabilir, eğlence için ışık ışık tel takıp danseden bir dansöz de olabilir. O'nu Okul Aile Birliği'ni titizlikle idare eden hali vakti yerinde bir veli olarak da, bir kahvehanede hamburger kızartırken, ya da şehrin en büyük yardım balosunu tertiplerken de görebilirsiniz. Bir Oğlak kadını sosyete sayfalarının süsü olabildiği gibi, siyasi aday olan kocasının arkasında tevazuyla gülümseyen bir eş de olabilir; ya da deneme tüplerine bilinmeyen sıvılar boşaltan biri de.. Ama, ne yaparsa yapsın, ne giyerse giysin, Satürn O'nun bütün hareketlerine ve gizli amaçlarına hükmedecektir.

O flörtçü ve bir erkeğe dişisini şu soğuk zalim dünyadan koruyabilen dev bir boz ayı gibi hissettirecek kadar çekici bir süper kadın olabilir. Ya da, buz gibi, sakin, burnu havada, mermer kaidesi üstünde güvenle oturan ve erişilmez elini kazanabilmek için sizi yeterince zeki olmaya zorlayan bir kadın.. Hangi kişiliğe bürünürse burunsun, o kadınca hilelerinin veya pratik makul davranışlarının altında hep aynı amaç vardır. Önemli bir kişi olacak, koltuklarım kabartacak ve çocuklarına iyi bir baba olacak erkeği elde etme yolundaki çelik gibi bir azim.

Öyle çok Oğlak kızı meslek sahibidir ki, sanki aşk ve evlilik onların ikinci tercihiymiş gibi görünebilir size. Aşk konusunda haklı olabilirsiniz. Evlilik konusunda, hayır. Anlamanız gereken şey şudur ki, Oğlağın amaçlan güven, otorite, saygı ve mevkidir. Bu ihtiyaçlar, ister bir öğretmen olarak kara tahta başında, ister bir idareci olarak masa başında, ya da isterse sosyal yaşantısını ve evini kolay bir zarafetle ve dikkatli bir planlamaya yöneteceği ihtiraslı bir kocanın yanında karşılansın, farketmez. Öyle ya da böyle Oğlak kadını üne kavuşacaktır. Bazıları bunu kitap yazarak, konferans vererek, resim yaparak veya müzik besteleyerek sağlayabilir. Her iki cinsten Oğlakların içinde şaşılacak kadar çok olağanüstü sanat yeteneğine sahip olanlar vardır. Belki bu, içlerindeki denge ve uyum duygusundan; neyin hoşa gideceğini, neyin doğru, neyin yanlış olduğunu bilmelerinden kaynaklanmaktadır.

İnanması biraz zor ama, çadır tiyatrolarında, ya da dünyanın en eski mesleğinde (bunların sayısı çok azdır) çalışan Satürn kadınları bile, sonunda en ünlü komedyenle veya tiyatronun sahibiyle -- ya da ikinci meslekte, en zengin müşteriyle evlenmeyi başarırlar. Keçi tırmanmak zorundadır. Başlama noktası yüksek ya da alçak olsun, manzarayı daha tatmin edici bulduğu nokta, dağın zirvesidir. Oğlak kadın için flaş kadın olmak diye bir şey yoktur. O'nu kesinlikle, ön sırayı kapmak için bağırıp çağırırken, itişip kakışırken asla göremezsiniz. Hattâ yarışmada arka sırayı almakla yetinecek kadar halim selim olduğunu bile düşünebilirsiniz. Bekleyin ve kimin birinciliği aldığım görün.
Evliliği için asla mesleğinden fedakârlık yapmayacağı gibi bir düşünceye kapılarak sakın yanılgıya düşmeyin. Bu kıza bir sosyal lider ve aynı zamanda iyi idare edilen bir evin hanımı olmak için yan yarıya şans tanıyın, işine duyduğu ilgiyi ne çabuk kaybedeceğini göreceksiniz (hayatta yapabildiği birkaç çabuk işten biri). Eğer basan dağına tırmanmanıza yardım etmek için çalışması gerekiyorsa, hiç üşenmeden memnuniyetle işine devam edecektir. Bunun dışında kendisine evde iyi bir mevki verilmişse ve yeterli mali güvenliği varsa, sizin eşiniz olarak elde ettiği mevkii onu daha çok mutlu edecektir.

Bu kadının en tipik ve hoş taraflarından biri de, yaratılıştan sahip olduğu doğal terbiye ve davranışlarındaki zarafettir. Demiryolu hatlarının karşısındaki tek odalı fakir kulübede büyümüş olan, ya da babası kömür madenlerinde çalışan bir Oğlak kızıyla karşılaşabilirsiniz. Kendisi geçmişini açıklamak istemedikçe (ki bunu istemeyecektir) onun köklü bir aileden geldiğine ve en iyi okulların birinden mezun olduğuna inanacaksınız, îşte bu Oğlağın yaratılışında bulunan sosyal zarafet ve muhafazakâr, geleneklere bağlı davranma bilincidir.

Dişi bir keçiyle ilişkisi olan bir erkeğin, bu burç hakkındaki şu esas gerçeği iyi öğrenmesi gerekir. O, olduğundan daha ılımlı ve duygusal olarak daha aklı başında görünmektedir. Davranışları sizi, bir kaya kadar sağlam olduğuna ve hiçbirşeyin O'nun o sakin görünüşünü bozamayacağına inandırabilir. Aslında gerçek şudur ki, O, çok çeşidi mizaç özellikleri gösterecektir. Her kadın huysuzluklar yapar, diyeceksiniz. Ama Oğlak kızı gerçekten kötü ve uzun süren bazı huysuzluklar yapabilir. Eğer kötü muamele gördüğünü, ya da takdir edilmediğini hissederse; günler, haftalar, Hattâ aylarca surat edecektir. O buna makul veya pratik olmak derse de, Satürn kasveti, karamsarlığı ve depresyonunun bunun çok daha ötesinde kökleşmiş bir anlamı vardır. Bu durum; gelecek korkusundan, şimdiki üzüntülerden, geçmişe ait utançtan, kendisiyle alay edildiği kuşkusundan, ya da kendisini herhangi bir şekilde yetersiz hissetmesinden meydana gelebilir. Bu kadınlar, hafif şakaları bile kabul edemezler. Şakalarınızı asgariye indirin. Doğrusunu söylemek gerekirse, şakaların kurbanı kendileri olunca, şakaya katlanmaları mümkün değildir. O'nu sürekli olarak komplimanlara boğmanız gerekmez (zaten samimi olmayanları hemen serer,) önemli konularda O'na takılmayın ve gerçek değerini bildiğinizi anlaması için sık sık onu övün.

Romantik durumlarda rahat olmakta güçlük çeker. Soğuk Oğlak yüzeyinin altında çok kimsenin kuşku duyamayacağı kadar çok fiziksel arzu vardır ve bu arzu hiçbir zaman öyle gelişi güzel tatmin edilemez. Gelecek halâ güven altına alınmadan sallantıda kaldıkça, nefes kesici kucaklaşmalar ve ateşli öpüşmelerle zaman harcamak kesinlikle O'nun hobisi değildir. Öte yandan, eğer sizin uygun kişi olduğunuza bir kere karar verdiyse ve mali durum güvenli, sizin yükselme hırsınız da yeterliyse, Oğlak kızı bir yumuşak Panda kadar sıcak, sevgi dolu ve Hattâ ihtiraslı olacaktır. Oğlaklar, sisli mavi gökyüzünde gayesiz pırıldayan belirsiz hayallere inanmazlar. Aşk gemisinin onları nereye götürdüğünü ve güvenli sularda seyrettiğini bilmek isterler. Eğer Oğlak kızını kucağınızda eşiğinizden atlatmak istiyorsanız, evinizin temelini sağlam atın. Bol miktarda sigortanız olduğuna, ipoteğin tamamen ödendiğine, ya da pek yakında ödeneceğine O'nu inandırın.

Oğlak kızınız muhtemelen, etikete son derece dikkat eden sosyal bir kelebeğe benzeyecektir. Üstüne isimler yazılmış peçete bilezikleri, oya gibi işlenmiş iskemleler kullanmak gibi hoş âdetlere meraklan olacaktır. Herşey yerine uygun olmalı ve ne pahasına olursa olsun geleneklere dikkat edilmelidir. En pahalı, en seçkin mağazalardan alış veriş edip gene de pazarlık etmek gibi birbirine uygun düşmeyen alışkanlıkları olabilir, istediği etiketi taşıdığı sürece, ucuzluktan bir elbise almakta sakınca görmez.

Oğlak kadınlarının kendilerine has taze bir güzellikleri vardır. Olağanüstü cazibesi olmayan birini pek bulamazsınız. Buna rağmen, görünüşleri konusunda tedirgin ve güvensiz olurlar. Güzel olduklarına dair sürekli olarak kendilerine teminat verilmesine ihtiyaç duyarlar. Oğlak hanımlar her ne kadar dürüst olmayan herşeyden nefret ederlerse de, kendi yaşlan hakkında yalan söylemekten de geri kalmazlar. Satürn'ün yaş konusundaki garip aldatmacasına şükretsinler, bu konudaki yalanlarında genellikle yakayı ele vermezler. Çünkü çocukken yaşlı hanımlara benzeyen Oğlak kızları, kadınlığa doğru birdenbire çiçek açıverir ve hayatın ilkbaharını gerilerde bıraktıktan sonra genç kız görünüşüne bürünürler.

O'nun ailesini hakir görmeye kalkışmak korkunç bir hatâ olur. Oğlak kızıyla evlenen bir erkek, aynı zamanda O'nun ailesi ve akrabasıyla da evlenmiş demektir. Sizinkinin farklı olduğunu düşünmenin hiçbir faydası yoktur, çünkü farklı değildir. Günün birinde, mahut kaynana şakalarına gülmekten vazgeçeceksiniz (onun yerine ağlayabilirsiniz de.) Çoğunlukla Satürn kadını mali yönden, veya manevi olarak, ya da ikisi birden, ailesinin tek desteğidir. Hastalanan annesine veya babasına öylesine özveriyle bakar ki, işi evlilik fikrinden tümüyle vazgeçme noktasına kadar bile götürebilir. Ekseriya ailesine duyduğu gerçek sevgi yüzünden yaptığı bu fedakârlıktan mutluluk duyacaktır. Böylesine bir fedakârlığa gönlü razı olmasa bile, o güçlü sorumluluk ve görev duygusu kaçmasına izin vermeyecektir.

Siz en iyisi kayınvalidenizi pohpohlamaya bakın ve dua edin buna değecek kadar iyi birisi olsun. Sakın babasıyla siyasi tartışmalara girişmeyin. Şayet mutlaka erkek ya da kız kardeşlerini eleştirmek istiyorsanız, dikkat edin bu eleştiri yapıcı olsun, ve onların yeteneklerine nasıl içtenlikle inandığınızı göstersin. Oğlaklar ekseriya dertli ya da hasta akrabalarının yükünü omuzlarında hissederler. Ve tipik keçiler, ne derece derin olursa olsun bir aşkın kendilerini böyle bir görevden alıkoymasına asla izin vermezler. Gelin siz hemen eşinizin ziyaretçi akrabaları için bir iki misafir odası hazırlamaya başlayın. Ama bunun size karşı yönde bir yaran da olacaktır. Sizin kendi ailenize karşı da nazik ve müşfik bir eşiniz olacak. Her hafta ailenize belli bir miktar ödeyerek yardım etmek zorundaysanız Oğlak kızı buna anlayış gösterecektir. Erkek ve kız kardeşlerinize de iyi bir arkadaş olabilir. O, alıp annenizle tanıştırmak için eve götürebileceğiniz ve annenizin de hemen kabul edip onaylayacağı cinsten bir kızdır. Erkekler oldukça ters yaratıklar olduklarından, böyle ani bir teşvik kendilerini geri çekmelerine sebep olabilir. Gönlünüzün sultanını elde etmek için engellerle savaşmak daima daha zevkli olur. Ama burnunuzu kırıp kalbinizin sesini dinleyin, çünkü anneniz haklı. Oğlak kızı, eğer tipik bir Satürn kadınıysa, kusursuz bir eş olacaktır.

Bir Oğlak kadınının evi ekseriya öylesine gayret sarf etmeden lekesiz ve pürüzsüz çekilip çevrilir ki, gece yansından sonra gizlendikleri köşelerden çıkarak her tarafı temizleyen, parlatıp cilalayan, yemekleri pişiren küçük periler cinler olduğunu sanırsınız. Yanlış. Böyle hayali yaratıkların bulunabileceği en son yer bir Oğlağın çevresidir. Satürn'ün pratikliği ve gerçeklere olan bağlılığı, görünmeyen hayallere en küçük bir sempati duymasına imkân vermez. Bir Oğlak kızı böyle bir masal kahramanı gelip burnunun ucuna otursa bile ona inanmayacaktır. Bununla birlikte, işin güzel yanı; hiç hayalci olmasa, bilinmeyenlerin peşinden koşmasa bile, bir kere somut gerçekleri elde ettikten sonra artık en sıradan durumlarda romansı ve şiiri görebilir.

Ondaki, sahiden faydalı olan kaba saba ve çirkin şeyleri bile güzel gösteren dünyevi bir çeşit güzelliktir. O, ne kuzey rüzgârındaki çingene büyüsüne yabancı, ne de bahar yağmurlarının gümüş şarkısına ve yalnız tarla kuşunun çağrısına sağırdır, iyi bir müzik O'nu derinden etkiler, ve O hemen hemen her sanat çeşidinin büyülenmiş hamişidir. Galiba sihire inanması için onu görmesi ve ona dokunması gerekiyor. Cinin biri ortaya çıkıp da peri masallarından söz edeceğine, doğrudan altın kasesinin nerede saklı olduğunu sorsa, belki daha iyi anlaşırlar.

Oğlakların çoğu hayallerinin gök kuşağını, tarihi ve geçmişteki kahramanlık olaylarım düşünerek korurlar. Gelenek ve göreneklere çok büyük bağlılık duyduğu ve tüm engelleri aşarak başarıya ulaşanlara hayran olduğun için, bir Oğlak kızı için en son çılgınca projeleriniz karşısında heyecan duymaktansa, Gettysburg'daki adresinizi duyduğu zaman duygulanmak daha kolaydır. Aslında O, gerçek dışı fantezilerle gerçek bir romantiktir. Her Ocak kızının ruhunda gizlice yaşayan bir şiir vardır, ama O tavan aralarında açlık çeken şairlere fazla sempati duymaz. Yiyeceğini temin et, kirayı öde de, sonra istediğin hayalin peşine düş - işte, Oğlağın yaşam felsefesi budur. Aynı zamanda, kafandaki hayalin, peşine düşmeğe değer olup olmadığından emin ol. O, başarısızlıkta hiçbir çekicilik ya da sihir göremez.

Oğlak eşinizin prensiplerini paylaşmak zorunda kalabilirsiniz. Fakirler ve savunmasız insanlar için yorulmak bilmeden çalışacak, ama bunlara tek tek el uzatmaktansa, yardım severliği grup çalışmaları içinde göstermeyi tercih edecektir. Satürn'lülerin acıma duygulan genellikle organize, pek seyrek olarak dağınıktır. Dişi Oğlaklar kadın kulüplerinin doğal liderleridir.

Çocuklarına muhtemelen hem tutumlu olmayı, hem de iyi kaliteye saygı duymayı telkin edecektir. Onlara "sonuna kadar ye, eskiyince-ye kadar giy, olanla yetin, olmayana katlan" prensibini öğretecektir. Ama gene de, çocuklarına etin en iyi parçalarını verecek, ayakkabıların en kalitelisini alacaktır. Ona göre, ekonomi ille de ucuz almak anlamına gelmez. Çocuklardan akrabalarına ve büyüklerine karşı terbiyeli olmaları beklenecek ve onlar kusursuz görgülü davranışları öğreneceklerdir. Onlar şımartılmayacaklar ve bilerek itaatsizlik etmelerine izin • verilmeyecektir. Şayet O'na çocuk psikolojisi konusunda yazılmış bir kitap verirseniz, onu önce itaatsiz bir çocuğa çarpmak için kullanacak, okumayı sonraya bırakacaktır. Yapışkan öpücüklere pek iltifat etmez, ama çocuklarına dişi keçiden daha bağlı anne az bulunur. Çocukları saygıyla dinleyen bir kulağa sahip olacaklar. Oğlak anne çocuklarının gittikçe artan sıkmalarına, karşı belki biraz sert ve acımasız, ama onların basanlarına karşı da büyülenmiş bir dinleyici olacaktır. Okuldan eve koşup "Bil bakalım bugün ne öğrendim," diye bağıran çocuk, hiçbir zaman çocuklarına ilgi ve şefkat gösteremeyecek kadar meşgul olmayan Oğlak annesi tarafından ihmal edilmeyecektir. Çocuklar buluğ çağına geldikleri zaman, Satürn muhafazakârlığı gençliğin liberalizmiyle çatıştığından, ortaya bazı engeller çıkabilir, işte o noktada, Oğlak anne çocuklarının heves ve heyecan dolu rüyalarım anlayabilmek için biraz yardıma ihtiyaç duyabilir. Çocuklarına, kuracakları arkadaşlıkları ve bu arkadaşlıkların "makul kişilerle" sınırlı olmasını dikte edemeyeceğini öğrenmek zorunda kalabilir. Ama O, kaybının kazancından daha çok olacağını görünce, boynuzlarım geri çekerek duruma intibak etmeyi bilecek kadar da zekidir.

Oğlak hanımların çoğunun cildi hassas olduğundan, fazla makyaj yapmazlar. Zaten pek çoğunun makyaja allerjisi vardır. Ancak doğa onları makyaja gerek kalmayacak kadar tabii güzellikle donatmıştır. Onlar bu güzelliği, başka kadınların yanaklarındaki güller solduktan sonraki yıllara kadar koruyacaklardır. B azılan seksen yaşında veya daha üstünde güzel yüzleri, sıkı çehreleri ve parlak gözleriyle sizi çok sasınırlar.

Oğlak hanımınızın kendine olan güvensizliğinde ona sabırla yardımcı olun. Hayalciliğe iltifat etmediği için muhayyelesi kıt demek değildir. Mesela pratik ölçü tahminlerine göre aldığı bir iki şeyi üstünüzde deneyin, şaşılacak kadar rahatlıkla uyduklarını göreceksiniz, inatçılık O'nun kusurlarından biri olabilir, ama her fırsatta ağlayıp sızlanan biri değildir. Sizi başarıya doğru itecek, ancak müşfik ve fedakar olacaktır. O mütevazi, nazik tavırlarına karşın, sizi küçük parmağında çevirmeyi bilecektir. O'nun sevgisindeki derin zenginlik, başka kadınların dayanıksız, yakıp kavurucu, çok şey isteyen sevgilerinden daha uzun sürer. Peri masallarına inanmadıklarını kim söylemiş? Ancak zeki bir Oğlak kızı, çirkin kurbağanın gözlerinin derinliklerine bakarak onun kılık değiştirmiş gerçek bir prens olduğunu görebilir. Bu kadarla da kalmıyor eğer onunla evlenirseniz, hiçbir zaman temiz çorapsız kalmazsınız.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2006, 23:14   #13
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Uyum Tablosu..!!!

Bazen insanlarla gözgöze geldiğinizde midenize ağrılar girer. bu gibi hisleri biliyorsunuz.Diğer insanlar soğuk davranırken neden size bu tarz şeyler oluyor. İnsanlarla çabucak iletişim içine girebildiğinizi farketmelisiniz. Yükselen burcunuzu bulun sonra arkadaşlarınızın çevrenizdekilerin ve herkesin. sonra aşağıdaki açıklamaları okuyun. Ayrıca ilişkinizi anlamak için aşk uyumunu da gözden geçirin.


Koç 4

Boğa 5

İkizler 6

Yengeç 7

Aslan 6

Başak 5

Terazi 4

Akrep 3

Yay 2

Oğlak 1

Kova 2

Balık 3

Yukardaki çizelgedeki titreşimsel numaralar burçlar arasındaki uyumu gösterir. Koç'la başlayıp Balık'la biten 12 burç vardır. Bu çizelge iyi yada kötü, doğru yada yalnış gibi şeyleri ölçmez sadece burçların potansiyel uyumlarını ve uyumsuzluklarını gösterir.

1. Titreşim :
Bu titreşim iki burcun aynı olmasıdır. genellikle karşılıklı anlayış ve empati vardır. negatif tarafları yüksektir. 1. titreşim birleşme. olarak da bilinir.

2. Titreşim :
Bu ilişkide potansiyel vardır. Burçlardan biri diğerine karşı her zaman toleranslıdır. Aralarında karmik bir bağ vardır. 2. titreşim semi-sextile. olarakta bilinir.


3 Titreşim :
Bu ilişki arkadaşlık ve alçakgönüllülük üzerine kuruludur. Aranızda uzun surecek kuvvetli bir bağ vardır. 3. titreşim sextile.olarakta bilinir.


4. Titreşim :
Bu ilişkide sürtüşmeler olacaktır. Karşılıklı anlayış ortaya çıkan sürtüşmeleri önlemek için gereklidir. 4. titreşim kare.olarakta bilinir.


5. Titreşim :
Bu ilişkide büyük bir saygı ve anlayış vardır. Birbirinizi anlayacak ve aynı motivleri paylaşacaksınız. 5. titreşim trine olarakta bilinir.


6. Titreşim :
bu ilişkide karmik bir çekim kuvveti vardır.Birbirinizi memnun etme isteği içinde olacaksınız. Bu ilişkide bir dengesizlik olacaktır. 6. titreşim quincunx (or inconjunct). olarak bilinir.


7. Titreşim :
Bu burç sizin burcunuzun zıttıdır. Bu ilişki ya harika olacaktır yada hiçbirşey. Herşey iyi olduğunda bu süper olur ama kötü olursa ondan daha kötüsü yoktur. 7. titreşim opposition olarakta bilinir.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2006, 23:15   #14
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Uyum Analizi..!!!

Oğlak ve Koç

bir Koç burcuna aşık oldunuzsa sizi bayağı zor günler bekliyor demektir. İkiniz oldukça farklısınız ama gene de her şey mümkündür. Şimdi sorun yaratacak konuları inceleyelim.

Siz gelenekçisiniz, büyük organizasyon ve şirketlerde başarılı olursunuz. Oğlak, emir komuta zincirini iyi anlar ve uyum sağlar. Büyük bir şirketteki iyi bir işin getirdiği avantajlarla mutlusunuzdur. Koç burcu ise başkasının emri altında çalışamaz.

Koç insanının bıçak sırtındaki heyecanlı yaşam tarzı sizi çılgına çevirebilir. Krizler, gecikmiş teslimatlar, ödenmemiş çekler ve hiç durmadan yeni yatırımlar için kredi araması sizin sinirlerinizi bozar. Siz oturmuş düzenli bir hayat istersiniz. Evin içinde de aynı gerginliği hissedersiniz.

Koç burcu kendisi ile çok ilgilidir, yeni projeler ve yeniliklerle kendini ispatlamak ister. Oğlak ise toplum tarafından onaylanmak ister. Koç başarılı olduğu zaman en çok da siz gurur duyarsınız.

Bu ikilinin işteki ortaklığı aşk hayatlarından daha başarılı olacaktır. İkinizde işkoliksiniz ve başarmak için şartlanmışsınız. Aranızda astrolojik açıdan fazla bir uyum olmasa da başarma güdüleriniz sizi bir arada tutabilir. Bu iki burcun birbirleri ile oluşturduğu açı aralarındaki engelleri ifade eder.

İkinizde seksten zevk alırsınız. Siz daha duyarlı ve dokunmaya düşkünsünüzdür. Koç her şeyde olduğu gibi acelecidir, aynı frekansa gelirseniz sonucunu hemen görebilirsiniz.

Koç insanı meraklı ve hayalperesttir. Yeni fikirleri, büyük hayalleri vardır. Her zaman gerçekçi olmasa da hedefinden asla şaşmaz. İlişkinizde siz daha gerçekçisiniz, mantıklı finansal kararlar verir, pratik çözümler üretirsiniz.

Bir arada kalabilirseniz sağlam bir şeyler ortaya çıkarabilirsiniz. İlişkinizin parasal durumu tamamen size bağlı olacaktır. Bu zor bir ilişkidir.


Oğlak ve Boğa

eğer bir Boğa'ya tutuldunuzsa gerçek aşkı buldunuz demektir. İkiniz her yönden uyuşur ve tatmin olursunuz. Lüks, zevk ve sonunda mutluluk. Boğa burcunun güneşi sizin 5.evinize yani gerçek aşk ve zevk evinize düşmektedir, ona aşık olmanıza şaşırmamalı!

Boğa burcu güvenilir, sağlam, pratik ve azimlidir. Onda bir eşte aradığınız tüm özellikler var. Siz evliliğe gerçekçi yaklaşırsınız ve kesinlikle eşinize güvenmek istersiniz. Ev ve aile ikiniz içinde çok önemlidir. Boğa eşine bağlı ve sadıktır, çok nadiren eşini terk eder. Birlikte hayatınız sıkıcı olmayacaktır. Boğa evine ve konforuna çok düşkündür.

Yatakta da aynı frekanstasınız. İkinizde düşünceli ve yavaşsınız. Boğa Venüs tarafından yönetildiği için yaşlanınca bile cazibesini kaybetmeyecektir.

Oğlak burcu mücevher almayı sever, Boğa kadını ve erkeği de bunu memnuniyetle kabul edecektir. İkinizde güzel objelerden, eşyalardan zevk alırsınız. Siz tarihle, antika ile ilgilisiniz. Boğa burcu sizinle birlikte müzayedelere, antikacılara gelecek ve bu konuyu öğrenmekten zevk duyacaktır.

Boğa insanı bahçeli bir ev ve yeşillikler içinde çiçekler arasında olmak ister. Birlikte bahçe ile uğraşmak zevkli olacaktır. Boğa evinizi taze çiçekler ile süsleyecektir. Dışarıda yemek yemek ikinizinde hoşuna gider. Boğa burcunda en iyi restoranların listesi vardır.

Boğa ile hayatınız harika olacaktır. Kavga ve güvensizlikten, uzak sağlam bir temel kurabilirsiniz. Bu çok uyumlu, çok güçlü bir ilişki olacaktır.


Oğlak ve İkizler

Astrolojik olarak klasik bir uyum içinde sayılmazsınız. İkizler burcunun sizden daha fazla hareket ve heyecana ihtiyacı vardır. Hiç şüphesiz sizi İkizler insanına ilk çeken onun keskin zekası ve becerisi olmuştur. İkizler burcu ciddi Oğlak burcunu gevşetebilir, bu da çok hoşunuza gidecektir.

İkizler insanı kimseyi sahiplenmez, zaten çok meşguldür. Kendisini sürekli oyalayacak bir şeyler bulduğundan sizin ofiste geç saatlere kadar çalışmanızdan şikayetçi olmayacaktır.

Kişiliğinizi her yönü ile çözmeye çalışması sizi endişelendirir. Sizi tamamı ile çözdükten sonra bıkıp gitmesinden korkarsınız ve bunda haklı olabilirsiniz. Sürekli kendinizi geliştirmeli ve değiştirmelisiniz, buna değebilir. İkizler burcu da sizi sürekli yeniliklerle tanıştıracaktır. Dünyadaki yenilikleri ve değişiklikleri yakından takip etmektedir.

İkizler insanı ile hayatınız boyunca ilginç konular hakkında tartışacak ve fikir alışverişinde bulunacaksınız. İkizler meraklı, hevesli, enerji toplarıdır ve çok çalışır. Onun bu yönlerini beğenirsiniz.

Yatakta İkizler burcu yaratıcı, yeniliklere açık, esprili, çok yönlü ve az bulunan partnerdir. Kendisinin yapamayacağı şeyleri sizden beklemez. Fakat yatakta çok kabiliyetli olduğundan siz de yeni şeyler düşünmek zorunda kalabilirsiniz. Değişikliğe ihtiyacı vardır, terk edilmek istemiyorsanız yaratıcı olun. Mesela onu evin farklı odalarında baştan çıkarın, aşk notları yollayın, onu yeni sürprizlerle şaşırtın.

Siz çaba gösterirseniz bu ilişki sürebilir. Değip değmeyeceğine ise siz karar vermelisiniz.


Oğlak ve Yengeç

Yengeç sevgiliniz sizden altı ay ara ile doğmuştur. Zıtlıklarınızla ya tam bir bütün olacaksınız, ya da hiç anlaşamayacaksınız. Kısacası bu ilişki ya kusursuz olacak ya da hiç yürümeyecektir. Sonuç ise sizin elinizdedir.

Sizin burcunuz yıldız haritasında 10. evi yani ün ve kariyer evini yönetir. Oğlak burcu hırslıdır ve toplumda saygın bir yer edinmek ister. Siz büyük şirketlerde, kurumlarda ve politikada başarılı olursunuz. Emir komuta zincirini iyi anlar ve uygularsınız. Hiyerarşik yapıdan hoşlanırsınız çünkü herkes kendinden ne beklendiğini biliyordur. Toprak elementi olduğunuz için de çok pratiksiniz.

Yengeç ise sizden oldukça farklı, duygusal bir su elementidir. Yengeç burcunun ilgi alanı evi ve ailesidir. İşinde çok çalışıyor olsa bile sizin gibi kendini işe vermez. Bu çok güzel bir ilişki olabilir. Yengeç burcu size hayalini kurduğunuz ama yoğun işlerinizden fırsat bulamadığınız ev hayatını sağlayacak size ve çocuklarınıza çok iyi bakacaktır. Siz zaten çalışmaktan özel hayatınıza vakit bulamazsınız.

Evden ayrı geçirdiğiniz zamanlar sorun olacaktır. Yengeç insanı işinize olan düşkünlüğünüzü anlamadığı için alınacak ve surat asacaktır. Siz ise onun eve olan düşkünlüğünü saplantı haline getirdiğini ve evde fazla zaman geçirdiğini düşüneceksiniz. Bu özellikle çocuğu olan boşanmış Yengeç burcu için geçerlidir. Hiç durmadan çocuğu hakkında konuşacak, zamanının çoğunu onunla geçirerek sizi ikinci plana atacaktır.

Siz de aslında aile geleneklerine ve eşinizin ailesine değer verirsiniz. Özellikle yaşlı insanların gençlik anılarını dinlemeye bayılırsınız. Yaşanmış tarihi ilk ağızdan dinlemek sizi heyecanlandırır ve elinizden gelse ailenizin biyografisini yazabilmek istersiniz. Yengeç burcu eski aile albümlerinizi bularak size yardımcı olabilir.

Siz, Yengeç burcundan daha pratik ve finansal konularda daha yeteneklisiniz. Yengeç insanı kesinlikle savurgan değildir. Tutumludur, ucuzluktan alışveriş yapar, parasını hesaplı kullanır ve para biriktirir. Bu iyi anlaştığınız bir konudur.

Yengeç duygusaldır, sizi ilgisiz ve soğuk bulabilir. Sık sık sevgisini göstermek ve sevilmek ister. Yatakta ikinizde duyarlısınızdır ancak onun duygusal sıcaklığına erişmek zordur. Sekste bu dünyadan kopmak ister, eğer saatinize baktığınızı görürse hayal kırıklığına uğrayacaktır. Sizden tam ilgi beklemektedir.

Yengeç sevgilinizin yoğun aşkı size heyecan verecektir. Bazı Oğlak'lar bu aşkı boğucu bulsa bile çoğunluk halinden memnundur. Bu güçlü ve sağlıklı bir ilişki olacaktır. Birbirinizin eksiklerini tamamlayacaksınız.


Oğlak ve Aslan</B>

Bu ilişkinin astrolojik olarak uyumsuz olmasına rağmen başarılı olması için de bir çok neden vardır. Siz toprak elementisiniz, Aslan ise ateş. Toprak çoğu zaman ateşi söndürür. Yine de bu çifti yakından incelerseniz kişiliklerinin benzer olduğunu görürsünüz. Bu ilişkinin sürmesi için çok neden var.

İkinizde sosyal hayatı seversiniz. Aslan burcu daha abartılı ve dışa dönüktür. Oğlak burcu ise içe dönüktür. Farklı sebeplerden dolayı sosyal olmayı seversiniz. Siz tanıdıklarınızın başarınızı artırdığı için, Aslan ise sadece eğlenmek için sosyal olmak istemektedir. İkinizde iyi giyinir ve her türlü kültürel olaya katılmaktan zevk alırsınız.

Aslan burcu kişiliğinizin parıltılı yönlerini ortaya çıkaracaktır, karşılığında siz ise onun para konusunda daha gerçekçi olmasına yardımcı olacaksınız. Aslan insanı gelirini hesaplamadan krallar gibi para harcar. Aynı zamanda pratik değildir. Sabit nitelik taşıdığı içinde esnek değildir, değişik koşullara adapte olamaz. Onun bu özellikleri sizi sinirlendirir. O ise sizi donuk ve işinizle ilgili konularda fazla ciddi bulur. Gene de birbirinizi seviyorsanız bu sorunların üstesinden gelebilirsiniz.

Yatakta Aslan hayran olunduğunu hissetmek ister, siz ise bunu memnuniyetle yaparsınız. Aslan burcu, şampanya, çiçek, çikolata, saten çarşaf, dantel çamaşır gibi seksi hediyelerle ilişkinizi şenliğe çevirecektir. Sizin sağlıklı bir yaklaşımınız var, Aslan'ın da öyle, hatta daha da fazla diyebiliriz!

Çocuğunuz olursa Aslan burcu ilgili, alakalı ve oyuncu tutumu ile harika bir ebeveyn olacaktır. Siz de iyisinizdir ama çocuğunuz büyüdükçe daha iyi anlaşırsınız. Oğlak burcu aileye ve geleneklere önem vermektedir.

Aslan insanının inatçılığı siz çıldırtsa bile, yine de çok ortak noktanız var. Eğer istiyorsanız başarabilirsiniz.


Oğlak ve Başak</B>

Eğer kusursuz bir çift varsa onlar Oğlak ve Başaktır. en sonunda çok çalıştığınız için başınızın etini yemeyecek bir eş buldunuz. Başak burcu da aynı sizin gibi işkoliktir. İkinizde toprak elementi olduğunuz için temel konularda çok uyuşursunuz.

Biriniz ihmal ettiği zaman diğeriniz yoğun çalışma hayatınızdan, seks hayatınıza daha fazla zaman ayırmanız gerektiğini hatırlatacaktır. Başak için bazı Astroloji kaynakları mazbut kütüphaneci benzetmesini yapsa da bu en büyük yanlışlardan biridir. Başak burcu evrendeki en seksi yaratık olabilir. İyi bir iletişimci olduğu için nasıl zevk alacağını ve vereceğini çok iyi bilir.

Beraberliğinizin gücü geleceğe bakış açınız ve onu gerçekleştirebilme kabiliyetinizden gelmektedir. İki toprak elementi olarak hedefleriniz, amaçlarınız, bitirmeniz gereken işler ve sizi motive eden sebepler vardır.

Güvenlik sizin için çok önemlidir ve Başak sevgilinizle başarınız garantilenmiştir. Bu beraberlik on üzerinden on eder. Devam edin!


Oğlak ve Terazi</B>

Bu ilişki astrolojide pek uyumlu sayılmaz. Burçlarınız birbiri ile sert açı yapmaktadır. Gene de ortak ilgi alanlarınızdan dolayı, çaba gösterirseniz başarılı olabilirsiniz. Ayrıca doğum haritanızda birbiri ile uyumlu başka gezegenler olabilir.

İkinizinde yoğun bir sosyal hayatı ve tonlarca enerjiniz var. Terazi burcu gezmeyi sizden daha çok sever. Nerede ise herkesi tanır ve size de harika insanlar tanıştırır. Siz ise zaten arkadaş çevrenizi genişletmek istersiniz. Terazi insanı o kadar zarif ve hoştur ki iş çevrenize onu tanıtmaktan gurur duyarsınız.

Oğlak ve Terazi burçları öncü nitelik taşıdıkları için her şeye öncülük ederler ve değişikliği severler. Venüs tarafından yönetilen Terazi burcu gücünü kurnazlıkla ve incelikle kullanır. Güçlü cazibesi ile Terazi tahtın arkasındaki güç olarak bilinir.

İşyerinde geçirdiğiniz uzun saatler Terazi insanının canını sıkacaktır. Ona daha iyi bir hayat sağlamak için bu kadar çok çalıştığınızı söylerseniz anlayışlı olabilir. Terazi burcunun geniş arkadaş çevresi iş hayatınıza faydalı olacaktır. Terazi'nin karizması her ortamda işe yarayacaktır. Gene de siz kendi kendine yeten bir sevgiliyi tercih ederdiniz. Sürekli sizi yanınızda istemesinden rahatsız olursunuz. Terazi evlilik burcudur ve eşini hep yanında ister. Eşi yanında olmadığı zaman eksiklik hisseder. Evlilik yanlısı olduğu için ilişkiniz çekilmez hale gelmeden sizi bırakmaz.

Aranızdaki başka bir sorun ise Terazi burcunun sizin gibi pratik ve gerçekçi olmayışıdır. Siz kararlısınızdır ve ne istediğinizi bilirsiniz. Terazi ise dağınık fikirli ve kararsızdır. Sizin güvence arayışınıza katılmaz. Onun kendi kabiliyetlerini değerlendirmediğini düşünürsünüz. İlişkinizdeki bütün sorumluluklar zamanla sizin üstünüze yıkılabilir ve buna çok kızabilirsiniz.

Siz toprak elementi olarak kendi bedeninizle uyum içindesiniz. Terazi burcu ise fiziksel değil daha çok akılcıdır. Onu kendi seviyenize getirerek fiziksel zevklerden daha çok tat almasını sağlayabilirsiniz. Yatakta ilişkiniz iyi olacaktır. Formunu ve iyi görüntüsünü yaşlanınca bile koruyacaktır. Venüs tarafından yönetildiği için yıllar geçse bile hep sizinle flört edecek, aranızdaki heyecanı koruyacaktır.

Burçlarınız birbirine sert açı yaptığı için bu ilişkinin yüzde elli şansı var. Acele etmeyin ve onu iyi tanımaya çalışın. Onu iyice tanıdıktan sonra hala size göre olduğunu düşünüyorsanız devam edin. Doğum haritalarınızda bu sert açıyı dengeleyen başka uyumlu gezegenler olabilir.


Oğlak ve Akrep

Bu heyecan verici bir ilişki olacaktır. Siz bir ilişkiye sağduyu ve temel getirirsiniz. Akrep burcu sizin dengeli ve pratik yapınıza çekim duymuştur. Siz ise onun yoğun duygu ve tutkularına vurulmuşsunuzdur. Akrep burcunun su elementi ile sizin toprak elementiniz birleşince ikiniz içinde verimli bir ortam oluşur.

Akrep insanı kurnazdır. Onun kurnazlığı sizin finansal becerilerinizle birleştiği zaman harika bir karışım olacaktır. Sizin amacınız servet yaratmaktır ve bu uğurda çok çalışırsınız. Bu arada bütün bu çalışmalarınıza karşılık sevgiliniz kazandığınızdan fazlasını harcıyorsa o ilişkiyi fazla sürdüremezsiniz. Akrep burcu ile böyle bir sorununuz olmaz. Akrep sizin gibi çalışkan, kararlı ve hedefine bağlıdır.

Siz ondan daha esneksinizdir. Sabit nitelik taşıyan Akrep burcuna bir şey kabul ettirmek imkansızdır. Onun bu özelliğini bazı durumlarda beğenirsiniz, bazen de dayanılmaz gelir. Siz akıl ve mantık ile hareket edersiniz, Akrep ise sezgilerini kullanır. Buna alışmalısınız. Üstelik özellikle para konularında ne kadar doğru kararlar verdiğine tanık olacaksınız.

İkinizde kapalı ve tedbirlisiniz. Akrep burcu aranızda geçenleri kimseye anlatmayacaktır. Zaman zaman içine kapanarak günler geçirecektir, buna alışın ve üzerinize alınmayın. Akrep insanı düşünmek için zamana ihtiyaç duyar, bazen sorunun ne olduğunu kendi de bilmiyor ve çözmeye çalışıyordur. Onu yumuşak bir şekilde açmaya, konuşturmaya çalışın. Bu ilişkinize yardımcı olacaktır.

Yatakta Akrep burcunun tutkusu sizi çarpabilir. Nefesinizi kesecek ve daha istekli bir hale getirecektir. Onun sizi bırakacağından endişelenmeyin, Akrep sevdiğine hayat boyu bağlı kalır. Evleneceği kimse dahil hiçbir konuda maymun iştahlı değildir. Akrep saplantılar burcudur, sizde onun arzularının şanslı alıcısı konumundasınız.

Ne kadar zorlukla karşılaşırsanız karşılaşın bu ilişki gene de iyi olacaktır.


Oğlak ve Yay

Birbirinden sonra gelen burçların uyumu oldukça zordur. Genelde sonra gelen burç bir öncekinin eksiklerini tamamlar. Birçok yönden Yay burcu ile tamamen zıtsınız. Aranızdaki en büyük fark Jüpiter tarafından yönetilen Yay'ın aşırı iyimser olması ve Satürn tarafından yönetilen Oğlak burcunun ise fazla gerçekçi olmasıdır. Yay insanı sizi karamsarlıkla suçlayacak ve hiç durmadan, olabilecek en kötü ihtimal için hazırlandığını söyleyecektir. Siz ise onun Polyanna gibi olmasına anlam veremeyeceksiniz.

Spor yapmayı seven Yay burcu formdadır ve sizin fazla kilolarınıza takılabilir. Ya onun önerileri ile bir şeyler yapın ya da hiç umursamayın. Yay insanının patavatsızlığı meşhurdur ve sizin gibi kibar, politik birinin bunu kabullenmesi zor olacaktır.

Yatakda Yay'ın atletik vücudu sizi tahrik eder. İlişkiniz ilerledikçe başka hiç bir konuda uyuşamadığınızı düşünebilirsiniz. Yay burcu teorisyendir, siz ise gerçekleştirensiniz. Evin tüm masraflarını siz karşılamak zorunda kalabilirsiniz.

Yay insanının espri gücü, neşesi ve felsefi yaklaşımı hoşunuza gider. Bu ilişkinin başarı şansı yüzde ellidir. Bazı zamanlar çok zor olsa da imkansız değildir. Bu ilişkinin başarı ve başarısızlığı tamamen size bağlı olacaktır.


Oğlak ve Oğlak

Bu iki hırslı, pratik dağ keçisi birlikte gerçek aşkı bulabilir mi? Cevap büyük ihtimalle evet olacaktır. Bu ilişkideki tek sorun ikisinin de sürekli meşgul olmalarıdır. Ne yapıp edip cinsel hayatınıza zaman ayırmalısınız. Belki başta buna ihtiyaç olmayacaktır ama daha sonra ihmal etmemelisiniz.

Birbirinize ne kadar tutku duyarsanız duyun, kalbinizin derinliklerinde tanınma ve başarılı olma için daha büyük bir ihtiyaç vardır. Bunu ikinizde hissettiğiniz için bu konu sorun olmayacaktır. Her türlü fedakarlığı yaparak birbirinizin başarısı için destek olursunuz.

İlişkinizdeki zorluk ikinizin de işten eğlenceye zaman ayırmamanızdır. İkinizde fazla ciddisiniz, aşka, eğlenceye ve diğer şeylere zaman ayırmalısınız. Yatak odanızda işle ilgili hiçbir şey hatta televizyon bile bulundurmayın ki baş başa iken CNN'de ekonomi programlarını seyretmeyin.

Evlenip çocuk yaptıktan sonra haftada en az bir kere baş başa yemeğe çıkmalısınız. Oğlak burçları sorumluluk altında ezilebilir ve işleri onların her şeyi olabilir. Çocuklar olduktan sonra hayatınız yoğun ve karmaşık bir hale gelse de birbirinizi üzmemeye özen gösterdiğiniz için büyük problemler yaşamayacaksınız. Sizin için eşiniz çok önemlidir, aynı özeni onda da bulacaksınız.

Bu ilişkiye hemen evet diyoruz. Bu ilişkide yatak odasında çözülemeyecek hiç bir zorluk olmayacaktır.


Oğlak ve Kova

Zıt karakterler çoğu zaman birbirini çekse ve beraberlikleri sürse de sizin durumunuzda farklılıklar daha fazladır. Bu ilişkinin sonucu ne gördüğünüze ve ne aldığınıza bağlı olacaktır.

Kova burcunun isyankarlığı sizi çekiyor mu yoksa sinirinizi mi bozuyor. Bu özellik başta sizi heyecanlandırsa da siz aslında gelenekçisinizdir. Kova insanı sizin gibi toplum içindeki statüsüne önem vermez. Kova'nın ilgi alanları bazen fazla modern ve uçarı gelebilir. O her zaman güncel olanların peşindedir.

Genelde Kova burcu size göre daha soğuktur. Kova insanı duygusal değil, objektiftir. Zamanla daha yakın, sevgisini gösteren, içten ve daha dengeli birini özlersiniz ama Kova kesinlikle böyle olamaz.

Siz toplumda iyi bir yer edinmek istersiniz. En iyi mahallede oturmak, en iyi marka giysiler giymek, çocuğunuzu en iyi okulda okutmak istersiniz. Kova burcu hiç böyle değildir. Kendi inançlarına göre bir hayat tarzı ister ve çok demokratiktir.

İkinizde farklı yönlerden lidersinizdir. Siz büyük şirketlerde, kurumlarda yavaş yavaş yükselir en tepeye gelirsiniz. Şirket içi politika yaparsınız. Kova burcu ise toplumla ilgili gurup çalışmalarında liderdir. Kova insanı işten bunaldığı zamanlar hayır kurumlarında gönüllü çalışabilir. Kendisini topluma ve dünyaya adamıştır. Günün sonunda onu yanınızda bulamazsınız. Onu sokakta bir topluluğun önünde konuşma yaparken ya da her hangi bir internet kafe de bulabilirsiniz.

Dışarıda güzel bir gece geçirmek ikiniz içinde farklı anlamlar taşır. Bu, sizin için en iyi restoranda yemek yemekse, Kova için köşedeki büfe yeterlidir. Oğlak burcu edebiyat ve tiyatro hakkında konuşmak ister, Kova bilgisayar oyunlarından. Oğlak burcu tarih ve eski eserlere ilgi duyar, Kova ise gelecek için yaşar, geçmişte kalan her şeye arkasını dönmüştür.

Yatakta ikinizde duyarlısınız. Fakat Kova burcu için seks bir eğlence ve oyundur. Kova sizin gibi ilişkiyi devam ettirme içgüdüsüne sahip değildir. Onun 5.evi yani aşk evi akılcı İkizler tarafından yönetilmektedir. Bu yüzden kafası kalbini yönetmektedir.

Siz gerçekçisiniz, ahlak kurallarına, toplumun değer yargılarına bağlı olarak yaşarsınız. Sadece arkadaş olarak bile bu kuralları çiğneyen, asi tipler size itici gelmektedir.

Bu beraberlik mümkün mü? Astroloji kader değildir, her şeyde olduğu gibi bu sizin elinizde!


Oğlak ve Balık

Toprak elementi Oğlak ile su elementi Balığın harika bir ilişkisi olabilir. Balık burcunu yakalayın, hemen farkına varmasanız da zamanla fark edeceğiniz değerli özellikleri vardır. siz mantık insanısınız, gerçeklere dayanan, sağduyulu fikirleriniz vardır. Balık insanı ise en azından görünüşte hayal ve duygulardan ibarettir.

Bir yerde siz haklısınız ama onun sezgilerini saçma buluyorsanız yanılıyorsunuz. Balık burcu size içine doğan şeylerden, rüyalarından, fikirlerinden bahsedecektir. Gerçekçi verilere dayanmazlar, doğru çıkmaları için hiç bir sebep yoktur ama tuhaf bir şekilde çoğu zaman doğru çıkarlar.

Balık burcu maddeci değildir, onun bu özelliğini anlayamazsınız. O sadece sizden değil arkadaşlarınızdan da çok farklıdır. Sizi iyi bir araba, pahalı bir mücevher almak, klüplere üye olmak istersiniz. Sizin bu isteklerinize Balık burcu hiç ilgi göstermeyecektir. Ama eğer ona fakir bir yöreye hastahane ya da kütüphane yaptırabilecek kadar zengin olmak istediğinizi söylerseniz tüm ilgisini çekebilirsiniz. Balık insanı başkalarının acılarını dindirmek ister.

Ona hediye almak istiyorsanız fotoğraf makinesi, hikaye ve şiirlerini yazabilmesi için diz üstü bilgisayar, resim yapması için tuval ve boyalar alabilirsiniz.

Balık çok romantiktir ve sıcak ilgisi sizi memnun edecektir. Ona hassas davranın, konuşmalarınızda dikkatli olun, ara sıra sırtını sıvazlayıp cesaretlendirin. Kendine güveni fazla olmadığı için buna ihtiyaç duyar. Başkalarına o kadar konsantre olmuştur ki kendi yeteneklerinin farkında bile değildir.

Yatakta aynı frekanstasınız. Balık burcu için seks gerçek aşkı ifade etmenin en kutsal şeklidir. Ona değer vermiyor, sadece iyi vakit geçirmek istiyorsanız bunu hissederek uzaklaşacaktır. Duygularınızda samimi iseniz size daha önce hiç yaşamadığınız duyguları tattıracaktır. Balık manevi ve spritüel bir dünyada yaşamaktadır. Onun dünyasına girdikten sonra hiç geri dönmek istemeyebilirsiniz.

Bu ilişki on üzerinden dokuz eder. Üzerine gidin!
  Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2006, 23:16   #15
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Para Analizi..!!!

Oğlaklar paranın nereden geldiğine çok dikkkat ederler. zaten karekterlerinde de va olan disiplinli ve yoğun çalışma yetisi ile birlikte maddi başarılara kolayca ulşaırlar. başarıya giden yolda yavaş ama emin adımlarla yürüler. birazda karamsarlıklarından kaynaklı olmak üzere bazı zamanlarda ciddi kaamsarlıklara kapılsalarda, durumu yeterince kavradıkları anda başarıya doğru adımlara atmaya tekrar başlayacaklardır.

Para kazanma ve parayı kullanma konularında en başarılı burç oğlaklardır. Aynı zamanda oğlak insanı parayı elde ettiği zaman kendini güçlü ve tatminkar hisedecektir. para kazanmak için çoğunlukla yeteri kadar kazandıklarına inanıncaya kadar dur durak dinlemeden çalışcaklardır.

Oğlak para konusunda cimri değildir. pek tabi bu savurgan oldukları anlamına da gelmemelidir. Para kazanmak için her fırsatı değil, olabilecek en az risk miktarını sunan fırsatları değerlendirirler. bir malın nereden nasıl alınması gerektiğini, buda hangi yatırımın para getireceğini bileceklerine emin olabilirsiniz.

Oğlaklar paralarını oldukça kolay bir şekilde idare ederler. Eğer kafalarında tasarruf fikrini bir kere yerleştirirlerse bunu mutlaka başarırlar. Savurgan olmadıklarını söylediğimiz gibi aynı zamanda borç almayı ve borç vermeyi de pek sevmezler. Bunun bir sonucu olsa gerek alışverişlerinde bile krediler yerine nakidi yeğlerler.

Kısacası tasarruflar söz konusu olduğunda başka hiç bir burç oğlakların eline su dahi dökemez.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2006, 23:17   #16
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Para Tablosu..!!!

Parasal konularda nasıl davranıyorsunuz? Bu çizelge yıldızlarınıza bağlı olarak mali eğilimlerinizi, kişiliğinizi ve kabiliyetlerinizi gösteriyor.

3 = iyi, 2 = orta, 1 = kötü

Bütçeci 3
Kaygısız 1
Pazarlıkçı 3
Detaycı 3
Tutumlu 3
Cömert 1
Yatırımcı 3
Materyalist 3
Sorumlu 3
Risk Alan 1
Mutasarruf 3
Harcayan 1
  Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2006, 23:18   #17
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Sağlık Analizi..!!!

Çocuklukta Oğlak'lar akranlarına göre daha zayıf, daha hastalıklı olmaya yatkındırlar. Ancak, yaşlan ilerledikçe kuvvetleri ve hastalığa dayanıklılıkları da artar. Tipik keçinin aklı başında, ılımlı yapısı ona şaşırtıcı bir dayanıklılık verir ve böyle bir yaşama gücüyle yüzyıllık bir ömrü geride bırakanlar pek az değildir. Satürn insanları doktorlardan ve hastanelerden uzak yaşayabilirler, ama bunu yapmazlar. Çünkü onlar için korku, şüphe, üzüntü ve kasvet mikroplardan daha öldürücüdür. Pratik diyetler, tutucu alışkanlıklar veya hastalıklara karşı inatçı dayanma gücü gene de kötümserliğin yarattığı tehlikelerin üstesinden gelemez. Hastalıktan sakınmak isteyen Oğlak'lar açık havada bol miktarda egzersizler yapmalı ve daha olumlu, dışa dönük bir kişilik geliştirmelidirler. Temiz hava, temiz hoşgörü rüzgârları Satürnlü-nün sağlığında mucizeler yaratacaktır. Her iki cinsten hemen hemen bütün keçiler hassas bir cilde sahiptirler. Ciltlerinde asabi kızarıklıklar, alerjiler, sertlikler ve çatlaklar, acaip bir terleme, mesamat genişliği veya sivilceler olabilir. Zararlı yiyeceklere bağlı mide bozuklukla-n ve zihinsel sıkıntılar yaygındır. Kol, bacak kırılmaları olabilir. Diz kapaklan, eklemler ve kemikler hassas bölgelerdir, ve psikosomatik felçler, ciddi başağrıları, böbrek iltihaplan Satürn melankolisinin başka meyveleridir.

Ya güzel, beyaz, kuvvetli dişleri vardır - ya da devamlı çürüme şikayetleriyle durmadan dişçiye yapılan ziyaretler. Genel olarak söylemek gerekirse, sürüp giden depresyonlara bağlı sürekli hastalıklardan sakınırlarsa, Oğlak'ların yaşama gücü harikuladedir. Öte yandan, mafsal iltihabı, romantizma ağrıları çekip duruyorsanız, ağaçta kalan son yaprak olmanın hiç de eğlenceli bir yanı olmasa gerek. Keçinin sağlıklı yaşamak için gün ışığına çıkması ve yağmurda gülebilmesi gerekir.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2006, 23:19   #18
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Kariyer Analizi..!!!

Toprak grubunun üçüncü burcu: Azimli, hevesli, tutucu, diplomatik, karamsar.

Yönetici yıldızı: Satürn

Etkisi altındaki ülkeler: Hindistan, Meksika, Afganistan

Etkisi altındaki şehitler: Oxford, Delhi, Brüksel

KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ: Burcun sembolü Oğlak, çoğu zaman bir dağın yamacına tırmanır şekilde resmedilir. Bu, Oğlak’ın hedeflerine ulaşmak için ağır ama kararlı bir savaş verdiğini anlatır. Oğlakların başarıya ulaşmaları uzun zaman alır. Gelişimini geç tamamlar. Başarıyı olgunluk çağında yakalar. Neyse ki Oğlak çok sabırlıdır. Hesaplamayı iyi bilen pratik belleği, burçlar içinde kendisini en iyi şekilde tanımasını sağlar. Oğlak çok kuruntuludur. İlişkilerini yararlı kişilerle kurmak isterler. Kişinin soylu, varlıklı veya tanınmış olması da onları etkiler.

OĞLAK VE MESLEKLERİ: Sabrını, ekonomideki yeteneğini, duygularına kapılmayışını kullanabileceği her iş ona uygundur. Politikacı, fen bilimci, okul müdürü, yönetici, mimar, mühendis, inşaat müteahhidi, ortopedist, araştırmacı, dişçi veya müzisyen olabilirler.

OĞLAK PATRON: Oğlak kendini yetiştiren insanların burcudur. Güçlü ve büyük hedefleri olan projelerden hoşlanır. Yaptığı her sözleşmeye sadık kalır ve sorumluluklarını yerine getirmek için her türlü zorluğun üstesinden gelebilir. İş görenlerinden çok şey bekler, sadakate ,uzun ve yorucu çalışmaya gereken değeri verir.

Kendisinden bir istekte bulunmak için en uygun zaman özel yaşantısında önemli bir tarihin yıldönümüdür. Böyle günlerde aşırı duygusaldır.

OĞLAK ÇALIŞANI: Bir Oğlak alt düzeydeki bir işte çalışmaktan asla mutlu olmaz. Zayıf kişilikli Oğlak ömrü boyunca her türlü zorluk ve hayal kırıklığını yaşar ve sevilmez. Güçlü bir Oğlak ise ağır adımlarla aşama gösterip yükselir ve hedefine ulaşır.

İŞ ALANINDAKİ İLİŞKİLERİ


OĞLAK - KOÇ ORTAKLIĞI:
Tipik bir Koç girişimci,enerjik ve doğal bir organizatördür. Her konuda birinci olma isteği bazen yararına bazen de zararına olur. Gücünü çeşitli konulara Yayması da bir diğer handikabıdır. Ortaklık zararlıdır.

OĞLAK - BOĞA ORTAKLIĞI:
Bu mükemmel bir işbirliğidir, özellikle uygulama açısından. Tipik bir Boğa, sabit fikirli, kararlı ve tutucudur. Zayıf yönü ise aşırı tutkuları, inatçılığı ve bazı durumlarda ortaya çıkan kıskançlığıdır. İlgi alanları ailesi, bahçesi, güzel sanatlar ve elbette yemektir. Ortaklık faydalıdır.

OĞLAK - İKİZLER ORTAKLIĞI:
Tipik bir İkizler, becerikli, akıllı ve güzel konuşan biridir. Zayıf yönü dikkatini belirli bir konuya yöneltememesi ve romansı bir yaşam aramasıdır. İlgi alanları çeşitlidir, ruhsal durumuna göre değişir. Her şeyi anlamak ister. Bu nedenle her şeyden biraz elde eder. Aşk yaşantısı çok karmaşıktır. İkizler kendisini çok zor durumlardan, üstelik yara da almadan çekip çıkarmaya bayılır. Ortaklık denemeye değer.

OĞLAK - YENGEÇ ORTAKLIĞI:
Bu zıtların birbirini çekmesidir. Tipik bir Yengeç kurnaz, hayali geniş, sezgileri güçlü bir kişidir. Hayal gücünün genişliği bazen zarar verebilir. Kuruntuları ve alınganlığı nedeniyle kara günler geçirebilir. Yengeç ailesine, evine, bahçesine düşkündür, denizi de çok sever. Ortaklık denemeye değer.

OĞLAK - ASLAN ORTAKLIĞI:
Tipik bir Aslan sıcak kalpli, dinamik ve iyimser bir kişidir. Aşırı hassas bir egosu vardır, pohpohlanmaya bayılır, bu nedenle de dostluklarına güvenilmez kişilerle ilişki kurar. Lükse, prestije ve statü sembollerine düşkündür. Ortaklık risklidir.

OĞLAK - BAŞAK ORTAKLIĞI:
Ortaklar açısından çok mükemmel bir işbirliği olmasına karşın, iş görenler bu durumdan pek memnun olmayacaklardır. Başak mükemmeliyetçi, sistematik ve çalışkandır. Eleştiriyi fazla sever. Başkalarına ısrarla kabul ettirmeye çalıştığı olmadık fikirlere kapılabilir. Sağlık ve hijyenle ilgilenir, yürüyüş yapar, bisiklete biner ve beden eğitimiyle uğraşır. Ortaklık faydalıdır.

OĞLAK - TERAZİ ORTAKLIĞI:
Eğer bir Terazi ile işbirliği yapacaksa, Oğlak onun kişisel özelliklerini bilmelidir. Tipik bir Terazi adalet tutkunudur, büyüleyicidir ve çoğunlukla dengelidir. Karar vermekte zorlanır ve tembelliğe yatkındır. Sanatla ilgilenir. Ortaklık risklidir.

OĞLAK - AKREP ORTAKLIĞI:
Akrebi bir ortak olarak seçip seçmeyeceği konusunda kararı Oğlak vermeyecektir. Önemli olan Akrebin onu bir ortak olarak kabul edip etmeyeceğidir. Tipik bir Akrep çekici, sabit fikirli ve yetkiye çok önem veren bir kişidir. İçkiye aşırı düşkündür .Huyları nedeniyle pek sevilmez. Çok özel bir grupla arkadaşlık etmekten hoşlanır. Maddiyata düşkündür, başarısını elde ettiği mal ile ölçer, deniz sporlarından hoşlanır. Ortaklık denemeye değer.

OĞLAK - YAY ORTAKLIĞI:
Bu iki kişiyi neyin bir araya getirdiğini anlamak çok zordur. Tipik bir Yay candan, özgürlüğe aşık bir kişi olup çoğunlukla şanslıdır. Atak ve sabırsız oluşu yaşamında bir çok hayal kırıklığına neden olabilir. Açık havayı sever, çeşitli spor etkinliklerine katılır. Ortaklık risklidir.

OĞLAK - OĞLAK ORTAKLIĞI:
Bu kişiliklerin birleşimi çok başarılı olabilir. Tipik bir Oğlak gayretli, sistematik ama kaygılı bir kişidir. İşi nedeniyle özel yaşantısına yeterli zaman ayırmaması, karamsar ve depresif olması zayıf yönleridir. Enerjilerini işe verdiklerinden hobilere pek zaman ayıramasalar da okumaktan ve müzik dinlemekten hoşlanırlar. Ortaklık denemeye değer.

OĞLAK - KOVA ORTAKLIĞI:
Belirli sürelerde birbirlerinden uzak tutulmaları sağlanabilirse birlikte başarıya ulaşabilirler. Tipik bir Kova hümanist, iyi kalpli ve bağımsızdır. Zayıf yönü, sabit fikirliliği ve zaman zaman medeni cesaretsizliğidir. İlgisi insanlığa yöneliktir. İnsanların yaşam düzeyini yükseltmeye yardımcı olan her türlü dernek, kurum ve gruba üyedir. Ortaklık denemeye değer.

OĞLAK - BALIK ORTAKLIĞI:
Tipik bir Balık kibardır, çekingendir, hassastır. Zayıf yönü ise daha önce söz ettiğimiz karar vermede zorlanması ve genelde hedeflerinin olmamasıdır. Özel yaşantısında bu kötü bir şey olmayabilir ama iş dünyasında ilerlemesini engeller. Sanatla ilgilenir. Çocuklara ve hayvanlara karşı hassastır. Doğuştan romantiktir. Ortaklık denemeye değer.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2006, 23:19   #19
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Kariyer Tablosu..!!!

Hangi tür iş sizin için en iyisi? Becerileriniz, doğal yetenekleriniz ve hangi işte çalışmak istediğinizi belirlemek için aşağıdaki çizelgeyi kullanın. unutmayın astrolojide bir meydan okuma pozitifden çok daha iyidir.

3 = iyi, 2 = orta, 1 = kötü

İdareci 3
Yaratıcı 1
Mali 3
İşçi 2
Yönetim 3
Pazarlama 2
Operasyon 3
Serbes Meslek 2
Araştırma 2
Satış 2
Strateji 3
Teknik 2
  Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2006, 23:20   #20
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Eğitim Analizi..!!!

Burcun 12 evi,kişiliğinizin, yaşam zemininizi etkili bir şekilde yaratmanızı sağlayan farklı yanlarını temsil eder.Günlük yaşamınızdaki iş aşk yada para konusundaki anahtar sözcükleri bu evler belirler.

3. ev eğitimin evidir. Bireyin öğrenme kapasitesini, iletişim yeteneklerini ve ve bu alanlardaki entellektüel yetenekleri belirler. Ayrıca çok yönlülüğü ve çok yönlülüğü de belirler. İkizler burcu ve merkür gezegeni tarafından yönetilir.

Okul ve eğitimle ilgili şeyleri, kitap dergi , dşalog ve basit tekilerden neler alabildiğimizi bu ev belirler. En basitinden bir kokteylden bir toplantıdan öğrenebileceğimiz şeylerde bu evin kontrolündedir. Bu ev beynimizle ilgili herşeyi düzenler.

9. ev yüksek öğrenmenin evidir. Metafizik, felsefe ve yaşamın anlamıyla ilgili cevapları bulmamızı sağlar. beynin gelişmesi uzak yerler ve yaşamı öğrenme aşkıyla yanmak da bu evin sağladığı özelliklerdir. bu ev yay burcu ve jupiter gezegeni tarafından yönetilir.

bu ev bize izleyici olmaktansa katılımla çok daha başarılı olunabileceğini gösterir. idealler, hukuk , idealler , bilim, dini konular ve bireyin bilincini de anlatır. bu ev keşfetmenin kaynağıdır.

12 evden hangisine bağlı olduğunuz hakkında belirleyici bir bilgiye sahip olmak için doğum tarihiniz net olarak bilinmelidir. (gün, ay, yıl, saat)
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 13:04 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580