Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Dişi Kartallar > Burçlar

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09-06-2009, 16:20   #1
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Burçların Haziran Ayı Yorumu...

HAZİRAN AYI ASTROANALİZİ
Haziran ayına gayet güçlü enerjilerle adım atmaktayız. maddi konular olmak üzere, hayatın zevkli yanlarını hissetme arzumuz bu dönemde belirgin bir şekilde yükselebilir.
Aşk hayatında sahiplik duygusu yoğunlaşacağından, değerlerimizi korumamız da o denli kolaydır. İletişim alanında hızlı ve aktif olmamız mümkündür. Bu hızlılık bağlantılar kurmamızda biz ışık olabilir.
Umutlarınızın gerçeğe dönüşmesi dileğimle,
Koç Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler
21 Mayıs – 21 Haziran tarihleri arasında İkizler burcunda ilerleyecek, aşk evinizin yönetici gezegeni Güneş, özellikle kısa süreli birliktelikler yani flört türü ilişkiler üzerinde etkili olup, bu tarihler arasında kendinizi aşk hayatınızda nasıl ifade etmekten hoşlanacağınızı ve neler yaşanabileceğini olasılıklar dahilinde anlamamızı sağlayacaktır. Şimdi gelin beraberce durumunuzu gözden geçirelim. Güneş astrolojik olarak kişinin egosunu, kişisel olarak merkez aldığı konuları, yaratıcı ifadesini yani benlik duygusunu göstermekte. Bu tarihler arasında yakın çevrenizde bulunan kişilerle ve özellikle karşı cinsle arkadaşça, zeki, konuşkan, çok yönlü, meraklı, sezgili ve oldukça mantıklı bir şekilde irtibat kurabileceğinizi görmekteyiz. Çünkü aşk evinizin yöneticisi Güneşin İkizler burcundaki pozisyonu çok yönlülüğünüzü ifade etmekten hoşlanmanız anlamına gelmektedir. Birlikte olduğunuz veya yeni tanışacağınız kişiyi tüm yönleriyle incelemek, böylece merak duygunuzu tatmin etmek istersiniz. Kısaca partnerinizi her yönüyle algılamak ve tanımak arzusu bu tarihler arasında belirliğin bir şekilde artabilir. Yeni tanışmalarda önem verdiğiniz bir diğer husus, karşınızdaki kişinin hayata bakış açısı, kültür düzeyi ve nelerden zevk aldığıdır. Eğer bütün bunlar sizin kafanızın içindeki kriterlere uyuyorsa o zaman paylaşımda bulunmak size fazlasıyla zevk verebilir. Anlaşmak bu zaman dilimi içinde gayet önemli diyebiliriz. Ve herşeyden önemlisi arkadaşlık etmek. Kısa yolculuklar yine bu tarihler arasında fazlasıyla görülebilir. Bu yolculuklarda yeni insanlarla tanışmak size keyif katabilir. Yeni düşünceleri ve fikirleri öğrenip bunları dağarcığınıza katmak, daha sonra başkalarıyla paylaşmak onların bu konularda ne düşündüğünü öğrenmek zevkli olabilir.
Ben bu dönemin sizlere apayrı heyecanlar katabileceğini düşünüyorum. Bir Koç zaten bulunduğu ortamlarda daima sevilen, neşeli bulunan, hareketli yapısıyla ilgi uyandıran kişilerdir. O nedenle aşk evinizin bu tarihlerde epeyce canlanacağını söylemek mümkündür. Davranışlarınız bakımından zekanız apaçık meydandadır. Sizinle konuşmak, ilişkiniz varsa partneriniz, yoksa yeni tanışacağınız kişi için fevkalade hoştur. Çünkü öylesine ateşli ve öylesine öncü davranırsınız ki, hani üzerinizde şeytan tüyü var desek inanın doğrudur. Yalnız yorumun başında da söylediğim gibi, bu enerji aşk ve kısa dönem ilişkiler açısından etkiliydi. Onun için beraberliklerin çabuk başlaması bitmesi gayet mümkündür. Bu süreçte önemli olan hareketliliktir. Tekdüze bir ilişki veya ağır seyreden bir aşk size hoş gelmez. Çünkü sürekli bir şeylerle meşgulsünüzdür, hatta enerjinizi kimi zaman sırf bu yüzden kolayca harcayabilirsiniz. Ne kadar çok insanla temasa geçerseniz, ne kadar çok kişiyi tanırsanız o denli mutlu olmanız mümkündür. O yüzden ben bu sürecin uzun ömürlü bir aşk için yeterli olacağını düşünmüyorum. Olsa olsa yaz aşkları dediğimiz türden birliktelikler yaşanabilir.
21 Haziran – 22 Temmuz arası aşk evinizin yöneticisi Güneşin Yengeç burcunda ilerlemeye başlamasıyla biraz önceki döneme göre çok daha farklı bir enerjinin etkisi altına girmiş oluyorsunuz. Aşk hayatınızla ilgili konularda sizlerin yapısına pek uymasa da, romantik paylaşımlar üst noktaya çıkabilir. Ruhunuzun derinlikleri açığa çıkmaya başladığı için, etrafınıza bir kalkan oluşturmanız gayet mümkün. Aşk konusunda oldukça hassas olan bu süreçte, kendinize ait değerlere sıkı sıkıya sahip çıkmanız, geçmişte yaşanan ilişkileri tekrar gözden geçirmeniz mümkün. Bunun sebebi biraz da aidiyet duygunuzun artışı olabilir. Aşk konusunda belki kimse farketmese de veya siz pek belli etmeseniz de bu tarihler arasında garip bir duygusallık, sahiplenilmek arzusu yükselebilir. Yani ne kadar ateşli dürtülere sahip olsanız da, kafanızın içi dolu olabilir, ailevi konular daha fazla önceliğinizde olabilir. Bu yüzden de bazılarınız aşkla uğraşacak bir halde olmayabilir. Her Koç aynı durumları yaşamayacağı mantığından yola çıkarsak, kimileriniz için bu durgunluğun sebebi, bir önceki süreçte yaşanan hızlı bir aşk nedeniyle, kendi içinize çekilmek veya uzak durmaya çalışmak şeklinde gelişebilir. Yani iç dünyanızda ilişkiyi tartıyor olabilirsiniz. Veya bu süreçte ailevi konular kafanızın içini fazlasıyla kurcaladığından aşka ayıracak zamanınız yoktur. Hangi durum olursa olsun, bu sürecin, sizlerin aktif kimliğinizle pek örtüşeceğini söylememiz zor. Bir tür sakinlik ihtiyacı diyebiliriz.

6 Haziran – 5 Temmuz tarihleri arasında devam edecek Venüs gezegeninin Boğa burcu seyri, karşıt evinizin yöneticisi olması sebebiyle son derece önem taşıyor. Bu enerjiyi incelediğimizde, partnerinizin bu dönemde ilişkiye bakış açısını, sizinle olan tüm alışverişini ve genel olarak durumunu anlamamız mümkün olacaktır. Şimdi ne gibi gelişmeler yaşanabilir birlikte inceleyelim. Öncelikle bu enerjinin evli veya uzun süredir birlikte olan çiftleri ilgilendireceğini baştan söylemeliyim. Yani şu ana kadar ifade edilen aşk ve kısa süreli flörtlerden farklı bir yanı bulunmakta. Bu nedenle ciddi ilişki yaşayanların bu enerjiyi daha fazla önemsemeleri gerekiyor. Her Koç burcu aynı durumları yaşamayacağına kimileriniz bu dönemde partnerinizin ilişkisinde ağır ve temkinli bir şekilde hareket ettiğini gözlemleyebilirsiniz. Eğer sorunları olan bir çiftseniz bu enerji, eşinizin kendi değerlerine sahip çıkması mümkündür. Sevgi konusunda oldukça tekelci bir kişi profili çizebilir. Siz kendi arzuladığınız şekilde hareket ederken, o da aynı şekilde size yanıt verebilir. Böylece benim-senin değerlerin çatışması yaşanabilir. Yani her iki taraf da kendi bireyliklerinden taviz vermeyebilir. Size karşı sadakati yine aynı şekilde yoğundur lakin prensiplerinden bir an bile vazgeçmesi mümkün değildir. Katı ve inatçı tutumu, sizin gibi hayatı zevkli yanlarıyla yaşamak isteyen bir kişi için oldukça sıkıntı vericidir. Böyle durumda olanlara benim tavsiyem, bu tarihler arasında ortak bir nokta oluşturmak için birbirinize anlayış göstermeniz veya partnerinizi seviyorsanız üzerine fazla gitmemenizdir.
İlişkisi sorunlu olanlar açısından yaşanabilecek bir önemli gelişme ise çok daha farklıdır. Sözgelimi her ikiniz de artık bu ilişkinin sürmesinin imkansız olduğunu bildiğiniz halde, Venüs Boğa burcunda güçlü olduğundan ayrılmak veya ilişkiyi düzene koyabilmek için değişimde bulunmak neredeyse imkansız gibidir. Bu durum birçok sebepleri olabilir. Ya rahatınıza fazla düşkünsünüzdür ve bu yüzden mevcut durumlara bağımlılık gösterir boşverebilirsiniz veya anlaşmak çok daha kolayken zor olanı yapmaktan yanasınızdır. Yani sorunlara rağmen biriniz veya her ikiniz sürdürmeye devam ederseniz. Hangi seçenek olursa olsun yapılması gereken yumurta kapıya dayanmadan sorunları çözmek ve cesaretli bir şekilde olayları ele almak, gereken neyse onu yapmaktır. Ben Koç burcunun daha ateşli olacağını düşündüğümden, bu konularda ısrar eden tarafın eşiniz olabileceği kanaatindeyim. Tabi yükseleninizde Balık veya Balıkta konumlanmış herhangi bir gezegeniniz yoksa. Halbuki bu güçlü enerjiyi olumlu manada kullanmak için, değişimin kabul edilmesi, eksiklerin gözden geçirilmesi, geçmişte sağlam olan yapınızın bugüne uydurulması ve değerlerinizi yaratırken duygularınıza değil, mantığınıza güven duyulması. Ancak o zaman devam veya final kararı almanız mümkün olabilir. Tabi ki dileğimiz herşeyin yoluna girmesidir. Fakat bitmiş bir beraberliği sürdürmenin de kimseye yararı yoktur.

İlişkisinde sorun olmayanlar için bu dönem, partnerinizle gerek maddi ve gerekse manevi konularda yapılacak elbirliğinin işareti olabilir. İlişkiyi daha da sağlamlaştırmak ve kalıcı kılabilmek adına emek sarfetmeniz mümkündür. Birbirinize kazancınız konusunda destek verebilir, ortak amaçlarınız adına herkes kendi payına düşeni yapabilir, bütçenizi gözden geçirebilirsiniz. Tensellik ve beş duyunun önemi bu devrede fazlasıyla ön planda olduğundan cinsel bağınız oldukça kuvvetlenebilir, birbirinize veya onun size karşı ilgili, tutkulu davrandığını hissedebilirsiniz. Amacı sizinle bu yolda sağlam bir şekilde ilerlemek ve huzurlu bir hayat sürmektir. Bu enerji hayatın zevkli ve konforlu yanlarının tadını çıkarmaktan hoşlanan eşinizin, parasal konulara önem vermesi nedeniyle daha tutumlu davranması anlamına da gelse de, beraberliğiniz ve siz söz konusu olduğunuzda eli açık davranabilir. Zaten bu süreç birazdan parasal konularda da ifade edebileceğim gibi, sizin açınızdan gayet verimli geçeceğinden maddi açıdan güçlenmeniz eş, ortak v.b şekilde mümkündür. Görüyoruz ki ilişkisi olanlar bu dönemi, ortak paylaşımlar konusunda ayrılıkçı düşünmedikleri sürece son derece olumlu geçirebilirler.
İlişkisi yeni başlayacaklar açısından bu dönemin herşeyden önce anlamı, evlilik amaçlı hareket etmek şeklindedir. Yani iki kişi de birileri aracılığıyla veya bir şekilde karşılaştıklarında evlenmeyi düşünebilirler. Bu durum ortak kazanç anlamına geldiğinden hem maddi yönden hem de manevi anlamda etkili olabilir. Yalnız dikkat edeceğiniz husus Venüs seyrinin kısa sürmesi nedeniyle öncelikle birbirinizi tanımanız, iyice gözden geçirmeniz ve kısa süre de olsa flört ederek doğru bir kişiyle beraber olup olmadığınızı anlamanızdır. Çünkü bazılarınız için bu enerji, sadece parasal açıdan durumu güçlü olduğu için tercih edilen bir partneri gösterebilir veya sizin parasal durumunuz partneriniz açısından sizi istemesinde bir kriter olarak görülebilir. Bunu anlamanın yolu, biraz önce dediğim gibi belli bir nişanlılık dönemi geçirmenizdir. Madem bir ömür boyu beraber olmayı düşünüyorsanız, o zaman bu kişiyi iyice gözden geçirmeden verilecek bir karar daha sonra pişmanlık yaratıcı olabilir. Son bir cümle, bu tarihler arasında başlayan bir ilişkide size gösterilen veya sizin gösterdiğiniz ilgiyi maddi ve manevi kriterlere bağlamak mümkün olduğu gibi, kendi değerinizi paraya, görünüşe, güzelliğe bağlamanız da kolaydır. Oysaki hem sizin hem de partnerinizin yapması gereken en önemli şey, kendi özelliklerini geliştirmek, bir değer yaratmak ve ona göre ilişkinin adını koymaktır.
İş ve Kariyer
Siz bu satırları ne zaman okursunuz bilmiyorum, yalnız 7 Haziran tarihine kadar iş evinizin yöneticisi olan Merkür gezegeninin gölgeli günleri devam edeceğinden, geçtiğimiz ayki yorumlarda ifade etmeye çalıştığım her ayrıntı önem taşıyıcı olacaktır.
7 Haziran -13 Haziran arasında, Boğa burcundaki seyrine düz olarak devam eden Merkür gezegeni, özellikle iş hayatınızla ilgili mevzularda değerlerinize fazlasıyla sahip çıkışınız, maddi yönden güvencenizi ön planda tutmaya devam edeceğiniz anlamındadır. Bu tarihler arasında, düşünme ve konuşma tarzınız oldukça ölçülü ve biçimlidir veya böyle olmak sizin için faydalıdır. Çünkü agresif yaklaşımlar veya çevrenizle aranızda oluşabilecek inatlaşmalar sorunlara neden olabilir. Bu enerji, sabırlı bir dinleyici olmanın yararını göstermektedir. Bilirim sizler herhangi bir haksızlıkta pek susmaz, adaletsizliğe gelemezsiniz. Bunu yapan en yakınınız olsa da, lafınızı hiç esirgemez, olaya hemence el koyarsınız. Fakat ne olursa olsun bu tarihler arasında böyle davranmaktan mümkün olduğu kadar kaçınmak gerekiyor. Tedbirli olmak, sakince düşünmek, mantıklı ve iyi bir analizde bulunmak, hatta gerekirse üç maymun oyununda olduğu gibi, bilmiyorum, görmüyorum, duymadım demek huzurunuz açısından gayet faydalıdır. Belki tümüyle haklı olan sizsinizdir lakin insanları değiştirmek ne yazık ki elimizde değil. O zaman size düşen, ortamı germeden, akışa ayak uydurmak. Ayrıca iş problemlerinizi tek bir bakış açısı altında ele almak yerine, etraflıca gözden geçirmeye çalışmak. Çünkü bunun tam tersi durum stres ve sağlık sorunu olur. İfade tarzınız rahat hatta gevşek olmalı, karar verirken temkinli ve düşünürken de akıllıca hareket etmeye özen göstermelisiniz. Böylece bu bir haftalık süreci gayet olumlu ve sakin bir şekilde geçirmiş olursunuz.
14 Haziran – 3 Temmuz tarihleri arasında ise, Merkür gezegeni yöneticisi olduğu İkizler burcunda seyrine başladığında, çalışma yaşamınızla alakalı her konuda iletişim, haberleşme, bilgi sahibi olma ve bilgiyi gerekli alanlarda kullanma dönemi başlamış demektir. Hemen hemen her konuda kendinizi ifade ederek bilginizi ve tecrübenizi gerekli alanlarda ifade edebilirsiniz. Söz gelimi iş sorununuz varsa bu dönemde, girişimlerde bulunmak gayet kolaydır. Çünkü dışa dönük ve oldukça hareketlisinizdir. Bu hareketlilikte her ne kadar sadece kendinizi göstermek ve dinletmekten yana olsanız da insanlar sizin anlattıklarınızı dikkatle dinleyebilirler. Daima tetikte bir haliniz vardır. Bu şüpheleriniz nedeniyle değil, çok yönlülüğünüz sebebiyledir. Zihniniz ve bedeniniz doğal olarak her türlü uyarıma açıktır. Sürekli bir çalışma ve faaliyet içinde oradan oraya koşturabilirsiniz. Tabi burada dikkat edeceğiniz husus, amaçlarınızın farkında olarak hareket etmek ve bu süreçten olabildiğince faydalanmaktır. Kısa olan bu seyirde çalışma hayatınızla ilgili konularda kendinizi ne kadar güçlü bir şekilde ifade edebilirseniz o denli verimli bir şekilde geçirmiş olursunuz. Ticaret, bilgi işlem, ulaşım, satış ve pazarlama, turizmeğitmenlik, medya, yayıncılık, yazma ve konuşmanın geçerli olduğu her türlü meslekte becerikli ve ikna kabiliyetiniz yüksek bir şekilde bağlantılar kurabilirsiniz. Bu öylesi bir dönemdir ki, yerinizde oturmanız, kendinizi dinlemeniz, sonra hallederim demeniz imkansızdır. Bir an önce acele etmeli ve sonuca ulaşmalısınızdır. Yani ister istemez aklınızı ve hünerlerinizi yaratıcı bir şekilde ortaya koymanız gerekmektedir.
Kimileriniz bu süreçte işiyle ilgili seyahatler yaparken, bazılarınız yeni iş girişimlerinde bulunabilir, çoğunluğunuz ise başkalarına faydalı olabilecek, kendisi için de anlamlı olan işlerle sürekli meşgul olabilir. Yetenek geliştirme yoluyla ekmeğinizi kazanmak, ustalaşma, kendinize yeterli olmayı sağlama, geliştirme yine bu enerji altında mümkündür. Sağlıklı çalışmak için fiziksel form tutmak gündelik iş yaşamının stresini üzerinizden atabilmek için çalışma hayatınızla ilgili düzenlemelerde bulunmak, eğer serbest bir işiniz varsa farklı yöntemler deneyerek işinizi geliştirmek, kısaca yararlı olmaya çalışmak bu sürecin etkili sonuçlarından birkaçıdır. Yalnız belirttiğim gibi kısa seyirli olması sebebiyle ne kadar hızlı hareket ederseniz o denli yararlanmanız mümkün olacaktır. Eğer girişimde bulunmak, bağlantılar kurmak, işinizde verimli ve gündelik hayatınızda hızlı bir şekilde hareket etmek istiyorsanız birazdan açıklayacağım noktalara dikkat etmeniz son derece faydalıdır.
Öncelikle, çalışma hayatınızla ilgili konularda kendinizi geliştirmek ve doyuma ulaşmak istiyorsanız, hedeflerinizin bilinci içinde olmayı bilmeniz gerekiyor. Çünkü bu enerji öylesine hızlı ki, belli bir sistemde gidilmediği anda dağılmak mümkündür. Örneğin yaşınız genç ise, bu tarihler arasında hem bir şeyler öğrenmek hem de yeteneklerinizi geliştirmek için hızlı kurslara yazılabilir, staj yapabilir, bir yandan çalışır diğer yandan para kazanabilirsiniz. İş hayatında yükselmek için becerilerinizi gösterebileceğiniz sınavlara katılabilirsiniz. Bildiğiniz gibi 14 Haziran tarihinde öğrenme seçme sınavı ardından yabancı dil ve Kamu personeli seçme sınavları yapılacak. Ne kadar çok dikkatinizi toplayabilirseniz o denli başarılı olmanız mümkün olacağını biliniz. Bunlar son derece hayati olup, doğal olarak belli bir odaklanmayı gerektiren önemli imtihanlardır. Kestirmecilik yerine, bir konuda derinleşmeye ve sabır göstermeye çalışmalısınız. Sağlıklı merak duygusu içinde, bir konunun her iki yönünü görerek, dinleyerek, hedefe yönelik bilgiler toplarsanız, bu bilgileri sözlü veya yazılı şekilde ifade etmeniz de kolay olacaktır.

Para Durumunuz
6 Haziran – 5 Temmuz tarihleri arasında Boğa burcunda ilerleyecek Venüs gezegeni, maddi konularda gayet olumlu bir enerji olup, eş veya ortaklarınız kaynaklı gelirlerin de göstergesidir. Özellikle güvenilir ve kararlı bir kişi olmanın bilinci içinde hareket etmeniz halinde, kısa süreli de olsa, son derece yararlı sonuçlar alabileceğiniz bu dönemde, bir yandan güven içinde yaşamak isterken, diğer yandan çıkarlarınızı korumak adına akıllıca hareket etmeniz gerekiyor. Yani tedbirli, sabırlı ve planlı olmalısınız. Üretim kanalıyla para sahibi olmak bu enerjinin etkisi altında gayet mümkün. Eğer birikiminiz yoksa bu süreçte kendinizi güvensiz hissetmeniz gayet normaldir. Bu nedenle kendinize ve etrafınıza yüklenmek yerine, eş, ortak veya kişisel kazanç elde ettiğiniz kişilerle sıkı işbirliğinizi sürdürmelisiniz. Kimseye muhtaç olmadan ayakta durabilmek için, farklı kaynaklar yaratmayı bilmeli ve bunları kullanıma sokmalısınız. Ne kadar çok para kazanırsak kazanalım, günümüz dünyasında ne yazık ki yeterli gelmiyor. İhtiyaçlarımız bitmiyor, hele tek başına mücadele ediyorsak işimiz daha da zorlaşıyor. İşte bu süreçteki gerek Venüs ve ardından Mars gezegeninin Boğa burcundaki seyri sizler açısından bana göre gayet etkili bir enerji. Yararlanmak için, öncelikle gelir elde edebileceğiniz konularda iyi araştırmalar yapmak, elinizdekini paranızı uygun alanlara yatırmak (sanat, emlak, arazi, otomobil v.b) borsa gibi riskli konulardan uzak durmak gerekir. Giyim, kuşamınıza gereğinden fazla para harcamamak, borç istememek veya kimseye vermemek lazımdır. Ve herşeyden önemlisi sabırlı olmak, çıkarlarınızı korumak. İşte bu dönemi faydalı geçirmenin yolları bunlar. Ben bu sürecin ne zamandır sıkışık olduğunuz konularda sizi destekleyici olacağını düşünüyorum. Özellikle işbirliği veya ilişki içinde olduğunuz kişilerden destek görmeniz gayet mümkün.

Pozitif Enerjili Günler : 6-7-8-11-12-13-16-17-18-21-22-25-26
Zayıf Enerjili Günler : 2-3-9-10-23-24-29-30
Aşkta En Şanslı Günler :25-26
Yeniay :16-17-18
(Ay gezegeninin Koç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay :2-3-29-30
(Ay gezegeninin Terazi burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)
Boğa Burcu Aylık Yorumu
Aşk ve İlişkiler
1 Haziran – 12 Temmuz tarihleri arasında Mars ve
13 Haziran tarihine kadar devam edecek Merkür gezegenlerinin burcunuzda seyirleri aşk hayatınız ve ilişkileriniz konusunda son derece etkili ve olumlu enerjiler olup, tüm ay boyunca sizleri güçlü yansımalarıyla ışıklandırabilirler. Normalde Merkür gezegeni Boğa burcunda oldukça sabit bir düşünme ve dediğim dedik şekilde iletişimde bulunmanıza neden olması açısından size tavsiyem ne kadar burcunuzda ilerliyor olsa da, aşkta esnek düşünmeye çalışmanızdır. Şimdi olabilecek yansımaları daha detaylı bir şekilde ele alalım. Bu enerjiler altında, bir Boğa karşısındaki kişiye ne kadar ilgi duysa da, bunu belli etmesi uzun bir zaman alabilir. Çünkü Boğalar oldukça sabırlı kişilerdir ve gerektiğinde beklemesini gayet iyi bilirler. Öncelikle onunla olabilmek için bu tarihlerde sakin olmanın faydası büyüktür. Ayrıca insiyatifi ele alacak kadar güçlü biri Boğayı oldukça etkileyebilir.
Bu dönemde yeni bir ilişkinin başlaması için karşınızdaki insanın mutlaka sizinle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ve zevk alacağını ifade etmesini bekleyebilirsiniz. Örneğin güzel bir ortamda yenecek bir akşam yemeğinin organize edilmesi ve bunu yapacak kişinin sizde güven hissi uyandırması çok önemlidir. Olur olmaz aşkların peşinde koşmayan Boğalar için kendinden emin bir duruşa sahip, ekmeğini kazanan insanlar, ciddi ve tutarlı olanlar en başından kazanmaya adaydırlar. Tabi yine de bazı elemelerden geçecekleri kesindir. Örneğin romantik yaklaşımlar, çiçekler, mum ışığında buluşmalar, tutarlı konuşmalar, ne istediğini bilen sizler için karşınızdakinin dikkate alınmasını sağlayabilir. Bu enerjilerden özellikle Mars neredeyse iki yıl sonra burcunuzda ilerlemeye başladığından tabi ki son derece değerlidir. Uzun süreli bir beraberlik için ikna edilmeniz kadar sizin de istekleriniz konusunda aktif olmanız, sabit fikirli davranmamanız şarttır. Hani derler ya fazla naz aşık usandırır diye. Aynen öyle. Bu dönemde sizin tüm arzunuz bağlılığından ve sadakatinden şüphe duymayacağınız bir kişiyle beraber olmaktır. Birlikte olduğunuz insanı her an her yerde düşünebilmeniz için, öncelikle ilişkinin gerek maddi ve gerekse manevi açıdan tatminkar olması şarttır. Aşk ve ciddi ilişkiler evinizin, sahiplenme evinizdeki seyirleri gösteriyor ki, güvence konusu bu zaman diliminde son derece önemli bir kriter. Demek ki partnerinizin gücü de, seçimlerinizde etkili olabilecek. Ki bu bir Boğa için gayet doğal. Çünkü o, yaş tahtaya ayak basmaktan asla hoşlanmaz. Ayrıca bir Boğayla olmak kesinlikle güvenlik anlamına gelir. O eğer doğru bir kişiye rastladıysa kesinlikle bağlılığından şüphe duyulmayacak kadar düzgün biridir. O zaman Boğalarla olmayı düşünenlere ve şu an bu satırları okuyan tüm Boğa hayranlarına en önemli mesajım yılmadan sabırla ve nezaketli bir şekilde ilerlemeye devam etmeniz ve onun gönlünü kazanmanızdır. Ayrıca bu süreçte sizin için itimat duygusu çok önemlidir. Eğer karşınıza çıkan kişi, güven duygusu vermiyorsa, en başından –Hayır yanıtı vermeniz mümkündür.
İlişkisi düzgün bir biçimde sürmekte olanlar açısından bu enerjileri değerlendirirsek öncelikle, değerlerinize her zaman olduğu gibi sahip çıkmaya devam edeceğinizi ve güvenilirliği çoktan kanıtlanmış beraberliğinizde ortaklaşa hareket etmekten hoşlanacağınızı söyleyebiliriz. Zaten bildiğiniz gibi bir Boğanın sadakatinden asla şüphe edilmez. Onun için sizler bu süreçte eşinize sevgilinize karşı gayet ilgi dolu davranabilirsiniz. Belki sözel açıdan pek konuşkan değilsinizdir ama şu bir gerçek ki, ilişkinize oldukça değer verirsiniz. Paylaşımlarda bulunmak, elinizdekini onunla bölüşmek ve aynı şekilde ondan da karşılık bekleyebilirsiniz. Cinsellik konusunda fazlasıyla tutkulu olacağınız bu süreçte eşinizle erotizm duygusunun üst sınırlarına ulaşmak mümkündür. Dış görünüşünüzden pek anlaşılmasa da, öylesine ihtiraslı ve öylesine hızlı bir cinselliğe sahipsinizdir ki, sanki tüm bir yıl, bu bir aya sığdırılmış gibi birlikte olmayı istersiniz. Belki bu kimileriniz 14 Haziran sonrası birlikte çıkılacak bir yolculuğun simgesi olabilir. Hatta en azından iki hafta sürmesi mümkündür. Bu seyahat aşkınızın tadına varmanız adına gayet olumlu olabilir. Bu dönemde direnciniz oldukça yüksektir. Kısaca bu sürecin ilişkisi güçlü olanlar açısından, zevkli ve oldukça güvenli bir şekilde aşkı yaşadığınız, teninizde hissedeceğiniz, bölüşümlerde bulunacağınız bir zaman dilimi olacağını söyleyebiliriz. Mutluluğunuzun daim olmasını diliyorum.
İlişkisinde sorun olan çiftler açısından bu dönemin çözüm yollarının keşfedilmesi açısından etkili olacağını düşünmekteyim. Dikkat edilmesi gereken noktaların başında, inatçılıktan uzak durulması, her iki tarafın da, birlikte olmanın bilinci içinde hareket etmeleridir. Yani problemler için, ortak çıkarlarınızın farkında olmak gayet önemlidir. Ben ve sen demek yerine biz demenin zamanıdır. Ayrıca beraber olmanın size kazandıracaklarını düşünmeniz yararlıdır. Eğer aranızdaki sorunlar partnerinizin sizi değişime zorlaması nedeniyle oluşuyorsa, durum güçleşebilir. Çünkü siz kendiniz istemedikçe buna pek yanaşmazsınız. Fakat enerjiler gösteriyor ki, burada iki durum söz konusu. Eğer ilişkiniz uzun yıllardır sürüyorsa sadece şu aralar problem yaşanıyorsa, geri adımı atması gereken sizsiniz. Eğer yeni başlamış ise, ipler sizin elinizde demektir. Kısaca aşk ve flört ilişkilerinde siz ne derseniz o olabilir, fakat evliyseniz, ciddi bir beraberliğiniz varsa, ne olursa olsun eşinizin istekleri konusunda duyarlı davranmak durumundasınız. Çünkü bunun tam tersi hareket beraberliğiniz açısından riskli olabilir. Bir de şöyle bir durum var. Eğer hayal kırıklığına uğramış bir Boğa iseniz, yani ilişkinizdeki sorun bu nedenle kaynaklanıyorsa, bu süreçte tamamen kendinize dönük düşüneceğiniz açıktır. Hani bir söz vardır. Kısasa kısas diye. Madem partneriniz sizi üzmüştür o zaman bu dönemde cezasını çekmeli diye düşünür, geri adım atabilirsiniz. Eğer gerçek anlamda haklıysanız partnerinizin çok dil dökmesi ve tekrar güveninizi kazanması gerekecektir. İşi zor diyebilirim. Çünkü enerjiler sizden yana ve ağzıyla kuş tutsa yaranması zaman alabilir. Fakat şu da bir gerçek ki bu sizi içten içe mutlu edebilir. Yani onun sizinle olmak için verdiği mücadele, gururunuzu okşayabilir. Haksız olan taraf sizseniz, o zaman bu güçlü enerjiler altında, onun kadar yorulmanıza gerek yok. Bir sözünüzle onu size yöneltebilirsiniz. Gördüğünüz gibi, güzel bir dönem ve oldukça etkileyici.

İş ve Kariyer
6 Haziran- 5 Temmuz tarihleri arasında, çalışma eviniz ve yöneticiniz olan Venüs ve
1 Haziran – 12 Temmuz tarihleri arasında aktiviteden sorumlu Mars gezegenlerinin burcunuzdaki seyirleri, gerek birlikte çalıştığınız insanlarla olan ilişkiniz ve gerekse dış dünyadaki güvenilir ve rahatlıkla anlaşma sağlanacak bir kişi profili çizmeniz dolayısıyla son derece olumlu gözükmekte. Zaten bir Boğa daima güvenilir ve sadık yapısı gereği, inandığı bir yoldan asla ayrılmadığı gibi, önüne çıkabilecek engellerden de yılmayan bir kişiliktir. Ona bu gücü veren en önemli olgu, varoloşundaki toprak etkinliği ve pratik yapısıdır. O yüzden ayakları sağlam olarak yere basar ve iş hayatında, doğum haritasında zorlu görünümler olmadığı sürece çok az hata yapabilir. Bu süreçte, çalışma hayatınız içinde tek bir noktaya, ki bu gayet önemlidir. Atak davranmamak, bağımlılıklarınızın esiri olmak, inatçı davranmak gibi durumlardan uzak durduğunuz sürece dönemi gayet verimli bir şekilde geçirmeniz mümkündür. Eğer önünüze gerçekten olumlu fırsatlar çıkıyorsa veya siz kendi yaşamınızla ilgili fırsatları girişimde bulunarak kendiniz adına yaratabiliyorsanız ne ala. İşte o zaman doğru yoldasınız, aktif bir şekilde hareket edeceksiniz demektir. Tabi ki bunun sonucunda, meyveleri toplamak mümkün.
Başlangıç yapmayı düşündüğünüz konularda, dış veya iç nedenlerle kendinize set koyduğunuzu farkettiğiniz anda, bu durumu moral motivasyon gücünüzü ayakta tutarak aşabilirsiniz. Sonra tekrar amacınız için atak olmayı sürdürürsünüz. Belli bir işiniz olsa dahi, çevrenizle sıkı bağlar kurmayı ihmal etmeyiniz. Günün birinde insanın karşısına nasıl bir fırsat çıkacağını kimse bilemez. Toplum içine karışmaktan uzak durmayınız. Amacınıza kitlendiğiniz zaman, her işin üstesinden gelebilecek gücünüz olduğunu biliyorsunuz. İstikrarlı ve ne yapacağını, tepkilerini rahatlıkla bilen bir kişi olarak her türlü yeniliğe açık olunuz. O zaman alışmanız da o kadar kolaylaşacaktır. Örneğin teknolojinin tüm nimetlerinden yararlanmaya çalışın, sosyal trendleri takip edin. İşiniz gereği fırsat buldukça seyahat edin. Tatil yapma fırsatınız varsa veya yıllık izniniz bu döneme rastlıyorsa, bol bol düşünün. Ayrı bir iş kurmayı veya ortaklık yapmayı düşünüyorsanız, durumları iyice analiz edin. Eğer aklınıza yatıyorsa, sırf risk almayayım diye vazgeçmeye kalkmayın. İş hayatında balıklama girişimlerde bulunmak ne kadar yanlışsa durup beklemek de bir o kadar sakıncalıdır. Çünkü fırsatlar insanın karşına her zaman çıkmıyor.
Bu tarihler arasında, çalıştığınız mekana özel önem verin. Hatta işlerinizi evden yapıyorsanız, oturduğunuz mekandaki estetiğe özel önem verin. Salonunuzun bir bölümünü sanki bir ofismiş gibi güzel bir şekilde ayırın. Böylece işlerinizi çok daha ciddiyetle yerine getirmeniz kolay olabilir. Özellikle bu dönemde bankacılık, parayla alakalı meslekler, güzel sanatlar, değerli sanat eserleri, güzellik ve bakım, moda, her türlü takı gibi faaliyetlerde liderliğinizi gösterebilir, müşteri portföyünüzü geliştirebilir, bereketli bir dönem geçirebilirsiniz. İş hayatınızda genel olarak güvenli biri olduğunuzdan söz etmiştik. Bu itibarınız açısından önemli olduğu gibi, diğer kişiler tarafından tercih edilmenizde de çok önemli bir kriter. Güçlü yönleriniz arasında yer alan çalışkanlık, işinize bağlılık ve iş yapma kapasiteniz zaten sizi, diğer kişilerden ayıran en önemli özelliklerinizdir. Bütün bunlara, bir de bu dönemde enerjilerin sizden yana olduğunu düşünürsek, ben sürecin sorumluluklar konusunda sizi itekleyici ve her türlü güçlüğü yenebilmenizde destekleyici ve maddi açıdan da verimli geçeceğini düşünmekteyim.
Para Konuları
21 Mayıs – 21 Haziran Güneş ve
14 Haziran – 3 Temmuz Merkür gezegenlerinin İkizler burcunda ve finans evinizde yapacağı görünümler, maddi konularda aktif bir dönemin göstergesi. Bu aktiflikte, maddi anlamda kazanç sağlayacak aktiviteler söz konusu olduğu gibi, direkt olarak cesaretle öne atılmanız da mümkündür. Parasal konularda yapılacak görüşmelerde iletişim yanınız son derece güçleneceği için, doğal yapınızın aksine uzun uzun düşünmek yerine hızlıca durumlara sahip olur, değişen gelir durumunuzla ilgili herşeye kolayca adapte olabilirsiniz. Bunları yazarken, böyle yapmaktan çekinmemeniz gerektiğini de söylemeye çalıştığımı biliniz. Madem astroloji ilminden yararlanmak istiyoruz o zaman bizim de dönemin enerjileriyle doğru şekilde çalışmamız lazım. Yoksa zaman akıp gider ve hiçbir işe yaramaz. Demek ki ne yapmalıymışız, parasal mevzularda hakkımız olanı almaktan, istemekten, girişimde bulunmaktan, yeni gelir kaynakları yaratmaktan çekinmemiz gerekiyor. Çünkü enerjiler sizden yana ve bu dönemi olabildiğince uyanık bir şekilde geçirmek en doğrusu.
Unutmayalım ki, para hayatta her zaman gerekiyor. Siz zaten bunu en iyi bilen burç mensubusunuz. O zaman var gücünüzle ve maddiyatın öneminin farkında olarak, emniyetinizi sağlamanız lazım. Değişen hayat koşullarınızın veya üzerinizdeki sorumlulukların üstesinden gelebilmenin en önemli şartı, bütçenizi yeniden düzenlemek. Çünkü bu dönemde bazı önemli gelişmeler neticesi, yeni gelirler elde etmeniz ve kısa süreli de olsa rahatlamanız mümkün. Uzun zamandır alacağınız olan tahsilatlar gerçekleşebilir veya ek işlerden kazanç sahibi olabilirsiniz. İşte bütün bunları, ak akçe kara gün içindir diyerek belli bir miktarı ayırmak gerekiyor. Tabi söylemesi kolay diyeceksiniz. Hele sıkışık olduğunuz zamanlardan kalma borçlarınız varsa veya ihtiyaçlarınız büyüdüyse bunları temini için para bir elinizden kayıp gidebilir. Fakat benim söylemek istediğim, bunların dışında harcamalar yapma konusunda dikkatli olmanızdır. Çünkü yatırımın azı veya çoğu olmaz. Bilirsiniz bazen cebimizde hiç para olmadığında nasıl hayıflanır, dört döneriz evin içinde. İşte bunun için hesabı bilmeniz gerçekten faydalı olabilir.
Astrolojik olarak Güneş, ifade gücümüzü, benliğimizin odaklandığı alanı gösterirken, Merkür iletişim gücümüzün simgesidir. Bildiğiniz gibi Merkür uzun bir süre geri hareketteydi. O dönem boyunca zorlandığınızı düşünüyorum. İşte şimdi o günleri düşünürsek, o zaman yaptığınız işlerin ücretlerini bu enerjiler altında kolaylıkla elde edebilir veya o dönemde karşınıza çıkan fakat bir türlü gerçekleşmeyen çalışmalarla tekrar karşılaşabilirsiniz. Ticaretle uğraşanların da aynı şekilde girişimde bulunma fırsatı yakalayacağı bugün, ileriye dönük planlamaları ve bu doğrultudaki stratejinizi belirlemeniz son derece yararlıdır. Hatta bu enerjiler sayesinde Haziran ayı boyunca farklı yollar aracılığıyla önünüze gelecek tekliflerin değerlendirilmesi halinde size uzun bir zaman yetecek gelir elde etmeniz de mümkündür. Yeter ki, yeniliklere açık olun ve her türlü değişimi günümüze uygun şekilde restore etmeye çalışın. Gerisi inanın çok kolay.

Pozitif Enerjili Günler : 1-9-10-14-15-19-20-23-24-27-28
Zayıf Enerjili Günler :4-5-11-12-13-25-26
Aşkta En Şanslı Günler :1-27-28
Yeniay :19-20
(Ay gezegeninin Boğa burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay :4-5
(Ay gezegeninin Akrep burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)
İkizler Burcu Aylık Yorumu
Aşk ve İlişkiler
1 Haziran – 12 Temmuz Mars ve
6 Haziran – 5 Temmuz tarihleri arasında Venüs gezegeninin Boğa burcundaki seyirleri aşk hayatınız, ciddi ilişkiniz konularında üstünü kalın bir çizgiyle belirlemek zorundayım, son derece önemlidir. Şimdi bu satırları yavaş ve oldukça dikkatli bir şekilde okumanızı tavsiye ediyorum.
Venüs ve Mars gezegenlerinin Boğa burcu seyir zamanları siz İkizler için, yalnızlıktan hoşlanmanız ve ilişkilerinizde aradığınız tatmini yakalayamadığınız için yani duygusal doyuma ulaşamamanız sonucunda kolaylıkla içe dönebileceğinizin göstergesidir. Sanki kendi kendinizin partneriymişsiniz gibi hareket etmeniz mümkündür. Sözgelimi, içsel güzelliğinizi geliştirmek ve dışarıda aradığınız sevgiyi, kendinize yönlendirerek, kendi değerlerinizi yaratmaya çalışmanız ve onlara göre yaşayabilirsiniz. Bu enerjiler ve bu tarih diliminde, içinizdeki kaynaklardan destek alacağınız ve iç huzurunuzu derin bir şekilde yaşayabileceğiniz için, duygusal olarak sanki bir gücün sizi koruduğunu hissedebilirsiniz. Özellikle rüyalarınız bu dönemde oldukça zengindir diyebiliriz.
İşte tam bu noktada duralım. Eğer duygusal ihtiyaçlarınız kendi içinizde veya ilişkiniz sayesinde karşılanmıyorsa içe dönebilirsiniz demiştim. Bazılarınız ise bunun tam tersi, doyuma ulaşmak ve huzur bulmak için, farklı haz bulma yöntemleri de deneyebilirsiniz. Bu kimi zaman eski sevgilinizdir kimi zaman yeni biri. Venüs ve Mars Boğada ilerlediğine göre, bunun güvendiğiniz ve sizi asla pişman etmeyecek tanıdık biri olması büyük ihtimal olarak gözüküyor. Çünkü Boğa, yerleşik kalıplı enerji olduğuna göre, yeni biri olma ihtimali az gibi. Ancak doğum haritanızda köşe evlerde konumlanmış veya yükselen, Ay, Venüs veya Mars burcunuz ateş ve hava grubuna dahilse(Yay, koç, terazi, kova, aslan) ise durum tabi ki değişir. O zaman bu kişinin yeni olma ihtimali fazladır. Tabi bu süreçte yaşanabilecek daha farklı yöntemler de oluşabilir. Sözgelimi sürekli yemek yemek veya uyumak, televizyon seyretmek, gereksiz bir sürü harcama yapmak, bakımınıza aşırı düşkün olmak gibi veya tam tersine, maddiyata aşırı önem verme, sanki güvencesiz kalacakmışsınız gibi para biriktirme, gereksinimlerinizi almak yerine yırtık, sökük hatta bozuk şeyleri kullanma gibi. Gördüğünüz gibi şu ana kadar yazılanlar oldukça ilginç. Buradaki esas nokta hatırlarsanız, kişisel tatminsizliğinizin olması halinde gerçekleşebilecek olasılıkları içeriyordu. Örneğin evliliği veya ilişkisi sorunlu olanlar, ayrılanlar, çok sevdiği biri rahatsız olanlar veya sevdiğini apansız kaybedenler, iflas eden kişilerde bu yazılanların biri veya tümünü görmek mümkün olabilir. Oldukça da rahatsız edicidir.
Bu süreci daha olumlu şekilde değerlendirebilen kişiler de az değildir. Örneğin sanat veya müzikle uğraşma. Yani yaratıcılığınızı eserler kanalıyla göstererek doyuma ulaşmak. Bu kulağa daha hoş geliyor. Hani bazen insan önemli bir baskı karşısında, güçsüzlüğünü güce dönüştürür ya. Ki bu sayılı insanda görülür. İşte benim de size bu tarihler arasında gerçekten zor durumdaysanız bu enerjileri bu şekilde kullanmanızdır. Hobilerinizle ilgilenmek, sevdiğiniz aktivitelerde bulunmak ve boş zamanlarınızı değerlendirerek, üzerinizdeki sıkıntılardan kurtulmak. Ünlü sanatçılar hep böyle zamanlarda muhteşem eserler vermişlerdir. Yani acıları onları büyütmüş, geliştirmiş ve muazzam bir sonuca ulaşmalarında etkili olmuştur. İşte bu yüzden büyüklerimiz hep der ya, bir yanı ağrımayan insan, sağlığının kıymetini bilmez, gözünden yaş akmayan adam gülmeyi öğrenemez diye. Aynen böyle. Çünkü öbür türlü çıkış yolları hakikaten hayattan tümüyle kopmanıza neden olabilir. Sevgili değiştirmek, bütün gün yemek yemek, cimrilik yapmak veya sürekli para harcamak, hatta uyuşturucu kullanmaya varacak kadar ileri gitmek. Bunları kim ister ki?
İlişkisinde sorun olmayan, mutlu çiftler açısından bu dönem, birlikte hayatın özünü yakalamalarında, geçmişin bütün izlerini beraberce silmelerinde gayet olumludur. Elele sevgilerini büyüttükleri gibi, birlikte olmanın ne denli büyük bir nimet olduğunun bilinci içinde yaşamlarını sürdürebilir, bu dönemi olumlu bir şekilde geçirebilirler. Böyle çiftler başbaşa kaldıklarında, fantezilerini doyasıya paylaşabilir, dışarıdaki dünyanın keşmekeşi yerine birlikte olmanın tadını çıkarabilirler. Yani her türlü zorluk, yanyana olmaları halinde güce dönüşmektedir. Ayrıca bu süreçte birikimlerinizi yatırım anlamında kullanmak için planlar bile yapabilirsiniz.
İlişkisi olmayanlar açısından bu dönem biraz daha farklı gelişebilir. Aşka aşık olmaya öylesine meyillisinizdir ki, kafanızın içinde, sizi gerçekten tüm yüreğiyle sevebilecek, anlayabilecek, canınız kadar yakın olabilecek bir kişiyi düşler ve bekleyebilirsiniz. Burada ayarınızı öyle yapmalısınız ki, hayalini kurduğunuz kişinin gerçek dünyayla örtüşüyor olması lazım. Yoksa karşınıza çıkabilecek ve çoğu kişinin, bulunmaz biri olarak değerlendireceği kişiyi siz gayet sıradan biri olarak görebilirsiniz. Fırsatlar hayatta her zaman karşımıza çıkmadığına göre, bu kısa süreli enerjiler tükendiğinde pişmanlık duymanız içten bile değildir. Benim ilişki kurmaya açık fakat enerjiler nedeniyle böylesi dağılabilecek kişilere önerim, çevrenizle bağınızı kesmemeniz ve kriterlerinizi makul seviyelerde tutmanızdır. Bunun yolu ise mantıklı düşünmek ve hareket etmekten geçiyor.

İş ve Kariyer
1 Haziran – 12 Temmuz arasında Boğa burcunda seyredecek çalışma evinizin yöneticisi Mars gezegeni sanatla alakalı meslek grubunda olanlar açısından etkili bir dönemin ve parasal açıdan güçlenmek adına hırsla çalışmanın simgesi olarak değerlidir. Bu tarihlerde Venüs tarafından dispozite(güçlendirme) edilen Mars doğal olarak pratik yanınızı ön planda tutmanız gerektiğinin de işaretidir. Normalde böyle bir etki altında ciddi ve yavaş hareket eden insanlar fırsatları kaçırsalar da, sizin gibi aktif kimliğine sahip kişilerin bu süreçten olumlu istifade edebileceklerini düşünüyorum. Ayrıca Merkür ve ardından Güneşin Haziran ayının büyük bir bölümünde burcunuzda seyredecek oluşunu da hesaba katarsak, çalışma hayatınız açısından muhtemelen etkili bir dönem geçireceğinizi söyleyebiliriz. Peki bütün bunları göz önüne alırsak bu sürecin olabilecek yansımaları nedir ve nelere dikkat etmek gerekir sorularının cevabını birlikte bulmaya çalışalım. Öncelikle Mars gezegeninin yaklaşık 45 gün sürecek bir seyir olduğunu düşünürsek, önemini daha iyi kavramış oluruz. Mars astrolojik anlamı itibariyle aktivite, hedeflenen herhangi bir şeyi ele geçirme kuvvetimizin simgesi. Boğa burcunda seyretmesi ise, maddi ve manevi açıdan güçlenme arzumuzu göstermekte. Bu durumda bir İkizler olarak yapmanız gereken kararlılık göstermek ve hedeflerinizi belirleyerek sistemli bir şekilde ilerlemek. Venüsün bu süreçte gizlilik evinizden ilerleyecek oluşu nedeniyle bir miktar yavaşlık, gözlerden uzak kalmak ihtiyacı veya ağırkanlı hareket söz konusu olabilir. Fakat ben doğanız gereği, bu enerjiden yararlanabileceğinizi düşünmekteyim. Yorumun başında da söylediğim gibi, eğer işiniz sanatsal bir alanda ise, geri planda çalışmak anlamına gelebilir.
İş sorunları olan kişiler açısından dönemi değerlendirdiğimizde, Mars gezegeninin Boğa burcu seyri, zihninizi bir amaç için odaklandığınızda bu amacı gerçekleştirmek için tüm varlığınızı adamanız gerektiğinin işaretidir. Oysaki sizler iletişim ve aktarım konusunda son derece yetenekli olduğunuz halde, iş odaklanmaya geldiğinde zorluk çeken ve pek çok şeyi bir anda yapmak istediğiniz için çabuk sıkılabilen kişilersiniz. İşte bu yüzden de çoğu zaman mesleki konularda zorluklar yaşarsınız. Yani şöyle derli toplu bir çalışma düzeniniz yok gibidir. Ayrıca böyle bir çalışma şekli size rutinleşme olarak geleceğinden sıkılmanız da mümkündür. Fakat amacımız bu dönemin enerjilerden en yüksek derecede yararlanmaksa öncelikle kendinizle gerçekçi bir şekilde yüzleşmeniz gerektiğini söyleyebilirim. Çünkü gelişip büyümenizin sırrı burada yatmakta.
İçinizdeki ikilemleri çözmek, hayatın gerçek anlamını keşfetmek için öncelikle iç dünyanızın ufuklarını genişletmeniz, inancınızı tekrar yüreğinizde büyütmeniz lazım. İşte o zaman, içinde bulunduğunuz durumu ve varmanız gereken hedefi, kafanızın içinde iyice oturtarak ilerleyebilirsiniz. Zihninizi amacınız adına odakladığınızda ve gerçekleştirmek için kararlı olduğunuzda hiçbir güçlüğün sizi yıldırması mümkün olmayacaktır. Lakin siz kendi içinizde buna kararlı olmazsanız, kimsenin size de yardımcı olmasını bekleyemezsiniz. O zaman gelin, bu tarihler arasında çalışma hayatınızla ilgili konularda kafanızın içinde belli bir nokta tasarlayın. Ben bunu istiyorum ve bu hedefe varmalıyım diyerek düzeninizi kurun. Belki bu enerjiler altında yavaşlık söz konusu olabilir. Lakin bu yavaşlığın içinde daha fazla tutku ve hırs bulunmaktadır. İşte bu tutku ve hırs sizi itekleyecek ve iş sorunlarınızın üstesinden gelmenizi sağlayacaktır.
Para Konuları
Finansal konularda uzun zamandır geri hareketini sürdürmekte olan Satürn gezegeni 16 Mayıs itibariyle düz seyrine başladığı için, en azından eş, aile veya diğer konularda 31 Aralık 2008 tarihinden beri devam eden baskılar yavaş yavaş azalmaya başlayacaktır. Bu iyiye işaret sayılabilir. Umarım bu süreyi kendi içinizde bazı gözlemlerde bulunarak, düzenlemeler yaparak, eksiklerinizi tamamlayarak geçirdiniz. Çünkü geri hareket döneminde maddi açıdan gerek kredi başvuruları ve gerekse başkalarından bir destek görmek pek mümkün olmadığından, eğer bir köşenizde yeteri kadar birikiminiz yoksa, yorganınıza göre bacağınızı uzatmak zorunda kalmış olabilirsiniz. Hatta dışarıdan gelen üç beş kuruşun bile canınızı sıkması mümkündür. Yapılması gereken öncelikle kendi kazancınıza güvenmek eğer kazancınız yoksa, ekmeğiniz için savaşmak olmalıydı. Ki bu durum ülkemizin içinde bulunduğu kriz ortamı ve işsizlikte sizi fazlasıyla rahatsız etmiştir.
Fakat yine de Satürn geri hareketinin bu dönemde size verdiği dersleri unutmamalı ve bundan sonrasında aynı sıkıntıları yaşamamak için çaba sarfetmeyi bilmelisiniz. Peki sorunlar bitti mi derseniz, tabi ki hayır. Hala, ortaklaşa her türlü alışverişte, kazancınız dışı gelir temin etmekte veya girişimleriniz için gereken parasal kaynakları bulma konusunda Temmuz 2010 yılına kadar devam edecek Satürn Başak etkisinin yarattığı ağır aksak bir ilerleme söz konusu. Ama en azından, geçtiğimiz Ocak-Mayıs 2008 ve yine Ocak-Mayıs 2009 kadar yaşananlar kadar sizi zorlayıcı olmayacaktır. Çünkü bu tarihler Satürn gezegeninin dış kaynaklı gelirler, banka borçları, kredi meseleleri, hukuksal konular, vergilendirme mevzularında yaşanan önemli kriz tarihleri olup sizin için fazlasıyla zorluydu. Yani tek bir kazançla idare etmek veya elinizdekiyle yetinmek zorunda kalmıştınız. Şimdi yapılması gereken işlerinizi iyi organize etmek, yeteneklerinizi ortaya koyabileceğiniz alanlarda dağılmadan sabırla ilerlemektir. Bu bakış açısı size yeni gelirler elde etmenizde, farklı yollar aracılığıyla kendinizi ifade etmeyi denemenizde rehber olabilir.
21 Haziran – 22 Temmuz arasında kişisel kazanımlar evinizde seyrine başlayacak Güneş gezegeni Yengeç burcunda ilerleyeceğinden, ekonomik konularda olabilecek değişimleri önceden hissetme gücü kazanmanız mümkündür. Bu dönemde çevrenizdeki insanlar desteğe ihtiyacınız varmış gibi zannetseler de, borç alacak konularında gayet dikkatli hareket edebileceğinizi söyleyebiliriz. Mali alanda yapılacak planlamalarda ve her türlü uygulamada başarılı olmanız mümkündür. Bireysel amaçlarınızdan ziyade, ailenizin geçimi ve geleceğini garanti altına alma güdünüz oldukça yükselebilir. Üzerinizdeki sorumluluk ağırdır fakat yatırım konusunda fazlasıyla dikkatlisinizdir. Bir kenara para koymak ihtiyacınız bu tarihler arasında artabilir. Tek dezavantajınız eski alışkanlıklarınızdan vazgeçememenizdir. Buna dikkat ettiğiniz takdirde bu tarihlerde doğanızın tam tersi, paranızı çok daha dikkatli harcamanız ve bütçe açığı vermemeniz mümkündür.


Pozitif Enerjili Günler : 2-3-11-12-13-16-17-18-21-22-25-26-29-30
Zayıf Enerjili Günler : 1-6-7-8-14-15-27-28
Aşkta En Şanslı Günler :2-3-29-30
Yeniay :21-22
(Ay gezegeninin İkizler burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay :6-7-8
(Ay gezegeninin Yay burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-06-2009, 16:21   #2
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Yengeç Burcu Aylık yorumu
Aşk ve İlişkiler
1 Haziran – 12 Temmuz tarihleri arasında Boğa burcunda ilerlemeye başlayacak Aşk evinizin yönetici gezegeni Mars, 21 Haziran tarihinde aynı burçta ilerlemekte olan güçlü Venüsle aynı derecede birleşecekler. Bu kavuşum ve diğer enerjileri göz önüne aldığımızda görüyoruz ki, Haziran ayı gerek sosyal ilişkiler ve gerekse aşk hayatınız açısından gayet olumlu geçeceğe benziyor. Şimdi olabilecek yansımaları birlikte inceleyelim.
Öncelikle Venüsün yöneticisi olan Boğa burcundaki etkin pozisyonu nedeniyle, Mars gezegenini kuvvetlendirici bir yansıma yayması, daha anlaşılır bir ifadeyle birbirleriyle arkadaşlık etmeleri ilişkisi olanların partnerleriyle olmayanların beraberce yol alabilecekleri bir kişiyle, aynı amaç için güç birliği yapmaları anlamına gelir ki, bu durumda aşk, sadece bireysel arzuların tatmini olmakla kalmayıp, hedef merkezli hareket etmek demektir. Bilirsiniz sizler sahiplenilmekten, güven duymaktan ve aynı şekilde korumaktan yana düşünen kişilersiniz. Durum böyle olunca, bu iki enerjinin yayacağı titreşim, bu bakış açısında hareket etmekten hoşlanan sizler için oldukça yararlı ve rahatlatıcı olabilir.
İlişkisi sorunsuz ve gayet düzgün seyreden Yengeçler bu dönemde, ortak amaçları için belli bir grubun içinde yer almaktan, faaliyetlerde bulunmaktan hoşlanabilirler. Yani sevgilinizle, eşinizle sosyal ortamlarda bulunmak size güç kazandırabilir. Arzularınız son derece kuvvetli, isteklerinize ulaşma arzunuz belirgindir. Bu dönemde partnerinizle bir arada olmanın keyfini çıkarırken, aynı amaçta yürüyor olmanın hazzını yaşayabilirsiniz. İşte bu noktada ilişkinizin kalitesi ve bugüne dek oluşturduğunuz sevgi birliğinin gücüne bağlı olarak dönemin oldukça faydalı geçmesi mümkündür. Paylaşımlarınızda sen-ben ayrımı yapmadan, ilerisi adına bir şeyler planlıyorsanız ve birbirinizle elele büyümenin hazzını yaşıyorsanız enerjilerinizi düzgün bir şekilde kullanıyorsunuz demektir. Ki kullanmanız kolaydır.
İlişkisinde sorun olanlar açısından bu enerjileri incelediğimizde, özellikle dikkat etmeleri gereken nokta, birbirleriyle sadece aşkın uçsuz bucaksız güzelliklerini yaşamak kadar, sosyal faaliyetlerine de önem vermeleri, paylaşım içinde olmaları, ilişkilerini dış dünyada ifade etmekten çekinmemeleri, arkadaşlık temelli bir beraberlik yaşamaya özen göstermeleridir. Böyle olması halinde daha uzun ömürlü beraberlik yaşamaları mümkündür. Birbirinizi desteklemeniz, hatta aynı amaç üzerinde elele yürümeniz son derece önemlidir. İşte bu yürüme, sorunların çözülmesinde de sizi destekleyicidir. Aşk gelip geçici bir duygudur derler. Evet çoğu zaman doğrudur. Halbuki ortak bir şeyler üretmek, ilişkinizin olumlu şekilde yürümesi için, sorumluluk üstlenmek, gerçekçi bir yön duygusu içinde, birbirinizin önceliklerine değer vermek, kısaca dış dünyanın karmaşalarında, tersliklerinde elele yürümek aşkı besleyen, geliştiren, büyüten son derece önemli olgulardır. Benim bu enerjiler altında problemli çiftlere önerim, ne olursa olsun yaşadığınız ilişkiye önem vermeniz, sosyalleşmeniz, birbirinizin hayatında olmanın önemini kavramanız, kötü ve iyi günlerde herkese ve herşeye karşı ittifak oluşturmanızdır. Böylece güçlü bir çift olmanın hazzını yaşayabilir, emek verdiğiniz ilişkinizi dış etkenlerden koruyabilirsiniz. Olayları büyütmeden tatlılıkla halledebilir, saygı, sevgi ve güven üçgeni içinde ilişkinizin tadını çıkarabilirsiniz.
Bu enerjileri ilişki bazında genel olarak incelediğimizde, bu dönemin arzularınızı güçlendirici, rastlantısal birliktelikler(ilişkisi olmayanlar açısından) açısından verimli, doğru arkadaşlık merkezli ilişkiler yaşamak açısından olumlu olduğunu söyleyebiliriz. Görülebilecek bir ilginç durum da, aşk duygusuyla başlayan beraberliklerin dostluğa dönüşmesidir. Yani birini görür beğenirsiniz, fakat bu süreçte aşk geri planda kalır ve aranızdaki bağ, dostluğa dönüşür. Böyle bir durumun yaşanması da, böyle enerjiler altında mümkündür. Ayrıca bu süreçte sosyal faaliyetleriniz açısından etkili bir dönem yaşayabilirsiniz. Kendinden emin, kendi alanında güçlü, maddi ve manevi açıdan size çok şey kazandırabilecek kişilerle de tanışabilirsiniz. Hani şu yol arkadaşlığı diye tanımlanan dostluklardan söz ediyorum. Yani ortak bir hedef için bir araya geldiğiniz ve güç birliğinde bulunduğunuz kişilerle tanışmanız bu enerjiler altında gayet kolaydır. Bu dönemi daha da olumlu geçirmenin sırrı, bireysel düşünmek yerine, el birliğinde bulunarak daha fazla kazanmaktır. Ayrıca bu süreçte konfor duygusu fazlasıyla ön plandadır.
Elit ortamlarda ve güçlü kişilerle bir arada olmak size zevk verebilir. Kabuğunuzdan çıkma vaktinizdir. Fakat bu kendinizi dağıtmanız anlamında değil, bilakis bilinçli hareket etmek, amaçlarınızın farkında olarak ilerlemek için sosyal hayatın içine karışmak demektir. Gayet olumlu bir süreçtir. Ciddi ve kendinizden emin olmanız halinde çok şey kazanabilir, kendinizi güçlü bir şekilde ifade edebilirsiniz. Gruplar, organize faaliyetler, belli bir birliğin içinde yer alarak sesinizi duyurmak yine bu enerjiler altında mümkündür. Barış duygusu, huzur ve güven ihtiyacı dönemin size hissettirdiği duygular olarak ön plandadır. sanatsal ve kültürel çevrelerde bulunmak yeteneklerinizi değerlendirmeniz açısından yararlı olabilir. Benim önerim kabuğunuzdan çıkarak hayata karışmanız fakat bunu yaparken gelip geçici heveslerinizi tatmin etmekten ziyade, geleceğinizi düşünerek bilinçli yol almanızdır. Böyle yapmanız halinde geçmişte yaşanan zorlu deneyimleri da geride bırakmış olursunuz. Bu enerji, önünüze bakmanız gerektiğini söylemektedir. Yere sağlam basmak ve düzgün ilişkiler yaşamak için deyim yerindeyse yumurta kapıya dayanmadan sorunları çözmeniz, kararlı olmanız, huzurunuzu ve değerlerinizi oluşturmanız gerekiyor. Bunun yolu kendinizi kişisel anlamda gözden geçirmek, eskiyle olan tüm yüzleşmelerinizi geride bırakmak. İşte bu dönemde eğer isterseniz bunu başarmanız gayet kolay.
İş ve Kariyer
Kariyer anlamında Haziran ayı boyunca etkili olacak enerjiler altında, mesleki konularda güvenilir, gayet sadık ve çevrenizle iyi ilişkiler içinde olmayı sürdürmeniz son derece önemli. Ne kadar aktif olabilirseniz, o denli çabuk bir şekilde kendinizi tanıtmanız mümkündür. Kariyer anlamında sadece kendi kısıtlı çevrenizde kalmak yerine, amaçlarınızı gerçekleştirmek için diğer kişilerle irtibatta bulunmanız, sosyal ve entelektüel ilişkiler kurmanız, hem güvenliğiniz açısından olumlu hem de iş anlamında güçlenmenizi sağlayıcıdır. Bunun yolu ise, eskiyi restore etmek ve yeni yüzüyle tanıtımını yapmak. Öncelikle kendi işini kurmuş fakat şu aralar zorlanan kişiler, bu son söylediğim cümledeki değişimi yapmaları halinde yeniden iş yaşamında söz sahibi olabilirler.
Bugüne kadar ki bilgi birikiminizi değerlendirmek için kelime yerindeyse biraz insan içine çıkmak gerekiyor. Bazılarınız için bu dönemin anlamı bugüne dek sürdürdüğünüz işinizden ayrılarak, belli bir grubun içinde yine başkalarıyla ortak çalışmak lakin bu sefer daha özgür hareket edebilme imkanı bulmak şeklinde açıklanabilir. Yani bugüne dek kafanızın içinde olanları, bulunduğunuz ortamda gerçekleştiremiyorsanız daha farklı bir alana yönelmek ve hedeflerinize ulaşmak. Bu aslında radikal bir değişim gibi gözükmüyor. Yani bunca yıl çalışan kişinin birden uzun bir tatile çıkıp özgür kalmayı istemesindeki kadar uç noktalarda değil. Yani böyle anlamanızı istemem. Sadece her türlü konudaki birikimlerinizi başka insanlarla paylaşmak ve yeteneklerinizi göstermek.
Kariyer hayatınızla ilgili mevzularda dikkat edilmesi gereken bir başka husus, zihninizi belli bir amaç ve hedef için odaklamanızdır. Her ne kadar bu dönemde yeni ortama ısınmakta zorlansanız da(yeni bir işe başlayanlar) eğer varmak istediğiniz yer kafanızın içinde belli ise, sakın ola yılmayınız. Direnmeye devam ediniz ve kendinizden emin olmaya çalışınız. Belki etrafınızdaki kişiler de size alışmakta zorluk çekebilirler. Hatta bulundukları ortamda sizi başta yadırgayabilirler. Bu sizi etkilemesin. Sabırlı bir şekilde ılımlı bir tarz içinde onlarla bağ kurmaya çalışın. Yeteneklerinizi herkesin iyiliği adına göstermek istediğinizi samimi bir şekilde dile getirin. Bunu yaparken kendinize duyduğunuz güven ve farklılığınız belli olsun. Dayanıklı olun. İnsanlar tepkilerini sizi yıldırmasın. Siz ne kadar güvenli durursanız, o denli etkili olabilirsiniz. Unutmayalım ki zayıf insanı devirmek kolaydır. O zaman güçlü olmaya, ayaklarınızın üstünde dimdik durmaya çalışın.
Amacınız huzur bulmak ve onu korumaksa, karmaşa içinde yöneliminizi kaybetmeden ilerlemek en önemli faktördür. Bu ayki enerjiler, içgüdüsel bir şekilde, kendinize uygun ortamlarda bulunmaktan zevk almanız anlamına geliyor. Güven veren ilişkiler ağı kurmak, aya damgasını vurmakta. İşte bunu yaptığınız zaman kariyer hedefinize yavaş yavaş ulaştığınızı farkedebilirsiniz. Bu enerjiler 5 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Yani kısa süreli bir seyir. Fakat her gününü doğru bir şekilde geçirebilirsek, az zamanda çok işler yapmanız mümkün olabilir. Pratik hareket etmek, maddi ve manevi yönden güçlü olmak arzunuzu kendinize daima bir rehber edinmenizde fayda var. Bu arzu güçlükler karşısında yılmamanızı sağladığı gibi, güvensizlik çektiğiniz anlarda bir kurtarıcı gibi, saplandığınız yerden sizi yukarı çekebilir. Kendinize ne kadar çok inanırsanız o denli başarılı olabilirsiniz. Kendinize uygulanabilir, kalıcı anlam taşıyan hedefler belirlemenizde faydalı olabilir. Özellikle şu aralar hangi yöne gideceğini bilmeyenler için bu durum çok önemli. İnsanın bir amacı olursa, daha hırslı çalışabilir, başarılı olmak için daha fazla emek sarfeder. Ben Haziran ayının sizler açısından sıradışı fakat kendi içinde tutarlı deneyimlerin yaşanabileceği, ileriye yönelik kararlar alınabileceği bir ay olarak görmekteyim.

Para Durumunuz
21 Mayıs – 21 Haziran tarihleri arasında İkizler burcunda seyrini sürdürmeye başlayacak, kazanç evinizin yönetici gezegeni Güneş, iki yönlü düşünebileceğinizi göstermektedir. Bu ikilik parasal yönden dışarıdaki imajınızı güçlü tutmak şeklinde tezahür ederken, aslında kendi içinizde düşünceli olduğunuzun göstergesi gibidir. Bilirsiniz Yengeçler dışa karşı durumlarını belli etmekten pek hoşlanmazlar. Kan içerler kızılcık şurubu içtim diyecek kadar onurludurlar. Belki sıkıntıları çoğu kişinin kaldıramayacağı kadar ağırdır ama yine de bunu birileriyle paylaşmaktan hoşlanmazlar. İşte bu dönemdeki enerjilerin yansıması da buna benzerdir. Bu ikilemli halin bir başka nedeni, bir yandan bazı insanlara bağımlı yaşamak zorunda oluşunuz diğer yandan ise, bağımsız olarak hareket etmek ihtiyacınızdandır. Aslında maddi güce ve desteklenmeye oldukça isteklisinizdir fakat bunun üzerinizde kontrol kurulmasına izin vermenizle eş değer olacağını düşündüğünüz için sıkıntılarınızı söylemekten çekiniyor olabilirsiniz. Aslında burada yapılması gereken, para konusunda kararlılık içinde olmak ve kazancınız adına neler yapılması gerektiğini derinlemesine ele almaktır. Güven duygusunun önemi burada da kendini göstermektedir. Eğer aşırı etkilenme şeklinde durumları ele alırsanız, kendinize olan güven duygunuzun düşmesine neden olabilirsiniz. Çelişkili bir şekilde düşündüğünüzde ise, asıl hedefinizden uzaklaşırsınız. Parasal kazanç konusunda her ne olursa olsun yeni düzenlemelerde bulunmaya çalışmanız, akıllı, uyanık olmanız gayet yararlıdır. Herşeyi ben bilirim havasına girmeden, yetenekli olduğunuz alanlarda çevrenizle irtibatta bulunmanız lazımdır.
Bu enerjinin bir diğer yansıması, parasal mevzularda uzun uzadıya plan yapmaktan hoşlanmamanız anlamına da gelebilir. Elinizdeki miktara göre kendinizi ayarlayabilir, gelişen durumlara göre bütçenizi kontrol edebileceğinizi düşünebilirsiniz. Eğer bu şekilde bir yol izlenirse belki gelişim ve büyüme söz konusu olmayabilir ama en azından kendinizi kontrol ediyorsunuz demektir. Peki tam tersine, aşırı uçlarda hareket ederseniz, yani durumunuz iyi olmadığı halde gereksiz yere para harcarsanız tabi ki bu sizin açınızdan iyi olmayacaktır. Bu dönemde maddi konularda farklı yatırım araçlarını kullanarak gelir sahibi olmak gibi durumlar da yanabilir. Söz gelimi ticarete yatkın olan kişiler, geri planda oldukça iyi paralar kazanabilirler. Alım-satım işleri bunların başında gelebilir. Tek bir iş yerine bir çok alanda faaliyet göstererek, serbest çalışarak veya arka planda gizli saklı bazı işlerle uğraşarak da para kazanmanız mümkündür. Benim önerim ise, 21 Haziran tarihine kadar mantıklı bir şekilde hareket etmek, durumunuzun bilincinde olmaktır.
21 Haziran -22 Temmuz arasında burcunuzda ilerlemeye başlayacak Güneş gezegeni, finansal konularda endişelerinizden arınmak ve kendinizi ifade etmek adına bir önceki sürece daha istekli olmanız anlamındadır. Emniyet duygunuz yükseldiği için, parasal mevzularda daha dikkatli olabilirsiniz. Sevdiklerinize olan düşkünlüğünüz onları korumak ve kollamak adına daha fazla güçlü olmanız gerektiğini hissetmeniz, size yeni kazançlar adına itki gücü sağlayabilir. Aidiyet duygunuz ön plandadır. Değerlerinizi koruma ve kollama güdünüz yüksektir. Bir önceki paragrafta eğer bazı konuları gözden geçirmiş ve kafanızın içinde planlar yapmış, irtibatlarda bulunmuş iseniz, şimdi bu düşündüklerinizi hayata geçirme ve kazanç elde zamanınız gelmiş demektir.

Pozitif Enerjili Günler : 1-4-5-14-15-19-20-23-24-27-28
Zayıf Enerjili Günler : 2-3-9-10-16-17-18-29-30
Aşkta En Şanslı Günler :4-5
Yeniay :23-24
(Ay gezegeninin Yengeç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay :9-10
(Ay gezegeninin Oğlak burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Aslan Burcu Aylık Yorumu
Aşk ve İlişkiler

6 Haziran – 5 Temmuz tarihleri arasında Boğa burcunda seyredecek olan Venüs gezegeninin etkisi siz Aslanlar için aşk hayatınızla ilgili konularda özellikle daha ciddi bir bakış açısı altında hareket etmeniz, toplum içindeki yerinizle alakalı olarak temkinli hareket etmeye çalışmanız anlamına gelebilir. Yani ilişkiniz eğer kendi içinde tutarlı ve dengeli ise, maddi ve manevi konularda destekleniyorsanız, beraberliğinizde sorumluluk duygusu ön plandaysa, taraflar olarak birbirinize güç ve destek sunuyorsanız, kendinizi güven içinde görmeniz mümkündür. Her ne kadar bu tarihler arasında sosyal aktiviteler açısından dışarıyla olan bağlantınız güçlü olsa da, arkadaşlıkla özel ilişki arasındaki farkın bilincindesinizdir. Benim de önerim öncelikle beraberliğinizin sizin açınızdan önemini iyi kavramanızdır. Yaşadığınız beraberlikte, problemlerle karşılaştığınızda bunun neye yol açtığını ne gibi nedenlerle oluştuğunu iyi belirlemeniz gerekir. Sizler güçlü Güneşin kral ve kraliçeleri olarak kendi bildikleriniz yönünde hareket etmekten hoşlanan kişilersinizdir. Aşktaki tutumunuz oldukça sıcaktır fakat karşınızdaki kişi, sizin liderliğinizi kabul etmiyorsa, farklı taraflarınız olduğunu kabul etmiyorsa, bir de üzerinizde baskı kurmaya kalkışıyorsa, kendi ormanınızın kralı olarak gücünüzü göstermek gereği duyar, kendinizi savunmak için değil, bizzat kazanmak için savaşabilirsiniz.
İşte yukarıdaki tarihler arasında, ilişkinizdeki gücünüzü gösterebilmenin yolu, sadece manevi anlamda değil maddi anlamda da kuvvetli olmanızdan geçmektedir. Ayakları yeri sağlam basan, istikrarlı, gerçekçi bir şekilde gözden geçirmelerde bulunduğunuzda belki de yaşadığınız ilişkinin sizin açınızdan gelecek vadetmediğini farketmeniz mümkündür. Özellikle beraberliğinde sorunlar yaşayan Aslanlar bu tarihler arasında sahip oldukları ve ellerinde tuttuklarıyla kendilerini güvende hissedecekleri için, karmaşık durumlarla uğraşmak yerine belli bir mesafeyi korumaya özen gösterebilirler. Amacınız, karşınızdaki kişinin tepkilerini görmek ve atacağı geri adımı beklemektir. Çünkü bu süreçte ilgiye, fiziksel ve tensel açıdan doyurulmaya ihtiyacınız yoğundur. Yani siz değil karşınızdaki kişinin bir adım atması ve ilişkisine gösterdiği özeni hissettirmesini bekleyebilirsiniz. Eğer böyle bir yönelim yoksa, duygusal konularda ağır, ciddi bir tutum içine girebilirsiniz. Bu tutumun Aslan olarak ifadesi birlikte olduğu kişiye karşı duyarsızlık şeklinde gösterilebilir. Sosyal ilişkilere daha fazla önem verilir. İçerde yakalanamayan doyum dışarıda arkadaşlarla birlikte olunarak veya aktivitelerde bulunularak giderilmeye çalışılır. Yani umursamaz havanızla karşınızdakine ders vermek istiyor gibisinizdir.
İlişkisi yeni başlayacak olanlar açısından bu dönemin anlamı, partner seçiminde, ayakları yere sağlam basan, güvenilir kişileri tercih etmeniz, özellikle mesleki konularda güçlü pozisyonlarda olan kişilere yönelmeniz şeklinde gerçekleşebilir. Kısa seyirli bir enerji ve burcunuzla zorlu bir görünüm oluştursa da, oldukça kuvvetli sinyaller taşıyan Venüs ve Mars gezegenlerinin Boğa etkisi altında, tepkilerinizi dışa vurmak yerine, kendi içinizde baskı altına alarak, güçlü görünmeyi tercih edebilirsiniz. Tutkularınız öylesine yoğundur ki, ama bunları dile getirmek arzusu duymazsınız. Karşınızdaki kişi bunu anlamalı, değeriniz ve farkınızın bilincinde olarak size yönelmelidir. Bu tarihler arasında bazı kişiler tepeden baktığınızı düşünse de, aslında bu kendinizi koruma altına alma içgüdünüzdür. Eğer size yönelen kişi, arka planda bastırdığınız duygusallığınızı ve sevilme ihtiyacınızı anlayabilirse, sizi yarı yarıya kazanmış demektir. Bu dönemin bir başka yansıması, liderlik gücünü beğendiğiniz, iş ortamındaki tutum ve davranışlarını hayranlıkla izlediğiniz, estetik zevk sahibi olduğunuz bir kişiye karşı yönelmeniz ve onu düşünmeniz anlamına da gelebilir. Bu kişi hem kariyer anlamında hem de duruşuyla sizi fazlasıyla kendine çekebilecek güçtedir. Fakat ilk adımın ondan gelmesini istediğiniz için sabırla beklemeyi tercih edebilirsiniz.
Bu dönemin olabilecek bir başka yansıması, kendinize ait değerlere fazlasıyla sahip çıkmanız anlamındadır. Yani taviz vermeye yanaşmayacağınız için, karşınıza çıkan kişinin havalı halleri sinirinize dokunabilir. Oysaki kral veya kraliçe olan sizsinizdir. Fakat bu kişi sanki bunun farkında değilmiş gibi alttan almamaktadır. İşte bu durum sizde iki türlü düşünmeye neden olabilir. Ya böyle tavırlar içinde olduğu için onunla direkt olarak çatışmaya girer, yenmek istersiniz veya beklemede kalarak size yönelmesini beklersiniz.
Bu süreci, ilişkiniz olsun veya olmasın olumlu anlamda geçirmenin yolu, öncelikle beraberliğiniz süzgeçten geçirmenizdir. Eğer mutlu ve huzurlu bir ilişkiniz varsa sevdiğinizle tutkularınızı paylaşmaya devam etmeli, hatta birlikte seyahate çıkabilir, ayrı şehirlerdeyseniz özellikle 14 Haziran sonrası sık sık bir araya gelebilirsiniz. Beraber olmak, arkadaşça paylaşımlarda bulunmak size lezzet katabilir. İnatçılık etmeden sadece aşkı paylaşmak adına hareket etmek böyle çiftlerde ön plandadır. Bu şekilde hareket etmek doğal olarak huzur ve uyum duygusu içinde dönemi geçirmek anlamına gelir ki gayet keyiflidir. İlişkisinde sorun olup bir türlü düzelmesi mümkün olmayan çiftler ise oturup gerçekçi bir şekilde düşünmelidir. Eğer her ikiniz de benim demeye devam etmek yerine biz demeyi başarırsanız problemler gayet kolaylıkla halledilebilir. Tam tersi durumda ise, üst üste eklenen olaylar ilişkinizin iyice dolaşmasına sebep olur ki, artık hiç kimsenin çözmeye hali kalmaz. Oysaki yapılması gereken her alanda birbirinize destek olmanız, hayatın zorluklarını birlikte göğüs germenizdir. İlişkisi olmayanlar da bu süreçte, özellikle sosyal ilişkilerine önem vermeli, değişik ortamlarda bulunmalı, hayatın güzel yanlarını dostlarıyla birlikte olarak çıkarmalı, karşı cins üzerinde, ulaşılmaz havalara girerek etkili olmaya çalışmak yerine, paylaşımda bulunarak, arkadaşlık ederek bağlantı kurmaya özen göstermelidirler.

İş ve Kariyer
Mesleki konularda 1 Haziran tarihinde başlayan 5 Temmuza kadar devam eden Mars, Venüs, Merkür gezegenlerinin seyri son derece önem taşımakta. Bütün bu enerjiler Boğa burcunda gerçekleşeceğinden maddiyat, güvenlik, statü, toplum içindeki yeriniz, kutsal değerleriniz mevzuları odak noktanız haline gelmekte. Öncelikle bu süreçte, patron ve otorite konumunda bulunan kişi ve kişilerle iş ilişkilerinizi ılımlı bir şekilde sürdürmeniz gerektiğini baştan söylemek isterim. Etrafınızdaki insanlarla ne denli kuvvetli bağlar kurabilirseniz, o denli huzurlu bir ay geçirmeniz mümkündür. Toplumdaki yerinizi mesleki anlamda belirlemek ihtiyacının yoğun olduğu bu tarihler arasında, kendi gerçekliğinizi yaratabilmek adına daha fazla istekli olabilirsiniz. Eğer işinizden memnunsanız ve güvenceniz açısından rahatsanız bu dönem güçlü ortaklıklar veya güçlü insanlarla olan münasebetlerin göstergesidir.
İsteklerinizin gayet iyi bilincinde olduğunuzdan çatışmaya düşmeden görevlerinizi yerine getirebilir, işinize bağlı bir çalışan olarak sorumluluklarınızın üstesinden gelebilirsiniz. Eğer memnun değilseniz, kim güçlü kim değil tarzı yaklaşımlar veya samimi olmayan hareketler nedeniyle keyfiniz kaçabilir, verimli çalışmanız zorlaşabilir. Hatta genel olarak bir isteksizlik, tembellik hali bile görülebilir. Yerine getirilmeyen sözler veya yaptığınız işin gösterdiğiniz emeğin değerinin bilinmemesi sizin açınızdan hakikaten sinir bozucudur. Belki dışarıda son derece güçlüsünüzdür, fakat gücü elinde bulunduran insanların yanında susmak zorunda kalmanın sıkıntısını yaşayabilirsiniz. Bu durum daha fazla sürerse, şiddetli öfkenizle karşı taarruza bile geçebilirsiniz. Tabi bunları düşünmek dahi istemiyoruz. Onun için, Haziran ayına adım attığınız bu günlerde ne olursa olsun kendinizi sakin tutmanızda fayda var.
Haziran ayında görülebilecek bir diğer yansıma, girişimde bulunma konusunda normal zamanlarda gayet cesur hareket ettiğiniz halde, bu süreçte tam tersine ağırkanlı davranmanızdır. Zaten en büyük problem de budur. Başlangıçta bulunmak isterken, kendi kendinize set çekmeniz, son derece yanlıştır. Eğer bir hedefiniz varsa ve bu hedefe ulaşmak istiyorsanız önünüzde iki yol var. Ya cesaretle girişimde bulunacaksınız, veya gücü elinden bulunduran kişilerle anlaşmaya çalışacaksanız. Benim önerim ise, bu seyirlerin kısa süreli olmaları nedeniyle, ilişkilerinize özellikle dikkat etmeniz ki, bu gayet mantıklıdır fakat önünüze bir fırsat çıkarsa bunu da değerlendirmekte yavaş davranmak da yanlış olabiir. Yok eğer ben öyle veya böyle bu işi sürdürmekte kararlıyım diyorsanız o zaman ikinci yol en mantıklısı. Çünkü çıkış yoluna varmak için, yolu bilenlerle yürümek en akıllıca olanıdır. Bir Aslan gururludur biliyorum ama dönemi olumlu geçirmenin de yöntemi bu.
Parasal Durumunuz
Geri hareketi sona eren, fakat 7 Haziran tarihine kadar gölgeli günleri devam edecek olan finans evinizin yöneticisi Merkür gezegeninin Boğa burcu seyri 13 Hazirana kadar devam edecektir. Bu enerji gösteriyor ki, bu tarihe kadar, kazancınızla alakalı konularda, gerek zihinsel ve gerekse sözel olarak ölçülü ve biçimli bir şekilde hareket etmeyi, konuşmayı tercih edebilirsiniz. Risk almak yerine güvencenizi ön planda tutma ihtiyacınızın altında yatan en önemli sebep tedbirli olmanın daha faydalı olacağını düşünmenizdir. Aslında Merkür gezegeni güçlü olduğu burçlardan geçtiği sürelerde siz Aslanlar daima girişimci olmaya çalışır, irtibatlarda bulunarak kendiniz adına avantajlı durumlar yaratabilirsiniz. Fakat Boğa burcu geçişlerinde, bu durum tam tersine çalışır. Dur, bekle ve gör mantığı çok daha ön plandadır. Yani maddi konularda ölçülü olmanız gayet doğaldır. Sabırlı, sağlıklı ve sağduyulu bir şekilde hareket etmek, denenmiş ve kanıtlanmış yöntemlerle elinizdeki paraya sahip çıkmak, beklemeniz gerekiyorsa sabretmek görülebilecek yansımalardan birkaçıdır. Benim önerim de aynı bu şekilde davranmaktadır. Yalnız şunu da belirteyim ki, bu ayın gülümsetici bir yanı bulunmakta. Yani Merkür gezegeni her ne kadar halim selim şekilde ilerlese de, arkasında büyük bir güç onu destekliyor. Belki kısa süreli ama en azından 6-13 Haziran tarihlerinde otoritelerle olan ilişkinizi destekleyici veya ilişkiler yoluyla size maddi açıdan destek çıkabilecek insanları çevrenizde görmeniz mümkün gözüküyor. Zaten 13 Hazirana kadar ki yavaşlığa tahammül gösterir, sabırlı olursak, biraz sonra açıklayacağım süreç sizler açısından zaten olumludur. Şimdi gelin o süreci beraberce gözden geçirelim.
14 Haziran – 3 Temmuz tarihleri arasında İkizler burcunda ilerlemeye başlayacak para evinizin yöneticisi Merkür, sizler açısından gayet olumlu, girişken, aktif bir şekilde hareket etmenizi sağlayıcı bir enerji olup, arkadaş, grup ilişkileri, iletişim, ulaşım ve haberleşme konularında etkili bir dönemin göstergesidir. Bir önceki süreçteki gibi yavaş adımlarla ilerlemek hatta beklemek gibi durumlar bu enerji altında görülmez. Bu etki altında sizler maddi konularda isteklerinizi kolaylıkla dile getirebilir ve düşüncelerinizi çevrenizdekilerle paylaşabilirsiniz. Çevrenizde bulunan kişilerle diyalogunuz güçlü olduğundan, çıkarlarınızı korumanız ve kollamanız da bir o kadar kolaydır. Nereden para elde edeceğinizi, kimlerden destek görebileceğinizi gayet iyi bilir, girişimlerde bulunarak maddi manevi açıdan güçlenebilirsiniz. Sosyal ilişkileriniz sayesinde ek gelir imkanları yakalamanızın kolay olduğu bu dönemde, arkadaşlarınız size destek çıkabilir veya huzurunuz, rahatlığınız için size kaynak bulabileceğiniz yöntemleri gösterebilirler. Tanıdık çevrenizle işbirliğinde bulunabileceğiniz bu tarihlerde, bilginiz, tecrübeleriniz sayesinde parasal kazanç elde etmeniz gayet kolaydır. Organize işler, bilgi işlem, iletişim, haberleşme, turizm, eğitmenlik, ulaşım gibi, sözelliğin ve aktivitenin yoğun olduğu bu süreç size yeni arkadaşlıklar kurmanızda da destekleyici olduğundan, bu arkadaşlıklar kanalıyla da gelir elde etmeniz mümkündür. Ben bu dönemin sizler açısından maddi anlamda gayet aktif geçeceğini söyleyebilirim.

Pozitif Enerjili Günler :2-3-6-7-8-16-17-18-21-22- 25-26-29-30
Zayıf Enerjili Günler : 4-5-11-12-13-19-20
Aşkta En Şanslı Günler :6-7-8
Yeniay :25-26
(Ay gezegeninin Aslan burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay :11-12-13
(Ay gezegeninin Kova burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


Başak Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler
Aşk evinizin yöneticisi olan Satürn gezegeninin burcunuzdaki seyri 2007 Eylül ayından bu yana etkili olmaya devam ediyor. Tam anlamıyla rahatlamak için tabi ki Temmuz 2010 yılını beklememiz gerekiyor. Fakat Satürn gezegeninin asıl önemli dersleri ve zorlu zamanları geri hareket süreçleridir. Bu tarihe kadar iki geri hareket geçirdik. Bundan sonra bir geri hareketimiz daha var. Onu da aştığımız takdirde önümüzdeki yıllar rahat bir nefes almaya başlayabiliriz. Aslında geri hareket dönemleri her zaman söylediğim gibi, kendimizi incelediğimiz, yaşadığımız ilişkileri süzgeçten geçirdiğimiz, karşımıza çıkan kişiler sayesinde hayatı demlediğimiz, piştiğimiz dönemlerdir. Eğer bu yönüyle bakabilsek o kadar çok işimize yarar ki, lakin insanoğlu çekilen sıkıntıları şanssızlık olarak değerlendirdiği için, ne söylense kaderi suçlamaya devam edecektir. Geri hareketin zorlu olmasının sebebi, siz iç dünyanıza çekilip kendinizi gözden geçirirken, dışarıdaki dünyanın her taraftan üzerinize gelerek otoritesini kabul ettirmeye çalışmasıdır. İşte tam bu noktada yapılması gereken, bu zorlukların altında yatan nedenleri bulmaktır.
Neden aşk hayatınız zorlanmaktadır ve neden mutsuz ilişkiler yaşamaktasınızdır. Bu soruları kendinize sorduğunuzda nedenleri bulup çıkarabiliyorsanız ne ala. Tam tersine kendinize veya ilişkinize yükleniyorsanız sonuç olumsuz, dönem sıkıntılı geçecek demektir. Nedeni aslında birden fazla olabildiği gibi tek sebebe de dayanabilir. Bazılarınız için bu neden, birlikte olduğunuz kişiyle ortak paylaşımlar konusundaki dengesiz dağılımdır. Yani bir taraf daha fazla özveri gösterirken diğer taraf işine geldiği gibi hareket ediyordur. Veyahut karşı tarafın içinde bulunduğu durum nedeniyle bir araya gelmeniz imkansızdır ama bunu kabullenmekte zorlanıyorsunuzdur. Birçok sorun olmasına rağmen, bunları çözme konusunda her ikiniz de inatçı davranıyor fakat ayrılmak yerine bu kangren ilişkiyi sürdürmeye çalışıyorsunuzdur. İşte bu ve buna benzer durumlar Satürn gezegeninin zorluklarıdır. Geri hareket dönemleri ise, bütün bu durumların gözden geçirilmesi ve bir şekilde çözüme kavuşturulması adına şapkayı önünüze koyma zamanlarıdır.
Diyelim ki düşündünüz ve partnerinizle beraber eksiklerinizi, hatalarınızı ortaya koydunuz ve her iki kişi de bunları kabul etti. O zaman yolunuz aynı demektir. Beraberliğinizi sürdürürsünüz. Tabi böyle bir şeyin gerçekleştirilmesi için herşeyden önce istekli olmak, mantıklı düşünmek lazımdır. Bunu başarabilen çiftler çoğunlukta. Fakat başaramayanların sayısı daha fazla. İşte o zaman ne oluyor. Olan tam olarak şudur. Huzursuzluk, ayrılık, sorunlar, keyifsizlik, gözyaşı v.b. Geçtiğimiz Ocak-Mayıs 2008 ve yine Ocak-Mayıs 2009 da yaşanan geri hareketler biraz önce sözünü ettiğim ilişkinin gözden geçirilerek mantıklı bir şekilde ele alınması açısından kimileriniz isyan etse de, bana göre şans zamanlarıydı. Diyelim ki, geri harekette gözden geçirmelerde bulunmadınız ve devam dediniz. İşte o zaman bir dahaki geri harekette siz isteseniz de istemenizde artık bu ilişkinin sürmesi imkansız hale gelecek demektir. Şimdi Nisan 2010 tarihine kadar geri hareket dönemi bitmiş durumda. Bu tarihe kadar yapılması gereken tabi ki vaktiniz varken yine yüzleşmelerde bulunmak ve gerçekçi hareket etmek.
Haziran ayı bu dönemin başlangıcı. Vaktiniz varken lütfen, aşk hayatınızla alakalı ilişkiniz olsun veya olmasın, ayrılmış olun veya olmayın farketmez, beraberliğinizi gözden geçirmeye devam edin. Her günü bir şans gibi kabul edin. Sevginizi yüreğinizin içinde tarafsız bir şekilde inceleyin. Kendinizi, sevdiğiniz insanı görmek istediğiniz şekilde değil, gerçek haliyle görmeye çalışın. Ve Nisan 2010 tarihine kadar bunu yapmaya devam edin. Eğer gerçekten bunu başarırsanız, o tarihteki geri hareket sizin açınızdan gayet olumlu sonuçlarla karşılaşmanız anlamına gelecektir. Tam tersi ise, boş yere geçirilmiş bir zaman olacaktır. Tercih sizin.
Bu önemli enerjinin etkilerini bir kez daha hatırlattıktan sonra gelelim, Haziran ayındaki kısa süreli gezegen etkilerine. Öncelikle bu ay, Venüs, Mars ve Merkür gezegenlerinin Boğa burcundaki olumlu seyirleri sizler açısından gayet olumlu diyebilirim.
1 Haziran – 12 Temmuz Mars
13 Hazirana kadar devam edecek Merkür ve hepsinden önemlisi
6 Haziran – 5 Temmuz tarihlerindeki Venüsün güçlü olduğu Boğa burcundaki enerjilerin şöyle bir toparlarsam, bu sürecin gayet tutkulu, bağımlısı olduğunuz ilişkinizi güçlendirici, herşeye rağmen beraberliğinizi sürdürmek yanlısı hareket edeceğiniz bir dönem olacağını söyleyebiliriz. Venüs Boğa burcu seyirleri Başaklar için gayet olumludur. Her ne kadar ilişkilerinde kusursuzluk yani mükemmellik arasalar da, bu dönemde yine de sevdikleri kişiden vazgeçemezler. İlişkilerini güven, sevgi ve saygı açısından inceleyebilir, gerçeklerin gayet iyi farkında olabilirler ama eski alışkanlıkları öylesine değerlidir ki, yüreklerinin izini takip etmeye devam ederler. Yoğun arzular kimilerine binlerce kilometre yol yaptırırken, bazılarına ihtiraslı bir şekilde aşklarını yaşama zevki verebilir. Eğer ilişki düzgünse, bu tarihler arasında tadına doyum olmaz paylaşımlar yaşanır. Eğer sorunlu bir beraberlikse inatlaşılır, sen-ben çekişmesi yaşanır ama aşkın büyüsü yine sizi sarar. İlişkisi yeni başlayanlar açısından bu enerji oldukça sağlam bir beraberliğin ilk temellerinin atılması demektir ve gayet olumlu geçebilir. Sorunlar bu süreçte ele alınabilir, Satürnle ilgili bölümde açıklamaya çalıştığım gözden geçirmelerin yapılabileceği zamandır. Çünkü herşey lehinize gelişmektedir.
İş ve Kariyer
Bildiğiniz gibi yöneticiniz Merkür gezegeninin geri hareketi sona ermiş durumda. Fakat Haziran ayının ilk yedi günü boyunca devam edecek gölgeli günlerimiz var. Yani geri hareketin etkisini sürdüreceği yedi gün. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, ani kararlar vermemek ve biraz daha sabırlı olmak. Gölgeli günlerin ardından,
14 Haziran – 3 Temmuz tarihleri arasında devam edecek yöneticiniz Merkür gezegeninin İkizler burcu seyri, sizler açısından son derece aktif, yenilikçi düşünebileceğiniz, ince eleyip sık dokuyarak zaman kaybetmek yerine, fırsatlar yaratabileceğiniz bir süreç olarak önemli gözüküyor. Bu durumun sadece iş anlamında olmayıp, kendinizi dış dünyada güçlü bir şekilde ifade etmenizde de önemi büyük. Ne de olsa Merkür yaşam boyu arkanızda destek güç. Kaldı ki, güçlü olduğu kardeş burcunuz İkizlerde ilerleyişi bu gücü ikiye katlıyor. Kıvrak zekanız, analiz yeteneğiniz, iş bilirliğiniz bu enerji altında gayet mümkün. Çok yönlü yeri geldiğinde esnek, iletişime açık ve gayet zeki, kültürlü ve kendisini ifade edebilen, kısaca genç ruhlu ve hayat dolu bir kişi olarak, gerek dış dünyada gerekse mesleki konularda, ben de varım diyebilmeniz gayet mümkün gözüküyor. Ayrıca yeniliklere ve sıradışı olaylara açık olabileceğiniz bu süreçte, yaşamınızda farklılık arayışınız yükselebilir. Aynı anda birden fazla projeyle uğraşmak mümkün olduğu gibi, daha fazla bilgi sahibi olmak, iş alanında kendinizi uzmanlaştırmak adına öğrenme isteğiniz de yükselebilir. Artık bir şeyler yapmak gerektiğinin gayet iyi farkındasınız. Yapacağınız yeniliklerin size artı olarak dönmesi için, bu enerjiden olabildiğince yararlanmanız gerekiyor. Bu nasıl olur?
Öncelikle bu tarihler arasında, mesleki konularda kendinizi geliştirmeniz, çevrenizle birebir bağlantılarda bulunmanız, tanıdığınız her insanın potansiyel olarak size faydalı olabileceğini düşünerek güçlü bağlar kurmanız. Fikir alış verişi dönemsel bu enerjinizin size olan bir armağanıdır. Bundan muhakkak yararlanınız. Kendinizi, potansiyel enerjinizi ön planda tutmaya çalışınz. Araştırmacı, akademisyen tarzda ilerlemeye çalışın. Ne kadar farklı biri olduğunuzu, özel yetenekleriniz olduğuna önce kendinizi sonra çevrenizde bulunan insanları inandırınız. Çünkü hakikaten bir Başak oldukça yüksek gözlem gücüne sahip ve sorumluluklarının farkında olarak pratik şekilde çalışabilen özel bir kişidir. Hizmet duygusu öylesine gelişmiştir ki, tek sorunu birinciliğe oynamamasıdır. Oysaki İkizler burcunda ilerleyen Merkür bu süreçte sizi liderliğe taşıyacak yansımayı gönderecektir. O zaman size düşen bu yansımanın ışığı altında ilerlemek ve daha da ileriye gitmektir.
Bugüne dek öğrendiklerinizi, tüm bilgi birikiminizi gösterebileceğiniz bir alanda çalışıyorsanız o zaman durmayın yeniliklerde bulunun. İşsizlik sorununuz varsa, girişimlerde bulunmaya gayret gösterin. Geleneksel kurallarla çevrelenmeden, yeniye yer açmak için, ya eskiyi restore edin veyahut radikal bir karar alarak yeni bir alanda kendinizi ifade etmeye çalışın. Mümkün olduğunca bu enerjiden istifade etmeye çalışın. Çünkü yöneticiniz Merkür başarılı olmanız için sizi bir gölge gibi izliyor olacaktır.
Para Durumunuz
6 Haziran – 5 Temmuz tarihleri arasında Boğa burcunda seyredecek, para evinizin yönetici gezegeni Venüs seyrinin sizlere olan en önemli yansıması, kazanç elde etmek amaçlı yapılan yolculukların simgesi olabileceği gibi, eş veya ortak destekli gelirler anlamına da gelebilir. Venüs gezegeni Boğa burcunda yönetici olduğu için, bu güçlü enerji, başta ilişkileriniz olmak üzere, (evlilik veya eş kaynaklı) gelir elde etmenizi sağladığı gibi, sanatsal alanda yapılan çalışmalar, güzellik, bakımla alakalı meslekler yoluyla da kazanç sahibi olmanızı destekleyicidir. Bu tarihler arasında, finansal konularda tedbirli, sabırlı ve planlı bir şekilde hareket etmeniz mümkündür. Yaşamınızı rahat geçirebilmek için, gelir elde edebileceğiniz kaynakları saptamalı ve ne olursa olsun, iş veya özel ilişkilerinizde ılımlı hareket etmeye, çıkarlarınızı korumaya özen göstermelisiniz. Çünkü ılımlı ve hoşgörülü tavırlarınız size artılar olarak geri dönebilir. Ayrıca eşinizin ailesi veya akrabalarınız kanalıyla da para elde etmeniz kolay olabilir. Yapılan seyahatler başkalarıyla işbirliğinde bulunmanızı sağladığı gibi, işinizi restore etmenizde veya bir müddetliğine başka bir şehirde işinizi yaparak gelir elde etmenizde de destekleyici olabilir. sözgelimi yazlık yörelerde yapılan dönemlik işler, ev veya otel işletmeciliği, yiyecek sektörü, insanlara hizmet amaçlı faaliyetler gibi. Bunlar belki geçici faaliyetler olabilir. Fakat sizin açınızdan para sahibi olmanızda faydalıdır.
Bu enerji altında dikkat etmeniz gereken nokta, finansal anlamdaki gelecek kaygınızı belli bir sınırda tutmanız, kendinize güvenmenizdir. Çünkü bu dönemde ne kadar kazanırsanız kazanın yine de yeterli görmeyebilirsiniz. Durumu iyi olan veya bir kenarda parası olup değerlendirmek isteyenler bu enerjinin desteği altında, emlak ve arazi alımı, sezonluk yer kiralama, sezonluk iş için belli bir sermaye yatırımı gibi düşünceler içinde olabilirler. Ki bu durum gayet olumlu gibi gözükse de, benim önerim, muhakkak araştırma yapmanız, kendiniz için önce güvenli olanı sonrada para getirebilecek olanı tercih etmenizdir. Yani güvencenizi riske atabilecek girişimlerden uzak durmakta fayda var.
Bu dönemde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, sorumluluğunuz altında olan insanları düşünmeden hareket etmemek ve geleceğinizi güvence altına almadan, gereksiz yere paranızı savurmamaktır. Çünkü Venüs sadece parasal gelirleri göstermez, güzelliklere olan düşkünlüğünüz nedeniyle de elinizden para çıkabilir. Kimileriniz evlenmek için, bazılarınız tatil ve eğlence adına, çoğunluğunuz ise hoşlandığınız şeylere sahip olmak için para harcayabilirsiniz. Fakat benim düşüncem Başakların hesapsız hareket etmeyecekleri ve enerjinin Boğa burcunda gerçekleşiyor oluşu nedeniyle para konusunda dikkatli hareket edebileceğinizdir. Demek oluyor ki, bu dönemde elinizden para çıkması yerine para kazanma ihtimaliniz daha fazla. Son bir cümle. Bu dönemdeki enerjiler sayesinde başkalarına para konusunda yardımcı olabilir veya fiziksel manada destek verebilirsiniz.

Pozitif Enerjili Günler :1-4-5-9-10-19-20-23-24-27-28
Zayıf Enerjili Günler : 6-7-8-14-15-21-22
Aşkta En Şanslı Günler :9-10
Yeniay :1-27-28
(Ay gezegeninin Başak burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay :14-15
(Ay gezegeninin Balık burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)
Terazi Aylık Burç Yorumu

Aşk ve İlişkiler
6 Haziran – 5 Temmuz tarihleri arasında Boğa burcunda ilerlemesini sürdürecek olan yöneticiniz Venüs gezegeni, uzun süreli ciddi ilişkiler, evliler başta olmak üzere kısaca aşk anlamında gayet olumlu bir enerji olarak Haziran ayına damgasını vuracaktır. Bu kadar kesin konuşmamın nedeni, astrolojik açıdan Venüs gezegeninin Terazi ve Boğada güçlü oluşu nedeniyledir. Venüs bu dönemde güçlü titreşimlerini, kendi yavrusunu sarıp sarmalayan, kayıran bir anne gibi öncelikle sizlere sunacaktır. Venüs astrolojide, ortak sevgi alışverişinin göstergesi olduğu gibi, çoğunlukla şehvet, tutku, isteklilik kısaca çiftleri bir araya getiren haz ve çekim duygusunun simgesidir. O nedenle doğum haritasında Venüsü Terazi ve Boğa burcunda konumlanan kişiler, aşktan yana şanslı, hayatın lüks ve konforlu yanlarına düşkün aşkla coşan, aşkla yaşayan kişilerdir. Bir doğum haritasında eğer Venüs zorlu etkiler altındaysa, hayat o kişi için keyifsiz ve tatsızdır. Bu yanıyla düşünürsek doğum haritasında güçlü bir Venüs, kişiye sunulmuş evrensel bir armağandır. Tabi ki doğa öylesine adaletlidir ki, doğum haritamızda böyle bir konumlama yer almasa da, Venüsün Boğa ve Terazi burcunda ilerlediği süreçlerde, tüm burçlar bu enerjiden kısa bir müddet olsa da nasiplenebilirler. Özellikle başta sizler.
Beğeneceğinizi umduğum bu açıklamadan sonra gelelim bu dönemde yaşanabilecek yansımalara. Bu tarihler arasında ilişkinizle alakalı konularda partnerinizle olan ortak paylaşımınız gayet önemli olup, gizli fantezilerinizi ve arzularınızı birlikte tadıyor olmanın keyfine varabilirsiniz. İlişkisi uzun süredir mutlu sürmekte olan çiftler açısından bu enerjinin anlamı, cinsel açıdan birbirinize olan tutkunuz, bu tutkuyu en yoğun şekilde yaşama isteğiniz, varınızı yoğunuzu sevdiğiniz kişiyle paylaşmaya gönüllü oluşunuz şeklindedir. Böylesi çiftler bir arada olmanın lezzetini hiçbir şeye değişmedikleri gibi, en güzel zamanları birlikte geçirmekten fazlasıyla zevk alabilirler. Beraberliklerini güçlendiren bu enerji altında, aşk ve romantizm coşkusu ön plandadır fakat ondan daha çok cinsel paylaşımlar etkilidir diyebiliriz. Ayrıca bu dönemde gerek maddi ve gerekse manevi anlamda birbirinize destek olmanız mümkündür. Sen ve ben demek yerine biz olmayı en iyi şekilde başarmanız bu süreçte gayet kolaydır. Birlikte olmak zevklidir, çıkılacak bir seyahatte harika zamanlar geçirmeniz mümkündür.
İlişkisinde sorun olanlar açısından değerlendirirsek, bu enerji, küslüklerin giderilmesinde, tutkularınız kadar karşılıklı çıkarların da rol oynayabileceğinin göstergesidir. Yani problemlerin iki türlü çözüme ulaşması mümkündür. Birincisi, ya gerçekten birbirinizi seviyorsunuzdur fakat bazı nedenlerle çatışma halindesinizdir. Bir türlü ortak noktada buluşmanız mümkün olmuyordur. Doğal olarak bir müddet ayrı kalmaya karar vermişsinizdir. İşte böyle durumda olanlar, bu süreç başladığında, birbirlerine yoğun olarak çekim hissederler. Ne yapsalar da unutmak mümkün değildir. Çünkü tenleri birbirini istemektedir. Bir araya gelirler. İkincisi ise, sevgiden ziyade aranızda ortak menfaatler söz konusudur. Yani ayrılmanız her ikiniz açısından da pek iyi olmayacaktır. İşte bu iki durumda da, Venüsün Boğa burcundaki seyri imdadınıza yetişir. Geçici bir süreliğine olsa da çiftler bir araya gelir. Sorunlar bitmiş midir. Tabi ki hayır. Aslında burada yapılması gereken, hangi durumda olursanız olun, geçici değil, kalıcı çözümler bulmaktır. Bunun yolu ise, gerçekçi düşünmektir.
İlişkisi yeni başlayanlar açısında bu enerjinin önemi, gayet olumludur. Bir yolculuk veya tatil esnasında, uzak akrabalarınız veya bir aktivite esnasında başlayan bu ilişkinin temeli gayet kuvvetlidir. Eğer eşleşim haritanızda kadersel bir durum varsa ve her iki kişinin de transitleri bunu destekliyorsa, doğal olarak bu ilişki uzun ömürlü ve gayet ciddidir. Birbirinizle ilişki kurma biçiminiz, uyum ve paylaşım arzunuz oldukça yüksek, sevgi alış veriş yoğundur. Kimi zaman bu ilişkiler yüksek okul ortamında da gerçekleşebilir. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduğunuz arkadaş ortamında karşınıza çıkabilecek bu kişi, fikirleriyle sizi etkisi altına alabilir. Farklı din, inanç,ülke ağırlıklı bir kişiyle de tanışmanızda etkili olan bu enerji, kısa süreliğine gittiğiniz veya ülkenize ziyarete gelen bir kişiyle başlayan ilişkinin simgesi olabilir.
Hangi şekilde başlarsa başlasın, aşk ilişkilerinde genel olarak güvenilir ve kararlı olmaya özen göstereceğiniz bu süreçte yaşanan bir ilişki değerli olduğu kadar, geçici bir tensel yakınlaşmanın da göstergesi olabilir. Genelde Venüs etkisi altında başlayan beraberlikler uzun ömürlü olmasa da, Venüsün güçlü olduğu bu titreşim altında yaşanacak ilişkinin etkileyici olacağını söylemek mümkündür. Bu şekilde başlayan bir beraberlikte karşıt görüşlü olsanız dahi, ortak bir nokta oluşturabilir, birbirinizin hayati görüşlerine saygı duyabilir, birbiriniz sayesinde farkındalık geliştirebilirsiniz. Çünkü mantık ön planda olduğu gibi, girdiğiniz ilişkide sağlam bağlar kurmanız da o denli mümkündür. Ben bu dönemin genel anlamda Teraziler için etkileyici ve renkli olacağını söyleyebilirim.
İş ve Kariyer
Yöneticiniz Venüs gezegeninin yukarıdaki bölümde, aşk ve ilişkiler üzerinde nasıl olumlu etkisi varsa, mesleki konularda da destekleyici bir yansıması bulunmaktadır. Haziran ayı genelde aşırı yoğunlukların yavaş yavaş yerini, yıllık izinlerin kullanılması gibi durumlara bıraktığı, önemli projelerin birkaç aylığına ara verildiği, çalışanların girişimde bulunmak yerine temkinli hareket etmeye özen gösterdiği bir aydır. Bundaki en önemli belirleyici etkenlerden birisi okulların kapanmasıdır. Boğa burcunda ilerleyen yöneticiniz Venüs, gerek duygulara ve gerekse her konuda uygulanabilir ve kalıcılığı olan değerlere yönelmeniz anlamına geldiğinden, bir Terazi olarak gitmek istediğiniz yön varmak istediğiniz hedef önemli hale gelir. Belki duygularınızla başa çıkmakta zorlanıyor olabilirsiniz. Yani aklınız bir şey söylerken duygularınız başka bir yöne gitmeniz gerektiği hususunda sizi etkileyici gibi olsa da, seçim her zaman temeli güçlü olandan yanadır. Yoğun geçen uzun bir kış dönemi ve zorlu enerjilerden sonra kişi ister istemez yaz rehavetine girilmek üzere olunan bu ayda, eğer işle ilgili sorunları varsa veya iş başvurusunda bulunmak istiyorsa kış sezonunu tercih edebilir. Yalnız şu var ki, maddi ve manevi değerlere gösterilen önem nedeniyle kalıcı bir karar alma isteğiniz oldukça yoğundur.
Çünkü güvence ihtiyacınız yoğundur, maddi ve manevi anlamdaki ihtiyaçlarınız, borçlarınız daha iyi bir hayat sürme arzunuzun tatmine ulaşması için kalıcı bir şeyler yapmak, bir düzen kurmak lazımdır. İşte bu düzenin kurulması ise, ancak iyi bir tercih veya yapılacak düzenlemeler sayesinde gerçekleşebilir. Genelde Boğa ağırlıklı transitler esnasında yüzleşmede bulunmak, kalıcı değişikler yapmak pek az görülür. Kafanızın içinde ne kadar güvence meselesi suya atılan taş misali dalgalansa da, yine de olanı muhafaza etmek arzusu ön plandadır. Bu düşünceler 21 Haziran tarihine kadar buna benzer şekilde devam edebilir.
21 Haziran – 22 Temmuz sonrası mesleki yaşam evinizde transitine başlayacak Güneş gezegeni Yengeç burcunda ilerleyeceği için, sahip olma, korunma ve kollanma, güvenlik, ailenizin geçimi kısaca sorumluluk duygusu fazlasıyla ön plandadır. İş yaşamınızla ilgili mevzularda hassasiyet, kırılganlık ve duygusallık ön planda olabilir. Hedefinize direkt olarak gitmek yerine, henüz düşünme safhasında oluşunuzun ürkekliği veya belli olan hedefinizin etrafında dolaşmak gibi durumların yaşanması mümkündür. Çünkü içinde bulunduğunuz şartları kafanızın içinde oturtmaya çalışıyor olabilirsiniz. İşte bu düşünce şekli, doğal olarak ihtiyatlı hareket etmek, güvenli girişimler için sabırlı olmak anlamındadır. Eğer sonunu göremediğiniz ve adım atmanız halinde yanılabileceğiniz bir durum söz konusu ise, karşınıza çıkan teklif ne kadar olumlu olsa da, düşünmeyi tercih edebilirsiniz. Astrolojik anlamda Teraziler öncü karakteristiğe sahip burç mensuplarıdır. Bu nedenle liderlik özelliklerini içlerinde taşırlar. Bu özelliğiniz, Yengeç burcunda ilerleyen Güneşin güvence talebiyle karşılaşınca doğal olarak sizler, hem güvenlik hem de bulunduğunuz alanda iyi bir konumda olacağınız işleri tercih etmekten yana düşünebilirsiniz. Eğer isterseniz sadakat ve sorumluluk duygusuyla her başladığınız işin sonunu getirebilirsiniz demek mümkündür.
Tabi bütün bunların yazılan şekilde gerçekleşmesi için dengenizi iyi korumanız, ne yöne gitmek istediğiniz net olarak saptamanız lazımdır. Bu sürecin bir farklı yansıması ise ailenin kişiyi koruyucu bir şekilde sarmalaması, desteklemesi veya seçimlerinde baskı unsuru olmasıdır. İşte böyle bir durum oldukça sıkıcıdır. Fakat bu enerjinin olabilecek etkileri arasında yer aldığı için belirtmek durumundayım. Kimileriniz bu baskı karşısında ya eski işinizde kalmayı sürdürebilir veya çoktan ayrıldıysanız yine eski işinize dönebilirsiniz. Çünkü Yengeç geçmişin simgesidir. Yeni işe başlayacak olanlar açısından duruma baktığımızda, aşina gelen ortamları, tecrübe ve bilgi sahibi olduğunuz, uzmanlaştığınız alanları tercih edebileceğinizi söyleyebiliriz. Ayrıca bu süreç yaz mevsimine denk geldiğinden kimileriniz otelcilik sektöründe geçici bir süre çalışabilir, yiyecek ve içecek, gıda, emlakçılık, denizle alakalı meslekler, çocuk bakıcılığı, eğitmenlik(kurs) hemşirelik, doktorluk gibi alanlarda da hizmet vermek söz konusudur. Part-time işler, sezonluk aktiviteler de bu dönemin etkili yansımaları arasında yer almaktadır. Dönemin kısa özet cümlesi, olanı muhafaza et, güvenliğini düşün, kabuğunu özenle koru, temkinli hareket et şeklinde olabilir.

Para Konuları
1 Haziran-12 Temmuz tarihleri arasında Boğa burcunda seyredecek, kazanç evinizin yöneticisi Mars gezegeninin seyri, eş veya ortak kaynaklı gelirlerin göstergesi olarak önemlidir. Şimdi dönemin olabilecek etkilerini birlikte inceleyelim. Bu dönemde kaynakların birleştirilmesi doğrultusunda hareket fazlasıyla etkilidir. Yani kazancınızı bölüşmek ilkesine dayalı hareket etmek önemlidir. Eğer parasal mevzulara zihninizi odaklayabilir, kazanmak adına bir amaca kendinizi adarsanız gerçekleştirme gücünüz oldukça yoğundur. Yeterli oranda tatmin olmanız için bu şarttır demek daha doğrudur. Paranın kuşkusuz son derece önemli olduğunu bu dönem, miras, evlilik veya daha önce başlatılan işlerin sonucunun alınması, bir yandan kendi kazancınızı sağlamaya çalışırken, diğer yandan sorumluluğunuz altında olan veya ek kaynak sağlayan kişilerle işbirliğinizi sürdürmeniz gereken zamandır.
Parasal mevzularda herşeyin kalbine inmek istediğiniz bilinmeyen durumları ortaya çıkarmak istediğiniz bu enerji altında istek ve heveslilik içinde paranızı korumaya çalışabilirsiniz. Bu enerji altında bir başka husus, özellikle sizin dışınızda bulunan kişilerin en az sizin kadar paranızı korumasının önemidir. Örneğin eşiniz veya iş ortağınızın size sormadan harcamalarda bulunması sorun teşkil etse de, aynı tarihlerde yöneticiniz Venüs gezegeninin Marsla yapacağı işbirliği bu olasılığı ortadan kaldırıcı tam tersine eşinizden, sevgilinizden ve ortak paylaşımda bulunacağınız kişilerden destek görebileceğinizin işaretidir. Boşanma veya eşinizin bir miras işinin sonuçlanması, hukuksal bir konunun çözüme bağlanması, kredi alımı, bu dönemin enerjileri altında mümkündür. Burada esas olan eşit paylaşımdır. Yani kimsenin kimseden gizlisi saklısı olmamalı, yapılacak iyileştirmeler el birliği içinde çözüme kavuşturulmalıdır.
Pozitif Enerjili Günler : 2-3-6-7-8-11-12-13-21-22-25-26-29-30
Zayıf Enerjili Günler :9-10-16-17-18-23-24
Aşkta En Şanslı Günler :11-12-13
Yeniay :2-3-29-30
(Ay gezegeninin Terazi burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay :16-17-18
(Ay gezegeninin Koç burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)
Mutlu ve başarılı bir Haziran ayı geçirmeniz dileğimle,
Akrep Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler
13 Haziran tarihine kadar karşıt burcunuzda ilerlemesini sürdürecek ve güçlü Venüs tarafından desteklenecek Merkür gezegeni, doğal olarak ciddi ilişki, evlilik gibi konuların gündeme gelmesini sağlayan önemli enerjilerden ilkidir. Merkür iletişim ve haberleşmenin gezegeni olduğundan aranızdaki sözel ifadenin olabilecek niteliğini anlamamıza yardımcı olacak bir kriterdir. Bildiğiniz gibi geri hareketi Mayıs ayı sonunda biten Merkür, 7 Haziran tarihine kadar gölgeli günlerini sürdürecek ve sizlerin de, ilişki konusunda geri planda düşündüğünüz konuları şimdi paylaşıma geçmenizin işareti olarak önem arzetmeye başlayacaktır. Gölgeli günlerin bitimi ile 13 Haziran arasındaki bir haftalık sürede, ilişkisini evlilikle sonuçlandıracak çiftler birbirleriyle uyum içinde gelecekleri hakkında konuşabilir ve yapılacakları gözden geçirebilirler. Merkür Boğa burcunda her ne kadar etkili bir enerji yaymasa da, daha sonraki paragraflarda ele alacağımız Venüs ve Mars gezegenlerinin etkisiyle desteklenecek ve konuşmaların çok daha sağlam, tutarlı, hoş ve dengeli olmasını sağlayacaktır. Merkür Boğa da, maddi ve manevi değerlerin bu dönemde önemli hale gelmesini sağladığı gibi, eşiniz veya partnerinizin sağlamlık olgusu çerçevesinde hareket etmekten hoşlandığınızın da göstergesidir. Ciddiyet dolu konuşmaların ön planda olduğu bu enerji altında, birbirinizle uyum içinde olmalı, eğer niyetiniz bir yuva kurmaksa bunu, ayaklarınızı sağlam olarak yere basarak yapmaya özen göstermelisiniz. İlişkisinde sorun olanlar da aynı çerçeve içinde hareket etmeli, sorunları sevgi dolu, barışçıl yaklaşımlar içinde çözmeye çalışmalıdırlar.
1 Haziran – 12 Temmuz ve
6 Haziran – 5 Temmuz tarihleri arasında etkili olacak ve 21 Haziran tarihinde kavuşum yapacak Venüs ve Mars gezegenleri, karşıt evinizden geçiyor olsa da, güçlü oldukları ve güçlendirildikleri bir burçta ilerledikleri için, ayrıca köşe bir evden(astrolojide 1.4.7.10 köşe evleridir. Gezegenler bu evlerde yoğun akışlı ve gayet güçlüdür) geçmeleri nedeniyle olumludur. Bu durum ilişkisi düzgün seyirde ilerleyen kişiler için, ciddiyet dolu konuşmaların, paylaşımın, ortak hareket etmenin, birlikte yol almanın, kısaca biz olmak adına gerek maddi ve gerekse manevi açıdan el birliği yapmak anlamına gelir. Bu durumda partnerinizle her konuda anlaşabilir, sevginizi ciddi bir platformda sürdürmeye karar verebilirsiniz.
İlişkisinde sorun olan kişiler açısından bu enerjilerin yansıması, problemlerin istenildiği takdirde el birliğiyle çözülmesi ve huzurlu bir dönem yaşanması anlamına gelebilir. Çünkü bu enerjiler partnerinizin ilişkisine verdiği önemin ve gösterdiği özenin belirtecidir. Bu durumda görüyoruz ki, eşiniz veya birlikte olduğunuz kişi kendi değerlerine sahip çıktığı kadar sizinkileri de önemsemeye başlayacak ve size doğru yönelebilecektir. Bunları göz önüne alarak sizin de inatlaşmamanız, gereken anlayışı göstermeniz, isteklerinizi biz olmak adına düzene kavuşturmanızdır.
İlişkisi yeni başlamış veya başlayacaklar açısından bu tarihlerin en önemli yansıması, güçlü ilişkiler kurabilme, düzgün kişilerle irtibata geçebilme şeklinde gelişebilir. Eğer eşleşim haritanızda(iki kişinin ortak ilişki haritası) ve transitler açısından uygun enerjiler söz konusu ise, kadersel bir durumun işareti olabilir. Fakat şu bir gerçek ki, Venüs kısa süreli bir etki olmasına rağmen, güç kazandığı Boğa burcunda, kuracağınız ilişkinin temelinin sağlam olmasını sağlayıcıdır. Tabi ki bunu uzun zamanlı kılmak, paylaşmakla, hoşgörülü ve sevgi dolu hareket etmekle mümkündür. Ayrıca iş evinizin yöneticisi Mars gezegeninin bu süreçte ilişki evinizde seyrini sürdürmesi, özel ilişkinizin iş çevrenizden biriyle kurulabileceğinin de göstergesidir. Bu kişinin temkinli, ciddi ve sevgi dolu biri olacağını söylemek mümkündür.

İş ve Kariyer
1 Haziran – 12 Temmuz tarihleri arasında Boğa burcunda seyrine başlayacak çalışma evinizin yöneticisi Mars gezegeninin olabilecek yansımalarını birlikte inceleyelim. En önemli etkilerinin arasında en başta gelen, ortaklaşa yapılacak işler olabilir. Bu ister ailenizle gerçekleştirdiğiniz isterse bir başka kişiyle bir araya gelerek kurmayı düşündüğünüz iş olsun farketmez, bu enerjiler altında, çalışma ortamınızın düzenlenmesi, zihninizin hedefinize odaklı gelişimi, amaçlarınız için elbirliği içinde hareket edilmesi esastır. Madem bir yola çıkılmıştır o zaman gerekenler düzgün bir şekilde gerçekleştirmeli, hiçbir detay gözden kaçırılmamalıdır. Ortaklarınızla her konuda anlaşabilmek için birbirinize karşı dürüst olunmalı, ortak amaç birliği içinde hareket etmeye özen gösterilmelidir. Ancak bu sayede ilerlenebilir ve güç sahibi olunabilir.Ayrıca bu dönemde, aranızda yaptığınız veya yapmayı düşündüğünüz sözleşmelerde gayet akıllıca hareket edilmeli, her ayrıntı önemle alınmalı ve esasa bağlanmalıdır. Böylece ileride oluşabilecek sorunların veya yanlış anlaşılmaların önüne geçilebilir. Hani derler ya, dostluk başka alışveriş başka diye. Aynen öyle.
Kendi özel işi olmayıp, bir şirkette maaşlı çalışanların bu dönemde birlikte görev yaptıkları kişilerle ılımlı ilişkiler içinde olmaları gayet faydalıdır. Çünkü bunun tam tersi bir durum huzursuzluk anlamına geleceğinden sağlığınız açısından riskli olabilir. Bu dönemde iş hayatınızla ilgili konularda, zihinsel açıdan sakin bir şekilde davranmanız ve ekmeğinizi kazanmak için, çevrenizle uyum içinde hareket etmeniz gayet yararlıdır. İşinize kendinizi adadığınız ve kafanızın içindeki amaçları gerçekleştirmeye istekli olduğunuz sürece, ilerleme yavaş seyirde olsa dahi, sonucun başarılı olması mümkündür. Görev ve sorumluluklarınızın farkında olarak emek sarfetmeniz gereken bu dönemde yeterli oranda tatmin olmanız için büyük özen ve gayret göstermeniz faydalıdır. Aslında bu enerjiler altında çalışma hayatıyla ilgili konularda olabilecek tek sorun girişimde bulunmak konusundaki temkinlilik halidir. Yani önünüze çıkan fırsatlar ne kadar olumlu gibi gözükse de aşırı analiz etmeniz sonucu değerlendirememeniz mümkündür. Fakat etraflıca incelediğimde, bu durumun çok büyük bir probleme yol açmayacağını söyleyebilirim. İşinizde yükselmek, söz gelimi çıraklıktan ustalığa geçebilmek için, kararlı olmak, sağlam adımlar atmaya çalışmak ve mantıklı olmak lazımdır. Ancak böylece hedeflerinize erişmeniz mümkündür. Etrafınızdaki kişilerle ilişkinizi ılımlı bir şekilde sürdürmeniz de faydalıdır. Zaten dönemin güçlü enerjileri bu yönde hareket edebilmenizde sizi destekleyicidir.
Bu dönemdeki enerjiler bazı iş kollarında maddi anlamda daha fazla kazanç sahibi olmanızda etkilidir. Söz gelimi sanatsal alandaki çalışmalar, güzellik ve bakım, Estetik cerrahi, moda, ev dekorasyon, iç mimari, restorasyon çalışmaları, keyifli mekanlar yaratmak, eski bir iş yerini ortak bularak geliştirmek ve verimli hale getirmek, kuyumculuk, Emlak alım satımı, medya alanında bu konularda halkı bilgilendirmek, son zamanlarda sıkça duyduğumuz çöpçatanlık firmaları veya bu amaçla yapılan her türlü organize faaliyetlerden para kazanılabilinir, ortak işler yapılabilir. Burada önemli olan, hangi işi yaptığınız kadar işinizi pazarlama şeklinizdir. Ne kadar göze hoş görünecek şekilde düzenlerseniz yani ambalaja önem verirseniz, müşterinizden de maddi talebiniz o denli yüksek olabilir. Fakat bu yüksek fiyat kimsenin gözüne çok gelmez. Çünkü öylesine estetik bir şekilde sunumunu yapıyorsunuzdur ki, bunu gören kişi satın almamak için kendini zor tutar.

Para Durumunuz
21 Mayıs – 21 Haziran tarihleri arasında İkizler burcunda seyrini sürdürecek başkaları kaynaklı gelir evinizin yöneticisi olan Güneş gezegeni, maddi konularda, uzun uzadıya düşünmekten, plan yapmaktan hoşlanmamanız anlamına gelmekte. Oysaki bu süreçte başka kişilerle, eş veya ortaklarla veyahutta gelir elde etmeniz adına işbirliğinde bulunmanız gereken insanlarla iyi geçinme zorunluluğunuz vardır. Yani tekil bir şekilde hareket ediyor olsanız belki bu durum bir şekilde düzeltmenize neden olabilir veya bu hatanızı telafi edebilirsiniz. Fakat söz konusu olan başka insanlarla olan ortaklığınız ise, tabi ki maddi konularda aceleci davranmamanız, belirsizlikler karşısında hemen pes etmek yerine mücadelenizi sürdürmenizdir. Bu tarihler arasında adaptasyon yeteneğiniz ve toleransınız oldukça yüksektir. Yani kendinizi parasal konularda veya çıkarlarınızla ilgili mevzularda belli bir hedef için odaklayabilirseniz başarılı sonuçlar almanız mümkündür. Ayrıca çevrenizdeki kişilere karşı da toleranslı davranabilirsiniz. Tabi isterseniz. Çünkü biliyorum ki, bir Akrep ancak kendi doğrularıyla yaşamaktan ve kendince kararlar almaktan yanadır. Oysaki onun varoluş amacı, başka insanlarla işbirliği içinde olmaktır. Eğer bunu yapmazsa, evrimini tam anlamıyla tamamlayamamış olacaktır.
Bu enerji altında, finansal konularda bütçenizi kontrol altında tutmak son derece önemlidir. paranın hayatınızdaki anlamını şöyle bir gözden geçirmeniz, bu gözden geçirme sonucunda nasıl hareket etmeniz gerektiğini tespit etmeniz son derece faydalıdır. Böylece sınırlarınızı çizebilir ve o sınır içinde hareket etmiş olursunuz. Bu durum hem yapacağınız işbirliklerinde hem de bireysel olarak paraya yaklaşımınızda destekleyici bir faktördür.
Bu enerji sayesinde, parasal konularda gelgitli tarzda düşünmek mümkün olduğu gibi, inatlaşmak da sıkça görülen tepkiler arasında yer alır. Maddi konulara yaklaşım tarzınızın özünde, güçlü bir kişi olmak ve hayatınızla ilgili dönüşümde bulunmak arzusu yattığı gibi, tamamen bir güvence aracı gibi görmek de mümkündür. Ayrıca kimi zaman artan harcamalarınız, işiniz veya ev alanınızla ilgili konularda olduğu gibi, ortaklarınızın yanlış kararları sonucu da gerçekleşebilir. Bu nedenle size tavsiyem maddi ilişkide olduğunuz kişilerle açık ve net bir şekilde konuşmanız, sistemli hareket etmeye çalışmanızdır. Birbirinizden saklınız gizliniz olmamalı, kağıt üstünde belirtilmelidir. Böylece istikrarlı bir şekilde ilerlemek mümkün olur. Ticaretle ilgili konularda sizi destekleyici bu enerji, yenilikleri işinizde uygulamanız halinde size kazanç şeklinde geri dönebilir. Farklı yatırım araçları, alım satım işleri, kurulacak iş bağlantıları, işinizde çeşitlilik, kısaca değişimi takip etmek ve bu değişimi işinizde uygulamaya geçirmek maddi konularda gelirinizi arttırıcı bir etki yaratabilir.
Pozitif Enerjili Günler : 4-5-9-10-14-15-23-24-27-28
Zayıf Enerjili Günler :11-12-13-19-2025-26
Aşkta En Şanslı Günler :14-15
Yeniay :4-5
(Ay gezegeninin Akrep burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay :19-20
(Ay gezegeninin Boğa burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-06-2009, 16:23   #3
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Yay Burcu Aylık Yorumu
Aşk ve İlişkiler
21 Mayıs – 21 Haziran Güneş ve
14 Haziran – 3 Temmuz tarihleri arasında Merkür gezegenlerinin karşıt burcunuz İkizlerde ilerlemeye başlaması ilişkinizle alakalı konularda önemli bir süreç anlamı taşımakta. Bu enerjiler, partnerinizle aranızdaki paylaşımın güçlü şekilde sürdürülmesinde, ortaklaşa hareket edilmesinde, huzur ve güvenliğin sağlanmasında, en önemli koşulun, sevgi, saygı ve güven üçlüsünü muhafaza etmek olduğunu göstermektedir. Tabi ki, bu süreçte partnerinizin egosu ön planda olacağından buna sabır göstermeniz oldukça zordur. Ayrıca sizin de kendinize göre istekleriniz vardır. Ve bunlar karşılanmadığı için doğal olarak keyfiniz kaçabilir. Yalnız şunu unutmayalım ki, astrolojik olarak karşıt burcumuzdan geçen her transit etkisi, eşimizle aramızdaki kutuplaşmanın, karşı karşıya gelmenin göstergesi olduğu gibi, birbirimize ayna tutmuş gibi aksimizi gördüğümüz dönem anlamına da gelebilir. Yani ektiklerimize karşılık biçtiklerimiz, verdiklerimize karşılık aldıklarımız. Bu şekilde sürecek olan bu seyir esnasında eğer ilişkinizde mutluysanız, aranızda herhangi büyük bir sorun yoksa, sevginiz uzun yıllara dayanıyorsa, kısaca birbirinizle bir bütün oluşturduğunuzu düşünüyorsanız, bu dönemi gayet olumlu geçirebilirsiniz. Onun gözlerinde kendinizi görmek, her paylaşımınızda sanki ilk gün gibi zevk almak mümkündür. Onun sizden farklı kimlik yapısı, hayata bakış açınız ayrı olsa da, bu dönemdeki enerjilerin ilişkinizi bozması gibi bir durum söz konusu olmaz. Böylece dönemi gayet mutlu geçirebilirsiniz.
İlişkisinde sorun olanlar açısından bu dönemde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, biraz önce sözünü ettiğim, farklılıklar olgusuna saygı göstermektir. Sizin gibi düşünmesini beklemek yerine, onu olduğu haliyle kabul etmek ve sevmek aslında son derece büyük bir olgunluk ister. Aralarında sevgi bulunan çiftler için bunu sağlamak gayet kolaydır. Çünkü enerjiler oldukça güçlüdür. Kişi, otomatik olarak partnerini her haliyle kabul eder. Problemli çiftlerde yani temeli güçlü olmayan ilişkilerde ise bu durum çatışma konusudur. Niye böyle söyledin, neden böyle yaptın. Niye böyle yapmıyorsun gibi. Yani her cümlede birbirinizi yaralamak veya değiştirmeye kalkmak gibi. Oysaki bu enerjiler altında yapılması gereken sevgi birliğinin iki kişilik bir ittifak olduğu bilinciyle hareket etmek, saygı-sevgi-güven üçlüsünü hiçbir şeyin bozmasına izin vermemek. İşte bunu sağlamanın yolu ise, hatalarınızı birbirinize açık yüreklilikle söyleyip yeri geldiğinde özür dilemeyi bilmek veya bu hataları birbirinize üstünlük sağlamak için bir silah gibi kullanmak yerine, bilakis ilişkinize bir daha zarar vermemesi için, elbirliğiyle yok etmeye çalışmaktır. İşte o zaman bu dönemi gayet olumlu bir şekilde değerlendirebilirsiniz.
İlişkisi yeni başlayacaklar açısından bu dönemin anlamı, karşınıza çıkacak kişinin değişken karakter yapısında olması, oldukça neşeli, aktif, adeta afacan bir çocuğa benzemesi anlamına gelebilir. Bu kişi öylesine özeldir ki, çok yönlülüğüyle sizi fazlasıyla etkileyebilir. Planlamalardan kaçınan, farklı davranışlara sahip, merak duygusu yoğun ve oldukça konuşkan bu kişiyle uzun soluklu bir ilişki yaşamak doğal olarak pek mümkün değildir. Her konuda bilgisi vardır fakat sizin gibi derinlikli değil yüzeysel düşünmeye çalışan bir kişidir. Oldukça eğlencelidir, girdiği ortamlarda merkez haline gelebilir. Sizi eğlendirir, coşturur, aynı sizin gibi maceracı ve yeniliklere açık biridir. Deneysel doğası, aslında size uygundur. O da sizin gibi hayatın güzel yanlarının tadına varmak isteyen biridir. Sürekli bir şeyler anlatır, gizli bir fantezi dünyası vardır. Aranızdaki benzerlikler veya benzeşmeyen yanlara rağmen birlikte olduğunuzda çok şey paylaşabilir, bu arkadaşlıktan keyif alabilirsiniz. İşte Sevgili Yaylar, bu tarihler arasında yeni karşılaşmalarda karşılaşabileceğiniz yeni insan, bu özelliklerinin tümüne veya bir kaçına sahip olabilir.

Hayata yaklaşım tarzınız olarak siz Yay burcu mensupları -herşey yoluna girer mantığını kendinize düstur edinmiş kişilersinizdir. Bu dönemde karşınıza çıkan kişinin bakış açısında ise, bu derinlik pek yoktur. O sıkıntıya gelemediği gibi, hayatı fazla ciddiye almaktan yana değildir. Siz ideallerinizi gerçekleştirmek için bağımsızlığı tercih ederken, o sadece daldan dala koşmak niyetinde olan gelgeç gönüllü biri olabilir. Merak ve hayret duygusu yoğun olmasına rağmen öğrendiklerini belli bir plan dahilinde uygulamaya koyamadığı için, onu her alanda faaliyette görmek mümkündür. Sevilmekten, ilgi görmekten hoşlanan bu afacan çocuk başınızı döndürebilir dersek daha doğru bir tanımlamada bulunmuş oluruz. Aynı anda, iki şey birden düşünen veya iki yönlü hareket eden bu kişiyi takip etmeniz neredeyse imkansızdır. Bu tanımlamaların tümü veya birkaçı, bu dönemde karşınıza çıkabilecek yeni kişinin profiline benzer. İlişkide sözel ve yazı yoluyla iletişim ön plandadır. Sürekli seyahatler yapılması da mümkündür. Peki bu ilişki uzun ömürlü müdür diye sorarsınız, böyle kısa seyirli bir enerji altında bu durum pek olasılık dahilinde değildir. Fakat bu kişinin sizi etkilemesi oldukça mümkündür.
İş ve Kariyer
13 Haziran tarihine kadar iletişim konularında etkili olacak Merkür,
1 Haziran – 12 Temmuz aktivite ve istek gücünüz üzerinde tesir yaratacak Mars ve
6 Haziran – 5 Temmuz tarihlerinde mesleki ilişkilerinizde belirleyici faktör olarak etkisini hissedeceğiniz Merkür gezegenlerinin İkizler burcundaki seyirleri siz Yaylar için, çalışma hayatınızla ilgili konularda son derece etkili olup, gündelik temponuz içinde, sorumluluklarınızla başa çıkabilmek adına çaba sarfetmeniz gereken bir dönemin de göstergesidir. Dokunabildiğiniz ve gerçekleştirebilecek olduklarınızın peşinden gitmeniz gereken bu dönemde, bir yandan detaylarla ilgilenirken diğer yandan geleceğiniz adına planlamalarda bulunmanız son derece önemlidir. Bu sürecin sizin gibi özgürlük duygusu içinde hareket etmekten, kendi gerçeğini yaratmaktan yana olan burç mensupları için kolay geçmeyeceği aşikardır. Amacınız herşeyden önce kendi gerçeğinizi yaratmak ve bu gerçek doğrultusunda özgürce hareket etmektir. Fakat bu enerjiler altında bu pek mümkün değildir. Bilakis yerleşik düşünmeli, toplum içindeki yerinizin bilincinde olmalı, ona göre hareket etmelisiniz.
Emniyet olgusunun ön planda olduğu, yenilikte bulunmak yerine, olanı verimli hale getirme çabası içinde hareket edeceğiniz bu dönemde, iş hayatınızla ilgili yerine getirilmeyen bazı sözler, çevrenizdeki kişilerin ihanetleri güven duygunuzun sarsılmasına neden olabilir. Bu durumda şiddetli tepkiler göstermeniz mümkündür. Hatta size bunu yapan kişilere bir daha şans vermemeyi bile düşünebilirsiniz. Bu durum sizin gibi iyi niyetli elindekini başkasıyla bölüşmeyi seven ve bunun karşılığında sadece takdir edilmeyi bekleyen bir kişi için hayal kırıklığı anlamına gelir ki, yaralanmanıza kırılmanıza sebep olabilir. Bilinenin aksine affetmeniz pek mümkün olmayabilir.
Bu süreç değişime direnilmesi anlamına gelebilir demiştik. Çünkü risk almak yerine, elinizdeki korumak ihtiyacı daha yoğundur. Döneme pozitif açıdan bakarsak, size olan en önemli faydası, dağılmanızın önüne geçmesi böylece işlerinizi yaparken zaman kazandırması, ayrıca hedefleriniz konusunda kararlılık vermesi şeklinde özetlenebilir. Bu dönemde kendinize güvenmek ve inanmak isteğiniz yoğundur. Sevecen ve sabırlı tavırlarınızla özellikle çevrenizdekilerle olan iletişiminiz güçlüdür. Fakat tek arzunuz takdir edilmek, prensiplerinize karşı çıkılmaması ve liderliğiniz kabul edilmesidir. Bu olmadığı takdirde üzülmeniz mümkündür. Genel olarak bütün bu enerjiler altında benim öngörüm, dönemin gayet olumlu geçeceği yönündedir. Planladıklarınızı uygulamak için fırsat tanınması, ayrıca size daha geniş bir zaman tanınması halinde başarılı çalışmalarda bulunmanız mümkündür. Sanatsal konulardaki çalışmalar, parayla birebir alakalı meslekler, hizmet olgusu, moda ve güzellik endüstrisi, artistik kabiliyetleriniz bu dönemde yoğunlukla ön plandadır. Hırslı ve tutkulu bir şekilde çalışmanız halinde tüm ince işleri başarılı bir şekilde halledebilir, ustalarınızın dikkatini çekebilirsiniz.

Para Durumunuz
21 Haziran tarihine kadar etkili olması muhtemel enerjiler, finansal konularda sadece sizin açınızdan değil, hemen hemen tüm burçların harcamalarına dikkat etmeleri gereken bir ay olarak önem arzetmekte. Çünkü güvence olgusunun önemi oldukça büyük. İşinizle ilgili tahsilatlar, hizmet karşılığı kazanılan gelirler, ayrıca geçtiğimiz ay, geri hareketi sona eren kazanım evinizin yöneticisi Satürn gezegeninin etkisini de hesaba katarsak, rahat bir nefes almanız mümkün gibi. Nisan 2010 tarihine kadar devam edecek Satürn gezegeninin düz seyri dışarıdan gelebilecek baskılar karşısında yılmamanızı, emeğinizin karşılığını alma konusunda çok daha rahat etmenizi sağlayıcıdır. Ayrıca parasal konularda Haziran ayında farklı konulardan kazanç sağlamanız ve maddi kaynaklarınız ne kadar güçlüyse kendinizi o denli güçlü hissetmeniz mümkündür. Çalışma hayatınızla ilgili her türlü konuda bu dönemde size önerim, ortaklarınızla olan ilişkinize dikkat etmeniz, yaptığınız ve gelir sağladığınız işlerin diğer insanlar tarafından beğenilmesi için tekrar ele alarak düzenlemeniz, estetik görünüme önem vermeniz, iyi pazarlamanız, dayanıklı ve kalıcı hale getirmenizdir. Böyle bir yol izlediğinizde, patronlarınız sizinle çalışmaktan büyük zevk alabilirler. Doğal olarak bu durumun geri dönüşü finansal anlamda olacaktır.
21 Haziran – 22 Temmuz tarihleri arasında başkaları kaynaklı gelirler evinizde transitini sürdürecek olan Güneş gezegeni, sahip olduğunuz değerleri koruma ve kollama içgüdünüzün yükselmesi ve geleceğinizi garanti altına alma ihtiyacınızın yoğunlaşması anlamına gelebilir. Bu dönemde aile kaynaklı gelirler görüleceği gibi, içgüdüsel açıdan maddiyata daha fazla önem vermeniz mümkündür. Size sahip çıkan, yardımcı olan kişilerle bağınızı güçlü tutmanız, duyarlılık göstermeniz mutlaka gereklidir. Muhafaza etmek, elinizdeki parayı biriktirmeye çalışmak dönemin hissedilebilecek etkileri arasında yer alır. Oysa bilirsiniz Yaylar, harcamayı severler. Eğer ihtiyaçları veya hoşlandıkları şeyler söz konuysa, para harcamaktan pek çekinmezler. Fakat bu enerjiler altında çok daha dikkatli olmanız mümkündür.
Pozitif Enerjili Günler : 2-3-6-7-8-11-12-13-16-17-18-25-26-29-30
Zayıf Enerjili Günler :1-14-15-21-22-27-28
Aşkta En Şanslı Günler :16-17-18
Yeniay :6-7-8
(Ay gezegeninin Yay burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay :21-22
(Ay gezegeninin İkizler burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)
Oğlak Burcu Aylık Yorumu
Aşk ve İlişkiler
13 Haziran tarihine kadar aşk hayatınızla ilgili konularda iletişimsel açıdan etkili olacak Merkür
1 Haziran – 12 Temmuz tarihleri arasında tutkularınızı yoğunlaştırıcı, isteklilik gücünüzü arttırıcı olacak Mars ve ardından
6 Haziran – 5 Temmuz tarihleri arasında birebir sevgi alışverişinizin simgesi olan Venüs gezegenlerinin Boğa burcu seyri Haziran ayına damgasını vuracağa benziyor.
Bu üç enerjinin güçlü yansımaları altında, aşk hayatınızı ilgilendiren her konuda, gayet olumlu bir dönem geçirebilir, sadakat, güven, kalıcılık, tutarlılık, ihtiras, tutkular, cinsellik gibi duyguların tadına varabilirsiniz. Duygularla renklenen beğenileriniz bu süreçte yükselişte olduğundan, etrafınızdaki herşeyin estetik ölçüler içinde olmasını arzulayabilirsiniz. Kabalıktan, size karşı sert davranılmasından hoşlanmayacağınız bu dönemde, aşkı teninizde hissetmek arzunuz yoğundur. Bu enerjiler altında kimileriniz, karşısındaki kişiye ilgi duysa bile, bunu belli etmek yerine zamanın geçmesini ve onu daha yakından tanımayı tercih edebilirler. Eğer bir ilişkiniz varsa, bu dönemde daha sevgi dolu davranabilir, eğer erkekseniz çekiciliğinizi, kadınsanız güzelliğinizi ön planda tutmaktan zevk alabilirsiniz. Partnerinizin bu süreçte size olan tavırlarının gayet hoş olması, aranızdaki güven duygusunu tazelemesi sizin açınızdan memnuniyet vericidir. Güzel ortamlarda bulunmak, evin içinde her an hissedilen huzuru demlemek, sevgi ve barış duygusu içinde hareket etmek, bu tarihler arasında yaşanan etkiler olarak göze çarpabilir.
Bağlılığınız ve sadakat duygunuzun ön planda olduğu bu dönemde, bu asil davranışınızın karşılığını, aşkta mutlu bir dönem geçirerek alabilirsiniz. Birlikte olduğunuz insanı, her an her yerde kalbinizden ve aklınızdan çıkarmadan, aşkınızı ilk günkü gibi taze tutabilirsiniz. Venüs gezegeninin bu tarihler arasında güçlü olduğu Boğa burcunda ilerleyişi, sadece duygusal anlamda değil, maddi açıdan da olumlu bir dönem geçireceğinizin simgesidir. Hayatın eğlenceli yanlarını, kalitesini, her anlamda hissedebileceğiniz bu seyirler altında, ilişkisi olmayanlar yeni bir aşka yelken açabilecekleri gibi, eski bir aşkın yeniden gündeme gelmesi gibi bir sürprizle karşılaşabilirler. Boğa yerleşik olanı, sahip çıkmak anlamına geldiğinden, eğer bu süreçten önce sevgilinizle sorunlar yaşadıysanız ve aranızda belli bir mesafe oluştuysa, şimdi bunların kendiliğinden düzelmeye başladığını hissedebilirsiniz. Venüs gezegeni bu tarihlerde Mars ve Merkür gezegenini de güçlendireceğinden, iletişimsel konularda uzlaşı içinde olmak kolaylaştığı gibi, birlikte aktivitelerde bulunmak arzunuz da bir o kadar yoğundur. Ortaklaşa hareket etmek veya birbirinize idealleriniz doğrultusunda destek vermek ve amaç bütünlüğü içinde hareket etmek, hayatın güzelliklerini paylaşmak son derece kolaydır.
Cinsel paylamışlar açısından da etkili olacak bu süreçte, her ne kadar Güneş gezegeni 21 Haziran tarihinde karşıt burcunuzda geçecek olsa da, yukarıdaki güçlü enerjiler altında herhangi bir sorun yaşanması mümkün değildir. Erotizm duygusunun ön planda olduğu bu enerjiler altında, ilişkiniz ister eski isterse yeni başlayacak olsun farketmez, aşk bir gölge gibi sizi takip edecektir. Yani eskiden beri beraber olmanın getirebileceği bir durgunluk söz konusu değildir. Güven duygusun ön planda olduğu bu tarihlerde, seçiciliğiniz fazlasıyla ön plandadır. Süreç Boğa burcunda yaşanacağından, yeniliklerden ziyade, güvenilen, bilinen, size aşina gelen kişiyle olmak isteğiniz çok daha ön plandadır. Bilirsiniz Oğlaklar değişime direnç gösteren kişilerdir. Onlar ilişkilerinde sadakat aradıkları gibi, beraberliğin uzun yıllara dayalı olmasından hatta bir ömür sürmesinden yanadırlar. İşte bu dönemde başlayan yeni bir ilişkinin temelinin güçlü olması, uzun zamandır aşk yaşamak isteyen Oğlaklar açısından gayet umutlandırıcıdır. Hatta yükseleninize olumlu bir görünüm yapacak bu enerjiler sayesinde özel bir şey yapmanıza gerek bile kalmadan fiziksel açıdan göze hoş görünür, kadınlar dişiliklerinin erkekler ise güvenli ve mükemmel bir duruşa sahip olmanın ayrıcalığını yaşayabilirler. Gördüğünüz gibi, bu dönem ve bu enerjiler gayet olumludur. Ve bu neredeyse iki yıl sonra kapınızı çalan bir şans gibidir. Onun için şimdiden aşkın kollarında uçmaya hazır olunuz.
İş ve Kariyer
21 Mayıs – 21 Haziran tarihleri arasında çalışma hayatınızla ilgili konularda etkili olacak Güneş, ardından
14 Haziran – 3 Temmuz tarihlerinde iletişimsel açıdan sizi destekleyecek Merkür gezegenlerinin İkizler burcu seyri, siz Oğlaklar için hizmet duygusu içinde birileriyle yardımlaşmak, bilginizi diğer insanlarla paylaşmak ve ustalığınızı göstermeniz adına gayet etkili bir dönemdir. Ayrıca kariyer evinizin yöneticisi Venüsün gücünü de hesaba katarsak, neredeyse Haziran ayının tümündeki enerjiler sizleri destekleyici görünüyor. Şimdi bu enerjilerin olabilecek yansımalarını beraberce gözden geçirelim.
İletişimde hızlılık, her konuda bilginizi ve tecrübelerinizi ortaya koyabilme, kıpır kıpır bir hareketlilik hali, düşüncelerinizi paylaşma ihtiyacı, bu dönemin etkileri arasında yer almaktadır. Akıllı, meraklı, dışa dönük, bildiklerini göstermekten çekinmeyen halinizle ilgi uyandırabilir, her ortama kolaylıkla adapte olabilirsiniz. girdiğiniz her yer cıvıllaştığı için, herkesin beraber olmaktan beraber çalışmaktan zevk aldığı bir kişi haline gelebilirsiniz. Kendinize olan güven duygunuz, bilginiz çerçevesinde şekillendiği için, doğal bir özgüven duygusu üzerinizde hakimdir. Birlikte çalıştığınız insanlar, sizin son derece hızlı ve aktif bir kişi olduğunuzdan, becerikliliğinizden ve zekanızdan söz edebilirler. Öğrenme hevesiniz de bu süreçte ön plandadır.
Bazen yoğunluk öylesine fazladır ki, başınızı kaşıyacak vaktiniz yoktur. Sürekli konuşur, birilerine bir şeyler anlatmaya çalışır, kendinizi ifade etmekten çekinmezsiniz. Her sorunu kolaylıkla çözebileceğiniz bu etkiler altında, belki çok derin düşünmeye vakit bulamayabilirsiniz. Fakat rakipleriniz katında birinci sıraya yerleşmeniz son derece kolaydır. Sohbetlerinizde candan davranmanız, etrafınızla sürekli bağlantı içinde olmanız, başarılı bir dönem geçirmenizi sağladığı gibi, ilginç tekliflerle de karşılaşmanızda etkilidir. İletişiminizin güçlenmesi sayesinde ve bildiklerinizi diğer insanlarla paylaşımınızdan söz etmiştik. Bu olumlu etkiler altında dikkat etmenizi çekmek istediğim en önemli nokta, bir çok işi aynı anda yapmak yerine, tek bir konuya odaklanmanızdır. Yoksa her yana dağılmanız gayet kolaydır. Ayrıca bu dönemde liderlik tutkusu içinde hareket etmekten ziyade, çevrenizle bilgilerinizi paylaşarak ilerlemeyi tercih etmeniz de gayet mümkündür. Benim de tavsiyem çalışma hayatınızda tek düze işlerden ziyade hareketlilik içeren, farklı konuları kapsayan alanlarda kendinizi ifade etmeye çalışmanızdır. Böylece kimsenin bilmediği yeteneklerinizi göstermeniz mümkün olabilir.
Bu enerjiler bir başka yansıması insan ilişkilerindeki başarınızdır. Bu dönemde işlerinizi hızlı bir şekilde bitirmeye çalışırken, iş arkadaşlarınızla yeni fikirlerinizi, projelerinizi ve kafanızın içindeki planlarınızı paylaşmaktan zevk alabilirsiniz. Sizin isteğiniz hızlı düşünmek, hızla uygulamaya koymak ve diğer insanların da aynı şekilde size ayak uydurmasıdır. Çünkü bilirsiniz ki, siz ne kadar başarılı olursanız olun, zincirin halkasında meydana gelecek bir kopukluk, başarısızlık anlamına gelecek, belki de devre dışı kalacaksınızdır. Onun için herkesin görevini layıkıyla yapmasından yanasınızdır. Bunu da sinirlenerek değil, şirinlikle uygulatmayı tercih edebilirsiniz.
Para Durumunuz
Haziran ayının tümünde geçerli olacak enerjiler altında maddi konularda, uzun uzun düşünmek yerine, yaptığınız işin karşılığının bir şekilde verilmesi gerektiğini düşünür ve değişen durumlara göre kendinizi ayarlayabilirseniz, dönemi olumlu bir şekilde geçirmeniz mümkündür. Sizin için bu süreçte, paranın kazanıldığı alanların başında, iletişimsel konular büyük bir öneme sahiptir. Sözgelimi konuşmak ve yazmak, ulaşım ve haberleşme, bağlantılar kurmak gibi. Yani tek bir alandan gelir akışı yerine, parça parça yapılan işlerden para kazanmanız mümkündür. Bu enerji altında, para biriktirmek, harcamalar konusunda temkinli hareket etmek çoğu zaman zordur. Çünkü kazandığınız paraya göre yaşadığınız için, daha fazla kazanırsanız daha iyi şartlar altında hayatınızı geçireceğinizin bilincindesinizdir.
Bu dönemdeki etkiler altında, parasal konularda bütünleşme, kaynaşma, birleşme arzunuz, ilişkiler kanalıyla gelir elde etmenizde özellikle yardımcı bir unsurdur. Ayrıca sıradaşı meslekler aracılığıyla da, part-tıme çalışarak para kazanabilirsiniz. Yani belli bir işiniz vardır, fakat kısa süreliğine ek bir iş yaparak kendinize kaynak yaratabilirsiniz. Yalnız bu dönemde dikkat etmeniz gereken konu, harcamalarınızdır. Yani gerekli gereksiz şeylere para yatırmaktan, isteklerinizin takıntılı hale gelmesi nedeniyle yapılacak harcamalardan uzak durmak son derece önemlidir. Arkadaş ve yakın çevrenizin desteğini görebileceğiniz bu dönemde bazılarınız bu yolla da gelir elde edebilirler.

Pozitif Enerjili Günler : 1-9-10-14-15-19-20-27-28
Zayıf Enerjili Günler :2-3-16-17-18-23-24-29-30
Aşkta En Şanslı Günler :19-20
Yeniay :9-10
(Ay gezegeninin Oğlak burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay :23-24
(Ay gezegeninin Yengeç burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Kova Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler
21 Mayıs – 21 Haziran tarihleri arasında Güneş,
13 Haziran tarihine kadar Boğa burcunda düz olarak seyrine devam edecek, iletişim gezegeni Merkürün seyri, aşk hayatınızla ilgili konularda sürecin epeyce hareketli geçeceğinin belirtisidir. Çünkü Güneş astrolojide ifade gücümüz, İkizler burcunda ilerlemesi ise, çevrenizle olan irtibatınızın simgesidir. Bu iki durumu yanyana getirdiğimizde ve bu enerjiyi aşk evinde düşündüğümüzde, iletişim kanalıyla kendinizi ifade edebileceğinizi ve bu şekilde hareket etmeniz sayesinde yeni insanlarla kolayca temasa geçebileceğinizi söyleyebiliriz. İşte bu temas etme duygusu, sosyal hayatla birebir ilişkiler kurduğunuzda, başkalarıyla bir arada olduğunuzda, hobilerinizle uğraşırken veyahut herşeyden önemlisi, özel biriyle yanyanayken huzurlu ve mutlu hissetmeniz anlamına gelir. Ki bu durum bir Kovanın kesinlikle başarılı olacağı bir seçenektir.
Sizin de tahmin edebileceğiniz gibi, bir Kova cemiyet hayatının vazgeçilmez, her zaman arzu edilen, sıradışı yönleriyle sohbetinden zevk alınan önemli bir üyesidir. Bir grup faaliyeti veya sıradışı bir ortam olduğunda biliniz ki, orada bir Kova mensubu vardır. Çünkü o, yenilikçi düşünceleriyle, farklı ışıltısıyla her zaman öne çıkabilen, rakiplerinizi geride bırakan sosyal bir varlıktır. İşte bu tarihlerde kendinizi yukarıdaki gibi pozitif, ilerlemiş bir yaşta olsanız da genç ruhlu hissedebilir, çevrenizdeki insanların da canlanmasında yardımcı olabilirsiniz. Sizin olduğunuz yerde rutinleşmeye izin yoktur. Değişimlerde bulunulmalı ve bu değişimler sancılı olsa dahi, mutlaka yerine getirilmelidir. Çünkü bilirsiniz ki, eğer değişmeye gönlünüz yoksa, gelişim beklemeye de hakkınız yok gibidir.
Bu enerjiler aşk hayatınızla ilgili oldukça aktif bir dönemin simgesidir. Aşk evinizde ilerleyen bu gezegenler, iletişimsel konularda, karşı cinsle olan bağlantınızın son derece güçlü olacağının simgesidir. Genelde sabit düşünceler etrafında, kendine göre kararlar veren ve bu kararlardan asla dönmeyen soğukkanlı Kova, bu dönemde biraz daha esnek düşünmeye başlar. Çok yönlülüğünü yaşadığı veya yaşayacağı ilişki içinde sergilemek ister. Zihnen öylesine hızlı çalışan bir mantık gücü vardır ki, onu durdurmak veya onu kandırmaya çalışmak imkansızdır. Eğer kafaca anlaşabileceği birisi karşısına çıkarsa Kova, bunu kesinlikle hissederek değerlendirmeye alacaktır. Bu süreçte, yeniliklerde bulunmak ve yaşamak dürtünüz yüksek olduğundan, dikkatinizi çekebilecek birine rastlamanız mümkündür. Bu kişinin kalbinizin derinliklerine inmesi için, karşısındaki kişinin fikirlerini, düşüncelerini net bir şekilde ifade etmesi, duruşuyla güven duygusunu size hissettirmesi lazımdır. Değişik konularda konuşan, konuşmakta zorluk çekmeyen ve anlama gücü olan insanlar sizi kazanmaya aday kişilerdir. Son derece sosyal ve enerjik olduğunuz bu dönemde, afacan çocuklar gibisinizdir. Hatta bir romanın kahramanı çalıkuşuna benzersiniz. Aşkla cıvıldayan ağlayan gülen ama ele geçirilme aşamasında zorlayıcı kalkanları olan. Bu dönemde yeni bir aşk, yeni bir beraberliğe başlamak gayet kolay olduğu gibi, devam etmekte olan ilişkinizde veya yeni başlayacak birlikteliğinizde aradığınız en önemli koşul, sizi kıskandırmaya kalkmayan, şüphelenmenize neden olmayan, açık davranan, sevmesini bilen, sevginin değerinin farkında olan kişidir.

İş ve Kariyer
1 Haziran – 12 Temmuz tarihleri arasında Boğa burcunda seyredecek aktivite gezegeni Mars, mesleki konularda home ofis tarzı bir çalışmayı gösterebileceği gibi, size aşina gelen ve kalıcılığı olan bir ortamda çalışmayı tercih etmeniz anlamına da gelir. Burada belli bir zamanın geçmesi ve tasarlanan işin olgunlaşması lazımdır. Yani işinizde uzmanlaşmanız için veya işinizden gelir elde edebilmeniz için, bir müddet bildik bir ortamda(eviniz v.b) çalışmanız lazımdır. İş hayatınızla ilgili her türlü mevzuda, gerek duygusal ve gerekse maddi açıdan güvenceye fazlasıyla ihtiyaç duyabileceğiniz bu süreçte, güçlü ve sabırlı olmanız son derece önemlidir. Böyle durumlarda kişinin inancı, onu her türlü zorluk karşısında koruyabilir. O zaman benim de önerim, hangi yol ayrımında olursanız olun veya neye karar vermişseniz asla yılmadan, olumsuz düşünmeden ilerlemeniz, emek sarfetmenizdir. Kaldı ki bu dönemde güçlü Venüs sizi hem ruhsal açıdan hem de maddi anlamda rahata kavuşmanız adına destekleyebilir. Kimileriniz kendi ayakları üstünde durabilmek için yeni bir iş kararı alabilir, bazılarınız ev içinde yeteneklerini değerlendirmeye kalkışabilir. Bu süreçte verimlilik olgusu gayet değerlidir. Oturup düşündüğünüzde şu an varmaya çalıştığınız yolun sonunda gerçekten rahat edeceğinize inanıyorsanız, o zaman kendinizi boş yere tedirgin etmeyiniz. Yanlış bir seçim yaptığınızı düşünüyorsanız, tekrar kendinizi gözden geçiriniz.
İstekli ve sabırlı bir şekilde ilerlemeniz gerektiğinde söz etmiştim biraz önce. Bunun anlamı, geleceğinizi garanti altına alabilmek için, karşınıza çıkabilecek her türlü zorlukla mücadele edebilecek kadar güçlü olmanızdır. Dışarıdaki dünya üzerinizde baskılar kurmaya kalkışsa da, siz kendinizden ve yapacaklarınızdan eminseniz, kimsenin sizi durdurması mümkün olamaz. Yeter ki doğanızda bulunan yenilik ve sıradışılık gücünüz açığa çıkarın. Gerisi zincir halkaları gibi birbirine bağlanacak ve başarı kendiliğinden oluşabilecektir. Bu tarihler arasında dikkat edilmesi gereken bir başka nokta, ayağınızı sağlam olarak yere basmaktır. Fakat bir daha kaldırmayacak şekilde değil. Yani her adım bir başka adımı takip etmeli ve ileriye doğru gidilmelidir. Eğer sağlam olsun diye bastığınız yerde beklemeye devam ederseniz, zaman kaybetmiş olursunuz. Bunun ince ayarını mutlaka yapmalısınız. Benim bu etkiler altında size önerim, derin bir şekilde kendinizi gözden geçirerek, işin kolayına kaçmadan, gerekli dönüşümü gerçekleştirmenizdir.
21 Haziran – 22 Temmuz tarihleri arasında, çalışma hayatınızla ilgili yaşam alanında seyredecek Güneş gezegeninin Yengeç burcu seyri, mesleki konulardaki duyarlılığınızın simgesi olup, geçmiş tecrübelerden yararlanarak kendinizi yeniden keşfetme isteğinizin simgesi gibidir. Bu etki altında güvenlik duygusu son derece önemlidir. İdealleriniz ve amaçlarınız sizi öyle bir noktaya eriştirmelidir ki, bağımsız ve yetişkin biri olarak hedeflerinize ulaşabilesiniz. İş hayatınızla ilgili konularda yapılması gereken, geçmiş koşullanmalar ve eski alışkanlıklarınızla mücadele ederek, değişen koşullara ayak uydurmak. Gelişiminiz için gerekli olan koşullara uyum sağlamak. Bunu yaparken ikilemler içinde kalmadan, günü saati birbirine uymayan bir kişi davranmamak gerekir. Kendinizi her şekilde gözden geçirerek nelerin sizi motive ettiğini bulmanız ve buna göre yeni bir yol çizmenizdir. Yani bütünlük sağlamak zorundasınız. Böylece bu dönemi ustalaşmayı öğrenerek, diğer insanlarla güçlü bağlar kurarak ve öncü gücünüzü açığa çıkararak faydalı bir alanda değerlendirmiş olursunuz. Yeniliklere ayak uydurmanın yolu, eskinin alışkanlıklarından kurtulmakla olur. Eğer takılıp kalırsanız büyümüyorum diye hayıflanmaya hakkınız yoktur.

Parasal Durumunuz
7 Haziran tarihinde gölgeli günleri sona erecek, başkaları kaynaklı gelir evinizin yöneticisi olan Merkür gezegeni, Boğa burcundaki yolculuğunu, 13 Haziran tarihine kadar düz olarak devam ettirecektir. Böylece geri hareketin, maddi ve manevi konularda neden olduğu yavaşlamalar yerini hızlılığa bırakmaya başlayacaktır. Eğer siz, geri harekette belli bir gözden geçirmede bulunduysanız veya kararlar aldıysanız bunları uygulamaya geçirmek için, Merkür gezegeninin İkizler burcunda başlayacak güçlü dönemini tercih edebilirsiniz. Bu tarih 14 Hazirandır. O tarihe kadar hazırlıklarınızı sürdürmeli, elinizdekileri toparlamalısınız. Bu zaman dilimi inde, evinizle alakalı bütçe, ihtiyaçlarınız, yatırımlarınız v.b konuları ele alabilir, düzenleyebilirsiniz. Kazancınızla ilgili meseleleri yakınlarınızla konuşabilir, fikirlerini alabilirsiniz. Ayrıca paranıza sahip çıkabilir veya değerlendirmek istiyorsanız mantıklı bir şekilde kendinize bir yön belirleyebilirsiniz.
14 Haziran – 3 Temmuz tarihleri arasında yöneticisi olduğu İkizler burcunda seyrine başlayacak Merkür gezegeni, maddi konularda hızlılığın, aktivitenin, kazancın, desteklenmenin işareti olarak önemlidir. Bu tarih geldiğinde kazanç elde etmek için yoğun görüşmeler söz konusu olabilir. Çevrenizle bağlantılarınız, girişimleriniz gündeme gelmeye başlar. Tabi bu arada aman dikkatli olun gereksiz yere para harcamayın demiyorum. Çünkü epeydir zaten para sorunlarıyla uğraşmaktaydınız. Artık ne yapmamanız gerektiğini biliyor olmalısınız. Yeteneklerinizi ortaya koyabileceğiniz şekilde hareket etmeye çalışınız. Böyle yapmanız halinde, parasal konularda rahatlamanız mümkündür.

Pozitif Enerjili Günler :2-3-11-12-13-16-17-18-21-22-29-30
Zayıf Enerjili Günler :4-5-19-20-25-26
Aşkta En Şanslı Günler :21-22
Yeniay :11-12-13
(Ay gezegeninin Kova burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay :25-26
(Ay gezegeninin Aslan burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Balık Burcu Aylık Yorumu
Aşk ve İlişkiler

6 Haziran – 5 Temmuz tarihleri arasında, yöneticisi olduğu Boğa burcunda ilerlemesini sürdürecek Venüs gezegeninin seyri, tüm burçlar açısından olduğu gibi sizler açısından da önem taşımakta. İletişim evinizde gerçekleşecek bu hareket gösteriyor ki sizler bu etki altında, sahiplenme, sadakat, dürüstlük ve doğruluk olguları içinde ilişki yaşamaktan oldukça keyif duyabilirsiniz. Burcunuzla uyumlu görünüm oluşturacak bu hareket, aşk konusunda sabırlı olmanızı, sadakat duygusu içinde hareket etmenizi sağlayıcıdır. Bir ilişkiden ne beklediğinizi, partnerinizle neleri paylaşmaktan hoşlandığınızı, aranızdaki iletişimde neleri merkez aldığınızı belirleyebileceğiniz bu dönemde, ilkbaharın tohum vermeye hazır toprağı gibi, sizler de aşk konusunda verimlilik, kalıcılık, sadakat olgularını ön planda tutarak ilişkinizi büyütebilir, böylece güzellikler biçebilirsiniz.
Bu enerji Haziran ayına damgasını vuracağından ben sizler açısından gerek iletişim gerekse ilişki bakımından olumlu olacağını düşünmekteyim. Ayrıca Venüsün bu tarihler arasında tutkulu Mars gezegeniyle 21 Haziran tarihinde yapacağı kavuşum, duble bir etki olarak, dönemin çok daha etkili olmasını sağlamaktadır. Böylece güçlü duygularınız, istek gücünüzü harekete geçirerek, yaşadığınız veya yaşayacağınız ilişkiyi ihtirasla sarıp sarmalayacaktır.Tabi ki bu güçlü duygular, hayata daha olumlu bakmanızı, umudunuzu içinizde büyütmenizi, aşkla büyümenizi, aşkla verimli hale gelmenizi ve her alanda kendinizi huzurlu hissetmenizi sağlayıcı bir etki yaratarak dönemi harika geçirmenize destek verecektir.
Duygularınızı bir oya gibi işleyeceğiniz bu dönemde, aşkın teninizdeki yansıması, size ayrı bir canlılık, yaşama sevinci ve fiziksel açıdan taze bir görünüm sunabilir. Duygularınızdan emin olmanız nedeniyle, artık hangi yolda yürümek istediğinizin bilinciyle ilerleyebilirsiniz. Boğada ilerleyen Venüs gezegeni, kendi bünyesinde sahipliği, elde edileni korumak içgüdüsünü, yeri geldiğinde yüreğinizin kalesini savunabileceğinizin de göstergesidir. İşte tam bu noktada, eğer süregelen bir ilişkiniz varsa ve sorunlarla öyle veya böyle devam ediyorsa, o kalenin fethedilmesi oldukça zordur. Çünkü kilit bir değil iki tanedir. Onu aşabilecek kişinin öncelikle kendiyle barışık olması ve ne dediğini, ne yaptığını, size verdiği değeri ve bu ilişkiye kattıklarını oturup uzun uzun düşünmesi lazımdır.
İlişkisi sağlam temelli olan ve bu beraberliğin kıymetini kendi içinde bilen çiftler açısından duruma baktığımızda, bu dönemde, cinselliklerini doyasıya yaşayabileceklerini, arzularının karşılıklı olması nedeniyle, birbirlerine kenetleneceklerini gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Tabi bunun sonucunda hayatı güzel görmemek, mutluluğu yüreğinizde hissetmemek olur mu? ilişkiye yeni başlayacaklar açısından bu enerjinin önemi, ilişkinin niteliğine ve kişilerin karakter yapılarına göre değişse de, en başta dikkat etmeleri gereken nokta, birbirlerinin ilkelerine, inandıklarına ve beklentilerine karşı duyarlı olmaları, birbirlerinden ne beklediklerini net bir şekilde ifade edebilmeleridir. Böylelikle kişiler ileride yaşanabilecek her türlü sorunu beraberce çözmüş olurlar. Bu çözüş ise, hayal kırıklığı gibi bir durumun ortadan kalkması anlamına gelir.
İşte bütün bu güçlü enerji altında aşk yüreğinizde alevlenirken, yani Venüs ve Mars gezegenleri yanyana aşkı yüreğinizde ihtirasla sarıp sarmalarken, hatta sizi kendinizden geçirmeye çalışırken,
21 Haziran – 22 Temmuz tarihleri arasında, aşk evinizde Güneş gezegeninin Yengeç burcu seyri başlar. Bu etki altında, duygular alemi sizi farklı bir konuda düşünmeye zorlar. Yani, aşkla büyümek aşkı teninde hissetmek isteyen yürek, geçmişini hatırlar. Bu durum, bir yol ayrımında hangi yöne gideceğini bilemeyen bir yolcunun haline benzer. Öylece durur ve bekler. Bu bekleyişte kendi yüreğinin sesine kulak vermesinin daha doğru olacağını düşünür. Bu durum, derin sulardan sığ yüzeye çıkarak keşifte bulunmak isteyen bir balığın, korku içinde kendi karanlığına dönmek istemesine benzer. Çünkü geçmiş bildiği, gelecek ise bilmediği bir yerdir. Sevgili Balıklar Güneşin Yengeç burcu seyri, aslında böylesine çelişkili bir zaman diliminin simgesidir. Fakat bu bir Balık için yabancısı olduğu bir hal değildir. Çünkü o ikilemlerin ustası ve bilinmezlerin kahinidir. Bu süreçte yapılması gereken tabi ki geçmişin tekrar gözden geçirilmesi fakat mutlaka, ya onarılarak düzenlenmesi veya tümüyle geride bırakılarak devam edilmesidir. Bu enerjiyi olumlu şekilde kullanmanın yolu ise, önce geçmişinizle barışmak, sonra onu uğurlamak ve yeniye yer açmaktır.

İş ve Kariyer
21 Mayıs – 21 Haziran tarihleri arasında İkizler burcunda ilerlemesini sürdürecek Güneş gezegeni, çalışma hayatınızla ilgili konularda bilgilenmeye verdiğiniz önemin göstergesidir. Gelişim için, dikkatli, sabırlı, azimli bir şekilde hareket etmenizi sağlayan bu enerji altında, gayet hızlı ve aktif bir şekilde hareket edebilir, kafanızın içindekileri uygulamaya koyabilirsiniz. Tabi Merkürün gölgeli günlerinin bitimi olan 7 Haziran sonrasında yürürlüğe koyabilirsiniz. Uyarılara açık ve desteklenmeniz halinde kolaylıkla başarıya ulaşabileceğiniz bu dönemde, yüzeysel düşünmek yerine derinlemesine gözden geçirmelerde bulunmalısınız. Bu sizi olabilecek yanlışlıklardan koruyabilir. Astrolojiye meraklı olanlar bilirler. İkizler burcu seyir zamanları iletişim, medya, haber, ulaşım, eğitim konularında yapılacak bağlantıların simgesidir. İnsan böyle zamanlarda pek sıkıntıya gelemez. Bunun için de çabucak yön değiştirmekten yanadır ve her alanda kendini göstermeye çalışır. Birden fazla konuyla ilgilenir fakat bunların kalıcılığı yoktur. Oysaki yapılması gereken, bilgi ve tecrübenizi gösterebileceğiniz alanları belirlemek veya belirlediyseniz bu konularda harekete geçmektir. Böylece dağılmanın önüne geçilmiş olur.
Bu dönemin bir başka yansıması, işinizle alakalı konularda kavrayışın yükselmesi, becerikliliğin artışı, algılamanın yoğunluğudur. Atak, gayet uyanık, hünerlerinizi ortaya koymanızı sağlayan enerjiler, iş hayatında sizi bir ışık gibi takip edebilir. Ayrıca çevrenizle olan irtibatınız, sosyal yönden gelişiminizi sağladığı gibi, yeni kurduğunuz arkadaşlıklar mesleki girişimlerinizde size destek olabilirler. Gelip geçici hedefler yerine tutarlı ve dengeli paylaşımlar sayesinde işlerinizi yürürlüğe koymanız kolaylaşır. Hızlı zihinsel faaliyetler yargı ve mantık gücünüz, şu anki işiniz veya kurmayı düşündüğünüz işle alakalı olarak daha tutarlı kararlar vermenizi sağlar. Böylece net bir şekilde ben bu yolda ilerleyeceğim veya şu alanda sesimi duyuracağım demeniz mümkün olur.
21 Haziran – 22 Temmuz tarihleri arasında Yengeç burcunda seyrini sürdürecek Güneş, yaratıcı yönlerinizi öncü bir biçimde hayata geçirmenizi, uygulamalarda bulunarak bunları ifade etmenizi sağlar. Güvence isteğiniz ön planda olduğu için, yanlış kararlar vermemek için fazlasıyla itina gösterebilirsiniz. Güneşin duyarlı ışığı sizi aydınlatırken, kim olduğunuzu, nelere sahip olduğunuzu düşünmek gayet kolaydır. Yüreğinizdeki ses, neler yapabileceğini dünyaya göstermelisin der gibidir. Size düşen bu sesi izlemek ve kendinizi göstermektir. Bu dönemde dikkat edeceğiniz en önemli husus, kimsenin etkisi altında kalmamaktır. Bu dönemde insanlar üzerinde farklı bir etkiniz vardır. Sahip olduklarınızı koruma içgüdünüz yoğundur.

Parasal Durumunuz
1 Haziran – 12 Temmuz tarihleri arasında Boğa burcunda ilerleyecek, kazanç evinizin yöneticisi Mars gezegeninin seyri, güçlü Venüsle kavuşum derecesi içinde ilerleyeceği için, gayet olumlu bir etkidir. Dispozite edilmiş, yani güçlendirilmiş etkiye sahip Mars, doğal olarak maddi konularda ferahlamanız anlamına gelmektedir. Ayrıca parasal konularda yapılacak görüşmelerin de göstergesidir. Sadakatle işlerinizi yapıyor oluşunuz doğal olarak maddi kazançlar elde etmenizde sizi destekleyicidir. Elinizdeki parayı sınırlı bir şekilde kullanmanız gerektiğini bu enerji sayesinde anlamanız kolaydır. Söz gelimi paranızı giderlerinize göre düzenler ve ödemelerinizi bu şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bu dönemde belli bir rahatlama oluşacağı için, uzun zamandan sonra gelen bu ferahlıkta dengenizi kaybetmemek için, belli bir sistem içinde hareket etmeniz faydalıdır. Yani beş duyunuzun sizi esir almasına izin vermemiş olursunuz. Ödemeniz gerekenleri en başta, ardından ihtiyaçlarınızı daha sonra da kalıyorsa birkaç kuruş kenarınızda bulundurmanız faydalıdır.

Pozitif Enerjili Günler :4-5-9-10-14-15-19-20-23-24-27-28
Zayıf Enerjili Günler :1-6-7-8-21-22-27-28
Aşkta En Şanslı Günler :23-24
Yeniay :14-15
(Ay gezegeninin Kova burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay :1-27-28
(Ay gezegeninin Aslan burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-06-2009, 16:50   #4
Eye For An Eye
 
OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

vay bee hayatını bunlara göre düzenleyen var mı acaba ? ...
__________________
Click the image to open in full size.



Devrimin amacını kavramış olanlar sürekli olarak onu koruma gücüne sahip olacaklardır.
M. Kemal ATATÜRK

OzzY Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-06-2009, 19:38   #5
şǻЋяυт
 
teraphy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

holii holii össyı kazancam asjbdfD: saoL bebek +repi hakkettın D:
__________________

Remzin KartaLLar gibi manileri yen aş Layıktır bu vasıfLar sana ey şanLı Beşiktaş...
teraphy Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-06-2009, 21:07   #6
Banned
 
nötr35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
teraphy´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
holii holii össyı kazancam asjbdfD: saoL bebek +repi hakkettın D:

heee

odtüyü kazanıcan biliom ben
__________________
Click the image to open in full size.
nötr35 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-06-2009, 12:16   #7
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
teraphy´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
holii holii össyı kazancam asjbdfD: saoL bebek +repi hakkettın D:

saaoll bebekimmm kazanırsın inş össyi dualarımız seninle
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 08:37 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580