Alıntı:
autopsy´isimli üyeden Alıntı
Dostum demek istediğim şey bence çok açık.Tek forvet oynamakla çift forvet oynamak çok farklıdır.Sırtı dönük pivot santrafor oynamakla, yüzü dönük oynamak çok farklıdır.Tek forvet oynayacaksan genelde sırtı dönük oynayabilecek ,kafa topu alabilecek, defansla tek başına boğuşabilecek bir adam tercih etmen gerekir.Bu durumda Nobre Bobo'dan önce gelir.Bobo bu işi yapamaz, ya da en fazla bu kadar yapabilir.Bu o adamı kötü futbolcu yapmaz.Bu stil ile ilgili bir şey.Nistelroy ile Martins'in aynı tip forvet olduğunu söyleyebilir misin ? Timsah gibi beklemekten kastım bu.Ben daha maçın ortasında Bobo tek forvet olarak kaldığında bunun olacağını tahmin etmiştim.Eve geldiğimde bu yazıları okuyacağıma emindim.Bobo'yu bu maçla yargılamak kadar saçma bir şey olamaz.Çünkü Bobo'nun tek forvet oynaması 40 maçta bir olacak bir şeydir.Manisa ve Antep maçında görülmüştür ki Bobo çift forvetten birisi olup yüzü kaleye dönük oynayabildiğinde çok daha etkili olmuştur.Parametrelerden kastım budur.Daha açık bir örnek için İlhan Mansız'ın Daum zamanında Ahmet Dursun ile çift forvet oynarken attığı gol sayısı 21 iken Luce zamanında tek forvet oynarken takım daha iyi oynamasına rağmen attığı gol 8 de kalmıştır.Üstelik İlhan Mansız tek forvet oynayabilecek stilde bir oyuncuydu.
İşin özeti şu dostum.Bir adamı değerlendirirken bu tip şeyleri de düşünmek gerekir.Ben bu adamın Adriano olduğu iddaasında değilim ama sizin düşündüğünüz kadar kötü olduğuna da inanmıyorum.Bir adamı altı pastan bir tane gol kaçırmasıyla ya da alışık olmadığı bir tarzda oynamak zorunda kaldı ve iyi oynayamadı diye asmak bana mantıklı gelmiyor.Geçen seneden beri izliyoruz,çok kötü oynadı diyenlere de şaşıyorum.Diyebilecek hiç bir şey bulamıyorum.Ayrıca yedekte yabancı oturamaz diye bir yasa var heralde.Boş şeylere takılıyoruz bence ama neyse ben susuyorum.Çünkü demek istediğimi anlatamıyorum.Ben burda Bobo'nun o kadar da kötü bir futbolcu olmadığını anlatmaya çalışırken insanlar hani hayran olduğunuz Bobo nerde falan gibi yazılar yazıyorlar.Bu saygısızlık olmuyor ama biz saygısız oluyoruz.Bu benim Bobo konusunda son yorumumdur.Yapıcı değil yıkıcı eleştiriler içerisinde tartışmak çok anlamlı gelmiyor bana.
Sizin dediğiniz gibi olsun.Hatta inşallah yollansın. |
dostum konu sen haklısın ben haklıyım konusu değil burada ortak amaç besiktasımızın menfaatleri. tabiki yedekte yabancı oturmaz diye bir yasa yok ancak neden otursun ligimizde iyi tek bir yabancı bile takımın gidişatını etkileyebiliyorken biz neden atıl kapasite olarak kullanalım. bizim de amacımız yapıcı olmak tamam bobo yine besiktasın futbolcusu olsun ama bu sezon kiralık verilsin pişsin biraz en azından yetişme sürecini biz harcamayalım o arada bizi yolumuzda ilerletebilecek adamlarla ilerleyelim bizim söylediğimiz de budur.