![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #121 | ||
Kıdemli Kartal ![]() Üyelik tarihi: Mar 2006 Yaş: 41
Tecrübe Puanı: 25 ![]() | Beşiktaş'tan Fener'e hazmedin yanıtı ![]() Fenerbahçe kupayı kaybedince ortalık bir anda karıştı. Yapılan açıklamalar, ortamı yine gerdi. Siyah-beyazlılar yaptıkları son açıklama ile rakiplerine sert bir yanıt verdi! ![]() Beşiktaş Kulübü, Fortis Türkiye Kupası Finali'nden sonra açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Yönetim Kurulu'na cevap verdi. Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Fenerbahçe Yönetim Kurulu, kaybettiği her maçtan sonra kamuoyunca bilinen tavrını Fortis Türkiye Kupası final mücadelesi sonrasında da sürdürmüş, yine yenilgiyi hazmedemeyerek futbol takımımızın başarısını hakem hatalarına bağlamıştır. Kupanın Beşiktaş'a hediye edildiğini ifade edecek kadar fütursuz açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Yönetim Kurulu, futbol takımımızın mücadelesine, emeğine saygısızlık yaptığı gibi kazananı tebrik etme erdeminden çok uzakta olduğunu bir kez daha göstermiştir. Büyüklük; kazanını tebrik etmekle, saygı göstermekle olur. Fenerbahçe Yönetim Kurulu, bu siyaseti ve mantığı ile Türk Sporu'ndaki yerini de en açık şekilde ifade etmiştir. Türkiye Süper Ligi'nde bu sezon en az 14 puanı hakem hataları sayesinde kazandığı tüm kamuoyunca bilinen Fenerbahçe Spor Kulübü'nün, hakem hatalarından şikayetçi olması ise yine gündemi değiştirme, camiasına yenilgiyi unutturma çabasından başka bir şey değildir"
__________________ iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım.... HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...! | ||
![]() |
|
![]() | #122 | ||
Tecrübe Puanı: 25 ![]() | .Bahçe ve BJK PFDK'ya sevkedildi... ![]() Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu, Türkiye Kupası maçı sırası ve sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle F.Bahçe ve Beşiktaş'ı PFDK sevk etti. İşte ayrıntılar... ![]() Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu, Fortis Türkiye Kupası maçı sırası ve sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle Fenerbahçe ve Beşiktaş Kulüpleri'ni Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti. Hukuk Kurulu, dosya üzerinde yaptığı inceleme sonrasında Beşiktaş Kulübü'nü saha içindeki olaylar ve tribündeki taraftarlarının spor ahlakına uymayan davranışları nedeniyle PFDK'ya gönderme kararı aldı. Kurul, Fenerbahçe'yi de, hem seyircilerinin tribünlerdeki davranışları hem de maç sonrası Beşiktaş'a 3-2 yenilen Fenerbahçe'nin kupa seromonisine katılmaması nedeniyle PFDK'ya sevk etme kararına vardı. Hukuk Kurulu, Fenerbahçe Kulübü'nün, hakem Bülent Demirlek ile federasyon yönetimi hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle inceleme başlatırken, kurul üyeleri, sarı-lacivertli kulübün bu dosya nedeniyle büyük bir ihtimalle PFDK'ya verileceğini kaydettiler.
__________________ iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım.... HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...! | ||
![]() |
![]() | #123 | ||
Tecrübe Puanı: 25 ![]() | Banka reklamına bayılıyorum. Bulduğu slogan çok şey ifade ediyor. Sadece futbol dünyası için değil, yaşamın kendisi için bile geçerli bir slogan bu: İyiler mutlaka kazanır. Fortis Türkiye Kupası finali de öyle oldu. İki iyi takım finale gelmişti. Finalde daha iyi olan kupayı müzesine götürdü. Turkcell Süper Lig'deki müthiş yarış da öyle değil mi ? İki iyi takım son iki haftaya girilmesine rağmen soluk soluğa yarışıyor. İki iyiden biri mutlaka kazanacak. Fortis Türkiye Kupası da 'iki iyi takımın' son kozlarını oynadığı bir final oldu. Maçı ve kupayı 'kadroda iyi olan' değil, 'sahada iyi olan' kazandı. Maç bitti, yorumlar yapıldı, kritikler yazıldı. Ben de istedim ki, aklıma takılanları aktarayım. Beşiktaş'ın forvetinde iki genç oyuncu biri Gökhan Güleç, diğeri Bobo. Fenerbahçe'nin hücüm alanında iki dünya markası Alex ve Anelka. Gökhan Güleç ile Bobo, maçın ilk dakikasından uzatmanın son dakikasına kadar varlıklarıyla, hırslarıyla, çalışkanlıklarıyla sahadaydılar. Rakibin iki büyük kozu Anelka ve Alex kadar elbette şöhretli, tecrübeli, kariyerli değillerdi. Ama hiç tartışmasız onlardan daha istekliydiler. Alex ile Anelka koca bir ilk yarıyı takımları adına ziyan ettiler. O ilk yarıda, tribündeki Fenerbahçe seyircisinin katkısı bile sahadaki Alex ile Anelka'nın katkısından daha fazlaydı. Dikkat ediyorum, bu Alex ile Anelka Fenerbahçe zora düşmeden, Fenerbahçe geriye düşmeden ortaya çıkmıyorlar. Nitekim 2-0 biten ilk yarıdan sonra ikinci yarının ilk onbeş dakikasında 'saman alevi' gibi parlayıp kaybolmasına rağmen Anelka, kasığı zorladığı için 90. dakikada çıkmak zorunda kalan Alex'in biraz kımıldayışı bile oyunun 2-2'ye gelmesine yetti. Kardeşim, Fenerbahçe geriye düşmeden, Fenerbahçe zora düşmeden oynamak, mücadele etmek, takım arkadaşlarınıza katkı sağlamak aklınıza gelmiyor mu ? Dönelim Beşiktaş'ın forvetindeki Gökhan Güleç'ten savunmadaki Gökhan Zan'a. Müthiş mücadele etti. Hava toplarında kayıtsız şartsız üstünlüğü olan Fenerbahçe'ye bu şansı tanımadı. Sadece bir kez rakibine oranla daha az yükseldi, o pozisyonu da gol olurken İbrahim Üzülmez çizgiden çıkarttı. Bu Gökhan Zan'a dikkat. Sadece Beşiktaş için değil, ulusal takım için de dikkat. Beşiktaş yönetiminin yerinde olsam kaleci Cordoba'yı asla bırakmam. Genç Mehmet Sedef'te ısrar ederim. Fenerbahçe'de Tuncay'a bir tavsiye. Manisa maçında topla hücuma çıkarken, gereksiz bir çalımdan kaptırdığı o top gitti, Fenerbahçe kalesine gol oldu. Aradan iki hafta geçti, kupa finalinde hücuma çıkarken gene gereksiz bir top kaybı yaptı, Fenerbahçe ikinci golü yedi. Sevgili Tuncay, yanlıştan ders almaz mısın? Hocandan bu konuda uyarı almaz mısın? Bu yanlışı ısrarla neden yaparsın? Beşiktaş transfer yaparken, takıma kaliteli, usta oyuncular arıyor. Oysa usta ellerinde. Büyük futbolcu, büyük maçlarda ve kritik anlarda oyunu ve sonucu değiştiren oyuncudur. Kimi alırsanız alın, alacağınız kaliteli oyuncunun bir Tümer Metin klasiği olacağını garanti edemezsiniz? O zaman çözün şu Tümer işini? Nedir alıp-veremediğiniz, nedir aranızdaki sorun? Daldan dala atlıyorum ve Appiah adında duruyorum. Fenerbahçe iki duran adamı nedeniyle rakibe karşı sürekli eksik oynadığı için Appiah her maçta enaz iki-üç futbolcunun gücünü ortaya koyarak oynuyor. Sigortaları ne zaman atar bilemem. Ama çok yük bindiği, hatta aşırı yük bindiği kesin. Appiah takımın 'hamalı' olabilir. Ama sırtına bu kadar yük vurursanız yarın öbürgün dizlerinin üstüne çökebilir. 'Yeter artık, ben bittim' diyebilir. Elbette maçın hakemi. Fenerbahçe'nin frikikten yediği gol öncesi Okan'a faul yapılmadığı ciddi şekilde tartışılabilir. İkinci gol öncesi Tuncay'a faul yapıldığı söylenebilir. Ama bütün bunlara rağmen, Fenerbahçe'nin kazanmak için Beşiktaş'tan daha fazla çalıştığı, daha hırslı oynadığı söylenemez. Bakmayın maçın 120 dakika oynandığına. Aslında maç ilk yarıda bitti. Beşiktaş işi sıkı tuttu, Fenerbahçe'nin aklı başına sonradan geldi ama bir Tümer Metin klasiği sonucu ve kupanın sahibini belli etti. Önce kazanana, sonra kaybedene tebrikler. Bunca yanlışa, eksiğe rağmen kupa finaline yakışır bir mücadele ortaya koydular. Aslında iki iyi takımdan biri kazanacaktı. Daha iyi olan kazandı. Benim de aklıma o banka reklamı geldi: İyiler mutlaka kazanır. ---------------------------------------- ŞANSAL BÜYÜKA-maraton
![]() |
![]() | #124 | ||
![]() ![]() Üyelik tarihi: Mar 2006 Yaş: 48
Tecrübe Puanı: 23 ![]() | Alıntı:
__________________ vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez. M.K.Atatürk edenin ..... | ||
![]() |
![]() | #125 | ||
![]() ![]() Üyelik tarihi: Mar 2006 Yaş: 48
Tecrübe Puanı: 23 ![]() | Alıntı: ![]() ![]() ![]()
__________________ vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez. M.K.Atatürk edenin ..... | ||
![]() |
![]() | #128 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Mar 2006 Yaş: 35
Tecrübe Puanı: 20 ![]() | abı harıkasınız yaa resımler bıle acaıp heycan verıo .... kahretsınkı gıdemedım maca ama sonucta kupa bızım mı BIZIM ![]() tabı en guzelıde cıkıp tum bjk lı tarftarlarla sewıncımızı paylasmak olduu ![]() ![]() ![]() | ||
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |