|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
19-05-2006, 03:01 | #1 | ||
Tecrübe Puanı: 21 |
Gizli devrim Yönetim ve divan kurulu tüzük tadil değişikliği için uğraşıyor. Yeni sistem uygulanırsa üyeler sadece başkanı seçebilecek. 3 AYLIK ÇALIŞMA Beşiktaş yönetimi, haziran ayında tüzük tadil değişikliğine giderek, sistemi değiştirmeye hazırlanıyor. Yönetimin ve divan kurulunun üç aydır, üyeliklerden kulübün yönetimine kadar birçok konuda çalışmayı içeren tüzük değişikliği tasarısı üzerine çalıştığı öğrenildi. Başkan Yıldırım Demirören'in en çok üzerinde durduğu ise başkanlık seçimi konusu. ÜYELER TEDİRGİN Başkan Demirören'in özellikle "Kongre başkanını seçsin, başkan sonra yönetim listesini kendisi oluştursun" amacını güden yeni başkanlık sistemini tüzüğe ekletmek istediği öğrenildi. Kongre üyeleri, herkesin tatilde olduğu dönemde yapılmasın planlanan tüzük kongresinden çıkacak bu kararın "oldu bittiye getirmek" anlamına geldiği uyarısını yapıyor kaynak:fotomac | ||
|
20-05-2006, 12:48 | #6 | ||
Tecrübe Puanı: 21 | Tarihi tüzük Haziranda yapılacak tüzük tadil kongresindeki en önemli madde, başkanın ve yönetimin ayrı ayrı seçilecek olması. Beşiktaş Yönetim ve Divan Kurulu, Dernek Tüzüğü'nü değiştirmek için yeni taslak hazırladı. Haziranın 3. haftasında yapılması planlanan Tüzük Tadil Kongresi'nde oylamaya sunulacak yeni taslakta; Başkanlık sistemine geçilmesi ve seçilen başkanın kongre sonrası yöneticilerini kendi seçmesi gibi kararlar var. Fotomaç'ın ele geçirdiği iki bölümden oluşan 37 sayfalık taslak, tartışmaları da beraberinde getirecek görünüyor. KRİTİK MADDE 33 Yeni tüzük taslağında 33. maddede başkanla, yönetim kurulunun seçimi ayrı ayrı öngörülmekte. Buna göre: "Önce başkan seçilir. Başkan, seçimi takip eden 3. mesai bitimine kadar 24 kişilik yönetim kurulu aday listesini kamuoyuna açıklar ve Divan Kurulu'na verir. Yönetim kurulu üyeleri seçimi, başkan seçimini takiben 1 hafta sonra yapılır." DAHA GÜÇLÜ YÖNETİM Bu madde kongrede kabul edilirse Beşiktaş'ta "başkanlık sistemi" gerçekleşecek. Ancak seçilen başkanın elini güçlendiren ve "Grupların önüne geçeceği ve daha güçlü bir yönetim kurulunun oluşturulacağı" iddia edilen bu sistemin başkan adaylarını oy almak için tutulamayacak vaadlere bile sevk edebileceği de düşünüyor kaynak:fotomac | ||
21-05-2006, 01:53 | #10 | ||
Tecrübe Puanı: 21 | Eksiği çok Demirören'in "Üyeler başkanı, başkan da yönetimi seçsin" önerisi için muhalefet "Beşiktaş'ı babasının şirketi gibi yönetemez" diyor. Beşiktaş'taDivan Kurulu'nun önderliğinde hazırlanan Tüzük Değişikliği Taslağı'ndaki başkanlık sistemini getiren yeni sistem tartışmaları beraberinde getirdi. Divan Başkanı Şeref Nasır, "Dernekler Kanunu'ndaki değişiklikler ve oluşan ihtiyaçlar tüzük değişikliğini zorunlu kıldı. Çok önemli değişiklikler var. Başkanlık sistemi bunlardan sadece biri. Biz de bu konu hakkında yeni bir taslak hazırladık" dedi ve şöyle devam etti. TALEP YÖNETİMDEN "ÖNCE başkan, ardından başkanın seçeceği 24 kişi arasından 18 kişinin belirlenmesi için düşünülen iki kongre talebi yönetiminden gelmiştir. Bu da grupların etkinliğinin azaltılması içindir. Doğruyu bulmak için taslağı camianın görüşüne sunduk." Ancak Nasır'ın bu ifadesine karşın, muhalefet taslakta çok eksik olduğunu ifade etti. kaynak:fotomac | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |