Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Forum Arşivi > Çöp Kutusu

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24-07-2006, 14:29   #1
 
pascalmania - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Nobre: Gerçek Beşiktaşlı olmak için...

Click the image to open in full size.
Nobre’den Çok Özel Açıklamalar
24.07.2006 14:23

Brezilyalı golcümüz Marcio Nobre, internet sitemize çok özel açıklamalar yaptı. Nobre, futboldan hayat görüşüne, İstanbul’a olan hayranlığından aileye verdiği değere kadar birçok konuda görüşlerini açıkladı. A Futbol Takımımız’ın Basın Sorumlusu Tuncay Yanık, yeni golcümüz Brezilyalı Marcio Ferreire Nobre ile Almanya Kampı’nda konuştu. Nobre röportajda çok farklı konularda, önemli mesajlar verdi. İşte Nobre’nin açıklamaları:
“Beşiktaş’ta Her Şeye Yeniden Başlıyorum”
Beşiktaş’ı çok büyük bir kulüp olduğu için tercih ettim. Beşiktaş yöneticileri, görüşmelerimiz sırasında bana çok iyi ve profesyonelce yaklaştılar ve bu beni çok etkiledi. Onlar ilk etapta önemli olanın benim kişiliğim ve oynadığım futbol olduğunu bana aktardılar. Ben de bu davranışların da etkisiyle Beşiktaş’a evet demekte zorluk yaşamadım. Artık benim kariyerimde yeni ve çok önemli bir sayfa açıldı. Ben Beşiktaş’ta her şeye yeniden başlıyorum. Çok çalışarak bana güvenenlerin bu inancını boşa çıkartmamaya çalışacağım.
“60’a Yakın Gol Attım”

Türkiye’deki kariyerim süresince çok başarılı olduğuma inanıyorum. Tam hatırlamıyorum ama 2,5 sene içerisinde 60’a yakın resmi gol attım.
“Yakın Zamanda Her Açıdan Üst Seviyede Olacağız”
Takımımız gün geçtikçe çok daha iyiye gidiyor. Üst düzeyde bir kaynaşma var ve büyük bir hızla da devam ediyor. Ben inanıyorum ki, yakın bir zamanda her açıdan üst seviyede bir ekip olacağız.
“Çok Yol Katettik”
Çalışmalara başladığımız günden bugüne çok yol katettiğimizi açık bir şekilde görüyorum. İlk maç olan Le Mans karşılaşması ile Nancy ile oynadığımız maç arasında büyük farklar ve gelişim var. Her iki maçı da izleyenler bu gelişmeyi açıkça göreceklerdir. Nancy maçındaki skor kimseyi aldatmasın, baştan sona kadar oyunun bütün hakimiyeti bizdeydi ve tempoyu biz istediğimiz gibi ayarladık. Çok pozisyona girmemize rağmen ben dahil bunları gole çeviremedik. Her açıdan hızla bir ekip olmanın gereklerini yerine getirdiğimize ve Galatasaray ile oynayacağımız Süper Kupa maçına kadar da tam anlamıyla hazır olacağımıza inanıyorum. Süper Kupa bizim için çok önemli bir başlangıç. Her maça olduğu gibi bu maça da kazanmak için çıkacağız.
“Başarı Kaçınılmaz”
Çok kaliteli oyunculardan kurulu derin bir kadroya sahibiz. Bu kadro yapısında kimin forma giyeceği çok da önemli değil. Çünkü kim forma giyerse giysin bu birliktelik ve arkadaşlık olduğu sürece başarının da kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum.
“Süper Lig’in En Büyük Favorisiyiz”
Çok çekişmeli bir lig olacak. Biz iyi bir grup ve iyi bir takımız. Şunu herkes bilsin ki, Süper Lig’in en büyük favorisi biziz.
“Egoist Değilim; Takımımın Başarısı Önemli”
Saha içerisinde kesinlikle egoist bir oyuncu değilim. Öyle olsam tabii ki her sene 25-30 gol atmak isterim. Ama benim inanışımda takımımın başarısı hep daha önce gelir. Takımımız’ın şampiyon olmaması durumunda atacağım 30 golün gerçekten benim için hiçbir anlamı yok. Yeter ki Beşiktaş başarılı ve şampiyon olsun. Benim gerçekten atacağım gollerin sayısının hiçbir önemi yok. İyi bir profesyonel olarak yüzde yüzle oynayarak elimden gelen her şeyi takımım için sahaya koyacağım. Tabii ki benim de kişisel hedeflerim var. Ama her zaman olduğu gibi yine bu bende saklı kalsın. Lig başlayınca herkes beni sahada görecek. Aslında ben sahada konuşmayı her şeye tercih ederim. Çünkü benim işim orası.

“Gerçek bir Beşiktaşlı Olmak İçin...”

Gerçek bir Beşiktaşlı olmak için Fenerbahçe’ye gol atmam gerektiğinin farkındayım. Oynadığım mevikiyi de dikkate alırsak bu benim zaten yaptığım en iyi iş. Ben gol atarak yaşayan bir futbolcuyum.
“Taraftarlarımıza Çok Büyük İş Düşüyor”
Sezona 3 kulvarda yarışarak başlayacağız. Bunların hepsinde de kafaya oynama istek ve arzusu içerisindeyiz. Bunu başarabilecek güce de sahibiz. Ama bu tip hedeflere adım adım koşmak en iyisidir. Örneğin, UEFA Kupası’nda ilk önce elemeyi geçerek gruba kalmak hedefindeyiz. Sonra daha ileri hareket etmeliyiz. UEFA Kupası’nda başarılı olmanın yolu kendi evimizdeki maçları kazanmaktan geçiyor. Burada biz futbolcuların yanı sıra taraftarlarımıza da çok büyük iş düşüyor. Bize verecekleri destekle bizim için çok özel olan BJK İnönü Stadı’nı rakipler için kaynayan bir kazana çevirmeleri lazım. Benim üstüne basa basa söylemek istediğim şey, ben daha önceden de bu seyircinin karşısında oynadığım için ne kadar etkili bir taraftara sahip olduğumuzu çok iyi biliyorum. Ve şunu söylemeliyim ki, bizim her zaman yanımızda olmaları ve sonuna kadar desteklerini hissettirmeleri başarılı olabilmemiz açısından çok önemli.
“Taraftarlarımız Beni Bağırlarına Bastı”
İlk kez Shakthar maçında BJK İnönü Stadı’nda Beşiktaş taraftarının karşısına çıktım ve çok mutlu oldum. Rakip bir takımdan transfer olmama rağmen beni çok iyi karşılayıp, adeta bağırlarına bastılar. Bana verdikleri bu desteğe ben de sahada oynayacağım iyi futbol ve atacağım gollerle en iyi şekilde teşekkür edeceğim.
“Tigana ile İlişkilerimiz Çok İyi”
Jean Tigana, çok profesyonel ve marka bir isim. Biz futbolculara çok arkadaşça yaklaşıyor ve futbolcunun dilinden çok iyi anlıyor. Takım içerisindeki oyuncuları nasıl kazanacağını ve nasıl motive ederek bizlerden en üst seviyede verim alacağını çok iyi biliyor. Biz futbolcular da kendisini çok seviyoruz. Aramızda çok iyi bir teknik adam-futbolcu ilişkisi var.
“Orta Sahadan Beslenmeye İhtiyacım Var”
Her forvet oyuncusu gibi tabii ki benim de pasa ihtiyacım var. Özellikle benim gibi 18 içi ve civarında oynamayı seven oyuncuların doğal olarak orta sahadan daha çok beslenmeye ihtiyacı var. Ama kısa bir süre olmasına rağmen Tigana’nın bu konularda çok değişik alternatifleri ve taktikleri olduğunu gördüm. Yani bu konuda herhangi bir problem yaşayacağımı düşünmüyorum.
“Kaybetmeyi Sevmem”
Aklınıza gelebilecek en ufak oyunda bile kaybetmeyi sevmem. Ben sahada son nefesime kadar kazanmak için her şeyimi veririm. Yeter ki taraftarlarımız hep bizim arkamızda olsun.
“Beşiktaş’a Transferim Kendi Tercihim”
Kleberson’u 2001 yılından beri tanıyorum. Brezilya’da kendisi ile karşılıklı olarak çok oynama fırsatı buldum. İstanbul’a geldikten sonra da ailecek görüşüyoruz ve çok iyi bir arkadaşlığımız var. Ama şunu üstüne basa basa söylüyorum ki, Beşiktaş’ı seçmemde kimsenin baskısı ya da telkini olmadı. Bu tamamıyla kendi tercihimdi. 2,5 senedir Türkiye’deyim ve artık bu ülkeyi deyim yerindeyse çok iyi tanıyorum ve Beşiktaş’a gelerek de en doğru kararı verdiğime inanıyorum.
“İki Ülkem Var”
Çok samimi söylüyorum, ben Türkiye’yi çok seviyorum. İlk günden itibaren taraflı tarafsız herkes bana Türkiye’de çok iyi yaklaştı. Diyebilirim ki, ben tam bir Türkiye aşığıyım. İnanın Brezilya’ya gittiğimizde sadece ben değil tüm ailem Türkiye’nin eksikliğini hissediyoruz. Türkiye’yi çok özlüyoruz. Benim için Türkiye’nin Brezilya’dan hiçbir farkı yok. İki ülkem var diyebilirim. Brezilya’da olduğu gibi Türkiye’de de dışarıdan gelen insanlara çok sıcak ve iyi davranılıyor. Doğal olarak bu durum da benim gibi yabancıların bu ülkede kendilerini iyi hissetmelerini sağlıyor.
“Benim İçin Ailem Her Şeyden Önce Gelir”
Brezilya ve Türkiye’nin sosyal ve ekonomik yönlerden benzerliğinin yanı sıra taraftarların davranışları ve insanların sıcakkanlı olmaları da birbirine çok benziyor. Ayrıca her iki ülke aile kavramına çok önem veriyor, bir büyük benzerlik de bu... Benim için aile kavramı her şeyden önce gelir. Eşim ve oğlum olmadan hiçbir şeyden zek alamam. Onları bana verdiği için hergün Tanrı’ya şükrediyorum.
“Kitap Okumanın Çok Büyük Faydası Var”
Okumayı çok seviyorum. Eşimle birlikte okuduğumuz kitapların inan sayısını bile hatırlamıyorum. Ayırım yapmadan her türlü kitabı okumayı severim. Bence okumak her insanın yapması gereken doğal bir aktivite olmalı. İnsanın kişisel ve kültürel gelişimini ilerletmesi açısından kitap okumanın çok büyük faydası var. Özellikle her çocuğun kitap okumasını isterdim, ama üzülerek söylemeliyim ki, benim ülkemdeki çocukların büyük bir bölümü okuyacak bir kitap bile bulamıyor. Tıpkı benim çocukluğumda olduğu gibi. Fakir bir aileden geldiğim için bu tür sıkıntıları çok iyi biliyorum. Elimde olsa dünyada yokluğu ve fakirliği ortadan kaldırmak isterdim.
“Tam Bir İstanbul Aşığıyım”
Oğlum ve eşimle birlikte zaman geçirmeyi çok seviyorum. İstanbul’daki restoran ve mekanları gerçekten çok seviyorum. Genelde sakin mekanları tercih ediyorum. Şunu söylemeliyim ki, tam bir İstanbul aşığıyım. Bütün gün İstanbul Boğazı’na baksam inanın hiç sıkılmam. Türkiye hem bulunduğu konum hem de güzellikleri açısından benim gördüğüm en güzel ülke. Dünyanın dört bir yanını gezen bir insan olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim.
“Hayalim Elimdeki Değerli Varlıkları Kaybetmemek!”
Hayal kurmayı hiç sevmem. En büyük hayalin nedir?, çok zor bir soru. Ben sadece şunu söylemeliyim ki, en büyük hayalim elimdeki değerli varlıkları kaybetmemek. Çünkü yaptığım iş ve ailem dolayısıyla çok mutluyum ve hayalim böyle devam etmesi. Şu an için ilk hedeflerimden biri, Beşiktaş ile olan 3 senelik kontratımda başarılı olmak ve dolayısıyla Şampiyon olmak ve taraftarlarımızı mutlu etmek.
“Yalana Tahammül Edemem”
Hayatta en nefret ettiğim şey yalandır. Hayatta yalana tahammül edemem. Dürüstlüğün de erdem olduğuna inanıyorum. Çünkü herkes de olmalı bu özellik.
“Brezilya Kendine Yenildi”
Dünya Kupası’nda herkes Brezilya’yı favori gösteriyordu. Ama bence Brezilya kendine yenildi. Rahatlık ve aşırı güven Brezilya’nın sonunu hazırladı.

Röportaj: Tuncay Yanık
pascalmania Ofline  
Alt 24-07-2006, 14:58   #2
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Süper Lig’in En Büyük Favorisiyiz”
Çok çekişmeli bir lig olacak. Biz iyi bir grup ve iyi bir takımız. Şunu herkes bilsin ki, Süper Lig’in en büyük favorisi biziz.

budur işte biraz kaynaştıktan sonra ligin tozunu attırırız.....
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline  
Alt 24-07-2006, 15:07   #3
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

abi bize jorgensen ve mehmet topuz alınırsa nobre gol kralı bile olur valla hadi lan nobre ez şu ezikleri
disappear Ofline  
Alt 24-07-2006, 15:46   #4
 
eagle_1903_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

kanatların sadece birine alsak nobre enaz 20 gol atar diyorum cünkü nobre ac golcü onu beslemek lazımdır nobreden kadıköyde bu sene gol bekliyorum bu arada ilk önce 30 temmuzda cinconasonra kadıköyde fenere gol attığında artık beşiktaşlı nobre diyebilirz hadi bakalım nobre başarıla arkanızdayız her şeye rağmen...
__________________
ÖLüMLe YaŞaMı AYıRaN ÇiZGi,
SiYaHLa-BeYaZı AYıRaMaZKi..
eagle_1903_ Ofline  
Alt 24-07-2006, 15:48   #5
 
ARETIAS28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

tamam gol atabilir iyi bir futbolcuda olabilir, inşallahda çok gol atar, ama ben bu açıklamaları samimi bulmuyorum...
__________________
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM...
ARETIAS28 Ofline  
Alt 24-07-2006, 16:20   #6
Banned
 
MeTaLliCaBeneR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

nobre gercek bjk li nasil olunuyomus bilio Helal olsun...
__________________
Father, Father, Father, Father,
Father Into your hands I commend my spirit,

Father into your hands
Why have you forsaken me,
In your eyes forsaken me,
In your thoughts forsaken me,
In your heart forsaken me ...
MeTaLliCaBeneR Ofline  
Alt 24-07-2006, 17:34   #7
 
jugulare_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

nobre beşiktaşta huzuru buldu gibime geliyo, beşiktaş için hayırlısı olsun..
__________________
Beşiktaş'ım hayat sensin,dünyam sensin,her şey sensin...
Gelecekse tüm acılar biz hazırız senden gelsin...
jugulare_bjk Ofline  
Alt 24-07-2006, 17:42   #8
 
isyankar_kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ya 20 gol atsın yeter. kanada m.topuz geçekten lazım. bu uefa kupa maçını izledi. takımda liderliği üstlenmiş daha bu yaşta. milli takımda bu kadr beenmemiştim ama. kayseride çok iyi oynuo keşke onu alsak da. nobre de gollaere başlasa
__________________
ALAYINA İSYAN İNADINA BEŞİKTAŞ ULAN...!
isyankar_kartal Ofline  
Alt 24-07-2006, 17:46   #9
RoCKeR eaGLe
 
MaNYaHBJKLi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

nobre sana guvenıyorum ,bu guvenı boşa cıkarmassın umarım..
__________________









aNTiCiNCoN !


MaNYaHBJKLi Ofline  
Alt 24-07-2006, 18:56   #10
 
Dj_Ertan_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

adam professionelce konusmus iste..ne eski takimina atik ta bulunuor ne de bizlere soguk kalior...yavas yavas adam olucak kerata
Dj_Ertan_1903 Ofline  
 

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 17:30 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580