Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Forum Arşivi > Çöp Kutusu

 
 
LinkBack (1) Seçenekler Stil
Alt 24-07-2006, 20:58   #1
Banned
 
ttarlabasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Post Dünyayı Fethedenler (U-17 Milli Takımımız)-->okumanızı tavsiye ederim

Click the image to open in full size.
Gözlerden ırak, takiplerden uzak bir dünya şampiyonası cereyan etti Peru'da. Yerkürenin öbür ucunda, dünyanın en çok izlenen oyununun pişirme tavası olarak adlandırılan, o yaştaki gençlerin en büyük turnuvasında Türk futbolu konuşuldu 15 gün boyunca. Tribünleri dolduran binlerce Perulu'dan çoğu, dünyadaki yerini bilmediği ülke için 'Turquia' tezahüratları yaptı dakikalarca. Bir dünya şampiyonası daha, artık Türk takımlarının alıştırdığı üzere son düzlüğe kadar getirip bitiremediği şekille sonlandı.


Haksızlık etmeyelim, bu takımı diğer turnuva takımlarımızla kıyaslamak bile abesle iştigal olacaktır. Mayıs ayında İtalya'da oynanan şampiyonadaki üstün performanslarını hatırlatmak bile bu farkı bize hissettirecektir. Grubunda İtalya, İngiltere ve Beyaz Rusya ile karşılaşan genç milliler evsahibine maç boyu sahayı dar etmesine rağmen 1-0 lık yenilgiyle başlamıştı turnuvaya. İkinci maçta İngilizler karşısında 3-2 lik galibiyet elde eden gençler, son maçta grubun güçlü takımı Beyaz Rusya'yı 5-1 mağlup ederek yarı finale kalıyordu. Ülkede o tarihlerde pek haberlerine rastlayamadığımız 17 yaş altı milli takım Abdullah Avcı önderliğinde yarı finalde Hırvatistan'ı 3-1, finalde de Hollanda'yı 2-0 devirerek turnuvayı şampiyon olarak tamamlıyordu. Tevfik Köse turnuvanın gol kralı oluyor, Nuri Şahin de en değerli futbolcu seçiliyordu.

Türkiye futbol tarihinin derinliklerine uzandığımızda gençlerin daha öncelerde de böyle başarılara imza attığını görebiliyoruz. Ancak o başarılı kadroları uzun vadede elde edilen sonuçlarla değerlendirdiğimizde bazı eksiklikler göze çarpıyor.

Bunun en büyük örneği olarak 1993'te Dünya Gençler Şampiyonu olan takımdan daha sonra düzenli olarak milli olabilen tek bir oyuncu bulamamayı gösterebiliriz. Bu yüzden özellikle 2005 Hollanda'da düzenlenen ve 20 yaş altı takımımızın ikinci turda elenmesiyle fiyaskoya dönüşen turnuvadan sonra Peru'da düzenlenecek şampiyona konusunda da kafalarda soru işaretleri bulunuyordu.

Futbolu çok yakından takip edenlerin ise bu fikre karşı geçerli tezleri bulunmaktaydı. Türk futbol tarihi belki de ne yaptığını bu kadar iyi bilen oyunculardan oluşan bir takım görmemişti çünkü. Oyuncularının pek çoğu genç yaşlarına rağmen takımlarında düzenli oynamayı başarmış bir takımdan bahsediyoruz.

Başarıdan sonra medyamızın da yakından takibiyle artık ismi daha çok telaffuz edilen Nuri Şahin sezon başından itibaren Almanlar'ın güçlü Borussia Dortmund takımında ilk 11'de sahaya çıkıyordu. Nuri henüz 17 yaşında. İspanyol takımlarını bu yaşında peşinde dolaştıran Caner Erkin 2 yıl Vestel Manisaspor takımında düzenli oynayan bir futbolcu. Tevfik Köse, Bayer Leverkusen altyapısının en önemli ismi. Deniz Yılmaz, Bayern'in bel bağladığı gençlerin temsilcisi.

Örnekleri çoğaltmamız mümkün ve bu takım hakkında yapamayacağımız tek yorum oyun kalitesi ve teknik-taktik anlayışı hakkında zayıf oldukları.

Turnuvaya basının gözünden çok uzak bir şekilde gayet ciddi bir şekilde hazırlanan genç ayyıldızlılar Eurosport'un uydu ve dijital yollardan yayınları ülkemizde mümkün olmasa göremeyeceğimiz bir dizi maç çıkardılar. Fifa yorumcuları ve futbol gözlemcileri tarafından turnuvanın en büyük favorisi olarak gösterilen A milli takımımız 4 gruptan oluşan turnuvada Meksika, Avusturalya ve Uruguay ile aynı grupta yer aldı.

İlk maçında Avusturalya'yı turnuvanın en büyük yıldız adayı Nuri Şahin'in golüyle devirerek iyi bir başlangıç yapan gençler, ikinci maçta Uruguay'ı da son 15 dakikada bulduğu iki golle deviriyor ve son maçlar oynanmadan çeyrek finali garantiliyordu.
Birincilik mücadelesinde Meksika'yı geriden gelerek 2-1 deviren 17 yaş altı milli takımı çeyrek finalde Çin bekliyordu. Umulandan daha kolay bir şekilde geçen çeyrek final mücadelesini 5-1 kazanan gençler Brezilya'nın rakibi oluyordu.

Türk futbol tarihinin belki de en onurlu, en muhteşem maçlarından birini anlatmadan önce takımın teknik, taktik ve oyuncu yapısını incelememiz daha doğru olacaktır.

Takımın kalesini koruyan isim Fenerbahçeli Volkan Babacan. Fenerbahçe'nin 2002-2003 A takım kadrosunda bile yer almayı başarmış Volkan, genç yaşına rağmen engin tecrübesiyle göz dolduruyor. Akdeniz Olimpiyatlarında final oynayan takımımızın da kalecisi olan Volkan'ın geleceği oldukça parlak.

Takımın savunmasını oluşturan isimlerin en gözdesi kaptan Erkan Ferin. Savunmanın sağında oynayan Galatasaraylı futbolcu, hücuma katkısı, savunmadaki başarısı ve akıllı oyunuyla iskeletin önemli bir parçası. Turnuvanın ilk iki maçında defansın göbeği Galatasaraylı Serdar Kesci ve NAC Bredalı Aykut Demir ikilisine emanet edilmişti. Üçüncü maçta başarılı bir oyun çıkaran Bursasporlu Mehmet Yılmaz formayı kaptı.

Solbekte de Galatasaraylı Harun Karadaş ve Hannoverli Ferhat Bıkmaz arasında seçimler yapıldı.

Her ne kadar takımımızdaki oyuncuların bireysel ve taktik başarılarını ön plana çıkarsak da takımın en zayıf halkası olarak savunma hattını gösterebiliriz.

Orta sahada ofansif açıdan muhteşem oyunculara sahip olan takımımızın esas görünmez kahramanları da savunma bağlantısını sağlayan oyuncular. Bu bölgedeki tercihler Aydın Yılmaz, Murat Duruer ve Ergün Berisha'dan birisi oluyor.

Takımın orta sahası rakibe göre 5li ya da dörtlü oynuyor. Forvet seçimi tek olursa orta saha iki defansif ve 3 ofansif orta sahadan oluşuyor. Yani orta sahanın ofansif üçlüsü aslında belli. Takımın en kuvvetli ve en işbitirici oyuncularının paylaştığı bu bölge takım için çok önemli. Gençlerin beyni Nuri Şahin genç yaşına rağmen muhteşem bir oyun kurucu.

Oyunu yönlendirmede, kısa ve uzun paslarda, savunmada, hücumda, gol pozisyonlarında gerçekten çok yetenekli bir oyuncu.

Turnuvada da oldukça parlak maçlar çıkaran Dortmundlu Nuri, 17 yaşında A milli takıma çağrılarak önemli bir başarıya imza attı. Kanatları forse eden Caner Erkin ve Deniz Yılmaz ise ülkedeki bu mevki sıkıntısına derman olabilecek yetenekte.

Avrupa'daki pek çok takım tarafından transfer listesine alınan Manisasporlu Caner Erkin her iki ayağını da çok iyi kullanabiliyor. Kanattan getirdiği toplar, ortaları ve şutları etkileyici. Bayern Münihli Deniz Yılmaz da yine her iki kanatta oynayabilen hızlı bir oyuncu.

Forvet oyuncuları ise Avrupa Şampiyonası gol kralı Tevfik Köse ve Galatasaraylı Özgürcan Özcan. İlk iki maçın kahramanlarından Özgürcan Özcan Galatasaray'ın da A takım kadrosunda yer alıyor. Hızlı, seri ve bitirici özellikleriyle gelecekte adından sıkça söz ettirebilir.

Leverkusenli Tevfik Köse ise tam bir ceza sahası adamı. Premier Lig takımlarını da peşinden koşturmaya başlayan Tevfik, savunma oyuncularının başbelası.

Takımın teknik direktörüne de kısaca değinmeliyiz. Senelerce Galatasaray altyapısında çalışarak ülke futboluna genç yetenekler hazırlayan Abdullah Avcı, bu başarısını milli takıma da taşıdı. Maçlara takımı hazırlaması, motivasyonu yanında, taktik becerisi ve oyun anlayışıyla da takdir toplayan genç hocayı ileride daha önemli yerlerde görebiliriz.

Ve 29 Eylül gecesi. Futbolda bir türlü şansımızın tutmadığı Brezilya ile yine bir dünya şampiyonasında yine bir yarı final mücadelesinde karşı karşıyaydık.

Grup maçlarında Gambia'ya yenilen, çeyrek finalde Kuzey Kore'yi uzatmalarda eleyebilen Brezilya'ya karşı takımımız favori gösteriliyordu.
Bunun yanında yetenekli oyuncularıyla turnuvanın gediklilerinden Brezilya her zaman için zor bir takım olduğunu daha maçın 14. saniyesinde attığı golle gösterdi. Bu şoku üzerinden atmaya çalışan takımımız gol pozisyonları yakalasa da sonuca gidemeyince Brezilya'nın ikinci ve üçüncü gollerine de engel olamadı.

İlk yarı bu skorla bitmek üzereyken kaptanımız Erkan Ferin'in kırmızı kart görmesi tüm olanların üstüne tuz biber ekti.

İkinci yarı başlarken gece yarısı TV başında yine de yatmayıp bekleyenlerin tek temennisi en azından bir gol bulup onurlu bir şekilde turnuvaya veda etmek idi. Onlarla aynı fikirde olmayanlar ise sahada her şeyini ortaya koyan 10 genç çocuktu. Yarının başlamasıyla Caner ile bir gol bulan takımımız, savunma güvenliğini elden bırakmasının etkileriyle kalesinde gol pozisyonları görse de, şansın ve Volkan'ın yardımlarıyla skoru bir süre 3-1'de götürmeyi başardı.

Sonra Tevfik'in golüyle iyice ayakları dolanmaya başlayan Brezilya'nın üzerine ciddi bir şekilde yüklenmeye başladı gençler. Perulu taraftarların desteğini de yanına alan Türkiye, Nuri'nin muhteşem golüyle beraberliği yakaladı. 3-0 geriden maçı getirmenin moral motivasyonu yanında 10 kişiyle insanüstü çaba göstermenin fizyolojik yorgunluğu birbirlerini sıfırlıyordu belki ama dördüncü gole de çok yaklaşmıştı genç milliler. Fakat bu düşüş anlarından birinde, son saniyelerde Brezilya dördüncü golünü buldu.

Maç sonunda tribünleri dolduran binlerce Perulu'nun çılgınca alkışladığı gözü yaşlı gençler görüyorduk sahada. Tam bir yıkımdı çünkü bu onlar için. Kendilerini teselli etmeye çalışan hocalarını bile görmez haldeydiler, ama onlar üzülürken aslında Türkiye seviniyordu.

Üçüncülük maçında Brezilya maçının moral bozukluğunu üzerinden atamamış görünen gençler 2-1 mağlup olmaktan kurtulamadı. Avrupa Şampiyonası'nda finalde devirdiğimiz Portakallar, maçtan sonra büyük sevinç yaşarken, gençlerimiz kaçan şampiyonluğu akıllarından çıkaramıyordu.

Buna rağmen turnuvanın en değerli üçüncü oyuncusu ve gümüş ayakkabı sahibi Nuri Şahin, bronz ayakkabı sahibi de Tevfik Köse seçiliyordu.

Turnuvayı grupta 2-1 yendiğimiz Meksika kazandı. Finalde Brezilya'yı 3-0 yenerek şampiyon olan Meksika'yı orada görmek ahları vahları daha da artırıyordu. Rahatlıkla yendiğimiz bir takımın şampiyon olmasından gurur mu duymalıyız, üzüntümüzü artırmalı mıyız burada kararsız kalıyor insan.

Yine de bizlere hiç ummadığımız başarıları tattıran ve 2008'in, 2010'un, 2012'nin emin ellerde olduğunu hissettiren bu gençlere bir teşekkür borcumuz var. Umarız bu başarılarının üzerine daha fazla şey koyarak düşündüğümüzden fazlasını bize verirler.

Kaynak: Hayatım Futbol / Ekim 2005 yazarı: Tuncay Yavuz

Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.

TUR 1 GK BABACAN Volkan
TUR 2 DF YILMAZ Mehmet
TUR 3 DF BIKMAZ Ferhat
TUR 4 DF FERIN Erkan
TUR 5 DF KESCI Serdar
TUR 6 DF KARADAS Harun
TUR 7 MF YILMAZ Deniz
TUR 8 MF ERKIN Caner
TUR 9 FW KOSE Tevfik
TUR 10 MF SAHIN Nuri
TUR 11 FW OZCAN Ozgurcan
TUR 12 GK KIVRAK Onur
TUR 13 DF BALAK Emre
TUR 14 MF YILMAZ Aydin
TUR 15 DF TASDEMIR Anil
TUR 16 DF BERISHA Ergun
TUR 17 DF COBAN Cengiz
TUR 18 MF DURUER Murat
TUR 19 DF DEMIR Aykut
TUR 20 GK BIRNICAN Eray

Genç yetenek arayan yönetim ve teknik kadromuza duyurulur. Burnunuzun dibindekileri çok geç olmadan farkedin artık!

Konu ttarlabasi tarafından (24-07-2006 Saat 21:18 ) değiştirilmiştir..
ttarlabasi Ofline  
Alt 24-07-2006, 21:06   #2
Banned
 
ttarlabasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

TUR 19 DF DEMIR Aykut (NAC Breda)
TUR 3 DF BIKMAZ Ferhat (Hannover 96)
TUR 7 MF YILMAZ Deniz (Bayern Münih II)
TUR 8 MF ERKIN Caner (V.Manisa)
TUR 9 FW KOSE Tevfik (B.Leverkusen II)

Bu adamları kesin almalıyız. Geleceğin süperstarları! Nuri imkansız artık takımın diğer yıldızları da gesede zaten.

Konu ttarlabasi tarafından (24-07-2006 Saat 21:25 ) değiştirilmiştir..
ttarlabasi Ofline  
Alt 25-07-2006, 01:38   #3
 
eagles_03_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

güzel bi yazı. gençler dünya sampiyonasında bu çocuklar herkesin gönlünü fethetmişti ve guru kaynagımız oldular. umarım kendilerini kaybetmeyip a milli takım düzeyinde daha fazla başarı yakalarlar. paylaşım için tşşk...
eagles_03_bjk Ofline  
Alt 25-07-2006, 01:44   #4
 
bjkemre06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Çok güzel maçlar olmuştu yenilsekte 10 kişiyle oynayıp 3-0 dan 3-3'e gelen maçı unutmam imkansız gelecek baskettede futboldada çok iyi güven veriyor
__________________
BEŞİKTAŞ olunmaz BEŞİKTAŞ doğulur!!!

███████████████████████
BEŞİKTAŞ 1903
███████████████████████
bjkemre06 Ofline  
Alt 25-07-2006, 10:16   #5
Banned
 
bjk4ever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Altyapimizla o kadar ovunuyoruz, ama niye her genc Milli Takim GS futbolculariyla dolu onu anlayamadim. O zaman yoneticilerimiz cikip da oyle oralarindan buralarindan atmasinlar. Bize M.Sedef anca kadroya girdi, GS'de Ferhat, Arda, Ugur, Mehmet Guven gibi adamlar surekli forma sansi buluyor.
__________________
INADINA TIGANA
INADINA BAKI
INADINA RUNJE


INADINA BESIKTAS!!!!!
bjk4ever Ofline  
Alt 25-07-2006, 10:36   #6
Banned
 
onurozgen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
bjk4ever´isimli üyeden Alıntı
Altyapimizla o kadar ovunuyoruz, ama niye her genc Milli Takim GS futbolculariyla dolu onu anlayamadim. O zaman yoneticilerimiz cikip da oyle oralarindan buralarindan atmasinlar. Bize M.Sedef anca kadroya girdi, GS'de Ferhat, Arda, Ugur, Mehmet Guven gibi adamlar surekli forma sansi buluyor.
İlk defa seninle aynı görüşü paylaşıyorum.Altyapıda şampiyon olunmakla altyapı iyi olunmaz.A Takıma çıkardığın adamlara bakarım ben.GS Arda,Ferhat,Aydın,Özgürcan,Cafercan,Uğur,Oğuz ve nicelerini çıkarmaya devam ediyor.Ve bu oyuncuların hepsi birinci kalite oyuncular.Bizim çıkardığımız oyunculara bak bir de:Mehmet Sedef,Rıza Şen,İbrahim Kaş,Hakan Albayrak vs.Ben şu kadarını söylüyorum.Ben bizim altyapıdan şu an bir Serdar Özkan'ı bir de ilerde Emre Özkan'ı oynatabilirim Beşiktaş'ta.Diğer saydığım isimlerde Antep'te,Denizli'de,A.Gücü'nde orada burada oynar.BJK Altyapısı Nihat gibi futbolcu çıkarabilmelidir.Ama seçen ve yetiştiren hocalar çok önemli.Altyapı hocalığı çok zor iştir.Örneğin Fenerbahçe çok akıllı bir iş yaptı ve altyapıyı Hollandalılara bıraktı.Bir sene içinde Olcan,Gürhan,Kerim,Volkan Babacan çıktı altyapıdan.Biz de Mehmet Ekşi adeta doğruyor altyapıyı.Bu adam Caner Erkin'i 15 gün Fulya'da kalıp denemiş ama beğenmeyip ağlaya ağlaya geri göndermiştir arkadaşlar.Böyle altyapı hocalığı olmaz.Altyapının başına acilen Sergen Yalçın,Feyyaz Uçar,Ziya Doğan,Rıza Çalımbay,Gökhan Keskin,Ali Gültiken gibi yıldızları çıkaran Serpil Hamdi Tüzün ve ekibi geri getirilmelidir.Yoksa hergün BJK TV'de Sinan Vardar'ın "Altyapımız müthiş.Şöyle,böyle"diye palavralarını duyarız.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]

"İşkence acılar unutulur. Dik yaşamak iz bırakır hayatta..."

Deniz GEZMİŞ
onurozgen Ofline  
Alt 25-07-2006, 10:40   #7
Banned
 
onurozgen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

TUR 1 GK BABACAN Volkan
TUR 2 DF YILMAZ Mehmet
TUR 3 DF BIKMAZ Ferhat
TUR 4 DF FERIN Erkan
TUR 5 DF KESCI Serdar
TUR 6 DF KARADAS Harun
TUR 7 MF YILMAZ Deniz
TUR 8 MF ERKIN Caner
TUR 9 FW KOSE Tevfik
TUR 10 MF SAHIN Nuri
TUR 11 FW OZCAN Ozgurcan
TUR 12 GK KIVRAK Onur
TUR 13 DF BALAK Emre
TUR 14 MF YILMAZ Aydin
TUR 15 DF TASDEMIR Anil
TUR 16 DF BERISHA Ergun
TUR 17 DF COBAN Cengiz
TUR 18 MF DURUER Murat
TUR 19 DF DEMIR Aykut
TUR 20 GK BIRNICAN Eray [/quote]

VOLKAN BABACAN(FENERBAHÇE)
MEHMET YILMAZ(BURSASPOR)
DENİZ YILMAZ(BAYERN MÜNİH)
CANER ERKİN(V.MANİSASPOR)

Derhal alınmalı hemen...
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]

"İşkence acılar unutulur. Dik yaşamak iz bırakır hayatta..."

Deniz GEZMİŞ
onurozgen Ofline  
Alt 25-07-2006, 10:42   #8
Banned
 
bjk4ever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
onurozgen´isimli üyeden Alıntı
İlk defa seninle aynı görüşü paylaşıyorum.Altyapıda şampiyon olunmakla altyapı iyi olunmaz.A Takıma çıkardığın adamlara bakarım ben.GS Arda,Ferhat,Aydın,Özgürcan,Cafercan,Uğur,Oğuz ve nicelerini çıkarmaya devam ediyor.Ve bu oyuncuların hepsi birinci kalite oyuncular.Bizim çıkardığımız oyunculara bak bir de:Mehmet Sedef,Rıza Şen,İbrahim Kaş,Hakan Albayrak vs.Ben şu kadarını söylüyorum.Ben bizim altyapıdan şu an bir Serdar Özkan'ı bir de ilerde Emre Özkan'ı oynatabilirim Beşiktaş'ta.Diğer saydığım isimlerde Antep'te,Denizli'de,A.Gücü'nde orada burada oynar.BJK Altyapısı Nihat gibi futbolcu çıkarabilmelidir.Ama seçen ve yetiştiren hocalar çok önemli.Altyapı hocalığı çok zor iştir.Örneğin Fenerbahçe çok akıllı bir iş yaptı ve altyapıyı Hollandalılara bıraktı.Bir sene içinde Olcan,Gürhan,Kerim,Volkan Babacan çıktı altyapıdan.Biz de Mehmet Ekşi adeta doğruyor altyapıyı.Bu adam Caner Erkin'i 15 gün Fulya'da kalıp denemiş ama beğenmeyip ağlaya ağlaya geri göndermiştir arkadaşlar.Böyle altyapı hocalığı olmaz.Altyapının başına acilen Sergen Yalçın,Feyyaz Uçar,Ziya Doğan,Rıza Çalımbay,Gökhan Keskin,Ali Gültiken gibi yıldızları çıkaran Serpil Hamdi Tüzün ve ekibi geri getirilmelidir.Yoksa hergün BJK TV'de Sinan Vardar'ın "Altyapımız müthiş.Şöyle,böyle"diye palavralarını duyarız.
FB herzamanki gibi dogru isi bozma yeteneklerini kullandi ve Hollandali hocalarin tamamini gonderdi ve eski futbolcularini altyapinin basina getirdi.
Benim yine en begendigim Serdar Ozkan, bu adam bizim orta sahamizda banko oynar, en yeteneklisi kesinlikle. Mehmet Sedef cok duz bir oyuncu, yedek kulubesinde bile oturmaz. Kenan ise ileride belki olur, ama Riza Sen de pek sarmadi beni. Bizden de cika cika bunlar cikti, o zaman Sinan Vardar ciksin kendi oynasin bari, bir ise yarasin.
__________________
INADINA TIGANA
INADINA BAKI
INADINA RUNJE


INADINA BESIKTAS!!!!!
bjk4ever Ofline  
Alt 25-07-2006, 10:53   #9
Banned
 
onurozgen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
bjk4ever´isimli üyeden Alıntı
FB herzamanki gibi dogru isi bozma yeteneklerini kullandi ve Hollandali hocalarin tamamini gonderdi ve eski futbolcularini altyapinin basina getirdi.
Benim yine en begendigim Serdar Ozkan, bu adam bizim orta sahamizda banko oynar, en yeteneklisi kesinlikle. Mehmet Sedef cok duz bir oyuncu, yedek kulubesinde bile oturmaz. Kenan ise ileride belki olur, ama Riza Sen de pek sarmadi beni. Bizden de cika cika bunlar cikti, o zaman Sinan Vardar ciksin kendi oynasin bari, bir ise yarasin.
Tekrar söylüyorum Serdar ve Emre Özkan dışındakileri salla.Adam illa genç diye oynatılmaz.Ben de gencim beni de oynatsınlar o zaman.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]

"İşkence acılar unutulur. Dik yaşamak iz bırakır hayatta..."

Deniz GEZMİŞ
onurozgen Ofline  
Alt 25-07-2006, 11:12   #10
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ben türkiye-brezilya maçını sabah 3 e kadar bekleyip seyretmiştim.o gün seyrettiğim maç hayatım boyunca ununtamayacağım maçlardan biridir.u-17 milli takımımız harika bir takımdı ben hayatımda bu kadar uyumlu takım görmedim.hep ayağa paslar organize ataklar yapıyorlardı özellikle tevfik,caner,nuri harikalar yarattı o maçta ama hakem maçı katletmişti.
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline  
 

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://besiktasforum.net/forum/cop-kutusu/7805-dunyayi-fethedenler-u-17-milli-takimimiz/
Mesaj Yazan For Type Tarih
kesci oyunlar | Klipci! This thread Refback 22-05-2008 15:04

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 22:23 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580