![]() |
Haydi Mustafa BEŞİKTAŞ bu sezon çok özlediği "tam kadro" çalışmayı dün de gerçekleştiremedi. Mustafa Doğan sakatlığı nedeniyle idmana çıkmadı. Tecrübeli oyuncu müjdeyi verdi: "Kısa süre sonra tam kapasite çalışmaya başlayacağım." http://ads.sabah.com.tr/adserver/vie...U3ODQ1NA%3D%3D |
İyi oyuncu ama bırakma zamanı geldi artık... |
bence de bıraksın yaw aslında ben fenerden gelme topçuları pek takdir etmöiom ama mustaafa da çok profesyonel adam yahu |
mustafa iyi bir oyuncu, yani profesyonel... tmm oynamiyor, ama yanda bekledigini bilmekde cok önemli bence... ayrica ali günesle ikisi acayip komikler :D hehe-...... |
Mustafa artık oynar GÖKHAN Zan'ın sakatlanmasından sonra teknik direktör Jean Tigana, defansta Mustafa Doğan'a sarıldı. Trabzonspor maçında Gökhan Zan'ın sakatlanmasıyla şans bulan Mustafa Doğan'ı hazır gören Tigana, tecrübeli oyuncuyu İbrahim Toraman ile defansın göbeğinde yan yana oynatmayı düşünüyor. Mustafa da hocasından http://ads.sabah.com.tr/adserver/vie...U3ODQ1NA%3D%3Dgörev bekliyor. |
Sene sonu gitmesi gerekir... |
"Bosque'ye biraz daha şans tanınabilirdi" Beşiktaş'ın tecrübeli defans oyuncusu Mustafa Doğan, bir çok konuda açıklamalarda bulundu.. Doğan, Beşiktaş'a ilk geldiği dönemde takımın başında bulunan Vincente Del Bosque'ye biraz daha şans tanınabileceğini ve başarılı olmak için istikrarın şart olduğunu vurguladı.. Beşiktaş'a 2004-2005 sezonu öncesi transfer olan Mustafa Doğan, siyah beyazlı takımda pek fazla forma şansı bulamasa da oynadığı maçlarda gösterdiği performansla her zaman dikkatleri üzerine çekti. 31 yaşındaki oyuncu, 3. sezonunu geçirdiği siyah beyazlı takımda yaşadığı sakatlıklar ve kadro genişliği sebebiyle çoğu zaman yedek kulübesinde oturdu. Ama bu durumu sorun etmeyen tecrübeli oyuncu, son olarak Galatasaray derbisinde ilk 11'de sahaya çıktı. Maç eksiği olmasına rağmen iyi bir oyun ortaya koyan Doğan, büyük takımlarda oyanamanın zorluğunu bildiğini ve buna göre haraket ettiğini söyledi. "FORMANIN NE ZAMAN GELECEĞİ BELLİ OLMAZ" Büyük takımlarda yedek futbolcu-as futbolcu ayrımı kalmadığını ifade eden Doğan, "40'ın üzerinde maç yapıyorsunuz. Bu sürede de her futbolcuya ihtiyaç oluyor. Bu sebepten her oyuncunun hazır olması gerekiyor. Formanın ne zaman geleceği belli olmaz. Bu sene sakatlıklar yaşadım. Fazla forma şansı bulamadım. Ama kendimi hep hazır tuttuğum için sorun yaşamadım. Teknik direktörümüz de beni gördü. Galatasaray maçında da beni sahaya sürdü" dedi. "YEDEKLİĞİ SORUN EDEN FUTBOLCU KENDİNE ZARAR VERİR" Mustafa Doğan, yedek kalan bir oyuncunun kapris yapmasının ve küsmesinin sedece kendine zarar vereceğini ifade ederek, "Her futbolcu oynamak ister. Zaten yedek olan bir oyuncu bulunduğu durumdan memnun olursa bir yere varamaz. Önemli olan kendi futbol kariyerin bile söz konusu olsa durumu objektif bir şekildi değerlendirmektir. Yedek kalmanın nedenlerini araştırmak ve bir sonraki maça konsantre olmaktır. Kolay değil, ama futbolda her şey çok çabuk değişiyor. Bu yüzden kapris yapmak veya futbola küsmek oyuncuya zarar verir. Ben bu konuları aştım. Bu takımda as futbolcu yedek futbolcu yoktur. Buraya gelen her oyuncu iyi oyduğu için gelmiştir. Herkes oynamak istiyor. Önemli olan eline fırsat geçince onu iyi kullanmak ve yerini sağlamlaştırmaktır. Sahada da iyi oynadığınız zaman kimse sizi değiştiremez. Bu fırsat herkese sezon boyunca geliyor. Profesyonel olmanın karakterimle ve düşünce yapımla alakası var, ama Almanya'da büyümemin ve orada futbola başlamamın da etkisi olduğunu düşünüyorum. Artık Avrupa'da büyük starlar da yedek oturuyor ve bunu hiçbir zaman dert etmiyorlar. Sonuçta küsen futbolcu kendine zarar verir. Ne teknik adam kötü olur ne takım. Kaybeden futbolcu olur" diye konuştu. "DEL BOSQUE'YE BİRAZ DAHA ŞANS TANINABİLİRDİ" Tecrübeli oyuncu, Beşiktaş'a ilk geldiği dönemde takımın başında bulunan Vincente Del Bosque'ye biraz daha şans tanınabileceğini ve başarılı olmak için istikrarın şart olduğunu vurguladı. Mustafa Doğan şöyle konuştu: "Üç senedir bu takımdayım. İlk geldiğim yıl yönetimin trasfer için fazla vakti olmadı. Fazla araştırma yapamadılar. Teknik direktörlüğümüze önce Lotar Mattheus gelecekti, sonra Del Bosque geldi. Herşey çok çabuk gelişti. Belki Del Bosque'ye biraz daha sabredilebilinirdi. Ama yönetim o yönde bir tercih kullandı. Biz de buna uyduk. Ayrıca sık sık teknik adam değiştiren takımların bir sistem oturtması çok zor oluyor. Son olarak Tigana ile çalışıyoruz ve onun da kendine göre bir sistemi var. Takımı gençleştirdik. Şu anda 32 yaşındaki İbrahim Üzülmez ve 31 yaşında olan ben, takımın en yaşlı oyuncularıyız. Böyle durumlarda takıma zaman vermek lazım. Büyük takımda oynamak çok farklı bir durumdur. Buraya geldikten sonra burda kalmak daha zordur. Herşeye hazırlıklı olmalıyız." "BAŞARI İÇİN TAKIMDA GENÇ VE TECRÜBELİ OYUNCULAR BİR ARADA OYNAMALIDIR" Başarı için takımda genç ve tecrübeli oyuncuların bir arada oynaması gerektiğini ifade eden tecrübeli futbolcu, "Bir takımda sadece gençlerle de olmaz, tecrübelilerle de olmaz. Her ikisinden de olması gerekiyor. Zaten bir futbolcu iyiyse kendini hissetirir. Mesala Serdar kimsenin beklemediği bir performansa ulaştı. Zaman zaman hataları olacaktır, ama zaman tanımak lazım" dedi. "ARDA'NIN YÜZÜNÜ KALEYE DÖNDÜRMEMEM GEREKİYORDU, BEN DE DÖNDÜRMEDİM" Mustafa Doğan, son oynanan Galatasaray maçında sağ bek olarak görev yaptığı için karşısında olan Arda ile sık sık mücadeleye girdiğini, yüzünü kaleye döndürmemek için elinden geleni yaptığını söyledi. Doğan, "Ben Galatasaray maçında sağ bek oynadım. Sonuç olarak karşıma Arda gelecekti. Arda'nın da nasıl bir stili olduğunu hepimiz az çok biliyoruz. Çok yetenekli bir oyuncu. Böyle futbolcuların yüzünün dönük olması defans oyuncularını daha çok zorlar. Bu tip oyuncuları döndürmemek lazım. Ben de onu yaptım. Zaman zaman etkilide oldum. Sonuçta maçı kazandık. Önemli olan buydu" diye konuştu. "HİÇBİR TAKIM GOL YEMEDEN ŞAMPİYON OLAMAZ" Doğan, büyük takımlarda özellikle defans hattının birbirine uyumunun önemli olduğunu ve bazı dönemlerde kötü goller yediklerini belirterek, "Büyük takımlarda haftalık yaşarsınız. Eleştirilerin olması doğal. Bazı dönemlerde kötü ve gereksiz goller yedik. Ama hiçbir takım gol yemeden şampiyon olamaz. Biz bu hatalardan ders çıkartıp, hataları en aza indirmeye çalışıyoruz. Ayrıca defans hattında uyum çok önemli. Futbolcuların bir arada oynamsı çok önemli. Bu uyumun sağlanması da zaman alabiliyor" ifadelerini kullandı. "ŞAMPİYON OLMAMIZ İÇİN HİÇBİR NEDEN YOK" Tecrübeli oyuncu, şampiyonluk şanslarının hala sürdüğünü vurgulayarak, "Fenerbahçe ile 3 maç üstüste ilginç ve heyecanlı karşılaşmalar yapacağız. Aynı takımla kısa dönemde 3 maç oynayacağımız için futbol izleyicileri biraz sıkılabilir. Ama hepsini kazanmak için oynayacağız. Fenerbahçe'nin puan kaybından sonra şampiyonluk şansımız hala devam ediyor. 6 puan bir fark var. Fenerbahçe ile ligde oynayacağız. Şampiyon olmamamız için bir neden yok. Ama önümüzde daha çok maç var. Biz kendi oyunumuza bakmalıyız. Diğerleri bizi çok fazla ilgilendirmemeli" şeklinde konuştu. "İNÖNÜ'DE OYNAYACAĞIMIZ MAÇLARI İPLE ÇEKİYORUZ, AMA DEPLASMAN FOBİMİZ YOK" Mustafa Doğan ayrıca, bu sezon deplasmanda kaybedilen puanların kendilerini üzdüğünü, bu durumun çok fazla gündeme gelmesi sonuçu futbolcular üzerinde bir baskı yarattığını belirtti. Doğan İnönü'de oynayacakları maçları iple çektikleri dile getirdi. Mustafa Doğan şu ifadeleri kullandı: "Uzun büre deplasmanda maç kazanamayınca ve bu olay basında çok yer alınca futbolcuların bilinç altında 'gerçekten deplasman fobisi var mı' diye bir düşünce oluşuyor. Bu yüzden deplasman fobisi gibi kelimelerden uzak durmamız lazım. Öle bir şey yok. Sonuçta kendi evimizde nasıl oynuyorsak dışarda da öyle oynamalıyız. Bu sene içerdeki maçları iple çekiyoruz. Taraftarımızla bir bütün olup, daha iyi skorlar elde ediyoruz. Dışarda da iyi oynadığımız maçlar var. Mesala Trabzon'da gereksiz bir üç puan bıraktık. Ama bunlara çok takılmamak lazım. Çıkışların inişi varsa, inişlerin de bir çıkışı vardır". MEHMET GÜVEN, GENÇ BİR OYUNCU. YAPTIĞI HATADAN DOLAYI ÜSTÜNE ÇOK GİDİLMEMELİ" Mustafa Doğan, son olarak Galatasaray maçında penaltıya neden olan Mehmet Güven'e sahip çıktı. Doğan, Mehmet'in genç bir oyuncu olduğunu ve herkesin hata yaptığını söyledi. Doğan, "Galatasaray maçındaki penaltı penaltıydı. Ama Mehmet Genç bir arkadaşımız. Çok üstüne gitmemek lazım. Hata futbolun içinde olan bir durum. Herkes hata yapıyor. Herkesin başına gelebilir. Bir refleks olarak elini kaldırdı bence. Ama bizim için olumlu oldu" şeklinde konuştu. |
>cok profosyonel bır oyuuncu cok terbıyelı yedek kalmayı hıc soruun etmedı |
derbide iyi oynadı bence.. |
helal olsun tam bir profesyonel |
Türkiye`de Saat: 06:13 . |