![]() |
Türkiyede OkuLLarda YapıLan ißadetLer Hakkındaki DüşünceLeriNiz? Türkiyede Şu anda GündemDe oLan OkuLLarda Namaz KıLınması ißadeti Hakkındaki düŞünCeLeriNiz neLer? |
ilk olarak ßen ßaşliyim :) Günümüzde okullarda Fuhuş, Kimyasal Pazar OrtamLarı varken ve günden Güne Devam Ederken Din Karşıtı İnsanLarının KesinLikLe GereKSizce iLgiLendikLeri ßi Konu ßence... Herhalde ßu okuLda Kendi İsteğiyLe KişiLErin Namaz KılMasına Karşı ÇıkanLarın Namazı (haşa) Esrardan, eroinden, Fuhuştan, Sigaradan, okullarda olan TerörLerden Daha kötü ßişey Zannetmesidir... yoksa ßöyLe isteğe ßağLı yapıLan ißadet yerine okullarda yapılan Et Pazarının, kimyasaL Pazarının Üzerine GiderLerdi... ALLAH(c.c.) ısLah Etsin Hepsini... |
saydıklarının yeri de okul değil,namazın yerinin okul olmadığı gibi |
yurtdışında bütün okullarda ufak kiliseler var ve buraya öğrencıler diledikleri zaman girip ibadet edebiliyorlar.bence bu ülkenin tek kurtuluşu gençlerimize helal-haram kavramının ve varoluş sebebimizin anlatılıp benimsetilmesidir.vatan sevgisi ise bunlardan sonra zaten kendiliğinden gelecektir.ayrıca unutulmamalıdır ki namaz sadece camide yapılması gereken bir ibadet değildir.bu ülkenin sorunu ne laiklik ne de türbandır.tek sorun hem ilim hem kültürel hem de dinsel anlamda yozlaşmamızdır. |
Türkiye Layik ßi ülke Madem Din konusunda da Layik olmalıyız isteyenler dinini istediği şekilde yaşamalı |
isteyen dinini tabiki yaşar ama yeri okul değil,burası yurtdışı değildir,okullarda mescitler yoktur,isteyen ibadetini dilediğince yerine getirir,ama okulda değil... |
tabiki herkes dinini rahatca yasamalı ama namazın okulda yeri olsaydı ATATURK medreseleri kapamazdı. |
Atamızın medreseleri kapaması okullarda namaz kılınması değildi arkadaşlar.ileriyi gördü ve doğru bir kararla medreseleri kapadı.bizim konumuz namaz ve dini eğitim bende bazı şeylerin farkındayım.burası yurtdısı değil demişsin neslihan ama bu neden din konusunda gecerli sadece?her türlü eğlence kültürünü ve saçmasapan adetleri avrupadan alan bizken buna itiraz edilmiyo? |
türkiyede yeteri kadar ibadet yeri var,okul mu kaldı bir tek,dediğim gibi isteyen dinini istediği gibi yaşar,ibadetlerini yerine getirir,atamızın yolu da bu yöndedir neslihanın dediği gibi,avrupaya bu kadar özenen varsa avrupada yaşayabilir,burası Türkiye... |
Alıntı:
|
bende herkes gb dinnde rahatca yasanması gerktigini savunuorum.dinnde koruman en ii yolunn laiklik oldugunu düşünüorum.zaten camilerimiz var..okullara mescit olması yan laiklik için tehlike.. bugun sadece dinn geregini yerini getiorlar gb görune bilir.(ki bunda bi sorunda yok) ama yrn sorun olucak |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
ibadetin yeri okulmudur be kardeşim...nerden çıktı böyle bi konu....neslihanında söylediği gibi eğerki yeri okul olsaydı medreseler kapanmazdı....yazık yani..şugünde bile bunu tartışıyoruz |
Mesele okulda namaz falan kılınması değil bence.Avrupaya özeniyorsan Avrupada yaşa diye birşey söz konusuda olamaz.Eğer yönetim şeklimiz cumhuriyetse özgür bir ülkeyse bende bu haklara sahip olmalıyım.Yeri geldiğinde çağdaşlıktan modernlikten bahsediliyor ve dindar insanlar irticacı olarak nitelendiriliyor.Modern yada çağdaş olmak sadece modern diye tabir edilen giyimle mi oluyor?Avrupada yada Amerikada öyle olmasada maalesef ki bizim ülkemizin çağdaş anlayışı böyle.Beyinlere önem veriliyor olsaydı zaten bu halelre düşmezdik.Vede okullardaki o görünteleri doğru bulmuyorum bi kuvvet tarafından anca kargaşaya sürükleniyoruz... |
Alıntı:
|
benim bütün itirazım o görüntülerin okulda olmasınadır,ayrıca helal haram kavramını da sadece namaz kılanlar bilmez,bize boşuna mı din kültürü dersleri verdiler lisede,diğer konu da ibadet yeri sadece cami değildir diyorsunuz,okulmudur peki? evde yapılır,bağda yapılır,bahçede yapılır ama okulda olmaz |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Namaz ın yeri okul değildir . Namazın camilerde veya evde kılınması daha münasip tir bence .Ama kimse nin inancına karışılması da doğru değildir ülkemiz laik bir ülkedir zorlama kabul edilemez .Dinimizde zorlamayı red etmiştir.din yozlaştırılmamalıdır.yobazlığın lüzumu yok. |
Arkadaşlar Okullarda Sigara Odası Fln Varda Bizmi Bilmiyoruz Tenefüslerde Öğrenciler Sigara İçsin Diye Alkol Alsın Diye... Zaten Bunlarda Yasak Sorun Şudurki Öğretmenler Çok Başı Boş Bırakıyorlar.. Okullarda Bencede Namaz Kılınmamalı Ama Din Kültürü Dersleri Biraz Daha Ciddiye Alınmalı ve Haftalık En Az Türkce Ders Saati Kadar Din Kültürü Dersi Verilmeli.. Namaz Kılmaya Gelince Orası Eğitim-Öğretim Yeridir İbadet Yeri Değildir.. |
nasıl yanii..hangi okulun wc sinde alkol içiliyo...ve bu normal..anlamadım ben sanırım...yada yanlış anlıyorum :S |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
İçki ve namaz aynı kefeye konulacak şeyler değil ki zaten eğer tartışma bunlar üzerinden yürütülüyorsa!! |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
lafların ortada benim bi yere çektiğim yok |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar sakin olalım biraz... |
Alıntı:
bu tartışmayı dediğin gibi uzatmanın anlamı yok. |
bir konuyu nasıl bukadar kişisellestiriosunz anlamıorum |
Alıntı:
evet Türkiye kısmen demokratik ve özgür bi ülkedir; dolayısıyla herkes istediği gibi düşünüp yaşayabilir. ama istediği gibi yaşatamaz. ama istediğini istediği yerde yaşayamaz. herşeyin bi yeri,her yapılan işin bi adabı vardır. bu olayın vuku bulmasına sebebiyet veren insanlar edepli olsalardı, yanlış olduğunun da farkında olurlardı. ama amaç ibadet etmek değildir. esas bunu görmek lazım. sorunun kaynağı bunu birilerinin yaptırıo ve bi başkalarının da buna prim verio olmasıdır. Türkiye de alkolik de olabilirsiniz,uyuşturucu bağımlısı da olabilirsiniz,kadın ticareti de yapabilirsiniz; tıpkı imam olabileceğiniz gibi,tıpkı inandığınız yaratıcınıza kulluğunuzu yapabileceğiniz gibi. ister camiye gidersiniz,ister sinagoga, ister kiliseye..hepsi mevcuttur. bu ülke müslüman bi ülkedir ve dolayısyla sayısız cami ve mescit vardır. herkese yeter,herkes ulaşabilir. nice yerler biliorum ki okul yok ama cami var. nüfuslu çok az olan yerlerde bile en az iki tane cami vardır. hal böyleyken,kimse bana okulda namaz kılınmasının mantıklı bi açıklamasını yapamaz. avrupai yaşamlara çok özenilio,ama bi tarafından bakılıo hep tabloya..hayırlısı olsun bakalım.. |
Alıntı:
2. evet ßurası Türkiye ya ßiz yanlış yapıyoruz Yada Örnek aldığımız Atatürk yanlış yaptı Annesi Eşi kapalı olarak... 3. ırkçı olma Din ayrıdır Vatan Ayrıdır http://upload.wikimedia.org/wikipedi...d6/Zubeyde.jpg http://www.mudafaai-hukuk.com.tr/galeri/images/s112.jpg |
dishe ben giyime karışmadım hiçbi yorumumda,ne başörtüsüne laf söyledim,ne türbana,onlarda her insan özgürdür,benim lafım okul içinde namaza,bir de sen çarpıtma,sıkıldım aynı şeyleri yazmaktan |
Alıntı:
|
ya asgaroth zorla olmadıktan Sonra Sizene ßizene ya ßen ßaşka ßi din'e inansam ßile normal karşılanıcak ßişeydir... Ya Kime Ne 10 dk Dini ißadetLeri Yapmaktan... okullarda Arkadaşlarım o kadar Şey kullanıyodu ßi kere ßile ßasına verilmiyodu çünkü Adı var okulumuzun Tanılan ßilinen okul ßöyle şeyler Dedirttirmeyiz Diye Ama her Haltta yapılıyo Ve çoğu okullarda herşey yapılıyo Saçma olan Öle Zararlı şeyler ßöle Tartışma konusu olmuyo üzerlerine düşülmüyo KİŞİLerin Kendi ßireysel özgürlükleriyle zorla olmadan Yaptığı ißadet Laf Söz oluyo! müslüman ßi ülkede yaşıyoruz Avrupa ßizden Daha GELişmiş olduğu halde OnLarda gayet normal karşılanırken ßizde DavaLar ßile açılıyo!.. |
Türkiye`de Saat: 20:24 . |