![]() |
Tigana : "İ.Akın Henry'e Benziyor.Bizim En Büyük Transferimiz Olacak." Beşiktaş teknik direktörü Jean Tigana,İbrahim Akın hakkında çok özel açıklamalarda bulundu.İbrahim Akın ile özel olarak ilgilenen Fransız çalıştırıcı, "İbrahim çok becerikli bir çocuk. Henry ve Trezeguet'yi 17 yaşında keşfettim. İkisi de müthiş yetenektiler. Çok çalışıp yeteneklerinin daha belirgin ortaya çıkmasını sağladılar. İbrahim Akın'ı bu iki futbolcuya benzetiyorum. Onun da çok çalışması gerekir. Yetenekli, ancak doğal yeteneklerini henüz ortaya çıkaramadı. Daha eksiklikleri var. Şu an kullandığı yüzde 60'lık yeteneğini, yüzde 100 kapasiteye çıkaracak kadar da akıllı. Beni en çok mutlu eden yanı, çalışmalarda gösterdiklerimi uygulaması. Bu da şimdilik bana yetiyor.Kamp boyunca çok istekli ve hırslıydı.Nancy maçındaki performansı da beni hayli etkiledi.Böyle giderse bizim bu seneki en büyük transferimiz İbrahim Akın olacak" dedi.İbrahim Akın da "Hocamın benim için söylediklerine teşekkür ederim.Geçen sene tüm takım gibi ben de formsuz bir sezon geçirdim ama bu sene benim için çok güzel geçecek.Artık Beşiktaş için çok şey yapmak istiyorum.Umarım bu sene takım arkadaşlarım ile birlikte çok çalışıp şampiyon oluruz"diye konuştu.Bir gazetecinin "Senin hakkında gece hayatına daldı bozuldu diyorlar.Bu suçlamalara bir cevabın var mı?" sorusuna ise,"Bu haberler nereden çıkyor anlamıyorum.Ben İstanbul'a geldiğimden beri ya bir ya iki kere gece dışarı çıkmışımdır.Zaten buraya Annem ile gelmiştim ve hala annemle yaşıyorum.Bu yaz da evlendim.Artık böyle dedikoduların çıkmasını istemiyorum.Çünkü bu sadece takımıma ve bana değil,bundan sonra evliliğime de zarar verecektir.Rica ediyorum böyle yalan haberler yapmayın"diye çıkıştı. http://www.bjk.com.tr/tr/images/oyuncular/iakin/4.jpg |
Tigana çağdaşıda petit'e benzetmişti hatırlatayım:) İbrahim Akınla çağdaş kıyaslanamaz ama işte en son benzettiği adam şimdi hamsisporda |
Çağdaş kötü futbolcu değildi bence bizde yapamadı.Çok disiplinli bir futbolcuydu. |
ibrahim akın ın yeteneklerine kimse birşey demiyor ama adamda bunları sahaya yansıtamıyor. asıl sorun burada neden ilk seneki oyununu ortaya koyamıyor. |
bence sorun i.akının kendisinde..herzaman söylediğim gibi..adam ne kadar ii olursa olsun takıma adapte olmak,tam uyum sağlamak çok önemli..geçen sezon i.akın ailtonla bir kapıştı..ailton gitti i.akın da sürünüyo..bir an önce toparlanıp kendi topunu oynamalı,kimseyle yarışmamalıdır..başarı kendiliğinden gelecektir.. |
belki 50. kez oldu ama yine söylüyorum İbo bu sene patlama yapacak....... |
bence ibrahim akın foevette denenmeli bir kac mac |
Alıntı:
|
jorgenseni alacagina koy oraya ibrahim akini defansa da kaliteli birisini al.. |
Alıntı:
|
Tigana biraz insanlari uyutmaya calisiyor gibi geliyor bana, Ibrahim Akin kim Henry kim? Zaten dunya topcusu olmasi imkansiz, disiplini cok yetersiz. |
Ya kardeşim İ.Akın sırf sana inat inşallah başarılı olacak bu sene.Hem Cristiano Ronaldo kadar disiplinsiz bir futbolcu dünyada yok ama adam şu an M.United'da ve R.Madrid peşinden koşuyor.Lütfen lig başlamadan oyuncularımızı karalamayalım. |
çok çalışması lazım çoook |
Alıntı:
|
bir kere akın orta saha mı? forvet mi? akın eğer orta saha (sol iç yada sol kanat) ise yandık ; fb de tuncay gs de sabri nasıl domine ediyorlar maçı nasıl sürüklüyorlar 4-3-1-2 de sol sağ içler biraz yırtıcı olurlar akın yırtıcı mı? eğer forvet ise avrupada onu avrupa takımı defansları ayakta uyuturlar Süper ligdede eh işte cenk işler kadar bile olamaz 4-4-2 de sol kanat oynar Metin Tekin Gibi oda güçlenir ve futbol zekasını geliştirir ise |
i.akin süper bi oynuncu o devamli oynmazasi lazim. |
bencede patlama yapcak ama bu yıl bjk dekı 3.yılı yıne bı bok yapamazsa defolup gıtsın ama antrenorler oynatmadı o cocugada hak vermek lazım vicente zamanında carew le manyak oynuyolardı ıns eskı ıbo gerı doner |
I.akin daha kendi yeteneklerini késfedememis durumunda gibi görünüor bana.... örnegin ibo nun inanilmaz sert bir sutu var .ve de genelde cok isabetli sutlar cakior.. |
Tigana her futbolcuyu Henrye benzetiyor. Ilk önce Gökhan gülece demisti, o benim henrym olacak diye ... |
walla i.akin aklini basina toplasin sadece hocasini dinlesin henry de olur pele de .... |
Alıntı:
|
tigana gökhanıda henry e benzetiyodu:) gözünde problem var yada henry i çok seviyor...11 tane henry le çıkıcaz yakında maçlara.. |
Tigana değil miydi sezon başı İbrahim'i yollayın diyen.......şimdi de bunları söylüyormuş....... Ya Tigana çelişiyor..ya haberler yalan..........ya da Tigana İbrahim'e iliişkin fikrini değiştirdi....... |
mutluluk verici bi haber ama ilk defa burda duydum. kaynak ne???? |
tamam tigana anladık henryi keşfettin.... |
Alıntı:
|
Fahri'de Zidane'a çok benziyor bence! Ha bi de Koray'da Thuram'a...! |
Alıntı:
|
i.akını sol kanada almak yerine oraya jorgensen alınsın delgado nun yanına koyarsak i.akını çok daha etkili olur ayrıca defansı sorun etmeye gerek yok çnkü ortasahanız güçlü ise defans hiç zorlanmaz ! |
valla bence i.akın çok kaliteli bi oyuncu ileride gökhanla ikisi oynasınlar bence çok iyi olur |
ben size söliim i.akın seneye yedek jorgensen gelirse nereye koycak i.akın ı solda jorgensen forvet arkası delgado forvet bobo nobre gökhan daha burak var yer mi var sağda mı oynayacak sol ayakla |
bence ibrahim henry kadar yetenekli bi oyuncu ama bakalım sonu nolcak :) |
beyler bence oynadığımız sistem yanlış bi kere.bu sisteme bi çok oyuncu uymuyor.halbuki tüm büyük avrupa kuluplerinin oynadığı gibi oyna 4-4-1-1 bak takım nasıl oynuyo.çek iboyu sola.koy sağa bence türkiyenin en iyi orta açan oyuncusu olan ali tandoğanı.bak nasıl çalışıyo o zmn kanatlar.orta sahaya transferede gerek kalmaz tam aksine kadro genişler.orta sahaya alcağına defansada lugano gibi bi adam getirirsin kapatırsın bütün açıklarını.ama bunu tigana bi türlü göremiyor.bi şey tutturmuş kafasında gidiyor.güvenim azalmaya başladı tiganaya karşı. |
bazi arkadaslar cristiano ronaldo ile ibo akini birbirine benzetiyor. ronaldo'da cok disiplinsiz ama disiplinsiz oynadigi halde bile süper oynuyor. birde düsünün disiplinli oynasa nasil oynar. ibo akin'da iyi oyuncu ama ben en son hangi macta iyi oynadi hatirlamiyorum ya siz?? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Akın ii futbolcu ama yeteneklerne gvenip yattı geçtimiz sezon,bi de takım kötü olunca o da göze battı.bnce sorun bu.ama bu sene patlar die düşünüyorum |
Arkadaşlar herkes hatayı hep İ.Akın'da bekliyor.İlk geldiği sezon İ.Akın neden iyi oynamıştı?Çünkü 4-2-2-2'nin sol açığında oynuyordu.Tigana geldiğinde onu ya santrafor ya da sol bek gibi oynattı.4-3-1-2'NİN 3'lüsünün kanatları hiç çıkmıyor.Bizim sorunumuz bu.Tigana ne bekleri ne kanatları çıkarıyor.Bütün hücumu Delgado,Nobre,Bobo(G.Güleç)'ten bekliyor.İ.Akın'da hücumu seven bir oyuncu.Adam defansa yakın oynayınca,sürekli çalım yapmak istiyor.Çünkü sıkışıyor.Bu yüzden de top kaptırıyor.Oysa İ.Akın'ı önü boş olacak bir yere koymak lazım.Serbest oynatmak lazım.Sol Açık oynarsa kimse tutamaz onu.En az da 15 gol atar bak görürsünüz. |
Maalesef bir 10 numarayla oynamanin en onemli handikapi da budur, ic oyunculariniz ileriye cikamaz. Ben bastan soyledim, en iyisi bir yabanci onlibero almak ve Delgadoyu kanada yakin oynatmak, cunku burada daha cok bos yer vardir. -----------------Runje---------------- Toraman---Zan---Koray------Baki----- ----------Kleberson-Mavuba----------- -----Delgado------------Ibo Akin------- ---------Nobre----Gokhan------------- Gerci su an hala olabilir, Korayi cekersin oraya, ama o zaman savunma tamamen berbat olabilir, Fahri'nin de bu yuku kaldiracagini zannetmiyorum, keske Mavuba gelseydi. |
Alıntı:
A.Güneş---Lugano---Toraman---Caner ---------Kleberson-Mavuba----------- Burak-----------------------İ.Akın ----------- -Delgado------------------- --------------Bobo------------------- Evet keşke Mavuba gelseydi.Şu an bana göre en iyi ön libero dünyada.Sadece koşması yeterli bir kere. |
Türkiye`de Saat: 23:55 . |