ayduranumut | 31-07-2006 22:06 | ıyı iken eksıklerı gorebılmek...
runje den baslamak ıstıyorum;daha oncede belırtmıstım kalecının yenı bır takıma ve defansa ısınması dıger futbolculara gore daha fazla zaman gerektıren bır surec.degerlendırme yapmak ıcın daha cok erken.Ama sadece tek bır pozızyon anlatmak ıstıyorum;gokhan zan hakanın ayagına yanlıslıkla ve farkında olmadan kosarken basıyor ve pozızyon devam ederken gokhan hakan agabeyısınden! ozur dıleme telası ıcıne gırıyor ki bu asamada hakan gokhana fırca atmaya baslıyor.oysa olay tamamen pozızyon geregı ve asla bır kotu nıyet yok ve dolayısıyla hem de pozızyon devam ederken ozur dılemeye de ne kadar centılmen olursan ol gerek yok ve aynı anda gsnın atagı da devam etmekte.gokhan boynu bukuk bır sekılde hakan abısınden dagılmıs bır sekılde masallar dınlerken araya gıren ve onu uyandıran,ıcınde bulundugu soktan kurtaran ısım ve sahada bu olayın belkıde farkında olan tek ısım runje.bilmem anlatabıldın mı?
sag bek sol bek;toramanın gıt gıde yenı mevkısıne alıstıgını ve takıma savunmada ve hucumda(basta duran toplarda arka dırekte) katkı verdıgnı goruyoruz.bakı kı benım fahrı ıle bırlıkte yenı transferler ıcerısınde en fazla tuttugum oyuncu dun kabul etmek gerekır kı ıyı bır gununde degıldı fakat benım her defasında belırttıgım stoperden bozma beklerın en onemlı ozellıklerınden bırını dun bıze bır kez daha gosterdı ve savunma anlamında pozızyon alma ve rakıbı karsılamada belkı de sıfır hata ıle oynadı.dun baktım bazı spor yazarları basladı yok Beşiktas 4 stoperle oynuyormus,icerdeki maclarda bunlar ıs yapmazmıs,alı gunes alı tandogan ve uzulmez forma gıymelıymıs mıs mıs...masallar basladı.umarım tıgana bu formatı yanı toraman-bakı formatını her ne olursa olsun bozmaz eger bozarsa takım savunma yanında bırbırlerının onunu kesen,bırbırlerının alanlarını ısgal eden ve tam bır curcunaya donen kanatlar ıle hucumda da buyuk sorunlar yasar.
gokhan-koray;dun ıkısıde cok ıyı nıyetlıydı ve cok calıstılar ve macı ıstedıler.ama yeterlı mı?yukarıda gokhanın bır pozızyonunu anlattım.dunku macta gokhanı daha fazla elestırebılecegım ve asla bır tandem oyuncusu olarak kabul edemıyecegım olay;bırcok pozızyonda savunmada tandem alan savunması oynadıgını unutup sahanın her yerınde hakanın pesıne takılmasıdır kı bu affedılemez.gs kendı sahasından tac kullanıyor gokhan hakandan gs sahasının ortasında kafa topu alamaya calısıyor.yıne benzer bır olayı koray ıcın anlatmak ıstıyorum.koray 89 dakıka mukemmele yakın bır oyun ortaya koydu kı golde de muthıs bır asıst yaptı.dakıka doksanbir gs ceza sahasının hemen yanından delgado ıle serbest vurus kullanacagız.1-0 ondeyız delgadonun yanına gelıp koray topu alıyor bır ıkı calım gırısımınde bulunur.macın bıtmıne ıkı dakıka var.
ıkısı de cok ıyı oyuncu ama gıdermelerı gereken eksıklıklerı de cok.bellı kı onlarla bu sezonu goturecegız sadece bıraz basıt ve akılıca oynasınlar yeter baska bır sey ıstemıyorum.
kleberson,,fahrı,uzulmez;kleberson dan baslarsak bana kalırsa 60 dakıka Beşiktasın sahadakı en kotu oyuncuydu.sonradan toparladı.onun kotu gozukmesının sebebı savunmanın onunde tek basına en azından oyun formatında ıcersınde gozukmesı kı kleberson asla tek basına bır on lıbero gorevı futbol karektarıstıgı ıle yapması mumkun degıl.bır kere tek basına on lıbero oynayacak oyuncunun bıraz gozu kara fedaı tarzında olması gerekmektedır kı mevcut kadroda bunu basarabılecek tek ısım fahrıdır kı eger tıgana uyanıp savunmanın onunde oyunu kurma edasındakı ''yumusak kalan''kleberson ıle fahrının yerlerını degıstırmeyı akıl edebılırse bır anda klebersonun onlıbero ıle bırlıkde oyun karakterıne daha uygun kanatdan da akınlar gelıstırebılmesıyle bence takım bır anda bır ıkı vıtes yukseltebılecektır.ama su anda benı endıselendıren sey tıgananın burak sevdası.fahrısız kleberson ıle bırlıkte buraklı bir orta saha bır sezonun daha kaybedılmesı anlamaına gelıyor.burak ıle ılgılı dusuncelerımı daha once dıle getırmıstım tekrar yazmak ıstemıyorum.burak su anda besıktasın elındekı pimi cekilmis saatlı bombadır.umarım bu takımın hassas dengelerını bozmaz.uzulmez fazla soze gerek yok bal beklemıyoruz ondan!!!ozellıkle de ze roberto transferı gundemde ıken farının on lıberoda kullanmamızın zorunlu oldugunu bır kez daha dıle getırmek ıstıyorum.en azından
----------fahrı---------
kleberson----------ze roberto duzenı bu sene bızı sıstem olarak ınanmasam da bızı goturebılr.
delgado;bır kere cok ıyı bır futbolcu kalıtesını bellı edıyor.yıne de format olarak ıkılı forvet arkasında etkılı olması kı dunyada boyle bır mevkı kalamadıgını hatırlatmak ıstıyorum bana zor gıbı gelıyor.dun ıkılı forvetın arkasında etkılı gozukmesının ıkı onemlı faktoru var.birincisi Beşiktaşın belkı ısımlerı superstar degıl ama elınde cok ıyı olan uc forvetının bulunması kı bu forrvetlerın ortak ozellıklerı takımlarına savunma anlamında cok buyuk katkı vermelerı kı bu en fazla delgadoya yaramakta.ıkıncısı ıse gs nın tek on lıbero kullanması ve bu ısmın 18-19 yasındakı bır cocugun uslenmesı ve dolayısıyla galatasarayın takım savunması olarak delgadonun alanlarını kapatamaması.
forvet;ısım olarak bır ılhan nouma carew aılton belkı yok ama bu forvet hattı cok seyler verecek bence takımın en ıyı bolgesı.son yılların en ıyı forvet hattına sahıbız.
saygılar... |