![]() |
Alıntı:
Peygamber Efendimiz(SAV) Camide İbadet Etmiş Bizde Camilerde İbadet Ediyoruz Onun Yolunda Giderek Siz Neden Cem Evinde İbadet Ediyorsunuz.. Kuran-ı Kerim'de Alevilik Diye Birşey Mevcut Değil.. |
bu arada bu konuyu tartısmya getiren presca_2002 de benim müsaip gardasımdır ek bilgi olarak veriyim o yuzden net biliyorum yazısında ne demek istediğini |
Alıntı:
|
Alıntı:
İBADETİN YERİ OLMAZ İLK ÖNCE BUNU BİLMELİYİZ.NEDEN CAMİLERE GİTMİYORUZ H.Z ALİ CAMİDE KATLEDİLDİĞİ İÇİN ALEVİLERDE CAMİ DE DEĞİL DE CEM EVLERİNDE İBADET EDİYORLAR . ALEVİLERİN MUHAREM AYI VARDIR BU AYDA 12 GÜN ORUÇ TUTULUR VE BU ORUÇTA 1 AY BOYUNCA SU İÇİLMEZ!!! ELMA YENİLMEZ ET YENİLMEZ YAS ORUCUDUR H.Z HÜSEYİNE YAS TUTULUR. |
Alıntı:
Neyi Baz Alıyor Alevilik Neye Göre Camide Değilde Cem Evinde İbadet Ediliyor ?Yazdıklarımda Yanlış Bişi Varsa Söyleyebilirsin Kınamakla Olmaz.. |
Hz. Ali Bile Camide Namazını Kılarken Şehit Edilmiş.. Madem Hz. Ali'nin Yolundan Gidiyorsunuz Neden Camii Değilde Cem Evinde İbadet Ediyorsunuzki..;) Ayrıca Madem Öyle Hz.Osman'da Kuran-ı Kerim Okurken Şehit Edildi Kuran-ı Kerimde Okumayalım Mantıklı mı ? ;) |
Alıntı:
|
romeo haklı olabilirsin belki ama sünni olup ta cami gitmeyenlerde var aleviler en azında kendi inançları doğrultusunda cem evine gidiyorlar. |
Bunların Hiçbiri Geçerli Sebepler Değildir.. Hz. ALi Camiide Şehit Edildi Diye Camiileri Terkettiniz Madem Hz.Hüseyin'de Kerbela'da Susuz Bırakıldı Suyu Neden Tam Anlamıyla Terketmediniz Çünkü Susuz Yaşanmıyor.. Ama Camii'siz Oluyor Dimi :) Suyuda Tam Anlamıyla Çıkarın Hayatınızdan Çıkarabiliyorsanız. Ek Olarak Şunu Dikkatle Oku Hani Diyorsunya 'BENİ SEVEN EHLİBEYTİM CAMİ'YE GELMESİN' Demiş Hz.Ali o Zaman Şunu İyi Oku.. Ramazan ayının 18. günü, Hz.Ali evden çıkarken Hz.İmâm Hasan ve Hz.İmâm Hüseyin’e hediye olarak getirilmiş olan ördekler gagalarıyla eteğini tutmuşlardı. Hz.Ali, onları kovalayanlara; “Bırakın” buyurmuştu; “Onlar ağlayanlardır; seher çağında da kader, yerini bulur.” Hz.Ali; “O gece Hz.Resûlullah’ı rûyada gördüğünü” de bildirmiş, şehâdete tam hazırlanmıştı. Mescide giren Hz.Ali: “Namaz, namaz” diye uyuyanları uyandırmağa başlamıştı ki; Şebib bir kılıç salladı; fakat kılıç mescidin kapısına geldi.Bunun üzerine önceden gelip mescide gizlenen Mülcemoğlu: Yere düşmüştü Hz.Ali; “Andolsun Kâ’be’nin Rabbine” buyurmuştu. “Kurtuldum” dedi..! |
Alıntı:
|
Türkiye`de Saat: 02:38 . |