|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
01-01-2007, 17:35 | #1 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Tecrübe Puanı: 34 |
Yeni yıl yeni umutlar yeni heyecanlar getiriyor insana hiç şüphesiz. İşte yeni yıla yeni umutlarla, formda girmek ve bu formu hayat boyu korumak için dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan birkaçı... • Diyete başlamadan önce ilk önce beyin olarak kendinizi hazır hissedin, hazır olmadan asla diyete başlamayın. Çünkü diyetin ikinci günü sıkılır ve bırakabilirisiniz. • Diyetinizi kendi beslenme alışkanlıklarınıza göre tercih edin. Diyetiniz sizin beslenme alışanlıklarınızı düzeltici yönde olsun. • Diyetinizin gerek protein, gerekse karbonhidrat ve vitamin yönünden dengeli olmasına dikkat edin. • Özellikle kış aylarında vücut direncinizi arttırmak için bol bol meyve yiyin. Günde en az 2-3 porsiyon olmasına dikkat edin. • Pasta, börek, çörek gibi tatlı tüketimine dikkat edin. • Kaçamak yaptığınız günlerin ertesi günü, diyetinizi salata ve ızgara tavuk gibi daha hafif yiyecekler ile dengelemeye dikkat edin. • İçki tercihinizi rakı, viski gibi kalorisi yüksek içeceklerden ziyade kırmızı veya beyaz şarap olarak yapın. Haftada 2-3 kadehten fazla alkol almayın. • Özellikle atıştırmalardan uzak durun, çünkü atıştırmalar ile hiç fark etmeden düşünülenden daha çok kalori alınır. • Azar azar ve sık sık yemek yiyin. Böylelikle metabolizmanız yavaşlamaz ve daha rahat kilo verebilirsiniz. • Kırmızı et tüketiminizi azaltarak, beyaz et ve balık tüketiminizi artırın. • Yiyeceklere kızartma, kavurma gibi işlemler uygulamayın. • Asla tek tip beslenme şeklini tercih etmeyin. • Asla bir ayda 8-10 kilo vermeyi planlamayın. • İdeal kilonuzun altına asla inmeyin. • Her gün yarım saat kadar tempolu yürüyüş yapmaya özen gösterin. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
|
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |