Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Beşiktaş > Basketbol > Erkekler

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08-12-2009, 16:28   #1
 
NeoRock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bıyıktay; "Efes Pilsen Maçına Çok Üzülüyorum"

Click the image to open in full size.

Beşiktaş Cola Turka erkek basketbol ekibimizin azimli antrenörü Burak Bıyıktay ile www.BjkBasket.org olarak bir söyleşi gerçekleştirdik. Deneyimli teknik adam güncel sorularımıza içtenlikle cevaplar verdi..

İsterseniz öncelikli olarak takımın son durumundan başlayalım.

B.B: Takımın son durumu şuanda iyi diyebilirim. Efes Pilsen maçından sonra bir düşüş yaşadık. Yüksek motivasyonlu bir maçtı, kazanmak istiyorduk ve bizim hedef maçlarımızdan biriydi. O maçı kazanmış olsaydık şu anda hala namağlup gidiyorduk. Onun akabinde ki Aliağa Petkim maçını da bu düşüşten dolayı kaybettik. Maçı kazanma noktasına getirdik ama iyi oynamadığımız bir maçtı. Kazanmayı da çok hak etmedik ve kaybettik. Arkasından da Unics Kazan maçı. Her şeyden önce bu iki maçtaki seyahatlerde bizi mahvetti. Ali Ağa maçını biliyorsun, 1 gün İzmir’de kaldık sisten dolayı. İdman’a gidip gelmek 45 dakika, otobüsle gidip geliyorsun. Sonra maça gidiyorsun 45 dakika, havaalanına gidiyorsun. Havaalanına gittik uçağımız kalkmadı. Sonra uçak kalktı ama İzmir’e tekrar geri dönmek zorunda kaldık. O akşam gece 2’de otele geldik, sabah 8’de İstanbul’a gittik. Takım yorgun argın geldi, hemen arkasından Kazan’a gittik. Kazan çok uzak bir yol. Değişik bir iklim. Orada eksiklerimizde vardı. Orada kötü bir maç oynadığımızı düşünüyorum. Yine dönüşümüzde maceralı oldu. İstanbul’a inecekken inemedik, Ankara’ya inmek zorunda kaldık. Bu süreçte takım bayağı yıprandı ve yoruldu. Bu dönemde de çeşitli sakatlıklar oluştu. Sonraki süreçte ise 2 galibiyet aldık ve tekrar bir çıkışa geçtik. Bu çıkışı da devam ettireceğiz. Salı günü Joventud maçı var. O maçı kazandığımız takdirde, ben gruptan büyük olasılıkla çıkacağımızı düşünüyorum. Çünkü Kazan da onları deplasmanda yendi. Bizim için gruptan çıkma maçı gibi olacak. Şöyle de bir şey olacak, kaybedersek, onları deplasmanda da yenme ihtimalimiz var. Çünkü eski güçlerinden uzak görünüyorlar. Fakat tek bir şanssızlığımız var, Engin daha yeni yeni idman yapabildi. Brad Newley’in sakatlığı geçmedi o da bu maçta oynayamayacak. Kevin’ın dizinde bir sakatlık var, o da daha ilk idmanını yaptı. Bu sakatlıklar içinde kazanmaya çalışacağız. Önemli olan hedeflerimiz doğrultusunda gitmek.


Sakatlıklardan bahsetmişken, bu süreçte Mire Chatman’ın çok fazla oyunda kaldığını görüyoruz. Onu dinlendirmek için kenara aldığınızda da, oyun tempomuzda ciddi anlamda düşüşler meydana gelmekte. Şuan için onun yedeği olan Arın Soğancıoğlu’nun yıllardır bu takımda olmasına rağmen, bu seviyeler için çokta hazır olmadığı görülüyor. Engin'in de çok sakatlanması dolayısıyla, Mire Chatman’ı 5–10 dakika dinlendirebilecek bir oyuncuyu kadromuza katma düşünceniz var mı?

B.B: Engin’in sakatlığı bizim dengemizi bozdu. Engin milli takımın oyun kurucusu. O pozisyon için üçüncü bir oyuncuya gerek yok. Tamam, Arın burayı kaldıracak tecrübede değil, o güçte değil ama sonuçta alt yapımızdan geldiği için, genç takım oyuncusu olduğu için, bizde kalıyor. Ben şimdi oraya bir guard daha aldığımda, Arın’ı yollamak zorunda kalırım öyle bir sıkıntı olur. Biz bu sakatlık dönemini en az hasarla geçmek zorunda kaldık. Şuanda da bu dönemi geçtik. İnşallah bundan sonra, ne Chatman, ne Engin ne de Newley sakatlanmaz da iyi gidişimizi devam ettiririz. Sonuçta guardlar’da eksilme olduğu zaman çok zor, üç tane iyi oynayabilecek guardın olması lazım. Taraftarımız bu konuda doğru düşünüyor. Ama bu kadar kadro derinliği de zaman zaman sorun yaratıyor. Biz onu çok istemiyoruz. Şöyle bir şey olabilirdi, bizim iki numara pozisyonu için oynayan oyuncularımız belki biraz daha guard özellikli olsaydı, bu açığı kapatabilirdik. Bu sene bu yönde bir eksikliğimiz var. Şuanda düşünmüyorum ama ileride olabilir.


Hocam sene başında, Engin’i 1 numara, Chatman’ı 2 numara gibi oynatabileceğinizi söylemiştiniz. Taraftarlarımızda bu pozisyon için 3’lü bir rotasyonun, sanırım daha iyi olabileceğini düşünüyorlar.

B.B: Şimdi şöyle düşün, bizim 2 numara pozisyonumuzda Brad Newley, Muratcan Güler var. 3 numara pozisyonunda, Haluk, Ömer, Kerem var. Bir numara pozisyonunda da, Chatman, Engin ve Arın var. Ben Chatman ve Engin’i zaman zaman bir arada oynatmayı düşündüğümü söyledim. Hep onu iki numara oynatmak istediğimi söylemedim. Dolayısıyla böyle bir rotasyona girmek istediğimi söyledim. Zaman zaman sahanın içinde; Chatman, Engin, Muratcan olabilir. Haluk, Brad olabilir. Bu şekilde bir rotasyon içindeyiz. Oralarda eksik oyuncumuz yok. Tek sıkıntımız sakatlık. Sakatlıkta herkes için geçerli. Bugün Efes Pilsen takımında Kerem sakatlansa, Ender tek başına kalacak, belki de Rakoceviç o pozisyonu oynamak zorunda kalacak.


Sene başından beri çok sorulan bir soru var, daha öncede açıkladınız ama beşinci yabancı hakkını kullanmayı düşünüyor musunuz?

B.B: Beşinci yabancıyı alabiliriz. Almayı da düşünüyorum ama öncelikle Engin’in iyileşmesini bekliyorum, orada ki rotasyonumuzu görmek istiyorum. Birde şunu düşünüyorum, alacağımız oyuncunun bizim bir açığımızı hakikaten kapatacak bir oyuncu olması gerekli. Laf olsun diye bir oyuncu almayı istemiyorum. Laf olsun diye bir oyuncu aldığınızda, görüyorsunuz bir sürü sorun çıkıyor takımlarda. Geçen sene aynı hataları bizlerde yaptık. Bir sürü oyuncu geldi gitti hakkımız doldu. Sonuçta acele etmeye gerek yok, sezon uzun. Yine Allah korusun bir sakatlık olabilir, bir sorun çıkabilir ama bir oyuncu almayı düşünüyoruz. Onun için ince eleyip sık dokuyoruz. Nasıl şuan ki yabancıları ararken aynı özeni gösterdik, yeni yabancı içinde aynı hassasiyet ile araştırıyoruz. Arıyoruz da şuanda, ilgileniyoruz oyuncularla.


Taraftarlarda şöyle bir kanı hâkim, sene başındaki savunma direnci ile şuandaki savunma direnci arasında fark olduğunu düşünüyorlar… Fakat bunu sakatlıklara da bağlıyorlar.

B.B: Soruyu kim sormuşsa çok doğru düşünmüş. Savunma direncimiz düştü, nasıl düştü derseniz, geçen yıl ki aynı sendrom devam ediyor. Rotasyon azalınca, oyuncuların sahada kalma süresi artıyor. Bizim oyuncularımız hızlı oyunu seven oyuncular. Böyle olunca da, hücumda daha fazla efor sarf edip, savunmada düşüyoruz. Taraftarlarımız bu konuda haklılar, ben bu düşünceye katılıyorum. Sene başında biliyorsun, Efes Pilsen maçına kadar en az sayı yiyen takım bizdik. Biz bu kimyayı tekrar oturtacağız. Çünkü savunma yapmadan maç kazanmanız mümkün değil. Şimdi Chatman 40 dakika oynuyor, ondan oyunun iki tarafında da aynı performansı bekleyemezsiniz. Hem savunma baskısı yaptırıp, hem de hücumda gel inisiyatif al diyemezsiniz, biyonik adam olması gerek. Savunma da Guard’dan başlıyor. O bölgede aksama olduğu zaman diğer taraflardan onu kapatamıyorsunuz, başka açıklar veriyorsunuz. Brad Newley bizde iyi savunmacı, Muratcan iyi savunma yapmaya her zaman gayret eden bir oyuncu. Kevin Fletcher o tarz bir oyuncu. Bu oyuncular oyundayken savunmada zorlanmıyoruz ama guard’a yaptığın savunmada problem olduğu zaman, diğer taraflarda bu oyuncularda açıklar verebiliyor. Engin bizim için o yönden de önemli bir oyuncu. Oradaki Guard baskısını, topa baskıyı iyi yapan bir oyuncu. Onun içinde zaman zaman bir numara oynarken, Birlerle onu eşleştirip, Chatman’ı iki numaralarla eşleştirip, Chatman'ın yükünü biraz daha azaltmaya çalışacağım. Fakat savunma hakikaten düştü, bu da beni rahatsız ediyor. Ama rotasyon eksilince yapacak bir şey de olmuyor. Şimdi Mire Chatman savunma yapmıyor diye sahadan çıkaramıyorsun, öyle bir sıkıntın başlıyor(gülüşmeler). Son Bonn maçında Loney Baxter çok kötü savunma yaptı ama Hücumda yararlanırız diye onu oyundan aldık. Sağ olsun, Benchten gelen Adem falan çok iyi savunma yaptı, oraları dengeledik. Ama bizde herkesin aynı savunma direncini göstermesi lazım.


Bench demişken, Taraftarlarımızın şöyle bir sorusu var. Adem olsun, Ömer olsun, Arın olsun az süre alan oyuncular. Geçtiğimiz yılda bu oyunculardan bu şekilde yararlanılıyordu bu senede. Sene başında takımı kurgularken bu oyuncular yerine, rotasyona girebilecek belki bir tane daha fazla oyuncu kadromuzda olamaz mıydı diye taraftarlarımız soruyor?

B.B: Şimdi şöyle söyleyeyim, bizim sakatlık olmadığı zamanda 10 kişilik bir rotasyonumuz var. Şu denebilir, Adem'in yerine bir başka oyuncu bu denebilir. Ama o zaman isim versinler bende onu alayım.


İsim demişken, Türkiye’de yerli uzun konusunda sıkıntı var, bu bağlamda İlkan Karaman ve Furkan Aldemir, transfer etme planımız var mı?

B.B: Furkan’ı almak istedik olmadı. Büyük para istediler. Geçtiğimiz yıl, sene başında girişimimiz oldu ama 500.000 dolar gibi bir para istiyorlar. Ayrıca şöyle de bir durum var, o paraları versen bile alamayacağın bir durum var. Çünkü Furkan’ın babasının farklı tasarrufları varmış. Menajeriyle konuşmamızda böyle bahsetmişti. Karşıyaka’da şu aşamada onu bırakmaz. Ayrıca şu da var, Beşiktaş ile Karşıyaka arasında oynamakta fark var. Buradaki tecrübeyi kaldıracak durumda değil. Ben mesela Adem’i oyuna aldığım sürelerdeki savunma performansından memnunum. Hücumda biraz daha katkıda bulunabilir. Ama savunmada çok toparlayıcı özellikleri var. Biz Adem’i kullandığımız sürelerde 10–15 dakika civarı kullanıyoruz. O sürede de bize gerekli performansı veriyor. Onun için biz bunların hepsinin hesabını yaptık. İnsanlar şöyle düşünüyor, 10 tane üst seviye oyuncu alalım. Efes Pilsen alıyor, görüyorsunuz orada da farklı sorunlar oluşuyor bu sefer. Rakoceviç bir türlü ritim kazanamıyor, bir tanesi kadro dışı kalıyor. Bu tarz sorunlarda var ve bunlar doğru şeyler değil. Biz sene başında bu takımı kurarken, insanlar oynayarak mutlu olsun öyle bir takım olsun diye düşündük. ‘‘Yıllardır bizle beraber çalışan kondisyoner arkadaşımız Aydın Demiröz, bu takım için, çalıştığım Kimyası en düzgün takım diyor.’’ Biz bunu yaratmaya çalışıyorduk. Bence şuanda hiçbir sorunumuz yok, moralmen üst seviyedeyiz ve bunca sakatlığa rağmen de ikinci sıradayız.


Chatman’a gelen teklifler olduğu ve menajerinin yine sorun çıkarttığı konuşuluyor. Bunlar doğru mu? Ayrıca kendisiyle uzun vadeli bir kontrat yapmayı düşünüyor musunuz?

B.B: Chatman’a herkes teklif verir. Ama bize gelen resmi bir teklif yok. Chatman’ında bizde çok iyi bir kontratı var. Chatman’da burada olmaktan çok memnun. Çokta iyi bir sezon geçiyor. Menajerlerin her zaman yaptığı şeyler. Ben kendisine yeni bir kontrat önermeyi düşünüyorum. Seçimden sonraki duruma göre Chatman gibi burayı bilen, bizle uyum içinde çalışan iyi bir oyuncuyu burada tutmak, başka oyuncu aramaktan iyidir. Bu iş hep zaman gerektiren şeyler. Ben hep sana onu söylüyorum, geçtiğimiz yılki kadronun üzerine bu sene bir iki takviye yaptık. Seneye şu kurduğumuz kadronun üzerine bir, iki takviye ile bambaşka bir takım olabiliriz. Ama bizim birazda idari organizasyonda, profesyonel kadroda, bir genel menajer, bir idari menajer oraları da biraz daha kuvvetlendirmemiz lazım. Onuda yapacağız inşallah. Herkes bu seçimi bekliyor, bizde seçimi bekliyoruz. Şimdiki yöneticilerde seçimden dolayı hareket etmek istemiyorlar. Çünkü seçilemem der, birini aldı sanki kıyak yapıyormuş gibi, Ocak ayına kadar az bir süre kaldı, inşallah oralara kadar iyi gideriz. Tek tek maçlara bakıyoruz.


Sene başındaki konuşmalarınızda, üçüncü sıranın daha real bir hedef olduğunu söylüyordunuz. Takımın şuan ki durumunu da düşündüğümüzde, daha üst sıraları hedeflediğimizi söyleyebilir miyiz?

B.B: Şuan ki Türkiye ligine baktığımızda, benim hedefim mutlaka ilk iki içinde yer almak. Efes Pilsen maçına o kadar üzgünüm ki, Efes Pilsen bizi yenmedi. Biz kendi hatalarımızla Efes Pilsen’e maçı verdik. 14 tane faul kaçırarak, Cevher gibi çok iyi bir şutörün 2/13 atarak bomboş şutları sokamadığı bir günde, ucu ucuna kaybettik maçı. Biliyorsunuz son topa kadar geldi maç. Beni üzen kısım o. Biz 15 sayıyla yenilirdik, derdik ki gücümüz yetmedi. Ama son topta kaybettik ve buna çok üzüldüm açıkçası. Bu maçta bize gösterdi ki, bizim takımımız final oynamayı hak ediyor, edecektir de. Bu takımın kimyasında, ruhunda, içinde bulunan tüm oyuncularda bu var. Dolayısıyla bu işte buraya gidecek. Benimde hedeflerimde final var. Ben sakin görünüşlüyüm ama her zaman hedeflerini yüksek tutan bir insanım. Asla laf olsun diye de iş yapmam. Herkesi de bu konuda zorlayacağım. Kulübümüzü, Yönetimimizi, herkesi bu konuda zorlayacağım. Yakaladığımız kimya ile bu ortamı iyi değerlendirmek lazım. Bu işin yüzde yüz garantisi yoktur. Efes Pilsen 22 milyon dolar harcayarak Final Four hedeflerken, şuanda gruptan çıkabilmenin hesaplarını yapıyor. Bu işler her zaman istediğin gibi olmuyor. Ama bizim gayemiz şuanda final oynamak.


Eurocup maçlarının Tv’den yayınlanma durumunda bir gelişme var mıdır?

B.B: Bu durum hakikaten çok üzücü bir olay. Türkiye’deki Basketbol’un ne kadar ilgisiz bir ortamda oynandığın bir kanıtı. Ben bizzat uğraştım bu konuda. TRT ile konuştum, Sky Türk ile görüştüm hiç kimse bu işe girmek istemedi. Para vermek istemiyorlar. Parasızda biz yayınlatmak istemiyoruz. Ben şuna da inanıyorum, bir şey parasızda bir değeri yoktur. Siz bunu böyle alıştırırsanız hayat böyle gider. Ama bunu alıştıran kulüpler var maalesef. Efes Pilsen kulübü kendi maçı yayınlansın diye para bile veriyor. Diğer kulüpler farklı şeyler yapıyorlar. O zaman da bu işler olmuyor. Hâlbuki bu kulüpler böyle yapmasa, o zaman yayıncılar bir süre sonra kendiliğinden sana gelmek zorunda kalacaklar. Bu illaki yüz binlerce dolar olacak değil. Bugün beş bin, on bin, elli bin dolar olur. Bu üç sene sonra Beş yüz bin dolar olur. Bugün baktığımızda lig maçlarını ilk NTV aldığında 1 milyon dolar’a aldı. Şimdi ki fiyatı 6-7 milyon dolar. Bundan 2 sene sonra 10-12 milyon dolar olacak.


Bunu görecek yönetici maalesef Türkiye’de yok.

B.B: O da var. Spor pazarlaması çok önemli. Bu gibi olayları pazarlayabilecek insanlar olması lazım. Ben hep şunu söylüyorum, Basketbol’un kendi içinde ayrı dinamikleri olan, pazarlamasını yapabilecek ayrı bir ekibi olmalı. Yönetime bağlı olmak kaydıyla. Ama maalesef biz bu ekibi kuramıyoruz. Bu birazda bakış açısı. Halbuki bizim Basketbol takımımızın kendi kendini çevirebilecek bir geliri var. Bu geliri daha da arttırmak mümkün. Çünkü sıfırken bu işler daha zordur. Ama elinizde olan bir şeyin üstüne ilave etmek daha kolaydır. Bir ekip kurup, bu olayı değerlendirmek yapmak daha kolay. Salonumuzu satamıyoruz onu düşün… Salonu satmak lazım, bunu satmanın yolları var, pazarlama yolları var… Benim çığırtkanlığım veya 2 tane yöneticinin çığırtkanlığı ile bu işler olmaz. Hadi gel Beşiktaş’ı destekle demekle, maalesef bu işler olmuyor.


Sanırım, şubenin özerk bir yapıya kavuşması artık gerekli bir hal almış.

B.B: Yani bana göre de öyle bir yapı olmalı. Kaç gündür onu düşünüyorum, bakıyorsunuz koskoca Barcelona, Regal Barcelona diye sahaya çıkıyor. Real Madrid keza öyle. Biz hala takımın üzerine isim alınır mı onu tartışıyoruz. Alınır tabi ki de. Atıyorum x bir marka Beşiktaş’ın üzerine gelse, Beşiktaş’ta ne değişecek ki, ne kaybedecek ki? Üstüne daha değerli, daha iyi bir takım olacak ve yine Beşiktaş’ın takımı olacak. Cola Turka Beşiktaş olsa, Beşiktaş Cola Turka olmasından ne farklılığı var. Cola Turka Beşiktaş olduğunda, gelirin çok daha fazla olacak. Bundan 4 sene önce Kinder elinde 4 milyon dolar ile Türkiye’de takım aradı. Tek şartı vardı Kinder Beşiktaş olmasıydı.


Bunu da Tüzük ile alakalı diyorlar ama istenirse değiştirilebilecek bir durum.

B.B: Bu durum iyi anlatılırsa, Tüzük değiştirilebilir. Bundan 50 sene, 100 sene önce yapılmış tüzüklerle olmaz. Tüzük tadilatı yaparsınız olur. Global dünya’ya ayak uyduramıyorsunuz zaten. Dünyanın neresinde kalmış böyle bir tüzük anlayışı. Bu anlayış çok eski bir anlayış ‘‘ Beşiktaş’ın önüne isim alınır mı ’’ alınır niye alınmasın ki. Sen zaten bu durumda, Beşiktaş’ın elinde olan değeri daha da arttırıyorsun. X marka arkasında Beşiktaş yazan bir takım şampiyon olduğunda, yine Beşiktaş taraftarı sevinecek, Beşiktaş kulübü sevinecek.


Maç biletleri sene başında yüksek bir fiyatla satışa sunuldu. Daha sonra tekrar fiyatlar düşürüldü ve son olarak 10 TL oldu. Bilet fiyatları sabit bir fiyatta tutulamaz mı?

B.B: Bir gün ben yine taraftar çığırtkanlığı yaparken, tribünden biri bağırdı bana ‘‘ Hocam Hocam hem taraftar gelsin diyorsunuz, hem bilet fiyatları şu kadar dedi ’’ maçın devre arasında oluyor bu durum. Bende maçtan sonra sordum kaç para bilet fiyatları diye, 15 TL dediler. Bende hem taraftarı çağırıyoruz, hem 15 TL yapıyoruz, bu şekilde olmaz dedim. Bunu sabitleyelim dedik. Şuanda pota arkası ve ana tribünleri 10 TL’ye sabitledik. Bir tek Bench arkası ve protokolü yüksek tuttuk. Bu bölümlerinde yüksek olması bize gelir sağlıyor. Efes Pilsen maçında salon fulldü bize de gelir sağladı. Kötü mü oldu… Benim inancım bir kulübün taraftarı isen, sadece alkışlayarak değil, kulübüne maddi olarak da katkı yapmalısın.


Kombine satışları eskiye nazaran daha iyi gibi?

B.B: Kombine almak avantajlı. Dediğin gibi iyide gidiyor.


Yaklaşan bir kongre var, bu kongreden sonra Basketbol şubesi için görüşleriniz neler olabilir.

B.B: Ben profesyonel bir insanım. Kongrenin beni ilgilendiren çok bir yanı yok. Ama Beşiktaş’ta Basketbol’un devamlılığı olacaktır. Ben neredeyse 20 senedir bu kulübün içindeyim. Her dönem devam etmiştim yine devam edecektir. Saolsun yönetimimiz, yöneticilerimiz elinden gelen desteği veriyorlar. Daha düzenli olabilir mi derseniz, evet olabilir. Birazda bakış açısıyla aslında. Bu işi hafiften özerk yaptığın anda, hem onlarda rahatlayacaktır diye düşünüyorum. Yapılır mı yapılmaz mı bilemiyorum. Kongreyle alakalıda hiçbir şey hissetmiyoruz, tamamen maçları düşündüğümüz için(gülüşmeler).


Hocam taraftarlar size çok teşekkür ediyorlar. Bunu iletme mi özellikle istediler. Şu zor günlerde takımı ayakta tuttuğunuz için ve gerçekçi hedefler belirlediğiniz için.

B.B: Böyle düşündükleri için ben teşekkür ediyorum. Aynı fikri bende onlarla paylaşıyorum. Biz Real bir hedefle yola çıkıyoruz ama onun ötesinde de en iyisini yapmak için uğraşıyoruz. Hiçbir zamanda kalkıp biz çıkacağız şöyle yapacağız böyle yapacağız demiyoruz. Ama içimizde hep o istek, hırs var. Tabi bunun şartları var, sene başında buna kimse inanmazken, şimdi herkes inandı. Telekom maçındaki farkı görünce, oynadığımız oyunları görünce herkes inandı. Biz burada iyi bir hava oluşturduğumuza inanıyorum. İnşallah o havayı sezon sonuna kadar devam ettiririz. Ama bazı şeyleri korumak kolay değil, bozmak ise çok kolaydır. Bozulmaması için elimizden geleni yapıyoruz, umarım onlara layık oluruz.


Hocam bu değerli vaktinizi bize ayırdığınız için çok teşekkür ederiz.

B.B: Ben teşekkür ederim.


www.BjkBasket.org
__________________
http://www.besiktasforum.net/forum/signaturepics/sigpic30189_2.gif

Konu NeoRock tarafından (08-12-2009 Saat 16:46 ) değiştirilmiştir..
NeoRock Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 15:26 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580