![]() |
Efes p. 79-77 Beşiktaş... Banvit TUBAT TurnuvasındaTakımımız 3.lük maçındaEfes Pilsene Ende Arslanın son sniye basketiyle mağlub oldu ve turnuvada 4.cü oldu. Mire Chatmanın bitme 4 saniye kal kullandığı serbest atışlarla uzatmaya gidecek denen maç.Bjk oyuncusu Ömer Ünver'İn inanılmaz yavaş ve hatalı savunmasından dolayı son saniyede mağlub olduk. Benden ufak bir not: Transferlerimiz iyi ancak lgin en berbat savunmacı takımı olacağımız kesin.Mire Chatman ikiucu keskin bıçak gibi.Hangi takıma faydalı olacağı belli olmuyor.bu maçta kaybettiği saçma topları ben idmanda yapmıyorum.Mehmet yağmur ilk 5 başlayacak gibi ligde..Bir diğer transferimiz Stajanovic ise inanılmaz ağır kalıyor.Kesinlikle ağır bir fizik kondisyon çalışması yapması şart! Mario Austin ve Marcus Fasion'a diyecek lafım yok.İşlerini hakikatiyle yapıyorlar. |
Faison ve Mehmet Yağmur çok iyiydiler. Yalnız yeni yabancı transferi 5 numara olursa kimseye kızmam artık, Adem ile Cevher beni yanıltmaya devam ediyor... |
Bu takıma bir değil birkaç transfer şart. Yani bunca eksiğine rağmen (Shumpert,Kasun,Thornton,Smith) Efes Pilsen yinede bizi yenebiliyorsa artık hayal görmeyip gerçeklerle yüzleşmemiz lazım. Bazı oyuncularımızın attığı 3 sayılık atışlar çembere bile yetişmiyor ne yazıkki, savunmada sorunlar var ayrıca. Tüm yük Austin'de pota altı için, dışardada Faison'da aynı şekilde. Chatman iyi bir maestro ama onun yanına iyi bir şutör lazım yoksa o da verimli olamaz önemli maçlarda. Yerli oyuncularımızdan Mehmet Yağmur dışında belki Muratcan ve Haluk takıma faydalı olabilir ama ne yazıkki kadromuzda şampiyonluk yarışı için yeterli olacak üst düzey bir yerli oyuncu olmadığı açıkça ortada. Umarım bu turnuvada takımdaki eksiklikler değerlendirilip gerekli takviyeler yapılır yoksa fazla hayal kurmayada gerek kalmayacak.. |
Yazık olmuş yaa. |
şu mevcut kadroyla bjk cola turka'nın hedefinin ancak play-offlara kalmak olabileceği gerçeğini yinelemek istiyorum, bunu bugün aldığımız yenilgiye bakarak dile getirmiyorum, maçı izledim ve hakikaten çok eksiğiz ve takım savunması denen olguyu yapamıyoruz, pota altında da çok etkisisiz, hücumda faison'un ellerine bakan bir oyuna mahkum olacağımız görünüyor, tek tek sorunları saymamıza gerek yok, şu mevcut kadrodan herhangi bir platformda zirveye oynama hedefi beklemek hayalcilik olur, kadro çok yetersiz, ancak 3 adet çok iyi oyuncuyla bu iş çözülebilir, bunun da gerçekleşemeyeceğini biliyoruz, zaten bu miktarları verebilecek bir mantaliteyle bu sezona başlamış olsaydık ergin ataman başta olmak üzere kadromuzu dağıtmazdık, ne yazık ki gerçekler bunlar, önümüzdeki yıllarda tekrar iddialı kadrolar oluşturulup istikrar yoluna gidilecek mi bilinmez ama bu seneyi bir geçiş yılı olarak tamamlayacağımız bir gerçek... |
sağlık olsun önümüzde uzun maraton var |
bu seneden umutlu değilim |
Daha öncede söyledim, bi transferlede düzelmez bu takım...Cem demiş savunma yapamıyoruz, çok doğru, ama nasıl yapabilirzki zaten, pivotsuz bir takım ! nasıl savunma yapsın, nasıl pota altını kapatsın, yol geçen hanı mübarek!..Bi Austin var adam gibi, diğerleri fos, Stajanovic'e güvenmediğimi söylemiştim zaten en başta, aradığımız adam değil kesinlikle...Diğerlerini söylemeye gerek yok, ne oldukları ortada!..Daha sonra adam gibi bi skorerimiz de yok, Faison Faison diyoruz da adam bi maçta atar iki maçta atar, her maç taşıyamazki bizi, onun için çok iyi bir şutör de lazım bu takıma...İki transferle bu takım adam olur, ama şampiyon olamaz!..Efes her şeyiyle bizden çok çok üstün bir takım, Telekom ve Fb'de bi iki adım önde bizden, Hakan hoca hayal kurmasın boşuna, bu kadroylan bi yere varamaz, kendinede yazık eder!.. |
Bu sene bu takım iş yapmaz.İlk kez bugün seyrettim Beşiktaşımızın maçını ama Efes en önemli oyuncularını tribünde oturtmasına rağmen yenildik.Mire Chatman tam bir hayal kırıklığı.Vallahi takım bu oyunlar bir yere gelemez. |
Efesin eksikleri oynasaydı burda çok büyük bir hezimeti konuşuyor olabilirdik.. Geçen sene iyi takım - kötü takım demeden yenerdik ligde..Şuan kalburüstü her takıma karşı zorlanacağımızı düşünüyorum.. Eksikler çok.. Transferler hatalı.. Muratcan, Adem, Ömer, Stoj...Yanlış transferlerin barizlerinden..Cevher ve Mehmet de yeterli değiller..Eline baktığımız 3 tane amerikalı var.. Bu halimizle GS ın Cafe Crown olmadan önceki haline benziyoruz..Skorer 2-3 amerikalı ve gelmeyen başarılar.. : ) Bizimki de o hesap olur bu gidişle.. Avrupalı bir 2 numara gelirse çok iyi olur..Stojenovic yerine sağlam bir 5 numara gerekli..Ama sanmıyorum..Hakan Demir'e güvenmiyorum..Çok pasif kalıyor yönetime karşı..Bu gidişle playofflara son sıralardan girmeye çalışan bir takım oluruz gibime geliyor.. Kesin yeneriz diyeceğim 2-3 takım var çünkü ligde. Öbürleri şansa ve o anki duruma bakar.. Şu durumda; Başarı hayal olmalı.. Başarısızlık ise hayal kırıklığı olmamalı.. Beklenti hiç olmamalı.. |
Hakan Demir gerçekten geleceği olan ve basketbol temeli sağlam olan bir hoca ama halen üst düzey bir takım için yeterli seviyede değil. Genel hataları bir kenara son topta 4 saniyede tüm Beşiktaş sahasını topla geçip turnike atan rakip takım oyun kurucusu Ender Arslan'ı savunmada neden Ömer Ünver tutuyor? 4 kısaya dönmek iyi güzeldi o pozisyonda ama sahada 4 kısa olacaksa kadro; Chatman,Mehmet,Faison,Muratcan,Austin beşi olmalıydı. Ömer Ünver bırakın Ender Arslan'ı, rakibin 4 numarası Kakiouzis'i bile birebirde durduracak kapasitede değil bunu bilmek veya görmek için yıllarca basketbolla uğraşmaya gerek yok bir tek maçı izleyen biri bile anlar rahatlıkla.. Neyseki bir hazırlık maçıydı, umarım bu hatalardan ders alınır yoksa işimiz şansa kalır her maç.. |
ilk kez geçen yıl adam gibi bir takım kurduk ama bir yıl sonra hemen dağıttık yazıklar olsun o güzelim takımı dağıtanlara |
Muratcan sakat ve formsuz, Halük sakat, Mehmet Yağmur, Adem, Ömer vasat, Cevher'in hiç katkısı yok, durum böyle olunca bütün yük yabancılara kalıyor, onlar da nereye kadar bu takımı taşıyacak? Yanlız Austin'in hem içerden hem de dışarıdan oynama özelliği bize avantaj sağlayabilir.Bu takımın başarılı olması yerli oyuncuların vereceği katkıya bağlı, takviye şart gözüküyor.Artık bu turnuvayı unutup Türkiye Kupasına hazırlanmak lazım, bu kupada ilk olarak karşılaşacağımız Galatasaray'ı mutlaka yenmemiz lazım,bu arada Dennis Mims neden bu turnuvada oynamadı? |
elindeki cevherleri kaybedersen olacağı budur,basketbol takımımızın en büyük sorunu bu futbolda olduğu gibi basketbolda da istikrarı yakalayamadık,futbol rayına oturdu darısı basketbolun başına |
Muratcan İtalya kampında iyi süreler aldı, sakatlığı artık kalmadı diyebiliriz ama daha öncede söylediğim gibi Muratcan artık eski günlerinden çok uzak. Tüek Telekom günleri; aldığı süreler düştüğü ve birçok sakatlık geçirdiği için pek olumlu yansımadı oyununa. 1 yabancı hakkımız var şu an için, ben şutör bir 2 numaradan yana kullanılsın diyorum ama pota altı için de ihtiyaç olduğu Banvit turnuvasında açıkça görüldü. Artık enine boyuna düşünülmesi lazım, taraftarın beklentileri büyük ama bu kadro hiç yeterli değil. Kaliteli yerli oyuncu sıkıntısı hat safhada, ama benim görüşüm bu takıma hem 2 numara için iyi bir şutör, hemde pota altı için savunma yönü ağırlıklı ve caydırıcı blok tehditi olan bir uzun alınması.. Umarım akılcı transferler ile bu açıklar kapatılır yoksa ligde ilk 4'te yer almamız çok zor görünüyor, lig uzun maraton çünkü.. |
Efes bir hazırlık maçı bile olsa 4 yabancısını kenarda oturtarak bizi zor da olsa yenebiliyorsa iyice oturup düşünmek, eksikleri tamamlamak gerek.Ligde tam takımla karşımıza çıkacak bir Efes, Telekom ,Fenerbahçe önünde ne yapacağız? |
Evet Efes Pilsen haftasonu yapılacak Ankara Turnuvasını düşünerek önemli isimlerini dinlendirdi bu maçta. Yani çok geniş bir kadroları var, bu oyuncular olmasa bile zirveye oynayacak kadar derin bir kadro hemde. Bizde ise 7 oyuncu zor çıkar üst seviyede en azından mücadele edebilecek. Bu turnuva büyük bir uyarıydı teknik ekibimize, Apodaca'nında ayrılmasından sonra rotasyonumuz iyice sıkıntıya girdi, bir an önce takviyeler yapmak lazım yoksa önce Türkiye Kupasında ardındanda lig maratonunda beklenmedik hezimetler ile karşılaşabiliriz.. |
Bizden 7 oyuncu bile çıkmaz...Chatman, Austin, bide Faison olabilir, bana başka bir isim söyleyebilir misiniz?3 oyuncuylan mı şampiyonluk yarışını kovalayacağız...Rakiplerimizin kadrosu bizden çok daha iyi, bunu kabul etmek gerek artık...Beklenti içinede boşuna girmeyelim, Playy Off'lara kalalım yeter!.. |
Play-Offlar'a kalmak kesinlikle bir başarıdır ... Bu kadro itibari ile ... :( |
1 maç takıma bakışı bu kadar değiştirmemeli. Kadromuz bir Efes kalitesinde değil belki ama ligde yarı final oynayabilecek düzeyde. Neyse şimdi Türkiye kupası var.. Ve rakip gscc. Bence galibiyetle başlayıp lider tamamlayacağız grubu. |
Her maç sonrası diyoruz biz bunları, bu takımın acilen bir uzuna ve şutöre ihtiyacı var...Efes maçı bizim için ölçü değilki zaten, bizim rakibimiz onlar değil çünkü...Gs ve Fb bizim rakibimiz, Telekom bile önümüzde bizim... |
Alıntı:
Anlam veremediğim bir şekilde takımı iyi göstermeye çalışanlardan birisin.. Nedendir bilemicem cidden? Hakan Demir akraban felan mı? Yoksa bukadar kör müsün? 1 maç değiştirmedi benm fikrimi sadece kazanılan ilk 2 maç ufak bir umut vermişti bu son maçlar da o umudu bitirdi..Objektif olmak da fayda var.. 3 tane amerikalının eline bakan hangi takım başarılı olmuş? Ligde yarı final oynamak seni tatmin ediyorsa bilemicem orasını.. Göz var nizam var artık şu halde bile takımı eleştirenlere laf söyleme hakkını kimse bulamaz.. |
Efes Pilsenin şimdiden şampiyonolduğunu söyleyebilirim ama fb ile kapışırlar. bizde çok eksik vr..Chatman'ı hiç böyle görmemiştim.vasat..Stajanovic inanılmaz geçekten durarak basketbol oynayan ilk insan ..ödür alır bu konuda(: Onurunda dediği gibi savunma yol geçen hanı.. son saniyede yediğimiz basketi sindiremiyorum..1.lig de üstelik bjk klübünde böyle hataların yapılması....ilginç.. ama tör takımların seçmelerinde bile en inca ayrıntısına kdr küçücük çocukda kalite değerlendirmesi yapılıyor..yazık.. |
Alıntı:
Çok doğru... beşiktaş "klübünde"( futbol-basketbol vs...vs ) Hiç bir zaman fenerbahçe kadar her branşa yetecek kdr bütçe olmadığından bunlar mecburi transfeler.Açık konuşmak lazım... Sinan Güleri ne Smith 'e nede Vujacic'e değişmem...işte iyi bir türk oyuncu sözümüzün açıklaması ortada..SinanaGüler. |
Geçen sezon bile yeterli kalitede Benchimiz yoktu.Bu nedenle gs-tt gibi derbileri kazanamadık. bu yüzden play-off larda ileriye gidemedik..şimdi hem bench hemde aslarda büyük sıkıntımız var.Ben %100 eminim geçen sezon ayrılan bütçe ile bu sezon ayrılan aasında pek fark yoktu.Tek fark Egin hoca farkıydı.Ergin Ataman Apodacaya-Dalmau'ya-Kaya'ya,Shumperte gel dedi.onlarda seve seve geldi. yoksa çok iyi paa teklif etmedik.. şimdi ise coach Hakan Demir'in seçtiği kadro yi,mütevazi ama "iş yapmaz", "dayanamaz" derecede bir kadro... Umarım bizi şaşırtır,yerin dibine sokarlarda,başarı gelir... |
Zaten olay burda bitiyor Cem...Bir yanda Ergin Ataman, diğer yanda Hakan Demir...Birisi Dünya çapında bir koç, diğeri daha adı sanı duyulmamış, gelecek vaeddeden bir koç...Ergin Ataman Sthumperd, Nicevic gibi yıldızları tek tek takıma kazandırırken Hakan Demir onların yarısı etmeyecek adamları aldı!..Cemin dediği gibi çok fazla fark yoktur geçen sene alınanlarla bu sene alınanlar arasında, ekonomik olarak yanii, sadece ''HOCA'' farkı vardı işte!..Ama hala inatla Hakan Demir büyük koç diyenler, Sinan'ı gönderip yerine aldığımız Muratcan'ı ısrarla övenler var, Sinan'dan bi eksiği yok diye!..Adem, Cevher gibi oyuncular patlama yapacakmış!..Eğer Erkan'ı göndermeseydik patlama yapacak adam o olurdu, bunlar değil!..Geçen senede görmüştük zaten, Erkan'ın bench'ten gelip takıma sağladığı katkıyı...Geçen seneki takımlan bu seneki takımı kıyaslayıp, bu seneki takım çok daha iyi diyenler bile vardı, tamam çok iyi basketbolu bilmiyorum, ama göz var nizam var yahu, bu kadarda ısrarla bir şeye iyi denmezki...Chatman, Austin, birazda Faison beni tatmin etti, diğerlerinden hiçbir ışık göremedim, zaten transfer edildikleri günde demiştim, bir şey olmaz bunlardan diye...Bu arada Ceme yine katılıyorum, beklediğimiz Chatman bu değil...Eğer böyle oynamaya devam ederse geçe seneki oyun kurucu porblemimiz bu sezonda devam eder, o da böyle oynarsa bi Austin-Faison ikilisine kalırız!..Bir sezon boyunca, bi Austin atar, bi Faison artık !!! |
Bardağa dolu tarafından bakmaya çalışıyorum. Bana göre Chatman ligin en iyi oyun kurucusudur. Ki uzun zamandır gerçek bir guardımız olmamıştı. Play offa kalmak başarıdır tarzındaki yorumlara ise katılmıyorum. Zaten her maçımızı Efesle, Ülkerle, Telekomla oynamayacağız. Diğer yandan yarı final benim için başarı değildir ama geçen yılki son durağımız. Ve bence yine oraya uğrayabilecek kalitedeyiz. Alıntı:
Ben ne birinin akrabası ne de kuklası olabilirim. Sadece Beşiktaşlıyım... |
shumpert ve sinan güleri vermek enbüyük hata olmuş bjk nin işi zor geçen seneki başarı imkansız gibiii. bana göre |
Takımda bir bezginlik, maç bitsede gitsek havası vardı nedense. Basketbolda sık kullanılan bir tabirle "Kolej Basketbolu Havası" kalmamış, ligde iddiası kalmamış ve ligin son maçını oynayan bir takım gibi mücadele ediliyor sahada. Bu maçta dikkati çeken bir nokta ise; maç sonrası yola çıkarak ertesi gün Ankara'da daha üst düzey bir turnuvada maça çıkacak olan takım sanki Efes Pilsen değildide bizim takımdı. Takımı ateşleyecek, yeniden kazanma hırsını getirecek bir lider oyuncu lazım takıma. Chatman iyi bir oyun kurucu ama ondan çok üst düzey şeyler beklemekte yanlış. Tek başına maçı kopartıp götürecek bir oyuncu değil, yanına mutlaka iyi bir şutör lazım. Şu kadro ve şu oyun ile Türkiye Kupası hezimetle sonuçlanır takımımız için. Teknik heyetin acilen sistem değişikliği ve takviyeler yapması lazım.. |
Alıntı:
Efes, Fener, Telekom, GS neden bunların altında kalalım ki? Daha iyi olmak varken.. Akıllı işler yaparak onları altetmek varken neden eksik kalalım? :S Yarı final benm için başarı değildir diyosun.. Sonra da Yukardaki takımlardan kötü olduğumuzu kabul edip hep onlarla mı oynicaz diyosun? Sence bi çelişki olmuyor mu 2 düşüncen arasında? Ortamı germek ya da seni yermek adına söylemedim bunları :) Sadece anlam veremiyorum düşüncelerinize.. Düşüncelerinize diyorum çünkü senin gibi düşünen bi kaç kişi daha var..2-3 mesaj üstte kartalim_ demiş benm diyeceklerimi..Bardağın dolu tarafına fazla kaptırmışsınız kendinizi..Fanatik olmak objektifliği yok etmek anlamına gelmiyor..Sürekli övülen veya patlama yapılması beklenen oyuncuları görüyoruz işte.. Ama siz hala aynı doğrultuda körleştiriyorsunuz kendinizi.. Sizlerin bileceği iş tabiki.. Devam... |
Skora bak........ |
Merve, öncelikle emin ol hepimizin istediği senin gibi düşünüp başarı yakalamak ancak sende bunu farkındasın eminim.Biz gerçekçi konuşuyoruz..ligi 4 yada 5.ci sıralarına bitiririz..Olmadık mağlubiyetler hatta Fb,TT veEfesten "HEZİMET" LER yaşayacağımız kesin. Kısa bir not daha: Eğer Mire Chatman bu ligin en iyi Guardıysa ,Stephan Marbury boşuna yıllarca All Star'da oynadı... |
Türkiye`de Saat: 14:02 . |